|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Kosmetyki ja wybrałam penaten ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- ![]()
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
neska chyba Ty pytałaś ile mój mężulek ma lat?
Stary jest, skończył we wrześniu 29 lat ![]() Pearl witam ![]() ![]() też dostałam na infekcję Pimafucin , takie trzy globulki i mi przeszło od razu. Jak wcześniej swędziało lekko i byly upławy tak teraz wszystko znikło... Miałam trzy takie globulki wielkości mini rakiety, jak ja to lubiłam na nie mówić ![]() A teraz mam coś jeszcze brać ale co drugi dzień przez 10 dni ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-22 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a u mnie była moja kolezanka połozna ![]() TADAM ![]() ![]() ![]() jestem mega zadowolona ![]() ![]() -pieluchy happy bella 1 -octenistept (oszalała z wielkoscią opakowania ale takie tylko maja na oddziale) -alantan w kremie i pudrze -preperat w sprayu na odparzenia itp -esputicon -płyn do kąpieli johnsona (mam juz kosmetyki penatena ale jak nie bede otwierac to bedzie na potem) powiedziała, ze to jedyny kosmetyk johnsona ktory nie uczula im dzieci na oddziale -2 butelki aventu -czapeczki (4) i skarpetki(2 pary) z reklamówek od przedstawicieli ![]() hehe darowanemu koniowi w zęby nie zaglądają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no wlasnie ja !!! ![]() Cytat:
chyba,ze go gdzies wysle tylko gdzie ? ![]() Cytat:
![]() ![]() no, ten pimafucin wlasnie wygladal jak rakiety ![]() a te glubule,ktore teraz mam wygladaja jak male sraczkowate jajka - masakra mam nadzieje, ze mi przejdzie ![]() myslicie,ze jak mam zakaz slodyczy, to moge zjesc uskowe racuchy z jablkami ? ![]()
![]() |
#3875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ten ból, jak taki silny, to może powiedz lekarzowi na wizycie? ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Wtajemniczenie
|
no, dobra... rozmawiam z nim
![]() Cytat:
![]() ale podarunkow!!! super, na pewno troche przyoszczedzisz tez bym chciala taka znjaoma polozna ![]()
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wizytę mam 15 grudnia.... na razie wszystko sie wyciszyło a kruszynka jest aktywna więc tak bardzo się nie martwię ![]() Fajnie, fajnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zadomowienie
|
Pear wcinaj racuchy przeciez tam prawie cukru nie ma
![]() ![]() Neska zazdroszcze takiej kolezanki ![]()
#3880 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki cos ta ekipa z Agatkiem na czele nie wraca z tego spotkania
![]() ![]() a w ogole ta moja kolezanka przyniosła smutne wieści- nasza wspolna kolezanka jeszcze z liceum jest w ciąży z drugą dzidzią- jest teraz około 23-24 tydzien i sie okazało, ze dzidziolek ma cos na nerce ![]() ![]() najtrudniejsze to nakłucie.... bo wiecie wtedy podczas takiego zabiegu roznie moze byc... no ale mam nadzieję, ze będzie dobrze! i pytałam ją o lewatywę przed porodem... generalnie stwierdziła, ze jakby ona miała rodzic to by na pewni chciała lewatywe... bo bardzo krępujące jest jak się zrob kupke podczas parcia- wiadomo...a poza tym jak są jelita opróznione to łatwiej sie rodzi i szybciej bo dzidziol ma wiecej miejsca zeby się wepchnąć w kanał rodny.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
BAN stały
|
Doczytałam i uciekam kąpać młodą. Pędzicie jak szalone
![]() Pearl ja bym sie tak nie przejmowała tym zakazem na słodycze. Raz na jakiś czas możesz sobie pozwolić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() A co do tej drugiej sprawy to nie ma sie czym przejmować i jak dla mnie to wcale krępujące nie było w czasie I porodu. Położne są przyzwyczajone do "tego" widoku. Wiem, ze brzmi to okropnie ale na prawde w czasie porodu jest nam wszystko obojętne ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-22 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to w ogole powalona jestem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- hmm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() z nimi to wszystko możliwe Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak wiec zanim posprzatam itd, to juz na racuchy nie starczy czasu ![]() cholera jasna ![]() Cytat:
![]() ![]() Ojej, to kciukasy za kolezanke ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- a lewatywa to jakas mega nieprzyjemna sprawa? bo ja nigdy nie mialam, wiec nie wiem... ale w sumie jakby mialo cos pomoc, a nie boli, to ja tez bym chyba sie zdecydowala...
![]() |
#3887 | |
BAN stały
|
Cytat:
A lewatywa to JEST bardzo nieprzyjemna sprawa bo jakbys sie czula jakby ktos wlozyl Ci rurke w tylek, wprowadzil przez nia jakis plyne i dostalabys biegunki przez to? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana ale w szpitalu i tak ci zrobią lewatywe i będą kazać opróżnić pęcherz by dzidzia miała łatwiejszą droge ![]()
![]() |
#3889 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3890 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() juz bym sie walnela do lozka i poczytala lub poogladala jakis film na kompie, a tutaj trzeba czekac ![]() jak mam sie czuc lekka jak motylek, jak to napisala dph, to se trzasne, a co! ![]()
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
w takim razie powiedz tesciowej zeby usmazyla albo ciasto po drodze kupila bo jej wnuk/wnuczka chca
![]()
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nanozin to w sprayu jest wynalazek na odparzenia (ale stosuje sie go dopiero jak sie pojawia- nie powinno sie profilaktycznie). w sumie fajna sprawa bo w sprayu to nie trzeba smarowac łapką i dodatkowo się nie podrażnia...pierwszy raz to widzę ale oni to w szpitalu stosują wiec musi byc fajne... no lewatywa nic w sumie przyjemnego ale tez chyba nie tragedia jakas... wolę to niz skupkac się przy porodzie ![]() Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2011-11-22 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, miałam pytać, kupowała któraś ten termometr do ucha i czoła BabyOno?
Bo się nad nim zastanawiam, i nie wiem czy kupować czy nie? http://boboraj.pl/termometr-elektron...16-p-2956.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
własnie muszę zweryfikować moją listę zakupową po tych dzisijeszych prezentach
![]() w sobote mamy jechac po łózeczko/posciele i chciałam kupic reszte brakujących rzeczy. na grudzien zostanie wózek bo wtedy teście obiecali dac kase ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór!!
dziękuję za opinie na temat leżaczka ![]() poczytałam wczoraj wieczorem w internecie jeszcze troszkę na temat tego bright stars no i niestety ma wiele minusów. Miss, wiele mam pisało, że siedzisko jest właśnie źle wyprofilowane i dzidzia siedzi krzywo :/ poza tym kolory w rzeczywistości nie są takie ładne (wyblakłe), pasy bezpieczeństwa nie mają ochraniaczy i wbijają się w szyjkę i takie tam... także zostaniemy przy FP ![]() Cytat:
![]() no bo co? do konca ciąży nie tkniesz słodyczy aby nie było nawrotu? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mialam wczesniej zapytac o trzy rzeczy: 1. ile podpasek/ wkladow poporodowych kupujecie??? ja nie mam pojecia ![]() 2.Jaki krem na mróz wybieracie??? 3. Kupuje taki spiworek z welny owczej do wozka i tak sie zastanawiam czy do tego kupowac tez posciel do wozka ![]() Wogole od 2tyg jakos ciezko sie czuje. Od paru dni napina mi sie brzuch, mam tez krótkie, bolesne skurcze i to uczucie parcia. Mam takie przeczucie, ze niedługo urodze. Jutro ide do gina, jestem ciekawa co powie ![]()
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie słyszałam, ze teraz odchodzi sie od tej lewatywy... dlatego wymysliłam zrobic ja sama... moze nie bedzie taka sama jak szpitalna robiona przez połozną ale zawsze cos... pyt 1.... nie mam pojęcia... pyt 2 ![]() pyt 3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Tez czytałam że odchodzi sie od lewatywy...
Musze zapytac gin czy w Rydygiera robią lewatywę. też myślalałam o bambino.... na reszte pytań nie odpowiem, bo jeszcze nie wiem. Znów mam uczucie rwania w tym boku na dole :/ Nie wiem czy to sie tak więzadła boleśnie rozciągają czy coś złego sie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.