Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 11:45   #901
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

Dziewczyny, ponawiam pytanie. Wiecie co z Darią???

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
wszystko ok....dziękuję że pytasz, chociaż troszkę mnie tak dziwnie brzuszek dziś pobolewa ale tak minimalnie... mama się mnie dopytuje co mi Gin powiedział bo ona nie wie że miałam IUI i kiedy mam znów iść to jej powiedziałam tylko że w poniedziałek....bo nei wiem co powiedzieć...musiałabym tłumaczyć jej co i jak...
Tak dziś jest dodatek...ja już mam

heh ja też nie zaczęłam nic robić bo nic nie mam poza tym mam problem co mam zrobić?? cholera....chyba jednak coś kupię...

Lucy ile dałaś za ten kocyk dla Emi?? a Ty Inutil już też kupiłaś bo się nie chwaliłaś??
Dobrze, że mama nie wie, wydaje mi się, że im mniej osób wie o tym tym lepiej, bo ciągle odpowiadać na pytania i widzieć ten wzrok pytający...

Aaaale co kupiłam? Bo nie wiem kocyk?

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
już zjadł i huśta się w huśtawce.

zapraszam, zdążysz dojechać do 14-stej?
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Czasem mnie tak nachodzą czarne myśli, czemu mi się nie udało, a w około tyle dzieci echh....
Idę sobie pooglądać zdjęcia ze ślubu, bo w końcu je mamy. Wtedy jeszcze nasza fasolka była z nami, miała miesiąc
Dlatego ja nie lubię jak ktoś wspomina zeszłoroczne święta... zresztą mam pamięć do dat i pamiętam kiedy zrobiłam test, kiedy byłam u lekarza, kiedy zobaczyłam serducho
jakoś mi ciężko uwierzyć, że już prawie rok minął...
Stary 2011-11-24, 11:52   #902
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

Ja dałam propozycje stworzenia naszych preferencji.... Ale żadna nie podchwyciła pomysłu, to się teraz martwcie

A tak poważnie, to zróbmy to, na prawdę ułatwi nam działanie

proponuję kategorie:
*ulubione kolory
*ulubiony styl
*marzenie
*nigdy nie kupiłabym
*nigdy nie założyłabym
*ulubione dodatki
*ulubiony zapach
*lubiona potrawa
*ukochane słodycze

możecie coś jeszcze zaproponować?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:53   #903
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dobrze, że mama nie wie, wydaje mi się, że im mniej osób wie o tym tym lepiej, bo ciągle odpowiadać na pytania i widzieć ten wzrok pytający...

Aaaale co kupiłam? Bo nie wiem kocyk?

Dlatego ja nie lubię jak ktoś wspomina zeszłoroczne święta... zresztą mam pamięć do dat i pamiętam kiedy zrobiłam test, kiedy byłam u lekarza, kiedy zobaczyłam serducho
No właśnie ehh tylko ciągle mnie pyta co mi poweidział i dlaczego byłam dzień po dniu...i co ja jej mam pwoeidzieć???

No o kocyk mi chodzi czy ki=upiłaś hihi bo nie pamiętam abyś się chwaliła??

Kurde ja mam tak samo...w wigilię test....a 30grudnia byłam na wizycie...24stycznia się dowiedziała...26 miałam zabieg...

Dolinka widziałam aaaaaaaaaa Gratuluję po cichaczu Kochana!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-11-24 o 11:56
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:55   #904
eseska
Zakorzenienie

Lucy! super kategorie!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:57   #905
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Ale pewnie jak juz bede w ciazy to po 3 miesiacy zaczniemy kompletowac wyprawke.
Ja dosyć wcześnie zaczęłam kupować, właśnie po skończeniu 3 miesiąca -> akurat były wyprzedaże i korzystałam.

Ale nie podchodzę do tego w taki sposób, że kupowanie może zapeszyć itp. To nie ma znaczenia. A teraz pewnie miałabym 3 razy mniej rzeczy i 3 razy takie wydatki...

To ja Wam napiszę:

Biżuterię lubię różną, czasem drobną, czasem dużą. Ale nie lubię świecidełek -> dla mnie im prościej tym lepiej. Im mniej tym lepiej. Nie lubię brokatów i przesadnej słodkości (nie wiem czy rozumiecie o co chodzi) eee, co jeszcze kolory lubię różne różniste -> od neutralnych po czerwony więc z tym problemu nie ma

Aaa, Agatka pytałaś co zamawiałyśmy, nie wiem czy Lucy Ci odpisała. Z tych drewnianych to tylko podkładki z płyty. Ale nie wiem czy u was są takich chińskie centra handlowe? Bo u nas sporo i w nich można kupić tanio szkatułki drewniane i jakby co ja będę miała pierwszy zeszyt z GW bo moja babcia odkłada dla rodziców wszystkie dodatki
Stary 2011-11-24, 11:59   #906
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ja mam tak samo...w wigilię test....a 30grudnia byłam na wizycie...24stycznia się dowiedziała...26 miałam zabieg...
Właśnie to jest najgorsze, że niby takie "fajne" daty będą nam się tak źle kojarzyć ja to w ogóle nie wyobrażam sobie tegorocznych świąt, strasznie się ich boję, nie mogę patrzeć na te reklamy świąteczne w TV. Dlatego też się nie zapisałam do waszego pomysłu mikołajkowego, bo nawet o żadnych prezentach nie mogę myśleć

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:01   #907
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
eseska jak nam lekarz pozwoli to może się zaczniemy starać w mniej więcej tym samym czasie

Czasem mnie tak nachodzą czarne myśli, czemu mi się nie udało, a w około tyle dzieci echh....
Idę sobie pooglądać zdjęcia ze ślubu, bo w końcu je mamy. Wtedy jeszcze nasza fasolka była z nami, miała miesiąc

Ejjj Dziewczyny zaczekajcie na mnie, w kupie bedzie razniej

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:03   #908
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

PANI! - boję się tez starań, ale dobrze ze bede mogła Wam schizować
Buhahhaha bez starań schizuj, schizowania nigdy dość

Cytat:

a co wylosowałaś mnie , jeśli tak to podpowiadam może być Porsche Cayenne, czerwony o taki
no to się wkopałam

Cytat:
Właśnie popatrzyłam kogo wylosowałas - mhmm
Ale jak Cie to pocieszy to mi tez wylosowana osoba nic a nic nie ułatwia!
heh, ale problem mam....

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
skąd mamy wiedzieć jak Wam podpowiedzieć?
jesteś jedyną osobą z którą nie miałabym najmniejszego problemu.
Cytat:
To ja zapyatm tak- jaką biżu lubicie? Małą, duża, kolory?
Każdą. W każdych kolorach. Burych nie lubię. Ale też jestem je w stanie oswoić doczytałam Inutilka i tyż nie lubię brokatów

Cytat:
J
proponuję kategorie:
*ulubione kolory
*ulubiony styl
*marzenie
*nigdy nie kupiłabym
*nigdy nie założyłabym
*ulubione dodatki
*ulubiony zapach
*lubiona potrawa
*ukochane słodycze
hehe ja uwielbiam niespodzianki, i cieszę się ze wszystkiego. Raz w życiu się nie ucieszyłam. Jak dostałam mp3 parę lat temu i nie wiedziałam co to jest... Myślałam, że zapalniczka. Rodzice wymienili mi prezent na aparat

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:04
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:07   #909
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

eee, co ja miałam robić? prasować? sprzątać

a jeszcze w piżamie siedzę. mam nadzieję, że zdążę się ubrać i umyć głowę bo na 17 jedziemy na SR

Cytat:
No właśnie ehh tylko ciągle mnie pyta co mi poweidział i dlaczego byłam dzień po dniu...i co ja jej mam pwoeidzieć???

No o kocyk mi chodzi czy ki=upiłaś hihi bo nie pamiętam abyś się chwaliła??

kocyka nie kupiłam, tzn mam kilka, ale nie ten co Lucy

Aaa, Dolinka ma robić dzisiaj betę nie?

Cytat:
Właśnie to jest najgorsze, że niby takie "fajne" daty będą nam się tak źle kojarzyć ja to w ogóle nie wyobrażam sobie tegorocznych świąt, strasznie się ich boję, nie mogę patrzeć na te reklamy świąteczne w TV. Dlatego też się nie zapisałam do waszego pomysłu mikołajkowego, bo nawet o żadnych prezentach nie mogę myśleć
ehhh a może takie przygotowania do świąt by zajęły Twoją głowę?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Ejjj Dziewczyny zaczekajcie na mnie, w kupie bedzie razniej
taaak, bo my tu tak rzutami pandujemy sobie razem żeby smutno nie było.

Ale pamiętajcie, kolejka jest. Najpierw Agatka

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no to się wkopałam

hehe ja uwielbiam niespodzianki, i cieszę się ze wszystkiego. Raz w życiu się nie ucieszyłam. Jak dostałam mp3 parę lat temu i nie wiedziałam co to jest... Myślałam, że zapalniczka. Rodzice wymienili mi prezent na aparat
hahaha
jakby co srebrny albo czarny też może być
Stary 2011-11-24, 12:08   #910
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
dzień dobry, jestem dzisiaj strasznie śpiąca, pierwszy raz od # przytulaliśmy się z tż to zaszaleliśmy. nie czekałam do pierwszej @, nie wytrzymałabym.
dla twojej psychiki lepiej jest ze nie czekaliscie
Ja miałam bardzo silna potrzebe bliskosci meza po # i chyba koło 8 dnia po zaczelismy przytulanki

Cytat:
no bo przecież nie lubisz czerwonego dżinsu

Ucałuj małego od e-ciotki
i jak będziesz miała chwilę napisz jak poród i jak się zaczęło
dzieki, mam nadzieje ze dzis mi sie uda napisac

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY
u nas słoneczko, ale mrozik był ostry rano.
karmię małego,

co gotujecie?

ja gulasz, gnocchi, czerwona kapusta

Natalia i jak po wizycie położnej?
dobrze, babeczka sympatyczna
Dobrze, że przyszła,bo trochę za bardzo pieściłam się z tym pępkiem, a ona nim wywijała w kazdą stronę

Cytat:
mnie wszystko ostatnio ciężko przychodzi.... materiał na pościel leży i się kurzy, decoupage leży i się kurzy.... na prezent brak pomysłu

czekam dziś na telefon z RMFu może zadzwonią i wygram 200 000
no to trzymamy kciuki za wygraną

Cytat:
eee tam, lubie

przyłączam się do prośby o relację z porodu
wczoraj co chciałam wam napisać to maluch mnie wzywał, mam nadzieje, że dziś dam rady, może za chwilkę jak mały na dobre uśnie

Cytat:
Pani, a jeśli wylosowałaś Lucy to pamiętaj, że czerwonego nie lubi szczególnie dżinsu na spódniczkach

Idę ogarnąć w sypialni coś, wstawić pranie i wyprasować, bo mam jedno pranie do prasowania... może w części szafy uda mi się posprzątać

jak wrócę to pewnie już humor nie będzie się mnie tak trzymał
widzę, że syndrom wicia gniazdka aktywny

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:08   #911
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Rany Dziewczyny patrze na liste użytkowników w tym momencie i nie wierze (tak duzo Was), jak również sie zastanawiam gdzie pracujecie, majac czas odwiedzac forum )

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-24, 12:09   #912
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ok, dziewczyny, zabieramy się za robotę, nie można za bardzo postów produkować, bo wiemy że dzieciaczki tylko czekają, aż się kolejny wątek rozpocznie i już będą chciały wyskakiwać.

Kunegunda
ja jestem na L4, jakbym pracowała to bym popołudnia miała zajęte nadrabianiem

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:10
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:14   #913
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, Agatka pytałaś co zamawiałyśmy, nie wiem czy Lucy Ci odpisała. Z tych drewnianych to tylko podkładki z płyty. Ale nie wiem czy u was są takich chińskie centra handlowe? Bo u nas sporo i w nich można kupić tanio szkatułki drewniane i jakby co ja będę miała pierwszy zeszyt z GW bo moja babcia odkłada dla rodziców wszystkie dodatki
właśnie jak jechaliśmy z Tż.....to mijaliśmy po drodze ten chiński market, koleżanka była i mówiła że mają dużo różności więc też ciągnę tam Tż aby jechać...ja u niego zamówiłam pudełko na chusteczki....kurde i czekam aż świeczniki będzie miał....

Panika oj uwierz że nawet jakbyś miała LUCY to miałabyś tez problem co zrobić czy kupić!!

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:

Ale pamiętajcie, kolejka jest. Najpierw Agatka
na mnie nie zwracajcie uwagi!! I bierzcie się dziewczynki do roboty bo ja to skomplikowany przypadek jestem....

Cytat:
wiemy że dzieciaczki tylko czekają, aż się kolejny wątek rozpocznie i już będą chciały wyskakiwać.
hihi no tak...a kolej na Ciebie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-11-24, 12:14   #914
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh a może takie przygotowania do świąt by zajęły Twoją głowę?
Hmmm... mnie przeraża to, że święta to niby takie radosny czas, a mojej kruszynki z nami nie będzie i dlatego tak wypieram z siebie te święta. Nie wiem jak mam sobie z tym dać radę

Cytat:
Rany Dziewczyny patrze na liste użytkowników w tym momencie i nie wierze (tak duzo Was), jak również sie zastanawiam gdzie pracujecie, majac czas odwiedzac forum )
Ja chwilowo mam czas bo jestem na "macierzyńskim". Dołująca ta nazwa w mojej sytuacji

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:18   #915
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
*ulubione kolory
*ulubiony styl
*marzenie
*nigdy nie kupiłabym
*nigdy nie założyłabym
*ulubione dodatki
*ulubiony zapach
*lubiona potrawa
*ukochane słodycze

możecie coś jeszcze zaproponować?
czerwony, czarny, niebieski
rzeczy najprostsze sa najladniejsze
marzenie?! hmm .....
tandetnych dodatkow...
bizuterii w kolorze zlotym,
kolczyki, bransoletki...
świezosci, frezji, konwalii
duzo rzeczy lubie jesc...
czekolada - bardzo lubie nowosci ale zeby nie byly nafaszerowane chemia - linda pychotka albo szwajcarska, mmmmm
to tyle co mi na pierwsza mysl przyszlo do glowy

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Ja chwilowo mam czas bo jestem na "macierzyńskim". Dołująca ta nazwa w mojej sytuacji

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-24, 12:24   #916
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Buhahhaha bez starań schizuj, schizowania nigdy dość

Pani! ja na razie będe schizowac na temat starać się czy nie i bede się wprawiać i doskonalić w schizowaniu!
Rodzice bY CI zapalniczke kupili:ha haha:

Dolina! - gratuluje pocichutku!

A teraz ja:
*ulubione kolory - czerwony, czarny, beże, turkus, ostatnio róż taki ciemny, zielony , żółty ( wymieniłam wszystkie)
*ulubiony styl - normalny, wygodny, bez nadmiernych udziwnień
*marzenie - ...
*nigdy nie kupiłabym - czegos tylko dla szpanu
*nigdy nie założyłabym - skórzanego kombinezonu
*ulubione dodatki - bizu ale umairkowana, brokat nie
*ulubiony zapach - wanilia, pomarańcza, kwiatowy - ale delikatny, świeży
*lubiona potrawa - pierogi, makorany
*ukochane słodycze - wszystkie są ukochane

Ale nudna jestem!

ZOSIA
Stary 2011-11-24, 12:27   #917
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

rok temu, w nas już były maluszki cieszę się, że data urodzenia mikołaja nie jest w ten sam dzień co data powstania mojego pierwszego dziecka..... bałam się, że te daty mogą się pokryć

Cytat:
Ok, dziewczyny, zabieramy się za robotę, nie można za bardzo postów produkować, bo wiemy że dzieciaczki tylko czekają, aż się kolejny wątek rozpocznie i już będą chciały wyskakiwać.

Kunegunda
ja jestem na L4, jakbym pracowała to bym popołudnia miała zajęte nadrabianiem
hihihihi widzę, że się boisz kolejnej części AM

Mikołaj śpi, tata obrabia zdjęcia...... biorę się za pisanie relacji z porodu

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:28   #918
agatkaa1
Zakorzenienie

dziewczyny tak ostatnio myslałam sobie jak się ma sprawa IUI do religi katolickiej??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-11-24, 12:30   #919
DolinaNocy
Rozeznanie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość
A ja dziś będę spędzać samotny wieczorek, bo tż stawia dziś imprezę wpisową-oczywiście "meska wódka" żadnych żon tudzież narzeczonych. I jeszcze mam później za taxi robić Mam nadzieję, że tż nie przeholuje, bo ostatnim razem jak robił imprezę awansową to wrócił do domu o 6 rano(miał być najpoxniej o 23), ukradli mu telefon a ja umieralam z niepokoju,bo nie dawał oznak życia. Po tamtej imprezie nie pił chyba z rok, nawet wina do obiadu tak mu żonka "kiszeczki wypłukała":
Ciekawe ile po tej imprezie będziesz "kiszeczki płukała" A na poważnie czeka Cię "wesoły kurs" dzisiaj

Cytat:
Ale miałam dziś koszmar... Śniło mi się, że powąchałam jakaś truciznę, myśląc, że to perfumy, a od niej traciło się ciąże (tak mówili w TV, że wiele gwiazd straciło w taki sposób dzieci). No więc jak się dowiedziałam, że to to samo, to szukałam jakiegoś doktora, szpitala, przychodni... By ratować moją ciąże. W końcu musiałam urodzić przedwcześnie, ale nie wiedziałam, czy Mała przeżyje....

Ja dziś miałam też głupi sen. Śniło mi się najpierw, że chodziłam na jakieś tańce, ale byłam dużo młodsza niż teraz, coś jakby koniec podstawówki, początek liceum i w pewnym momencie nasz instruktor (którym była ratownik co mnie uczył jakiś czas temu pływać) powiedział, żebyśmy poczekały on tylko pójdzie po telefon i tak strasznie szybko wyparował i po jakimś czasie zobaczyłyśmy w telewizorze, że budynek w którym jesteśmy cały płonie i jest pełno straży i próbują ugasić a my byłyśmy na ostatnim piętrze. W końcu im się udało i wyszłyśmy stamtąd i usiadłyśmy na jakiejś ławce osiedle dalej i ulicę dalej stał pociąg, który zaczął wybuchać wagon po wagonie. I podeszła do nas jakaś dziewczyna i powiedziała "czy nadal nie boimy się mroku?" i poszła. Później na ścianie zaczęły się pokazywać godzina pożaru naszego budynku, później wybuchu pociągu i na koniec jeszcze jedna która dopiero miała nastąpić. Ja wstałam poszłam na autobus, w autobusie chciałam kupić bilet, ale nie miałam drobnych tylko 6 zł dałam a pan kierowca wyjął szklaneczkę taką 0,2 l i nalał mi wódki ja powiedziałam, że ja tego nie wypiję, a on mówi że za 6 zł aż tyle przysługuje i wstali dwaj panowie z pierwszych krzesełek i powiedzieli, że oni mi pomogą wypić, już nawet sok wyciągnęli
Sheh zinterpretujesz

Cytat:

No więc tak jak pisałam wcześniej pojechałam dziś na betę zrobiłam przy okazji progesteron, ale wyniki dopiero po 16. Mam nadzieję, że TŻ wróci i mnie podwiezie, bo mi akumulator padł już na dobre
Rano jeszcze zrobiłam test siuśkowy, bo kupiłam wczoraj w aptece specjalnie taki, żeby był o 25 mIU/ml No i wyszły dwie krechy ta druga już prawie zbliżona odcieniem do testowej
Tylko trochę się boję, bo jeśli się potwierdzi, że jestem w ciąży to już się martwię, bo mnie nawet cycki nie bolą są jak galaretki ciągle i żadnych objawów praktycznie nie mam poza wyższą temp i brakiem @ (28dc)
Stary 2011-11-24, 12:31   #920
eseska
Zakorzenienie

Inutil! - widzę ze presje czujesz ! wywołana do tablicy jesteś - a raczej do porodu!
natalka czeakamy na relacje!

ZOSIA
Stary 2011-11-24, 12:32   #921
shehzadi
Zadomowienie

Dzien dobry!
Agusia gratuluje synka. Kolejny chlopak nam rosnie.
Nitka buziaczki dla wszystkich dziewczynek. Ale one juz duze sa!
Ania dawaj zdjecie wloskow.
Eseska Ty cpunie! Dobrze, ze @ wreszcie przyszla.
Lucy co to za glupie sny? Bierz nospe i odpoczywaj.
Inutil chyba za duzo czasu spedzacie z Lucy, ze tak Ci sie sni po nocach. A co do interpretacji, to pewnie chcesz dla niej jak najlepiej a uwazasz, ze ona sie dystansuje. Albo boisz sie, ze sie Lucy znudzisz. Niech sie Lucy wypowie czy to prawda.
Panika trzymam kciuki za wizyte.
Cytat:
To ja zapyatm tak- jaką biżu lubicie? Małą, duża, kolory?
Mala, swiecaca, bo ja sroka jestem.

Dobra, lece znowu do lozka, bo u mnie nie lepiej.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:34   #922
Lucy1111
Zakorzenienie

dobra, to ja się też zbieram... (siedzę w szlafroku jeszcze :/)

Na obiad zrobię chyba racuchy

*ulubione kolory - czarny, biały, szary, kakaowy, beż (generalnie neutralne, bądź w kolorze ziemi)
*ulubiony styl - im prościej tym lepiej
*marzenie - własne M
*nigdy nie kupiłabym - tandetnych figurek z chińskiego sklepu, sztucznych kwiatów
*nigdy nie założyłabym - skórzanych legginsów, czerwonej jeansowej spódnicy , skarpet/rajstop do sandałów.
*ulubione dodatki - długie, proste wisiory, broszki w kształcie kwiatów, ważek, motylków, kolorowe lakiery do paznokci, motywy alpejskie/norweskie
*ulubiony zapach - zapach mandarynek, żurawiny, wanilii (świece)
*lubiona potrawa - wszystko co z żółtym serem
*ukochane słodycze - pierniczki korzenne Spekulatius (niemieckie) Czekolady orzechowe, praliny rumowe (generalnie wszystko co słodkie)

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:35
Stary 2011-11-24, 12:35   #923
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, nie wiem czy słuchacie i lubicie ale w Trójce jest akurat 'za a nawet przeciw' na temat in vitro... ciekawe głosy...

idę prasować mini-ciuszki

Cytat:
*nigdy nie założyłabym - skórzanego kombinezonu

Cytat:
Inutil! - widzę ze presje czujesz ! wywołana do tablicy jesteś - a raczej do porodu!
eee, jest jeszcze Sofciaa i Basia, ale tylko ja tak panikuję :brzyda l:
Stary 2011-11-24, 12:36   #924
DolinaNocy
Rozeznanie

*ulubione kolory -- fiolet, niebieski, beż, brąz ... w sumie dużo by wymieniać poza czerwonym
*ulubiony styl - nie do końca wiem o co chodzi, ale nie lubię przepychu. Bez udziwnień, brokatów itp.
*nigdy nie kupiłabym - nie wiem na chwilę obecną (musiałabym zobaczyć )
*nigdy nie założyłabym - nie wiem na chwilę obecną ( spojrzałam u Lucy i skórzanych ciuszków też bym nie ubrała)
*ulubione dodatki - kolczyki, bransoletki, wisiorki
*ulubiony zapach - Lacoste - love of pink
*lubiona potrawa - pierogi ruskie
*ukochane słodycze - trufle, marcepanki oj tu to bym mogła wymieniać duuuuuuuuuuużo

Edytowane przez DolinaNocy
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:39
DolinaNocy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:41   #925
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

aaa jeszcze jedno bardzo lubie świece zapachowe

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Dziewczyny czy Wy po # sprawdzaliscie HCG? jesli tak, to po jakim czasie, po ilu dniach?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-24, 12:43   #926
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny tak ostatnio myslałam sobie jak się ma sprawa IUI do religi katolickiej??
co do IUI to nie wiem, ale kiedys przypadkiem oglądałam czy czytałam że sama procedura badania nasienia powinna inaczej wyglądać, tzn masturbacja to grzech nawet jak dla "szczytnych" celów i ponoć wymyślili jakieś specjalne prezerwatywy (z innego lateksu czy czegoś tam) które nie szkodzą plemniczkom, a które wtedy uzyskuje się w skutek normalnego stosunku. A że prezerwatywy sa złe bo zapobiegają zapłodnienu to te prezerwatywy mają dziurki (coby być otwartym na potencjalne życie) . No i po wszystkim się te nasienie przelewa z tych prezerwatyw.
Tak mnie to zszokowało, że zapamietałam
o tutaj o tym piszą
http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=6
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2011-11-24 o 12:46
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:44   #927
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ponawiam pytanie. Wiecie co z Darią???
Dawno jej nie było... Chyba wszystko u niej ok?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
co do IUI to nie wiem, ale kiedys przypadkiem oglądałam czy czytałam że sama procedura badania nasienia powinna inaczej wyglądać, tzn masturbacja to grzech nawet jak dla "szczytnych" celów i ponoć wymyślili jakieś specjalne prezerwatywy (z innego lateksu czy czegoś tam) które nie szkodzą plemniczkom, a które wtedy uzyskuje się w skutek normalnego stosunku. A że prezerwatywy sa złe bo zapobiegają zapłodnienu to te prezerwatywy mają dziurki (coby być otwartym na potencjalne życie) . No i po wszystkim się te nasienie przelewa z tych prezerwatyw.
Tak mnie to zszokowało, że zapamietałam
brak słów
Stary 2011-11-24, 12:44   #928
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Ja niestety nie wiem. Moze eseska cos wie.
Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam też głupi sen. Śniło mi się najpierw, że chodziłam na jakieś tańce, ale byłam dużo młodsza niż teraz, coś jakby koniec podstawówki, początek liceum i w pewnym momencie nasz instruktor (którym była ratownik co mnie uczył jakiś czas temu pływać) powiedział, żebyśmy poczekały on tylko pójdzie po telefon i tak strasznie szybko wyparował i po jakimś czasie zobaczyłyśmy w telewizorze, że budynek w którym jesteśmy cały płonie i jest pełno straży i próbują ugasić a my byłyśmy na ostatnim piętrze. W końcu im się udało i wyszłyśmy stamtąd i usiadłyśmy na jakiejś ławce osiedle dalej i ulicę dalej stał pociąg, który zaczął wybuchać wagon po wagonie. I podeszła do nas jakaś dziewczyna i powiedziała "czy nadal nie boimy się mroku?" i poszła. Później na ścianie zaczęły się pokazywać godzina pożaru naszego budynku, później wybuchu pociągu i na koniec jeszcze jedna która dopiero miała nastąpić. Ja wstałam poszłam na autobus, w autobusie chciałam kupić bilet, ale nie miałam drobnych tylko 6 zł dałam a pan kierowca wyjął szklaneczkę taką 0,2 l i nalał mi wódki ja powiedziałam, że ja tego nie wypiję, a on mówi że za 6 zł aż tyle przysługuje i wstali dwaj panowie z pierwszych krzesełek i powiedzieli, że oni mi pomogą wypić, już nawet sok wyciągnęli
Sheh zinterpretujesz
Zapewne obawiasz sie, ze jestes w ciazy i ze cala historia sie powtorzy. Wyszukujesz na ziemi i niebie znakow, ktore potwierdza Twoje ponure przypuszczenia albo uchronia Cie przed powtorka. Z drugiej strony czujesz sie juz "opiekuncza" wobec tego ewentualnego dziecka, stad odmowa wodeczki. Moze boisz sie troche reakcji otoczenia, albo z gory zalozylas sobie, ze nikomu nie powiesz o ciazy i boisz sie jak to bedzie. Moze byc? (trzymam kciuki za bete)
To teraz moje preferencje
*ulubione kolory - absolutnie wszystkie, byle nie nadmiernie jaskrawe
*ulubiony styl - im prościej tym lepiej (skopiowalam od Lucy i sie pod tym podpisuje )
*marzenie - podroz dookola swiata
*nigdy nie kupiłabym - bialych kozakow
*nigdy nie założyłabym - j.w.
*ulubione dodatki - kolczyki, torebki
*ulubiony zapach - mandarynki, wanilia, czekolada (ogolnie: slodkie albo cytrusowe)
*lubiona potrawa - za dlugo by wymieniac
*ukochane słodycze - wszystko z galaretka, czekolady
[

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 12:46   #929
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy Wy po # sprawdzaliscie HCG? jesli tak, to po jakim czasie, po ilu dniach?
Ja zrobiłam po @ betę i wtedy wyszło, że jeszcze nie spadła do końca, bo było 9 z kawałkiem. Ginka mówiła, żeby po 2 tygodniach jeszcze zrobić i sprawdzić czy spadła no więc zrobiłam jeszcze dziś, ale podejrzewam że rośnie a nie spada
Stary 2011-11-24, 12:48   #930
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

oo ja ☠☠☠☠☠☠☠a wlasnie sie zafaflunilam serkiem wiejskim, bluzka, spodnie dorbrze ze szef wyszedl, bo prawie na przeciwko mnie siedzi) echhh tak to jest jak sie je i pracuje..

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości