|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann - część XI
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;30673126]ja z takich "dzieciowatych" używam babydream tego niebieskiego do twarzy i ciała (jak dla mnie bez różnicy w stosunku do Calendula, chyba jestem dziwna
), a także Bambino tego z tlenkiem cynku, tylko nie wiem jak z zapychaniem bo używam sporadycznie. Wiele osób sobie chwali a tlenek cynku (w wielu kosmetykach) zapobiega wypryskom i je leczy Ooo, to mnie zainteresowałaś I dużo lepiej się sprawdza niż "specjalistyczne" kremy?
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówiło się, że Babydream Calendulacreme to tańszy zamiennik dla Sudocremu. I właśnie też coś z tej niższej półki cenowej bym chciała.
![]() Cytat:
Czysta maść nagietkowa nie dawała takich efektów, więc pewnie dobrze działało na mnie połączenie nagietka i cynku. [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;30673126]ja z takich "dzieciowatych" używam babydream tego niebieskiego do twarzy i ciała (jak dla mnie bez różnicy w stosunku do Calendula, chyba jestem dziwna ), a także Bambino tego z tlenkiem cynku, tylko nie wiem jak z zapychaniem bo używam sporadycznie. Wiele osób sobie chwali a tlenek cynku (w wielu kosmetykach) zapobiega wypryskom i je leczy Chciałam kupić ten niebieski do twarzy i ciała, ale dyskwalifikuje go brak cynku. Bambino cynk ma, ale obawiam się zapychania.
|
|
#3604 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
są różne rodzaje trądziku, więc nie można go leczyć dziecięcymi kremami - po prostu mówię że ten tlenek cynku się do tego przyczynia Cytat:
spróbuj tego bambino, jest niedrogi a jak nie zużyjesz do twarzy, to przyda Ci się do czegokolwiek Niektórych zapycha, innych nie - nie dowiesz się póki nie spróbujesz znalazłam coś takiego: http://www.nokaut.pl/medycyna-konwen...zywiajacy.html http://www.zrobsobiekrem.pl/?278,eks...eciwtradzikowy tu masz cynk w troche innej postaci http://www.pieluszkarnia.pl/product-...wlat-75ml.html tu masz tlenek cynku i nagietek
|
||
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
basiago
Sudocrem na całą twarz to przekleństwo, raz próbowałam i czułam się jak w masce. Dzięki za poszperanie i linki, miłe z Twojej strony. Eh, szkoda, że ten Babydream wycofali.
|
#3606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam w drogerii Franek za 7PLN z groszami, jakies, 7,19, albo 7,09 ;p |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, Dziewczyny, normalnie jesteście złem w czystej postaci
Tak kusiłyście tą odżywka z eveline, że dziś będąc na zakupach, specjalnie wdepnęłam do rossa po nią. Capnęłam diamentową i już jestem ciekawa co ona mi dobrego zrobi na pazurkach Chociaż ostatnio nie mogę narzekać bo po miesiącach walki, udało mi się zapuścić ładne, długie pazurki, ale bez duetu z nail teka ani rusz. Tylko nail tek przedłuża mi trwałość lakierów, które na mich paznokciach potrafiły odprysnąć już kilka godzin po pomalowaniu![]() Teraz nadeszła era eveline, potestujemy, zobaczymy
|
|
|
|
#3608 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no niby jest ten nowy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 ale bez cynku.. też mam w sumie starą calendulę na wykończeniu...
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
czy wąchałyście już nowy zapach C-thru? taki w niebieskim opakowaniu? możecie coś o nim powiedzieć?
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;30682086]proszę uprzejmie
no niby jest ten nowy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 ale bez cynku.. też mam w sumie starą calendulę na wykończeniu...[/QUOTE]Stara calendula jest już po terminie ważności, ale ja dalej używam.
|
#3611 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Bambino z cynkiem to używam codziennie od dwóch tygodni i mnie nie zapchał, wiadomo to zależy od skóry ale za tą cenę można go kupić
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
a w formie dezodorantu też jest?
|
|
#3614 |
|
Zadomowienie
|
a rossmanna to jakis swiety Mikolaj nawiedzil :P? tyle gratisow widzialam dodawanych dzis do zakupow ze hoho
![]() szampony elseve, jakies zele, skarpetki i inne;] chyba ze to tylko w 1 ross, ja przyznam szczerze ze u mnie to pierwszy raz takie cos, przynajmnej ja nigdy sie nie spotkalam z tym. a zakupy robilam na jakies 15zl:P zreszta nawet do drobnych zakupow byl gratis;] |
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież w tym dniu pisałaś tylko jedną recenzję.
|
|
#3617 |
|
Klientka w krawacie
|
I takie właśnie nierzetelne recenzje rujnują KWC.
|
#3618 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Wybrałam się dziś do Rossmanniaka po ten krem do rąk Ziaji z koziego mleka, bo w dwóch pozostałych większych sklepach był droższy, a przy okazji... ujrzałam nowości (tak napisane na opakowaniu
) Garniera w promocji po 3,99. Były to chyba 4 rodzaje kremów do rąk (75ml i zielone opakowanie), ja wzięłam do skóry wysuszonej, a był też do wrażliwej, normalnej i suchej i na zmarszczki chyba. Mój jest na maśle shea, był również z miodem, z aloesem i jakiś jeszcze. Chyba 2 zł obniżki więc uznałam, że warto spróbować. A może któraś z Was już miała okazję stosować? Jak wrażenia? Podobno już po 7 dniach ma być mrrr.. i ponoć się ładnie wchłania? ![]() Skubnęłam też Skarba. To mój pierwszy! hahaps. Gratisów nie widziałam Ale pod koniec roku to dość powszechne w wielu sklepach z kosmetykami. Może dają tym 'wybranym' co znają z twarzy już lub... wprost przeciwnie, tym, którzy są nowi w sklepie hehe
Edytowane przez partytura Czas edycji: 2011-11-23 o 17:46 |
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć z opakowania tego nie "zdjęli".. Dlatego podpytałam. Dobrze wiedzieć, czego się spodziewać Regeneracji w sumie mi nie potrzeba, poharatana nie jestem, po prostu mam suchą cerę ze względu na hormony i dłonie mam suche, bo dość często pluskam je solidnie w ciepłej wodzie. No i pora roku na dokładkę też robi swoje. Mi chodzi o to by była lekka powłoczka ochronna i dobre wchłanianie żeby nie było tłustych łapek, bo takie coś mnie drażni ;-) Garniera uważam za producenta kremów i balsamów w tym zakresie fajniutkich więc 3, 99 za krem na próbę to jak najbardziej warto było moim zdaniem
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3624 |
|
BAN stały
|
Zawitałam dziś do Rossmanna... i cóż ujrzałam
W zestawie jest beztłuszczowy płyn micelarny 125ml i oczywiście maskara Rimmel Scandaleyes we własnej postaci ;D A od piątku zestawik będzie w jeszcze bardziej atrakcyjnej cenie 22,99 |
|
|
|
#3625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pisałam o tym bublu na blogu, i nie tylko ja mam takie odczucia , więc jako przestroga: http://lajfstyle.blogspot.com/2011/1...go-bu-bel.html
|
||
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;30690478]są podobne zestawy z one by one?
[/QUOTE]Tego akurat nie ma w zestawach |
|
|
|
#3628 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie je na gwiazdkę kupię;p bo musze pozuzywac to co ma
|
|
#3630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i cóż, mi jako osobie nie było dane nic na temat tego kremu do tej pory słyszeć, pierwszy raz miałam z nim kontakt na półce i za te grosze (+ z dobrymi wrażeniami z Garnierem związanymi) wzięłam. Teraz się okaże jak na mnie działa. KWC też widzę bez rewelacji.. cóż.. Dużo zależy od tego ile kto daje kremu na dłonie i jakie dłonie po kremowaniu mieć lubi. Ja nie cierpię mieć tłustych i obślizgłych. Ten krem jest lekko wodnisty, na razie tylko raz zaaplikowałam, ale pierwsze wrażenia są ok. Nie kleję się więc duży plus, bo to podstawa w moich "wymogach" ![]() A jak mi tak jak niektórym z nas nie przypadnie do gustu to trudno - na błędach się człek uczy. Edytowane przez partytura Czas edycji: 2011-11-23 o 21:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

), a także Bambino tego z tlenkiem cynku, tylko nie wiem jak z zapychaniem bo używam sporadycznie. Wiele osób sobie chwali a tlenek cynku (w wielu kosmetykach) zapobiega wypryskom i je leczy 
Bambino cynk ma, ale obawiam się zapychania.
są różne rodzaje trądziku, więc nie można go leczyć dziecięcymi kremami - po prostu mówię że ten tlenek cynku się do tego przyczynia
Niektórych zapycha, innych nie - nie dowiesz się póki nie spróbujesz

haha
, więc jako przestroga: