Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 18:15   #271
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Z tych wszystkich imion chyba Weronika jest najlepsza. Amelka tez jest ładnie, ale dla dziecka-dla dorosłej kobiety już nie.
Ja mam ten sam dylemat co Ty. Od dwóch dni siedzę na kompie i szukam imienia i mnie już głowa boli. Wczoraj myślałam o tych imionach: Blanka, Bianka, Elena, Gabriela, Iliana, Ilza, Ismena, Kaja, Karmen, Loreta, Luiza, Lena, Lisa, Marietta, Milena, Miranda, Marika, Marita, Natasza, Nina, Tamara, Tessa, Tatiana.
Właśnie przeczytałam listę mężowi i żadne imię mu się nie spodobało. O bozie, no to już nie wiem gdzie szukać inspiracji!!!
Natasza kochałam to imię

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 18:21   #272
aneczka240
Wtajemniczenie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie. Zaniosłam wyniki morfologii, moczu, hormonów tarczycy i USG genetycznego. Nast wizyta za 4 tyg i mam dodatkowo zrobić jakieś CRP.

Jak jest z tą wagą w ciąży? 4 tyg temu (9tc) ważyłam X, teraz jestem w 13tc i przytyłam 1,2 kg. To dobrze czy za dużo? Bo nie wiem czy zwalać winę na dziecko, czy na dietę
Ja się wagą na razie nie interesuję Chudnę, tyję, znów chudnę... Ale chyba mdłości i wymioty mnie opuściły, bo dziś już zero stresu czy zjem śniadanie czy jednak będę lecieć do kibelka.

W ramach odstresowania się po przejściach na poczcie, nałożyłam sobie olejek arachidowy na włosy i tak za ok. 2 godzinki zmyję
Kicia szalona biegała, przynosiła mi resztki myszy, żebym jej rzucała - dobre dziecię z niej

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 18:32   #273
Dasti80
Zakorzenienie

Freya ja tyłam ok. 800g miesięcznie a wczoraj u gina jak stanęłam na wagę to aż byłam w szoku bo w miesiąc przytyłam 2,5 kg a najdziwniejsze jest to że wcale tego nie czuję, myślałam że za dużo nie przytyłam.

Stary 2011-11-22, 18:36   #274
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

witam ale lecicie z postami od wczoraj mam 5 stron nadrabiania jesteście jak torpeda

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Freya ja tyłam ok. 800g miesięcznie a wczoraj u gina jak stanęłam na wagę to aż byłam w szoku bo w miesiąc przytyłam 2,5 kg a najdziwniejsze jest to że wcale tego nie czuję, myślałam że za dużo nie przytyłam.
Ja przy pierwszej ciąży przytyłam 25 kg i teraz nie mam zamiaru tyle przytyc ale co mi z tego wyjdzie to sie okaże

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 18:46   #275
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja przy pierwszej ciąży przytyłam 25 kg i teraz nie mam zamiaru tyle przytyc ale co mi z tego wyjdzie to sie okaże
No właśnie też bym nie chciała tyle przytyć

Stary 2011-11-22, 19:19   #276
loksa
Raczkowanie

ale zmiany juz nowy watek i do tego juz 10 strona,mam co nadrabiac
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:25   #277
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jestem mamą marcową i piszę w 2 sprawach
Po 1) Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo, dużo zdrowia i radości dla Was i maluszków

Po 2) Myślę, że też już myślicie nad imieniem U mnie na 85% dziewczynka i robię małą sondę bo mamy z mężem dylemat ...

Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej Będę wdzięczna to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

wielkie dzięki I jeszcze raz pozdrawiam!
Janka to zdrobnienie od...? Janina?

Na pewno nie dałabym córce na imię Karmela. Mogę kota nazwać Karmel, ale nie dziecko. Brzmi ciężko, a w przyszłości córka będzie niekoniecznie zadowolona z noszonego imienia.

Amelek i Emilek w moim otoczeniu jest, za przeproszeniem, do urzygu, więc odrzucam. Być może u Ciebie te imiona są niezbyt popularne. Amelia brzmi IMO pretensjonalnie, trzeba nosić nazwisko, które będzie pasowało. Znam Amelię, która nosi nazwisko brzmiące jak Wiadro czy Śmigło. Niezbyt szczęśliwe to połączenie.

Jeśli mogę wiedzieć dlaczego interesuje Cię opinia innych o imieniu dla Twojego dziecka? IMO imię powinno podobać się rodzicom, pasować do nazwiska, do środowiska, że którego rodzina się wywodzi... ale żeby sugerować się zdaniem innych...

