|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Ja dziś też kupiłam prezent dla TŻta
a raczej jego część, ale za to tą największą na Allegro. Mam nadzieję, że wszystko dojdzie i będę mogła odetchnąć spokojnie ![]() A na Sylwestra wstępne plany są, ale nie wiemy jeszcze czy coś z tego wyjdzie
|
|
|
|
#3992 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
|
|
|
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
Obejrzałam sobie właśnie teledysk Last Christmas i doszłam do wniosku, że w amerykańskich filmach i teledyskach Święta trwają jakoś tak długo, mimo że oni świętują tylko 1 dzień a my łącznie z wigilią aż 3...na dodatek oni wszystko robią w ciągu tego jednego dnia: dekorują dom, ubierają choinkę, pieką pierniki, przygotowują kolację i mają jeszcze czas na spacer
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłego Sylwestra jak TŻ do mnie przyjechał, to jeszcze dojadaliśmy pierogi i barszcz na obiad No a potem tradycyjnie wieczorem sałatki, ciasta ze świąt, dopijaliśmy soki itp. Yes Dom, ja, TŻ.
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
w filmach amerykańskich domy są udekorowane już dużo wcześniej
wystarczy zobaczyć choćby kultowego Kevina a choinkę ubiera się dzień przed albo wieczorem (kiedy my jemy kolację ) także to nie jest tak, że oni wszystko muszą zrobić w ten jeden dzień
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
To ja Wam powiem co jest u mnie na Wigilii:
kapusta z grzybami ziemniaki ugotowane (aż mnie dziwi z czym Wy tę rybę jecie, jak nie ma ziemniaków zresztą do kapusty też pasują)pierogi z kapustą i grzybami uszka z pieczarkami barszcz ryba po grecku karp (ostatnio był w śmietanie) śledzie jakieś ze słoika i jeszcze zwykle po wigilii ktoś chce spróbować ciasta świątecznego, to jemy a potem po rozpakowaniu prezentów oglądamy tv i jemy różne ferrero rocher i lindory MASAKRA
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na wigilii jest:
barszczyk z uszkami pierogi z kapustą i grzybami kluski z makiem(uwielbiam to) smażona ryba(bo nie lubimy karpia) ryba po grecku śledzie(zazwyczaj ja robię ze śmietaną i z pomidorami i miodem)do tego jakieś kupne kompot z suszu a na sylwestra już od początku listopada mamy zamówione miejsce na tzw balu
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Peggy, ja jem rybę z chlebem, hehe
A i zapomniałam o rybie po grecku A słodycze jem tradycyjnie po kolacji wigilijnej i jestem obżarta jak bąk. Zielona herbata idzie potem hektolitrami. Mama zawsze na zapas kupuje jakiś lek typu Verdin, Hepatil Chociaż pewnie i tak wszyscy się obeżrą.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-11-23 o 21:13 |
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwal się
![]() Elegancki zestaw do Yerba Mate Planuję kupić jeszcze kilka rzeczy niezwiązanych z yerbą, zależnie od tego ile mi pieniędzy zostanie edit: u nas też jest zawsze chlebek, a nie ziemniaki ![]() edit2: Oooo właśnie agniesikk podsunęła dobry temat do dyskusji...dziewczyny co polecacie (jako dobre i sprawdzone) jako lek na ulgę przejedzonym brzuszkom?
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2011-11-23 o 21:16 |
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na wigilijnym stole są:
Barszcz uszka, które ja jem oddzielnie bez barszczu ryba smażona (nie karp, nikt nie lubi) kluski z makiem śledź w różnej postaci np. z majonezem i czosnkiem, posypane serem żółtym - mniam!! ryba w sosie słodko-kwaśnym pycha! oczywiście postna kapusta z grzybami - bardzo dobra! sałatki chyba to standardowe jedzenie
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w którym jest maszynka do golenia z wymiennymi końcówkami plus dodatkowe opakowanie końcówek i do tego pianka do golenia liczę, że tym razem będzie to stał w 10 bo raz, że tż od jakiegoś czasu smęcił, że chciałby mieć taką maszynkę do golenia żeby można było wymieniać ostrza a nie zwykłe jednorazówki a dwa, że ostatnio tak się zaciął tępą golarką, że wygląda jakby ktoś go pobił ![]() moja metoda? zalegnąć na kanapie xD ewentualnie herbatka miętowa a najlepiej? nie przejadać się xD
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
doczepiłam światełka na scianie
tworza choinkę hah, moze jutro foto wstawię
|
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Ja uważam, że jak się człowiek obeżre, to trzeba swoje przecierpieć, żeby odczuć, je bezkarnie nie można być takim łakomczuchem
Żadnych środków nie stosuję... Dużo coli i przejdzie
|
|
|
|
#4004 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do termometru, bardzo sie sprawdza, gdyz woda musi jednak miec odpowiednia temperature. Inaczej traci swoj smak i własciwosci. Pijemy Yerba od kilku lat, kiedys nawet z Cejrowskim wypilismy
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2011-11-23 o 23:09 |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja też nie
![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- 29
Coraz bliżej święta ...
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-11-24 o 00:33 |
|
|
|
|
#4007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od miesiąca marzę o kapuście z grochem... jeszcze tylko miesiąc u mnie nie ma barszczu czerwonego, ewentualnie na same święta, zamiast tego jest grzybowa a to przez to, że jeden z moich braci nie lubi czerwonego barszczu (no jak tak można?), więc grzybowa wygrała.a lubicie kompot z suszu? kiedyś nie znosiłam, ale później przestaliśmy dodawać do niego suszone śliwki i mogę pić hektolitrami ![]() aa chyba w zasadzie się nie przywitałam cześć uwielbiam świąteczną atmosferę, nawet mimo tego że w moim domu świąteczna gorączka zazwyczaj kończy się wielką aferą... ehh. ale wolę myśleć o przyjemnych aspektach
|
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię bardzo dużo zup także u mnie zawsze jest barszcz
i owocowa rybnej nie lubię ale to przede wszystkim dlatego, że ogólnie nie przepadam za rybami i jak widziałam te głowy karpi bleee...
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Jak można nie lubić barszczu?? No niee
Ja dziś jadę do rodziców, chyba ostatni raz przed świętami, kurczę nie mogę się doczekać ![]() Też mam już powieszone lampki w oknie, ale zaświecę je dopiero 1 grudnia i od wtedy mogę słuchać piosenek świątecznych I będę radosna i szczęśliwa ![]() Dobrze, że już mniej niż miesiąc W weekend zacznę robić prezent dla mojego chłopa ![]() Wczoraj byłam w centrum handlowym - święta na całego, widziałam prześliczne łańcuszki - jeden z reniferkiem, drugi z serduszkiem ehhhh
|
|
|
|
#4010 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie 2 dni,a tak się rozpisałyście!
Już dwójeczka z przodu ahh
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
Super, ze sie rozpisalyscie z tymi potrawami, watek szalenie, ciekawe ktora z ktorego wojewodztwa, bo rozne potrawy
![]() Co do lebkuchen - nie wiem czy sa dobre, ale dzisiaj albo jutro bede je piec, wiec napisze relacje. |
|
|
|
#4012 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
i ja się dołączę, moja obsesja trwa odkąd pamiętam, uwielbiam Święta i nie mogę się ich doczekać Niestety, w tym roku spędzę je tylko z mamą i potraw nie będzie za wiele, jednak na pewno znajdzie się: barszcz czerwony, uszka z kapustą i grzybami, krokiety, śledzie, smażony morszczuk, kutia, kompot z suszonych owoców i ciasta, oczywiście w porcjach odpowiadających dwóm żołądkom Ja w Wigilię i przed Wigilią pracuję, także nie będzie niestety czasu na przygotowywanie pyszności, więc większość rzeczy będzie kupiona już gotowa. Wczoraj zaczęłam robić listę prezentów, mam do obdarowania tylko 3 osoby, więc myślę, że jakoś sobie poradzę. Tymczasem zbieram się do pracy, Wam życzę miłego popołudnia.
|
|
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
Potrawy wigilijne to u mnie:
- zupa grzybowa -pierogi z grzybami -barszcz czerwony -karp smażony -pstrąg pieczony -kapusta z grzybami I to chyba tyle nie ma tego dużo, ale jak dla mnie, to przez całe święta moglibyśmy jeść zupę grzybową i pierogi z grzybami
|
|
|
|
#4014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
u mnie potrawy wigilijne to:
*pierogi z grzybami i kapustą *kisiel *paluszki rybne *krokiety z grzybami i kapusta *łazanki z makiem i rodzynkami *rybka w sosie pomidorowym *rybka wędzona *sałatka jarzynowa *barszcz czerwony *uszka *ryba po grecku z ciast to *sernik *sernik na zimno *makowiec *szarlotka *shrek *torcik danio *pierniki ja ciasta zawsze robię dzień wcześniej a potem mama ma wolną kuchnię i sobie gotujemy bez stresu przy świątecznych piosenkach ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Za miesiąc o tej porze będziemy przygotowywać wigilijne dania i patrzeć na nasze choineczki
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na przejedzenie polecam zieloną herbatę (3 kubki i już nie jest ciężko na żołądku), no chyba, że ktoś ma wzdęcie, to jakiś espumisan.
A kompot z suszu też lubię
|
|
|
|
#4017 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja w święta mogłabym jeść tylko krokiety/pierogi z kapustą i grzybami i zupę grzybową
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
mi na samą myśl o tych potrawy przybywa 2 kilo hehe
za tydzień pomału zacznę porządki a potem to już sama przyjemność ozdabiania pomalutku
|
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Yes w osiedlowym sklepiku wreszcie pojawiły się mikołajki z Goplany
Dziś wybieramy sie z TŻtem do kina na Listy do M. a potem planuje jeszcze zajżeć do Rossmana i nabyć dekoracje które wpadły mi w oko już jakiś czas temu .
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy się gniewają, że nic prawie nie spróbowałam (taka w sumie prawda), a ja i tak pękam w szwach ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

a raczej jego część, ale za to tą największą
na Allegro. Mam nadzieję, że wszystko dojdzie i będę mogła odetchnąć spokojnie

a choinkę ubiera się dzień przed albo wieczorem (kiedy my jemy kolację 

Chociaż pewnie i tak wszyscy się obeżrą.