|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
mi sie podoba! ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
ja dzis, R: I. kawa z mlekiem, dwa jajka posadzone na kawaleczku masla, z szynka, do tego grahamka z warzywami i lyzeczka musztardy II. piers z kurczaka pieczona w piekarniku z lyzeczka oliwy i platkami kukurydzianymi, do tego ryz brazowy gotowany w wodzie, potem wrzucony do mleka, ugotowany z aromatem waniliowym, podany z jablkiem i truskawkami (pycha), bylo tam troszke cukru ale niewiele w zasadzie trening III. powtorka z II IV. tuńczyk na grahamce wsadzonej do tostera (bez tluszczu), pomidor i czosnek V. zaraz przed snem bedzie troche bialego serka
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
ridle92- a co zlego jest w tym,ze robie brzuszki a potem lece na bieznie?
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
albo robisz sobie rozgrzeweczke, konkretny trening siłowy[czyli nie jakieśtam brzuszki, tylko coś co przybliży Cię do Twojego celu(w moim przypadku celem jest redukcja, więc robię trening obwodowy, przedtem cwiczylam kilkanaście powtórzen z małym obciazeniem, po 2-3 serie ale obwodowy bardziej mi pasuje zdecydowanie)] i po ewentualnie aeroby(ale krotkie, nie 40 min), albo robisz tylko aeroby... to co robisz jest bezcelowe, tzn aeroby podejrzewam pomagaja Ci spalac tluszcz, ale wtedy wypadaloby przejsc na redukcje... a jezeli chcesz je traktowac jako cos co wzmacnia kondycje, to rob je osobno, a trening silowy osobno.
|
#4324 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
|
|
#4325 |
|
Konto usunięte
|
Witam
![]() Chciałabym wkleić swoją wczorajszą R. Mam trochę do schudnięcia... Mam jakąś tam wiedzę, jednak w praktyce pojawiają się wątpliwości, czy na pewno dobrze wszystko układam. Także bardzo proszę o ocenę.Śn Dwie bułki z dynią, szynka, pomidor, sałata Ob. Omlet ze szpinakiem ( dwa jaja, łyżka mąki żytniej ) Podw. Sałatka z tuńczykiem wsw ( pomidor, sałata, marchew, papryka, jogo naturalny) ( zjadłam dwa małe talerze ) Kol. Wiejski,garść orzechów Cztery posiłki, bo dość późno wstałam (wolny dzień od pracy, także cały dzień domu bez ruchu ) Mam nadzieję, że nie za mało, chociaż, jak tak patrzę to wydaje mi się, że jednak.
Edytowane przez 201605011929 Czas edycji: 2011-11-23 o 04:33 |
|
|
|
#4326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -na 5 posilkach czuje sie przejedzona, zreszta w pracy mialam tylko dwie przerwy wiec i tak nie dalabym rady zjesc wiecej (mialam zmiane 10-21) -wczoraj rzeczywiscie malo bialka bylo ale wszystko dlatego, że caly dzien bylam w pracy, jestem przed zakupami wiec robilam jedzienie z tego co mialam w domu -cwiczę, silowy obwodowy+aeroby łacznie ok 2-2,5 h dwa, trzy razy w tyg Cytat:
![]() Bez szalu ten jadlospis ale zdominowany przez zmiane 11 godzin w pracy
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsze U/P (tyję dość wolno):
I. kubek mleka 2% z 3 łyżkami muesli chrunchy, kromka żytniego z masłem, żółtym serem i ogórkiem, kawa II. 2 małe kromki z masłem, miodem/serkiem homo, ok 100g wiejskiego, szklanka soku marchwiowego 0,5l ice tea lipton III. 2 naleśniki z serem/musem jabłkowym pasek mlecznej czekolady, jogurt naturalny 150g IV. kubek budyniu, ktomka z masłem, serkiem topionym i ogórkiem, banan, szklanka soku marchwiowego V. kromka pieczywa chrupkiego z masłem i serkiem topionym, znów jogurt naturalny 150g... za dużo tego chyba...
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-11-23 o 08:24 |
|
|
|
#4328 |
|
Raczkowanie
|
R (nie mogę sobie poradzić z kg
)I.woda z miodem i cytyną; grejfrut; dwie grube i ciężkie kromy żytniego (w składzie nie ma śladu mąki pszennej, tylko żytnia, siemię, dynia i zakwas) jedna z masłem i miodem, jedna z twarogiem wymieszanym z jagutrem nat, wędliną z indyka i pomidorem; razgrzewka, bieg, rozciąganie (łącznie ponad 1h) II.omlet z 2jaj 2 białek z szynką i brokułem, inka z mlekiem; III.mięso z indyka, gotowany kalafior, przyprawy, olej z pestek dyni; IV.puszka tunczyka wsw, na ciepło z przcierem z pomidorów, czosnkiem, ziołami, chili, itp. woda, kawa, herbata; I jak? Dlaczego nie chudnę ?
|
|
|
|
#4329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcale nie jest dużo. Naprawdę na tym tyjesz ? |
|
|
|
|
#4330 | |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsza RRRR (znów zdominowana przez kocią chorobę - 5 h u weta)
woda z cytryną ś: owsianka na mleku z 4 łyżek płatków, gotowana z cynamonem, imbirem chilli, łyżeczką siemienia i wiórków kokosowych, później wrzucone trzy małe mandarynki, zalane wszystko 3/4 kubka małego jogurtu nat., filiżanka kawy śII(z bufetu na wrocławskiej weterynarii): długa pelnoziarnista bułka z szynką drobiową, żółtym serem, ogórkiem konserwowym i majonezem śIII: kawa z mlekiem, homo nat. zmiksowany z bananem i gruszką, garść rodzynek o: potrwaka curry z kurczakiem, groszkiem i marchewką zalana jogurtem greckim, wszystko wymieszane z ryżem brązowym, kubek rumianku k: wiesniak lekki wymieszany z 1/4 twarogu półtłustego z pomidorem i czosnkiem, kubek mięty kot leczony juz tydzien i tylko lekka poprawa ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
Późno wstałam więc tylko 4
RRR 1. kiwi, mandarynka, 4 łyzki owsianki, szklanka mleka 2. makaron pełno ziarnisty z sosem pomidorowym i mięsem mielonym 3. kefir z marmoladą jabłkowo-truskawkową 4. serek wiejski z ogorkiem, kropka chleba pełno ziarnistego z ziarami W tamtym tygodniu pofolgowałam sobie i nic nie schudłam, także trzeba się trzymać
|
|
|
|
#4332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4333 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do jedzenia na noc - z tym chyba musisz się spiąć, no chyba, że jesz kolację białkową wtedy możesz jeść nawet godzinę przed snem.
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wychodzę z założenia, że wszystko w granicach rozsadku. Jak mam ochotę na piwo to po jednym nie wrócą mi kg, jak mam ochotę na chrupka od TŻ to po garści nie przytyję. Zdrowy rozsądek i umiar ![]() Koniec OT bo nas pogonią :P
|
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
prawda prawda i bedziemy
![]()
|
|
|
|
#4338 |
|
Raczkowanie
|
RRRRRRRR
Śn.: 250 g twarogu półtłustego + 4 łyżeczki miodu + łyżeczka siemienia i łyż. słonecznika. (śniadanie rozbiłam na 1 i 2 śniadanie) Obiad: pół woreczka kiszonej kapusty, 2 pomidory, papryka, jabłko, 2 jajka na miękko, kilka orzechów (5 nerkowcy, 5 migdałow, 2 rodzynki, 2 laskowe) Kolacji nie jem, bo niepotrzebnie jadłam rano miód. Ocenicie?
|
#4339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na to mozarella, pomidor i bazylia np dziękuję za zerknięcie, owsianka rzeczywiście pyszna - opłaca się wstawać 10 min wcześniej, by w spokoju sobie naszykować treściwe śniadanie.
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śniadanie w miarę dobre, a ten obiad to tak jakby jakieś przękąski połączone. no i nie możesz ciąć kolacji tylko dlatego, że miód zjadłaś za mało jak dla mnie |
|
|
|
|
#4341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super bardzo mi się podoba! ta tortilla brzmi świetnie takie pytanie z czystej ciekawości - ćwiczysz coś?
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze wesołe U
![]() 1. pół dużej wędzonej makreli, 2 kromki chleba dyniowego, marchewka, dwa pomidorki, trochę lodowej sałaty /jabłko/ 2.0,5l litra kawy z mlekiem i 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej nussbeisser z całymi orzechami 3.owsianka(4łyż.górskich, 2łyż.błyskawicznych i 2łyż.otrębów na ok.350ml mleka 2%) 4.obiad( dopiero teraz czyli ok. po 17): makaron pełnoziarnisty świderki z kawałkami ugotowanego brokuła i na to ok.100g sera pleśniowego Turek Brie z ziołami,mmm cudownie się rozpuścił .... 5. na pewno coś wpadnie, wrócę późno więc planuję jakiś twaróg z czymś, jeszcze zobaczę czy ktoś spojrzy? |
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Rka na dziś
![]() Sniadanie- 2 kromki chleba razowego- jedna z plastrem mozarelli,druga z wieśniakiem light+pomidorem. 2 sniadanie-jabłko "obiad"- niestety na szybko i poza domem,a wiec podpieczone dwa złożone, trójkątne tosty z kurczakiem w sosie curry.+kawa latte na chudym mleku podwieczorek- 100 g wieśniaka z łychą słonecznika,dyni i owsianki. kolacja-sałatka-sałata,pomidor,ogórek,pap ryka,tuńczyk,posypane jajkiem na twardo+sos z oliwy z oliwek i cytryny. |
|
|
|
#4344 |
|
Rozeznanie
|
Moje U
:I: miseczka pszennych płatków Just fit ( tych z truskawkami II : grahamka 1/2 z twarożkiem a 2/2 serkiem kanapkowych i pomidorem III : jabłko IV : talerz krupniku, filet z okonia i surówka z 2 marchewek Potem : mały kawałek domowej drodżówki V :kromka razowca z masłem, serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem |
|
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Może jakieś domowe ciasto, batonik (niekoniecznie zbożowy czy fitness), sałatka owocowa. Nie przytyjesz od tego dorzuć tylko więcej warzyw i owoców i będzie idelanie ![]() Cytat:
Zresztą te ciastka to i tak w małej ilosci, wieć nawet jedzone codziennie nie zaszkodzą
Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-12-04 o 12:38 |
||
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze jest na U, ale to i tak akurat nie robi żadnej różnicy, po drugie Ervisha proszę Cię, naucz się czytać ze zrozumieniem a jeśli już koniecznie nie, to chociaż nie komentuj. Napisałam, że MAŁO, bo tylko ciastka i mogłaby wpaść jakaś kanapka ale Ty w swoim chorym świecie widzisz tylko opcję /zabroniła jej jeść ciastka. /
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pumpernikiel nadaje się na redukcję??
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam ze tak, poniewż ma dużo błonnika i nie zjesz go dużo (szybciej sie najesz)
Ale znalazłam jeszcze to Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-11-23 o 18:49 |
|
|
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli to ten, który widziałam u Ciebie na blogu to tak, nadaje się, swojego czasu jadłam dokładnie ten sam.
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanie
rzucicie okiem ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Mam jakąś tam wiedzę, jednak w praktyce pojawiają się wątpliwości, czy na pewno dobrze wszystko układam. Także bardzo proszę o ocenę.

)

-60
-55
Proszę, to ważne, zależy mi na Waszej opinii
bardzo smakowicie. Dorzuc mozę jakieś orzeszki do owsianki