|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
Ja też codziennie jem owoc czasem nawet kilka bo zależy co to jest jak mandarynki to wiadomo kilka dziś np. zjadłam jabłko.Jutro pojadę na zakupy kupie sobie jabłka, banany, mandarynki itp. ![]() Praktycznie codziennie też zjem jakiegoś cukierka jednego albo i dwa ![]() Ja do 9listopada miałam leżeć praktycznie tylko i wyłącznie, ale wiadomo że się nie da i leżałam tyle ile mogłam czasem trzeba było iść na zakupy spożywcze czy do dentysty itp. a teraz po 9 lekarz powiedział, że już jest ok i nie muszę leżeć i mam się oszczędzać mogę też wrócić do pracy, ale nie chce. Ja jutro na bank zrobie tą paste ale co z obiadem dalej nie wiem.---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
jak dla mnie pasta była przepyszna
|
||
|
|
|
#3992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i w takie rzeczy jak pierogi to naprawde nie mam ochoty sie bawic Ale kilka dan ponoc mi wychodzi wiec nie jest zle ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
I wtedy moze byc ciezko z waga!
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że szyjka ok! ![]() Jejku wyobraziłam sobie dwie babcie u mnie jak dziecko wymiotuje ... zamieszanie i szał! tragednia!!! Ja mam ważenie jutro u Gina hehe...i ciekawa jestem czy dostane reprymendę na skok wagi coś czuję ze ładnie poszła w górę...zobaczę jutro ![]() A tak po za tym Aguśka to mój prywatny termin porodu to też 23
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-23 o 20:07 |
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może ja tyje bo mam mało ruchu chociaż ja zawsze miała ruchu tyle co nic przed ciążą było tak samo jak teraz... |
|
|
|
|
#3995 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No - mąż zrobił kolacyjkę, trzeba się ruszyć, bo marudzi, że stygnie (ciąża jest pod tym względem super, bo normalnie pewnie robiłabym ja )
|
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
Moja babcia zrobiła ostatnio pyszną pastę z makreli i jajek
Widziałam że piszecie o wadze, ja startowałam z 45 teraz już 52.7.. a do marca daleko jeszcze, ale wszystko idzie mi w brzuch. Po lewej stronie na boku koło uda widać mi żyłki wystające, na piersiach też.. Pojawiły się z miesiąc temu pierwsze widoczne linie na rozstępy ale kupiłam sobie krem na rozstępy Ziaja, "Ziajka - Mamma Mia" i Na razie nie pojawiają się Czasami mam kołatanie serca, ale tylko wtedy gdy leże nie wiem czy to groźne czy nie, ale powiem mojemu ginowi na następnej wizycie. Pamiętajcie dzisiaj na "TLC" leci porodówka o 20:30
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
Ja to już naprawdę muszę mieć wenę żeby do późna siedzieć, bo tak to leże próbuje czekać ostatnio i padłam jak kawka
|
|
|
|
#3999 |
|
Gang Iren
|
Skoro o jedzeniu...to u mnie pierniczki się pieką.Z doskoku wyjmuję i wstawiam nowe i zaglądam tutaj.Ostatnio wyszło ponad 70 i na jeden dzień starczyło.Dzisiaj będzie dużo więcej.Chciałabym,żeby do Świąt trochę wytrzymało,ale raczej to nierealne
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż po dzisiejszej glukozie caly czas nie mogę dojść do siebie Miały być frytki na kolację, ale naszło mnie na kanapki z ogórkiem
|
|
#4001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() muszę zrobić.. z lukrem, o kurczę w brzuchu mi zaczęło burczeć
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
gosia i MoniaHan dzięki za odpowiedzi
Aguska cieszę się, że z szyjką ok, no i że z Filipkiem lepiej, może babcia go zmęczyła po prostu wiem wstręciuch jestem Mój skomplikowany przepis na pastę jajeczną: jajka, szczypiorek, pieprz, sól i majonez.... mniamm
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą pomału już czas wziąć się za jakieś porządki, żeby sobie to z głową rozplanować i nie mieć za dużo na ostatnią chwilę---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Niestety sobie nie obejrzę, nadal nie dorobiłam się telewizora ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Szczęśliwe, które mają męża przy sobie Mój wraca dopiero w piątek. Skończy się przesiadywanie na wizażu |
||
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jednak Filipa chyba cos bierze, bo znow ma prawie temp. 38 a te skorki od kielbasy to przy okazji wyszly, ze jednak trzeba mu jeszcze wszystko obierac.
Cos mi sie wydaje, ze jednak bedzie gardlo, chociaz nie mowi ze go boli Ale to jutro do lekarza pojdziemy, poza tym zobaczymy jak noc.Teraz przebralam go w pizamke i od razu usnal...to tak zazwyczaj jest, ze jak rosnie mu temp. to placze i chce mu sie momentalnie spac... Nie lubie jak choruje bo to jest najgorsze co moze byc, dziecko jest takie bezbronne, chociaz tyle ze jak wieksze to powie co mu jest, ale jest takie biedne. Noi ciagle na rekach chce, oj znow bedzie trzeba to przechodzic z drugim bobasem... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez sienie nadaje do tego typu spraw. Cytat:
Odnosnie Fenoterolu: ja bralam w tamtej ciazy od 20tc. Ale dodatkowo (oslonowo, zeby serce tak bardzo nie kolatalo) dostalam Isoptin, ktory wlasnie zmniejszal te objawy drgawek i kolatan serca. Jednak mimo iz bralam oslonowa Isoptin to i tak czulam sie fatalnie po tym leku. I tak czulam ze serducho mi chce wyskoczyc i rece mi drzaly. Cytat:
Pewnie wystarczy dieta, ciekawe co Ci lekarz powie. ![]() Cytat:
Dam Ci znac jak juz sie przebadam. Nie wiem czy to Ty pisalas o tym ze wydaje Ci sie ze po asparginie tak Ci bardziej kolacze serce?? obawiam sie ze jednak cos moze byc ![]() Cytat:
Odnosnie hemoglobiny, no wlasnie, mialam zrobic zelazo od razu i nie zrobilam przy pobieraniu krwi zeby wiedziec z czego jest nizsza. Ale jesli hematokryty mamy niskie to wydaje mi sie ze u nas moze to miec zwiazek z erytrocytami. Ale lekarze od razu zelazo przepisuja, dziwi mnie to. No i jak zobaczyl moj hematokryt to tez mowi ze za niski, ale ja tez tak mialam w poprzedniej ciazy. Cytat:
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jakim ogórkiem jesz kanapki??
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny czy wiecie ile mniej więcej kosztuje cała wyprawka, no może pi razy oko, bez wózka bo wiadomo, że rozpiętość cenowa duża, ale takie min. podstawowe?? Ja jeszcze nie kupiłam niczego, czekam na przeceny poświąteczne i mały remont pokoju. |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
polecam
bo proste szybkie a jakie smaczne ![]() Cytat:
![]() Odnosnie babc, to jest okropne, chca pomoc a nawet nie wiedza jak przeszkadzaja w tym momencie ![]() Cytat:
![]() No szoku doznalam
|
|
#4011 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to tak jest, ja bym chciała więcej kilo przytyć, niezależnie czy w ciąży jestem czy nie, ale taki metabolizm, dopiero w zeszłym roku udało mi się dobić 50 kg, a tak to się miotałam między 43-48 kg przy wzroście 165 cm. ![]() Też planuję kupno maty edukacyjnej i leżaczka. A w ogóle dziś coś mnie wzięło i zaczęłam myśleć o wyprawce. Ustaliłam z TŻ że takie większe zakupy typu wanienkę, łóżeczko, butelki, podgrzewacze itp itd to zrobimy albo między świętami albo w styczniu po świętach - liczymy na jakieś przeceny po świąteczne (o ile w tej branży w ogóle bywają). Potem to tylko dokupimy jakieś rzeczy drobne, od lutego będę mieć młyn w pracy więc wolę na spokojnie te zakupy zrobić. Natomiast ciuszki dla dzidzi planuję po lumpeksach pochodzić i za grosze jakieś pokupować. desia Chyba w poprzednim wątku pisałam o pierogach z jagodami, po których miałam tragiczne przeżycia, w samochodzie do reklamówki Ja niby kupiłam nie mrożonki a gotowe świeże, ale jednak mi zaszkodziły okrutnie. Ale Twoje niekoniecznie muszą być takie jak moje ![]() Cytat:
Cytat:
A właśnie - macie jakieś godne polecenia adaptery do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży? spojrzałam na allegro to tylko jedne jakieś znalazłam za 139 zł, trochę dużo kosztują. |
|||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kołatanie mam tak czasem ni stąd ni z owąd.. Trzymam kciuki żeby u Ciebie wszystko ok było i u Maluszka Twojego (w brzuszku i tego co juz na świecie )
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
aguśka, jestem pewna, że skonczy się na diecie i pewnie dodatkowo jakiś ruch (bo zastygłam), i będzie dobrze
Nie martwię sie na zapas. W razie czego mogę od mamy pozyczyć glukometr aby kontrolowac poziom cukru przed i po jedzeniu ![]() No i na pewno wiecej owoców i warzyw zamiast czekoladek Dobrze mi to zrobi! I dziecku!Dziś mam chęć na świeży. Wczoraj miałam ogórka sałatkowego na kanapce z majonezem
|
#4014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kazdym razie ktoras dziewczyna o tym pisala. No nic dziekujemy za kciuki ![]() Cytat:
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też do serka wiejskiego daje szczypiorek i rzodkiewke jak mam
|
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra kochane, ja uciekam sie umyc, bo nie wiadomo jaka noc przede mna. Ide napoic mojego malucha, maz zaniedlugo tez wroci to pomoze. No i moja kochana mama ktora u mnie spi, jestem spokojna.
Dobranoc
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba zrobię mam nadzieję, że TŻtowi będzie smakowało bo ten to głównie tylko mięso i mięso by jadł, a jak zrobie jakieś naleśniki, placki, makarony, ryże to nie zje albo zje z przymusu ;/
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam, źle spojrzałam, rrrany jakaś rozkojarzona dziś jestem.... Asparginu też nie brałam
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu są fajne listy wyprawkowe https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...06&postcount=3 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.