Zazdrośnice vol 44 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 19:38   #4891
Zuzik06
Wtajemniczenie

Dot.: Zazdrośnice vol 44

też pomogę wykańczać wątek, a co!

I powiem Wam, że w sobotę jadę w Tatry do Kościelickiej chyba, a póki co jestem przeziębiona (idę kroić syrop z cebuli). Ale byliśmy z TŻtem na dużych zakupach i mam fajne polewy do ciasta, migadły i skórkę pomarańczową I będę robić sobie komin i czapkę.
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:38   #4892
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Wygra michalina na pewno
a tak w ogóle to kto jest obstawiany jeśli chodzi o trójkę finalistów ?
moim zdaniem nie wygra bo ostateczna wygrana zależy od głosów ludzi. Wybiorą śliczną Olgę a prawda jest taka że ciało najlepsze do tej roboty ma Ania Olga będzie dobra do bielizny ale dała się poznać jako diva posiadająca setkę par butów

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:38   #4893
peach_passion
Zakorzenienie

noo miałam się odchudzać, ale chyba nic z tego. nie umiem się wziąć za siebie. i dupa, wieeelka dupa
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:38   #4894
najfajniejsza
Zakorzenienie

posiedzę z Wami chwilę, bo nudy w pracy

Józia, a ile masz już stron? jak przysiądziesz, to dasz radę w tydzień

Jejku, jak mi się chce seksu, a niestety, okres gigant mnie nawiedził... P. to się ze mnie nabija, że jestem napalona jak nastolatek z głupiej amerykańskiej komedii

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-11-23 o 19:40
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:40   #4895
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
O, patrzcie ją, jaki wyrzut sumienia
Ejjj bo ja już nie pamiętam kiedy ostatnio tak "szalałam"

A wiecie w ogole co? Robiłam teraz badania i mam wysoki poziom cukru. Jeszcze nie cukrzycowy, ale wysoki... Moja rodzina jest rodziną cukrzyków, mnie też to czeka? od kilku lat nie słodzę niczego, prawie nie jem słodyczy, ani słodkiego, ale chamstwo. Wiecie może co mogę jeszcze robić?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:42   #4896
capriola_87
Zakorzenienie

Najusia, przybij pionę! Tzn. z chcicą, nie z okresem
ale już za dwa dni jadę do mego przyszłego-narzeczonego i się naprzytulam za wszystkie czasy
Stary 2011-11-23, 19:43   #4897
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
kupoiliśmy sobie z tż kalendarze na 2012 i kupiłam taki http://empik.rp.pl/kalendarz-2012-dl...7919,zabawki-p zastanawiałam się czy nie jestem za stara ale jest taki śliczny, że nie mogłam się oprzeć
Ja chciałam zauważyć, że tam jest napisane "dla PAŃ" a nie "dla dziewczynek" więc czuj się rozgrzeszona. Nie jesteś za stara
Ja mam z Kotem Simona na 2012

Jutro randez- vous z panem M

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:45   #4898
justyna_dt
Zakorzenienie

Britni, to się napchaj porządnie śmieciowym żarciem, a nie
Najeczko, wciąż i niezmiennie 10, a mam mieć 60 minimum

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:48   #4899
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Jejku, jak mi się chce seksu, a niestety, okres gigant mnie nawiedził... P. to się ze mnie nabija, że jestem napalona jak nastolatek z głupiej amerykańskiej komedii
mi też się chce, ale mój tż dostał nową pracę i musi na jutro przygotować jakieś szkolenie i powiedział, że nie ma czasu
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Ejjj bo ja już nie pamiętam kiedy ostatnio tak "szalałam"

A wiecie w ogole co? Robiłam teraz badania i mam wysoki poziom cukru. Jeszcze nie cukrzycowy, ale wysoki... Moja rodzina jest rodziną cukrzyków, mnie też to czeka? od kilku lat nie słodzę niczego, prawie nie jem słodyczy, ani słodkiego, ale chamstwo. Wiecie może co mogę jeszcze robić?
no Ty nie szalejesz i masz figurę, a ja szaleję i jest jak jest. ostatnio na wadze 2 kg plus:/

jeżeli Twoja rodzina ma cukrzycę to niestety jest spore prawdopododobieństwo, że Ty też, ale nie wiem czy coś się da z tym zrobić (zmniejsyz to prawdopodobie}stwo) bo to jest cukrzyca stopnia I - genetyczna. jeżeli gadam farmazony to poprawcie mnie, ale coś mi takiego świta z lekcji PO. od strony mojego taty prawie wszyscy mają cukrzycę i moj ojciec też, więc ja już się szykuję na wiadomość, że też mam.

Edytowane przez peach_passion
Czas edycji: 2011-11-23 o 19:49
Stary 2011-11-23, 19:49   #4900
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Najusia, przybij pionę! Tzn. z chcicą, nie z okresem
ale już za dwa dni jadę do mego przyszłego-narzeczonego i się naprzytulam za wszystkie czasy
ja w piątek/sobotę dopiero... a już ledwo funkcjonuję

lachonarium, co wy na to, bym - jesli P. nie klęknie do końca roku - w styczniu mu powiedziała, że za 10 miesięcy mam być żoną i podejrzewam, że nie wyrobimy się z organizacją?
normalnie tak mnie kusi, by mu dogryźć
Stary 2011-11-23, 19:49   #4901
raingirl
Zakorzenienie

W dalszym ciągu nie kaszlam tzn. zdarza mi się, ale między wczoraj a dzisiaj jest gigantyczna różnica
Ciekawa sprawa, że pani doktor mi zmierzyła ciśnienie w trakcie badania i nigdy w życiu nie miałam takiego wysokiego 145/90 - a ja zwykle miałam nieco niższe niż "książkowe"
Sypię się
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:52   #4902
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Ja chciałam zauważyć, że tam jest napisane "dla PAŃ" a nie "dla dziewczynek" więc czuj się rozgrzeszona. Nie jesteś za stara
Ja mam z Kotem Simona na 2012

też się tym pocieszałam a z kotem też widziałam - superancki

najeczko, po ostatniej rozmowie z P. gdzie powiedział o tym roku i że będziesz wtedy już żoną, to nie sądzę, że w styczniu będziesz musiała się o coś dopominać/wymuszać/dawać dziwne aluzje
Stary 2011-11-23, 19:54   #4903
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

A który to? Bo się pogubiłam ostatnio
Cytat:
ja w piątek/sobotę dopiero... a już ledwo funkcjonuję

lachonarium, co wy na to, bym - jesli P. nie klęknie do końca roku - w styczniu mu powiedziała, że za 10 miesięcy mam być żoną i podejrzewam, że nie wyrobimy się z organizacją?
Jestem jak najbardziej ZA!
Chociaż, w Twoim przypadku może większy efekt by odniosła jakaś szczera rozmowa na ten temat niż dogryzanie? Sama nie wiem...Powiesz mu tak, a on to obróci w żart i znów temat się urwie, a Tobie będzie jeszcze bardziej przykro
Stary 2011-11-23, 19:55   #4904
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
jak najbardziej popieram, rok to konkretny termin a nie "kiedyś tam" więc masz prawo się niepokoić organizacją

a mój mi dzisiaj gadał że chciałby się wcześniej zaręczyć niż dopiero po przyszłych wakacjach i że przecież ma na to pieniądze i pomysł ale powiedziałam mu że chcę żeby nas potraktowali poważnie, z pieniędzmi z tych kwiatków, z moimi zdanymi studiami i żeby on też już przeszedł na kolejny rok

Stary 2011-11-23, 19:56   #4905
capriola_87
Zakorzenienie

Chociaż, Najka, ja mimo wszystko licze na to że nie będziesz musiała i że P. klęknie do końca roku...bardzo bym chciała bo należy Ci się, do cholery no!
Stary 2011-11-23, 19:58   #4906
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
jak najbardziej popieram, rok to konkretny termin a nie "kiedyś tam" więc masz prawo się niepokoić organizacją
Sęk w tym, że"rok" dla faceta to nie to samo, co dla kobiety. Z moich i nie moich obserwacji wynika, że w znakomitej większości przypadków mężczyzna mówiąc "rok" ma na myśli "w przyszłości"
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:01   #4907
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
najeczko, po ostatniej rozmowie z P. gdzie powiedział o tym roku i że będziesz wtedy już żoną, to nie sądzę, że w styczniu będziesz musiała się o coś dopominać/wymuszać/dawać dziwne aluzje
szczerze mówiąc, daję sobie 0,25% szans, że się oświadczy do stycznia. Nie kokietuję
Cytat:
Jestem jak najbardziej ZA!
Chociaż, w Twoim przypadku może większy efekt by odniosła jakaś szczera rozmowa na ten temat niż dogryzanie? Sama nie wiem...Powiesz mu tak, a on to obróci w żart i znów temat się urwie, a Tobie będzie jeszcze bardziej przykro
Wiesz przecież, że rozmawialiśmy ostatnio kilkakrotnie, ja się rozmów nie boję do tego stopnia, że się przed nimi powstrzymuję Ale jeśli moje dogryzienie odbije się echem albo żartobliwym komentarzem, to właśnie zacznę rozmowę. Miną dwa miesiące od ostatniej, więc nie będzie natrętnie.
Może po prostu spytam, czy mu się zmieniły plany i nie widzi nas jako małżeństwo w październiku, tylko później
Stary 2011-11-23, 20:02   #4908
Claris
Zakorzenienie

peach no to kijowo

najka ja bym powiedzialam, ale nie poprzez dogryzanie, ale na zasadzie poważnej rozmowy.
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:04   #4909
capriola_87
Zakorzenienie

Idę Na Wspólną
Stary 2011-11-23, 20:05   #4910
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Sęk w tym, że"rok" dla faceta to nie to samo, co dla kobiety. Z moich i nie moich obserwacji wynika, że w znakomitej większości przypadków mężczyzna mówiąc "rok" ma na myśli "w przyszłości"
no właśnie... mój nie rzucał datami, więc ciężko mi ocenić, do jakiej grupy należy, ale nie spodziewam się cudów i szczerze mówiąc, jeżeli w ciągu tego roku się oświadczy - będzie sukces

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-11-23 o 20:11
Stary 2011-11-23, 20:05   #4911
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze mówiąc, daję sobie 0,25% szans, że się oświadczy do stycznia. Nie kokietuję

Wiesz przecież, że rozmawialiśmy ostatnio kilkakrotnie, ja się rozmów nie boję do tego stopnia, że się przed nimi powstrzymuję Ale jeśli moje dogryzienie odbije się echem albo żartobliwym komentarzem, to właśnie zacznę rozmowę. Miną dwa miesiące od ostatniej, więc nie będzie natrętnie.
Może po prostu spytam, czy mu się zmieniły plany i nie widzi nas jako małżeństwo w październiku, tylko później
Stary 2011-11-23, 20:05   #4912
Zuzik06
Wtajemniczenie

Najka ja nie wiem czy faceci kiedykolwiek podchodzą do tej kwestii poważnie. Może tak pieprznął terminem, żeby powiedzieć cokolwiek i dać powód, żeby w najbliższym czasie o tym nie gadać;/ Mam oczywiście nadzieję, że tak nie jest i będzie jak w bajce, ale kto go tam wie;/
Stary 2011-11-23, 20:07   #4913
stygmatek
Zakorzenienie

Capri 36-latek

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:10   #4914
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
jak ja to mówię "ma problem bo mnie to nie obchodzi" powiedział rok to niech nie bałamuci nam najki albo wiecie, jesień średniowiecza nadchodzi dla jego tyłka

Stary 2011-11-23, 20:19   #4915
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Najka ja nie wiem czy faceci kiedykolwiek podchodzą do tej kwestii poważnie. Może tak pieprznął terminem, żeby powiedzieć cokolwiek i dać powód, żeby w najbliższym czasie o tym nie gadać;/ Mam oczywiście nadzieję, że tak nie jest i będzie jak w bajce, ale kto go tam wie;/
nie mój
serio, mogę mu zarzucić tylko to, że się nie oświadczył, ale na pewno nie to, że chce uniknąć rozmowy (często inicjuje różne rozmowy, na temat ślubu też, poza tym sam mnie nieraz ciągnie za język w tej sprawie i często mówi, że dobrze, że mu o tym, co czuję, powiedziałam) i że walnął to na odwal się - sekundę się zastanowił i uznał, że rok to dobry czas. Ale czy to znaczy, że rok to dla niego ”za jakiś czas”, czy właśnie ”rok”, to ja nie wiem. Wiem, że nie powiedział tak na odwal się. Znam go troszkę
Stary 2011-11-23, 20:26   #4916
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Capri 36-latek
aaa to już wiem
Cytat:
nie mój
serio, mogę mu zarzucić tylko to, że się nie oświadczył, ale na pewno nie to, że chce uniknąć rozmowy (często inicjuje różne rozmowy, na temat ślubu też, poza tym sam mnie nieraz ciągnie za język w tej sprawie i często mówi, że dobrze, że mu o tym, co czuję, powiedziałam) i że walnął to na odwal się - sekundę się zastanowił i uznał, że rok to dobry czas. Ale czy to znaczy, że rok to dla niego ”za jakiś czas”, czy właśnie ”rok”, to ja nie wiem. Wiem, że nie powiedział tak na odwal się. Znam go troszkę
No właśnie...niby rok to dobry czas, ale biorąc po uwagę organizacje i kwestie chociażby takie jak rezerwacja sali to jak się oświadczy np. w maju to może się zdziwić jak się okaże że np na wrzesień-październik nie ma już wolnych terminów..:/
Stary 2011-11-23, 20:32   #4917
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
mi też się chce, ale mój tż dostał nową pracę i musi na jutro przygotować jakieś szkolenie i powiedział, że nie ma czasu

no Ty nie szalejesz i masz figurę, a ja szaleję i jest jak jest. ostatnio na wadze 2 kg plus:/

jeżeli Twoja rodzina ma cukrzycę to niestety jest spore prawdopododobieństwo, że Ty też, ale nie wiem czy coś się da z tym zrobić (zmniejsyz to prawdopodobie}stwo) bo to jest cukrzyca stopnia I - genetyczna. jeżeli gadam farmazony to poprawcie mnie, ale coś mi takiego świta z lekcji PO. od strony mojego taty prawie wszyscy mają cukrzycę i moj ojciec też, więc ja już się szykuję na wiadomość, że też mam.
Nie koniecznie musi być przekazana genetycznie .
Zapobiec nie wiem czy jej się da ale zdroy trym życia możliwe że może opóźnić zapobiec ... chociaż tak naprawdę ciężko to określić .
Jedno jest pewne im szybciej zostanie wqykryta cukrzyca tym szybciej możesz zacząć leczenie i zapobiec wielu zagrożeniom.
U mojego brata mama w ciągu 2 tyg od pojawienia się objawów rozpoznała cukrzycę na szczęście .
W sumie pewnie i ja również jestem zagrożona ( TŻ ciągle mnie straszy , że jak nie zacznę dbać w końcu o siebię to i mnie ta choroba dopadnie ) Chociaż osobioście twierdze cukrzyca to nie koniec świata można się do niej przyzwyczaić z czasem człowiek wchodzi w praktykę i jeśli dba o siebie jest dobrze. Niestety gorzej wtedy się znosi choroby ...
W ogóle ostatni czasy jest coraz mniej przetworów dla cukrzyków dżemu już dawno nie możemy znaleźć żadnego co mnie bardzo denerwuje ponieważ byliśmy już we wszytskich marketach i masę półek z dzemami przejrzeliśmy i
Stary 2011-11-23, 20:32   #4918
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mój

No to super W takim razie poczekałabym jeszcze jakiś czas i w sprzyjających okolicznościach (może akurat nadarzy się jakiś temat z jego strony) pociągnęłabym za język i zainicjowała poważniejszą rozmowę Kciukam

Zlewacie mnie dzisiaj, czy mi się zdaje?
Stary 2011-11-23, 20:34   #4919
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to już wiem

No właśnie...niby rok to dobry czas, ale biorąc po uwagę organizacje i kwestie chociażby takie jak rezerwacja sali to jak się oświadczy np. w maju to może się zdziwić jak się okaże że np na wrzesień-październik nie ma już wolnych terminów..:/
właśnie najdziwniejsze jest to, że on wie, ile trzeba na organizację, ale powiedział, że jak się chce, to się da i w tydzień zorganizować wesele

Zuzik, zlewamy
Stary 2011-11-23, 20:35   #4920
Gleniusia
Zakorzenienie

Hej piczonki

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
szukam spinek do mankietow dla Narzuta na prezent i znalazlam idealne spinki dla małża GLENISŁAWY http://allegro.pl/spinki-do-mankieto...904837976.html
superowe!!! kurcze kupiłabym, ale z kasą krucho, a pewnie mąż wolałby praktyczniejszy prezent... ale jak zdamy egzamin to mu kupię, o ile gdzieś jeszcze dostanę

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Przedstawiam miłym paniom Faudera - dlaczego Fauder? - bo ma taki pofałdowany pyszczek

nie..... nie Frezjusz

i cieszę się, że i ja mogę się pochwalić swoim pieskiem
jaki słodziak śliczny, fajnie, że macie nowego przyjaciela w domku i już nie będziesz sama siedziała

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że jutro mam pierwsze jazdy doszkalające!!!
oł je! no to życzę gumowych drzew

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Najeczko, wciąż i niezmiennie 10, a mam mieć 60 minimum
no to spinaj poślady i do roboty, mała
a swoją drogą to i tak fajnie, że tylko 60 stron musicie mieć - u mnie tyle miał mieć licencjat... a zrobiłaś margines większy na oprawę? to od razu się liczba stron zwiększy

byłyśmy z teściową dzisiaj znowu na płaskim brzuchu i na siłce, jutro ambitnie zumba na 9.30 obyśmy dały radę
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości