Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 15:13   #1591
danika
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ojej to mnie przestraszyłaś, że też bedzie płakał, ale miejmy nadzieję nie...
nie chciałam cie przestraszyć...mam nadzieje ze u was tak nie bedzie zresztą Staś przecież dużo większy jest od Guni to mu sie inaczej ta dawka rozłoży

a wogóle zapomniałam sie pochwalić, ze moja duża dziewczynka waży 4350g jestem z niej dumna - 750g w dwa tygodnie przybrała

Moonik mądrze prawisz kobieto
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:13   #1592
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A czy wasze maluchy obracają się z plecków na brzuszek? Jeśli tak to kiedy zaczęły? Bo Amelia z brzuszka na plecki się nauczyła, ale w drugą stronę już nie bardzo
U mnie się obraca, ale nie wie ile w tym przypadku a ile swiadomosci...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:14   #1593
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Kurde....w kupie Stefana był śluz... przeźroczyste glutki...Co robić? W necie jest napisane, że przy mm może to być oznaka alergii...

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
10h chyba sie nigdy nie doczekam takiego wyniku
Moja dwumiesieczna (rowno dzisiaj konczy 2 miechy ) przesypia max 4,5h i to tylko ten pierwszy wieczorny/nocny sen, potem standardowo budzi sie co 3, a czasem nawet co 2
za dwa miesiące

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
A ja Wam się pochwalę że mam anioła nie dziecko w domu. Od urodzenia przesypia całe noce (raz miałam cięzko bo ją bolał brzuszek). Dziś spała od 19 do 7 rano - w tym tylko dwa karmienia, aż bylam niespokojna A piersi mi tak nabrzmiały że cieszylam się jak wstała Ale nie znaczy to że jestem wyspana. Musiałam spać zwinięta w precel gdzies wcisnięta w scianę, bo w moim łóżku oprócz męża spali w najlepsze rozwaleni Konrad, pluszowy miś, pluszowa żaba i jeszcze coś pluszowego trudnego do zidentyfikowania
Pewnie nie rzadko jest Ci ciężko, ale chyba na dobrą sprawę miło jest mieć taką wesołą gromadkę w łóżku hmm?

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie - ja znów mam zastój w tej pieprzonej piersi
Archi...strasznie mi przykro i bardzo Ci współczuję tych problemów
Jednoczesnie podziwiam Cię za siłę i wytrwałość

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
A jak masowałaś? I jak często? A krople codziennie podawałaś? Po jakim czasie przeszło?
Ruchami okrężnymi wokoło pępuszka, zgodnie z ruchami zegara i to dosyć głęboko naciskam - trzeba wyczuć. Pokazał mi pediatra bo okazalo się że wczęsniej to ja go głaskałam Masuję bardzo często...oczywiście nie zaraz po karmieniu . Jak zmieniam pieluszkę, przy kąpaniu, jak sobie leży i nic nie robił to przez ciuszki...kiedy się da
Krople codziennie, sab simplex co drugie karmienie bo na ulotce jest napisane nie częściej niż co 4h a on je w ciągu dnia co 3h.
Madzia powiem Ci, że to jakoś przeszło z dnia na dzień (do wczoraj)...Stękał chyba ze 2 tygodnie (?)...Od wczoraj, czy poniedziałku znowu to wróciło...nie wiem o co chodzi...naprawdę...

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
i jeszcze raz
i coś bym napisała ale się powstrzymam

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
my też mieliśmy konfilkt, ale miałam na wypisie napisane że nie zakwalifikowano mnie do podania antygenu czyli chyba zbadali krew natalce i ma po mnie albo coś

nom smarowała sutki solą żeby się oduczył ale to na niego nie działało
Byłam na zakupach i kupiłam sobie w końcu śliczny cieplusi czerwony płaszczyk do tego ciepluchną czape i szalik, możemy chodzić na spacerki! w płąszczyku od razu wróciłam z zakupów było mi w nim przecudownie ciepło, nie to co we wcześniejszym
tylko żeby mąż zawału nie dostał jak mu powiem ile wydałam
Stefan ma grupe krwi ojca i dlatego podali mi ten antygen po porodzie. Ale nic nie mówili o badaniu krwi dziecka pod kątem chorób..wiec chyba nie muszę sie martwić hmm?
Poka płaszczyk plissss Małgosia uwielbia czerwone płaszczyki

