|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Ja jestem pełna nadziei,że to się nie powtórzy, bo to jednak się rzadko zdarza, więc czemu akurat dwa razy ma się zdarzyć nam? Ja przed ciążą to leczyłam i się naczytałam w internecie o tym dużo ( lekarz radził przeleczyć i wstrzymywał starania , 4 miesiące walczyłam), a wiadomo co jest w internecie, więc jak mi powiedzieli co wyhodowali to już miałam najgorsze wizje,do tego zmęczenie , hormony szalejące , echh cięzki czas.
|
|
|
|
#3362 | |
|
Rozeznanie
|
koniakonia oby tym razem się to nie powtórzyło
A to przed chwilą przeczytałam na jakiejś stronie: Cytat:
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No poczytałam troszkę tę awanturę i zwalam ją na wasze hormony i koniec kropka :p apropo liczenia to ja sobie liczę tak jak jest w książce "W oczekiwaniu na dziecko" Ciąża na 100% trwa pełne 40 tyg. w niedzielę zaczęłam 23t. czyli 6 m-c... Często jet tak, że każda mama i lekarze liczą inaczej więc...Jejku mnie czasami męczy jak nie wiem mi pomaga miętowy cukierek lub banan ![]() evvcia kurcze ja się męczę z tym dziąsłem masakrycznie! mam wrażenie że mi już na inne zęby promieniuje, i na uszy i węzły SERIO! czuję delikatnie wszystko na około tej ósemki nie wiem co mam robić i czy to już jest stan zapalny?? jak się przed tym zapaleniem ustrzec???...czy może to tylko tak jak zawsze podpuchnięcie?? no nie wiem ale boli i jedzenie sprawia mi ból... pomocy dziewczyny
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciukiaby tym razem nic takiego nie mialo miejsca wow moja zaczyna fikac jak tylko otwieram oczy - czyli 5-6 rano, fika chwile, potem spi chyba, i taka bardziej aktywna jest znowu po poludniu miedzy 13-18.. wieczorami w sumie czasem daje popalic, a czasem puknie z dwa razy i spokoj ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
co do zabka to ja na Twoim miejscu odwiedzilabym lekarza ... trzeba zrobic z tym porzadek, bo jak mowisz ze czujesz uszy i wezly przez to to niedobrze to wyglada
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też chamstwa ani cala nie widzę w wypowiedziach Emigry... Ale w takie dyskusje nie warto wchodzić.. Ciąża powinna trwać od 38-42 tygodni. I tyle. Znowu mam lenia. Nic mi się nie chce;/ Dzidziol mnie wczoraj cudnie kopał Ja go czuję w poprzek..hmmm? Mam nadzieję,że tak nei zostanie. Miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
|
#3369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raczej nie zostanie, bo teraz Twoj bejbik ma sporo miejsca to sie przekreca ile moze ja swoja czasami tez czuje tak dziwnie po bokach, raz nad pepkiem, raz przy pepku, innym razem calkiem nisko ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
choc mam nadzieje, ze mala po prostu spi razem z nami hehe
||
|
|
|
#3370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem może przedzwonię do mojego dentysty spytać co i jak...kurcze zawsze przechodziło po kilku dniach bo to naprawdę jest dziąsło a nie ząb! przynajmniej zawsze tak było...ósemka mi się jeszcze czasami odzywa może jeszcze rośnie? Normalnie bym się nie przejęła...ale nie chcę tego rozbabrać i zaniedbać!
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))) z serduszkiemMysle,ze takie "napady" strachu chyba dopadaja kazdego ,ale damy radeanagat czytałam o Twojej wizji wykonczenia domu i widze,ze chyba podobne klimaty jakie sie szykuja u mnie ..Tez chce jasne stonowane kolory...wlasnie szarosci/beze...tak tez bedzie w salonie/przedpokoju. Kuchnia bialutka i wszystko na maks zabudowane nie nawidze kurzu na otwartych polkach. Jest opcja dodatkow,ktore maja byc w kolorze musztardy .Jedynie pokoj Roberta poki co bedzie kolorowy,ale tez nie żarówiasty takie cieple zielenie i zolc...Przyznam,ze tez patrzylam na te plytki drewnopodobne o ktorych pisalas, jednak potem sie okazalo,ze wybor padl na calkiem inna kolekcje. Lubie takie "drewniane" klimaty dlatego podloga bedzie drewniana(oprocz miejsc gdzie bedzie gres)Ja wlasnie dzis rano bylam na pobraniu krwi,a jutro na wizyte kontrolna do lek. Co do aktywnosci Malucha...to jesli tak pozostanie po porodzie jak jest teraz to mam przekichane ![]() Mały najbardziej daje czadu ok 23...przez godzine..a potem o 4 30 nad ranem
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
mała na dziąsła pomaga Dentospet A w żelu, nakładasz go na patyczek do uszu i smarujesz.
mnie wczoraj Pani Doktor pytała o dentystę więc w następnym tyg. się zbieram
|
|
|
|
#3376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bakterie ze stanów zapalnych zębów mogą spowodować choroby serca, stawów lub sepse. Idź jeszcze dzisiaj do dentysty! |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i poleciła mi Właśnie Dentosept A do smarowania więc lecę do apteki![]() I zabieram się za gotowanie zupki tylko płynny obiad wchodzi w grę Dzisiaj dzięki karolci, która narobiła nie tylko mi smaka będzie dziś buraczkowa ![]() I pochwalę się moją radością a w lipcu ciocią
|
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
mała! pamiętaj kup go w żelu!
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas ma być podłogowka w całym domu.. więc dół-żeby straty były jak najmniejsze, będzie cały w płytkach.. Plus jeszcze pies w domu.. a ja nie lubię sprzątać, a lubię mieć porządek Na 100% nie będzie dywanów. Nie znoszę (kto ma psa gubiącego sierść-zrozumie).Góra raczej panele- bo dechy mają za dużą grubość i mi się na podłogówce będę wypaczaly.. Ja za to nienawidzę koloru zielonego. Nie mam pojęcia czemu. Ani w szafie, ani na ścianach nie zniosę.. Do kwiatków nei mam ręki. Więc zieleń to tylko za oknem ![]() Emigra, wiem, ze dzidzia sie bedzie jeszcze w zasadzie do końca przekręcać.. Ale jakoś wolę jak jest łebkiem w dół hehe.. ale teraz to chyba muszę iść na śniadanie, bo mały kopie jak szalony..Paa |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najbardziej ok 22 ![]() za taki uklad to ja dziekuje szczegolnie rano i wieczorem swoja droga wstalam pol godziny temu i kawke pije w domu burdel ale musze odpoczac i na spokojnie powoli sprzatac bo znow nie mam sily na nic szybko sie mecze i dochodze do sil dlugo |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas niestety fundusze nie pozwolily .No jesli chodzi o kłaki to cos o tym wiem...w moim domu rodzinnym zostal owczarek szkocki collie .Za kazdym razem jak tam jade mam wszystkie rzeczy obłazone przez siersc siersc w jedzeniu. Poki co nie mamy tu zwierzaka i pewnie niestety szybko sie nie zanosi. Dechy kladziemy takie juuz fabrycznie zaolejowane (kwestia czasu niestety;/).Co do zielonego to tez nie jestem szczegolnie fanka...myslalam o jakims lawendowym..a w sypialni wrzosowym. Jednak przyszedl taki projekt polaczenia kolorow w dzieciecym,ze w sumie mi to pasuje
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
j zeby tak moja zaszla w koncu w ciaze tez ... staraja sie juz kupe czasu i nic ej mnie tez tylko nie wiem czy zrobie dzisiaj czy jutro ale napewno wyprobuje Twoja zupke Cytat:
Cytat:
a spac chodze kolo 21-22 wiec bede najszczesliwsza mama na swiecie jak mi dziecko bedzie ladnie zasypialo wieczorem i potem budzilo sie na papu co 3 h wiem, wiem marzenia, a dziecko i tak zarzadzi po swojemu teraz staram sie jesc gora co trzy h - raz ze z uwagi na kg a dwa ze moze istnieje jakis mechanizm ktory przyzwyczaja dziecko do por posilkow juz w zyciu plodowym? Nic takiego nie slyszalam ale mam nadzieje ze tak bywa haha
|||
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
jutro ten test obciążenia glukozą
![]() i muszę jednak iść sama i siedzieć te dwie godziny w nudzie... trudno. Emigra, to gotuj, gotuj. Smacznego i na zdrowie
|
#3385 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Nadrobic was to wyczyn pędzicie jak szalone![]() Cytat:
Ostatnio czuje sie strasznie zagubiona ![]() Nastepne co spedza mi sen z powiek to opieka nad dzieckiem tzn czy mu nie rozbie krzywdy, nie zagłodze albo jeszcze cos gorszego. Mam nadzieje ze po porodzie zostane oświecona z góry i niczym supermen uzyskam specjalne siły i zdolnosci![]() ![]() Cytat:
Kiwi to u mnie nr jeden wsrod owocow codziennie zajadam jeszcze banany.Najbardziej brakuje mi czereśni ....![]() Cytat:
Cytat:
Cos cudownego, w ogole ta ciąża i całe to oczekiwanie i mysl ze bede mama wydziela we mnie takie emocje ,uczucia o które nawet sie nie podejrzewalam. Mysle ze TZ ma powazne powody do zazdrosci, gdyz moim sercem zawładnął inny mężczyzna ![]() Co do badania czystosci i spr czy nie ma zadnej infekcji to moj gin sprawdza to jakims paseczkiem, ktory zabarwia sie podobno na zolto jesli jest wszystko ok, poza tym pobiera wydzielina do badania. A tak w ogole to ja przed ciaza dobry rok zmagałam sie z nwarcajaca grzybica, cos strasznego, i nie sadze zeby teraz jesli by mi sie cos przypałetało to bym nie poczuła,choc wiem ze niektore kobitki maja jakas infekcje a objawow brak. Cytat:
choc wiadomo ze czesto rodza kobiety w 33 tygodniu, albo np w 38 a i w 42. 20 tygodni to dla mnie polowa, a kolejne 20 druga polowa i juz![]() Cytat:
![]() A co do zębów i bolących dziąseł, to ja własnie z tego pwoodu jutro ide do dentysty.Boli mnie przerazliwie dziąsło jak zjem cos co mi podejdzie i je podraznie, ale nie wiem tez czy nie mam tam jakiejs dziury, ostatnio z bolu rozbolala mnie glowa i cała szczeka.Pomaga nie jedzenie dana strona przez dzien-dwa, no ale to nie rozwiazanie, bo a nóż sie zapomne. A co do aktywnosci teraz i po porodzie dziecka, to nie bedziemy miec łatwo, mały puka do mnie w srodku nocy,rano ,gdy jeszcze drzeme, wieczorami dosłownie non stop, czasem mu sie tylko zdarza bardziej leniwy dzien ![]() ![]() Musze zaraz leciec do sklepu po skladniki na zupke i prac
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:18 |
||||||
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca nie jest tak strasznie
ja wczoraj bylam i zyje ![]() Emigra moj maz wstaje ok 6 wiec ja czasem z nim jak spac nie moge a klade sie ok 22 wiec jak by nasz synek tez tak funkcjonowal to nawet spoko hehe marzenia
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja biore ksiazke ze soba - dostalam od meza ksiazke o rozwoju dziecka w pierwszych 20 miesiacach zycia to sobie poczytam ![]()
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale męża mam usłuchanego, pies posłuszny, to dziecko też się mamy posłucha ![]() Kurcze dla mnie 6 rano , to środek nocy.. nawet jak mam na 7:30 do pracy.. Ja w czasie urlopu spać idę ok 2 a wstaję ok 10. A dzidziek mnie kopie jak zasypiam i rano jak długo śniadania nie jem.. A w ciągu dnia często jak usiądę spokojnie po jedzeniu.A co do włosów jakiegokolwiek collie.. to nie muszę sobie wyobrażać.. Mój Border Collie ma tę samą długą miękką sierść;/;/;/ Kocham go najmocniej na świecie, ale sprzątanie sierści z dywanu to katastrofa..grr |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że to nie takie straszne, ale nie lubię tak bezczynnie siedzieć i czekać. i to dwie godziny. Byłam nastawiona, że będę z kimś, a z kimś zawsze raźniej. ale mąż nie dostał wolnego... też mu było przykro. Ale trudno, co zrobię.
|
#3390 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny a co sądzicie o badaniach prenatalnych,tych wykrywających zespół Downa?Miałyście?
Ja nie zrobiłam i spotkałam się z opiniami,że jestem niemądra nie robiąc ich.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

a może jakiegoś wirusa złapałaś? bo słyszałam że panuje znów ten co powoduje wymioty i biegunke

Nie ma ich nawet w hurtowni na zamówienie