|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Gdybyście chciały poczytać opinie o pieluszkach to polecam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=560215
Chwilami są mocne dyskusje Aguśka trzymam kciuki
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak świat długi i szeroki tyle jest opinii. Ja swojego zdania nie mam, wiem za to, że w pampersa można włożyć ligninę lub tetrową pieluszkę i w przypadku samej kupki oszczędzić pampersa a tetrę wyprać. Idę do apteki po jakieś tabletki na gardło dla męża. Tam było mi zimno po powrocie do domu, że spałam dwie godziny z nosem pod kołdrą. Mam kompletnie rozbity dzień, nic mi się nie chce!
|
|
#3903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jutro może się okazać, bo jutro spędzę z 90 km w samochodzie jako kierowca, siedząca pozycja w samochodzie może znów powodować ból, o ile nadal problem istnieje. Jutro koło 16:00 dopiero mam lekarza. A propos teściów - Mama TŻ przyszła i się chwaliła, że wcześniej się urwała ze szkolenia i poszła do Smyka i oglądała i próbowała wózki - a ja jeszcze nawet nie miałam na to czasu i okazji, mogłabym teraz, ale leżę , poza tym wózek już mamy więc nie potrzeba, a ta wparowała, że ten co dostaliśmy to sprzedać i się kupi inny ładniejszy, bo jej jeden się taaaak podobał niech spada na drzewo, nasz wózek mi się podoba i nie będę kupować nowego i tyle.. Powiedziała jeszcze, że w marcu musimy razem pójść na zakupy do smyka itp itd, a ja oznajmiłam jej, żeby o tym zapomniała, bo ja w marcu to ja będę wyjęta z życia w sensie będę bardzo zajęta pracą zawodową i takie tam. Zakupy będę robić sama albo z TŻ albo z moja mamą - wiem, okropna jestem ![]() aaagaa zdolniacha z Ciebie! śliczna sukienka ![]() Co do pieluch, nie myślałam jeszcze o tym, ale pewnie stanie na jednorazowych pieluszkach, na macierzyńskim będę w pracy więc nie będę miała czasu bawić się w pranie itp - ogólnie podzielam zdanie emigry Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-23 o 15:50 |
|
|
|
|
#3904 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
W sumie to szkoda,że nie może być szybko,tanio i ekologicznie,nie? Nie mówię tylko o pieluchach.
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka powodzenia na wizycie.
Julliczka dobrze że juz mniej Cię boli. Mi lekarz przepisal jakieś mocne przeciwbólowe na receptę no i przeczekać. A jak mi przeszło to dużo basenu i rehabilitacja, żeby wzmocnić kręgosłup. Ja dziś musiałam wyjść do banku i przy okazji byłam w sklepie z wózkami i miłość do Tako Laret nieco osłabła. Wydaję mi się że Warrior jest jakby miększy, jakby miał lepszą amortyzację. A najbardziej spodobal mi się wózek błękitny z literką M w logo albo czymś w tym rodzaju która widnieje na budzie gondoli. Kojarzycie jaki to może być wózek? Kurcze nie spytałam jaka to firma a naprawdę fajny i cena tez -1000 zł za gondolę + spacerówkę. A do tego w tym sklepie jest promocja 50 % na niektóre lóżeczka. I akurat to co mi się podoba kosztuje 145 zł z 290 Chyba się skuszę, bo promocja tylko do wyczerpania zapasów.A moja choroba się rozwinęła. Chyba zaraz nawsadzam sobie czosnku do nosa
|
|
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem po wizycie
![]() Tak więc najprawdopodobniej będziemy mieli CÓRUNIĘ. Lekarz jednak kazał sie na razie wstrzymać z zakupem wszelakich falbanek i kokardek jako że jak stwierdził " w tą stronę można się sypnąć' ![]() I na następnej wizycie będziemy potwierdzac Ale póki co to siusiaka żadnego nie było i lekarz stwierdził że chyba widzi ujście pochwy Tak więc będzie dziewczyneczka A przeczucia miałam chłopczykowe bardziej
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
Gosica gratulacje...córeczka moje marzenie
A do 6 grudnia jeszcze musze czekac na usg.
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Gosica gratulacje
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które będziecie miały córeczki macie zamiar przebić im uszka?
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam od ginekologa, podeszłam pokazać wyniki, antybiotyk musi być, paciora nie ma,ale jest inne badziewie, które jednak trzeba przeleczyć.Poszłam z Niną, jak zobaczyła lekarza ( bez fartucha ) ale w gabinecie gdzie u ortopedy była to tak zaczęła ryczeć ,że hoho. On skądś wyciągnął szybko kota pluszaka, chciał Ją przekupić , na nic, musiałm wyjść na dwór. W końcu wyszedł do mnie na dwór, wziął antybiogram , wypisał co trzeba i mi podał . Uwielbiam tego mojego Doktorka .Aguśka - mniam mniam , czekam na przepis całkowity Fotelik mieliśmy 0-13 maxi cosi cabrio fix, nie wiem do jakich wózków pasuje, wszędzie braliśmy gondolę,ja autem nie jeżdżę , więc mi tego nie brakowało, ale wiem,że do mojego wózka musiałabym dokupić adapter do fotelików.Może teraz kupimy. |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie na basen wybieramy się z TŻ już od dwóch miesięcy Ale w poniedziałek byliśmy na szybkich zakupach w Go Sporcie i kupiliśmy super kostium dla mnie -dwuczęściowy ale góra w stylu topu - jest ekstra w sam raz na ciążę! Jednoczęściowego ciążowego nie chciałam kupować bo na tak krótki okres to szkoda kasy, a ten dwuczęściowy też po ciąży będzie pasować. Planowaliśmy dzisiaj na basen iść, ale jednak poczekam jak lekarz zdiagnozuje te bóle i pozwoli mi na chodzenie na basen. gosica gratki właśnie moja znajoma do porodu myślała, że dziewczynka będzie, bo tak lekarz mówił na usg, a urodziła synka - było spore zaskoczenie urodziła 2 lata temu małego.
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamy i gratuluję tym które już znają płeć
![]() A dla tych, które tak jak ja jeszcze nie wiedzą - trochę cierpliwości ![]() Byłam dzisiaj z TŻ -em na zakupach i wyszło na to,że będziemy robić remont przedpokoju. Dobrze,że teraz się obudziliśmy to jeszcze zdążymy przed świętami,a przy okazji doszłam do wniosku,że w pokoju dla dzidzi dywan trzeba będzie zmienić Ehh...ale przynajmniej dla figury dobrze mi to zrobi bo coś zaczynam tyć w miejscach, w których nie powinnam ![]() A dziewczyny, czy Wy też tak macie,że musicie często coś jeść bo inaczej jest Wam słabo?? Ja od kilku dni mam właśnie tak i trochę mi to przeszkadza bo naprawdę często jestem głodna,a mam uważać na dietę bo ostatnio za dużo przytyłam i gin. mnie troszkę upomniał ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko możemy w sumie robić jak nasze mamy, ale po co sobie życie utrudniać? |
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Być może tak.
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
Jeju ale mi się lodów chce
TŻ wracając do domu ma kupić po drodze, muszę wytrzymać
|
|
|
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje wszystkim za gratulacje
Powoli się dopiero oswajam z myślą o córuni bo miałam bardziej chłopakowe przeczucia Ale cieszę się bardzo ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mój mąż martwi się o moje wyniki. Już dzwonił i pytał czy odebrałam. I nie rozumie, że naprawdę nie chce mi się iść w tym mrozie tyle kilometrów (w obie strony jakieś 3 km tylko).
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
i jak nie zjem, to zaczyna mnie mdlić. A jak mdli, to krótka droga do wymiotów.
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca jakbyś mnie kolorowała to od razu popraw mój termin porodu bo tam powinien być 18 marca w zasadzie a nie 16
Ten 16 to pewnie podałam z kalkulatora internetowego jeszcze a na karcie ciąży mam 18
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem mam nadzieje ze glukozy nie bede powtarzac
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest mi z tym narazie dobrze. Momentami ciezko ta ostatnia godzine wytrzymac, ale pije wtedy duzo wody tylko ja nie mam mdlosci, wiec to co innego a powiedz co takiego jadasz skoro jesz tak czesto? Bo ja nie mam pomyslow na 4-5 posilkow .... wlasnie moje dziecko pokopalo tatusia po policzku
|
|
|
|
#3922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama poszła ze mną kiedy sama poprosiłam ją że chciałabym mieć kolczyki - po co narzucać coś dziecku. |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
hej
gosia gratuluje synka, a Tobie gosica córci ![]() Monitor oddechu to chyba fajna sprawa, zastanawiam się nad nim czasem, ale czy się zdecydujemy, to nie wiem. Może dopiero po porodzie. Myślę że i tak będę bardzo czujna w nocy. Zobaczymy jak to będzie Ja też zamierzam używać pampersów, nie będę sobie utrudniać życia, zwłaszcza, że będę przez większość czasu sama. A mąż to już na pewno nie będzie chciał się w to bawić, najpierw muszę go nauczyć zmieniania pampersów, tetra to wyższa szkoła jazdy, więc odpada
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze bedziemy Jej przebijac tez uszka ale napewno nie jak bedzie malutka, dopiero jak kilka latek bedzie miala choc przyznam, ze niektore dzieciaczki przeslodko wygladaja z malymi kolczyczkami
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj
![]() Co za dzień odebraliśmy dzisiaj wózek, ale wszystko jest zapakowane w folie osobno i nie chcemy tego rozpakowywać bo wózek idzie na strych, a wiadomo w folii się nie zakurzy itp. itd. i wogóle jestem zadowolona bo za wózek wyszło nie całe 1600zł, ale dostaliśmy rabat i razem wyszło za wsio 1293,40zł ![]() ![]() więc zostaje nam 700zł (bo od teściów dostaliśmy 2000zł)poza tym przywieźli nam nowe meble oraz wersalke co ma makabra była żeby wnieść wersalke na góre ani oknem ani schodami wkońcu trzeba byłą ją totalnie rozkręcić i wciągać oknem cudem się udało... I jeszcze w tym sklepie z wózkami dostałam kartę rabatową ważną do maja 2012, ale można potem przedłużyć, na wszystko więc zakupy napewno będę robić tam
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero jak będzie sama chciała i będzie świadoma,że to może boleć itd.
|
|
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam gdzieś 3 latka jak mi przebito uszy i w ogóle tego nie pamiętam
Raczej swojej córci też "zafunduję" dziurki w uszkach póki malutka jeszcze będzie
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
stane dopiero we wtorek rano akurat przed wizytą pewnie będzie szok :d
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Ale jutro może się okazać, bo jutro spędzę z 90 km w samochodzie jako kierowca, siedząca pozycja w samochodzie może znów powodować ból, o ile nadal problem istnieje. Jutro koło 16:00 dopiero mam lekarza.
, poza tym wózek już mamy więc nie potrzeba, a ta wparowała, że ten co dostaliśmy to sprzedać i się kupi inny ładniejszy, bo jej jeden się taaaak podobał 

, na nic, musiałm wyjść na dwór. W końcu wyszedł do mnie na dwór, wziął antybiogram , wypisał co trzeba i mi podał . Uwielbiam tego mojego Doktorka 

TŻ wracając do domu ma kupić po drodze, muszę wytrzymać
Znowu taki duży skok a jeszcze 3 miesiące gdzie się najwiecej przybywa. Gin mnie ochrzani