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Z tych wszystkich imion chyba Weronika jest najlepsza. Amelka tez jest ładnie, ale dla dziecka-dla dorosłej kobiety już nie.
Ja mam ten sam dylemat co Ty. Od dwóch dni siedzę na kompie i szukam imienia i mnie już głowa boli. Wczoraj myślałam o tych imionach: Blanka, Bianka, Elena, Gabriela, Iliana, Ilza, Ismena, Kaja, Karmen, Loreta, Luiza, Lena, Lisa, Marietta, Milena, Miranda, Marika, Marita, Natasza, Nina, Tamara, Tessa, Tatiana.
Właśnie przeczytałam listę mężowi i żadne imię mu się nie spodobało. O bozie, no to już nie wiem gdzie szukać inspiracji!!!
Karmen u nas nie przejdzie.
Żeńskie imię powinno kończyć się na "a". Poza jednym wyjątkiem.

Cytat:
Byłam na wizycie. Zaniosłam wyniki morfologii, moczu, hormonów tarczycy i USG genetycznego. Nast wizyta za 4 tyg i mam dodatkowo zrobić jakieś CRP.

Jak jest z tą wagą w ciąży? 4 tyg temu (9tc) ważyłam X, teraz jestem w 13tc i przytyłam 1,2 kg. To dobrze czy za dużo? Bo nie wiem czy zwalać winę na dziecko, czy na dietę
W normie Nie masz się czym martwić.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:26   #278
8ewus8
Zadomowienie

25 kg to sporo, chociaż moja koleżanka z pokoju przytyła 30kg w ciąży i co lepsze udało się jej się wszystko zgubić.

ja chyba nie przytyłam póki co jakoś drastycznie tzn mam wrażenie, że o ile w tych pierwszych 2 miesiącach przytyłam ze 2 kg bo ciągle jadłam jak mnie mdliło, o tyle teraz jem mniej tzn normalnie, bo wcześniej to ja ciągle jadłam żeby tylko uniknąć mdłości.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:35   #279
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Janka to zdrobnienie od...? Janina?

Na pewno nie dałabym córce na imię Karmela. Mogę kota nazwać Karmel, ale nie dziecko. Brzmi ciężko, a w przyszłości córka będzie niekoniecznie zadowolona z noszonego imienia.

Amelek i Emilek w moim otoczeniu jest, za przeproszeniem, do urzygu, więc odrzucam. Być może u Ciebie te imiona są niezbyt popularne. Amelia brzmi IMO pretensjonalnie, trzeba nosić nazwisko, które będzie pasowało. Znam Amelię, która nosi nazwisko brzmiące jak Wiadro czy Śmigło. Niezbyt szczęśliwe to połączenie.

Jeśli mogę wiedzieć dlaczego interesuje Cię opinia innych o imieniu dla Twojego dziecka? IMO imię powinno podobać się rodzicom, pasować do nazwiska, do środowiska, że którego rodzina się wywodzi... ale żeby sugerować się zdaniem innych...

W normie Nie masz się czym martwić.
W sumie to nie sugeruję się niczyją opinią, bo Ja imię mam wybrane ale mąż oponuje..i ma swoje więc są dwa...sondę robię dla Własnej ciekawości...wybrałam w sumie imiona najbardziej u nas popularne jak Amelia...po Nieznane jak Karmela...chciałam poznać zdania innych dziewczyn z różnych miast, oraz aby móc spokojnie pokazać naszym mamom( i mężowi ) że to co One wybrały wcale nie podoba się wszystkim Jakoś ciągle wymyślają dla nas nowe imiona... i właśnie tak wpadłam na pomysł tej sondy

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:46   #280
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
25 kg to sporo, chociaż moja koleżanka z pokoju przytyła 30kg w ciąży i co lepsze udało się jej się wszystko zgubić.
Mi tez sie udało wszystko zgubić i to bez żadnych ćwiczeń czy diety

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:46   #281
aneczka240
Wtajemniczenie

Jeszcze 2,5 h i mężuś wróci
Jutro jedziemy do kliniki się umówić do genetyka na skonsultowanie wyników. Mam nadzieję, że to już będą ostatnie takie "niepewne" wyniki, wizyty...
Idę zaraz zmyć ten olej z włosów - mam nadzieję, że coś mi tam pomoże na te moje suche kudły

15

Stary 2011-11-22, 19:52   #282
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Mi tez sie udało wszystko zgubić i to bez żadnych ćwiczeń czy diety
Sporo szczęścia miałaś. Wiele z moich koleżanek po ciąży nie wróciło do wagi, mimo cudów...

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Jeszcze 2,5 h i mężuś wróci
Jutro jedziemy do kliniki się umówić do genetyka na skonsultowanie wyników. Mam nadzieję, że to już będą ostatnie takie "niepewne" wyniki, wizyty...
Idę zaraz zmyć ten olej z włosów - mam nadzieję, że coś mi tam pomoże na te moje suche kudły
Będę trzymała kciuki, musi być dobrze.

A niech mnie ktoś w łeb strzeli! Mam jutro wizytę, muszę mieć badanie moczu. Właściwie to miałam to zrobić w ubiegłym tygodniu, ale uznałam, że mam czas. Jak zwykle wszystko zostawiam na ostatnią chwilę i takie są efekty.

o
Stary 2011-11-22, 20:09   #283
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Będę trzymała kciuki, musi być dobrze.

A niech mnie ktoś w łeb strzeli! Mam jutro wizytę, muszę mieć badanie moczu. Właściwie to miałam to zrobić w ubiegłym tygodniu, ale uznałam, że mam czas. Jak zwykle wszystko zostawiam na ostatnią chwilę i takie są efekty.
Teraz już się nie boję, przynajmniej jeżeli jakiś strach jest to malutki Profilaktycznie się spotkamy, zapytamy co mogło być przyczyną i jakie mogą być potem ewentualne komplikacje

Proszę
Jeżeli chodzi o badania to tych jednych nie odkładam na potem. Wolę mieć wyniki przed ewentualną wizytą

Już umyłam kudełki, jutro się okaże, co daje to olejowanie włosów (siedzę, czytam wątek i zaczynam się w to wczuwać ). Podgrzałam sobie dwie parówki berlinki i przyniosłam pudding czekoladowy, żeby się ocieplił W ogóle jeżeli lubicie Monte, to w Lidlu jest taki pudding, tylko czekoladowy (jest jeszcze waniliowy, ale mi nie smakuje), co jest praktycznie identyczny w smaku jak Monte i kosztuje 5 zł za 500 g

15

Stary 2011-11-22, 20:23   #284
_agata
Zakorzenienie

Ja nie mogłam zrobić wcześniej, bo badanie musi być jak najbardziej aktualne. Ale się usprawiedliwiam.

Zobacz tylko ile ten pudding ma kalorii.
Na zdrowie.

A jakie pyszne mięso w słoiku jest w Biedronce... mmmmmmmm... z zasady nie kupuję takich rzeczy, ale skusiłam się i wpadłam. Na świeżym chlebie z masłem, posmarowane musztardą. Niebo w gębie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5900.jpg (64,7 KB, 28 załadowań)

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-11-22 o 20:25
Stary 2011-11-22, 20:26   #285
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:

Podobno jeśli przytyje się więcej niż 2 kg w pierwszym trymestrze, to znaczy że należy zmienić dietę. Do 2 kg jest w porządku

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Natasza kochałam to imię
Me tooo Za to mój mąż jest absolutnie na nie. Najwyżej przerejestruję później
Cytat:
Jaki olej? Bo niedługo będę ręcznik przecierać swoimi drutami
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:30   #286
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
W ogóle jeżeli lubicie Monte, to w Lidlu jest taki pudding, tylko czekoladowy (jest jeszcze waniliowy, ale mi nie smakuje), co jest praktycznie identyczny w smaku jak Monte i kosztuje 5 zł za 500 g
No właśnie mi się przypomniało, że mąż go kiedyś kupił, a ja nie dostałam nawet na skosztowanie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:38   #287
kism
Wtajemniczenie

Witajcie!
Wróciła wyrodna matka założycielka
Ale tak jak obiecałam miałam na Was oko i z pomocą agaty dostałyście w odpowiednim momencie link do nowego wątku

Na razie chciałam się tylko przywitać i zbieram się za czytanie tych 10 stron Teraz przez kilka dni będę mieć dla Was więcej czasu, bo niestety Maksiu ma zapalenie oskrzeli i jednego płuca
Także jak nie dziś, to jutro dokonam wszystkich poprawek na liście, o które mnie prosiłyście
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:46   #288
rinco
Wtajemniczenie

Wg mnie:
* Amelia, (Amelka) zbyt popularne
* Weronika zbyt popularne
* Emilia ( Emilka) w sumie mogłoby być
* Sara podoba mi się, sama bym mogła tak dziecko nazwać, tylko niestety kompletnie nie pasuje do naszego nazwiska, więc od razu skreśliłam, a szkoda
* Marysia (Maria) ładne, proste, ale np. u mnie w rodzinie już jest kilka Marii
* Karmela (Karmelka) dziwolong
* Liwia niezbyt mi się podoba
* Janka chyba Janina? raczej nie
* Róża nieee
* Alicja (Ala) mogłby być, aczkolwiek mnie się średnio podoba
* Iga (Igusia) mogłoby być
* Klara samo imię mi się podoba, ale zdrobnienie - Klarcia? - koszmar!
* Liliana zbyt popularne

Cytat:

1,2kg jak na pierwszy trymestr to chyba nie jest tak dużo

Cytat:
Yyyyyy, jakim? Bo myślę i nic mi nie przychodzi do głowy

Cytat:
Jak masz w domu pudełeczko to może zdążysz jeszcze zrobić gdzieś rano i odebrać wyniki przed wizytą

A ja nic nie kupiłam i jestem wkurzona, bo się tylko umęczyłam i straciłam czas Chyba zacznę szukać czegoś w sklepach internetowych, bo mi się nie chce łazić po mieście. Mam potrzebę spodni.

Kism jak masz namierzone jakieś fajne sklepy z ciuchami ciążowymi w naszym mieście to mnie poratuj, please... Bo ja znam tylko ten w Świcie i tyle.

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2011-11-22 o 20:48
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:48   #289
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mogłam zrobić wcześniej, bo badanie musi być jak najbardziej aktualne. Ale się usprawiedliwiam.

Zobacz tylko ile ten pudding ma kalorii.
Na zdrowie.

A jakie pyszne mięso w słoiku jest w Biedronce... mmmmmmmm... z zasady nie kupuję takich rzeczy, ale skusiłam się i wpadłam. Na świeżym chlebie z masłem, posmarowane musztardą. Niebo w gębie.
Wiesz Ty co, jędza jesteś normalnie Aż z ciekawości sprawdziłam i całe 162 kcal/100g Ja się tam kaloriami nie przejmuję, jak mi coś smakuje to to wciągnę. Wagę mam jaką mam, nigdy szczupła nie byłam i nie będę, więc nie będę sobie odbierać przyjemności
Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Podobno jeśli przytyje się więcej niż 2 kg w pierwszym trymestrze, to znaczy że należy zmienić dietę. Do 2 kg jest w porządku
Jaki olej? Bo niedługo będę ręcznik przecierać swoimi drutami
Ja na pierwsze dłuższe posiedzenie nałożyłam olejek arachidowy, ale wejdź na TEN wątek i poczytaj jakie tam cuda dziewczyny na włosy kładą, to głowa mała Ja już poczytałam trochę i dalej się zagłębiam w ten temat
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30668598]No właśnie mi się przypomniało, że mąż go kiedyś kupił, a ja nie dostałam nawet na skosztowanie [/QUOTE]
Żałuj Dla mnie jest pyszniutki I my kupiliśmy dwa kubki, ale oczywiście dla mnie może na dnie zostało, bo Osobisty wszystko wciągnął
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ale tak jak obiecałam miałam na Was oko i z pomocą agaty dostałyście w odpowiednim momencie link do nowego wątku

Na razie chciałam się tylko przywitać i zbieram się za czytanie tych 10 stron Teraz przez kilka dni będę mieć dla Was więcej czasu, bo niestety Maksiu ma zapalenie oskrzeli i jednego płuca
Także jak nie dziś, to jutro dokonam wszystkich poprawek na liście, o które mnie prosiłyście
Oj mamo nasza, tak dziecięcia swe zostawiać A później narzekanie, że pupilki tyle piszą i brak czasu na czytanie
Na pewno niegroźne zapalenie i szybko razem wyleczycie się z niego

15

Stary 2011-11-22, 20:53   #290
mala77
Zakorzenienie

melduję się w nowej części.
Jejku ile Wy skrobiecie. Mam postanowienie na najbliższy czas, więcej się u Was udzielać. Nie wiem czy się uda, ale może
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:54   #291
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Witajcie!

Same wcześniej odkryły wątek.

Można mieć jakieś uwagi do początku wątku? Drobne sugestie?

Zdrowia dla syna!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Yyyyyy, jakim? Bo myślę i nic mi nie przychodzi do głowy

Jak masz w domu pudełeczko to może zdążysz jeszcze zrobić gdzieś rano i odebrać wyniki przed wizytą
Beatrycze.
Mam 3 pojemniczki. Laboratorium mam po drodze do pracy, ale lenistwo nie pozwala mi wejść na 3. piętro. W tym samym budynku przyjmuje lekarz, więc specjalnie fatygować się nie muszę.

Cytat:
Wiesz Ty co, jędza jesteś normalnie Aż z ciekawości sprawdziłam i całe 162 kcal/100g Ja się tam kaloriami nie przejmuję, jak mi coś smakuje to to wciągnę. Wagę mam jaką mam, nigdy szczupła nie byłam i nie będę, więc nie będę sobie odbierać przyjemności
Czyli raptem nieco ponad 800 w jednym opakowaniu.
Chciałam dobrze.

o
Stary 2011-11-22, 20:56   #292
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

1,2kg jak na pierwszy trymestr to chyba nie jest tak dużo
No właśnie nie wiem, bo przed ciążą się nie ważyłam i pierwsze komisyjne ważenie miałam w klinice właśnie w 9tc, więc to +1,2kg to tylko wynik za 1 miesiąc, a ile przytyłam do 9tc, to nie mam pojęcia.

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2011-11-22 o 20:57
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:57   #293
mala77
Zakorzenienie

Dziewczyny na wątku styczniowo-lutowym mają cudowną listę linków wszelakich ciążowo/wyprawkowo/pomocnych. Może zapytamy o opcję skopiowania sobie tego?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...06&postcount=3
Stary 2011-11-22, 21:02   #294
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli raptem nieco ponad 800 w jednym opakowaniu.
Chciałam dobrze.
Dobra dobra Niezłą mam dziś mieszankę - dwie parówki, ten pudding i sok pomarańczowy

15

Stary 2011-11-22, 21:04   #295
_agata
Zakorzenienie

O to to! Też chciałam kilka dodatkowych linków i drobne zmiany w tekście.

Myślę, ze dobrze by było zweryfikować listę mam, bo jest sporo mam na liście, a w rzeczywistości może raz czy dwa razy coś napisały.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Dobra dobra Niezłą mam dziś mieszankę - dwie parówki, ten pudding i sok pomarańczowy
Jakie parówki? Idę sprawdzić ile mają kalorii.

o
Stary 2011-11-22, 21:06   #296
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie nie wiem, bo przed ciążą się nie ważyłam i pierwsze komisyjne ważenie miałam w klinice właśnie w 9tc, więc to +1,2kg to tylko wynik za 1 miesiąc, a ile przytyłam do 9tc, to nie mam pojęcia.
Dziś zważyłam się na dwóch wagach, jedna pokazuje 61, druga 62,5. Bądź człowieku mądry
Stary 2011-11-22, 21:10   #297
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
O to to! Też chciałam kilka dodatkowych linków i drobne zmiany w tekście.

Myślę, ze dobrze by było zweryfikować listę mam, bo jest sporo mam na liście, a w rzeczywistości może raz czy dwa razy coś napisały.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Jakie parówki? Idę sprawdzić ile mają kalorii.
Berlinki Dajże mnie już spokój

15

Stary 2011-11-22, 21:11   #298
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Dziś zważyłam się na dwóch wagach, jedna pokazuje 61, druga 62,5. Bądź człowieku mądry
dla pocieszenia uwierz w 61 i tej wersji się trzymaj. A na serio to zawsze trzeba się na tej samej wadze ważyć. Moja pani doktor np. mnie nie waży, bo ważę się w domu i jej podaję na wizycie
Stary 2011-11-22, 21:14   #299
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Ja ostatnio zwłaszcza na kolację też lubię dziwne mieszanki mój mąż tylko patrzy z boku i się uśmiecha. Ja mu że to maleństwo ma takie dziwne zachcianki
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:16   #300
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość

dla pocieszenia uwierz w 61 i tej wersji się trzymaj. A na serio to zawsze trzeba się na tej samej wadze ważyć. Moja pani doktor np. mnie nie waży, bo ważę się w domu i jej podaję na wizycie
Ja jestem chudzielcem z natury więc raczej bym się cieszyła, gdyby było więcej.
Dowiem się prawdy na wizycie za tydzień, tylko rozbawiła mnie ta rozbieżność.

Skończyłam 12 tc W nagrodę kupiłam workowaty sweter - ma duży zapas na brzuszek (czyt. każdy pretekst jest drobry ).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości