BEZROBOTNI łączmy się część 3 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 17:26   #4171
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3

Cytat:
Napisane przez Palulina Pokaż wiadomość
A ja mam teraz poważniejszy problem niż szukanie pracy. Znów walczę z nerwicą. I powiem Wam jedno: Dziękujcie Bogu (albo w kogo tam wierzycie), że nie chorujecie na to coś. Brak pracy przy tym czymś to pikuś.
Może kiedyś wrócę. Cześć.

A co się stało??

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:34   #4172
tajkuna
BAN stały

Ja mam jedno pracę na czarno ale w CV jej nie wpisuje. Była to firma krzak, nie znana wogóle, właściciel oszust trochę, co chwila przyjmuje na czarno i zwalnia. Z kasą oszukuję. Ale nie wpisuje jej ponieważ, nic konkretnego tam nie robiłam, miałam pisać analizy finansowe dla innych film, ale nikt tam nie umiał tego robić , nikt doświadczony nie robił tego, co by mi w praktyce pomógł to robić. Ja bez doświadczenia dziewczyne po polonistyce miałam uczyć analizy pisać. Szef nie wiedział nawet jak wygląda analiza, wydrukował sobie przykład z internetu, za który zapłacił i liczył ,że mu to starczy, i będzie za kasę innym analizy pisał.. Kazał mi bez doświadczenia, bez pomocy napisać analizę dla firmy 80-osobowej, gdzie księgowa ich nie umiała by tego zrobić. Więc z dziewczyną po polonistyce, coś napisałyśmy ale nie analize tylko opis firmy, historia itp . dziewczyna wymyśliła sobie z szefem ,że analiza finansów to opis historii powstania firmy, konkurencji itp. Jak mu powiedziałam,że analiza to analiza bilansu, cash flow, itp to powiedział,żebym z nim nie dyskutowała. Szef był ucieszony bo dostał dużo kartek. A potem mu działalność nie szła , kasy mu brakowało, i nas zwolnił. Wogóle nawet się nie przyznaję,że takie coś napisałam. Bo gdyby mnie na rozmowie zapytano co tam robiłam, to co bym odp, że jakieś głupoty pisałam. Teraz to nie wiem, czy ten były szef nie przeszedł na telemarketing i wciska ubezpieczenia.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:28   #4173
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

ło matko.. skąd Ty taką ofertę wytrzasnęłaś.. ??
ja nie krytykuję i się nie czepiam, ale to ja bym wolała w CH ciuchy sprzedawać niż takie cuda kręcić..
Stary 2011-11-23, 18:41   #4174
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez It must been love Pokaż wiadomość
karolka1980-80, właśnie tak mówię.. to i tak wielkie zdziwienie, jakby nie znali rynku pracy;/
Bo pewnie sytuacji na rynku pracy nie znają, dopiero jakby sami pracy szukali zauważyliby jaki jest problem o robotę i by się nie dziwili.

nika135 Na mnie też często patrzą jak na dziecko, aż raz na rozmowie, nim dobrze do pokoju weszłam, powiedzieli: "Ale Pani młodziutka" albo popatrzą na mnie jak na idiotkę kiedy CV roznoszę :/

Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Czas edycji: 2011-11-23 o 18:48
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:15   #4175
kalae
Rozeznanie

Cytat:
A ja moje drogie koleżanki zostałam wraz z jedną dziewczyną odrzucona tylko dlatego, ze nie możemy znaleźć pracy od dlugiego czasu tzn, ja od 3 lat a ona od roku.
Babka prowadząca rekrutację powiedziała, ze nie możliwością jest to,ze nie moge znalezc pracy od tylu lat.
No wiec ja jej mowie, ze takie są realia rynku pracy i naprawde ciezko cokolwiek znalezc. Ale ona chyba tego nie rozumie bo siedzi na du.pie na swojej posadce i ma gdzies wszystko. ;/;/ Czy to jest normalny powod odrzucenia kandydata? Nie moja wina, ze od tylu lat nie moge znalezc pracy ;/;/
Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Jak ja byłam na rozmowie o staż to ludzie byli zdziwieni, że jestem zarejestrowana w urzędzie 8 miesięcy i nic NADAL NIE MAM

Moja koleżanka jest już zarejestrowana ponad 2 lata ... ale jej się nie śpieszy do 'pradziwego zatrudnienia' skoro na czarno wali ponad 1000
Cytat:
Napisane przez nestka Pokaż wiadomość
To nie jest sprawiedliwe, ale tak jest niestety. Byłam kiedyś na szkoleniu prowadzonym przez osoby rekrutujące i mówiły, że nie wierzą w to, że przez dwa lata ktoś nie potrafił znaleźć jakiejkolwiek pracy, a jeśli faktycznie nie potrafił to nie jest to korzystne dla niego. Warto wpisać w takim wypadku nawet praktyki, zlecenia, czy pracę na czarno, szkolenia itp.
Cytat:
Napisane przez yoopiter Pokaż wiadomość
Niestety normalka Do mnie przez ostatni rok zadzwoniono słownie raz, pani się zapytała mnie między innymi co się działo przez ostatnie 3 lata (dziś to już, z małymi przerwami na pracę, 4 lata ), jak jej odpowiedziałem to powiedziała "rozumiem", ale na rozmowę mnie nie zaprosiła...
Chyba jesteśmy postrzegani jako leserzy, niezaradni i tacy, których trzeba by oprócz przyuczenia do stanowiska jeszcze uczyć od nowa wykonywania podstawowych obowiązków, takich jak wczesne, punktualne przychodzenie do pracy. Po prostu wypadliśmy z obiegu
[QUOTE=tajkuna;30682077]
Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
Ja się nie dziwię, że mając do wyboru osobę, która ma przerwę w zatrudnieniu 2 miesiące i taką z 3 latami to wybierze tą 1. Będzie ona 'na bieżąco', natomiast ta druga mogła: zapomnieć nabytych umiejętności, zatracić komunikatywność, no i może być odebrana jako niezaradna bo w tym czasie mogła chociąz jakieś zlecenia łapać, czy kurs kończyć, jeżeli nie ma nic, a tylko 1,2,3-letnią dziurę to pewnie boją się zatrudniać.

Pisząc to uważasz, że osób z długą przerwą w pracy nie należy już zatrudniać, tylko, te z krótszą przerwą. A czy to nasza wina,że nie mam pracy tyle lat. Zapomniane umiejętności łatwo się nabywa od nowa. Gdy zaczynasz od nowa podobną pracę wykonywać. W swoim otoczeniu tez słyszę głupie docinki, jak można tyle siedzieć w domu, ja bym tak nie mogła. A co mam sobie w głowę strzelić, żeby nie którym nie zawadzać, i nie martwili się,że muszą mi pomagać. Tak niestety są moja odczucia. Kredyt znów muszą zawiesić w spłacie na pół roku, nim co się trafi. Wścibskie ciotki tylko dzwonią i się pytają czy już co znalazłam. Jedna po znajomości załatwiła córce pracę w instytucji państwowej i co parę dni dzwoni i sie dziwi,że jeszcze pracy nie mam. Albo jak znajdzie ofertę na necie to dzwoni mi o tym powiedzieć, jak bym sam jej nie umiała poszukać, chyba,że ma mnie za jaką głupią osobę. I zdziwiona wielce,że 2 razy na kredyt dał mi ojciec. Moja mama jest lepsza, pracowała zawsze fizycznie, w firmie, która już po części wyprzedali i uważa,że wszyscy pracownicy biurowi, to nieroby, i nie powinni dużo zarabiać. Fizyczny wg niej się o robi, i jemu należy się dużo i że młodzi teraz nie wiedzą co to praca. Cały czas mi wypomina, po co mi te studia były, lepiej było ich nie kończyć. Codziennie się ostatnio kłócimy, bo ludzi po studiach to chyba ma za gorszą kategorię
fakt faktem, że taka duża przerwa nie jest mile widziane, ale co jak co z drugiej strony to moja sprawa niejako, mogłam wyjechać do innego kraju i siedziec na zmywaku, a aplikując na stanowisku pracownika biurowego, praca na zmywaku nie ma znaczenia, mogłam być chora i przez pewien okres czasu musiałam zrezygnować z aktywności zawodowej, mogłam opiekować sie kimś kto tego wymagał, a ja nie mogłam w związku z tym podjąć pracy, a powiedzmy miałam oszczedności i byłam w stanie się utrzymac, mogłam opiekowac sie wkoncu własnym dzieckiem, mogłam również uznać ze zrobie sobie wakacje, potem popracuje troszku dorywczo w jakimś markecie lub u kogoś na czarno... a sa to ze rzeczy niezwiązane z pracą biurową, więc nie wpisze ich do CV stad tez taka przerwa..

Mnie sie w zasadzie nikt o ta przerwe nie pyta choc mam 2 lata, a juz dwa razy zorientowalam sie ze gdyby nie moja podpowiedź nawet nikt tej przerwy nie widzi.

Jedna osoba sie o to spytała i stwierdziła ze źle to wygląda w CV, ja powiedziałam, że zdaje sobie z tego sprawę, ale taki jest fakt, a ponadto w miedzyczasie pracowalam dorywczo. Pan ten nastepnie zadzwonil ze mnie chce zatrudnic, ale ja mu odmówiłam.

POnadto ja sie tym nie przejmuje ze mam 2 lata, bo nie zmienie tego. Trzeba sobie ustalic odpowiedź na ewentualność takiego pytania, a pracodawca i tak raczej tego nie sprawdzi.

Jedno jest pewne na takie pytania o przerwe w zatrudnieniu nie można powiedzieć "nikt mnie nie zatrudnił to mam taka przerwe w pracy" trzeba sie jakos wybronic, ze bylo to "zamierzone" chciało sie odpoczac, dokształcić bo można sie dokształcać samemu bez kursow, mozna rowniez realizowac pasje której praca na etat moze przeszkadzac.

Edytowane przez kalae
Czas edycji: 2011-11-23 o 19:24
kalae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:37   #4176
It must been love
Raczkowanie

Kurcze cały czas myślę co zrobić by jakoś załatać tę dziurę ...
- na kursy mnie nie stać,
- moja praca dorywcza nawet jakbym ją wpisała to nie ma nic do siebie gdy ubiegam się np. o pracę w sklepie . Przeciez nie wpisze sedziowania zawodow lekkoatletycznych w doswiadczeniu gdy ide na rozmowe do sklepu.. Sama nie wiem, poradzcie mi cos?
Czy może sciemnic w cv, ze pracowalam na czarno u kogos i by nie bylo dziury.
W tym miesiacu bylam na 3 rozmowach i padaja pytania zawsze typu:
1. Dlaczego nie szukam pracy w zawodzie ?
2. Dlaczego w ciagu 3 lat nie znalazlam sobie pracy..

Ja mieszkam w małym miescie gdzie o prace dla kobiet jest bardzo , bardzo ciezko.
Na prawde nie wiem ;( Potrzebuje kasy bo mam kredyt za studia do splacania a tu ciagle lipa.
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:53   #4177
anjuta
Zakorzenienie

jak już ściemniać to lepiej w wymaganym kierunku, np. ze na czarno lub umowę zlecenie sprzedawałaś na targowisku ciuchy. Róznie pracodawcy patrza, ale możesz powiedzieć, że to było przez 3 miesiace za koleżankę, która była w szpitalu a potem w sanatorium... no, będzie, że coś robiłaś...
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:54   #4178
pepsikolakokakola
Rozeznanie

tak czytam i czytam i oczom nie wierze
oczywiście, że sędziowanie nie ma nic wspólnego ze sprzedażą, ale to pokazuje, że coś robiłaś przez ten czas. nie bójcie się wpisywać pracy na czarno, pracy poniżej swoich kwalifikacji bo lepiej wgląda to, niż 2 letnia dziura. lepiej coś wymyślić np. udzielanie korepetycji, praca jako opiekunka itp. niż nic nie pisać. nie aplikujecie przecież na stanowiska dyrektorskie, żeby praca fizyczna, była jakąś ujmą dla was.
dzisiaj tam gdzie pracuje, przyszedk mezczyzna 35lat z 7 letnia dziura w cv!!! doświadczenie ma nawet ok, ale ta dziura?! człowiek nawet czasami nie ma ochoty się zapytać skąd taka dziura, więc od razu odrzuca się takiego kandydata. więc piszcie i wymyślajcie i nie piszcie mi proszę, że jesteście uczciwe i bla bla bla, bo niestety albo bedziecie zmyślać albo .... nie każe wam pisać, że biegle władacie językiem chińskim, ale dziura w cv to coś co odstrasza, bo pracodawcy zapala się czerwone światełko: nikt go nie chciał!! wszędzie trąbią o wysokim bezrobociu, ale dla kogoś kto pracuje - dla pracodawcy, długie bezrobocie jest czymś absurdalnym. nadzwyczajniej w świecie - syty głodnego nie zrozumie.
pepsikolakokakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 20:42   #4179
It must been love
Raczkowanie

o to chodzi hehe

a propo braku zatrudnienia przez dłuższy czas... :
http://praca.wieszjak.pl/rekrutacja/...e-w-pracy.html

Edytowane przez It must been love
Czas edycji: 2011-11-23 o 21:15
Stary 2011-11-23, 22:04   #4180
kalae
Rozeznanie

ale wszedzie mowia aby nie wpisywac swoich wszystkich miejsc w pracy, jesli aplikuje na stanowisko biurowe to pisze o doswiadczeniu na tym stanowisku, i nikogo nie obchodzi ze bylam przez rok np: pomoca kuchenna, czy pracowalam na linii przy produkcji czegos, czy ukladalo sie towar w markecie na polkach, tzn taka praca nie ma zwiazku ze stanowiskiem biurowym, dlatego nie ma potrzeby o nim pisac i z tego co wiem, nawet nie powinno sie o tym pisac.
Bo z drugiej strony robi sie misz masz wszystkiego w CV i to tez nie jest dobrze widziane.

a co do kursow, hmm w necie sa lekcje kursy za darmo, mozna sie doksztalcac, owszem papierka na to nie ma, ale umiejetnosci tak, i mozna wtedy odpowiedziiec prcodawcy, ze z racji braku pracy lub prac dorywczych, nie moglas korzystac zkursow platnych, ale we wlasnych zakresiepoglebialas wiedze na temat.... wiele to mowi o osobie, ze umie sama organizowac cas, znajdowac informacje, i sama sie uczyc
Stary 2011-11-24, 07:26   #4181
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalae Pokaż wiadomość
ale wszedzie mowia aby nie wpisywac swoich wszystkich miejsc w pracy, jesli aplikuje na stanowisko biurowe to pisze o doswiadczeniu na tym stanowisku, i nikogo nie obchodzi ze bylam przez rok np: pomoca kuchenna, czy pracowalam na linii przy produkcji czegos, czy ukladalo sie towar w markecie na polkach, tzn taka praca nie ma zwiazku ze stanowiskiem biurowym, dlatego nie ma potrzeby o nim pisac i z tego co wiem, nawet nie powinno sie o tym pisac.
Bo z drugiej strony robi sie misz masz wszystkiego w CV i to tez nie jest dobrze widziane.

a co do kursow, hmm w necie sa lekcje kursy za darmo, mozna sie doksztalcac, owszem papierka na to nie ma, ale umiejetnosci tak, i mozna wtedy odpowiedziiec prcodawcy, ze z racji braku pracy lub prac dorywczych, nie moglas korzystac zkursow platnych, ale we wlasnych zakresiepoglebialas wiedze na temat.... wiele to mowi o osobie, ze umie sama organizowac cas, znajdowac informacje, i sama sie uczyc
Mi mówiono, żeby wpisywać każdą pracę, tylko nie każdą trzeba dokładnie opisywać - no chyba, że to była praca parodniowa - ale nawet wtedy jeżeli ktoś ma małe doświadczenie to wpisuje. Można ładnie wypisać zakres czynności w tych miejscach, które są podobne na to, które aplikujemy a np o pracy w sklepie tylko wspomnieć. Albo można np wpisać w 1 części te prace, które są przydatne na danym stanowisku np. pracownika biurowego, a pod spodem np pod poziomą kreską, wypisać prace dorywcze, czy tymczasowe: prace na produkcji, wykładanie towaru itp. Doradca zawodowy mówił, że są 2 drogi, taka jak opisałam wyżej, albo zostawienie dziury i tłumaczenie się na rozmowie (jeżeli nas zaproszą)
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:40   #4182
Mariatta
Zakorzenienie

No i nie przeszłam tej rozmowy Mam mega doła, w życiu tego etapu nie przejdę
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 10:48   #4183
It must been love
Raczkowanie

Nie martw się ... ja mialam 3 rozmowy w tym miesiacu i tez zadnej nie przeszlam ... ale pociesza mnie fakt, ze ktokolwiek zaczał dzwonić bo wczesniej nikt nie dzwonil.
Własnie przemeblowalam calkowicie swoje nędzne cv, wpisałam mało ważny epizod pracy dorywczej by nie było tej luki 3 letniej no i zobaczymy czy to cos da ...

Edytowane przez It must been love
Czas edycji: 2011-11-24 o 10:49
Stary 2011-11-24, 11:00   #4184
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się ... ja mialam 3 rozmowy w tym miesiacu i tez zadnej nie przeszlam ... ale pociesza mnie fakt, ze ktokolwiek zaczał dzwonić bo wczesniej nikt nie dzwonil.
No to ja z 2 negatywną opowiedź mam, a ze stażu nadal nic, mimo, że miało byc w ciagu 2 tygodni, niezaleznie od wyniku.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:04   #4185
yoopiter
Raczkowanie

Byłem na targach pracy w pup-ie, spędziłem tam pół godziny i wróciłem z niczym. Były oferty z czterech urzędów pracy i chyba trzech pracodawców, wokół których tłumu nie było. W ogóle jak na miasto z 13% bezrobocia to zainteresowanie tymi targami średnie. Wziąłem sobie informator wup-u dla chcących uruchomić działalność, coś mi w nim nie pasowało i dopiero w domu się zorientowałem, że jest on wydany w... 2010 roku Bez komentarza. A liczba ogłoszeń mnie nie oszołomiła, każdego dnia ukazuje się na necie więcej (a co za tym idzie więcej "dla mnie") niż było na tych targach. Podziwiam tych, którzy mieli tam ze sobą cv...
yoopiter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:05   #4186
lalalabamba
Wtajemniczenie

www.STARMODEL.PL słyszałyście coś o tym?
Widziałam ogłoszenie dotyczące statystów, epizodystów.
Jak myślicie, nie jest to ściema?
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:09   #4187
kalae
Rozeznanie

tak sobie mysle jeszcze, ze skoro przez 2,3lata nie ma sie pracy, a zakladam ze kazdy gdzies po miesiacu od straty pracy zaczal jej poszukiwac, ale sie nie udalo, także myślę że nie ma to wiekszego znaczenia, owszem jesli ktos bedzie szukal dziury w calym to ja zrobi.

W moim odczuciu teraz czesciej do mnie dzwonia i zapraszaja na rozmowe, anizeli miesiac po utracie pracy.

Ponadto mi mowili zawsze zeby smietnika z CV nie robic.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Byłem na targach pracy w pup-ie, spędziłem tam pół godziny i wróciłem z niczym. Były oferty z czterech urzędów pracy i chyba trzech pracodawców, wokół których tłumu nie było. W ogóle jak na miasto z 13% bezrobocia to zainteresowanie tymi targami średnie. Wziąłem sobie informator wup-u dla chcących uruchomić działalność, coś mi w nim nie pasowało i dopiero w domu się zorientowałem, że jest on wydany w... 2010 roku Bez komentarza. A liczba ogłoszeń mnie nie oszołomiła, każdego dnia ukazuje się na necie więcej (a co za tym idzie więcej "dla mnie") niż było na tych targach. Podziwiam tych, którzy mieli tam ze sobą cv...
Do mnie pup nigdy nie dzwonil ani z oferta ani z jakimis targami. Zreszta PUP powinni zlikwidowac wtedy i pieniadze sie znalazly. Dla mnie PUPto jedno wielkie nieporozumienie.
Stary 2011-11-24, 11:11   #4188
zabciajs
Zakorzenienie

Ja mam większość pracy w CV na czarno. Gdyby nie to to miałabym parę szkolnych praktyk, staż i jedna króciutka praca.
M ma dużą lukę i chyba ją zapełnię pracą gdzie dorywczo pracowałam w sezonach.
Ale wiecie..jak się dostaniemy do jakieść pracy to kadrowej się daję świadectwa pracy z ostatnich prac, a tu będzie jedno czy dwa

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-11-24 o 11:13
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:31   #4189
yoopiter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ale wiecie..jak się dostaniemy do jakieść pracy to kadrowej się daję świadectwa pracy z ostatnich prac, a tu będzie jedno czy dwa
Nie, nie, jak się dostaniemy do dobrej pracy, na umowę o pracę, bo przy zleceniu chyba są niepotrzebne świadectwa pracy, już nie pamiętam, ale tak mi się zdaje
Cytat:
Napisane przez kalae Pokaż wiadomość
Do mnie pup nigdy nie dzwonil ani z oferta ani z jakimis targami.
Do mnie też nie, była informacja na stronce pup-u i w lokalnej prasie.

Edytowane przez yoopiter
Czas edycji: 2011-11-24 o 11:34
yoopiter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:35   #4190
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, jak się dostaniemy do dobrej pracy, na umowę o pracę, bo przy zleceniu chyba są niepotrzebne świadectwa pracy, już nie pamiętam, ale tak mi się zdaje

Do mnie też nie, była informacja na stronce pup-u i w lokalnej prasie.
Tak, mi chodzi o umowę. Ze zleceniami raczej tak nie ma.
Stary 2011-11-24, 11:42   #4191
It must been love
Raczkowanie

yyy ja mam jedno świadectwo pracy a z dwóch to tak dorywczo było ale składki poszły do US.
Do mnie urzad pracy nie dzwoni bo nie ma z czym hahahaha
Stary 2011-11-24, 11:48   #4192
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
www.STARMODEL.PL słyszałyście coś o tym?
Widziałam ogłoszenie dotyczące statystów, epizodystów.
Jak myślicie, nie jest to ściema?
Poczytaj sobie regulamin. Jakiś czas temu też widziałam podobne ogłoszenie ale pod koniec regulaminu pisało, iż za umieszczenie danych na stronie pobierana jest opłata regulowana co miesiąc. To było jakieś 50 zł...
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja mam większość pracy w CV na czarno. Gdyby nie to to miałabym parę szkolnych praktyk, staż i jedna króciutka praca.
M ma dużą lukę i chyba ją zapełnię pracą gdzie dorywczo pracowałam w sezonach.
Ja w cv przy takiej pracy mam wpisane w nawiasie praca dorywcza, żeby nie było wątpliwości, że świadectw pracy nie dostarczę
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:50   #4193
It must been love
Raczkowanie

W moim przypadku nie piszę,iż jest to praca dorywcza ponieważ za każdym razem na rozmowie pytają się mnie o moje stanowiska pracy mimo,że w cv jest napisane gdzie pracowałam i czym się zajmowałam ...
Stary 2011-11-24, 13:56   #4194
gadajacapapuga
Raczkowanie

Ja też jestem bezrobotna. Mam za sobą 3 praktyki, teraz jestem na stażu. Jeśli mnie zatrudnią będzie super, jeśli nie - następny staż?
Staż finansowany z UP ciężko dostać, sama próbowałam. Generalnie jest ciężko, bezpłatnych praktykantów przyjmuje się z otwartymi rękami, po miesiącu kolejni...
Wy jak długo jesteście już na bezrobociu?
Stary 2011-11-24, 14:08   #4195
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Byłem na targach pracy w pup-ie, spędziłem tam pół godziny i wróciłem z niczym.
U mnie w mieście też był targi pracy jakieś .. pół roku temu. Organizował je 'OHP' i koleżanka wzięła mnie na wolontariuszkę i siedziałam sobie z ulotkami szkołe językowej.

Były 3 normalne stoiska dotyczące pracy ..
Służba policyjna - gdzie sama popytałam się jak to jest i takie tam
Telemarketing a dokładniej linia przychodząca ..
I prace za granicą.

A reszta ? AVON / ORIFLAME / BETTER WARE czy jak to leci .. - pracodawcy sami się zgłaszali żeby mieć stoisko - oni chyba nie zrozumieli o co chodzi w targach pracy ..

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 15:55   #4196
kasiuletka
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w mieście też był targi pracy jakieś .. pół roku temu. Organizował je 'OHP' i koleżanka wzięła mnie na wolontariuszkę i siedziałam sobie z ulotkami szkołe językowej.

I prace za granicą.

A reszta ? AVON / ORIFLAME / BETTER WARE czy jak to leci .. - pracodawcy sami się zgłaszali żeby mieć stoisko - oni chyba nie zrozumieli o co chodzi w targach pracy ..
i nie zdecydowałaś się w końcu złożyć dokumenty do slużby?
kasiuletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 16:03   #4197
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

I prace za granicą.

:mdleję:

A u mnie w ogóle czegoś takiego nie ma, żadnych targów.
Jedynie dziś te do tego sklepu SPAR.
Nie zdecydowałam się pojechać. Bo o 22 nie wiem czym bym wracała, a to kawał drogi -2 busy. Z czego jednego do miasteczka obok mnie nie ma o tej godzinie.
Gdyby dojazd był, to spokojnie bym się podjęła. Nie ważne że kupę kasy na busy bym straciła. Lepiej coś mieć niż nic.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-11-24 o 16:04
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 16:07   #4198
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuletka Pokaż wiadomość
i nie zdecydowałaś się w końcu złożyć dokumenty do slużby?
Niestety nie zdecydowałam się ponieważ to był chyba czerwiec a z tego co pamietam to jakoś bardzo blisko było do egzaminów sprawnościowych i bym po prostu nie wyrobiła z kondycją a dodatkowo bardzo boje się testów psychologicznych ..

Kid Cudi
Stary 2011-11-24, 16:15   #4199
kasiuletka
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie zdecydowałam się ponieważ to był chyba czerwiec a z tego co pamietam to jakoś bardzo blisko było do egzaminów sprawnościowych i bym po prostu nie wyrobiła z kondycją a dodatkowo bardzo boje się testów psychologicznych ..
coś Ci się pomyliło Kochana. Dokumenty do służby można składać przez cały rok. Na testy sprawnościowe czeka się średnio pół roku, potem psychologiczne, wywiady, lekarze. Nie ma się czego bać. Sprawnościowy jest prościutki. Jeżeli Cię to interesuje to składaj w swojej KWP
kasiuletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:26   #4200
Bayje
Zakorzenienie

Raczej nie mi się pomyliło a taczej osobie która mi te 'dane' podała...
Ja wiem, że sprawnościowy się prościutki - tylko na żywioł to chyba jak ktoś poszedł to chyba mało kto zdał. Z tego co mi osoba tamta mówiła to pobór o szkółki niby jest 2 razy w roku (a to oczywiście nie wyklucza składania papierów przez cały rok).

nie wiem jak to się mija z prawdą póki co ten pomysł sobie odbiłam z głowy.

Kid Cudi

Edytowane przez Bayje
Czas edycji: 2011-11-24 o 17:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości