Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 16:51   #4051
kasiulka99
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Witam mamusie

właśnie wróciłam od gina - z dzidzią wszystko w porządku szyjka ok. odetchnęłam bo mam ostatnio dziwne bóle podbrzusza i okropnie bolą mnie pachwiny - pewnie znów się rozszerzam

Zaczęłysmy z Lenką 28 tydzień - dzidzia waży 850 g a kopie jakby już miała dwa kg chyba będę miała bardzo żywą i rozrabiającą córeczkę

przed wizytą kupiłam nareszcie śliczny kocyk akrylowy -różowy w małe szczeniaczki- nareszcie bo byłam w sześciu sklepach i wszędzie były niebieskie, zółte a ja chcialam różowy dla mojej niuni
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:57   #4052
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cześć Mamusie! Nadrabiam dzielnie. Jestem na 123strOj daje mi już ten ostatni tydzień w pracy popalić,ale jeszcze tylko dwa dni, dam radę.
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Cążki do paznokci mam z TT a szczoteczkę dzisiaj macałam w sklepie z TT i nie jest mięciutka i nie wiem jaką kupić bo tu dużego wyboru nie ma
Kasik a masz u siebie w IE taki sklep z zabawkami toysrus? Ja ostatnio tam widziałam szczoteczki do włosków dla niemowląt z naturalnego włosia, mięciutkie, ale też gdzieś wyczytałam, że te twardsze jak TT lepiej wyczesują ciemieniuszkę
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:58   #4053
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja mam do Was takie jedno pytanie, moze ktoras cos wie na ten temat, czy warto wierzyc w aukcje na stronach typu np. za10groszy.pl ?
nie warto, kiedyś się na takiej stronce nacięłam i kasa przepdała
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Witam

Chciałabym się przyłączyc, choć nie wiem czy dam radę dużo pisać.

Mojego małego szkraba oczekuję na 21 lutego. Wiem już że to chłopczyk. Sama mam 27 lat i jestem z Łodzi.

Jest tu może jeszcze ktoś kto rodzić będzie w tym mieście?
witaj
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agawoo bo ja mam umowe do dnia porodu.. i przez to...
niektorzy mi mowia zebym czekala na bole i wtedy cesarke robila.. ehh
tylko ze ja chce konkretmnego lekarza a jak nie zdaze i zrobi mi jakis patafian... w ogole wszystko jest do dupy bo ja wiem kiedy zaszlam w ciaze i powinnam rodzic 4 stycznia.. no ale wg OM wychodzi 26 grudnia... a moze urodze 2 tyg szybciej albo 2 pozniej..

gdybym urodzila w styczniu mialabym socjala u jeszcze z tztza ubezpieczenia czyli ok 2000 a takto dupa
o kurcze to faktycznie... no i szkoda kasy
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
spiworek

bylam dzis na kontroli u poloznej krew(cukier,anemia itd) mi pobrali i siku,posluchalam serduszka juz mi sie wydaje takie powazne bije jakby mocniej,
zmierzyla mi tez brzuch ponad pepkiem do spojenia,
nastepna wizyte mam za 4 tygodnie.

Oni usilnie namawiaja mnie do szczepienia na grype a ja sie jakos boje,
nie przekonuje mnie ze mam za darmo i bez kolejki....
Czy ktos sie szczepil? co myslicie?
ja się nie szczepie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za słowa otuchy i wsparcie oraz kciuki, tak trudno wytrzymać do tej 19.40, aż mnie skręca żeby czas szybciej leciał....

to super, że udało wam się coś znaleźć
za decyzję

no mój też tak powiedział, ale to będzie 13.12 i dość późno już, nie wiem ile się czeka na wynik boję się bo co będzie jak wcześniej zacznę rodzić i nie będę mieć wyniku
a można od 34t robić więc już bym mogła w przyszłym tyg a tak weź czekaj 3tyg
chyba na własną rękę zrobię i nie będe czekać

a mam więcej o 1.5kg i czuję się jak wieloryb
no właśnie myślałam o Tobie czy jeszcze będziesz przed wizytą! trzymam mocno kciuki zeby było dobrze
a z mieszkaniem to czekam na męża i w sobotę będziemy decydować bo teraz pojechał w delegację do piątku w nocy i siedzę sama

a paciora to zdążymy zrobić, ja idę do gina jakoś na początku grudnia i wtedy mi pewnie powie co i jak
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A to ja Wam nie pisałam?
Na ostatniej wizycie się trochę pomęczył, bo dzidzia się nie chciała pokazać, ale powiedziałam, że muszę wiedzieć, bo mnie teściowa stresuje i się doszukał
Dziewczynka będzie Niby już potwierdzone drugi raz, bo w 20 tyg też widział dziewczynkę
Chociaż dzisiaj jak zobaczył tą długą kość, to się aż zdziwił, i pytał czy to on czy ona
A wiecie co, ostatnio mam fazę na wszystko dla dzidzi z żyrafką: łóżeczko z żyrafką, pościel z żyrafką, śpiworek też chcę z żyrafką Matko moja - teraz się okazuje że żyrafę urodzę

No chyba, albo tap madl
ooo córeńka
a z żyrafkami masz tak jak ja z barankami bylebym barana nie urodziła hahaha

cały czas myślę o mieszkaniach, które wybrac, każde ma plusy i minusy, cena jednakowa, właściciele fajni i obydwa mieszkania są w tym samym bloku i już mam wizje, że zaczynam rodzić w trakcie przeprowadzki :brzyda l:

Zuzia daj koniecznie znać jak po usg !!!!
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:06   #4054
kasiulka99
Raczkowanie

[QUOTE=bambusiek;30677666]

Cześć
Z tych dwóch firm wybrałabym Hippa

Generalnie to wszystkie kosmetyki myjąco-smarujące kupię z Babydream, bo koleżanka po składzie poradziła mi je jako najmniej naładowane chemią.
Te i Hippa
Ja nie miałam 3d
_________________________ _

Bambusiek dziękuję za info o kosmetykach - wczoraj siostra kupiła mi płyn do kąpieli i krem na odparzenia z Penatenu ale własnie zostały mi do zakupy smarowidła : jakiś balsam i krem na niepogodę i chyba zdecyduję się na Hippa

co do 3d - to w moim przypadku bylam zawiedziona usg 4d miałam je w 22 tygodniu , lekarz niby dobry ordynator szpitala na Madalinskiego w W-wie a na płycie mamy tylko jedno zdjecie niiby 4d - i wyglada jak zdjęcie ksieżyca a nie dzidzia więc jak dla mnie kaska był a stracona- według lekarza to dzidzia była niesmiała i sie nie ruszała

Dziewczynki jak zrobić takie ładne cytaty jak waszed bo kliknęlam cytuj i taki mi wyskoczyl

Edytowane przez kasiulka99
Czas edycji: 2011-11-23 o 17:08
Stary 2011-11-23, 17:08   #4055
magda1804
Rozeznanie

czesc brzuchatki

Cytat:
Coś Renata się nie odzywa.....to jej ostatni post
no własnie, co dzieje sie z Renia? przeczytalam jej ostatni post i pisala o tych plamieniach...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jak pisałam wczoraj byliśmy z mężem na wizycie u gina

Najpierw 20 minut KTG. Myślałam, że to strasznie długo, ale jak serduszko biło, to aż smutno mi się zrobiło, jak czas się skończył
Wynik mamy wydrukowany - wszystko ok

Potem szybkie badanie na fotelu - szyjka idealna

A potem USG przez brzuch
główka ułożona ładnie na samym dole, tyłek pod lewym żebrem
wg wielkości główki poród 30.01,, ale wg kości udowej 9.01
czyli maluch jest długi (o 3 tygodnie ponad normę) i będzie ważył na pewno ponad 4 kg

No i najważniejsze: BĘDZIE CHŁOPCZYK
lekarz powiedział, że na 90kilka %
Bambusiek gratuluje synysia waga przypuszczalna 4kg to sporo, duuuzi chlopak bedzie

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy wszystkie miałyście robione KTG??? Mi moja lekarka nie robiła...hmm a termin porodu mam na 8 stycznia... Noi nic nie wspominała o tym przy okazji kolejnej wizyty
LoczeK nie stresuj się, ja mam termin na koniec grudnia i tez nie mialam robionego KTG slyszalam, ze KTG robia, jesli jest podejrzenie skurczy, badz ruchy dziecka sa slabsze

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Żadna z Was nie kupuje monitora z nianią?
DPH ja nie planuje zakupu mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu w bloku wiec niania sie nie sprawdzi, ten monitor oddechu to fajna rzecz, ale droga

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:13   #4056
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a dziękuję ogólnie nie jest źle, czuję się w mare dobrze choć skiurcze się już nasilaja i trwają już dłużej niż książkowe 30sek bo czasami to czuje ze 1-2min trwają i już boli mnie coraz niżej nie na górze brzucha tylko bliżej podbrzusza więc już mam stresa
do tego mam doline maiłam mieć taki piękny przewijak z szafy zrobiony i niestety kicha z niego będzie nie pomieścimy się ze wszytskim w pokoju więc będe musiała mieć taki zwykły na łózeczko i obok tylko komode na ubranka małego ;( jest mi przykro bo tak mi się marzył ten przewijak z tej szafy
Monia dobrze, ze z Toba juz lepiej jesli skurcze to moze juz nedlugo...? a przewijak taki na lozeczko tez fajny ja tam nie bede miala zadnego, bo zamierzam dzidzie przewijac na swoim lozku, położe tylko ceratke/podklady do przewijania i wsio!

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka

Wlasnie przyszlam od gina,wszystko ladnie ,pieknie....Mialam KTG i wyszlo,ze juz mam jakies skurcze porodowea ja nic nie czulam.Lekarka kazala mi przyjsc jutro na potworke,bo moze sie ta maszyna pomylila.Wziasc magnez i lezec...

Matko i corko ja nie chce jeszcze rodzic

Mam stresa jak ch###ra!!!
Ewula poczekaj jeszcze troche, bo teraz to jeszcze za wczesnie

Cytat:
Ja mam do Was takie jedno pytanie, moze ktoras cos wie na ten temat, czy warto wierzyc w aukcje na stronach typu np. za10groszy.pl ?
ja pierwsze slysze o tej str

Dark lady witaj

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za słowa otuchy i wsparcie oraz kciuki, tak trudno wytrzymać do tej 19.40, aż mnie skręca żeby czas szybciej leciał....
MissZuzia trzymam kciuki za wizyte bedzie dobrze

ja tez po wizycie zakończony 34tydz z waga +12kg (67,6kg). przez 3tyg przytylam 0,2kg poza tym oczywiscie gin powiedzial to co zwykle- wszystko ok, szyjka sie nie skraca. tylko maly szczegol- ja chodze na wizyty do poludnia, a zazwyczaj po poludniu/pod wieczor zaczynaja sie moje dolegliwosci... mam sie oszczedzac i lezec ja i lezenie- no nie wiem
no i najwazniejsze lekarz powiedzial: "za 2 tyg moze pani juz rodzic"
reakcja tza jak mu to powtorzylam:"coooo? za 2 tygodnie? Juz? przeciez to mialo byc dopiero w styczniu?!"
wg OM skonczylam 34tydz, wg USG 35tydz, wiec bezpieczniej bedzie jeszcze troszke poczekac. przyznam szczerze, ze na razie sie nie boje, baaaardzo chce miec mała juz przy sobie

04.01.2012r.

Stary 2011-11-23, 17:23   #4057
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Dziewczynka będzie
Noooooo łaaaadnie , zapomniałaś sie nam pochwalić ja już sie kiedyś Ciebie pytałam

Tak czy inaczej gratuluję dziewuszki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 17:29   #4058
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
A to ja Wam nie pisałam?
Na ostatniej wizycie się trochę pomęczył, bo dzidzia się nie chciała pokazać, ale powiedziałam, że muszę wiedzieć, bo mnie teściowa stresuje i się doszukał
Dziewczynka będzie Niby już potwierdzone drugi raz, bo w 20 tyg też widział dziewczynkę
Chociaż dzisiaj jak zobaczył tą długą kość, to się aż zdziwił, i pytał czy to on czy ona
agawoo gratuluje córci!!!!

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

właśnie wróciłam od gina - z dzidzią wszystko w porządku szyjka ok. odetchnęłam bo mam ostatnio dziwne bóle podbrzusza i okropnie bolą mnie pachwiny - pewnie znów się rozszerzam

Zaczęłysmy z Lenką 28 tydzień - dzidzia waży 850 g a kopie jakby już miała dwa kg chyba będę miała bardzo żywą i rozrabiającą córeczkę

przed wizytą kupiłam nareszcie śliczny kocyk akrylowy -różowy w małe szczeniaczki- nareszcie bo byłam w sześciu sklepach i wszędzie były niebieskie, zółte a ja chcialam różowy dla mojej niuni
Kasiulkasuper, ze wszystko dobrze! hihi Lenka rosnie. Ja tez mam Lenke, tyle, ze moje to juz chyba ze 2kg ma

Wogole orientacyjnie, moje dziecie to duze nie bedzie. W 31tyg jak bylam na USG to wazyla 1560g, wiec w przyblizeniu przy porodzie powinna wazyc 3kg. Cieszy mnie to baaardzo mniejsze latwiej sie rodzi
Kasiulkaja tez 3/4D nie mialam robionego

po przeczytaniu Waszych podpowiedzi zdecydowalam, ze do wozka wystarczy tylko spiworek+ kocyk, akrylowy chyba badzie najlepszy i w zwiazku z tym chcialam zapytac : jaki rozmiar kocykow polecacie???

04.01.2012r.

Stary 2011-11-23, 17:35   #4059
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasik a masz u siebie w IE taki sklep z zabawkami toysrus? Ja ostatnio tam widziałam szczoteczki do włosków dla niemowląt z naturalnego włosia, mięciutkie, ale też gdzieś wyczytałam, że te twardsze jak TT lepiej wyczesują ciemieniuszkę
U nas nie wiedziałam takiego sklepu ale moze faktycznie masz rację i ja przesadzam z tą twardością, moze nie musi być aż tak mieciutka....ja sie nie znaaaaammmmm....łeeeeee
mamuśki co myślicie, musi być bardzo mięciutka??

Cytat:

Dziewczynki jak zrobić takie ładne cytaty jak waszed bo kliknęlam cytuj i taki mi wyskoczyl
Jak chcesz zacytować jedną wypowiedź i od razu odpowiedzieć to klikasz na cytat a jak kilka cytatów na raz to klikasz na to po środku i później na dole odpowiedź. Pamiętaj ze każdy osobny cytat zaczyna się [QUOTE nick osoby i numer cytatu] a kończy[/QUOTE ] . Prawdopodobnie jak zacytowałaś to skasowałaś ta końcówkę niechcący i dlatego nie wyszedł Ci taki cytat.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-11-23 o 17:38
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:38   #4060
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

ooo córeńka
a z żyrafkami masz tak jak ja z barankami bylebym barana nie urodziła hahaha

cały czas myślę o mieszkaniach, które wybrac, każde ma plusy i minusy, cena jednakowa, właściciele fajni i obydwa mieszkania są w tym samym bloku i już mam wizje, że zaczynam rodzić w trakcie przeprowadzki :brzyda l:

Zuzia daj koniecznie znać jak po usg !!!!
Hahahaha No barana może nie

Trzymam kciuki za mieszkanie, a czym się różnią?

Cytat:
Coś musiałaś przez przypadek skasować - po skończonym cytacie powinnaś mieć takie coś -----> [ /QUOTE]
Przynajmniej u mnie jest

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

ja tez po wizycie zakończony 34tydz z waga +12kg (67,6kg). przez 3tyg przytylam 0,2kg poza tym oczywiscie gin powiedzial to co zwykle- wszystko ok, szyjka sie nie skraca. tylko maly szczegol- ja chodze na wizyty do poludnia, a zazwyczaj po poludniu/pod wieczor zaczynaja sie moje dolegliwosci... mam sie oszczedzac i lezec ja i lezenie- no nie wiem
reakcja tza jak mu to powtorzylam:"coooo? za 2 tygodnie? Juz? przeciez to mialo byc dopiero w styczniu?!"
wg OM skonczylam 34tydz, wg USG 35tydz, wiec bezpieczniej bedzie jeszcze troszke poczekac. przyznam szczerze, ze na razie sie nie boje, baaaardzo chce miec mała juz przy sobie
Za dwa tygodnie??
O matko

Cytat:
Noooooo łaaaadnie , zapomniałaś sie nam pochwalić ja już sie kiedyś Ciebie pytałam

Tak czy inaczej gratuluję dziewuszki
No własnie myślałam, że już się chwaliłam

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-23 o 18:14
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:46   #4061
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie i brzusie

ja jestem z Rudy Śląskiej i nie wiedziałam że tutaj aż takie dobre usg mają ja chodzę do Genomu na takie dokładniejsze a ty ??

Właśnie kiedyś to tylko do Genomu odsyłali, bynajmniej moje koleżanki tu w Gliwicach jak gin kazał na badanie 3D to właśnie wszyscy jeździli do Genomu do Rudy, a teraz mamy już swoje w Gliwicach, ale dłuuugi czas to w Rudzie było jednym z niewielu i tam odsyłali
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:50   #4062
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

kurka ogladałam tv i usnęłam na p[rawie 2 godziny ;/ a potem nie bede mogla zasnac i bede sie przerwacac na łóżku

Cytat:
Hejka

Wlasnie przyszlam od gina,wszystko ladnie ,pieknie....Mialam KTG i wyszlo,ze juz mam jakies skurcze porodowea ja nic nie czulam.Lekarka kazala mi przyjsc jutro na potworke,bo moze sie ta maszyna pomylila.Wziasc magnez i lezec...

Matko i corko ja nie chce jeszcze rodzic

Mam stresa jak ch###ra!!!
o kurka!! kobito nie rozsypuj sie jeszcze!!
Cytat:
Witam

Mojego małego szkraba oczekuję na 21 lutego. Wiem już że to chłopczyk. Sama mam 27 lat i jestem z Łodzi.

helloł
jaaaa!! w madurowiczu mam zamiar
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
spiworek

bylam dzis na kontroli u poloznej krew(cukier,anemia itd) mi pobrali i siku,posluchalam serduszka juz mi sie wydaje takie powazne bije jakby mocniej,
zmierzyla mi tez brzuch ponad pepkiem do spojenia,
nastepna wizyte mam za 4 tygodnie.

Oni usilnie namawiaja mnie do szczepienia na grype a ja sie jakos boje,
nie przekonuje mnie ze mam za darmo i bez kolejki....
Czy ktos sie szczepil? co myslicie?
ja się zaszczepiłam tylko raz w życiu i myślałam, ze będęmieć zejśćie... taka chora to nigdy nie byłam jak po tym szczepieniu...
od tego czasu sie nie szczepie i nie widzę powodu zeby sie szczepic
za to moj TZ szczzepi sie co roku
ale ja słyszałam ze w ciaży te szczepienia są zakazane (tak mowil jakis prof jak słuchałam audycji w radio poświeconej własnie szczepieniom na grype)
Cytat:
A to ja Wam nie pisałam?

:
brawo
Cytat:
Witam mamusie

super

Cytat:

Kasiulkasuper, ze wszystko dobrze! hihi Lenka rosnie. Ja tez mam Lenke, tyle, ze moje to juz chyba ze 2kg ma

Wogole orientacyjnie, moje dziecie to duze nie bedzie. W 31tyg jak bylam na USG to wazyla 1560g, wiec w przyblizeniu przy porodzie powinna wazyc 3kg. Cieszy mnie to baaardzo mniejsze latwiej sie rodzi
Kasiulkaja tez 3/4D nie mialam robionego

po przeczytaniu Waszych podpowiedzi zdecydowalam, ze do wozka wystarczy tylko spiworek+ kocyk, akrylowy chyba badzie najlepszy i w zwiazku z tym chcialam zapytac : jaki rozmiar kocykow polecacie???
moj niuniuś na usg w 30 tyg wazył 1575 i lekarka powiedziala ze podwoi swoją wagę- czyli koło 3100-3200 (pasuje mi to)

ciekawe jak tam Agatek
miała zajrzec do Sandry...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:51   #4063
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny do wózków kupujecie podusie i kołderke czy śpiworek???
Śpiworek TAKI polarowy przedłużany

uważam, że dla naszych zimowych dzieciaczków to lepsze wyjście - podusi i tak się dla noworodka nie używa, a kołderkę (jak już będzie za ciepło na śpiworek) można zastąpić grubszym kocykiem, a jeśli bardzo ci zależy na pościelowym wyglądzie w wózku to po prostu kocyk można ubrać w powłoczkę
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 17:51   #4064
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Monia dobrze, ze z Toba juz lepiej jesli skurcze to moze juz nedlugo...? a przewijak taki na lozeczko tez fajny ja tam nie bede miala zadnego, bo zamierzam dzidzie przewijac na swoim lozku, położe tylko ceratke/podklady do przewijania i wsio!

Ewula poczekaj jeszcze troche, bo teraz to jeszcze za wczesnie

ja pierwsze slysze o tej str

Dark lady witaj

MissZuzia trzymam kciuki za wizyte bedzie dobrze

ło matko.. 2 tyg??? tożto prawie juz!
Stary 2011-11-23, 17:56   #4065
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

a co tam się wlewa?
Ciepłą wodę, lub ciepłą wodę z mydłem ok 500ml (choć raz miałam 750ml, ale to przed operacją jako 2 lewatywę, pierwszą 5oo a drugą 750) a przed poroddem normalnie "tylko" 500ml.
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 18:00   #4066
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Gratuluję wizyt wszystkich ogólnie, parka nam się ujawniła dzisiaj

Niezły zwierzyniec tu będziemy miały jak wszystkie zwierzaki się porodzą

A ja nie rozumiem, nie można do wózka ubrać dziecka w kombinezon i przykryć kocem i na to ochronka od wózka? Po co śpiwór osobny??

Ja byłam dzisiaj w Tesco i kupiłam fajny zestaw 5 body za 20zł, było sporo rzeczy przecenionych i dla zainteresowanych były fajne kombinezony za 38zł (przecenione z 79zł) zrobiłam zdjęcie telefonem, jak mi się uda to wstawię.

Czy podgrzewacze bardzo się przydają? Bo można na allegro kupić niedrogo, tylko zastanawiam się czy warto i jaka firma jest dobra :conf used: kupujecie?

Cytat:
Coś Renata się nie odzywa.....to jej ostatni post
No właśnie, kiedyś pytałam co z nią, ale bez odzewu. Ktoś pisał do niej? Może napisać?

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziewczyny które chcą kupować nianię z monitorem muszę się Was poradzić. Znalazłam u nas w mieście ogłoszenie o sprzedaży niani+monitora ANGELCARE AC 301-R za 240 zł i już się cieszyłam jak głupia że tak tanio bo ponoć jest w stanie idealnym ale teraz tak patrzę i widzę że to jest jakiś starszy model. Dzwoniłam do kolesia i powiedział że 5 lat temu ją kupili w sklepie. I teraz nie wiem czy ją kupować czy nie. Czym różni się ten model od tego nowszego 401 bo z tego co zauważyłam to ten nowszy ma jakiś taki bardziej wypasiony wyświetlacz. Co byście zrobiły na moim miejscu??
Ja mam, dostałam od siostry, używkę z IE, płaciła za nią 40e więc mało, ale to jest jeszcze starzy model chyba http://www.angelcare-monitor.com/Int...-monitor-AC201 taka tylko szara, ale wygląda identycznie to co wklejałaś. Niestety nic o niej nie napiszę, bo leży w worku

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy wszystkie miałyście robione KTG??? Mi moja lekarka nie robiła...hmm a termin porodu mam na 8 stycznia... Noi nic nie wspominała o tym przy okazji kolejnej wizyty
Ja ktg miałam tylko w szpitalu, a normalnie robi się po 38tc chyba
Cytat:
no to magnez i leżeć i się nie martwić. A nospy nie bierzesz? Chyba lepsza niż magnez??
Cytat:
Witaj z Łodzi jest Neska o ile dobrze kojarzę
Stary 2011-11-23, 18:01   #4067
MartuNiunia87
Rozeznanie

Z tych co pokazałaś podoba mi się ten z pierwszego linka - z misiem

A my będziemy zamawiać do naszego wózka taki (jak już wcześniej pokazywałam)

http://www.raf-pol.com.pl/aukcja/foto/spiwor/sp22p.jpeg
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 18:05   #4068
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Czy podgrzewacze bardzo się przydają? Bo można na allegro kupić niedrogo, tylko zastanawiam się czy warto i jaka firma jest dobra :conf used: kupujecie?

No właśnie, kiedyś pytałam co z nią, ale bez odzewu. Ktoś pisał do niej? Może napisać?

Ja mam, dostałam od siostry, używkę z IE, płaciła za nią 40e więc mało, ale to jest jeszcze starzy model chyba http://www.angelcare-monitor.com/Int...-monitor-AC201 taka tylko szara, ale wygląda identycznie to co wklejałaś. Niestety nic o niej nie napiszę, bo leży w worku

Ja ktg miałam tylko w szpitalu, a normalnie robi się po 38tc chyba

no to magnez i leżeć i się nie martwić. A nospy nie bierzesz? Chyba lepsza niż magnez??

Witaj z Łodzi jest Neska o ile dobrze kojarzę
ja KTG tez nie miałam... gin zawsze słucha detektorem tętna

co do podgrzewacza to ja nie kupuję bo mam nadzieję karmic naturalnie...

i przyznałam się juz wyżej że jam z łodzi... no nie dokłądnie ale bliziutko
Stary 2011-11-23, 18:12   #4069
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Jejku jak ja sie sie ciesze, ze juz w srode ide na USG. Teraz nie dam się tak zbyć jak ostatnio. Chce mieć wszystko na zdjęciach udokumentowane i ma mi pokazać wszystko , bo chyba zrobię tam awanture jak bedzie tak jak ostatnio, wrrrr
ja też niemogę się doczekac kiedy zobaczę Batroszka na usg,a to dopiero przyszły piątek i będzie to juz 34 tydzień

inutil ja też właśnie niebardzo rozumiem tego po co ten śpiowerek,myślalam ,że kombinezon +kołderka lub + gruby kocyk wystarczy.No ale okazuje sie ,że niemam racji,wiec myślę ,że jednak kupię śpiworek
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:21   #4070
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
A ja nie rozumiem, nie można do wózka ubrać dziecka w kombinezon i przykryć kocem i na to ochronka od wózka? Po co śpiwór osobny??

Co do śpiworow do gondoli to jak rozumiem to one są takie same jak do spacerówki ? ja mam w zestwie śpiworek do spacerówki i myslę że nie wszedłby do gondolki bo jest dość duzy i grubiutki a jeszcze ta osłonka w gondoli. Mam do gondolki w komplecie kołderkę i tak myślałam że na kołderce ułożyć dzidziusia w kombinezonie i przykryć kocykiem no i oczywiści na to osłonka :conf used: Myślicie ze tak będzie ok

Co do podgrzewacza mam taki sam dylemat , nie mam pojecia czy kupić czy poczekać aż będe wiedziała np. że nie mogę lub już nie karmię piersią . To samo z laktatorem i sterylizatorem nie wiem co zrobic bo teraz moge upolowac fajna okazję na allegro a po porodzie jak bedzie laktator np. na gwalt potrzebny to pewnie zostaje tylko apteka Dylematy przyszłej mamusi jak myslicie co zrobic lub co wy zrobiłyście
Stary 2011-11-23, 18:21   #4071
MartuNiunia87
Rozeznanie

Napisałam właśnie do Renaty bo kurcze zmartwiłyście mnie, jak tak patrze... długo się nie odzywa.. a mówiła o tych plamineiach...:/
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 18:22   #4072
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

brawo

moj niuniuś na usg w 30 tyg wazył 1575 i lekarka powiedziala ze podwoi swoją wagę- czyli koło 3100-3200 (pasuje mi to)
Dzięki
Matko, to jak moje dziecię podwoi wagę to ja nie urodzę - 4600 ?? No nie ma mowy

Cytat:
Dzień dobry!

Gratuluję wizyt wszystkich ogólnie, parka nam się ujawniła dzisiaj

Niezły zwierzyniec tu będziemy miały jak wszystkie zwierzaki się porodzą

Ja byłam dzisiaj w Tesco i kupiłam fajny zestaw 5 body za 20zł, było sporo rzeczy przecenionych i dla zainteresowanych były fajne kombinezony za 38zł (przecenione z 79zł) zrobiłam zdjęcie telefonem, jak mi się uda to wstawię.

Można kocykiem, a można w śpiworek wsadzić
Jutro skoczę do Tesco w takim razie, bo ostatnio jak byłam to zrobili czystki na półkach i nawet makaronu nie było

A podgrzewacza nie kupuję na razie, bo będę chciała karmić piersią. A jak nie wyjdzie, to wtedy kupię

Kasik, pytałaś o szczoteczkę -----> moja mama mówi, że musi być mięciutka

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-23 o 18:24
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:27   #4073
Lucy1111
Zakorzenienie

kasiulka, ja mam o tyle łatwiej, że dostałam zarówno podgrzewacz http://www.ceneo.pl/1483811 jak i laktator http://www.ceneo.pl/4579049
od znajomej.

ale podejrzewam, że gdybym stała przed dylematem kupić - nie kupić, pewnie bym kupiła. Jakoś taka spokojniejsza bym była
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:30   #4074
Anulka_86
Raczkowanie

Mi się podoba ten za 99 zł z misiem ... taki słodki

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:

Najpierw 20 minut KTG. Myślałam, że to strasznie długo, ale jak serduszko biło, to aż smutno mi się zrobiło, jak czas się skończył

A potem USG przez brzuch
czyli maluch jest długi (o 3 tygodnie ponad normę) i będzie ważył na pewno ponad 4 kg

SUPER kolejny chłopak teraz podobno więcej chłopców się rodzi i na naszym forum chyba te tak jest.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:

A potem USG przez brzuch

SUPER kolejny chłopak teraz podobno więcej chłopców się rodzi i na naszym forum chyba te tak jest.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:30   #4075
MartuNiunia87
Rozeznanie

UWAGA RENATA ODPISAŁA:

"hej, ale jesteście kochane! Nie odzywam się bo nie mam jak pisać, na leżąco cieżko (muszę lezec) a nie mam jeszcze stolika pod laptopa...wszystko w porządku u nas oprocz tego ze coraz cięzej ale to normalne całuje was wszystkie! czesto podczytuje"
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 18:31   #4076
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Witam

Witamy ciepło a jakie imię będzie nosić Wasz Królewicz???
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:33   #4077
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Podgrzewacza też nie kupuję, póki co mam plany karmić piersią. Co chwile mi się śni, że karmię piersią dzieciaczka hehe.

Czy termometr zwykle rtęciowy się nada ?

Niech juz jedzie do tych Niemiec i mi z oczu zejdzie, bo mnie ☠☠☠☠i** tylko przez niego bierze. Dzisiaj znowu komus pomaga, no ,bo jakby on mogl komus nie pomóc, dzwoniłam do niego, a on juz po kilku głębszych jest, bo ktoś mu w ramach podziękowań polał. Co za banda idiotów wokół mnie jest!!

Czemu ja nie umiem mu się odpłacić w podobny sposób? Glupia i naiwna gęś jestem, pewnie dlatego.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-23 o 18:35
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:38   #4078
MartuNiunia87
Rozeznanie

a co do szczotki dla bobasa, miałam i sztywną i miękką, tej sztywnej nie używałam, synek bawił się nią - czesał misie, używałam tylko i wyłącznie tej miękkiej z canpola - i miałam ją długo, synek ją lubił, że później sam się nią czesał jak być większy niestety uległa wypadkowi i muszę teraz kupić nową, ale kupię na pewno taką samą....

oo dokładnie taka:

http://allegro.pl/szczotka-z-wlosia-...907900639.html
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-23, 18:40   #4079
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Inutil ja mysle, ze spiworek to dobra rzecz. Nie wyobrazam sobie dziecka w kombinezonie przykryte tylko kocykiem i oslonka od wozka w srodku zimy nam doroslym jest baaardzo zimno przy tem. nawet -5st, a co dopiero takiemu maluszkowi ja na poczatku chcialam normalna posciel, ale znajoma, ktora ma dziecko ze stycznia podsunela mi taki pomysl z tym spiworkiem, ponoc bardzo pozyteczny i sprawdzony. Tak wiec chce odkupic od niej ten spiworek. jak bede juz go miala to strzele fotke

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Napisałam właśnie do Renaty bo kurcze zmartwiłyście mnie, jak tak patrze... długo się nie odzywa.. a mówiła o tych plamineiach...:/
MartuNiunia fajnie, ze napisalas do Reni

04.01.2012r.

Stary 2011-11-23, 18:47   #4080
Haniula
Zakorzenienie

inutil ja tez zamierzam tylko dziecko kocem okrywa a na to osłonka do wozka i wystarczy. Ja jestem za zimnym chowem i jestem pewna ze zimno jej nie bedzie. Przeciez gondola wózka tez jest formą ochorony przed wiatrem wiec dziecku nic nie bedzie wiało, a to wiatr jest najabrdziej uciązliwy
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości