Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 22:51   #4321
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U

na czczo woda z miodem i 2 chrupkie pieczywka <chrupkie pieczywo to nic zdrowego ; )
  • koktaj ze szpinaku,mleka i kapki serka homo, reszta serka homo wymieszana ze suszonymi bananami, rodzynkami, suszoną żurawiną i gruszką (wszystkiego po trochu),kromka żytniego z masłem, sałatą i plastrem szynki z indyka, druga kromka chleba 2 ziarna z tym samym <fajnie
  • 2 kulki lodów -mleczna czekolada i chałwowe + słodki wafelek <jezeli mialas ochote, to okej
  • cieciorka, garść makaronu pełnoziarnistego, upróżona cukinia,2 pulpety z mięsa mielonego indyczego, omlet z 2 jaj,kapki mleka i łyżki mąki pełnoziarnistej 3ziarna <ladnie bardzo
  • jabłko <tak zaraz przed treningiem to nie bardzo, chyba ze to część obiadu
  • trening - brzuszki różne różniste i bieżnia 40 minut -bieg ciągły <wiem, że nie oceniamy tu treningów ale ten jest jakis pomieszany, albo aeroby, albo siłowe, ale nie tylko "brzuszki" wtedy
  • 1/2 puszki tuńczyka wsw z całą podsmażoną cebulką pomidor z całym wieśniakiem (kolacja zjedzona ok 22 i teraz już tryb siedząco leżący:P) <ladnie
w ciągu dnia kawa biała,czarna i inka z miodem i mlekiem,może jeszcze wpadnie kakao
i jak dziś?

mi sie podoba!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Kallla Pokaż wiadomość
moja R dzisiejsza:

woda z cytryną

ś: owsianka z 5 łyżek płatków ze startą połową jabłka, cynamonem i imbirem, kubek zielonej z żórawiną < białka brak

śII: dwie złożone kromki chleba z ziarnami na podkładzie twaróg półtłusty z solą i majerankiem, plaster szynki drobiowej, na zagryche cały pomidor, pół jabłka, dwie mandarynki, kubek rumianku <ladnie, jeżeli twarogu było dużo

o: dwa duże naleśniki (jajko, mleko 2%, mąka pełnoziarnista, dwie łyżeczki gorzkiego kakao) maźnięte twarogiem półtłustym wymieszanym z łyżką jogurtu nat., posypne odrobiną rodzynek, kubek zielonej z żórawiną <ladnie też, chociaż do takich naleśników mogłaś włożyć jakieś mięso np(oczywiscie bez kakao ;d)

k: chochelka wczorajszej jarzynówki, jajko sadzone na plasterku szynki, kawałek papryki na zagryche <ok
w zasadzie brak mi jednego posiłku, jakiegoś źródła białka innego niż twaróg i jaja, no i nie wiem.. ćwiczysz coś?

ja dzis, R:
I. kawa z mlekiem, dwa jajka posadzone na kawaleczku masla, z szynka, do tego grahamka z warzywami i lyzeczka musztardy
II. piers z kurczaka pieczona w piekarniku z lyzeczka oliwy i platkami kukurydzianymi, do tego ryz brazowy gotowany w wodzie, potem wrzucony do mleka, ugotowany z aromatem waniliowym, podany z jablkiem i truskawkami (pycha), bylo tam troszke cukru ale niewiele w zasadzie
trening
III. powtorka z II
IV. tuńczyk na grahamce wsadzonej do tostera (bez tluszczu), pomidor i czosnek
V. zaraz przed snem bedzie troche bialego serka
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 23:13   #4322
karola11
Wtajemniczenie

ridle92- a co zlego jest w tym,ze robie brzuszki a potem lece na bieznie?
Stary 2011-11-23, 00:37   #4323
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
ridle92- a co zlego jest w tym,ze robie brzuszki a potem lece na bieznie?
albo robisz sobie rozgrzeweczke, konkretny trening siłowy[czyli nie jakieśtam brzuszki, tylko coś co przybliży Cię do Twojego celu(w moim przypadku celem jest redukcja, więc robię trening obwodowy, przedtem cwiczylam kilkanaście powtórzen z małym obciazeniem, po 2-3 serie ale obwodowy bardziej mi pasuje zdecydowanie)] i po ewentualnie aeroby(ale krotkie, nie 40 min), albo robisz tylko aeroby... to co robisz jest bezcelowe, tzn aeroby podejrzewam pomagaja Ci spalac tluszcz, ale wtedy wypadaloby przejsc na redukcje... a jezeli chcesz je traktowac jako cos co wzmacnia kondycje, to rob je osobno, a trening silowy osobno.
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 01:18   #4324
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
albo robisz sobie rozgrzeweczke, konkretny trening siłowy[czyli nie jakieśtam brzuszki, tylko coś co przybliży Cię do Twojego celu(w moim przypadku celem jest redukcja, więc robię trening obwodowy, przedtem cwiczylam kilkanaście powtórzen z małym obciazeniem, po 2-3 serie ale obwodowy bardziej mi pasuje zdecydowanie)] i po ewentualnie aeroby(ale krotkie, nie 40 min), albo robisz tylko aeroby... to co robisz jest bezcelowe, tzn aeroby podejrzewam pomagaja Ci spalac tluszcz, ale wtedy wypadaloby przejsc na redukcje... a jezeli chcesz je traktowac jako cos co wzmacnia kondycje, to rob je osobno, a trening silowy osobno.
A ja się z Tobą nie zgodzę. Gdy byłam na R to ćwiczyłam siłowo z hantelkami 2kg, robiłam brzuszki i biegałam. Dlaczego?Rzeźbiłam ramiona, wyrabiałam brzuch a biegałam aby spalić tkankę tłuszczową i to mi pomagało ukształtować pupę i uda. Efekt? Taki jaki był zamierzony cel. A teraz, jak już zauważyłaś - jestem na U, co oznacza,że nie chcę już się redukować, już się wystarczająco zredukowałam. Ćwiczę dla zdrowia, kondycji i utrzymania efektów, ewentualnie by jeszcze udoskonalić ciało a przede wszystkim dla przyjemności. Nie widzę nic złego w tym,aby ćwiczyć brzuszki i iść odrazu na bieżnie, od bieżni,czyli biegania nie wzocnię brzucha tak, jak przy ćwiczeniach,które wykonuję. Siłowe można mieszać z bieganiem. Np. zrobić 3 serie po np. 20 powtórzeń na wewn. stronę ud i tak samo na zewn. i iść na bieżnię. Skąd to wiem? Bo rozmawiałam z niejednym trenerem na siłowni i to potwierdzili. Tak więc to,co napisałaś mija się trochę z prawdą. Co innego,gdyby był intensywny trening siłowy, wtedy np. bieganie,czy też aeroby były by już nadmiarem wysiłku.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
moja R dzisiejsza:

woda z cytryną

ś: owsianka z 5 łyżek płatków ze startą połową jabłka, cynamonem i imbirem, kubek zielonej z żórawinądaj śmiało całe jabłko ale ogólnie mi się podoba

śII: dwie złożone kromki chleba z ziarnami na podkładzie twaróg półtłusty z solą i majerankiem, plaster szynki drobiowej, na zagryche cały pomidor, pół jabłka, dwie mandarynki, kubek rumiankuaaa już wiem gdzie się podziała ta druga połówka jabłka ładnie

o: dwa duże naleśniki (jajko, mleko 2%, mąka pełnoziarnista, dwie łyżeczki gorzkiego kakao) maźnięte twarogiem półtłustym wymieszanym z łyżką jogurtu nat., posypne odrobiną rodzynek, kubek zielonej z żórawinąpyyyychota!!!super

k: chochelka wczorajszej jarzynówki, jajko sadzone na plasterku szynki, kawałek papryki na zagrychefajnie
podoba mi się Twój jadłospis

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
mi sie podoba!

[/SIZE]

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

w zasadzie brak mi jednego posiłku, jakiegoś źródła białka innego niż twaróg i jaja, no i nie wiem.. ćwiczysz coś?

ja dzis, R:
I. kawa z mlekiem, dwa jajka posadzone na kawaleczku masla, z szynka, do tego grahamka z warzywami i lyzeczka musztardyok
II. piers z kurczaka pieczona w piekarniku z lyzeczka oliwy i platkami kukurydzianymi, do tego ryz brazowy gotowany w wodzie, potem wrzucony do mleka, ugotowany z aromatem waniliowym, podany z jablkiem i truskawkami (pycha), bylo tam troszke cukru ale niewiele w zasadzietakie mi się to wydaje pomieszane troche,dobrze,że jest mięso i ryż,ale brakuje mi warzyw, za to są owoce na słodko, ok od czasu do czasu
trening czyli?
III. powtorka z IItu powinno wpaść co innego a nie to samo co wcześniej bo jest troche monotonnie a im później owoce na R tym trudniej chudnąć
IV. tuńczyk na grahamce wsadzonej do tostera (bez tluszczu), pomidor i czosnek im później węgle tym trudniej schudnąć, ja bym wywaliła grahamke a za to dała albo więcej tuńczyka albo warzyw
V. zaraz przed snem bedzie troche bialego serka jak krótko przed snem to ok
j.w.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U

I owsianka na szklance mleka 2% z cynamonem, imbirem i granatemtakie skromne śniadanko,ale jak się najadłaś to ok

II (w szkole)- domowa tortilla ze szpinakiem, fetą i groszkiem
- jogurt naturalny z garścią podprażonych nerkowców
- świeży sok marchewkowy jednodniowy fajnie i różnorodnie,nawet bardzo fajnie

III chilli con carne podane z brązowym ryżem, pieczonymi pomidorami z oregano i pikantnym sosem ze świeżych papryczek
jabłko, garść suszonej żurawiny, fajnie

IV grzanki z cieżkiego razowca - z ricottą, oliwkami i bazylią / kurczakiem pieczonym w sezamie i szpinaku + pomidor podoba mi się

do picia woda, masa herbat i 1 espresso
fajny ten jadłospis
Stary 2011-11-23, 04:26   #4325
201605011929
Konto usunięte

Witam
Chciałabym wkleić swoją wczorajszą R. Mam trochę do schudnięcia... Mam jakąś tam wiedzę, jednak w praktyce pojawiają się wątpliwości, czy na pewno dobrze wszystko układam. Także bardzo proszę o ocenę.

Śn
Dwie bułki z dynią, szynka, pomidor, sałata
Ob.
Omlet ze szpinakiem ( dwa jaja, łyżka mąki żytniej )
Podw.
Sałatka z tuńczykiem wsw ( pomidor, sałata, marchew, papryka, jogo naturalny) ( zjadłam dwa małe talerze )

Kol.
Wiejski,garść orzechów

Cztery posiłki, bo dość późno wstałam (wolny dzień od pracy, także cały dzień domu bez ruchu ) Mam nadzieję, że nie za mało, chociaż, jak tak patrzę to wydaje mi się, że jednak.

Edytowane przez 201605011929
Czas edycji: 2011-11-23 o 04:33
201605011929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 07:02   #4326
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
mi sie podoba!

[/SIZE]

-owsianka na mleku więc śladowe ilosci bialka byly
-na 5 posilkach czuje sie przejedzona, zreszta w pracy mialam tylko dwie przerwy wiec i tak nie dalabym rady zjesc wiecej (mialam zmiane 10-21)
-wczoraj rzeczywiscie malo bialka bylo ale wszystko dlatego, że caly dzien bylam w pracy, jestem przed zakupami wiec robilam jedzienie z tego co mialam w domu
-cwiczę, silowy obwodowy+aeroby łacznie ok 2-2,5 h dwa, trzy razy w tyg

Cytat:
A ja się z Tobą nie zgodzę. Gdy byłam na R to ćwiczyłam siłowo z hantelkami 2kg, robiłam brzuszki i biegałam. Dlaczego?Rzeźbiłam ramiona, wyrabiałam brzuch a biegałam aby spalić tkankę tłuszczową i to mi pomagało ukształtować pupę i uda. Efekt? Taki jaki był zamierzony cel. A teraz, jak już zauważyłaś - jestem na U, co oznacza,że nie chcę już się redukować, już się wystarczająco zredukowałam. Ćwiczę dla zdrowia, kondycji i utrzymania efektów, ewentualnie by jeszcze udoskonalić ciało a przede wszystkim dla przyjemności. Nie widzę nic złego w tym,aby ćwiczyć brzuszki i iść odrazu na bieżnie, od bieżni,czyli biegania nie wzocnię brzucha tak, jak przy ćwiczeniach,które wykonuję. Siłowe można mieszać z bieganiem. Np. zrobić 3 serie po np. 20 powtórzeń na wewn. stronę ud i tak samo na zewn. i iść na bieżnię. Skąd to wiem? Bo rozmawiałam z niejednym trenerem na siłowni i to potwierdzili. Tak więc to,co napisałaś mija się trochę z prawdą. Co innego,gdyby był intensywny trening siłowy, wtedy np. bieganie,czy też aeroby były by już nadmiarem wysiłku.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

podoba mi się Twój jadłospis

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

j.w.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

fajny ten jadłospis
Karolciu dziękuję za zerknięce
Bez szalu ten jadlospis ale zdominowany przez zmiane 11 godzin w pracy

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 08:20   #4327
Margolcia0703181
Raczkowanie

wczorajsze U/P (tyję dość wolno):

I. kubek mleka 2% z 3 łyżkami muesli chrunchy, kromka żytniego z masłem, żółtym serem i ogórkiem, kawa

II. 2 małe kromki z masłem, miodem/serkiem homo, ok 100g wiejskiego, szklanka soku marchwiowego

0,5l ice tea lipton

III. 2 naleśniki z serem/musem jabłkowym

pasek mlecznej czekolady, jogurt naturalny 150g

IV. kubek budyniu, ktomka z masłem, serkiem topionym i ogórkiem, banan, szklanka soku marchwiowego

V. kromka pieczywa chrupkiego z masłem i serkiem topionym, znów jogurt naturalny 150g...

za dużo tego chyba...

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-11-23 o 08:24
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:11   #4328
kawuza
Raczkowanie

R (nie mogę sobie poradzić z kg )

I.woda z miodem i cytyną; grejfrut;
dwie grube i ciężkie kromy żytniego (w składzie nie ma śladu mąki pszennej, tylko żytnia, siemię, dynia i zakwas)
jedna z masłem i miodem, jedna z twarogiem wymieszanym z jagutrem nat, wędliną z indyka i pomidorem;
razgrzewka, bieg, rozciąganie (łącznie ponad 1h)
II.omlet z 2jaj 2 białek z szynką i brokułem, inka z mlekiem;
III.mięso z indyka, gotowany kalafior, przyprawy, olej z pestek dyni;
IV.puszka tunczyka wsw, na ciepło z przcierem z pomidorów, czosnkiem, ziołami, chili, itp.

woda, kawa, herbata;
I jak? Dlaczego nie chudnę ?
kawuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:59   #4329
Ewelina093
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
wczorajsze U/P (tyję dość wolno):

I. kubek mleka 2% z 3 łyżkami muesli chrunchy, kromka żytniego z masłem, żółtym serem i ogórkiem, kawa

II. 2 małe kromki z masłem, miodem/serkiem homo, ok 100g wiejskiego, szklanka soku marchwiowego

0,5l ice tea lipton

III. 2 naleśniki z serem/musem jabłkowym

pasek mlecznej czekolady, jogurt naturalny 150g

IV. kubek budyniu, ktomka z masłem, serkiem topionym i ogórkiem, banan, szklanka soku marchwiowego

V. kromka pieczywa chrupkiego z masłem i serkiem topionym, znów jogurt naturalny 150g...

za dużo tego chyba...

Wcale nie jest dużo. Naprawdę na tym tyjesz ?
Ewelina093 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 13:27   #4330
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

dzisiejsza RRRR (znów zdominowana przez kocią chorobę - 5 h u weta)

woda z cytryną

ś: owsianka na mleku z 4 łyżek płatków, gotowana z cynamonem, imbirem chilli, łyżeczką siemienia i wiórków kokosowych, później wrzucone trzy małe mandarynki, zalane wszystko 3/4 kubka małego jogurtu nat., filiżanka kawy

śII(z bufetu na wrocławskiej weterynarii): długa pelnoziarnista bułka z szynką drobiową, żółtym serem, ogórkiem konserwowym i majonezem

śIII: kawa z mlekiem, homo nat. zmiksowany z bananem i gruszką, garść rodzynek

o: potrwaka curry z kurczakiem, groszkiem i marchewką zalana jogurtem greckim, wszystko wymieszane z ryżem brązowym, kubek rumianku

k: wiesniak lekki wymieszany z 1/4 twarogu półtłustego z pomidorem i czosnkiem, kubek mięty

kot leczony juz tydzien i tylko lekka poprawa

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kawuza Pokaż wiadomość
R (nie mogę sobie poradzić z kg )

I.woda z miodem i cytyną; grejfrut;
dwie grube i ciężkie kromy żytniego (w składzie nie ma śladu mąki pszennej, tylko żytnia, siemię, dynia i zakwas)
jedna z masłem i miodem, jedna z twarogiem wymieszanym z jagutrem nat, wędliną z indyka i pomidorem;
razgrzewka, bieg, rozciąganie (łącznie ponad 1h)
II.omlet z 2jaj 2 białek z szynką i brokułem, inka z mlekiem;
III.mięso z indyka, gotowany kalafior, przyprawy, olej z pestek dyni;
IV.puszka tunczyka wsw, na ciepło z przcierem z pomidorów, czosnkiem, ziołami, chili, itp.

woda, kawa, herbata;
I jak? Dlaczego nie chudnę ?
wszystko wyglada prawidłowo, moze masz ten etap, ze troche spadło i jest zastój ? ważysz sie tylko czy mierzysz również ? jak ja bym miala patrzeć tylko na wagę to uwierz mi, już dawno bym wpadła w depresje

WYMIANA :

Stary 2011-11-23, 14:11   #4331
Lunka88
Raczkowanie

Późno wstałam więc tylko 4
RRR
1. kiwi, mandarynka, 4 łyzki owsianki, szklanka mleka
2. makaron pełno ziarnisty z sosem pomidorowym i mięsem mielonym
3. kefir z marmoladą jabłkowo-truskawkową
4. serek wiejski z ogorkiem, kropka chleba pełno ziarnistego z ziarami

W tamtym tygodniu pofolgowałam sobie i nic nie schudłam, także trzeba się trzymać
Lunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 14:16   #4332
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez Lunka88 Pokaż wiadomość
Późno wstałam więc tylko 4
RRR
1. kiwi, mandarynka, 4 łyzki owsianki, szklanka mleka
2. makaron pełno ziarnisty z sosem pomidorowym i mięsem mielonym
3. kefir z marmoladą jabłkowo-truskawkową
4. serek wiejski z ogorkiem, kropka chleba pełno ziarnistego z ziarami

W tamtym tygodniu pofolgowałam sobie i nic nie schudłam, także trzeba się trzymać
węgle w kolacji nie przeszkadzają Ci w chudnięciu ?

WYMIANA :

Stary 2011-11-23, 14:32   #4333
Lunka88
Raczkowanie

Cytat:
węgle w kolacji nie przeszkadzają Ci w chudnięciu ?
Jak nie jem słodyczy, i nie obiadam się na noc i jem regualarnie to chudne normalnie. Mam bardzo szybka przemiane materii. Zgubne sa dla mnie slodycze i jedznie na noc
Stary 2011-11-23, 14:39   #4334
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Jak nie jem słodyczy, i nie obiadam się na noc i jem regualarnie to chudne normalnie. Mam bardzo szybka przemiane materii. Zgubne sa dla mnie slodycze i jedznie na noc
Na mnie działa porządne, ciepłe śniadanie - nie podjadam i nie ciągnie mnie do słodyczy nawet jak zbliża się @
A co do jedzenia na noc - z tym chyba musisz się spiąć, no chyba, że jesz kolację białkową wtedy możesz jeść nawet godzinę przed snem.

WYMIANA :

Stary 2011-11-23, 14:43   #4335
Lunka88
Raczkowanie

Cytat:
Na mnie działa porządne, ciepłe śniadanie - nie podjadam i nie ciągnie mnie do słodyczy nawet jak zbliża się @
A co do jedzenia na noc - z tym chyba musisz się spiąć, no chyba, że jesz kolację białkową wtedy możesz jeść nawet godzinę przed snem.
Ja się roztyłam jak przeprowadziłam się do swojego mieszkania. Tż zawsze wieczoremi przynosił czipsy, zapiekanki, frytki itd i z nim jadłam na noc i tak przez 2 lata i sie nazbierało 10kg. Teraz też wie, że jestem na diecie to je przy mnie te wszystkie niezdrowe rzeczy i czasem się na coś skusze. Okropny on jest
Stary 2011-11-23, 15:04   #4336
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Ja się roztyłam jak przeprowadziłam się do swojego mieszkania. Tż zawsze wieczoremi przynosił czipsy, zapiekanki, frytki itd i z nim jadłam na noc i tak przez 2 lata i sie nazbierało 10kg. Teraz też wie, że jestem na diecie to je przy mnie te wszystkie niezdrowe rzeczy i czasem się na coś skusze. Okropny on jest
Skąd ja to znam
Wychodzę z założenia, że wszystko w granicach rozsadku. Jak mam ochotę na piwo to po jednym nie wrócą mi kg, jak mam ochotę na chrupka od TŻ to po garści nie przytyję.
Zdrowy rozsądek i umiar
Koniec OT bo nas pogonią :P

WYMIANA :

Stary 2011-11-23, 15:20   #4337
Lunka88
Raczkowanie

prawda prawda i bedziemy
Stary 2011-11-23, 15:55   #4338
uffiee
Raczkowanie

RRRRRRRR

Śn.: 250 g twarogu półtłustego + 4 łyżeczki miodu + łyżeczka siemienia i łyż. słonecznika.
(śniadanie rozbiłam na 1 i 2 śniadanie)
Obiad: pół woreczka kiszonej kapusty, 2 pomidory, papryka, jabłko, 2 jajka na miękko, kilka orzechów (5 nerkowcy, 5 migdałow, 2 rodzynki, 2 laskowe)

Kolacji nie jem, bo niepotrzebnie jadłam rano miód. Ocenicie?

65-60-55-53
uffiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:55   #4339
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkaa77 Pokaż wiadomość
Nowhere i tu właśnie jest problem... od dziecka nie nawidze kanapek z masłem. Mogę polać coś odrobiną stopionego masła, ale kanapki nie przejdą.
A co do Twojego jadłospisu to wydaje mi się bardzo dobry, jak tak na niego patrze to teraz widzę, że w moim jest nie o trochę, lecz o duużo za mało warzyw. A owsianka musiała być przepyszna
jak nie lubisz masła, to nie ma się co zmuszać, uzupełniaj wtedy tłuszcze nasycone serami, wiórkami koksowymi na przykład. ewentualnie możesz spróbować nacierać chleb oliwą na to mozarella, pomidor i bazylia np
dziękuję za zerknięcie, owsianka rzeczywiście pyszna - opłaca się wstawać 10 min wcześniej, by w spokoju sobie naszykować treściwe śniadanie.
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:15   #4340
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez uffiee Pokaż wiadomość
RRRRRRRR

Śn.: 250 g twarogu półtłustego + 4 łyżeczki miodu + łyżeczka siemienia i łyż. słonecznika.
(śniadanie rozbiłam na 1 i 2 śniadanie)
Obiad: pół woreczka kiszonej kapusty, 2 pomidory, papryka, jabłko, 2 jajka na miękko, kilka orzechów (5 nerkowcy, 5 migdałow, 2 rodzynki, 2 laskowe)

Kolacji nie jem, bo niepotrzebnie jadłam rano miód. Ocenicie?
trochę tego mało jak na cały dzień. i tak jakoś mało smacznie wygląda.
śniadanie w miarę dobre, a ten obiad to tak jakby jakieś przękąski połączone.
no i nie możesz ciąć kolacji tylko dlatego, że miód zjadłaś
za mało jak dla mnie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:45   #4341
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U

I owsianka na szklance mleka 2% z cynamonem, imbirem i granatem
II (w szkole)- domowa tortilla ze szpinakiem, fetą i groszkiem
- jogurt naturalny z garścią podprażonych nerkowców
- świeży sok marchewkowy jednodniowy
III chilli con carne podane z brązowym ryżem, pieczonymi pomidorami z oregano i pikantnym sosem ze świeżych papryczek
jabłko, garść suszonej żurawiny,
IV grzanki z cieżkiego razowca - z ricottą, oliwkami i bazylią / kurczakiem pieczonym w sezamie i szpinaku + pomidor
do picia woda, masa herbat i 1 espresso

super bardzo mi się podoba! ta tortilla brzmi świetnie takie pytanie z czystej ciekawości - ćwiczysz coś?
Stary 2011-11-23, 17:23   #4342
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze wesołe U
1. pół dużej wędzonej makreli, 2 kromki chleba dyniowego, marchewka, dwa pomidorki, trochę lodowej sałaty
/jabłko/
2.0,5l litra kawy z mlekiem i 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej nussbeisser z całymi orzechami
3.owsianka(4łyż.górskich, 2łyż.błyskawicznych i 2łyż.otrębów na ok.350ml mleka 2%)
4.obiad( dopiero teraz czyli ok. po 17): makaron pełnoziarnisty świderki z kawałkami ugotowanego brokuła i na to ok.100g sera pleśniowego Turek Brie z ziołami,mmm cudownie się rozpuścił ....
5. na pewno coś wpadnie, wrócę późno więc planuję jakiś twaróg z czymś, jeszcze zobaczę

czy ktoś spojrzy?
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:23   #4343
julink
Raczkowanie

Rka na dziś
Sniadanie- 2 kromki chleba razowego- jedna z plastrem mozarelli,druga z wieśniakiem light+pomidorem.
2 sniadanie-jabłko
"obiad"- niestety na szybko i poza domem,a wiec podpieczone dwa złożone, trójkątne tosty z kurczakiem w sosie curry.+kawa latte na chudym mleku
podwieczorek- 100 g wieśniaka z łychą słonecznika,dyni i owsianki.
kolacja-sałatka-sałata,pomidor,ogórek,pap ryka,tuńczyk,posypane jajkiem na twardo+sos z oliwy z oliwek i cytryny.
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:35   #4344
nikol12
Rozeznanie

Moje U :
I: miseczka pszennych płatków Just fit ( tych z truskawkami), z mlekiem 2 % i do tego jabłuszko
II : grahamka 1/2 z twarożkiem a 2/2 serkiem kanapkowych i pomidorem
III : jabłko
IV : talerz krupniku, filet z okonia i surówka z 2 marchewek
Potem : mały kawałek domowej drodżówki
V :kromka razowca z masłem, serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:49   #4345
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje U :
I: miseczka pszennych płatków Just fit ( tych z truskawkami), z mlekiem 2 % i do tego jabłuszko
II : grahamka 1/2 z twarożkiem a 2/2 serkiem kanapkowych i pomidorem
III : jabłko
IV : talerz krupniku, filet z okonia i surówka z 2 marchewek
Potem : mały kawałek domowej drodżówki
V :kromka razowca z masłem, serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem
Mi to wyglada na R

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez olkaa77 Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Ocenicie? .. Proszę, to ważne, zależy mi na Waszej opinii

UTRZYMANIE
I. Owsianka z 5 łyż płatków na mleku, jogobella 'panna cotta' jagodowa (co prawda light, ale zwykłej takiej nie ma, a kocham ten smak ), połowa dużego banana, dwa herbatniki i garstka płatków kukurydzianych. bardzo smakowicie. Dorzuc mozę jakieś orzeszki do owsianki Też lubię ten jogurt i nie prawda że nie ma go w tradycyjnej wersji tylko w light. Ja kupuję w Delikatesach Centrum tradycyjną wersję nie light. Znajdziesz taką też w Carrefourze, Tesco czy Kauflandzie Poszukaj w większych marketach Jest jeszcze wersja z truskawką, ale tej nie jadłam
II. Duuża (prawie 100g ) buła ziarnista (tych różnych ziaren naprawdę miała mnóstwo!) z twarożkiem i polędwicą sopocką. kolejny bardzo smakowity posiłek. Też lubię takie bułki z twarożkiem. Bardzo ładnie, smacznie i zdrowo
III. Makaron razowy z podsmażanym kurczakiem i sosem serowym + spora porcja brokuła. Nic dodać nic ująć. Tak jak w poprzednich posiłkach smacznie i zdrowo
IV. Płatki kukurydziane z ciepłym mleczkiem i odrobiną cukru (miód mi się skończył ) i jabłko. Ładnie a jak raz zastąpisz miód cukrem nic sie nie stanie. Mogłaś dać domowy dżem i wkroić jakiś. Też byłoby zdrowo i smacznie

I jak? Chodzę do szkoły i wracam tak, że podwieczorku już nie mieszczę...
Bardzo mi się podoba Twoje jedzenie. Jesz zdrowo i smacznie. Nie popadasz w paranoję i trafia Ci się w jadłospisach nawet i słodki jogurt a nie tylko naturalne. Chociaż po obiedzie mógłby wypaść jakiś deser Może jakieś domowe ciasto, batonik (niekoniecznie zbożowy czy fitness), sałatka owocowa. Nie przytyjesz od tego dorzuć tylko więcej warzyw i owoców i będzie idelanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Jorelia
Utrzymanie:

I. Owsianka z czterech łyżek płatków z serkiem wiejskim, bananem i cynamonem. znów ten wieśniak na słodko.
II. Kawa z mlekiem, paczuszka ciastek zbożowych Lu Go! i duże, soczyste jabłko. mogłaby wpaść jakaś kanapka, ale jak tak lubisz - okey.
III. Kurczak w sosie słodko - kwaśnym, surówka z kapusty pekińskiej. + ryż?
IV. Jogurt naturalny z migdałami, orzechami laskowymi i daktylami; mniam mniam.
cappuccino, pasek gorzkiej czekolady.
V. Kromka razowca z masłem, wędzonym łososiem, sałatą i papryką + pomidor z cebulką, kilka rzodkiewek. okey,
Zielona herbata, dwie marchewki.

Ilościowo wydaje mi się trochę mało - jedna kromka na kolację i jabłko i ciacha na drugie śniadanie. Ale jak dobrze się tak czujesz to okey, bo jest różnorodnie i wydaje się tak dosyć luźno.
To co ma nie jeść ciastek i słodkiego? Przecież jest na P i jej nie zaszkodzi Zresztą te ciastka to i tak w małej ilosci, wieć nawet jedzone codziennie nie zaszkodzą

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2011-12-04 o 12:38
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:28   #4346
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość

To co ma nie jeść ciastek i słodkiego? Przecież jest na P i jej nie zaszkodzi Zresztą te ciastka to i tak w małej ilosci, wieć nawet jedzone codziennie nie zaszkodzą
Po pierwsze jest na U, ale to i tak akurat nie robi żadnej różnicy, po drugie Ervisha proszę Cię, naucz się czytać ze zrozumieniem a jeśli już koniecznie nie, to chociaż nie komentuj. Napisałam, że MAŁO, bo tylko ciastka i mogłaby wpaść jakaś kanapka ale Ty w swoim chorym świecie widzisz tylko opcję /zabroniła jej jeść ciastka. /
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:38   #4347
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny pumpernikiel nadaje się na redukcję??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:44   #4348
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Czytałam ze tak, poniewż ma dużo błonnika i nie zjesz go dużo (szybciej sie najesz)
Ale znalazłam jeszcze to

Cytat:
Pumpernikiel, tak jak pieczywo chrupkie, jest wypiekany w bardzo wysokiej temperaturze, pod wpływem której powstaje rakotwórczy akryloamid.

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-11-23 o 18:49
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:52   #4349
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Jeśli to ten, który widziałam u Ciebie na blogu to tak, nadaje się, swojego czasu jadłam dokładnie ten sam.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:53   #4350
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie
  • jajecznica z 3 jajek, ze szczypiorkiem, grahamka z twarożkiem, pomidorem, sałatą, banan
  • hot-dog własnej roboty z keczupem, kubek kefiru, kilka krówek
  • 2 naleśniki z sosem węgierskim, kubek zupy cebulowej
  • puszka tuńczyka w oleju, 2 pomidorki koktajlowe, kromka orkisza z serem żółtym

rzucicie okiem ?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości