Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 07:51   #331
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jestem mamą marcową i piszę w 2 sprawach
Po 1) Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo, dużo zdrowia i radości dla Was i maluszków

Po 2) Myślę, że też już myślicie nad imieniem U mnie na 85% dziewczynka i robię małą sondę bo mamy z mężem dylemat ...

Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej Będę wdzięczna to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

wielkie dzięki I jeszcze raz pozdrawiam!
Zdecydowane NIE dla Klary, Karmeli (nie slyszalam o takim imieniu).
Reszta to piękne imiona
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 07:57   #332
Balbinaa
Raczkowanie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

o Karmelii też nie słyszałam, pozostałe ładne, mozę ja osobiście nie dałabym Maria bo moja Babcia tak ma na imie
Balbinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:00   #333
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinaa Pokaż wiadomość
Dobry Dzień Mamućki Ja już na nogach, mam dzis w planach aktynwy w miarę dzień, spacerek, zakupy, ogarnąć mieszkanie zobaczymy czy się uda
Hejka!
ja z tym chodzeniem po dworze to nie za bardzo bo dalej chora jestem.
Musze zadzwonic do mojego lekarza i przedlujzyc zwolnienie bo do poniedzialku to ja nie wydobrzeje a w mojej pracy na olbrzymim open space prawie 100 człowieków z czego jakies 20% kichająca i kaszląca wiec po co mam sie dodatkowo zarazic...
Stary 2011-11-23, 08:32   #334
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Ewunia_1984na kiedy masz termin, na czerwiec w końcu?
Ja mam nadzieję, że 14 grudnia jak pojadę na genetyczne to płeć poznam, bo moje znajome, które jeździły do niego dowiadywały się na pierwszej wizycie w 13 tygodniu, albo potwierdzał jeśli któraś wcześniej wiedziała od swojego lekarza.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:05   #335
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Prośba została rozpatrzona pozytywnie

Tak jak my, połazimy po sklepach, pooglądamy, potestujemy (mieliśmy nawet ochotę zabrać kicię, jako ładunek wózkowy - 4,5kg w sam raz się nada na testy ) i porównamy z netem.

A ja się w ogóle tak wkurzyłam, żeby nie powiedzieć gorzej.... Dupek listonosz wrzucił dziś awizo o 10.40, kiedy ja przecież byłam w odmu, nawet nie zadzwonił ni. Polazłam na pocztę, zrobiłam im małą awanturkę i się dowiedziałam, że przesyłki są z góry awizowane Bosko beztrosko normalnie... Pani w okienku jeszcze siedziała tak jakby jej tylko respiratora brakowało... Dwie osoby mnie przepuściły w kolejce, a tylko wyciągnęłam kartę ciąży, bo tam miałam te awizo
zapewne powiedzieli ci na poczcie że to gabaryt B jak mi kiedyś Pani pow przyniosła list a to zwykły list którego listonosz nie wrzucił do skrzynki pow swoje co myślałam i na końcu dodałam że przez listonosza pani musiała mnie wysłuchać

a tój kot na lodówce the best

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
tak niestety jest wszędzie tez sporo zamiawialam kiedys z allegro i nawet jak bylam w domu to pozniej okazywalo sie, ze awizo bylo zostawione w skrzynce. Mialam nawet ochotę dorwac kiedyś listonosza
ja tak miałam kilka razy

Cytat:
Mi listonosz wszystko przynosił. awizo zostawiał jak faktycznie mnie nie było. Rozumiem, jeżeli to by była jakaś wielka paczka (mam dwa awizo - jedno podejrzewam, że zamówione legginsy), a drugie mam zaznaczone inna przesyłka i jakieś gryzmoły 70 dag ? Babka powiedziała, ze to jakaś paczka... Znów jakby to była paczka to chyba by było zaznaczone, że paczka a nie inna przesyłka.

Kolejna złota mądrość - bierz kuriera jak jest taka opcja !

Śliweńka - jaka duża była ta paczka z legginsami?
koperta chyba A4

Cytat:
Cześć dziewczyny

Jestem mamą marcową i piszę w 2 sprawach
Po 1) Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo, dużo zdrowia i radości dla Was i maluszków

Po 2) Myślę, że też już myślicie nad imieniem U mnie na 85% dziewczynka i robię małą sondę bo mamy z mężem dylemat ...

Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej Będę wdzięczna to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

ze wszystkich to jedynie Emilia

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie. Zaniosłam wyniki morfologii, moczu, hormonów tarczycy i USG genetycznego. Nast wizyta za 4 tyg i mam dodatkowo zrobić jakieś CRP.

Jak jest z tą wagą w ciąży? 4 tyg temu (9tc) ważyłam X, teraz jestem w 13tc i przytyłam 1,2 kg. To dobrze czy za dużo? Bo nie wiem czy zwalać winę na dziecko, czy na dietę
ja jestem w 18t i teraz dopiero przytyłam pierwszy kilo ciągle byłam na minusie

Cytat:
Hejka!
ja z tym chodzeniem po dworze to nie za bardzo bo dalej chora jestem.
Musze zadzwonic do mojego lekarza i przedlujzyc zwolnienie bo do poniedzialku to ja nie wydobrzeje a w mojej pracy na olbrzymim open space prawie 100 człowieków z czego jakies 20% kichająca i kaszląca wiec po co mam sie dodatkowo zarazic...
u mnie w pracy też ciągle klienci, od drzwi wieje żyć nie umierać tylko

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:27   #336
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
kurde też muszę powiesić pranie objadłam się właśnie placuszkami z jabłkami i ruszyć się nie mogę
ja też jadłam wczoraj placuszki z jabłkami

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Jak jest z tą wagą w ciąży? 4 tyg temu (9tc) ważyłam X, teraz jestem w 13tc i przytyłam 1,2 kg. To dobrze czy za dużo? Bo nie wiem czy zwalać winę na dziecko, czy na dietę
z wagą różnie jest. gdzieś wyczytałam, że powinno się ok 2 kg przytyć w I trymestrze, ale wiadomo każdy organizm jest inny.
ja od 6 tygodnia do końca 14 przytyłam ok 3 kg.

Dzisiaj zaczynamy 15 tc

2011-09-26 11.16.06.jpg
2011-10-10 10.43.30.jpg

to jest mój kociak. No kociak rodziców. Po półtora roku wczoraj odszedł od nas we wrześniu się okazało, że ma raka nerki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:36   #337
_agata
Zakorzenienie

Uffff.... udało mi się o 5 rano napełnić pojemniczek.
Zaniosłam do laboratorium, przed 15 będę miała wynik badania, a na 15 wizyta. To się nazywa mieć szczęście

Cytat:
Dwie, z jedną mi Łaciata pomogła i zjadła połowę
I jak tu z Tobą grzeszyć
Tak mi wczoraj narobiłaś ochoty na parówki, że dziś obudziłam chłopa o 6 i mówię "pójdziesz po parówki?"
Ale wybił mi ten pomysł z głowy, będę miała jutro na śniadanie. O ile będę miała ochotę...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziękuję
Oczywiście, że można mieć uwagi Dawaj!
Przecież to NASZ wątek, a nie mój Na razie zajmuję się uporządkowaniem listy - tzn. wyrównaniem, bo po zmianie czcionki strasznie się rozjechała, a ja pedantka jestem i... usuwam dziewczyny, które napisały 1-2 posty i zamilkły, żebyśmy miały bardziej przejrzystą dla nas tą listę. Co o tym myślicie? Oczywiście dodam pod listą jeszcze info o tym i że w każdej chwili można na listę wrócić
Widziałabym listę nie wyśrodkowaną, tylko po prostu przy lewej krawędzi postu, tak wydaje mi się czytelniej
I nie wiem czy nie byłoby czytelniej gdyby czcionkę zmienić... na taką standardową Mogłabyś spróbować, zobaczymy jak to będzie wyglądało.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

niunia32, śliczny kot. Bardzo mi przykro, że odszedł za tęczowy most. Tam na pewno jest mu dobrze.

Czy rodzice zastanawiają nad przygarnięciem kociaka?

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-11-23 o 09:34
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:40   #338
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
[/COLOR]niunia32, śliczny kot. Bardzo mi przykro, że odszedł za tęczowy most. Tam na pewno jest mu dobrze.

Czy rodzice zastanawiają nad przygarnięciem kociaka?

dziękuję

rodzice powiedzieli, że już nie chcą zwierząt. w domu poza psem są jeszcze 2 kotki 11 i 10 letnie
a Agat został wzięty, bo mama jechała z bratem po kota i ona też wzięła

Malinka

Haniusia
Stary 2011-11-23, 09:43   #339
raczek13
Raczkowanie

Piszecie jak szalone

Cytat:
* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

* Amelia, (Amelka) - dla małej dziewczynki ładne ale dla kobiety już nie
* Weronika - kiedyś byłam zachwycona tym imieniem teraz znudzona bo zbyt popularne
* Emilia ( Emilka) - ładne
* Sara - kojarzy mi sie z psem znajomych
* Marysia (Maria) - nie przepadam za tym imieniem
* Karmela (Karmelka) - brzydkie
* Liwia - ładne
* Janka - nie podoba mi sie
* Róża - nie
* Alicja (Ala) - ładne
* Iga (Igusia) - złe skojarzenie
* Klara- nie
* Liliana - ładne i można zdrabniac do Lili

Ja bym sie jednak nie sugerowała opinią innych bo wiadomo że każdy może miec różne skojarzenia z danym imieniem.Najważniejsze żeby Wam się podobało.
My z mężem nawet nie pytamy innych co sądzą o naszym wyborze, tym bardziej babci i dziadków, którym wiadomo że podobają się imiona bardziej klasyczne (Basia, Ewa, Anna itd) a nam niekoniecznie

Cytat:
Jeszcze 2,5 h i mężuś wróci
Jutro jedziemy do kliniki się umówić do genetyka na skonsultowanie wyników. Mam nadzieję, że to już będą ostatnie takie "niepewne" wyniki, wizyty...
Idę zaraz zmyć ten olej z włosów - mam nadzieję, że coś mi tam pomoże na te moje suche kudły
za ostatnią wizytę w tym temacie

Cytat:

A niech mnie ktoś w łeb strzeli! Mam jutro wizytę, muszę mieć badanie moczu. Właściwie to miałam to zrobić w ubiegłym tygodniu, ale uznałam, że mam czas. Jak zwykle wszystko zostawiam na ostatnią chwilę i takie są efekty.
o której masz wizytę? trzymam kciuki
już doczytałam, ale miałaś szczęście

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Witajcie!
Teraz przez kilka dni będę mieć dla Was więcej czasu, bo niestety Maksiu ma zapalenie oskrzeli i jednego płuca
Współczuję, niech Maksiu szybko wraca do zdrowia
Niestety wiem co znaczy miec chore dziecko w domu Mati chodzi od wrzesnia do przedszkola i ostatni miesiąc wygląda mniej więcej tak: tydzień w przedszkolu, tydzień w domu, tydzień w przedszkolu....
Od poniedziałku znowu chodzi ale ciekawe jak długo a nigdy wczesniej nam nie chorował

Cytat:
Ja tam zawsze jadłam dziwnie Dżem z ogórkiem kiszonym był dla mnie na porządku dziennym, więc teraz nie jestem zbytnio zdziwiona tym, co pochłaniam Kiedyś potrafiłam zjeśc połowę mega pizzy, napić się coli, podjeść ogórka czy szynkę i zagryźć to wszystko cukierkiem Mama mówi, że mam kaczy żołądek i mogę zjeść wszystko i nie chorować
o matko

Edytowane przez raczek13
Czas edycji: 2011-11-23 o 09:48
raczek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:57   #340
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość

Jaki olej? Bo niedługo będę ręcznik przecierać swoimi drutami
kokosowy jest bardzo polecany.
Ja mam problem odwrotny, moje kudły ciągle tłuste. I buzia. Chociaż powiem Wam, że od tygodnia gdzieś jakby...coś... mam nadzieję, ze hormony ciążowe mi wyregulują wszystko

Cytat:
Zaniosłam do laboratorium, przed 15 będę miała wynik badania, a na 15 wizyta. To się nazywa mieć szczęście

Tak mi wczoraj narobiłaś ochoty na parówki, że dziś obudziłam chłopa o 6 i mówię "pójdziesz po parówki?"
Ale wybił mi ten pomysł z głowy, będę miała jutro na śniadanie. O ile będę miała ochotę...
Dobrze, że miałaś pojemniczek i nie musiałaś jeszcze o tej 5 przed pierwszym sikiem lecieć do apteki

Ja właśnie zjadłam pyszną owsiankę, ale jak mówicie o tych parówkach... A może by tak frankfurterkę?

Poza tym glut mi przechodzi, gorączki już nie mam, słońce świeci, więc koło południa wybędę sobie na spacerek od lasu.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:02   #341
niunia32
Zakorzenienie

ja też chciałam dzisiaj parówki, ale mąż mi zjadł, a były tylko 2 :/

Malinka

Haniusia
Stary 2011-11-23, 10:03   #342
andzya
Zakorzenienie

Hej lasencje
Ja dzisiaj obudziłam się z lekkim bólem podbrzusza, ale już mi przeszło
Zaraz jadę do swojego profesora omawiać temat, który będę realizowała w ramach doktoratu
A potem jadę w poszukiwaniu sukni ślubnej Wszak tylko miesiąc mi został, a ja dalej nie mam tej najważniejszej kreacji
Stary 2011-11-23, 10:03   #343
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dobrze, że miałaś pojemniczek i nie musiałaś jeszcze o tej 5 przed pierwszym sikiem lecieć do apteki .
ostatnio dostalam od pani w przychodni bo powiedziala ze zly strumien moczu jej przynioslam nie wiedzialam o co jej chodzi, dopiero moja mam mnie uswiadomila
Stary 2011-11-23, 10:07   #344
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
kiedys mialam faze na bizuterie hand made i hurtowo zamawialam koraliki i polfabrykaty ale paczuszki byly male a i tak zawsze smigalam po nie na poczte
Ja jak mieszkałam z rodzicami to praktycznie zawsze do mnie paczki dochodziły, choć ja nie zamawiałam kilku sztuk koralików, a kilogramy Na szczęście listonosz był wyrozumiały dla mnie
Cytat:
Dobry Dzień Mamućki Ja już na nogach, mam dzis w planach aktynwy w miarę dzień, spacerek, zakupy, ogarnąć mieszkanie zobaczymy czy się uda
Ja też mam zamiar aktywnie go spędzić. Po dwóch dniach leżakowania czas ruszyć tyłek
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
zapewne powiedzieli ci na poczcie że to gabaryt B jak mi kiedyś Pani pow przyniosła list a to zwykły list którego listonosz nie wrzucił do skrzynki pow swoje co myślałam i na końcu dodałam że przez listonosza pani musiała mnie wysłuchać

a tój kot na lodówce the best
koperta chyba A4
Jedno pewnie będą legginsy, a drugie to jakaś paczka, ale nie zrozumiałam, bo pani nie miała respiratorka przy sobie i mówiła, jakby zaraz miała umrzeć., Zjem śniadanie i myknę. Jeszcze wieczorem tak sobie pomyślałam, że mogłam im większą awanturę zrobić, bo skoro z góry awizowane, to listonosz przy sobie paczek nie ma w chwili wrzucenia awizo do skrzynki, czyli teoretycznie powinny być w oddziale poczty, a co za tym idzie, powinnam je spokojnie odebrać
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

to jest mój kociak. No kociak rodziców. Po półtora roku wczoraj odszedł od nas we wrześniu się okazało, że ma raka nerki
Przykro mi Ja myślę, że zwierzętom na lepsze wyjdzie odejście od nas niż męczenie się z chorobą, której nie da się wyleczyć. Moja ciocia miała całe stada kotów w domu. Jedne, takie najbardziej wytrwalsze to był całkowity ślepotek, kicia bez oczka i nerkowiec właśnie. Ślepotek odszedł ze starości, a miał chyba z 15 lat, kicia bez oczka miała raka jelita - gdyby wcześniej weterynarz zareagował to dałoby się ją uratować, ale niestety, no i został nerkowiec Alfik oraz nowa mała znajda Korek - kot z ADHD
Cytat:

Gorzej jak się z czasem nie pomieścisz
Właśnie wciągam ostatnią parówkę, ale czuję, że jednak to nie to jest...
Cytat:
Napisane przez raczek13 Pokaż wiadomość
za ostatnią wizytę w tym temacie

o matko
Dzia
No ja tak czasami jadłam Teraz z wiadomych względów nie mieszam aż tak drastycznie smaków, bo istnieje ryzyko oddania

Ja już obudzona, po śniadaniu. Zaraz pójdę ponownie na pocztę, bo ciekawość mnie zżera któż to mi mógł coś wysłać

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:13   #345
lijuana
Raczkowanie

Olejki do włosów są super i to do każdego rodzaju..ja kupuje dla siebie w sklepach ze zdrową żwynościa czy mydlarniach różnie..
Szalejecie dziewczyny strasznie nie daje rady czytać wszystkich postów A na dodatek wy już tak daleko z tematami..wózki..imiona ... a ja nic no siedze jak ta kura na grzędzie i pilnuje robotników bo też sobie domek wykańczamy.
Co do imienia Klara to mam cocker spanielke o tym imieniu i strasznie wredne psisko jest i dokuczliwe
Od którego tygodnia można już się dowiedzieć czy będzie chłopczyk czy dziewczynka?? ja jestem w 14 ale mój gin powiedział że na następnej wizycie (6grudnia) nie będzie mi robił usg to ja nie wiem czy się domagać
Tak wogóle dziewczyny ze świętokrzyskiego gdzie zamierzacie rodzić..???
ehh wy tak ciągle o jedzeniu i tak siedze i czytam i jem i czytam i jem a nawet jak nie jem i was poczytam to zaraz lece do lodówki bo się robię głodna
Stary 2011-11-23, 10:14   #346
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Hej lasencje

A potem jadę w poszukiwaniu sukni ślubnej Wszak tylko miesiąc mi został, a ja dalej nie mam tej najważniejszej kreacji
suknie, suknie, suknie Zawsze jak przechodzę koło sklepu z sukniami muszę się zatrzymać i oglądać i oglądać.... W której części Wrocławia będziesz? jak zobaczysz taką blondi przyklejoną do szyby to ja
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:15   #347
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Hej lasencje
Zaraz jadę do swojego profesora omawiać temat, który będę realizowała w ramach doktoratu
A kiedy ślub?? jeśli mogę spytać bo mnie też został nicały miesiąc do mojego
Stary 2011-11-23, 10:19   #348
eve_3086
Przyczajenie

ależ Wy produkujecie. wczoraj tez chcialam sie odezwac, ale moj laptop corz bardziej strajkuje i sie wyłącza / zamula etc.
u nas w koncu piekne slonko a ja tylka nie moge rusyc z kanapy a obiecalam sobie dzisiaj ,ze posprzątam na blysk.

dziewczyny czy was bolą kręgosłupy ?? mnie nigdy nic na dole plecow nie bolało, a od kilku dni masakra, wczoraj nie mogłam wstać z łóżka paraliż prawej nogi i mega ból jakby przy kości ogonowej ? nie wiem... nawet nie mialam sily Adasia do kibelka podsadzić ... masakra. dzisiaj pobolewa ale mniej. i tak sie zastanawiam co to.
jeszcze 2 godzinki i smigam po Adasia do przedszkola to moze sie troche rozchodze. ja w 1 ciazy przytylam 16 kg ale miaam duzo wody w sobie bo bylam mega opuchnieta. a schudlam raz dwa. poza tym mlody mial 4 kg /57cm to taki klops byl a ze ja nisa bo 1,56 to wygladalam jak kula
zycze wam milego dzionka. moze sie sturlam z kanapy i cos pozytecznego porobie
eve_3086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:24   #349
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny tak piszecie o jedzeniu że zgłodniałam ja wczoraj najadłam się kapusty kiszonej, do tego chipsy i wczoraj i dziś strasznie mnie bolał brzuch byłam dziś u gina, zbadał i jest wszystko ok, ale mam przystopować z tą kapustą wypiłam dziś łyka pepsi ale dooobraaaa
Gratuluję A czemu masz przystopować z kapustą, czyżbyś jakoś uatrakcyjniła wizytę

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
j
Przykro mi, widać, że miał charakterek. I typowo: każda woda do picia dobra, tylko nie ta z miseczki

Cytat:
Hej lasencje
Mnie do tej pory czasem pobolewa.

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Od którego tygodnia można już się dowiedzieć czy będzie chłopczyk czy dziewczynka?? ja jestem w 14 ale mój gin powiedział że na następnej wizycie (6grudnia) nie będzie mi robił usg to ja nie wiem czy się domagać
Ja się dowiedziałam w 12tc3dc. Dużo zależy od jakości sprzętu, doświadczenia lekarza i ułożenia dziecka.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez eve_3086 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy was bolą kręgosłupy ?? mnie nigdy nic na dole plecow nie bolało, a od kilku dni masakra, wczoraj nie mogłam wstać z łóżka paraliż prawej nogi i mega ból jakby przy kości ogonowej ? nie wiem... nawet nie mialam sily Adasia do kibelka podsadzić ... masakra. dzisiaj pobolewa ale mniej. i tak sie zastanawiam co to.
Tak, krzyż. Jak leżę na płasko, siedzę oparta o poduszki na łóżku, to jak mam się ruszyć, to strasznie boli. To normalne.

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2011-11-23 o 10:25
Freya_85 jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:25   #350
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Olejki do włosów są super i to do każdego rodzaju..ja kupuje dla siebie w sklepach ze zdrową żwynościa czy mydlarniach różnie..
Właśnie chciałam spytać, gdzie można kupić olejek kokosowy

Cytat:

Od początku boli mnie dół pleców (choć nie promieniuje dalej), lekarz nie widzi w tym nic nienormalnego więc taki nasz urok W moim przypadku to chyba skutek uboczny pracy siedzącej.
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:25   #351
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jak mieszkałam z rodzicami to praktycznie zawsze do mnie paczki dochodziły, choć ja nie zamawiałam kilku sztuk koralików, a kilogramy Na szczęście listonosz był wyrozumiały dla mnie
oooo a teraz cos dziergasz?
ja ostanimi czasy nie za bardzo...
Stary 2011-11-23, 10:29   #352
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Witam Was

rzecz jasna mróz złapał i trzeba było skrobać szyby

do tego biorę antybiotyk, bo uczepiła się do mnie angina niestety masakra jakas.

zaraz wstawię na email zdjęcia z 14tygodnia tej ciąży i ciąży z Olafkiem.

ALE WAM FAJNIE, ŻE ZNACIE JUŻ PŁEĆ gratulacje

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:34   #353
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Hej lasencje
W święta będziesz brała ślub?
Będzie pięknie, oby tylko śniegu dużo napadało

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dobrze, że miałaś pojemniczek i nie musiałaś jeszcze o tej 5 przed pierwszym sikiem lecieć do apteki

Ja właśnie zjadłam pyszną owsiankę, ale jak mówicie o tych parówkach... A może by tak frankfurterkę?

Poza tym glut mi przechodzi, gorączki już nie mam, słońce świeci, więc koło południa wybędę sobie na spacerek od lasu.
Poejmniczki kupiłam na zapas, żeby za każdym razem nie biegać do apteki po jeden. Póki co mam zapas.

Cytat:
Tak wogóle dziewczyny ze świętokrzyskiego gdzie zamierzacie rodzić..???
W szpitalu.

Póki co nie wiem, i pewnie zdecyduję z główką między nogami. Najbliżej będę miała na Prostą. Mój lekarz pracuje na Czarnowie, ale nie ma to dla mnie znaczenia, bo przecież nie będę celowała w jego dyżur. Jak mnie przyciśnie to pojadę pewnie najbliżej.
Wielkiego wyboru nie mam. Jest jeszcze szpital na Kościuszki, ale jakoś mnie nie przekonuje. Chociaż koleżanki rodziły i są zadowolone...
Czyli nie wiem nic.

Cytat:
jeszcze 2 godzinki i smigam po Adasia do przedszkola to moze sie troche rozchodze. ja w 1 ciazy przytylam 16 kg ale miaam duzo wody w sobie bo bylam mega opuchnieta. a schudlam raz dwa. poza tym mlody mial 4 kg /57cm to taki klops byl a ze ja nisa bo 1,56 to wygladalam jak kula
zycze wam milego dzionka. moze sie sturlam z kanapy i cos pozytecznego porobie
Bolały, ale już mi przeszło. Nic niezwykłego, hormony rozluźniają mięśnie kręgosłupa, zmienia sie środek ciężkości.
Miałam takie bóle jakby mnie ciągnęły w pośladkach, aż do nogi.
Przejdzie

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:35   #354
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo a teraz cos dziergasz?
ja ostanimi czasy nie za bardzo...
Nie dziergam, ale materiały jeszcze mam i kolczyki też zresztą Zastanawiam się nad małym zamówieniem, bo święta idą, to może w pracy znów się coś ruszy
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Witam Was

do tego biorę antybiotyk, bo uczepiła się do mnie angina niestety masakra jakas.

zaraz wstawię na email zdjęcia z 14tygodnia tej ciąży i ciąży z Olafkiem.

ALE WAM FAJNIE, ŻE ZNACIE JUŻ PŁEĆ gratulacje
Jak dobrze jest mieć podgrzewane szyby w aucie

Idę sie ogarnąć, bo zalegnę na stałe w wyrku

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:35   #355
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was

2 dni temu w końcu kupiłam drapaczkę, miałam czuja

Dziewczyny, czy któraś z Was farbowała włosy? Bo ja się cały czas gryzę, czy w ogóle farbować a jeśli, to kiedy najwcześniej.
Stary 2011-11-23, 10:44   #356
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja z Olafkiem farbowałam i to z czarnego zeszłam na blond

a teraz też już farbowałam

Stary 2011-11-23, 10:53   #357
diablica071086
Zadomowienie

witam, nadrobiłam 4 strony,
wczoraj robiłam pierogi ruskie wszystko było oki dopóki nie zaczęłam wałkowac ciasta jakby mi siły odebrano, na szczęście dziś w pracy zjem domowe pierożki, zjadłam pierogi a potem dorwałam się do pomeo czy jak się ten owoc nazywa
dziś idę z męzem na jego pierwsze usg ciążowe mam nadzieje że się wyrobi z praca i zdąży na 18 bo na genetycznym go nie będzie a to mam za 2 tyg bo pewnie na pomorzu będzie a nie w okolicach domku bo bym go ściągnęła tak do 100 km od domu ale 500 nie będę mu kazała jechac

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

ja na razie nie farbuje bo jakos mi nie przeszkadza , a powiecie mi kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia bo nie wiem czy już czas na zapisy?

co do skrobania mi się dziś udało, za to mąż dostał firmowego busa i tam pełen wypas przednia szyba ogrzewana mnustwo skrytek i w ogóle prawie jak w cięzarówce się jedzie tak wysoko

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2011-11-23 o 10:55
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:56   #358
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja nie bo u mnie cesarskie będzie prawdopodobnie.

Stary 2011-11-23, 10:57   #359
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
ja z Olafkiem farbowałam i to z czarnego zeszłam na blond
Charakter tak Ci złagodniał?

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
ja na razie nie farbuje bo jakos mi nie przeszkadza , a powiecie mi kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia bo nie wiem czy już czas na zapisy?
Ja na święta bym się chciała trochę wylaszczyć

Do szkoły rodzenia to chyba ok 7 m-ca? Widziałam ogłoszenie u lekarza, ale jeszcze się nie wgryzałam.
Stary 2011-11-23, 11:02   #360
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Charakter tak Ci złagodniał?

Ja na święta bym się chciała trochę wylaszczyć

hehehe no a jak

no ja na święta też bym chciała co nieco lepiej wyglądać

buuuu waga mi padła a nie waże 150kg muszę zakupić nową, chociaż małż twierdzi, że nie kupi bo mam obsesję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości