|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
hej dziewczyny
nadrobiłamJa dzisiaj odwiedziłam dentyste w z zwiazku z moim jak sie okazało wiszącym i dyndającym dziąsłem przy górnej szostce, pani mi wyczyscila i posmarowala mascia przeciwzapalna.Bolało!!Mu sze ta strone oszczedzac i jak urodze to zrobic sobie zdjecie. Przy okazji zmierzyłam w koncu cisnienie pani która mierzyla najpierw zapytała czy sie dobrze czuje i czy nic mi nie jest, bo wyszlo niskie- 105/60, lepiej ze niskie niz za wysokie![]() Zrobiłam rundke po sklepach takich dzieciecych typu smyk czy 5-10-15 i stwierdzam jedno cholernie tam drogo i nawet juz nie wchodze.Poza tym pelno roznych fajnych ciuszków, a w ogole to doszłam do wniosku ze bede wiecej chodzic w sukienkach po porodzie i w ogole, a co ![]() ja uwielbiam czekolade , nadal tak samo jak przed ciaza choc zmienily mi sie upodobania smakowe wczesniej lubiłam kokosowa a teraz tylko truskawka poza tym zajadam sie paluszkami, chrupkami orzechowymi, serowymi,pizzowymi![]() Cytat:
wiec mysle ze wystarczy, zwlaszcza ze podklad jest z filtrem chyba 22.LEna podobno sam piankowy materac to tak nie bardzo.My kupilismy z jednej strony pianka a z drugiej kokos. My monitoru oddechu na ten moment kupowac nie bedziemy. aaagaa super ten komplet, zazdroszcze takiego talentu, tez bym tak chciala ![]() Dziewczyny ja sie ciesze ze nasz dzidzius to chlopczyk bo te wszystkie cudne sukieneczki, spineczki, opaseczki, falbaneczki, nie dalabym rady ![]() A uszka mnie mama przebiła jak mialam 5-6 lat.
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do uszek to ja bym przebijala na wyrazne zyczenie coreczki w momencie gdy dziecko zdaje sobie juz sprawe ze moze to sprawic bol. Nie lubie widoku bobaskow kilku miesiecznych z przebitymi uszkami ![]() Ich to napewno nie uszczesliwia!
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn z Anglii i Irlandii
![]() Czy położna ma uprawnienia aby wystawić zwolnienie lekarskie? Koleżanka poszła z tym do GP, ale nie dostała. Nic jej nie dolega, ale ma stojącą pracę po 10-12h/dziennie. Zamierza więc prosić midwife, ale nie wiem czy ona w ogóle może wystawić zwolnienie.Wiecie coś na ten temat? |
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i się pięknie goiło.
|
|
|
|
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale mnie reszta nie swędzi tylko sutki i tylko wczoraj dzisiaj już jakoś mniej albo i wcale... ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
dzisiaj chyba mam ochotę na słodkie, ale czy ja wiem czy iść po czekoladę czy nie ![]() z jogurtowym nadzieniem lubię milkę wogóle wszystkie milki lubię ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Cytrynka super zazdroszczę szkoda, że u mnie nie ma kto dać
|
||
|
|
|
#3936 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam,
Zanim Was nadrobię to napisze jak tam po wizycie. Założyła mi lekarka krążek...nawet nie było tak źle, chociaż dopiero za trzecim razem jej się udało dobrze go włożyć na swoje miejsce. W kazdym razie teraz kompletnie go nie czuję i nic mi nie przeszkadza. Co drugi dzień będę musiała brać globulki aby uniknąć infekcji i tak już do końca. Poza tym przepisała mi Fenoterol - bo trochę za często mam te twardnienie brzucha i bała się że ta szyjka dalej mi się może skracać, ale jak zaczęła mówić o skutkach ubocznych to masakra... kołatanie serca, drgawki, stany lękowe hm... czy któraś z Was brała to lub słyszała o tym leku?
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój chce, ale z czasem kiepsko i pójdę z Nim a jak nie to z koleżanką ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
A ja póki co mieszkam jeszcze u rodziców i mamy z TŻ jeden pokój i wiadomo łóżeczko będzie koło Naszego, ale z czasem się wyprowadzamy. Teraz za bardzo nie możemy ze względu na prace TŻta ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Ja mogę powiedzieć, że spacerówkę mam jasną (beżową) jak cały wózek razem z fotelkiem |
||
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki.
Hemoglobina 11,6 hematokryt 33 żelażo 168 i krzywa cukrowa na czczo 73,8 po 2 godzinach... 156 ![]() tak więc muszę zacząć rezygnować ze słodkości i wprowadzić więcej ruchu Czemu mnie to nie dziwi.Cukrzycowa mama powiedziała, że wynik bardzo ładny. Zobaczymy co na to lekarz, wolałabym aby był w normie (do 140).
|
#3939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Gratki MY mamy córcię na 85% i właśnie jutro będzie y wiedzieć czy wszystko OK i czy córcia to nadal córcia![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja jestem głodna co 3 h...jak nic nie podjadam bo jak coś podjem jakieś ciastko ..jabłko to nawet co 4 mogę zjeść posiłek... ale słabo mi się robiło jak bez 2 śn. ...latałam do obiadu po mieście ![]() Jutro wizyta i aż się boje na wagę wejść ![]() Cytat:
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez jutro wizyta, duzo nas co jutro ida chyba Waga moja chyba tez bedzie troszke za duza jednak Tez sie boje
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
od rana tyle napisałyście, że czytam i czytam
ale zaraz skończę ![]() ja dziś na kolację jem chyba naleśniki
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tak samo kupujemy Recaro
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
My mamy siedzenia recaro w samochodzie i sa przewygodne! wiec pewnie foteliki tez maja super
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość owoców też jest dozwolona Ważne, że na czczo jest ok! I też w sumie w grupie ryzyka nie jestem
|
|
#3947 | |||
|
Zakorzenienie
|
coś mnie brzuch zaczął boleć
i tak dziwnie mi jakoś...---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Gratuluję Córeczki ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
6grudnia masz USG? to na Mikołajki może się dowiesz już kto to ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
tak, bo ja do tej pory nie mam przebitych a chciałabym mieć, ale boję się albo nie mam czasu itp. ![]() więc ja napewno przebiję
|
|||
|
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie jem regularnie i jem bardzo mało bo na więcej nie mam ochoty. I tyje...
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli będę miała dziewczynkę to uszy przebiję dopiero jak sama powie,że chce i to tylko dlatego,że u mnie się źle goiło. Niby nie ma to nic wspólnego z gojeniem się ran u naszej dzidzi,ale mam takie postanowienie.
A na kolację chyba tylko jogurcik naturalny ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam zielone jabluszko, mąż mi kupił. Pyszne było
i dzidzia po nim też się rozszalała A na kolację dziś grzeszę... frytki będą
|
#3952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No chyab ze wiecej ni 0,5 kg na tydzien w II trymestrze to wtedy mozna pomyslec o martwieniu sie
|
|
#3953 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja potrafiłam ostatnio przytyć 2,3kg w ciągu 3tygodni trochę dużo... a jem mało bo nie mam apetytu takiego wielkiego np. dziś późno wstałam zjadłam bułkę słodką, później jabłko i to wszystko bo na nic innego nie miałam ochoty jak robiłam TŻ obiad to ja nie jadłam bo nie chciałam ani nie miałam ochoty ani głodna nie byłam, teraz już czuję mały głód więc idę sobie właśnie podgrzać 2 naleśniki ![]() i naprawdę codziennie jem tak mało, rzadko kiedy więcej...
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myslalm ze Ty wogole nie chcesz przytyc ![]() A moze to tylko taki wyjatkowy m-c lub 3 tygodnie? Ja tez te 3 tygodnie najpierw bylo niby mniej ale to chyba dlatego ze inna waga! w Koncu przez 3 tygodnie bedzie 2 kg tez , wiec nienajlepiej! Zobaczymy jutro co gin powie ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- wlasnie wcinam buleczke z pasta jajeczna, sosem tatarskim i ogoreczkiem malosolnym ![]() Ale pyszne ogoreczki
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
OMG Dziewczyny kiedy ja Was nadrobie, przez ostatnie dni bylam troche zajeta...i mam ponad 30 stron do nadrobienia.
rybka nie sadze aby polozna mogla wystawic zwolnienie..nawet z GP moze byc ciezko, nie wiem jak jest traktowane zwolnienie od polskiego gina w UK (tzn chodzi mi o polska klinike w UK, ale nie wiem jakby pracodawca do tego podszedl). Malutka kopala mnie dzis o 1 w nocy...oczywiscie nie spalam, bo tak dawala czadu zabieram sie na nadrabianie Was...troche tego jest
|
|
|
|
#3957 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa mam już pyszne lody. Tż kupił caffe latte Grycana. Pierwszy raz takie jem, nawet dobre.
I wiecie co, siedzę już ponad pół godziny i tego bólu nie ma ufff Z początku ciąży miałam 50 kg, wczoraj się ważyłam u położnej, waga pokazała 50,1 kg a jem jem i nic nie tyję. Dużo z nas ma jutro wizytę kontrolną, jutro znowu waga - ciekawe czy przez te dwa dni coś mi przybyło, w końcu dziś cały dzień leżałam plackiem I dzidzia dzisiaj się rozszalała, puka, stuka i się wierci
|
|
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Co do uszu to ja przekuję jeśli sama będzie chciała. Chyba za długo pracuję.Idę leżeć bo jakos brzuch mnie boli
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Flowerbombka
ja jeszcze raz o tym wózku z literą M , taką M mają te Mutsy, ale cena coś za niska jak na nie, więc sprawdź w necie czy to Mutsy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

nadrobiłam
pani która mierzyla najpierw zapytała czy sie dobrze czuje i czy nic mi nie jest, bo wyszlo niskie- 105/60, lepiej ze niskie niz za wysokie
poza tym zajadam sie paluszkami, chrupkami orzechowymi, serowymi,pizzowymi

czy któraś z Was brała to lub słyszała o tym leku?

I Gratki