|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
* pan samochodzik * odrzutowa krowa * zabiorę brata na koniec świata http://thisman.wrzuta.pl/playlista/0...dTJB/dzieciaki
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Gratki dla Wszystkich maluszków, z róznych okazjii
![]() Baboniku, dobrze,że zdążyłaś... Meszares ja też ciagle śpiewam, kołysanki a one skubane się śmieja.
#1953 |
Wtajemniczenie
|
Iustyna mam i Nasivin
![]() ![]() Monia a mój mąż rozgotował dziś warzywa i smakowały jak .... rozgotowane warzywa ![]() ![]() ![]() Babonik ile się stresu najadłaś. Ech ![]() Stronczek witamy w krainie mlekiem i miodem płynącej ![]() Bella mojej koleżanki synek tak ma. Teraz ma 8 czy 9 miesięcy bo czekali czy mu język narośnie, ale dalej mu się tak słodko przedziela jak u jaszczureczki (no podoba mi się to ![]() Pospałam dwie godziny. TŻ zabrał Dominika, a ja nadrobiłam zaległości z nocy ![]() ![]() ![]() ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-11-24 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Wtajemniczenie
|
Baboniku
![]() ![]() Wstawilam fotke w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
dzięki za propozycję ![]() Tak blisko mieszkasz?? No proszę, jaki świat jest mały ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Wtajemniczenie
|
A ja Wiktorii spiewam Marsz Mendelsona, ale sie wtedy cieszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
Brawo za zimną krew (mimo fatalnego samopoczucia teraz)! To musiało być straszne.
![]() Gdy przewijałam dziś moją córcię jak zawsze musiałam ją wycałować i znalazłam takie miejsce na nóżce, które doprowadziło ją do głośnego chichotania. Całowałam i całowałam, a ona zachodziła się ze śmiechu. Z jednej strony trwało to wieczność, a z drugiej to było takie krótkie.... To było coś cudownego. Aaaa idę obciąć mojej pannie chichotce pazury, po cały dzień zapominam, a właśnie śpi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Padam na twarz. a jeszcze do Kościoła musze isc. poodpisuje jak wróce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Raczkowanie
|
Jesteśmy
![]() ![]() ![]() ![]() Po nocnej walce o sen i porannej o szczepionkę padam tak, że ledwo co nadrobiłam kilka stron ![]() Klikam na wasze bannerki cały czas ![]()
Edytowane przez audrey88 Czas edycji: 2011-11-24 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
Babonik OMG, nie chcę się wczuć w Twoją sytuację. To straszne, jak monia pisze chyba nieuniknione z 2 takich maluchów. Już po strachu, uśmiechnij się.
Najlepszego dla Kini ![]() Telik Ty chyba często coś pieczesz. Ja dzisiaj szarlotkę (znowu ![]() Jaciee też bym tak chciała pospać w dzień ![]() Stronczek witaj w kraju ![]()
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
Babonik, jak Cię pocieszyć? Grunt, że zareagowałaś prawidłowo i zachowałaś zimną krew!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoje dziewczyny wyciągają język poza czerwień warg? Bo jeśli tak to nie ma problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie wiecie może czy warto iść z młodą na basen? To rzeczywiście tyle daje, ile mówią?
#1965 |
Zadomowienie
|
Mam dola jak stad do Honolulu. Przerazaja mnie decyzje, ktore mamy podjac: gdzie sie osiedlic, gdzie kupic dzialke, wynajac mieszkanie czy kupic, co ze soba zrobic...Mam metlik w glowie i chce mi sie wyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |||
Raczkowanie
|
Agadus, AgaGuernsey, Brumek, Beata_1988 dziękujemy za kciuki. Bioderka super. Już bez kolejnej kontroli
![]() Cytat:
Cytat:
Co do prezentów, to wolę jak się mnie ktoś pyta co ewentualnie kupić dla Heleny niż samemu kupuje. I tak dzięki właśnie temu zamiast sukienki za około 170 zł !!! (która by pewnie może z raz włożyła dostała ten przyrząd gimnastyczny. ![]() ![]() ![]() Cytat:
-na Wojtusia z popielnika -kołysankę aaa kotki dwa - i hicior dla Helenki - Już nie zapomnisz mnie (umiem tylko chyba 4 wersy, które śpiewam w kółko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się boję przyszłości, teraz wynajmujemy kolejne, a dziecko rośnie i się przyzwyczaja... Jak będę mu tak ciągle zmieniać otoczenie, to nie będzie dobrze. Dorosłemu ciężko się zaklimatyzować w nowym miejscu, a co dopiero maluszkowi. A mój młody kocha - ooooo intermarche, oooo intermarche - i to spiewam w kołko ( to z reklamy, bo nie wiem jak piszę się nazwę tego sklepu ), no i ojciec wirgiliusz Baboniku doczytałam, aż mnie zamroziło. Dzięki Bogu, że w porę zainterweniowałaś!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-24 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- witajcie w Polsce - super że Wiki ładnie zniosła lot ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Babonik przykro mi, ze ciagle cos Cie spotyka. Dobrze, ze mialas refleks! Niestety te nasze starszaki sa w takim wieku, ze nawet jesli nie zlosliwie, to przez "przypadek" cos tym maluszkom moga zrobic, musimy miec oczy dookola glowy. U mnie dzisiaj Zuzka uderzyla opakowaniem od CD (kantem) Antka pod okiem. Nie specjalnie, po prostu majtala tym w dloni jak do niego podchodzila. Bylam kolo nich. Cale szczescie, ze nie w oko. Ale niewiele brakowalo. Oczywiscie poplakali sie oboje, mimo, ze na Zuzke nie nawrzeszczalam... DaKaro no trudne decyzje musicie podjac. Nie zazdroszcze. Ja bym chyba zaczela od znalezienia pracy. I tam gdzie praca - mieszkanie lub dom. Chyba ze maz ma tu prace? Antek walczy, bo mu smok wypadl, a matce nie chce sie isc mu go dac.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie!
![]() Poczytałam, ale jestem tylko tak na chwilkę. U nas ARMAGEDON! Wczoraj mnie coś w krzyżu strzykło. Chodzić nie mogłam. Tż w pracy. Na czworakach do wc chodziłam. Dzisiaj troszkę lepiej, wstaje z trudem ale wstaję. Schylać się nie mogę, Radzia nie dźwignę ![]() Strasznie mnie boli ![]() Nie wiem nawet jak ja teraz z fotela wstanę, tż poszedł już spać. Radziu jest taki kochany, śmieje się już w głos. ![]() To dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Babonik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ----------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Rozeznanie
|
No i spróbowałam z inną butelką - avent - jeszcze gorszy ryk, myślałam że jej nie utulę. Ona nic poza piersią nie toleruje
![]() i tak idę na tę imprezkę firmową ![]() ![]() Jestem taka podekscytowana że aż rumiana chodze ![]() Idę się robić na bóstwo, woda już w wannie czeka .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie - gdzie jest Żanetka?? hop hop Żanetko?
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
ja się melduję, żyjemy
dziś w sumie cały dzień poza domem Lena była dość grzeczna, nie narzekam na nią jestem juz zmęczona
#1976 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Lilka ![]() Zmalowana ![]() Youyou ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie blondynkapoznan? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie biedna ostatnio jesteś bardzo - wszystko się na Ciebie zwala ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I dobrze! ![]() ![]() I brawa dla córci za pikęną wagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() WIdzę że Żanetkowy "armagedon" na stałe wszedł do słownictwa kilku z nas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A u nas przemiły dzień ![]() Dużo "rozmawialiśmy" sobie z Tymusiem, byliśmy u babci i razem z nią na zakupach, kąpiel we dwoje super-przyjemna i ogólnie humor dobry. Zero płaczu w przeciwieństwie do ostatnich dni. I jadł, aż mu się uszy trzęsły ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Babonik współczuje, ale się strachu najadłaś
![]() ![]() Ja Filipa staram się nie zostawiac na dłużej samego, zresztą on sam dla siebie jest jeszcze niebezpieczny a co dopiero sam z Lilką ![]() Jak muszę ich zostawić samych na chwilę, np zejść na dół to ich odseparowuję i wkładam Lilkę do kojca. monia ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-24 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.