Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 05:48   #1891
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

I tyle jeździemy i tyle spalają Męża pali 11 litrów, mój 13!
Mam nadzieję że dzisiejsza noc Adasia będzie dużo lepsza I Twoja przy okazji też
.

dziękuję

No to nieźle zachłanne pojazdy

Cieszę się że mój diesel 5-5,5 spala, choć to i tak koszt spory. No i na szczęście nie muszę teraz tak dużo jeździć...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to poszukaj proszę - chętnie odkupię kilka jeśli Tobie już niepotrzebne byłyby
postaram się

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
nie znam niestety
Cytat:
Brrr... Co za koneser
A on to jest w zastępstwie tego poprzedniego ś.p. węże co to wysechł pod stołem?

Mam nadzieję że Tymkowi szybko problemy brzuszkowe miną!

A ten art. w "Dziecku" dot. napięcia polecam, jakoś tak fajnie napisany, przystępnie.
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

Kiedyś w DDtvn było o mamie z Indonezji i tam codziennie rano trzymają takiego malucha przez parę minut nogami do góry - taka gimnastyka dla kości i mięśni, żeby rozciągnąć po pobycie w brzuszku.
o matko...

Natki mi nie zacytowało ...dziękuję Natka

Noc u nas rzeczywiście lepsza, co prawda 3 pobudki do jedzonka ale przynajmniej go materac w łóżeczku nie parzył w pupę i normalnie dawał się potem położyć. Teraz smyk dosypia a ja się zbieram na uczelnię.

Co o tym myślicie?http://gruper.pl/x.php/1,10694/Cala-...lorowanek.html

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-11-24 o 06:05
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 07:40   #1892
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Hejka

Mam prośbe, tak z samego rana czy ktoraś z Was moze mi wysłać SZUSZARKE w wersji na telefon

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 07:51   #1893
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

A, jeszcze Ci kliknęłam na dobranoc
a dziękuje

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Avent ma zupełnie inny kształt i nawet do buzi wziąć nie chce
na szczęście znalazłam butelki ze smoczkami takimi jak w poprzednich butelkach i jest git
dlatego musisz szukać odpowiedniej butelki a w zasadzie smoczka
do jakich smoczków Lena się przekonała?

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Kiedyś w DDtvn było o mamie z Indonezji i tam codziennie rano trzymają takiego malucha przez parę minut nogami do góry - taka gimnastyka dla kości i mięśni, żeby rozciągnąć po pobycie w brzuszku.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ja oszaleję przez tę moją pannicę - o 4tej sie zbudziła na jedzenie i koniec - po spaniu do 5-tej jakoś ją jeszcze przetrzymałam - głaskanie, trzymanie za rączkę, poprawianie rozkopanej kołderki...no ale godz. to była max. Teraz wesoło sobie piszczy, zrobiła koopkę, ogólnie wesoło dzień zaczęła, a ja padam
moja też dziś od 4 w zasadzie na nogach - witam w klubie
obudziła się o 4, oczywiście na dzień dobry kupka musi być - do 5 buszowała w łóżeczku, po 5 usnęła jeszcze i się obudziła przed 6 - i juz wziełam ją do nas do łóżka i mi piszczała do ucha i szturchała grzechotką po ramieniu więc spania nie było

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Hejka

Mam prośbe, tak z samego rana czy ktoraś z Was moze mi wysłać SZUSZARKE w wersji na telefon
ja mam - daj maila na pw do Ci prześlę tę wersję od Jacieee 14 minutową ona ma 77MB

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-11-24 o 07:55
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:19   #1894
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Troszkę wzruszeń na dzień dobry

http://www.youtube.com/watch?v=P81Mm...eature=related

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:21   #1895
jacieeeee
Wtajemniczenie

hello

Noc trochę lepsza (chyba zasługa maści majerankowej) Pobudki były (4 na picie, 2 na jedzenie i 2 na smoka) no ale było dużo lepiej niż wczoraj.
Domek dostał od dziadka kasiorę więc mam zamiar jutro albo pojutrze wybrać się do c&a i smyka w związku z tym pytanie:
Czy w Smyku kupię magicznego Oballa? Bo któraś mamuśka coś takiego pisała chyba, ale nie jestem pewna.

Mój Szef zawalił mnie robotą, w domu masa sprzątania i prasowania, dziecię chore, a mnie się nic nie chce
@ dostałam i lenia mam w doopce.

Beatka ta suszarka to ponad godzinę ma....

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:31   #1896
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mój Szef zawalił mnie robotą, w domu masa sprzątania i prasowania, dziecię chore, a mnie się nic nie chce
@ dostałam i lenia mam w doopce.

Beatka ta suszarka to ponad godzinę ma....
ups to mi się coś pomyliło bo to trwa 1g 15 minut a nie 15 minut skleroza

ja też jak mam@ to mam lenia

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:33   #1897
patik87
Zakorzenienie

Siema.

Carmela Sarcia nieznośna i potrzebuje poskromienia suszarką? oj joj

Jaciee ja kupiłam oballa w smyku. Jak ja kupowałam to tylko 1 sztuka została. Na dziale z zabawkami dla 0+
Mam nadzieje że oprócz macierzyńskiego dostajesz jakąs extra kaskę za prace w domu?

Nie śpię od 6.

Mam @.

Co gotujecie? idę looknąc na blog

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 08:39   #1898
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jaciee ja kupiłam oballa w smyku. Jak ja kupowałam to tylko 1 sztuka została. Na dziale z zabawkami dla 0+
Mam nadzieje że oprócz macierzyńskiego dostajesz jakąs extra kaskę za prace w domu?

Nie śpię od 6.

Mam @.

Też mam @
U mnie na obiad warzywa gotowane, TŻ kotleta wszama, a ja mięsko gotowane, do tego ryż . Wsio.
Gdyby nie ta extra kasa to wcale bym się za to nie brała No ale jak mus to mus
Dzięki za info o oball

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-24, 08:47   #1899
DaKaro
Zadomowienie

Witam z Malwinka z lozka . Razem piszemy posta-Malutka uwielbia komorke . Przewinelam mega koope i byczymy sie jeszcze.

Malwinka sie zepsula, budzila na karmienie o 3 i 6.30, a od 9 spania niet.

Cytat:

Zaneta where r u ?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:54   #1900
Marina1
Zakorzenienie

Hej.

Przyłączam się do grona z @.
Nie wiem co pisać, mały na rękach.
Potem może pojadę do mamy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 08:55   #1901
DaKaro
Zadomowienie

Jacieee ja zamowilam na All-38 zl. Nie chcialo mi sie jechac do Smyka .

Malwinka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 08:57   #1902
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Beatko wysłałam prv.

A tak swoja droga przyomniało mi sie o zdjeciach z grupona. Kupiłaś to wtedy z multifoto?
Ja wziełam i porażka. Czekałam na zdjęcia dokładnie 41 dni!!!!
Do tego zdjęcia jakoś poobcinali po bokach i te w wersji czarno-białej maja taka poświate różowego
W ramach rekompensaty dali ma 25% rabatu na kolejne zamówienie. A niech go sobie w buty wsadzą!!!!

Cytat:
Carmela Sarcia nieznośna i potrzebuje poskromienia suszarką? oj joj
Czasami jak nie usypiam Sary w pouchu, odpalam suszare i dzis musialam specjalnie włączyć laptopa, a tak to z komóreczki raz dwa i dziecko taliba śpi

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:20   #1903
agadus
Wtajemniczenie

witam z rana
pisane jedna reka, bo druga kołysze wózek, ....o już spi, ostatnio cos marudzi, chyba skok przechodzi, i nie chce mi w dzień usypiać w łóżeczku,
yyy cos miałam napisać i zapomniałam,
idę opłukac włosy, bo siedzę z maseczką, mam nadzieje, że choć troszkę pomoże, bo zaczeły mi wypadać włosy, i jak się za to nie wezmę, to wyłysieje

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 09:27   #1904
Marina1
Zakorzenienie

mi bardzo pomogła skrzypowita. Pisze na opakowanku kuracja 40 dniowa. Nie leca mi już kudły.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-11-24, 09:35   #1905
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Noc u nas rzeczywiście lepsza, co prawda 3 pobudki do jedzonka ale przynajmniej go materac w łóżeczku nie parzył w pupę i normalnie dawał się potem położyć. Teraz smyk dosypia a ja się zbieram na uczelnię.

Co o tym myślicie?http://gruper.pl/x.php/1,10694/Cala-...lorowanek.html
O, to dobrze, że troszkę się poprawiło Mój też jeszcze dosypia
A co do książek to ja jeszcze o takich nie myślę. Na razie sama mu czytam te najprostsze bajeczki

Cytat:
Czy w Smyku kupię magicznego Oballa? Bo któraś mamuśka coś takiego pisała chyba, ale nie jestem pewna.
Ja w Wa-wie szukałam w dwóch i nie było

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Już nie pamiętam, co to takiego

Cytat:
A tak swoja droga przyomniało mi sie o zdjeciach z grupona. Kupiłaś to wtedy z multifoto?
Ja wziełam i porażka. Czekałam na zdjęcia dokładnie 41 dni!!!!
Do tego zdjęcia jakoś poobcinali po bokach i te w wersji czarno-białej maja taka poświate różowego
W ramach rekompensaty dali ma 25% rabatu na kolejne zamówienie. A niech go sobie w buty wsadzą!!!!
WIdać że często można się naciąć na zdjęcia zamawiane przez internet Ja w tym tygodniu już sie nie odważyłam i poszłam do zwykłego fotografa na osiedlu. Drożej fakt, bo 1 zdjęcie 70 grodzy, ale wyszły śliczne, no i koszty przesyłki odpadły, więc wcale nie wyszło drożej

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
pisane jedna reka, bo druga kołysze wózek ....o już spi, ostatnio cos marudzi, chyba skok przechodzi, i nie chce mi w dzień usypiać w łóżeczku,
idę opłukac włosy, bo siedzę z maseczką, mam nadzieje, że choć troszkę pomoże, bo zaczeły mi wypadać włosy, i jak się za to nie wezmę, to wyłysieje
Agadus, Ty ostatnio wpadasz jak burza, piszesz króciutko i znikasz Nasza błyskawico

Nie umiem się zachować Dzień dobry nie powiedziałam. Więc mówię: DZIEŃ DOBRY
Stary 2011-11-24, 09:48   #1906
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Najważniejszą rzecz na samym końcu piszesz? Pokazuje migusiem tę łepetynę

Faktycznie zucha

A my w piątek mamy gości (ale malutko na szćżęscie), bo to moje imieniny A w sobotę idziemy na imieniny do teściowej, więc też towarzytki weekend się nam szykuje

Brrr... Co za koneser
A on to jest w zastępstwie tego poprzedniego ś.p. węże co to wysechł pod stołem?

Editka, a czym się u was dokładnie objawiała asymetria.
Scio - to tez pytanie do Ciebie?
Bo i Tymek woli trzymać główkę na lewą stronę. I zastanawiam się gdzie leży granica między zwykłym preferowanie którejś ze stron (co chyba mają wszystkie dzieci, bo tak się w brzuszku przyzwyczaiły), a asymetrią którą trzeba rehabilitować
Podpowiedzcie, please

Będzie dobrze!!! Przecież wszystkie fakty są na Twoją korzyść. Absolutnie wszystkie Ta sprawa jest jasna i dla sądu też taka będzie!

Kochana, nie martw się aż tak bardzo Jesteście pod opieką lekarzy, więc na pewno szybko mu przyjdą obie te rzeczy

Scio - ponowię pytanie: jak DOKŁADNIE (bardzo dokładnie poproszę objawiała się u Was asymetria? Czym oprócz trzymania główki na jedną stronę?

Mnie to nie przekonuje

No własnie - chyba wszystkie dzieci choć trochę tak mają. Pytanie gdzie leży granica? Wiesz?

I jeszcze to czego mi nie zacytowało:

Teliczku - nie martw się nic a nic Obroty to z tego co czytam w 5-7 miesiącu dopiero (Tymcio ten raz to się na pewno przez przypadek obrócił, choć oczywiście i tam pękam z dumy)
A chwyty też dopiero zaczynają się rozwijać w 4 miesiącu, wczoraj oglądałam film na ten temat.

Oczka bardzo współczuję

Dziewczyny konkursowe
- klikam jak szalona!!!

Natka
- bo budowa domu to praca na cały etat albo i półtora Więc przy kolejnych dwóch etapach na dziecko będziesz miała niezłą jazdę Ale zakończoną wieeeeeelką satysfakcją

Shira - sto lat dla Crisa

Audrey
-

Marinko - jak Igi teraz?

A teraz o nas - dzień taki średnio na jeża, w dużej mierze przepłakany. I to takim dziwnym płaczem, którego nie potrafię zdefiniować. Ale nie z bólu czegokolwiek, to wiem na pewno. No i ten apetyt Tymcio od 4 dni ma strajk i wyje mi przy piersi. Tzn. w nocy je pięknie, jak dawniej a w dzień histeria. I niestety na 99% to to żelazo Jutro odstawię znowu i zobaczę, żeby mieć już absolutną pewność.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

No bo mój to staruszek i dlatego tyle żre (18 lat w tym roku skończył ), a męża nówka ale z wielkim silnikiem, więc też łakomy
Brumku powiem ci jak Szymona neurolog badal w kierunku asymetrii. Polozyl go na wznak i sprawdzal czy lezy prosto, czy sie odgina.

Cytat:
Hejka

A wiesz, ze u mnie ostatnio okap zadzialal??

Witam was w poludnie prawie. Leze w lozku i umieram. Noc paskudna, bo gardlo tak bolalo. Szymon spi ale dzisiaj zaluje, ze TZ daleko, bo ja nie mam sily sie nim zajac. Nawet nie moge za bardzo do niego mowic. Moze uda mi sie tate namowic na spacer z wnukiem, bo dzisiaj tata ma wolne, wiec sama nie jestem.

Dziekuje za zyczenia zdrowka.

Dzisiaj ostatni dzien macierzynskiego :/
Stary 2011-11-24, 09:49   #1907
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam @
U mnie na obiad warzywa gotowane, TŻ kotleta wszama, a ja mięsko gotowane, do tego ryż . Wsio.
Gdyby nie ta extra kasa to wcale bym się za to nie brała No ale jak mus to mus
Dzięki za info o oball
dietkujesz

Cytat:
Hej.

Nie wiem co pisać, mały na rękach.
Potem może pojadę do mamy.
daleko masz do mamy,
pisze 1 reka i trudno mi zrobic znak zapytania
sorki ze tak brzydko pisze

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam z rana
pisane jedna reka, bo druga kołysze wózek, ....o już spi, ostatnio cos marudzi, chyba skok przechodzi, i nie chce mi w dzień usypiać w łóżeczku,
Cytat:
mi bardzo pomogła skrzypowita. Pisze na opakowanku kuracja 40 dniowa. Nie leca mi już kudły.

ja łysieje
biore capivit piekne włosy, kupiłam szampon biovax, narazie zero efektów.

dziewczyny ten sprzedawca pieknie wywołuje zdjecia http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=3376096 polecam. i tanio
Stary 2011-11-24, 09:57   #1908
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie kochane Mamuśki
ale wena was ogarnia
w 10 dni 1/3 wątku zapełniona

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Telik nasze chlopaki z tego samego dnia i powiem Ci, ze Antos dopiero od kilku dni zajarzyl, ze ma raczki, ktore do czegos sluza. Wklada je namietnie do buzi (ale tylko jedna), czasami uda mu sie je zlaczyc nad glowka i chwyta zabawki, ktore wisza nad nim na macie. Ale jak ja trzymam nad nim grzechotke, to nie chce jej lapac...
Spokojnie dzieci rozwijaja sie w roznym tempie. Przyjdzie czas i na Jasia.
A powiedz mi, czy cigniety za rece ciagnie juz glowke, czy mu wisi? Antkowi jeszcze wisi.
Ja chyba dla swojego swietego spokoju umowie sie z rehabilitantka, ktora znam jeszcze od czasow Zuzkowych. Mam spisanych na kartce kilka cwiczen, wiec je z nim robie, ale przynajmniej mi powie, czy nie widzi zadnych nieprawidlowosci.

Aga dziękuje za odpowiedz
troche mi ulżyło
Jaś też namietnie zjada piąstki i łaczy raczki
ale jeszce nie zakumał że je ma do końca

co do podnoszenia głowy to najcześciej trzyma sztywno przy pierwszym pociągnięciu
prz drugim zwykle juz mu się nie chce
Cytat:
a ja mam pytanie zupełnie z innej beczki.

Czy którejś z Was nie poniewierają się w domu takie bajeczki na kliszach do rzutnika, takiego rodem z prl-u? bo mam w domu sprawny taki rzutnik i poszukuje bajeczek do niego

chodzi mi o takie bajeczki jak na zdjęciu:
wooow
pamietam u wujka takie cooś było
ale niestety u mnie taakiego cuda nie było
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hejka!!!
Ja tak szybciutko!
Klikam na Was dziewczyny i podczytuje.

Telik mam nadzieje, że jednak nie dojdzie do zabiegu. u nas tez oczko ropieje tym razem lewe, 3 tyg już. Czasem jest lepiej a czasem gorzej. Na początku tak mniej więcej w 2tyg. lewe zaczęło ropieć i trwało to miesiąc, ale przemywania i masaże w końcu pomogły.
też boję się, że jak będziemy w grudniu na szczepieniu to dostaniemy skierowanie do szpitala.
A kropeli jakieś uzywacie??Bo my nie.
Hmmm aja chyba wole żeby oni już przetkali te kanaliki
u nas masaże 3 razy dziennie nie pomagają, okłady z rumianku i szałwi też nie
o oczka w nocy czasami wyglądają jak pozaklejane zieloną plasteliną

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Zamowilam Oballa .
Johny na razie ma Oballa w

[QUOTE=editka2022;30690100]
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

telik Nelce tez oczko od urodznia ropieje kropelki niepomogly sol niepomogla rumianek ez nie,bylam ktoregos dnia u okulisty z samego rana(w mojego rodzinnego powiedzieli i ze bez skierowania i rejestracji poza kolejka z niemowlakai)ale pani dr byla tak uprzejmaa i powiedziala ze rzyjmie ale dopiero jak wszystkich pozostalych przyjmie czyli po 14 o do 14 z takim malym dzieckiem mialam tam czekac (znieczulica)wiec sie zarejsetrowalam i w poniedzialek ide i pewnie tez bedziemy mieli skierowanie na przetkanie kanalikow,chyba ze da nam jeszcze inne kropelki
podejrzewam że zaleci pierw masowanie oczek
do okulisty ie trzeba skierowania
ale myślę że Cie zarejestrują i nie bedziesz musiała tyle czekać
ja sie rejestrowałam bo we wrocławiu aż tak wielu dobrych okulistów którzy przyjmują niemowlaczki nie ma i baaardzo długo czekaliśmy chyba z 5 tygodni(prywatnie oczywiście)
Cytat:
Siema.

Mam ogórkową z wczoraj
często gotuję na 2 dni
z lenistwa
a pozatym idziemy na urodzinki do taty wiec będzie pewnie cos smacznego

Jaś przysnął przed spacerkiem
a ja zamiast sprzątać klikam z wami
przynajmniej w nocy górę prasowania zaliczyłam
p.s
mrowienie dłoni
MIŁAM PO PORODZIE ALE JESZCE W DNIU WYJSCIA BYŁY WYNIKI Z MORFOLOGI I OKAZAŁO SIĘ ŻE MAM BARDZO MAŁO POTASU
I PRZED WYJŚCIEM DALI MI KROPLÓWĘ WIEC DZIEWCZYNY MARSZ ODDAĆ KREW I ZROBIĆ BADANIA

dziś urodzinki taty, niestety nie kupiłam jeszce nic
zmykam na groupona może coś znajdę

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-11-24 o 10:09
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:10   #1909
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
a karmiac UU mozna stosowac??
pisane 1 reka

Stary 2011-11-24, 10:12   #1910
Zmalowana
Zakorzenienie

Jestemmmm
Przed chwilą był zły Pan....i zabrał mojego lapusia do naprawy Siedzę na mamy sprzęcie póki jej nie ma :P

Filip ma dzisiaj gorączke, podejrzewam, że po szczepieniu wczorajszym. Teraz usnął z wielkim trudem biedak.
Za godzine przychodzą do mnie kumpele na cotygodniowe pogaduchy

Mam masakryczny problem z zasypianiem wieczorem, wali mi serce okropnie, żołądek boli (to przez myślenie o sprawie)
Wykończę się zanim się jeszcze zacznie. Ale wiem, że wygram.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:16   #1911
agadus
Wtajemniczenie

brumek ja ostatnio nie bardzo mam czas, no chyba, że wieczorkami, alt to też nieraz padam na twarz, i już nicmi się nie chce, a nieraz rano wejdę, podczytam Was, później idę sprzątac, gotować, w międzyczasie Nati muszę nakarmić, pobawic się, ale zapominam kompa wyłączyć i siedzę na tym pasku, a w rzeczywistości mnie nie ma,
jeszcze teraz w sobote mam imprezkę, nie nie moja, Oliwka ma w niedziele urodziny 5, i w sobote przychodza do niej koleżanki z przedszkola, będzie chyba 6 dziewczynek, muszę zorganizować, wymyślic zabawy, no własnie jakie zabawy?? i co przyszykować, bo w sumie, śledzik odpada

Stary 2011-11-24, 10:16   #1912
piwnooka77
Raczkowanie

Witam się i ja

My zaraz zmykam na kontrolę bioderek więc proszę o trzymanie kciuków, żeby i tym razem wszystko było dobrze
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:19   #1913
jacieeeee
Wtajemniczenie

Patik staram się dietkować ale różnie wychodzi (szczególnie jak TŻ przynosi mi pączka do kawy tak jak dziś rano ) No ale nie poddaje się
Telik ja też uważam, że z tym przetykaniem nie ma co czekać. Jeśli masaże, krople i inne cuda nie pomagają, to nie ma co się męczyć. A Domek też czasem rano jak pirat wyglądał

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-24, 10:19   #1914
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się i ja

My zaraz zmykam na kontrolę bioderek więc proszę o trzymanie kciuków, żeby i tym razem wszystko było dobrze

Stary 2011-11-24, 10:35   #1915
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Bry!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Pokazalam to mezowi i on w pierwszej chwili kazal kupic, bo tanio, ale po doczytaniu, ze to jest w wersji do pobrania na mp3, to stwierdzil, ze sie nie oplaca, bo to zaraz w necie bedzie.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Witam was w poludnie prawie. Leze w lozku i umieram. Noc paskudna, bo gardlo tak bolalo. Szymon spi ale dzisiaj zaluje, ze TZ daleko, bo ja nie mam sily sie nim zajac. Nawet nie moge za bardzo do niego mowic. Moze uda mi sie tate namowic na spacer z wnukiem, bo dzisiaj tata ma wolne, wiec sama nie jestem.
Duzo zdrowia!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Aga dziękuje za odpowiedz
troche mi ulżyło
Jaś też namietnie zjada piąstki i łaczy raczki
ale jeszce nie zakumał że je ma do końca

co do podnoszenia głowy to najcześciej trzyma sztywno przy pierwszym pociągnięciu
prz drugim zwykle juz mu się nie chce

Jaś przysnął przed spacerkiem
a ja zamiast sprzątać klikam z wami
przynajmniej w nocy górę prasowania zaliczyłam
Ad. 1 no widzisz, dzieci z jednego dnia, a jeden robi juz cos, czego ten drugi nie robi i tak ma byc! Bo jakby wszystkie rozwijaly sie jednakowo to by bylo nudno!

Ad.2 Moj tez przysnal wlasnie, a za chwile spacer, no trudno przesunie sie, albo nie bedzie spal na spacerze

Cytat:
Witam się i ja

Juz zaciskam!

Marinko jak Igus?

Dziewczyny odnosnie spacerow.... w Krakowie non stop trabia o olbrzymim smogu, ze niebezpieczny dla takich maluchow, ale jak ja mam nie wychodzic na spacery? Przeciez zanudzilabym sie w domu.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:40   #1916
Kolina
Zadomowienie

Dzien dobry

wczoraj miałam mega męczący dzień, wieczorem padałam na twarz a tu Dawid miał jakiś wyż energetyczny, bawił się, gadał, jadl i dalej się bawil, chciał się nosić.. zero marudzenia ale chęć kontaktu i zabawy
o 23:30 nie miałam już sił, położyłam go w moim łóżku, obok ja się położyłam i tak zasnęliśmy... w nocy się przebudziłam cała zdrętwiała, bo spałam ciągle w tej samej pozycji, przodem do Dawida, trzymając go za rączke
ostatecznie wstaliśmy o 9:00
przyszła mama na kawę, posiedzieliśmy i teraz mały uciął sobie drzemkę

dziękuję Wam raz jeszcze za kciuki i ciepłe myśli, też wierzę że będzie dobrze, musi być i kropka

rozmawiacie o butelkach, Dawid na początku nie tolerował żadnej, w tym czasie nie tolerował też smoczków
najszybciej przekonał się do TT, poźniej avent ale tylko gdy podawlam wodę, pije bebilon comfort i mam wrażenie że to mleko jest dość gęste jak na dziurkę nr 1 aventu, przy numerze 2 jest lepiej

całkiem niedawno zaczął się denerwować przy piciu z TT, zmieniłam smoczek na nr2 i jest ok

butelkę dostaje rzadko, wtedy jak jest u mojej mamy i pije ściągnięty pokarm, MM jak jest marudny, jak nie robi kupki... a tak to głównie piersią karmię

brumek, podobna matę do gigant maty tiny love ma ikea, kosztuje 99zl, wymiarów nie podam ale minimum metr na metr, jest miękka, na tekstyliach w dziale dziecięcym widziałam
Stary 2011-11-24, 10:41   #1917
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

do jakich smoczków Lena się przekonała?

w sumie identyczne kształtem do Dr Browns mają butelki Canpola i Drewex Milutka, wzięłam te drugie i są ok

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 10:44   #1918
Marina1
Zakorzenienie

Aguś no nadal robi kupy, ale 4 do tej pory ( właśnie jedną ma w porach ).

Jadł marchewkową z ryżem teraz na tą biegunkę.

patik 13 km.

Agadus kurcze nie wiem.

ja tez 1 reka.
dziewczyny mam pytanie, juz dawno chcialam zadac, ale zapominam : odbijacie po słoiczkach, zupkach ? Bo ja tak, ale nie zawsze beknie.
Stary 2011-11-24, 10:55   #1919
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziewczyny odnosnie spacerow.... w Krakowie non stop trabia o olbrzymim smogu, ze niebezpieczny dla takich maluchow, ale jak ja mam nie wychodzic na spacery? Przeciez zanudzilabym sie w domu.
Dowiedziałam się wczoraj od teściowej... Z taką satysfakcją mi to oznajmiła - ciągle uważa, że za zimno jest na spacery, choć ostatnio nic nie mówiła już. Zwykle w drzwiach jej oznajmiałam, że wychodzimy. A ja z uśmiechem powiedziałam do Małego, że musimy się szybko wyprowadzić z Krakowa... Tż próbował ratować sytuację... Dziś więc nie wychodzę... Mam już dość wszystkiego!!!: mur:

Nie piszę, bo nie mam czasu ostatnio. Mały domaga się ciągle uwagi, a przecież też muszę coś w domu zrobić.

Gratuluję pięknych miesięcznic naszych dzieciaków! Rosną jak na drożdżach

We wtorek bylismy do szczepienia. Mały waży 5700g i ma 62 cm. Trochę mniej przybrał ostatnio na wadze, ale mieści się w normie, więc się tym nie martwię. W końcu ma coraz mniej czasu na jedzenie, bo wokoło tyle ciekawych rzeczy się dzieje Płaczu było zdecydowanie mniej niż ostatnio. Nieczuli rodzice pozwolili kłuć dziecko 3 razy. Ale i tak mniej płakał niż wtedy, gdy został z dziadkami Co oni z nim robili Na szczęście oprócz opuchniętej troszkę rączki żadnych innych objawów poszczepiennych.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:56   #1920
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Johny na razie ma Oballa w
Pewnie to jeszcze nie jego czas . A może woli inne zabawki.

Malwinka łapie wszystkie zabawki, które ma pod ręką i namiętnie pcha je do buzi. Jej ulubioną zabawką jest obecnie maskotka kłapouszka. Uprałam ją wcześniej w pralce, ale tu pytanie-jak często trzeba prać maskotki?

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Mam masakryczny problem z zasypianiem wieczorem, wali mi serce okropnie, żołądek boli (to przez myślenie o sprawie)
Wykończę się zanim się jeszcze zacznie. Ale wiem, że wygram.
Stresujesz się bidulko . Wszystkie tu wierzymy, że wygrasz, nie może być inaczej. Racja jest po Twojej stronie. Pomyśl o bezcennej minie Dawcy, gdy ogłoszą wyrok sprawy .

Malwinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości