|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
|
|
|
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() acha no i butelki i smoczki oraz termometr. a sobie koszule, laktator, kosmetyki, majty, wkładki itp ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
a za mną chodzi kiszony
|
||
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam drugie podejście do asparginu, wczoraj znów zaczęłam brać, na razie głowa nie boli. Nie zauważyłam większego kołatania serca niż dotychczas, ale i tak nieźle mi łomocze od jakiegoś czasu. Zbytnio się tym nie przejmuję, to chyba normalne...
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już mi przeszło i jem od czasu do czasu tylko
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
a wy znów o jedzeniu
ale teraz od nabiału mnie odrzuciło i same mięcho mogłabym jesc
|
|
|
|
#4027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale generalnie jesli przed ciaza sie nie cwiczylo to chyba specjalnie sie w czasie ciazy tez nie nalezy forsowac! Nie martw sie waga, jesli sie nie objadasz to nie masz sie czym martwic, po prostu taka jestes, a kg zgubisz po porodzie! Wtedy bedzie czas na odchudzanie Juliczka nie strasz mnie tutaj! Ja nie pamietam ze mialas takie przejscia ktos wspominal o pierogach 2-3 dni temuZawsze sie mowi i to prawda ze schudnac to zadna filozofia jak sie ma nadwage, ale jesli ktos jest zbyt szczuply to ciezko przytyc.
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuu ja nigdy miodu nie dodawałam do serka wiejskiego i chyba bym nie dodała nic słodkiego
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do mnie, mam w piwnicy dosć dużo smacznych kiszonych
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja przed ciążą nie ćwiczyłam i mój tryb życia też nie wyglądał najlepiej ale waga była ok bo jak brałam tabletki anty to fakt było więcej kg Ale jak tu się nie martwić nie obiadam się, a tyję... i nie mało tylko dużo we wtorek napewno zdam relacje ile to przytyłam znowu... no i zobaczymy jak to będzie.---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Ajjj zazdroszczę ![]() ![]() ja to tylko mogę pozwolić sobie na takie ze sklepu bo innych nie mam ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytrynka to chyba Ty dałaś dzisiaj zdjęcie brzuszka na pocztę?? ![]() śliczny brzuszek
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka, u mnie są one głównie na zupę ogórkową i do sałatki jarzynowej. Rozdaję je na prawo i lewo bo z mężem samych kiszonych nie jadamy. A że zamówił kiedyś u swojej mamy 50 litrowych słoików to mam jeszcze...
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądam porodówkę i doszłam do wniosku ze ja nie bede rodzic Jolka twoje brzucho tez niczego sobie
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-23 o 21:18 |
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam cos napisac i zapomnialam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
emigra skleroza nie boli
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie odkryłam, że mam tyle bodziaków na krótki rękawek że łooooooooooooo matko nie wiem po co mi ich aż tyle...
ale cóż życie
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
nooo
ale masakra, chcialam cos napisac, kliknelam w odpowiedz i pustka dalej nie wiem co chcialam ide do meza sie przytulic i spac bo juz moja pora dobranoc glodomorry
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie mam ![]() ja to mam takie domowe robione: buraczki, dżemy truskawkowe, jabłkowe i jakieś tam jeszcze nie pamiętam oraz papryka, sałatki szwedzkie, ogórki korniszony, kompoty z jabłek, soki z winogron oraz z bzu itp. a kiszonych brak ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
dzięki ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciaczki uwielbiają metki od ciuszków i zabawek , są nawet takie maskotki jak Pan Metka .Aguśka zdrówka dla Filipa, obstawiam jakąś niestrawność, gorączka spadła to dobrze ![]() Super ,że z szyjką ok.Trzymajcie się dzielnie
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Raczkowanie
|
ehhh coś mnie się tutaj porobiło i wiadomość na pw poszła na forum:P
Witam mamusie!! dziś w końcu doczekałam sie listu ze szpitala z data usg boooskoooooo ... szkoda ze mój GP nie zareagował kiedy go informowałam że wciąż czekam na list ... musiałam pięknie sama interweniować...i o to mamy efekt ![]() (okazało się ze to mój GP zawalił bo nie wysłał dokumentów do szpitala) na szczęście miałam możliwość pójścia prywatnie wiec teraz już bezstresowo .... najbardziej rozwala mnie jednak jeden z pod punktów: Badanie USG nie jest wykonywane w celu stwierdzenia płci dziecka,prosimy mieć to na uwadze hmmm,znaczy sie ze jak zapytam to mi nie powiedza,a ja jestem cudnie uparta i tak zapytam a co najwyżej mi nie odpowiedzą...także kobietki 3majcie kciuki 29.11 o 10:15 mam być w szpitalu
Edytowane przez karinka711 Czas edycji: 2011-11-23 o 21:51 |
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
A czy myślicie, że warto kupować śpiworek dla niemowlaka, taki na ramiączkach. Dziecko ma w tym swobodę ruchów, i nie ma ryzyka, że się w nocy zarzuci kołderką??? Tylko można lekkim kocykiem rączki przykryć.
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DIDA22 ja gadalam z dwoma kolezankami o tych spiwarkach wlasnie i jedna dawala tylko kocyk pozniej w zime kolderke i w lato tetre a drugiej dziecko nie chcialo w spiworku i skonczylo sie na kocyku wiec sama nie wiem tez
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-23 o 21:41 |
|
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie w mieszkaniu na chwilę obecną jest tak ciepło, że nie wiem czy w ogóle kocyk będzie potrzebny
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE [/B]ja gadalam z dwoma kolezankami o tych spiwarkach wlasnie i jedna dawala tylko kocyk pozniej w zime kolderke i w lato tetre a drugiej dziecko nie chcialo w spiworku i skonczylo sie na kocyku wiec sama nie wiem tez
[/QUOTE]Bo właśnie w Lidlu od 28.11 będą śpiworki za 35.99 zł i się zastanawiam. A i bodziaki będą dwupak za 19.99 zł. Edytowane przez DIDA22 Czas edycji: 2011-11-23 o 21:48 Powód: błąd w tekście |
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
moja siostra(doswiadczona mama) uwaza ze na poczatku to lepsze niz kolderka i ze dzidzi w tym wygodniej niz pod kołderką...
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja śpiworka nie kupuje nie ma sensu
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybacz , coś musiało mnie umknąć - no ale nic dziwnego, na tym wątku głównie o jedzeniu się czyta, że można oczopląsu dostać. No i znowu jestem głodna, zaraz coś sobie wyszukam do jedzenia.I też uwielbiam szczypiorek. Najlepiej kanapki z serem białym i z rzodkiewkami i szczypiorkiem ![]() A któraś z Was planuje lub już ma adapter do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży? Pisałam stronę wcześniej ale może nie zauwazyłyście? |
|
|
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE A któraś z Was planuje lub już ma adapter do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży? Pisałam stronę wcześniej ale może nie zauwazyłyście?[/QUOTE]
Ja nie, nie zamierzam nigdzie daleko jeździć z brzuchem, a do centrum handlowego mam 3 min samochodem, więc pas pod brzuch włożę. |
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
nie i nie planuję zakupu.
|
#4049 |
|
Rozeznanie
|
Bo właśnie się zastanawiam czy warto kupować, ale ja sporo będę jeździć zwłaszcza w lutym i marcu, a zupełnie nie wiem jakie są do wyboru, na allegro znalazłam tylko jedne za 139 zł, trochę za dużo jak dla mnie. Pod brzuch ciężko mi właśnie wkładać bo pas i tak mi się zsuwa na brzuch.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

ktos wspominal o pierogach 2-3 dni temu
nie obiadam się, a tyję...

, coś musiało mnie umknąć - no ale nic dziwnego, na tym wątku głównie o jedzeniu się czyta, że można oczopląsu dostać. No i znowu jestem głodna, zaraz coś sobie wyszukam do jedzenia.