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
Wesołych Świąt Kochana i Szczęśliwego nowego roku dla calej waszej rodzinki
No i szczęsliwego lotu

Cytat:
A raczej babcia zasponsorowała na mikołaja
Rewelacja wiecie, ma melodyjki takie spokojne, mały przy tym usnął można włączyć śmiech dziecka, mój Stanisław się zaśmiewa razem z tym dzieckiem
Można nagrać swój głos, super wyrażny jest
Ma wbudowaną lampkę , świeci kolorami tęczy
Włacza się automatycznie na płacz dziecka (mały jeszcze nie ryczał więc się nie wypowiem czy działa )
A i można ciągnąć za ogonek i włacza się wibra na chwile
Ogóle super przytulanka, baaaaardzooo zadowlona jestem
Pomysł z odciąganiem pokarmu wg mnie bardzo dobry...Bedziesz mogla sobie na spokojnie gdzieś wyjść, a to ważne żeby odpocząć od domowego kieratu
Mówisz, że te zabawki takie fajnie...to może i ja sie skuszę na hipcia albo tez żyrafę...
Stary 2011-11-23, 15:17   #1594
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:

Pierwsza? Ja się pytałam o to przewracanie bo myślałam, że inne dzieci już to robią i byłam ciekawa kiedy zaczęły. Nie chciałam, żeby zabrzmiało to jak pytanie z serii dr G. Daleko mi od złośliwości, bo naprawdę cenię sobie Wasze towarzystwo, rady i wsparcie
Kochana,moja też się jeszcze nie przewraca i niestety nie lubi leżeć na brzuszkuWszytko w swoim czasie

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:28   #1595
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No wlasnie nasz tez sie cieszy jak do sera jak sie widzi w lustrze i myslalam o lusterku w lozeczku zeby sie widzial caly czas, w koncu to jesgo kolega, nie?
noo mój też myśli że to nowy kolega
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Małgosia a po ile ona? Pokazesz jak wygląda?
aaa acelinka napisała już
jeszcze widziałam na żywo biedronke na biegunach i samochodzik , ale rewelacja, piszą na stronie że od 18 mc, alej jak to ma taki siedzisko to dziecko chyba może wczesniej ,sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Wczoraj nałożyłam oliwki przed kąpielą (tak duuuużo) nałożyłam czapeczkę i przed kąpielą starłam... i było ok, a dziś rano nasmarowałam tylko emolium... i dopiero za parę godzin wyczesywałam... i zrobiłam krzywdę mojemu dziecku
głupia, głupia, głupia matka!!!!

To ja dziś spróbuję z masłem
nie jesteś głupia skąd mogłaś wiedzieć
ja raz swojemu dziecku obciełam skórkę z paznokciem i poleciała krew , wyobraż sobie moją minę i dziecka
Też wypróbuję masła, może będzie lepiej schodzić
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
nie chciałam cie przestraszyć...mam nadzieje ze u was tak nie bedzie zresztą Staś przecież dużo większy jest od Guni to mu sie inaczej ta dawka rozłoży

a wogóle zapomniałam sie pochwalić, ze moja duża dziewczynka waży 4350g jestem z niej dumna - 750g w dwa tygodnie przybrała

Moonik mądrze prawisz kobieto
Zobaczymy zobaczymy Narazie już śpi półtorej godziny,,, aż dziwne na niegoooo
wow co za przybór w dwa tygodnie brawa

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Pomysł z odciąganiem pokarmu wg mnie bardzo dobry...Bedziesz mogla sobie na spokojnie gdzieś wyjść, a to ważne żeby odpocząć od domowego kieratu
Mówisz, że te zabawki takie fajnie...to może i ja sie skuszę na hipcia albo tez żyrafę...
ehh chciałabym bardzo gdzieś wyjść... wieczorem na dwie godzinki ehhhh
a o browarku to se mogę zapomnieć narazie

mnie zabawka zaskoczyła pozytywnie, bo nie byłam przekonana do końca, ale teraz nie żałuję

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:34   #1596
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde....w kupie Stefana był śluz... przeźroczyste glutki...Co robić? W necie jest napisane, że przy mm może to być oznaka alergii...

Stefan ma grupe krwi ojca i dlatego podali mi ten antygen po porodzie. Ale nic nie mówili o badaniu krwi dziecka pod kątem chorób..wiec chyba nie muszę sie martwić hmm?
Poka płaszczyk plissss Małgosia uwielbia czerwone płaszczyki
.
ojejć nie mam pojęcia co z tym śluzem. Może telefon do położnej albo do przychodni?

jakby była potrzeba to na pewno by powiedzieli ok, zaraz spróbuje zrobić jakąś fotke jak mi Natalcia da bo cosik się budzi
Cytat:

taaak u mnie też miało być słońce a wyszło na to, ze siedzę od rana przy zaświeconej lampie

jak mnie to moje dziecie dziś schizuje- odłożyłam ją do łóżeczka po karmieniu z czkawką i poszłam do kuchni odcedzić warzywa dla psa, i słucham tej jej czkawki aż tu nagle cisza, pędem biegnę do pokoju a ta śpi sobie w najlepsze wracam do kuchni a zaraz słyszę ryk- znowu biegiem -zachodzę a ta śpi dalej, nosz zawału dostanę dziś przy niej
dobrze że masz mocne serce

Cytat:
aaa acelinka napisała już
jeszcze widziałam na żywo biedronke na biegunach i samochodzik , ale rewelacja, piszą na stronie że od 18 mc, alej jak to ma taki siedzisko to dziecko chyba może wczesniej ,sama nie wiem

mnie zabawka zaskoczyła pozytywnie, bo nie byłam przekonana do końca, ale teraz nie żałuję
o tak biedroneczka na biegunach tez mnie zachwyca i fajne są jeździki takie pchadełka, tyle cudności oh ach kupiłabym wszystko już "na potem" matka-wariaka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:41   #1597
lullaby_ml
Zakorzenienie

Malgosia a duzo jest tego sluzu? kurcze a mozesz dryndnac do jakiejs poloznej?

A ja mykam, zaraz znowu bede miala nalot swojej przyszlej tesciowej
Stary 2011-11-23, 15:48   #1598
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciepło mi się zrobiło na duszy bo Stefan tyle ważył po urodzeniu
za ładny przyrost. Oby tak dalej

Cytat:
ojejć nie mam pojęcia co z tym śluzem. Może telefon do położnej albo do przychodni?

jakby była potrzeba to na pewno by powiedzieli ok, zaraz spróbuje zrobić jakąś fotke jak mi Natalcia da bo cosik się budzi
Jutro przedzwonie
Czekam więc cierpliwie na fotki
Stary 2011-11-23, 15:50   #1599
acelinka
Zakorzenienie

Małgosiu prosze
tylko kolor zupełnie jest inny niż na fotkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6304308.jpg (89,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6304309.jpg (91,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-11-23, 15:55   #1600
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Acelinka - płaszczyk b. ładny, mężowi też się na pewno spodoba

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:58   #1601
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Bruma, to ja pojadę dr B. - jak Agacia miała tyle ile twój Błażejek tez jadła jak chciała, np co godzinę 30 ml. teraz się to unormowało, więc wszystko przed Toba

Cytat:
przypięta jest do wózka? czy tylko tak wygląda? ja próbowałam mojego przypinać ale się udenerwowałam tylko, a tak sobie w jednej ręce prowadzę wózek a w drugiej mam smyczkę
nie, nie przypięta. smycz jest podwójna i tak przerzucona przez rękę

Cytat:
Jestem totalnie załamana Wieczorem to wogóle karmiłam małego ze łazami w oczach bo tak już mnie sutek napieprzał od częstego przystawiania i od prób ściągania laktatorem Wysłałam męża po kapturki- ale nigdzie nie było- dziś dopiero rano teściowa przyniosła.
Ale przez noc smarowałam sutek kremem na atopową podrażnioną skórę i jest już znośnie.

Była położna środowiskowa - myślałam,ze coś pomoże, a ta znów z tym swoim okładem z mąki i śmietany, a mało tego wysłała teściową z synkiem na spacer! Bo ja mam odpocząć... Teściowa oczywiście cała happy - a ku... kto będzie mi pokarm ściągał?????????? Pierś już jak balon

Mam ochotę se łeb strzelić

Dzwonie po nich niech wracają!

biedna archi próbuj te tłuczoną kapuche, czyni cuda

Cytat:
Nie ma bata, nie dam rady być na bieżąco...
Dzisiaj w nocy od w pół do pierwszej do w pół do trzeciej była akcja brzuszek A wcześniej spała bez problemu. Dałam jej w końcu Infacol i usnęła.
Już się zaczęłam zastanawiać, czy to może mój pokarm jej nie służy
Ale jak podczytuję to Wy też macie takie problemy więc może to faktycznie wszystko się rozwija...

A jak masowałaś? I jak często? A krople codziennie podawałaś? Po jakim czasie przeszło?

Właśnie posłuchałam Twojej rady i na noc zawijam ją w otulaczek. A w ciągu dnia z kocyka też robię taki "becik". I faktycznie chyba się wycisza. Tylko jak zaczyna się denerwować, to ja strasznie wkurza, że nie może rączkami swobodnie machać.

Heloł! Ja też mieszkam w okolicy Starego Gaju Może my sąsiadki jesteśmy?
I też oczywiście zapraszam na dotlenienie
no ja mieszkam na osiedlu w nowych blokach, poniżej mnie ulica Weglinek a Ty gdzie? ew. na priv napisz

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
miałam się o coś spytać w sobotę i teraz Mi się przypomniało: czy jak dziecko się baaardzo ślini to oznacza że zaczynają rosnąć zęby? Bo słyszałam że tak jest. A Mi i mężowi zaczęły rosnąć zęby przed 6 miesiącem
ślinianki zaczynają pracować, na zęby za wcześnie

Cytat:
ojej kochana, a ja też kawe pije ale jakoś nie zauważyłam żeby to wpływało na spanie natalki moze dlatego że głównie pije rano i niezbyt mocną

my też mieliśmy konfilkt, ale miałam na wypisie napisane że nie zakwalifikowano mnie do podania antygenu czyli chyba zbadali krew natalce i ma po mnie albo coś

nom smarowała sutki solą żeby się oduczył ale to na niego nie działało

klocuszek
u nas jutro ważenie, ciekawa jestem ile mój klocuś waży

o jaaacie aż tak? u nas też było sporo przekroczone i tż mi marudził żebym na spacery nie wychodziła musze obadac info na stronie miasta jak jest teraz

nooo, chętnie bym Cie odwiedziła, uwielbiam Mazury

ale teściówka mądra

natalka leniuszek w tej kwestii. Wczoraj podłożyliśmy jej zwinięty kocyk ale tak bardziej na płasko pod jedną strone to się przewracała z brzuszka na plecka ale żeby bez kocyka się wysilić to się jej nie chce.

no to cudnie
ale jedzonko sobie K. zrobił, pyszności

jejciu nie wiem jak Ci pomóc, może ekapusta, albo masaż? Agnysce pomógl masaz bardzo

Byłam na zakupach i kupiłam sobie w końcu śliczny cieplusi czerwony płaszczyk do tego ciepluchną czape i szalik, możemy chodzić na spacerki! w płąszczyku od razu wróciłam z zakupów było mi w nim przecudownie ciepło, nie to co we wcześniejszym

za płąszczyk, a męzowi usta-usta zrobisz

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Mamuśki

my za niedługo spadamy na lotnisko... i lecimy do Polandii. nie wiem czy będę miała wogóle dostęp do neta w Pl.. bo rodzice nie mają niestety..
więc się z Wami na jakiś czas ( do nowego roku) żegnam..
jak będę u siostry to wpadnę chociaż na chwilę dać znać co u Nas.

dużo zdrówka dla dzieciolków wszystkich.

całujemy z Sarunią Ciocie i koleżanki i kolegów forumowych

..ps. dużo prezentów od Mikołaja.. bo już się pojawił ...
i Wam wszystkiego naj, cudownego pobytu

Cytat:
minęła chwila zanim zajarzyłam kto to dr G

szczęśliwego lotu kochana

Pierwsza? Ja się pytałam o to przewracanie bo myślałam, że inne dzieci już to robią i byłam ciekawa kiedy zaczęły. Nie chciałam, żeby zabrzmiało to jak pytanie z serii dr G. Daleko mi od złośliwości, bo naprawdę cenię sobie Wasze towarzystwo, rady i wsparcie
moja przekręciła się pierwszy raz z brzuszka na plecki w dniu skończenia dwóch mies, teraz fika ale jak ma humor

Cytat:
Yyy...tak, jest starsza o 1 dzien teraz napisalas tak jakbym ja sie nie cieszyla z osiagniec innych tylko dopatrywala sie u siebie jakis niedociagniec. Moze forum nie jest dla mnie?
lullaaa .....

Cytat:
aaaaa w takim celu
dla mojej chyba za wcześnie na takie atrakcje? kiedy Miki się zainteresował swoim odbiciem?

taaak u mnie też miało być słońce a wyszło na to, ze siedzę od rana przy zaświeconej lampie

jak mnie to moje dziecie dziś schizuje- odłożyłam ją do łóżeczka po karmieniu z czkawką i poszłam do kuchni odcedzić warzywa dla psa, i słucham tej jej czkawki aż tu nagle cisza, pędem biegnę do pokoju a ta śpi sobie w najlepsze wracam do kuchni a zaraz słyszę ryk- znowu biegiem -zachodzę a ta śpi dalej, nosz zawału dostanę dziś przy niej
no panika niezła, Agacia też takie numery odstawia . ale warzywa dla psa mnie rozłożyły

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:20   #1602
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinka - płaszczyk b. ładny, mężowi też się na pewno spodoba
dziękuje
a jego to o zdanie nawet się pytać nie będe bo wiecej niż pewne ze mi powie
A. że się na modzie nie zna
B. "Tobie kochanie we wszystkim ładnie"
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

za płąszczyk, a męzowi usta-usta zrobisz
usta usta
może i zrobie
Stary 2011-11-23, 16:26   #1603
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
usta usta
może i zrobie
aaaaa...

Stary 2011-11-23, 16:31   #1604
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Kucze a u mnie już długo śluz.

Wymianka.
Stary 2011-11-23, 16:33   #1605
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
usta usta
może i zrobie

25.08.2011

Stary 2011-11-23, 16:34   #1606
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
85 zł zobacz sobie na stronie biedroki w gazetce są wszystkie zwierzątka pokazane i inne piękności zabaweczki

a ja to mam zboczenie zawodowe bo jak patrze na zabawki to od razu się zastanawiam jakie ona ma walory edukacyjne
Droga chociaż jak tak zachwalacie to może trzeba pomyśleć.

Wymianka.
Stary 2011-11-23, 16:41   #1607
acelinka
Zakorzenienie

ej no laski co śmiesznego w buziaku?

Natalka leży na macie na brzuszku i wygląda na to ze kombinuje jak to się przewracało na te plecka no tak, z kocykiem było łatwiej a dziś wyrodna matka kocyka nie podłożyła

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Droga chociaż jak tak zachwalacie to może trzeba pomyśleć.
napiszcie list do mikołaja albo dzieciątka

właśnie kto u Was przynosi prezenty pod choinke? Bo u nas dzieciątko
Stary 2011-11-23, 16:49   #1608
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny kilka postów z wami i świat wydaje się lepszy
I tak trzymać , wpadaj częściej, zawsze to lżej będzie .
Cytat:
zalążki zębów? A jak to wygląda?
eeee nie wiem , tak pediatra mówiła i dla mnie chwyta sutek tak bardziej twardo, jakby coś tam było czuć.
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a teraz jak na wyrodną matke przystało wystawilam Malgosię na balkon (zamiast spacerować z nią a co ) gdzie znow spi Konrada wsadziłam w fotelik do karmienia gdzie polał sobie parówkę herbatą, dorzucił do tej samej miseczki smietankową kaszkę (miała byc na deser), polal to keczupem (odkryłam fajny keczup dla dzieci "pudliszek" ale K. go uwielbia!) i je a mnie idą ciary jak na to patrzę. A ja myk na wizaż
Wyrodna matka polka . Uwielbiam Cię Lau.
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
brrry ni wyobrażam sobie karmiania gdy dzidziol ma ząbki ciekawe jak babeczki karmią po 2 lata brrryyyyyyyy
Nawet nie myślę o tym, oby Frankowi zęby szły jak najpóźniej.
Cytat:
przypięta jest do wózka? czy tylko tak wygląda? ja próbowałam mojego przypinać ale się udenerwowałam tylko, a tak sobie w jednej ręce prowadzę wózek a w drugiej mam smyczkę
Też bym tak chciała. Kurcze ale mój jest taki agresywny, rzuca się na wszystkie psy!! Masakra. Może takie spacery - 2,5h byłyby wybawieniem, bo by się zmęczył i ta agresja by mu uszła. Jakaś krótka smycz i jedziemy.
Mnie przeraża sytuacja gdyby podczas spaceru jakiś inny pies szedł bezpańsko luzem, zaczęłyby się gryźć itd. Co wtedy .
Cytat:
Jestem totalnie załamana Wieczorem to wogóle karmiłam małego ze łazami w oczach bo tak już mnie sutek napieprzał od częstego przystawiania i od prób ściągania laktatorem Wysłałam męża po kapturki- ale nigdzie nie było- dziś dopiero rano teściowa przyniosła.
Ale przez noc smarowałam sutek kremem na atopową podrażnioną skórę i jest już znośnie.
Archi bardzo Ci współczuję, nie umiem pomóc jednak. Czy ta położna mowiła skąd się bierze takie częste zapalenie? To chyba nie jest normalne.
Cytat:
Mamuśka to na fotę czekamy .
Cytat:
a teraz biedaka ma gorączkę...37,7 miała i dałam jej paracetamol w syropku i spadło do 37 i bidula usnęła dopiero. Rany, jaką ona miała nieszczęśliwą minkę, i tak kwękała smutno płakuniała, na rączki cały czas....prawie sie popłakałam nad nią.
Nóżki nie ma spuchniętej na szczęscie.
Biedna niunia, oby szybko tempka spadła .
Cytat:
Byłam na szczepieniu , wziełam płatną u nas tylko 100zł także w miarę. Maly oczywiscie ryczał przy tej jednej ojojoj
Waży 6850, mierzy 63 znowu Pani doktor nie chciała uwierzyć że niczym potajemnie nie dokarmiam..
I tak skaza potwierdzona, chropata wysypka na buzi, ciałko lekko chropowate, nasilona ciemieniucha (powiedziała Pani pediatra że przy skazie jest duża ta ciemieniucha jak u mojego bąbla), uszy też się łuszczą, dieta lepiej działa na jelitka jego , mniej marudzi.
Najgorsze dla mnie... mam karmić małego do 6mc wyłacznie piersią... przy skazie takie jest własnie wskazanie, nie wolno niczym dokarmiać, bo może nasilić objawy... może wyjść inna alergia..
Trochę mnie to zdołowało.. następne 3 mc musze siedzieć zamknięta w domu... od dziś zaczynam ściągać i uczyć małego jeść z butelki moje mleko, bo zwariuje w domu.... jeszcze trzymać dietę bez nabiałową jak się zapłacze....
Co jeszcze, przy cycku jak nie robi kopy to nic się nie dzieje, bo mleko matki jest całkowicie trawione wiec nie zalega w brzuszku.
Woow to Twój Staś przegonił Franka - bo ważył mniej przy porodzie i teraz mają taką samą wagę. Ostro wsuwa pucuś kochany.
A z tą skazą jestem w szoku, tylko chyba tu któraś dziewczyna pisała, że ze względu na skazę odstawiła pierś i przeszła na mm, a u Ciebie odwrotnie .
Czyli do 6m sama pierś, dopiero od 7 coś wprowadzasz? A zupki w czym szkodzą na skazę?
Aha paczuszka spakowana, jutro do Ciebie poleci .
Cytat:
ależ tyją Wasze dzieciaczki !

Stokrotko wracaj do nas szybko! udanego pobytu w Pl.

My po spacerku, synio znowu pospał. Noc znowu czeka nas trudna. I tak go uwielbiammmmmm.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:53   #1609
anciaahk
kosmitka

Cytat:
noo mój też myśli że to nowy kolega

nie jesteś głupia skąd mogłaś wiedzieć
ja raz swojemu dziecku obciełam skórkę z paznokciem i poleciała krew , wyobraż sobie moją minę i dziecka
Też wypróbuję masła, może będzie lepiej schodzić
Mój gapa nie widzi się w lustrze, albo mu ten nowy kolega nie pasuje, bo ani się na niego gapi, ani cieszy. Najbardziej się cieszy do mamy . Mama jest naajjjjładniejsza .
A kiedyś też tak paznokcia obcięłam, masakra. Teraz mu zostawiam, jakby miał nieobcięte.
Cytat:
Małgosiu prosze
Sliczna mamuśka i sliczny płaszczyk

Nie widzę na stronie biedronki żadnej gazetki.

Stary 2011-11-23, 16:56   #1610
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Malgosia a duzo jest tego sluzu? kurcze a mozesz dryndnac do jakiejs poloznej?

A ja mykam, zaraz znowu bede miala nalot swojej przyszlej tesciowej
Lulla, był widoczny w ostatniej kupie..czy dużo to nie wiem bo wcześniej nigdy nie było...napewno widziałam dwa glutki przezroczyste...
Nie mam telefonu do położnej tyle co do przychodni, ale to dopiero mogę zadzwonic jutro...

A moja teściowa znowu ma schizy...wcześniej dzwoniła codziennie pytać o Stefka, a teraz chyba się obraziła bo znowu cisza. Nie tęsknię.
Stary 2011-11-23, 17:00   #1611
anciaahk
kosmitka

Aaaa znalazłam te zabawki, samochód na biegunach jest kapitalny! Chyba kogoś naciągnę .

Stary 2011-11-23, 17:07   #1612
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosiu prosze
No i tak jak myślałam - mamy chyba ten sam gust. Płaszczyk miodzio i czapa i szalik Ładnemu we wszystkim ładnie

Cytat:
Kucze a u mnie już długo śluz.
Właśnie pamiętam jak Cię pytałam o to, czy to można przegapić i pisałaś mi wtedy o meduzkach..no i tak to własnie wyglądało...
Cotka, a pytałaś może lekarza albo położnej o to?

Cytat:
e

U nas Mikołaj W sumie bez sensu bo 6go grudnia Mikołaj i pod choinkę Mikołaj Trzeba to jakoś teraz przeorganizować
Stary 2011-11-23, 17:09   #1613
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Najbardziej się cieszy do mamy . Mama jest naajjjjładniejsza .
no ba! Jakże mogłoby być inaczej

u nas w święta też przychodzi Mikołaj

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-11-23 o 17:10
Stary 2011-11-23, 17:10   #1614
danika
Zakorzenienie

młodej spadła temperatura

zjadła i śpi...w sumie z przerwami na kwękanie i jedzonko to spi od 13... mam nadzieje ze w nocy nie bedzie szaleć

a ja sie zbieram do gina - jakos mi dziwnie tam wracac po dwumiesiecznej przerwie

Cytat:
ej no laski co śmiesznego w buziaku?

Natalka leży na macie na brzuszku i wygląda na to ze kombinuje jak to się przewracało na te plecka no tak, z kocykiem było łatwiej a dziś wyrodna matka kocyka nie podłożyła

Nati słodziara

u nas prezenty przynosi na 6 grudnia mikołaj, a pod choinkę Gwiazdka, względnie aniołek
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:22   #1615
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
młodej spadła temperatura

zjadła i śpi...w sumie z przerwami na kwękanie i jedzonko to spi od 13... mam nadzieje ze w nocy nie bedzie szaleć

a ja sie zbieram do gina - jakos mi dziwnie tam wracac po dwumiesiecznej przerwie
Danika to Ty mi pisałaś o tym debi...coś tam na stekanie? Kurde wcięło mi cytat...chciałam dopytać czy to jest coś w stylu sab simplex i innych?
Stary 2011-11-23, 17:32   #1616
Aiszka22
Raczkowanie

Hej Kochane, wpadłam tylko na chwilę, żeby Wam ogromnie podziękować za miłe słowa i wsparcie, jesteście przekochane i niezastąpione Czytałam Wasze wypowiedzi po kilka razy, aż się uspokoiłam (szczególnie Twoją Wuwka, wiem, że mnie rozumiesz) Dzisiaj Tymon spokojniejszy, ale nei chcę zapeszać Wpadnę później i spróbuję nadrobić, buziaki
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:33   #1617
madzialena-lublin
Rozeznanie

W ciągu dnia spała mi 4 godz, a teraz od 14 nie chce usnąc
Stary 2011-11-23, 17:41   #1618
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Woow to Twój Staś przegonił Franka - bo ważył mniej przy porodzie i teraz mają taką samą wagę. Ostro wsuwa pucuś kochany.
A z tą skazą jestem w szoku, tylko chyba tu któraś dziewczyna pisała, że ze względu na skazę odstawiła pierś i przeszła na mm, a u Ciebie odwrotnie .
Czyli do 6m sama pierś, dopiero od 7 coś wprowadzasz? A zupki w czym szkodzą na skazę?
Aha paczuszka spakowana, jutro do Ciebie poleci ..
pucuś pucuś
bo mi powiedziała że bardzo dobrze przybiera na wadze więc nie ma sensu odstawiać od cycka, a jeśli mi to wychodzi a mały chętnie jest to w sumie szkoda przerywać. Jeszcze teraz kiedy ładnie ciągnie , nie rzuca sie , to rzeczywiście szkoda.
tak po skończeniu 6mc dopiero
Nie wiem czym zupki szkodzą, coś mówiła o tym że jeśli jak najdłużej będe karmić cyckiem to mniejsze prawdopodobieństwo że wyjdą inne alergeny, ale ile w tym prawdy nie wiadomo

Cytat:
Aaaa znalazłam te zabawki, samochód na biegunach jest kapitalny! Chyba kogoś naciągnę .
a gdybyś zobaczyła na żywo, strasznie mam ochotę na ten samochód ... jak mi przyjdzie macierzyński którego notabene jeszcze nie dostałam... to pojade i kupie chyba

Cytat:
u nas w święta też przychodzi Mikołaj
u nas tez Mikołaj, w tym roku to chyba tylko od mamy mojej mogę liczyć na mikołaja... a mój mąż to hmm...

25.08.2011

Stary 2011-11-23, 17:43   #1619
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
W ciągu dnia spała mi 4 godz, a teraz od 14 nie chce usnąc
wiesz - dzieci rosną, są starsze i nie będą już spały tak długo. Moja Amelia potrafi nawet cały dzień nie spać

Stary 2011-11-23, 17:48   #1620
anciaahk
kosmitka

Małgosia do tej pory ani razu nie dostałaś macierzyńskiego??? Swoją drogą dziwne, że tam jest napisane od 3 lat...

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

A z tą piersią, to może o to chodzi, że to zdrowe, uodparnia, może też daje odporność na alergie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości