|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
dzień dobry
![]() Cytat:
dziękuję ![]() No to nieźle zachłanne pojazdy ![]() Cieszę się że mój diesel 5-5,5 spala, choć to i tak koszt spory. No i na szczęście nie muszę teraz tak dużo jeździć... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję że Tymkowi szybko problemy brzuszkowe miną! ![]() A ten art. w "Dziecku" dot. napięcia polecam, jakoś tak fajnie napisany, przystępnie. Cytat:
![]() Natki mi nie zacytowało ...dziękuję Natka ![]() Noc u nas rzeczywiście lepsza, co prawda 3 pobudki do jedzonka ale przynajmniej go materac w łóżeczku nie parzył w pupę ![]() ![]() Co o tym myślicie?http://gruper.pl/x.php/1,10694/Cala-...lorowanek.html
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-24 o 06:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Hejka
![]() Mam prośbe, tak z samego rana ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | ||||
Zakorzenienie
|
a dziękuje
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() obudziła się o 4, oczywiście na dzień dobry kupka musi być - do 5 buszowała w łóżeczku, po 5 usnęła jeszcze i się obudziła przed 6 - i juz wziełam ją do nas do łóżka i mi piszczała do ucha i szturchała grzechotką po ramieniu więc spania nie było ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-24 o 07:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Wtajemniczenie
|
Troszkę wzruszeń na dzień dobry
![]() http://www.youtube.com/watch?v=P81Mm...eature=related
#1895 |
Wtajemniczenie
|
hello
Noc trochę lepsza (chyba zasługa maści majerankowej) Pobudki były (4 na picie, 2 na jedzenie i 2 na smoka) no ale było dużo lepiej niż wczoraj. Domek dostał od dziadka kasiorę więc mam zamiar jutro albo pojutrze wybrać się do c&a i smyka w związku z tym pytanie: Czy w Smyku kupię magicznego Oballa? Bo któraś mamuśka coś takiego pisała chyba, ale nie jestem pewna. Mój Szef zawalił mnie robotą, w domu masa sprzątania i prasowania, dziecię chore, a mnie się nic nie chce ![]() @ dostałam i lenia mam w doopce. Beatka ta suszarka to ponad godzinę ma.... ![]()
#1896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też jak mam@ to mam lenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
Siema.
Carmela Sarcia nieznośna i potrzebuje poskromienia suszarką? ![]() Jaciee ja kupiłam oballa w smyku. Jak ja kupowałam to tylko 1 sztuka została. Na dziale z zabawkami dla 0+ Mam nadzieje że oprócz macierzyńskiego dostajesz jakąs extra kaskę za prace w domu? Nie śpię od 6. ![]() Mam @. Co gotujecie? idę looknąc na blog ![]()
#1898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie na obiad warzywa gotowane, TŻ kotleta wszama, a ja mięsko gotowane, do tego ryż . Wsio. Gdyby nie ta extra kasa to wcale bym się za to nie brała ![]() ![]() Dzięki za info o oball ![]()
![]() |
#1899 |
Zadomowienie
|
Witam z Malwinka z lozka
![]() ![]() Malwinka sie zepsula, budzila na karmienie o 3 i 6.30, a od 9 spania niet. ![]() Zaneta where r u ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Przyłączam się do grona z @. Nie wiem co pisać, mały na rękach. Potem może pojadę do mamy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zadomowienie
|
Jacieee ja zamowilam na All-38 zl. Nie chcialo mi sie jechac do Smyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
Beatko wysłałam prv.
A tak swoja droga przyomniało mi sie o zdjeciach z grupona. Kupiłaś to wtedy z multifoto? Ja wziełam i porażka. Czekałam na zdjęcia dokładnie 41 dni!!!! Do tego zdjęcia jakoś poobcinali po bokach i te w wersji czarno-białej maja taka poświate różowego ![]() W ramach rekompensaty dali ma 25% rabatu na kolejne zamówienie. A niech go sobie w buty wsadzą!!!! Czasami jak nie usypiam Sary w pouchu, odpalam suszare i dzis musialam specjalnie włączyć laptopa, a tak to z komóreczki raz dwa i dziecko taliba śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana
pisane jedna reka, bo druga kołysze wózek, ....o już spi, ostatnio cos marudzi, chyba skok przechodzi, i nie chce mi w dzień usypiać w łóżeczku, yyy cos miałam napisać i zapomniałam, idę opłukac włosy, bo siedzę z maseczką, mam nadzieje, że choć troszkę pomoże, bo zaczeły mi wypadać włosy, i jak się za to nie wezmę, to wyłysieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
mi bardzo pomogła skrzypowita. Pisze na opakowanku kuracja 40 dniowa. Nie leca mi już kudły.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do książek to ja jeszcze o takich nie myślę. Na razie sama mu czytam te najprostsze bajeczki ![]() Cytat:
![]() Już nie pamiętam, co to takiego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie umiem się zachować ![]() ![]()
![]() |
#1906 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam was w poludnie prawie. Leze w lozku i umieram. Noc paskudna, bo gardlo tak bolalo. Szymon spi ale dzisiaj zaluje, ze TZ daleko, bo ja nie mam sily sie nim zajac. Nawet nie moge za bardzo do niego mowic. Moze uda mi sie tate namowic na spacer z wnukiem, bo dzisiaj tata ma wolne, wiec sama nie jestem. Dziekuje za zyczenia zdrowka. Dzisiaj ostatni dzien macierzynskiego :/
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pisze 1 reka i trudno mi zrobic znak zapytania sorki ze tak brzydko pisze Cytat:
Cytat:
ja łysieje ![]() biore capivit piekne włosy, kupiłam szampon biovax, narazie zero efektów. dziewczyny ten sprzedawca pieknie wywołuje zdjecia http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=3376096 polecam. i tanio
![]() |
#1908 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane Mamuśki
![]() ale wena was ogarnia w 10 dni 1/3 wątku zapełniona ![]() Cytat:
troche mi ulżyło Jaś też namietnie zjada piąstki i łaczy raczki ale jeszce nie zakumał że je ma do końca ![]() co do podnoszenia głowy to najcześciej trzyma sztywno przy pierwszym pociągnięciu prz drugim zwykle juz mu się nie chce Cytat:
pamietam u wujka takie cooś było ale niestety u mnie taakiego cuda nie było Cytat:
u nas masaże 3 razy dziennie nie pomagają, okłady z rumianku i szałwi też nie o oczka w nocy czasami wyglądają jak pozaklejane zieloną plasteliną ![]() Johny na razie ma Oballa w ![]() [QUOTE=editka2022;30690100] Cytat:
do okulisty ie trzeba skierowania ale myślę że Cie zarejestrują i nie bedziesz musiała tyle czekać ja sie rejestrowałam bo we wrocławiu aż tak wielu dobrych okulistów którzy przyjmują niemowlaczki nie ma i baaardzo długo czekaliśmy chyba z 5 tygodni(prywatnie oczywiście) Mam ogórkową z wczoraj ![]() często gotuję na 2 dni z lenistwa ![]() a pozatym idziemy na urodzinki do taty wiec będzie pewnie cos smacznego Jaś przysnął przed spacerkiem a ja zamiast sprzątać klikam z wami przynajmniej w nocy górę prasowania zaliczyłam p.s mrowienie dłoni MIŁAM PO PORODZIE ALE JESZCE W DNIU WYJSCIA BYŁY WYNIKI Z MORFOLOGI I OKAZAŁO SIĘ ŻE MAM BARDZO MAŁO POTASU I PRZED WYJŚCIEM DALI MI KROPLÓWĘ WIEC DZIEWCZYNY MARSZ ODDAĆ KREW I ZROBIĆ BADANIA dziś urodzinki taty, niestety nie kupiłam jeszce nic zmykam na groupona może coś znajdę
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-11-24 o 10:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisane 1 reka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
Jestemmmm
![]() Przed chwilą był zły Pan....i zabrał mojego lapusia do naprawy ![]() ![]() ![]() Filip ma dzisiaj gorączke, podejrzewam, że po szczepieniu wczorajszym. Teraz usnął z wielkim trudem biedak. Za godzine przychodzą do mnie kumpele na cotygodniowe pogaduchy ![]() Mam masakryczny problem z zasypianiem wieczorem, wali mi serce okropnie, żołądek boli (to przez myślenie o sprawie) ![]() Wykończę się zanim się jeszcze zacznie. Ale wiem, że wygram.
#1911 |
Wtajemniczenie
|
brumek ja ostatnio nie bardzo mam czas, no chyba, że wieczorkami, alt to też nieraz padam na twarz, i już nicmi się nie chce, a nieraz rano wejdę, podczytam Was, później idę sprzątac, gotować, w międzyczasie Nati muszę nakarmić, pobawic się, ale zapominam kompa wyłączyć i siedzę na tym pasku, a w rzeczywistości mnie nie ma
![]() jeszcze teraz w sobote mam imprezkę, nie nie moja, Oliwka ma w niedziele urodziny 5, i w sobote przychodza do niej koleżanki z przedszkola, będzie chyba 6 dziewczynek, muszę zorganizować, wymyślic zabawy, no własnie jakie zabawy?? i co przyszykować, bo w sumie, śledzik odpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() My zaraz zmykam na kontrolę bioderek więc proszę o trzymanie kciuków, żeby i tym razem wszystko było dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Wtajemniczenie
|
Patik staram się dietkować ale różnie wychodzi (szczególnie jak TŻ przynosi mi pączka do kawy tak jak dziś rano
![]() ![]() Telik ja też uważam, że z tym przetykaniem nie ma co czekać. Jeśli masaże, krople i inne cuda nie pomagają, to nie ma co się męczyć. A Domek też czasem rano jak pirat wyglądał ![]()
#1914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | ||||
Wtajemniczenie
|
Bry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad.2 Moj tez przysnal wlasnie, a za chwile spacer, no trudno przesunie sie, albo nie bedzie spal na spacerze Cytat:
Juz zaciskam! Marinko jak Igus? Dziewczyny odnosnie spacerow.... w Krakowie non stop trabia o olbrzymim smogu, ze niebezpieczny dla takich maluchow, ale jak ja mam nie wychodzic na spacery? Przeciez zanudzilabym sie w domu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() wczoraj miałam mega męczący dzień, wieczorem padałam na twarz a tu Dawid miał jakiś wyż energetyczny, bawił się, gadał, jadl i dalej się bawil, chciał się nosić.. zero marudzenia ale chęć kontaktu i zabawy o 23:30 nie miałam już sił, położyłam go w moim łóżku, obok ja się położyłam i tak zasnęliśmy... w nocy się przebudziłam cała zdrętwiała, bo spałam ciągle w tej samej pozycji, przodem do Dawida, trzymając go za rączke ostatecznie wstaliśmy o 9:00 przyszła mama na kawę, posiedzieliśmy i teraz mały uciął sobie drzemkę dziękuję Wam raz jeszcze za kciuki i ciepłe myśli, też wierzę że będzie dobrze, musi być i kropka rozmawiacie o butelkach, Dawid na początku nie tolerował żadnej, w tym czasie nie tolerował też smoczków najszybciej przekonał się do TT, poźniej avent ale tylko gdy podawlam wodę, pije bebilon comfort i mam wrażenie że to mleko jest dość gęste jak na dziurkę nr 1 aventu, przy numerze 2 jest lepiej całkiem niedawno zaczął się denerwować przy piciu z TT, zmieniłam smoczek na nr2 i jest ok butelkę dostaje rzadko, wtedy jak jest u mojej mamy i pije ściągnięty pokarm, MM jak jest marudny, jak nie robi kupki... a tak to głównie piersią karmię brumek, podobna matę do gigant maty tiny love ma ikea, kosztuje 99zl, wymiarów nie podam ale minimum metr na metr, jest miękka, na tekstyliach w dziale dziecięcym widziałam
#1917 |
Zakorzenienie
|
w sumie identyczne kształtem do Dr Browns mają butelki Canpola i Drewex Milutka, wzięłam te drugie i są ok
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
Aguś
![]() Jadł marchewkową z ryżem teraz na tą biegunkę. patik 13 km. Agadus kurcze nie wiem. ja tez 1 reka. dziewczyny mam pytanie, juz dawno chcialam zadac, ale zapominam : odbijacie po słoiczkach, zupkach ? Bo ja tak, ale nie zawsze beknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie piszę, bo nie mam czasu ostatnio. Mały domaga się ciągle uwagi, a przecież też muszę coś w domu zrobić. Gratuluję pięknych miesięcznic naszych dzieciaków! ![]() ![]() We wtorek bylismy do szczepienia. Mały waży 5700g i ma 62 cm. Trochę mniej przybrał ostatnio na wadze, ale mieści się w normie, więc się tym nie martwię. W końcu ma coraz mniej czasu na jedzenie, bo wokoło tyle ciekawych rzeczy się dzieje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Zadomowienie
|
Pewnie to jeszcze nie jego czas
![]() Malwinka łapie wszystkie zabawki, które ma pod ręką i namiętnie pcha je do buzi. Jej ulubioną zabawką jest obecnie maskotka kłapouszka. Uprałam ją wcześniej w pralce, ale tu pytanie-jak często trzeba prać maskotki? Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.