|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nom smarowała sutki solą żeby się oduczył ale to na niego nie działało klocuszek ![]() u nas jutro ważenie, ciekawa jestem ile mój klocuś waży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nooo, chętnie bym Cie odwiedziła, uwielbiam Mazury ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale jedzonko sobie K. zrobił, pyszności Cytat:
jejciu nie wiem jak Ci pomóc, może ekapusta, albo masaż? Agnysce pomógl masaz bardzo ![]() Byłam na zakupach i kupiłam sobie w końcu śliczny cieplusi czerwony płaszczyk do tego ciepluchną czape i szalik, możemy chodzić na spacerki! w płąszczyku od razu wróciłam z zakupów było mi w nim przecudownie ciepło, nie to co we wcześniejszym ![]() tylko żeby mąż zawału nie dostał jak mu powiem ile wydałam
|
||||||||
|
|
|
#1562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
panikara, ehhh![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1563 | ||
|
Zakorzenienie
|
archi - pojęcia nie mam jak Ci pomóc i co doradzić, ściskam mocno i całuje
Cytat:
Cytat:
Kurcze dziewczyny ja nie spytałam się złośliwie o to przewracanie na brzuszku tylko z ciekawości i nie chciałam narobić szumu i obaw z porównywania. Lula - kochana przepraszam, że przeze mnie się teraz martwisz bez powodu ![]() raz nie zawsze, musimy wreszcie nauczyć się wydawać kasę na siebie |
||
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak teraz podejrzliwie patrze na swojego smyka teraz co by sie zechcial ksieciunio przekrecic nie ma zadnego kwasu, przeciez nie jestesmy doktor B i G..
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
my za niedługo spadamy na lotnisko... i lecimy do Polandii. nie wiem czy będę miała wogóle dostęp do neta w Pl.. bo rodzice nie mają niestety.. więc się z Wami na jakiś czas ( do nowego roku) żegnam.. jak będę u siostry to wpadnę chociaż na chwilę dać znać co u Nas. dużo zdrówka dla dzieciolków wszystkich. całujemy z Sarunią Ciocie i koleżanki i kolegów forumowych ![]() ..ps. dużo prezentów od Mikołaja.. bo już się pojawił ...
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-swoim
|
|
|
#1567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że przecież płaszczyka nie kupuje co roku ![]() a jak będa wyprzedaże to będe polowac na jakąś fajną cieplutką kurtke narciarską, co będe miała na przyszły rok na wypady sankowe z Natalcią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kochana będziemy tęsknić trzymajcie się cieplutko
|
|||
|
|
|
#1568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem... to Agi córcia jest pierwsza ![]() Aga ja się cieszę, że dzielisz się z nami osiągnęciami i zadajesz pytania. Po to jest to forum. Po to żebyśmy sobie doradzały, pytały, pomagały, wspierały, śmiały, żartowały, zaliły... itp Tak ja to rozumiem... |
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczęśliwego lotu kochana Cytat:
|
||
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yyy...tak, jest starsza o 1 dzien teraz napisalas tak jakbym ja sie nie cieszyla z osiagniec innych tylko dopatrywala sie u siebie jakis niedociagniec. Moze forum nie jest dla mnie?
|
|
|
#1571 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na moment tylko...moja ksieżniczka po szczepieniu przespała całą noc - od 21.30 do 5.30...rano myslalam ze mi cycki pękną a teraz biedaka ma gorączkę...37,7 miała i dałam jej paracetamol w syropku i spadło do 37 i bidula usnęła dopiero. Rany, jaką ona miała nieszczęśliwą minkę, i tak kwękała smutno płakuniała, na rączki cały czas....prawie sie popłakałam nad nią. Nóżki nie ma spuchniętej na szczęscie. a ja jeszcze do gina sie na dzis umowilam ale chyba nie pojde jak ona taka marudka a chciałam ją wziąć pokazać doktorowi...ja tez ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze małej sie poprawi spanie po ustabilizowaniu sie w domku i za wynikiCytat:
Cytat:
moja po mm spi zwykle max 4 godziny takze ie ma rewelacji, od wielkiego dzwonu w nocy spi 5-6h, a w dzien to ledwo wytrzymuje te przepisowe 3h ale pewnie cie to nie pociesza ![]() u mnie tez kominek płonie zapraszamy - ale chyba masz równie daleko jak do Lulkia no aniołek a konradek z maskotkami jest rewelacyjnykochana strasznie mi cie żal....trzymaj sie jakoś i oby szybkio przeszło, przytulam mocno ![]() a jak Piotr po szczepieniu? Cytat:
super ze zakupy udane---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- stokrotko szerokiego nieba udanego lotu i milego pobytu w polandii życzę
|
||||||
|
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
lulla
czemu Ty bierzesz wszystko do siebie kochana!!!! Ja nic takiego nie miałam na myśli!!!!Zaczynam żałować, że się odezwałam w tym temacie... ale przyznam się szczerze, że nie chciałam, abyśmy "skręciły" w tym wątku w "złą drogę" , bo jest naprawdę fajnie!Dla mnie koniec tego tematu ![]() ![]() ![]() Dziewczyny... czym Wy wyczesujecie ciemieniuchę??? Gdzieś przeczytałam, żeby zrobić to szczoteczką do zębów... kupiłam wczoraj taką miękką dla dzieci.... ale chyba mały ma za delikatną skórkę....bo mu narobiłam kilka ranek cholera!!! |
|
|
|
#1573 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Szykuje się przydlugi post... ciekawe czy mi cyctatów nie obcieło... byłam z małym u pediatry na szczepieniu ale o tym później..
Cytat:
Cytat:
a teraz lipa , o tym później...chyba nie dla mnie spanie do 6mc przynajmniej... też myślałam że będę wprowadzać zupki itp Cytat:
ja teżżżżżż Cytat:
![]() zęby powiadasz , mnie też dziabie mały ale wydaje mi się ze dziąsłami, przejeżdzałam paluszkiem po dziąsłach ale nic się nie wykluwa jeszcze Cytat:
Cytat:
![]() Teraz zaczne swój monolog ![]() Byłam na szczepieniu , wziełam płatną u nas tylko 100zł także w miarę. Maly oczywiscie ryczał przy tej jednej ojojoj Waży 6850, mierzy 63 znowu Pani doktor nie chciała uwierzyć że niczym potajemnie nie dokarmiam.. ![]() I tak skaza potwierdzona, chropata wysypka na buzi, ciałko lekko chropowate, nasilona ciemieniucha (powiedziała Pani pediatra że przy skazie jest duża ta ciemieniucha jak u mojego bąbla), uszy też się łuszczą, dieta lepiej działa na jelitka jego , mniej marudzi. Najgorsze dla mnie... mam karmić małego do 6mc wyłacznie piersią... przy skazie takie jest własnie wskazanie, nie wolno niczym dokarmiać, bo może nasilić objawy... może wyjść inna alergia.. Trochę mnie to zdołowało.. następne 3 mc musze siedzieć zamknięta w domu... od dziś zaczynam ściągać i uczyć małego jeść z butelki moje mleko, bo zwariuje w domu.... jeszcze trzymać dietę bez nabiałową jak się zapłacze.... Co jeszcze, przy cycku jak nie robi kopy to nic się nie dzieje, bo mleko matki jest całkowicie trawione wiec nie zalega w brzuszku. To chyba tyle o wizycie , teraz mój mamy śpi chyba po szczepionce bo taki senny jest, a uwaga przy czym zajechałam do biedronki po tą zabawkę interaktywną , kupiłam żyrafę.A raczej babcia zasponsorowała na mikołaja Rewelacja wiecie, ma melodyjki takie spokojne, mały przy tym usnął można włączyć śmiech dziecka, mój Stanisław się zaśmiewa razem z tym dzieckiem Można nagrać swój głos, super wyrażny jest Ma wbudowaną lampkę , świeci kolorami tęczy Włacza się automatycznie na płacz dziecka (mały jeszcze nie ryczał więc się nie wypowiem czy działa )A i można ciągnąć za ogonek i włacza się wibra na chwile Ogóle super przytulanka, baaaaardzooo zadowlona jestem
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-11-23 o 14:37 |
||||||
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj dziewczyny
![]() nie dopatrujmy się problemów tam gdzie ich nie ma. Cieszmy się, że mamy tak fajną atmosferę na wątku bez niepotrzebnych zgrzytów, że możemy liczyć na siebie w każdej sytuacji, a nie doszukujmy w słowach innej osoby "ataków" na siebie Jasne jest, że każda z nas się cieszy osiągnięciem dzieciaczka drugiej dziewczyny i to,że próbujemy swoje malenstwo porównać do drugiego nie jest niczym złym. A pytanie czy dociekanie leży w naturze każdej młodej matki. I myślę, że po dr B. i G. reszta z nas całkiem dobrze się dogaduje więc może niech tak zostanie, co? zresztą to jest tylko słowo pisane i czasem nieodpowiednia emotka lub jej brak moze całkiem zmienić odbiór posta, więc może warto czasem spojrzeć na coś z innej perspektywy
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest wlasnie moja impulsywnosc, ehh sonik lej mnie, lej bo dzisiaj mi sie nalezy
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Archinta... jej ja ci wspólczuje, naprawdę, chcesz karmić piersią a tu takie schody...... tak mi cię szkoda przez te piersi że szok
Ps. sama siebie nie poznaje z tym avkiem ;0
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie mialam zapyatc-czy ktoras z was mysli o przymocowaniu lusterka w lozeczku?
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak moja zareaguje..już się boję... Cytat:
wczoraj spróbowałam sposobu Natki z masłem i muszę przyznać, że dużo lepiej niż po oliwce dziś powtórka... Cytat:
szkoda, ze jednak skaza się potwierdziła.. i jak tylko karmienie piersią wchodzi w grę to ucz maluszka pić z butelki i może nie będzie tak źle narobiłaś mi ochoty na tę zabawkę jednak poszukam sponsora a to lusterko to po co ??
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-23 o 14:47 |
|||
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie nasz tez sie cieszy jak do sera jak sie widzi w lustrze i myslalam o lusterku w lozeczku zeby sie widzial caly czas, w koncu to jesgo kolega, nie?
|
|
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dasz rade kochana, na pewno Stasio szybko nauczy się z butelki pić, zobaczysz ![]() ja wczoraj oglądałam biedorneczke i widzisz nawet nie wiedziałam że aż tyle opcji ma koniecznie musze ją kupić, nagramy głos tatusia! ale u mnie dzisiaj pogoda do bani a rano patrzałam na pogode to piękne słonko pokazywali, ciekawe gdzie chyba jak sobie lampe włącze ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
85 zł zobacz sobie na stronie biedroki w gazetce są wszystkie zwierzątka pokazane i inne piękności zabaweczki ![]() a ja to mam zboczenie zawodowe bo jak patrze na zabawki to od razu się zastanawiam jakie ona ma walory edukacyjne |
|||
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moonik za mądre słowa
|
|
|
|
|
#1587 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
głupia, głupia, głupia matka!!!! Cytat:
.Ale fajny Cytat:
![]() Lulla lać nie będę (nigdy w życiu!!!) ![]() Każda z nas się martwi |
|||
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ciemieniuchy, mi polozna radzila przecierac glowke wacikiem nasaczonym w soku z cytryny, co prawda nie robilam tego ale moze pomoze?
|
|
|
#1589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mojej chyba za wcześnie na takie atrakcje? kiedy Miki się zainteresował swoim odbiciem? Cytat:
a wyszło na to, ze siedzę od rana przy zaświeconej lampie ![]() jak mnie to moje dziecie dziś schizuje- odłożyłam ją do łóżeczka po karmieniu z czkawką i poszłam do kuchni odcedzić warzywa dla psa, i słucham tej jej czkawki aż tu nagle cisza, pędem biegnę do pokoju a ta śpi sobie w najlepsze wracam do kuchni a zaraz słyszę ryk- znowu biegiem -zachodzę a ta śpi dalej, nosz zawału dostanę dziś przy niej
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

jestem kawoholiczką i codziennie pozwalałam sobie na jedną kawkę, czasami nawet dwie i efekt był taki, że Szymon nie spał wcale, przez dwa dni piłam jedną kawkę dziennie i Szymon spał kilka razy po 1h, a dzisiaj nie piłam wcale i spał 4h Jaka ja byłam głupia...

w Krk przekroczone normy stężenia pyłów w powietrzu o 600%
UM zalecił przedszkolom kontrolować syt i nie wyprowadzać dzieci na spacery, to ja z niemowlakiem tym bardziej sie nie wybieram 

Wysłałam męża po kapturki- ale nigdzie nie było- dziś dopiero rano teściowa przyniosła.
-swoim

czemu Ty bierzesz wszystko do siebie kochana!!!! Ja nic takiego nie miałam na myśli!!!!
do zębów... kupiłam wczoraj taką miękką dla dzieci.... ale chyba mały ma za delikatną skórkę....bo mu narobiłam kilka ranek cholera!!!