|
|
#151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() Dla Teściowej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pożyjemy, zobaczymy
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo - akcja z niedzieli
![]() małż pozwolił mi pospać i wstał z T, po chwili T przybiega i zdziera ze mnie kołdrę, a jak chciałam wstać to mi nie pozwalał - krzyczał przy tym niewyobrażalnie, a ja nie wiedziałam o co chodzi, małż przybiegł, a ten krzyczy... wstałam i mówię, ze jak się uspokoi to niech przyjdzie do nas i wyszłam z pokoju - T za mną, krzyczał szarpał mnie, za chwilę chciał jeść i wisiał na lodówce, dałam coś nie chciał i rzucał tym, zanosiliśmy go kilka razy do pokoju w ramach "kary", ale nic to nie dało, wił się i krzyczał, rzucał na podłogę w między czasie się zsikał w majtki (zawsze tak ma jak wpada w histerię) i nie pozwolił się przebrać w końcu położył się w naszym łóżku z krzykiem, ze idzie spać, ale nie pozwolił się utulić do snu i znów wpadł w histerię, więc go zostawiłam po takich przepychankach trwających ok godziny wszystko się skończyło ![]() często ma ostatnio takie akcje, ze chce i nie chce jednocześnie - np. (też z niedzieli) sam chce się ubierać, za chwilę ucieka ze się nie ubiera, na pytanie czy ja mogę mu pomóc odpycha mnie z wrzaskiem itd... w sklepie ostatnio też odstawił scenę, ale to wyraźnie chciał do domu, ale tak tego "rządał", ze masakra sąsiedzi to na pewno podejrzewają nas o przemoc ![]() jeszcze mamy akcje z kupą - nie pozwalam mu robić w majtki, więc ostatnio wstrzymywał 2 dni w końcu zrobił na nocnik, ale następnego dnia zrobił znów w majtki z tym, ze już się nie przyznał (zawsze wołał, ze robi, a po chwili, ze już zrobił, zeby go przebrać) - sama zauważyłam, ze chodzi jakos dziwnie ![]() czujesz się pocieszona ![]() edit: jak dla teściowej to wzięłabym Nail Tec'a - najbardziej popularny i najbezpieczniejszy, bo o tym Herome to słyszałam, ze różnie i że dość mocna ta odżywka
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-11-23 o 19:37 |
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki
Angy fajnie, że jesteś Maggi ściskam was mocno, to wszystko jest nie do pomyślenia dużo sił kochani Aannuullaa teksty Martynki wymiatają Miramejku widzę, że Kubasek aktywny ![]() Mayaha u nas też Amela różki tylko w domu pokazuje Czas tak szybko leci, zima za pasem ![]() Po wymazie z gardła u Amelki wyszedł gronkowiec złocisty. Brała antybiotyk, było cewnikowanie... ech pisać mi się nawet nie chce ![]() Już 5 antybiotyków miałyśmy przepisane od września, ale ostatniego nie dałam bo udało się nam innymi sposobami. Wzięła całą Neosine i odpukać na razie od 2 tygodni spokój. 30 jedziemy na cystografię Przerabiamy taką książeczkę, może choć trochę zmniejszy stres związany z pobytem w szpitalu. Trzymajcie się cieplutko
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie taka, szkoda ze Werka ja podarła
![]() http://www.ksiegarnia-internetowa.pl...22368162.xhtml hmmm.........troche tak ale rozki nadal ma ![]() Cytat:
![]() oby juz nic sie nie przyplatalo ![]() trzymam kciuki za badanie i za Amelke
|
|
#155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, napiszę Ci jeszcze dlaczego, żebyś i Ty była - mamy bardzo podobne akcje, Kubuś coś chce ale tak naprawdę nie chce , w większości przypadków nikt nie wie, o co chodzi, no może Kubuś, ale nie jestem taka pewna . Dziś rano była awantura, bo chciał iść ze mną (robić mleko do kuchni) za rączkę od konkretnego miejsca na dywanie Generalnie, jak wpadnie w trans, to wszystko jest źle, zwracanie uwagi, niezwracanie uwagi, krzyczy, skacze, rzuca się, szarpie itd. itp. Akcja w sklepie jeszcze przede mną (obym nie napisała w złą godzinę ).Jako, że nadal nosi pieluchę, ma ograniczone pole manewru w "karaniu" nas, ale już pisałam, że zsikał nam się 2 razy na łóżko, następnego dnia prosił, żeby nie zakładać mu jeszcze pieluchy, bo nie nasika na łóżko. I nie nasikał, zrobił to na płytki ![]() A Tomuś ma jakieś opory przed robieniem kupy? Cytat:
![]() , będziemy trzymać kciuki , a to będzie jednodniowy pobyt?Cytat:
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
do czytania fajna ale Werka podarla ja dlatego ze te obrazki sa 3 D -wystaja i ja to rozpraszalo
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, któraś z Was pisała o naklejkach świątecznych na szybę (może Kasia?), macie? Możecie coś polecić, żeby ładne było?
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
angy witaj ![]() Miramej przytulam Cię mocno,w te trudniejsze dni ![]() Martuś :przytul: myślę o Was często trzymam żeby wreszcie nastąpiła jakaś poprawa.Martynko,Amelko zdrówka dla Was Spokojnej nocy |
|
|
|
#159 |
|
Ola-Unhola
|
megi, będe trzymała kciuki
Dobranoc
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
sylko
A co Ty tak krótko dziś?
|
|
#161 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja tez pisałam też ![]() http://allegro.pl/naklejki-samoprzyl...935673976.html http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7152311
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic się nie dzieje Bartoś został z moją mamą później wszystko na szybko,a jeszcze dzisiaj Damian wyjątkowo potrzebował więcej mojej uwagi,bo jutro ma dwa sprawdziany no i chciał,żeby go troszkę odpytać.Teraz tak siedzę i czuję,że nogi mnie bolą
|
|
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() , Bartoś poprawia sobie godzinę zasypiania?
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm,różnie z tym jest przez dwa ostatnie wieczory,chodził spać o 20 Dziękuję,że pytasz Ale Kubuś dzisiaj ładnie pospał może się Mu odmieni
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dziś ładnie, ale coś Ty, nie odmieni mu się, on po prostu się zmęczył tymi awanturami Lecę spać, dobranoc
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obyś się myliła ![]() Też idę |
|
|
|
|
#167 | |||
|
Zakorzenienie
|
zbierał siły
![]() wierzę w Nasze CBŚ ![]() Cytat:
![]() Nasi pewnie też po kilku nocnych akcjach ![]() Zu też robi w majtki nie wiem jak ją przekonać, niby próbowała kilka razy zrobić w dorosły sposób ale jeszcze nie wyszło na razie jestem na etapie przeczekiwania...zakazywa ć nie chcę bo się właśie boję że ze strachu nie będzie w ogóle robić i dopiero będzie problem z tą jedną chyba rzeczą nie potrafię sobie poradzić zupełnie![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za badania i zeby książeczka pomogłaCytat:
Cześć Sylka ![]() ale miałaś dzień
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Karo ale tylko z kupa macie te problemy tak? Werka ja ja uczylam na nocnik to tez nie chciala kupy robic-bala sie, wiec na kibelek ja sadzalam i tlumaczylam ze wszyscy tak kupe robia, brala zwierzatka ze soba i ze niby tez robia z nia, potem musiala zobaczyc co "zrobila" i mowila "spadaj kupo" , kilka razy tak na wesolo i potem juz robienie kupy stalo sie dla niej czyms oczywistym
u nas dosc szybko poszlo ale z tego co wiem duzo dzieci ma opory przed kupa na nocnik/kibel wiec nie przejmuj sie , widocznie Zu potrzebuje czasu
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jej też tłumaczę, że wszyscy tak robią, zachęcam by zobaczyła jak fajnie będzie jak "upa" plum do wody zrobi...niby chce zobaczyć, usiądzie, stęknie dwa razy i schodzi...po czym robi po swojemu...nie da jej się na razie przekonać...jak zaczyna robic i ją pytam czy pójdziemy na kibelek to mówi że nie i chwyta się czegoś bylebym jej nie wzięła...nie chce jej zmuszać, bo boję się że może to przynieść odwrotny skutek, ale przyznam że to dosc męczące jest i chciałabym by sie w końcu przekonała![]() siku robi na nasadkę, na nocnik i na kibelek...tu nie mamy żadnego problemu
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-23 o 23:02 |
|
|
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja to ostanio jak przeciąg tu wpadam, czasem nawet nic nie napiszę.
Zaglądam z uzależnienia A potem zależy mi żeby sobie np ogarnąć chałupę, byh rano wstać i mieć porządek ![]() i jak? ![]() Cass, tak wcześnie chodzisz spać że o 18 jesz ost posiłek? bo to o zasadę by na 3h przed spoczynkiem jeść.Ja o 22/23 mogłabym coś wkąsić bo ost ok 1 się kładę. ![]() Cytat:
![]() zostaniesz? Cytat:
masz na myśli tematykę religijną, czy gwiazdor,magia etc Nie mam żadnej,za mądra inaczej jest na takie coś by zrozumieć ![]() niestety candida to nie takie hop siup.Z tym się walczy bardzo długo i nie ma pewności że się tego pozbędzie.Odgrzybianie organizmu trwa kilka miesięcy,do tego odpowiednia dieta etc etc Zgłębiałam temat przy L grzybicy. Nie zmienia to faktu że mogli powiedzieć,wspomniec, coś zasugerować. Cytat:
ładne.Przynajmniej te na moim kuchennym oknie,bo Laura swoje przekleja,odkleja, tworzy jakieś konstelacje gwizad choinki "przesadza",renifery już poroży nie mają, a parę gwiazdek dziś podarowała kuzynostwu Dostała je w prezencie,opakowanie wyrzuciłam więc firmy nie polecę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ten sposob moja przyjaciolka nauczyla swoja corke siku ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Dobranoc
|
|
#172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba mieć stalowe nerwy przy takich akcjach Bartek ostatnio nie chce się ubierać w pizamę kładzie się do łóżka całkiem goły i mówi, ze śpi ![]() Cytat:
i trzymam za wiztytę w szpitalu Cytat:
u nas tez takie akcje są ... dzisiaj np pod prysznicem, odkręcam wodę, a Bartek krzyczy: "nie dużo!" ... to zmniejszyłam strumień ... a on znowu: "mało nie!" z wielkią złością i machaniem rękami ... ja: jak nie chcesz dużo wody i mało też nie, to ile? Ba: "o tak, zielono" Cytat:
to wyśpij się porządnie dzisiaj |
||||
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe powitanie
Sylko, Kasiu nie wiem, czy zostanę. Kasia, Cass a tak w ogóle to jak ogarniacie tematy? Dziewczyny zdrowe, grzeczne? ![]() Karo a Zu od kiedy ma ten problem z kupą? U nas przez chwilę też była jazda, przez jakieś 1,5 tygodnia. Na początku nie było problemu i w pewnym momencie, ni stąd ni z owąd (nie wiem jak się pisze ) Zosia zaczęła odmawiać robienia kupy Tylko Ona nie robiła w majtki, ale rozbierała się prawie do rosołu i tak ganiała z gołym tyłkiem po domu, kręciła się w kółko (autentycznie kojarzyła mi się wtedy z psiakiem, który szuka miejsca na zrobienie... ) i w końcu robiła gdzieś na podłogę Po 1,5 tygodnia jak ręką odjął. Od tego czasu minęło już chyba 2 miesiące i nic się nie dzieje.Reasumując: może Zu też to przejdzie samo? ![]() A Ty chcesz w końcu te perfumy, czy nie? ![]() Megi a Amelka często Wam choruje? Szkoda Jej... *** Unholy mam prośbę, bo jesteś z all otrzaskana strasznie Zrobiłam wczoraj porządek w szafie Zosi, mam mnóóóóstwo super ubranek już za małych i chciałam wystawić na sprzedaż. O czym powinnam wiedzieć przed wystawieniem aukcji? Lepiej co sie opłaca-w zestawie, czy oddzielnie? Wygodniej to pewnie jedną mega pakę... Sama nie wiem. A tak mi się nie chce...
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-11-24 o 08:14 |
|
|
|
#174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może i dla mnie coś od razu machniesz? Cytat:
Bardziej to drugie, o Mikołaju, choince itd. Moim zdaniem powinni. ![]() Cytat:
![]() Ja potem z Kubą rozmawiam o tym, co się działo, pytam go o co chodziło i on mówi, niestety chyba nie będę w stanie sprostać niektórym jego wymaganiom ![]() Tak piszecie o kupie, nasze odpieluchowanie chyba nigdy nie nadejdzie , rozmowa z wtorku:- Kubuś, kiedy przestaniesz nosić pieluchę? - Jak zaczniesz nosić majtki (logiczne, nie? - A kiedy zaczniesz nosić majtki? - Jak będziesz wołał siku i kupę do nocnika. - Kiedy to będzie? - W czwartek (!) Wczoraj mówię, że od jutra będzie nosił majtki, a on, że jednak od piątku będzie lepiej, tak mu się wydaje ![]() *** Już 8.15 a u nas dziś jeszcze spokój
|
|
|
#175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widziałam na zdjęciach i nawet P pokazałam, ale czyja wiem ![]() ![]() nooo ale nieleczona w ogóle na pewno więcej niedobrego zrobi przez 2 lata ![]() Cytat:
i co tu zrobićCytat:
Dzień dobry To się dzisiaj wyspałam...zamiast wstać o 5.30 wstałam o 6.50 nosz na szczęście kolega się poświęcił i czekał na mnie...ale wyszłyśmy z Zu 25 min po mojej pobudce...rekord idę się pomalować choć trochę![]()
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale nic to nie dało - T nie jest przekupny ![]() dzięki dziewczyny za wsparcie
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-11-24 o 08:56 |
||
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie udało jej się zrobić na nocnik lub kibelek![]() pewnie że chcę ![]() ![]() Cytat:
zobaczę jak Nam będzie szło i moze więcej zrobię ![]() Mama załóż majtki ale Kubuś ma poczucie humoru ![]() nie chwal dnia przed zachodem słońca ![]()
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
akpiła
Cytat:
![]() Nie wiem, co Ci poradzić, bo nie mam doświadczenia w tej materii ![]() To daj mi aktualny adres ![]() Ja zakupiłam i wczoraj dostałam Lolitę L
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-11-24 o 08:28 |
|
|
|
|
#180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie sam musi dojrzeć Cytat:
![]() Mieliśmy spróbować 1 listopada, ale był chory, więc odpuściliśmy, ale wiem, że musimy podjąć próbę Ma, czasem za duże ![]() Pochwalę, bo potem może być ciężko znaleźć jakiś pozytyw Oj tak ![]() *** Zbieramy się do sklepu i na mały spacer, pa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

czy mi się zdawało 

w końcu zrobił na nocnik, ale następnego dnia zrobił znów w majtki z tym, ze już się nie przyznał (zawsze wołał, ze robi, a po chwili, ze już zrobił, zeby go przebrać) - sama zauważyłam, ze chodzi jakos dziwnie
dużo sił kochani 
Przerabiamy 
).

może się Mu odmieni 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Po 1,5 tygodnia jak ręką odjął. Od tego czasu minęło już chyba 2 miesiące i nic się nie dzieje.