|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
a co do drugiej sprawy... wiesz dużo się zmieni, ja tez o tym myślę, że nie będzie jak dawniej, ze nie usiądę sobie z drinkiem wieczorem, ze z mężem będziemy odpowiedzialni za dziecko więc nie pójdziemy na imprezę i nie wrócimy zwłóczeni nad ranem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a nas dopiero czeka urzadzanie się, bo tak to wynajmujemy cały czas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
cos sobie upatrzysz, jedziesz do sklepu okazuje sie ze wymiarowo nie bedzie pasowac... to co bedzie pasowac wymiarowo albo nie pasuje kolorem albo ma cene z kosmosu... szlag mnie juz trafial przy tym wszytskim... a jeszcze moj tz czesto "ty wybierz, mnie wszytsko jedno"... moze fajnie jest urzadzac jak ma sie nieograniczony budzet i bierze sie wszytsko co sie podoba... a tak jak trzeba wybierac, szukac gdzie taniej to niekoniecznie... nie chcciałabym drugi raz tego przechodzic... a i jeszcze musielismy dobudowac klatke schodowa bo chcielismy miec oddzielne wejscie niz rodzice... cale szczescie ze tata moj umie wszystkie takie remontowo-budowlane rzeczy zrobic i tylko tam gdzie bylo to konieczne (np prąd) to musielismy brac fachowca...albo meble kuchenne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no, powiem Ci, ze pomimo tych moich narzekan na to mieszkanie i tak zawsze odczuwam ulge, jak wpadamy na chwile do tesciow i zaraz pozemy stamtad wypasc do siebie ![]() Planujemy zrobic duza parapetowke i juz niektorzy znajomi mowili, ze dobrze by bylo, gdybysmy zrobili liste najpotrzebniejszych rzeczy, to wspolnymi silami nam pomoga... ![]() oczywiscie tz stwierdzil, ze pierwsza pozycja bedzie plazma ![]() no, ale tak powaznie,to pomyslalam sobie,ze np kieliszki do wina lub do jajek sobie daruje i moze akurat ktos przyniesie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a widzisz, ja tez tak mialam i dostalam pimafucin (czy jakos tak) globulki i zmienic plyn na jakis lepszy, chociaz jak powiedzialam, ze od zawsze uzywam lactacytu, to stwierdzil jednak,ze nie musze zmieniac no i wzielam te globulki bylo dobrze przez kilka dni i znowu nawrot no i ten lekarz,co go teraz zmienilam znowu przepisal mi te same globulki, a jak powiedzialam, ze juz bralam i nie bardzo pomoglo, to sie zapytal, czy jem duzo slodyczy i jak potwierdzilam, to zakazal :/ wzielam kolejna dawke i to samo - kilka dni dobrze i nawrot teraz dostalam jakies inne, w kolerze sraczki i tak okropnie wygladaja na wkladce, a do tego jest ich az 12 :/ i dalej zakaz slodyczy, bo podobno nasilaja ta infekcje ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-21 o 16:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cążki do paznokci mam z TT a szczoteczkę dzisiaj macałam w sklepie z TT i nie jest mięciutka i nie wiem jaką kupić bo tu dużego wyboru nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez tak mam, juz drugi dzień mnie cholernie swędzi a też 2xdziennie smaruję....masakra....cos czuje ze poszczela całkiem niebawem ![]()
![]() |
#3665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam u gina, masakra tyle bylo ludzi. W czwartek ide na USG to zobacze ile dzidzia waży, juz nie mogę się doczekać i mam stresa. Muszę Wam się do czegos przynać, jak Ala była mała przez głowę mi nie przeszo, żeby zakładać body pod pajaca. Zawsze zakladalam tylko pajaca takiego welurowego, a bawelnianego to najwyżej na wyjście pod inne ubranko. Body z krótkim używałam pod bluzeczki, a tak na co dzień kaftanik lub body z długim i śpiochy. A miałam jeszcze napisać o rurce na gazy. Z tego co połozne i lekarze mi mowili to lepiej jak się nie ma wprawy to tego samemy nie robić ponieważ można maluszkowi wyrządzic krzywdę - trzeba wiedziec dokładnie ile mozna w pupcie włozyc, zreszta dotyczy to także termometru. Kazali tego używać najwyżej w ostateczności jak nic nie działa. U nas na kolki pomogła zmiana wody na źródlaną (Ala była na butli), często włączona suszarka, w ostateczności okap w kuchni ![]() Jestem z siebie w ogóle dumna, bo wyprałam już dwa wsady dzidziuszkowych ubranek , z czego jeden wyprasowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do prezentów od znajomych to super ze sie zaoferowali... mozesz zazyczyc sobie szklanki, zestaw misek do sałaty+łyzki, sztućće codziennego uzytku na 6 osob, kubki do kawy/ herbaty, pojemniczki na przyprawy ![]() ![]() ![]() mnóstwo rzeczy Ci sie przyda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przy ograniczonym budzecie urzadzanie jest cholernym wrzodem na tylku, bo w glowie masz jedno, ale portfel pozwala na zupelnie co innego i wkurza Cie, ze nie tak to wszystko powinno wygladac Do tego ciagle przeliczanie, sprawdzanie, czy mozna sobie pozwolic i zal, kiedy nie mozna... Dla mnie masakra. Cytat:
juz nawet lapie sie na tym, ze czesto patrze sie na ten brzuch, jakby mial mi sie porozrywac na moich oczach, mam takie wrazenie do tego dzidzia sie czasem tak wypnie lub wyciagnie, ze jeszcze bardziej poteguje to wrazenie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 |
Zadomowienie
|
Pear ja mialam niby delikatna nawet nic nie czulam.. dostalam jakies globule za 1.09zl:P majatek;p
a to ten producent: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22883100
#3669 | |
Wtajemniczenie
|
i pomoglo?
![]() Cytat:
Ale wlasnie brakuje nam pojemnikow na przyprawy, chlebaka... i... dywanikow lazienkowych, ale nie wiem, czy moge o cos takiego poprosic? Widzialam komplety za 40-50 zl, wiec w sumie jakby sie np.2 osoby zlozyly, to chyba ok, ale jakos tak mi glupio... Jak myslisz? Teraz czekamy na rolety i codziennie rano, jak budzi mnie swiatlo walace prosto w oczy przeklinam pana, ktory powiedzial, ze szybko dojda. I tak sobie juz dochodza nie wiem, ktory dzien ![]() No i ten materac... Mamy taaakie wielkie lozko, a gniezdzimy sie z tztem,Nietoperkiem i wezem na takim malym i kazdy tylko czeka, az drugie wstanie i pojdzie np siusiu, zeby sie samemu wygodnie rozwalic ![]()
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
Pearl
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, ale ja wątpię, że mi się to zmieni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-21 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje kosztowaly 40 zl a te drugie 60 zl ![]() za kazdym razem,kiedy zdolalam odlozyc sobie na jakis lepszy krem przeciw rozstepom, musialam wydawac na leki ![]() dzieki za kontakt ![]()
![]() |
#3672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na pewno potrzebe CI dywaniki łazienkowe? ja tez na początku chciałam a teraz się przyzwyczaiłam i juz ich nie che... ale jak chcesz to mysle ze mozesz własnie poprosic zeby dwie osoby kupiły... ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
myślę ze własnie po porodzie się duzo zmieni... i podejrzewam ze jak juz bedziesz wykonczona, bedziesz chciała pojsc do sklepu czy cos tam to chętnie oddasz jeszcze na godzinkę dzidzię tesciowej... jestem pewna, ze krzywdy nie zrobi.... a Ty odpoczniesz psychicznie i fizycznie... tym bardziej ze nie mozesz podzielic sie obowiazkami z TZ bo on daleko... na razie się nie stresuj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||||
Zakorzenienie
|
No i spałam prawie 2 godziny
![]() Nadrobię Was i pójdę po coś do jedzenia ![]() Cytat:
![]() Też nic nie kupuję na 68 - będę mieć na to czas później ... Cytat:
![]() A z kasą się zgadzam - jak się nie ma gdzie mieszkać, to bez kredytu się nie obejdzie. Wynajmować można chwilę, ale to ta sama kasa, co rata kredytu - a ma się coś swojego. Cytat:
Pearl, super, że jestes ![]() Mimo trudności fajnie, że jesteście już "u siebie" ![]() ![]() Super , że z dzidzią w porządku ![]() Trzymam kciuki za obronę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pała i tak sie nalezy ![]() ![]() a co do Twoich zmartwien, to jeszcze zobaczysz, jak z przyjemnoscia oddasz dzieciaka chociazby tesciowej, zeby miec chwile spokoju ![]()
![]() |
#3675 |
Zadomowienie
|
Pear tez w aptece wyjelam 100 a babka do mnie no nie nuiech mi pani tego nie robi nie ma pani drobnych 1,09? a ja w szkolu b liczylam z 50zl
![]() normalnie mow znajomym co potrzebujesz u mnie sie nawet po 5 osob na drozsze rzeczy skladali ![]() a dywaniki tez zrezygnowalam zbieraja tylko kurz;/ ja ma tylko taki jak wychodze z pod prysznica zeby mokro nie bylo za 5 z pepco.. a co do korkociagu i wyciskacza z pepco mam juz rok i uzywam non stop i dzialaja ![]() mozesz wprost powiedziec czy nie chca sie zlozyc w kilka osob bo bys potrzebowala to czy to a to tanie nie jest ![]()
![]() |
#3676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może po tym telefonie od Tzta wpadłaś w jakiś dołek? Nie przejmuj się, każda z nas się boi podświadomie, żejej życie się zmieni o 180 stopni. Będzie dobrze, a to, że jesteś egoistką zmieni się jak zobaczysz dzidzie ![]() Reszta zależy od organizacji, więc czas dla siebie też znajdziesz ![]() Cytat:
My wesele robiliśmy sobie sami, cała część kasy mieliśmy odłożone, a część dopłaciliśmy z kopert, reszta kasy poszła na działkę bo kredyt nie pokrył wszystkiego .... i zostało nam wielkie nic plus długi ... takie życie i nie zanosi się na jakiekolwiek polepszenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
neska22, Pearl- ja już przeżywam jak mrówka okres
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agawoo ![]() idę zrobić sobie tosty ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-21 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moj tata ostatnio sanki i zabawki ogladał w sklepie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na razie mamy jeden maly i caly czas sobie go przesuwam - to pod wanne, to pod zlew, to pod kibelek, bo jak stane bosa stopa to az boli z zimna ![]() Cytat:
![]() A tesciowa w razie czego zalatwie garnkiem od niej ![]() ![]() Tz wrocil z tenisa i wzial sie za skrecanie krzesel. Koniec spokoju. Lece posmarowac brzucha, poczytac do obrony a pozniej do kina ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie ,że mógł duzo zrobić sam, bo spore ksozty odpadły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | ||||
Wtajemniczenie
|
Normalnie tak sie stesknilam za Wami, ze teraz nie moge wylaczyc wizazu
![]() Cytat:
![]() no to tez szacun dla lekarza,ze takie fajne tablety przepisal ![]() Cytat:
w ogole sporo rzeczy tam kupilam, razem z podstawkami "bambusowymi" pod talerze za 1,99 jedna lubie pepco-ceny ![]() a dywaniki jak juz pisalam niezbedne - ja zmarzlak jestem i musze miec cieplo w stopy chyba faktycznie bede tak robic i pytac sie,czy nie mogliby sie zlozyc szczegolnie tzta znjaomych, bo on ma prawie samych kasiastych ![]() Cytat:
![]() ![]() moj jest zapalonym cyklista i juz podobno ogladal te wozki,co sie przykreca do rowerow ![]() tylko ze one troche drogie sa ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
rolety, kanape-koszmarka,dywan,krzesla - na tyle wystarczylo ich kasy reszte sami, ale reszte zabierzemy a kapcie zaraz gubie, wiec nie ma co inwestowac poza tym jak biegam w nocy siusiu, to nigdy mi sie nie chce ich zakladac latem to juz caly czasem jestem bosostopcem ![]()
![]() |
#3682 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak mam od początku ciązy cały czas tak strasznie mnie bolała ta kość łonowa a teraz pod koniec ciązy to wręcz na...pier...dala że czasami przekręcając się na łóżku z boku na bok to płacze z bólu tak samo jak mam wstać z łózka a wstaje w ciągu nocy po 4-5-6 razy na siku to jest okropny ból , tż czasami się przebudza i wystraszony myśli ze już się poród rozpoczął bo wyje Cytat:
![]() Cytat:
przeraża mnie to naprawdę mnie to PRZERAŻA!!!!!!!! to wszystko dzieje się za szybko tym bardziej jak pomyślę że za 2-3tyg mogę już urodzic a my tu w czarnej du.pi.e to mi się znowu chce ryczeć rany!!!!! cco ja mam dzis za paskudny oryczany dzień całą ciąże jakos dobrze znosiłam bez humorów itp a teraz nagle mi odbija ![]() ![]()
![]() |
#3683 |
Raczkowanie
|
Hej. Dziś dokładnie zaczynam 30 tydzień ciąży!!!! Jutro wizyta u lekarza, mam nadzieję, że nie wyjdę ze skierowaniem na oddział . Pobolewa mnie troszkę brzuszek i czasami nie wiem czy to dziecko czy skurcz. Twardnieje mi brzuszek. Martwię się. A może Wy też tak macie i to normalne...??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
4 strony do nadrabiania
![]() Te lalki okropne, nie wiem kto i po co to kupuje ![]() ![]() My łóżeczko chcemy z szufladą - powkładam tam rzeczy na zapas, większe ciuszki, których na codzień używać nie będę... nic co potrzebne często. A miejsce zawsze się przyda... Mi gin kazał na ten wymaz na paciorkowca przyjść na początku grudnia do niego do szpitala. Robi się go podobno między 34 a 36 tc. Mam nadzieję, że Amelka Sandry ma się coraz lepiej i rośnie ładnie ![]() Dziewczyny, czy wam się też tak często brzuch stawia? Bo ja nawet jak leżę to prawie co chwilę czuję... Toxic Bastard witaj ![]() ultraradiola dobrze, że wsio ok ![]() pearpearl ojj, nie zazdroszczę, rzeczywiście urządzanie jest fajne jeśli ma się środki na to ![]() Ale myślę, że spokojnie możesz prosić o większe prezenty, ludzi się złożą.. My rolety kupiliśmy w casoramie za 30zł, dywaniki za 8zł okrągłe w Leroy Merlin i sporo rzeczy w takich sklepach. Makarony na okna kupiłam w Reali na hali ![]() powoli jakoś się urządzicie ![]() NataliaM1103 daj znać jak tam po wizycie ![]() *Agatek* mi się wydaje takie myślenie naturalne, w końcu jakby nie było sporo się zmieni... i nie wiemy co będzie. Ja też jestem wielki śpioch, do tego jesteśmy z tż dość leniwi (dość to delikatne określenie) i bałaganiarze jesteśmy... Ciężko tak nagle zmienić swoje życie, podporządkować się... Ale inaczej nie zawsze znaczy gorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny jestem mamą Marcową
![]() Pozdrawiam Was mocno i życzę szybkich, bezbolesnych i szczęśliwych rozwiązań ![]() Kurcze jak ten czas szybko leci masakra! niektóre z Was już za miesiąc mogą urodzić ![]() Dlatego życzę aby te ostatnie tygodnie z brzuszkiem były spokojne i radosne ![]()
#3686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi brzuch często twardniał i ja myślałam ze to normalne ![]() ![]() a w szpitalu jak babka sie pytała czy odczuwam skurcze i powiedziałam ze nie tylko napiecie brzucha to mi powiedziała ze to są właśnie skurcze ![]() ![]() potem mi pielęgniarka powiedziała że skurcze na poród to boli podbrzusze a jak boli brzuch wyżej nad pępkiem to są te braxtona właśnie
![]() |
#3687 |
Zadomowienie
|
Pear a za rolety duzo daliscie?? bo my zanmawialismy na allegro i placilismy
4zl za 10cm ![]() ![]()
#3688 |
Raczkowanie
|
No właśnie...
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem jestem panikara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.