|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
po 1- zapewne jeszcze zdążysz wyrwaĆ to skierowanie od gin (a gadałaś z nią, wypisze dot ego który wybrałaś szpital?) a po 2- jakby coś się zaczęło to przyjmą, nie ma innej opcji ![]() p.s. ale od bloku mnie zęby bolą
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-24 o 11:42 |
|
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
cześć dziewczyny!
gratuluję wszystkim mamusiom rozpakowanym i trzymam kciuki za te, które jeszcze czekają na swoje skarbeczki! Ja dokładnie rok temu urodzilam moją córeczkę Emilkę, nie mogę się nadziwić, że ten rok tak szybko zleciał moje dziecię już chodzi i jest bardzo żywiołowe ![]() a ja oczekuję drugiego dzidziusia, powitamy go już niedługo, bo w styczniu ![]() pozdrawiam was wszystkie!!! |
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamiast sliwek to wczoraj w jakims programie mowili, ze figi lepsze.
|
#2074 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież Ci nie powiedzą, że zabraniają Ci rodzić, bo świstka im nie przyniosłaś ![]() Dzięki za kciuki Niby to tylko formalność, ale stresik jest. Byle mi tylko wody nie odeszły na obronie Cytat:
![]() Skurczy chyba nie mam, nie jestem pewna Tylko jakby taki stały ból w podbrzuszu, ciągnięcie, no nie wiem, jak to nazwać. Mam nadzieję, że jak się pojawią skurcze, to się zorientuję, że to to Mój maluch już niech raczej nie rośnie, taki z 3300 mi wystarczy |
||
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluję Emi i życzę udanego i szybkiego porodu w styczniu ![]() Pozdrawiamy serdecznie Waszą czwóreczkę |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tylko pochwale- moje zuchy przybraly 260 i 240 gr w tym tygodniu, waza juz po 2680 dominik i 2660 adas
I to wszystko na moim wlasnym cycu ze tak powem- dumna z nas jestem Ide spac bo nocka ciezka byla
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie kojarzę tej pani dr, ale tak inaczej jak przy porodzie by był gin który opiekował się wami całą ciążę to już chłop, ciekawe czy mój goni twojego . No ja miałam przedwczoraj takie pobolewania w podbrzuszu... ale od wczoraj nic, rozwarcie na palec mam i to łożysko 3 stopnia- ale np. Eluś chodizła z 3 cm rozwarciem dłuuugo i nic- ciekawe czy nas złapie ten poród wcześniej bo wywoływania trochę się boję
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobre mleczko mamusia produkuje
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wypnij dumnie piersi ![]() super!!!!!!!! dajesz radę, bliźniaki na piersi- łał ty to powinnaś medal dostaĆ- dzielna kobieta z Ciebie |
|
|
|
|
#2080 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chłop tyle lat był adminem czy moderatorem forum, musi teraz gdzieś wypiasać swój słowotok ![]() Cytat:
To klasyczny typ rozwiązywacza problemów Cytat:
Cytat:
![]() Marjeta - GRATULACJE ![]() ![]() Myszeczka- trzymam kciuki za Ciebie Dalia- +fluidki porodoweSeona- brawo dla męża bystrzaka ![]() ![]() Dzieki za rady odnośnie karmienia
|
||||
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
Seona- gratulacje dla męża
inteligentny facet z niego musi być, tylko takiego pozazdrościć![]() a ja dalej mam koszmary jakieś o ciąży,dziecku...wkurzają mnie te sny.Też miałyście takie?mam nadzieje że nie są one prorocze ale tylko symbolizują moje obawy bo w sumie ciąża to jedna wielka "niewiadoma"...ciągle tylko się zastanawiasz się czy dziecko zdrowe, czy wszystko dobrze robisz, dlaczego nie kopie, dlaczego brzuch boli itp. itd.
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
i są słodsze
![]() ![]() Glam - jesteś niesamowita ![]() ![]() klask i:![]() a karmisz ich obu jednocześnie? pisałam juz chyba o tym ze moje pierwsze ze wspomnień o moich siostrach to właśnie jak mama je karmiła, jedną z jednego, drugą z drugiego cyca
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobietki,
Po 14 jade wyniki badan odebrac i na wizyte, ciekawe co tam slychac u mlodej.... ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- co wy z tymi skierowaniami? ![]() ja tam bez niczego wpadlam na izbe przyjec mowie zaspanej babie z jednym okiem otwartym, ze sie nie znam ale jak na moj gust to ja do porodu i od razu sie babka ozywila to tu bach juz winda 2 pietro hahahaha:Pu nas skierowan nie trzeba, przeciez jak rodze to mnie nie wywalą, nawet bym sie nie dala ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- glam gratulacje dla maluszkow ![]() ja chcialam miec bardzo kiedys blizniaki ![]() tz to juz w ogole!
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa, Oolong, ja wiem, że muszę mnie przyjąć gdziekolwiek, jak zacznę rodzić, tylko chodzi mi o tą papierologię co przy przyjęciu - te wszystkie dane wypełniać, pesele, kartę, oryginał grupy krwi, HBS i ch.. wie co tam jeszcze, bo nie pamiętam już. Nawet ostatnio jak byłam w piątek, to pytał mnie czy mam skierowanie. W poprzedniej ciąży miałam skierowanie wypisane od 38 tc. A teraz na poprzedniej wizycie chyba obie zapomniałyśmy
Fallen, ja też mam już koszmary. W poprzedniej ciąży też miałam pod koniec. Aż z tego wszystkiego idę dzisiaj do kościoła i do spowiedzi ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Darusiaa, za wizytę. Glam, gratulacje, dla paszczaków i dla Ciebie Na własnej piersi tak ich hodujesz ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Mszpilka, to jak dokarmiacie teraz? Tylko na noc czy w ciągu dnia też? |
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
oj no to nieźle,może też powinnam się wybrać
|
#2086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nieiem ile przytyła ale na rękach to ciążej o wiele ją nosić... ja nie miałam skierowania, nie potrzeba, chocaz mnie zapytali w szpitalu czy mam, a ja ze nie i nic nie powiedzieli.
|
|
|
#2087 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Ach i byłam m a tym ktg w przychodni przyszpitalnej, w magiczny sposób okazało się, że nie potzrebuje skierowania ![]() ktg wyszło chyba ok bo lekarz nic nie powiedział - wypisał miu tylko skierowanie na poniedziałek na patologie ... Więc chyba muszę wszystko zrobic żeby urodzić wcześniej , bo nie chcę mieć wywoływanego ani leżeć w szpitalu nie wiadomo ile ![]() Normalnie marzą mi się poród jak u rudominki bądź eli o ile dobrze pamietam. Skurcze, szpital - dziękujemy
Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-11-24 o 12:45 |
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam rozmawiałam z dziewczynami, któe były odsyłane z IP do innych szpitali, gdy przyjechały ze skurczami (musiały albo na własną rękę pojechaĆ do innego albo karetką ich zawozili)- serio
dlatego mam schizy na ten temat ale w sumie nie potrzebnie (bo jak się okazuje, u wielu się nie przydało skierowanie) Seonę stresuję- to moze i ja się pójde wyspowiadaĆ na wszelki wypadek |
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
seona ja pamietam swoj wywiad przy porodzie
![]() ja nic nie pamietalam, az sie ta polozna smiala ze takiego wywiadu to chyba nie miala;P data ostatniej miesiaczki, a data PIERWSZEJ to juz w ogole, a reszta?hahaha ale byly jajca:P imiona rodzicow pamietalam no i swoje;p
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz dwa i po krzyku(chociaż przez parę dni gardło boli ) jakiś patent dziewczyny?
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa ja dokladnie nie wiem jak to jest, u nas nie odesla na pewno bo NIE MAJA GDZIE, szpital jest jeden, nie znosze go tak w ogole , moja opinia o nim jest fatalna, ale odeslac gdzie nie maja...
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fryzjera,stomatologa ... itp. przebyte operacje itd.?? to jest hardcorp.s. a skoro jeden szpital, to fakt- no stress
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-24 o 12:44 |
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było, ale nie mam siły siedzieć na wizażu a już wogóle nie nadążam za waszym tempem pisania
![]() Chciałam zapytać czy możliwe jest, żeby już mi opadł brzuch? Bo wstałam dziś i jest jakby mniejszy i niżej takie odnoszę wrażenie. TŻ będzie dopiero po 18, żeby potwierdzić. Jestem w 36tygodniu. Co do wyników dobre mam, jadę we wtorek na ostatnie USG. Mam nadzieję, że pokaże iż wszystko jest ok ![]() Gratuluje mamom rozpakowanym
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
ja swoj pobyt w szpitalu wspominam ok mimo rabnietej wspolokatorki, ale chodzilam do lasek obok i byl luzik, posmialam sie, nie ukrywam tez ze odpoczelam ....ale teraz moje marzenia wygladaja tak jak poprzednio
-male skurczyki -odejscie wod -ip -porodowka -jazda na maxa,darcie japy i te inne -placz dzieciatka, ryk tezta( ja sie nie poplakalam, bylam chyba jeszcze w takim amoku) ale ten to wyl jak do ksiezyca, nie spal wcale , jesc nawet nie chcial, siedzial i gapil sie na Oliwie NON STOP. -4 doby bylysmy w szpitalu bo zaczynala zolknac, naszczescie zeszlo i nas wypuscicli, tu bym sobie jak najkrocej zyczyla bo ja jestem chora jak widze ten budynek i lekarzy a co dopiero tam byc;/ -domek -dziecko bez kolek -mleko w cyckach ![]() i oby piorun w moje dziecko strzelil -co by grzeczniejsza chociaz odrobionke byla:Pehhhh....marzenia ![]() a wiecie ze ja cholera nadal nie mam NIC do szpitala?no po prostuNIC!
|
|
#2095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A to co myślałam ze jest skierowaniem to karta oceny ktg - z jakimns bazgrołem.Noramlanie mi łapy opadają co lekarz to lepszy, a ja w tych gabinetach jestem taka zestresowana, że nie potrafię dopilnować .... Nic w poniedziałek mam i tak iśc do mojego prowadzącego, więc zobaczę co powie, i najwyżej wbiję się na ktg znowu
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tych chcacych wczesniej urodzic:
- sprzatajcie tak jak Ela czyli od strychu po piwnice ))I to dzien w dzien ))- Ja zeby wczesniej nie urodzic mam lezec, lezec i jeszcze raz lezec czyli Wy musicie robic zupełnie odwrotnie ![]() Aha podobno ostre potrawy przyspieszaja wiec polecam pizze z da grasso nr 13
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiszkaa
myślę, ze może... skoro mi w 35 t.c. mały naciskał jakby się wpasowywał w kanał rodny(dosłownie) a po paru dniach "poszedł" do góry i tak został do dzisiaj ![]() p.s. a moze zdjęcia zapodaj
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-24 o 12:53 |
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa jasne ze mialam
!!!!ja myslalam ze tam umre ze smiechu!! 2 swieto-Lany poniedzialek, zaprzeproszeniem z hm,ekm yhym....wody mi leca jak z kranu, tz ze sciera lata bo niby co mial robic:P to se chlop podloge poscieral:P a ta o ostatnia wizyte o fryzjera sie pytala! dokladnie o to czy byla jakas drastyczna zmiana koloru itp.... a potem jak mnie wpuscili na porodowe juz na sale przyszla laska i chciala mi pobrac krew z miejsca gdzie zyl nie ma!!! ja sie patrze co ona robi?! wbila igle, bolalo jak nie wiem...reka od razu niemal sina i mowi "no nie leci!?nic nie leci?!" na co ja do niej"hmmm...ja tylko cywil jestem i sie nie znam, ale tam chyba zyly nie ma!" a ona"no moze tak byc" to wiedzialam ze koloooorooowa noc mnie czeka
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
fatal ja non stop ostre teraz wpierdzielam!
tz to co 2 dzien musi mi shoarme robic bo jak nie to ![]() a wlasnie ostra lubie rumianek nawet pilam bo nie wiedzialam, ze to moze cos przyspieszyc....ale to chyba mity sa jak bedzie chcialo wyjsc to wylezie i juz.---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- ciekawa jestem jak hula ten net bezprzewodowy z polsatu ![]() tz poszedl podpisac nowa umowe, interesuje naspakiet maxymalny 99zl teraz kosztuje i w tym net jest wiec pewnie przytacha. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- fatal no tak,ale panterki chyba w domu poczekaja ja wezme takie co jednoczesnie pod prysznic w nich mozna wejsc;Paaa i mam szlafrok, z 1 porodu mi zostal:P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

To zaciskam nogi do poniedziałku. A teraz i tak mi nie wypisze, bo wyjechała na jakieś sympozjum i wraca dopiero w niedzielę.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moje dziecię już chodzi i jest bardzo żywiołowe
Tych ciągłych wyjazdów, badań naukowych, materiałów do pracy itp.
Niech zmienia pracę później jakby co
Ale może też dlatego, że wiele dziewczyn nie wzięło jednak nr kom. i odzywa się dopiero po wszystkim
nie mam, nie jestem pewna
cieszę się życiem!
bo wywoływania trochę się boję

klask i: