|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
no to w sam raz na jutrzejsze śniadanko
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Bo niestety w większości przypadków tak jest. Nawet w tych wszystkich sklepach firmowych rzeczy są made in China lub w najlepszym przypadku made in Turkey.
|
|
|
|
#3723 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujesz sama i dajesz teściom żeby dali Ci prezent, który sama sobie kupiłaś??
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj, chyba muszę iść spać. Zaczynam kręcić )
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo że jak nie ma wyboru to się pójdzie w tym co jest dostępne ale obawy miałabym takie jak Ty
|
|
|
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nasze wesele zalożyła czarną, dzianinkową sukienkę (owszem była w ciąży, do tego żałoba, ale prosiliśmy aby nie ubierać się na czarno i żeby nikt nie rozpamiętywał, że połowa gości będzie miała żałobę). Tak więc tego typu sukienka w kolorze, z eleganckimi dodatkami może być. W końcu w ciąży cięzko się wystroić na rozsądne pieniądze. (chyba, że ktoś potrafi sam szyć!). Cytat:
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam jak ktoś nie wie co mi kupić to daję liste co bym chciała i sobie wybiera ktoś i kupuje
|
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka kupiła w szmatku bluzkę za 1 zł, a parę sklepów dalej wisiała taka sama na wieszaku za 70 zł
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie dziewczyny do Was. Czy jak zaczynają się mrozy to stosujecie jakieś specjalne kremy do twarzy ?
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie, choć miałam i zeszłej zimy użyłam tylko 3razy i wróciłam do normalnego
|
|
|
|
|
#3732 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli tak to tylko przez zbieg okolicznościCytat:
Cytat:
![]() ale powiem Ci, że ja miałam kiedyś kupon Payback na 20% i byłam w szoku, bo wózek (po uwzględnieniu rabatu 20%) wychodził taniej w Smyku (tym nowym MegaStore) niż na necie i na allegro nie wspominając o entliczku pentliczku, w którym był kilkaset złotych droższy...
|
||||||||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
krem nagietkowy z ziaji
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Raczkowanie
|
Nadrabiam dzisiejsze wpisy i tak sobie myślę, że w ciąży to zamiast się cieszyć i radować, to same stresy mamy. Kiedyś chyba tego nie było, wiadomo gorsza diagnostyka. A tak czytam i co, jak nie jakaś bakteria wredna, to anemia, jak nie anemia to inne dziadostwo. Musimy myśleć POZYTYWNIE!
Dziś koleżance pochwaliłam się, że chłopak będzie a ona: "Jezu chyba wojna będzie same chłopaki się rodzą." A ja po naszym wątku widzę, że chyba więcej dziewczyn w brzuchach, jak się mylę to proszę o korektę, bo nowa jestem ![]() Co do jedzenia to załamka lekka bo wcale dużo nie jem,a już mam 9 kg na+, a to dopiero 20 tc 5d. Dobranoc
|
|
|
|
#3736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szukam czegoś wygodnego a w ogóle to i tak nie wiem czy pójdę na to wesele bo termin porodu wypada na końcówkę lutego, a jak się wcześniej urodzi, albo jak będę się źle czuć? to też nie przekonuje mnie do tego żeby szukać czegoś ekstra! |
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie założyłam białej bluzki do czarnych spodni, czasy stroju galowego mam za sobą, w pracy też na szczęscie nikt nie wymagał ode mnie tego zestawu. Oj tam oj tam, każdy ma swój gust i tak musi być, bo to normalne.Ja na wesela chodziłam zimą, spodnie były dla mnie lepszym wyjściem , bo raz ,że cieplej w kościele, w drodze do domu itd. to butów zbyt ciekawych nie mogłam założyć, bo nogi puchły, o szpilkach mogłam zapomnieć, kiecka do płaskich ciapków wyglądała średnio. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-22 o 22:51 |
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
nie chciał się bawić w żabki i staw?
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
bociek sie zestarzal, musze wymienic go na nowszy model
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ide spac, bo ile mozna patrzec na dziada
|
#3741 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na to wesele ( mam tłuszczyku na brzuchu po 1ej ciąży i to co teraz) to kupiłam sukienkę odcinaną pod biustem w rozm. 42 a do niej żakiet rozm.38 i było mi ładnie. W porównaniu do bratowej, która 4 tyg na plus przede mną do tego niższa i przy kości kupiła sobie bardzo ładną tunikę. Wszystko u niej było by ok gdyby zamieniła cieniutkie czarne rajstopy na grubsze ( bo jakoś ją to zmniejszyło i nie wyglądało to fajnie) A tak w ogóle to dzisiaj tyle bazgrałyście,że co wchodziłam żeby nadrobić to byłam coraz dalej w tyle
|
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
Ale się słodko na wątku zrobiło, aż zeżarłam pół dużej paczki delicji z malinami.
Jestem tak wykończona przez te bóle, się dość dziś wypłakałam. Odkryłam jednak, że dobrze jest jak leżę na plecach ze zgiętą lewą nogą, wtedy w miarę mi przechodzi a jak dłużej poleżę to przestaje w ogóle boleć. Teraz usiadłam, chwila i już mnie rąbie, także będę się zwijać. Może faktycznie jakiś ucisk na kręgosłup mam i tak mnie boli, nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu, mam nadzieję, że w czwartek lekarz mi pomoże.. przeraża mnie, że jeszcze jutro i kawałek czwartku muszę wytrzymać z tym bólem, będę jutro leżeć plackiem ![]() no to dobrej nocki kochane |
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że umiesz zaklinać tego boćka jak zaklinacz węży kobrę.....idę spać, na dekiel mi pada.. kaszanki, węże hihihjihoji
|
|
|
|
|
#3744 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Kulkaaga;30658299]Uprzejmie zawiadamiam, że poczułam dzisiaj pierwsze, nieśmiałe puk, puk ![]() ![]() ![]() Gratulacje!!To wspaniała chwila. Cytat:
Cytat:
![]() A ja dziś po usg. Będzie Eryk!!! No i wszystko jest w porządku Dobranoc mamuśki.
|
|
#3745 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
za to historia Kumorek z Szycem jakaś taka nijaka..![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
A dziś patrzyłam na Tako - sporo tańszy, ale spodobał mi się bo ma wszystko co chciałam, tyle że tez mi się spory wydaje i cięzki.. Ale ja mała jestem to dla mnie wszystkie będą cięzkie i duże ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Kulkaaga gratuluję pierwszych ruchów ))) gosia261282 i kubusewa gratuluję chłopćow ale Wam fajnie!![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
też mam ten numer "Mamo to ja"![]() Nadrobiłam to i jak zmykam spać DObrej nocki
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-23 o 00:38 |
||||||||
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() I Super, że wszystko wporządku też chciałabym znać już płeć
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
AAAAA..moje gardło....nie mogę spać
![]() Julliczka tak jak pisała koniakonia to może być ucisk na nerw....ja tak miałam z rok temu. Taki ból że ani oddychać, ani się ruszyć. Internista wysłał mnie do szpitala z podejrzeniem kamieni w woreczku, ale tam po zbadaniu wyszła neuralgia prawego podżebrza, wynikająca z ucisku kręgosłupa na nerwy. Cytat:
![]() Filipek słodki. Ciekawe co mój dzidź będzie mial po mnie ![]() O gratulacje...mój jeszcze siedzi na miejscu. Lena mi ja zachorowałam na Lareta ale jeszcze nie oglądałam go na żywo. A Captiva tez przyjemnie wygląda. Jolka fajny brzuchol Kubusewa gratuluję syneczka. Alamig ja też musze niestety brać żelazo. Gosica trzymam kciuki za jutrzejsze usg. Kulkaaga gratuluję ruchów.....ech cudowne uczucie. Gosia Tobie tez gratuluję syneczka |
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam w internecie te filmiki co mamy na ipadzie
jakbyscie chcialy sobie poogladac bo fajnie dzieciaczka pokazuja mowic mowiac to samo co w polskich kalendarzach, jak dziecko sie rozwija w danym okresie http://www.babycenter.de/video/schwa...che-21-bis-27/
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Już się tak cieszyłam odnośnie wagi bo było 6 na plusie a dziś staję jest +7,5 Znowu taki duży skok a jeszcze 3 miesiące gdzie się najwiecej przybywa. Gin mnie ochrzani ![]() U was też tak waga idzie skokami w górę
Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-11-23 o 07:57 |
|
|
|
#3750 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ta mąka nam się skończyła![]() Cytat:
mmm taka z jogurtowym nadzieniem ![]() Cytat:
Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

i sobie wybiera ktoś i kupuje