![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice vol 44
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Frezi i to jest właśnie takie błędne koło. Gdyby ludzie nie kupowali z nielegalnych hodowli to one by nie miały racji bytu. A tak, ludzie kupują, owszem. Kupują różne "rasy" psów "bez rodowodu", potem się okazuje, że to nie to co miało być, bo tu odbiega od normy, tu ma jakąś chorobę a tu wyskakuje jeszcze coś innego i takie psy właśnie trafiają do schronisk albo do lasów a stąd już nie wyjdą, bo nikt nie chce "kundla".
Dlatego dla mnie to nie jest wytłumaczenie, że się chciało dobrze. Generalnie wychodzę z założenia, że jak kogoś nie stać na utrzymanie psa- nie powinien mieć psa, jeśli chce rasowego a nie stać go na rasowego- nie powinien mieć czegoś co się podaje jako rasowe. Przepraszam, ale uważam, że to naprawdę głupota nakręcać to koło przez swoje zachcianki. Dodatkowo jest sprawa tego typu, że psy z rodowodem są bez wad. Są idealne. Jeśli pies nie ma rodowodu, znaczy, że nie odpowiada wzorcowi rasy, albo, co gorsza, może cierpieć na jakieś choroby, o których "hodowca" Cię nie poinformuje, bo wtedy tego psa nie kupisz- wiadomo. I może być tak, że kupując psa "bo mi się podoba a nie stać mnie na rodowód" kupisz sobie psa, który po kilku miesiącach albo 2-3 latach kopnie w kalendarz. Stąd mój sprzeciw i brak eksycytacji. Przepraszam, że być może w jakimś stopniu popsułam Ci humor, ale uważam, że o takich sprawach trzeba mówić to może w końcu się przynajmniej zmniejszy ilość nielegalnych hodowli, które produkują psy chore, upośledzone i te, które trafiają do schronisk. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Ooo a dlaczego?
#4805 |
Zakorzenienie
|
Generalnie York TŻ nie był z hodowli tylko po prostu koleżanka teściowej uwielbia psy i jej się urodziły 4 chyba. I bardzo o nie dbała i sprzedali Colę za 500 zł,ale nie było tak,że sprzedawali komu popadnie bo jacyś tam ludzie chcieli ( jacyś alkoholicy itp) i im nie sprzedała. Więc ja Cię Frezi rozumiem
![]() ![]()
#4806 |
Zakorzenienie
|
Stygm znamy Twoje zdanie, ale mogłabyś oszczędzić już tych wywodów, bo Frezi podjęła świadomą decyzję i nie odbieraj jej radości z posiadania własnego psa. Bez względu na jego pochodzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może znów odważysz się jeździć ![]() TŻ właśnie wymyślił piosenkę na melodię "Kocham Cię Polsko" pt. "Kocham Cię Werko" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Ale to też nie znaczy,że taki pies na pewno będzie chorował. Pies TŻ owczarek ma już ponad 3 lata i nie choruję. Nie ma z nim problemów.
i dla mnie co innego jest wielka hodowla, która jest tylko stworzona na zysk i nikt o te psiaki nie dba,a co innego mała hodowla np w mieszkaniu czy domku gdzie te zwierzaki są z rodziną i się o nie dba
Dumna Ciocia 2.06.2015 Razem: 10.08.2016 ![]() Zaręczeni 1.09.2017 ![]() Ślubujemy 24.08.2018 ![]() Edytowane przez kasia0912 Czas edycji: 2011-11-23 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o głaskaniu psa po głowie, to słyszałam, że się nie powinno, bo psy nie lubią i to je drażni.
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
dlatego ze do glaskania po glowie zabierasz sie jakbyy od góry , chodzi o to ze nagroda (głaskanie) nie powinna kojarzyć sie z dominacją, a jak drapiesz psa za uszami to wkladasz rekę jakby od dołu
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to się tyczy tylko procesu uczenia i nagradzania, czy w ogóle? Bo normalnie to chyba większość psów lubi być głaskana po głowie?
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
wiadomo, że temat psów bez rodowodu - jest tematem burzliwym. Mam również swoje zdanie na ten temat (takie jak Sygmatek), ale z drugiej strony nie zamierzam wytykać palcami osoby, które chcą mieć psa i zapewnić mu miłość i dach nad głową
![]() ![]()
#4813 |
Zakorzenienie
|
Klub
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc rasowy z rodowodem wcale nie oznacza zdrowy. I żeby uprzedzić zarzucenie hodowcy nieuczciwość, koty po urodzeniu były badane. Do tego nie był to pierwszy miot, a na poprzednie nie było żadnych skarg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
Frezi strasznie się cieszę
![]() ![]() ![]() Ja tam mam mieszanego kota, bez rodowodu i jest najcudowniejszy na świecie. ![]()
#4820 |
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza i generalnie jest bardzo sympatycznie.
Kaszlam jak gruźlik...bez powodu - w oskrzelach i w płucach NIC nie słychać. Dostałam skierowanie na RTG, leciutko postraszono mnie gruźlicą - bardzo leciutko, ale jednak... ![]() Do tego skierowanie na zastrzyki i całe dwa papierki receptowe leków. Teraz pytanie: Co myślicie o lekach homeopatycznych? Trafiłam do pani doktor, która jest przeciwniczką leczenia typu "antybiotyk na przeziębienie". Niby fajnie, tylko, że ja jakoś nie do końca ufam tym naturalnym lekarstwom - ze wszystkich stron się słyszy, że to pic na wodę. A kosztują tyle, że jak usłyszałam ile mam zapłacić w aptece, to prawie wpadłam pod ladę ![]() ![]() Pani w aptece mi powiedziała, że to na pewno pomoże itp. ale ile w tym prawdy a ile marketingu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że to nic poważnego ![]() a co do leków - nigdy nie brałam i nie kojarzę nikogo z moich znajomych, żeby brali, więc nie pomogę ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrowia życzę. Ja już po zajęciach urwałam się troszkę. Co do głaskania mój lubi, brata spaniel nie znosi, zaraz patrzy tym swoim wrednym wzrokiem jak by chciał zjeść rękę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
Uciekam na zajęcia
![]()
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
Mój Hades też nie przepada, jak się go głaszcze po łebku. Jak śpi to spoko i jak jest spokojny, ale jak jest obudzony, to się uchyla. Za to lubi drapanie za uszami i UWIELBIA drapanko nad ogonem
![]() ![]()
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
ale cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
ja chciałam powiedzieć, że konsultowałam się z moją K. (tą od zwierzaków) i powiedziała, że jeśli to była pseudohodowla - czyli ktoś ma zwierzaki i jak urodzą młode, to je sprzedaje - to ona nie ma nic przeciwko i sama ma psiaka z takiej hodowli, ale jeśli to była taka brutalna nielegalna hodowla, co to kilkanaście zwierząt jest trzymanych w klatkach, to to nie jest dobre. Z tego, co Frezi pisała, wynika, że jej psiak po prostu szukał domu, był dobrze traktowany itp., więc moja K. (mój zwierzęcy i ekolgiczny guru) jest ZA! i kazała pogratulować mopsa
![]() BTW oglądałam HIMYM ![]() Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-11-23 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Wtajemniczenie
|
hej,
jakaś masakra. Nie miałam wczoraj cały dzień neta, bo mój dostawca nie księguje moich wpłat i okazało się, że mamy jakąś kosmiczną sumę do dopłaty, a jak się ma zablokowany interneto, to ciężko cokolwiek udowodnic - wysłac potwierdzenie opłaty czy cos. TŻ zrobił przelew i bedziemy wyjasniac sprawe - mamy w tej chwili nadpłate a oni niech sobie zrobią porzadek w papierach. Wszyscy na nich narzekają;/ dostałam @ niespodziewanie i znienacka. Jestem na plastrach i sprawa powinna się wydarzyć conajmniej od przyszłego poniedziałku. Zwykle dostawałam po zdjęciu 3-ciego plastra tak 2-3-4 dni. Zatem jestem po drugiem plastrze z okresem ok 10 dni za wczesnie;/ musze sie do jakiegos lekarza wybrac a poniewaz nie bylo neta nie moglam nic sprawdzic. pokłóciłam się wczoraj z TŻtem i strasznie mi źle, mimo że już się pogodziliśmy. Mój wewnętrzny spokój został zburzony i o ile ostatnio czułam, że wszystko jest na dobrej drodze, byłam pewna niedługich zareczyn i szczescia wylewającego się oknami, tak teraz jest jeden wielki zonk. ide Was nadrobic i wrzuce fote mojego najśliczniejszego aniołka jakiego zrobiłam ever |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Gwizdak gratulację dla super mamy ! super , że mrówa już dobrze się czuję ![]() Frezi super pies ![]() Praktycznie codziennie widzę się w pracy z TŻ . Zazwyczaj zawsze zabiera mnie z przystanku albo zawozi . A dziś od rana nie widziałam TŻ , aż się pytałam kolegi czy jest , chodziłam często w miejscu gdzie czas bywał ale nie widziałam go ... pod koniec zmiany TŻ przyszedł do mnie , zapytała jak tam mi idzie i , że nie widział mnie cały dzień , że się stęsknił ![]() kurczę pracujemy razem na jednej zmianie a ja za nim tęsknie strasznie w weekendy to nie możemy się sobą nacieszyć Przyszły dziś spinki do mankietów dla TŻ ... pokazałam je mamię i .... wyśmiała je ![]() A następny argument jej był taki, że i tak ciotki srotki nie zrozumieją tego bo nie znają angielskiego .... szczerze teraz aż mi się humor zepsuł i strasznie przykro zrobiło , że nawet odechciało mi się dawać TŻ tych spinek .... W ogóle odkąd pracuję rodzice cały czas mają do mnie pretensje ![]() Na nockach pretensja , że śpię jak wrócę pół dnia ... Do tego ostatnio moja mama zaczęła mi zwracać uwagę na różne rzeczy wczoraj np. K. ( szwagierka) przed ślubem już wszystko sobie kupowała, ręczniki, szklanki, ściereczki , pościele itp. A Ty co nic nie masz ( więc powiedziałam, że przecież zostaję w domu więc po co mam wszystko kupować i kolekcjonować ? Po ślubie kupię albo jak będzie mi dana rzecz potrzebna ) w tamtym tyg pretensje , że piję jej sok ... bo ona sobie go kupiła i takie rarytasy możemy sobie z TŻ sami kupować , że kawę zabieram do pracy z domu też mogłabym sobie sama kupić .... Nie wiem jakoś nigdy jej nic nie przeszkadzało a teraz dosłownie wszystko. Nawet pytałam się czy mam jej się coś dokłądać do jedzenia czy coś to powiedziała, że nie , że nie chcę żadnych pieniędzy , że mam odkładać na wesele ...w ogóle już sama nie wiem jak się mam zachowywać .... ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Zuzik czyżbyś miała internet w ISTS?
![]() I generalnie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.