Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 20:14   #1771
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Ancia noce przesypiac tak, ae wiem ze wtedy juz z nami nei ośpi bo pierwsza tura spania zaczyna sie od łożeczka hehe no ale zostaja popłudniówki na pitulanko i spanie razem

dzis moje dziecie w kapieli i po kapieli było cudna-nie darło sie huraaaaaaaaaa dodam ze kąpałam sama bo maż w pracy jestem z niego dumna

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
oczywiście, że się przyda kochana jesteś

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

ja nie Ancia - ale też nie mam oporów z karmieniem przy teściach/koleżankach czy ciotkach
hm przy kobietach też w sumie nie mam oporów ale jak widzę jak faceci się krępują jak przypadkiem się natkną to wolę ich nie stresować

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:17   #1772
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
MałgosiaM8 a jak masz ustawioną tą żyrafkę? (tam w środku są takie przełączniki) bo mój słonik nie działa na płacz
zaraz lukne
ma na światełku i nutce ustawione.
Spróbuj głośnej pisknąć przy zabawce , u mnie czasem nawet na mój głos się włącza, albo jak mały piszczy przy zabawie
a masz już słonika ? babcie sprezentowały ?

Cytat:
ja nie Ancia - ale też nie mam oporów z karmieniem przy teściach/koleżankach czy ciotkach
ja też nie mam oporów , wyciągam szybko cycka i karmie , mam zawsze przy sobie pieluszkę tetrową to wrazie co zakryje sie szybko

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:18   #1773
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A ja z kolei nie mogę doczekać się wskakiwania nad ranem do łóżka rodziców . A przesypiać całą nockę mógłby, nie mam nic przeciwko .

1. Otóż to. Tzn otóż to z tą śmiercią, ale chętnie posłucham co tam będą opowiadać.
2. Z wzajemnością .

Pewnie że tak.
Aha ona jeszcze mówiła, że to ćwiczenie pokazuje właśnie napięcie, u nas z jednej strony dochodzi lepiej niż z innej i to właśnie oznacza, że ta druga strona cośtam. Za dużo było tego na 1 raz.

Madzialenko, zobaczysz, że to wszystko minie i będzie tak jak pisała Aneczka - radość z macierzyństwa . Depresję miałam też, Franek tak bardzo dawał popalić. Pij meliskę, pomaga na laktację i na pewno wpłynie dobrze na Ciebie i maleństwo.
Z laktatorem to nie wiem, mam też lovi i dla mnie jest gorszy, bo nic nie ściągał, tylko sutki wyciągał do bólu. Ten z medeli jest ok, prznajmniej ściąga, ale u mnie mimo że Franek ma ponad 3miesiące, to sciągam tylko 50ml.

Dokarmisz i na pewno maleńka przybierze. A z boboticiem dziwna sprawa, zawiera więcej simetikonu niż infacol My dawaliśmy jakoś od 3 tygodnia, pediatra pozwolił. Dziewczyny spoza Pl pisały, że u nich te leki są normalnie od 1 dnia, więc śmiało dawaj, oby pomogło .
A suszara u nas czasem do tej pory chodzi .

Na pewno przejdzie i tych dobrych dni będzie więcej, zobaczysz .
To ćwiczonko Agi polecała robić raz dziennie po kąpieli i schodzić się będzie dopiero po jakimś czasie.

a objawy jelitkowe minęły po przejściu na mm? czuje się już lepiej?

Indygo mnie też ro rozczula, że dziecko przy mamie czuje się takie bezpieczne, jak się przytula to ja odpływam normalnie .
I też mam żal do losu, że mój ojciec nie doczekał tego wnuka, że tak się to wszystko potoczyło. Chyba nigdy się z tym nie pogodzę.

Był bity i to mocno, bo strasznie u nas reagował na podniesiny głos i szybkie kroki. Za to był przyjaźnie do wszystkich nastawiony, nawet do policjanta, nie wiem skąd u niego agresja. Mój chłop mowi, że to od kastracji.
A z tym halti kurcze jakoś mi szkoda psa, że go to krzywdzi, ale pokazuję właśnie mężowi i zastanawiamy się.

No nie mów, że przespał noc . U mnie to tylko na dzienne spanie pomogło.
Ja protestuję, proszę o szczepionkę nocną!!

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Byliśmy dzisiaj na spacerku, mimo że u nas ziąb okropny. Chyba w okolicy 0 max 1 stopień i wiatr, Franek wrócił taki zaróżowiony od mrozu, że szok. Myślę o zakupie tego śpiworka do wózka, bo w większe mrozy może mu ciagnąć. Co prawda wkładam do wózka jeszcze kocyk, ale cieniutki.

Z tych ćwiczeń to mi się przypomniało:
- nie pozwalac na mocne wyginanie głowki do tyłu, jak leży na brzuszku, lepiej kłaść przed nim zabawki, żeby na nie patrzył
- jak leży na brzuszku, to żeby miał dłonie wyprostowane, a nie w pięści, będzie mu się łatwiej podnosić, przygotowuje to do raczkowania
- uważać na noszenie pionowe, kręgosłup jeszcze nie jest na to gotowy
- lepiej nosić tak poziomo jakby na brzuchu -jak się w zabawie robi dzieciom "samolot" - jedna ręka pod pachami a druga między nogami z dłonią na klatce piersiowej
- przy tej "kołysce" i podnoszeniu dziecka opuszczać bardzo powoli - nasz tego ćwiczenia nie cierpi
- nosić też można robiąc z rąk kołyskę, tak by dupka była w tej kołysce a dziecko w takiej półsiedzącej pozycji z nogami luźno, a rączkami przy sobie
- ćwiczenia są też na kolanach, kolana podkurczone trzymane nogi na niższym stołku, dziecko przodem do nas i podnosimy ręce mówiąc- ale jestem duży, albo ale mam kłopoty, robimy tez kosi kosi łapci
- aby pobudzić dłonie do otwierania, to jak nosimy dziecko to pocierać jego zewnętrzną część dłoni po stole, ławie, kanapie itd, tak samo jak trzymamy dziecko na kolanach to robić mu głasiu głasiu po tych zewnętrznych stronach, by pobudzać dłonie.

Wiem, że to przydługie, ale może komuś się przyda, kto nie chce, niech nie czyta.

To ćwiczenie Agi tak jak Aga pisała, najlepiej po kąpieli, jak ciałko jest rozluźnione. Wystarczy raz dziennie. Inne kilka razy w formie zabawy z dzieckiem.

Czy Wasze 3miesięczniaki lub prawie 3 miesięczniaki mają cały czas zaciśnięte piąstki, czy np. na brzuszku już mają dłonie wyprostowane??

Jak coś mi się jeszcze przypomni, to będę was molestować. Ale dla mnie to fajnie, możma coś zrobić fajnego dla dzidzi i nie ma poczucia, że można skrzywdzic, tylko odwrotnie - pomóc.

W ogole wizyta niby na NFZ a skroili od nas 20 zł .
- można też ćwiczyć trzymając dziecko
Moja prawie 3 miesięczniczka większość czasu ma piąstki zaciśnięte ale już jej się powoli rozprostowują dłonie i tak śmiesznie te jej łapki wyglądają jak trafiają na główkę podczas karmienia

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:22   #1774
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
zaraz lukne
ma na światełku i nutce ustawione.
Spróbuj głośnej pisknąć przy zabawce , u mnie czasem nawet na mój głos się włącza, albo jak mały piszczy przy zabawie
a masz już słonika ? babcie sprezentowały ?

ja też nie mam oporów , wyciągam szybko cycka i karmie , mam zawsze przy sobie pieluszkę tetrową to wrazie co zakryje sie szybko
To ja mam tak samo Spróbuję jutro Mam słonika mam, babcie zrobiły zrzutkę

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-24, 20:23   #1775
mooonik
Zakorzenienie

Kupiłam hipcia pierwsze testowanko już było, podoba mi się na płacz reaguje -faktycznie bardzo czuła zabawka, a to co można nagrać to chyba wiem - dźwięk suszarki

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
informuje, że mała wazy 4950 i ma 58 cm wzrostu w przychodni zaprezentowała cały wachlarz umiejętności - główka wysoko przy leżeniu na brzuszku, uśmiechy i gadanie do lekarki była słodka. a potem zjadła i beknęła na cała poczekalnie aż się ludzie śmiali

no pięknie rośnie mówisz, ze się popisywała

najcudniejsze psy - tez chciałam, ale małż się uparł na shar pei nie słuchając moich argumentów, teraz też mówi, ze tylko kundelek
wszystkie psy są cudne pod warunkiem że mają mądrych właścicieli

Cytat:
o ja też bym chciała tak, zwłaszcza póki w domu bede. ale mówią, ze te ze słoiczków zdrowsze bo np nie uczula.ale nie wiem czy to czasem nie lobby tych koncernów produkujących

mnie najbardziej przeraża taki długi termin ważności... soki hortexowe mają tylko rok a te słoiczki niektóre mają nawet dwa lata

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
znalazłam takie cos o ćwiczeniach może komuś sie przyda
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html
oo super, dzięki

Cytat:
A ja z kolei nie mogę doczekać się wskakiwania nad ranem do łóżka rodziców .

oo ja też

Cytat:
Z tych ćwiczeń to mi się przypomniało:
- nie pozwalac na mocne wyginanie głowki do tyłu, jak leży na brzuszku, lepiej kłaść przed nim zabawki, żeby na nie patrzył
- jak leży na brzuszku, to żeby miał dłonie wyprostowane, a nie w pięści, będzie mu się łatwiej podnosić, przygotowuje to do raczkowania
- uważać na noszenie pionowe, kręgosłup jeszcze nie jest na to gotowy
- lepiej nosić tak poziomo jakby na brzuchu -jak się w zabawie robi dzieciom "samolot" - jedna ręka pod pachami a druga między nogami z dłonią na klatce piersiowej
- przy tej "kołysce" i podnoszeniu dziecka opuszczać bardzo powoli - nasz tego ćwiczenia nie cierpi
- nosić też można robiąc z rąk kołyskę, tak by dupka była w tej kołysce a dziecko w takiej półsiedzącej pozycji z nogami luźno, a rączkami przy sobie
- ćwiczenia są też na kolanach, kolana podkurczone trzymane nogi na niższym stołku, dziecko przodem do nas i podnosimy ręce mówiąc- ale jestem duży, albo ale mam kłopoty, robimy tez kosi kosi łapci
- aby pobudzić dłonie do otwierania, to jak nosimy dziecko to pocierać jego zewnętrzną część dłoni po stole, ławie, kanapie itd, tak samo jak trzymamy dziecko na kolanach to robić mu głasiu głasiu po tych zewnętrznych stronach, by pobudzać dłonie.

Wiem, że to przydługie, ale może komuś się przyda, kto nie chce, niech nie czyta.

To ćwiczenie Agi tak jak Aga pisała, najlepiej po kąpieli, jak ciałko jest rozluźnione. Wystarczy raz dziennie. Inne kilka razy w formie zabawy z dzieckiem.

Czy Wasze 3miesięczniaki lub prawie 3 miesięczniaki mają cały czas zaciśnięte piąstki, czy np. na brzuszku już mają dłonie wyprostowane??

Jak coś mi się jeszcze przypomni, to będę was molestować. Ale dla mnie to fajnie, możma coś zrobić fajnego dla dzidzi i nie ma poczucia, że można skrzywdzic, tylko odwrotnie - pomóc.

W ogole wizyta niby na NFZ a skroili od nas 20 zł .
- można też ćwiczyć trzymając dziecko
uhhh jest tego troszkę ale skopiowane, zapisane do wykorzystania, dzięki

Cytat:
wiesz Aniciu moja sharpejka niezwykle wyrywna, słabo socjalizowana była. dzięki temu halti mogę wyjśc na dwór z nią i wózkiem. a to zdecydowanie nie krzywdzi psa - to działa na zasadzie jak uzda u konia, a ta konia nie krzywdzi. tylko ja chodzę na podwójnie zapinanej smyczy zwykła obroża i halti. takie delikatne pociągniecie halti w bok powoduje dekoncentracje psa i odwrócenie uwagi od obiektu zainteresowania. ciągniecie psa do tyłu na zwykłej smyczy powoduje, ze on i tak prze do przodu.
można też zastosować kawałek kiełbaski, żeby zwrócić uwagę psa na siebie, a nie na innego pieska

Cytat:
..... a drugiego dziecka nie planuję, nie ale mózg matki jakiś inny chyba
wybacz, ale czytałam chyba z 5 razy to zdanie i nie potrafię zrozumieć co autor miał na myśli wytłumacz pliiissss

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:26   #1776
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie wiedziałam że to działa jak mały sobie leżał i już mu się znudziło i zaczął piszczeć to się włączyła, a ja głupia się zastanawiałam dlaczego dopiero potem skojarzyłam że to reaguje na płacz, mały się w moment uspokoił bo mu melodyjka zaczeła grać

i jak się podoba zabawka ? Narazie to rodzić ma lepszą frajdę

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Kupiłam hipcia pierwsze testowanko już było, podoba mi się na płacz reaguje -faktycznie bardzo czuła zabawka, a to co można nagrać to chyba wiem - dźwięk suszarki
też o tym pomyślałam na początku , ale za któtki jest czas na grania, więc nagrałam na noc "ciiiiiiiiiiiiiiiii"

25.08.2011

Stary 2011-11-24, 20:28   #1777
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Jeju, pokażcie bo ja nie umie znaleźć

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:29   #1778
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie wiedziałam że to działa jak mały sobie leżał i już mu się znudziło i zaczął piszczeć to się włączyła, a ja głupia się zastanawiałam dlaczego dopiero potem skojarzyłam że to reaguje na płacz, mały się w moment uspokoił bo mu melodyjka zaczeła grać

i jak się podoba zabawka ? Narazie to rodzić ma lepszą frajdę

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

też o tym pomyślałam na początku , ale za któtki jest czas na grania, więc nagrałam na noc "ciiiiiiiiiiiiiiiii"
Podoba się bardzo Szymon aż dyszał, miny strzelał i patrzył jak zahipnotyzowany, potem jak się oswoił to nawet gadać do tego zaczął Chociaż małym minusem dla mnie jest to, że to miejsce gdzie się włącza wszystkie funkcje jest białe raz dwa i będzie brudne

Cotka
TU strona 6

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-11-24 o 20:30
Stary 2011-11-24, 20:31   #1779
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pomyślimy, pomyślimy
chciałam żyrafkę wziąć ale u nas została jedna i to tak wymacana, że bleeeee, a hipciów było więcej i wybrałam takiego z samego spodu

widzę zabawka robi furorę na wątku

Julitka

Stary 2011-11-24, 20:34   #1780
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pomyślimy, pomyślimy
chciałam żyrafkę wziąć ale u nas została jedna i to tak wymacana, że bleeeee, a hipciów było więcej i wybrałam takiego z samego spodu

widzę zabawka robi furorę na wątku
haha biedronka powinna mi płacić za reklamę

ale faktycznie to białe miejsce z przyciskami jest takie sobie, ale już myślałam czym to będe czyścić

25.08.2011

Stary 2011-11-24, 20:37   #1781
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
haha biedronka powinna mi płacić za reklamę

ale faktycznie to białe miejsce z przyciskami jest takie sobie, ale już myślałam czym to będe czyścić
czym

Julitka

Stary 2011-11-24, 20:39   #1782
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba się bardzo Szymon aż dyszał, miny strzelał i patrzył jak zahipnotyzowany, potem jak się oswoił to nawet gadać do tego zaczął Chociaż małym minusem dla mnie jest to, że to miejsce gdzie się włącza wszystkie funkcje jest białe raz dwa i będzie brudne

Cotka
TU strona 6
Dzięki , nie wiem jak ja patrzyłam na stronie, ale nie znalazła

Wymianka.
Stary 2011-11-24, 20:43   #1783
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dzięki , nie wiem jak ja patrzyłam na stronie, ale nie znalazła
Proszz

Słyszałyście, że Ania Mucha urodziła córkę?

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-24, 20:55   #1784
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Proszz

Nie ciekawe jaki miała poród

Wymianka.
Stary 2011-11-24, 20:58   #1785
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ciekawe jaki miała poród
Według bardzo wiarygodnego źródła jakim jest pudelek.pl miała cc

Kurde... tż zrobił swojskie wino, zrobiłam łyczek i chce mi się jeszcze

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-24, 20:59   #1786
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, że mój ma tak samo!! też się zastanawiam, co mu nie daje spać, ale nie doszłam jeszcze co to może byc.
Jak dojdziesz do tego to dasz znać? Bo mi jeszcze trochę zejdzie na dumaniu. A siostra dobrze prawi. Polej jej

Cytat:
Też mam kundelka ze schroniska, dokładnie to on.
Uwielbiam takie rasowe kundelki
Ja jak karmilam cyckiem w nocy to tylko uważałam żeby nie usnąć jak Stef ma go w buzi. Naczytałam się o zadławieniach. Oczywiście nieraz "udało mi się" zasnąć...

Cytat:
jeja nakarmiłam małego i poszłam go ululac bo widziałam ze chce i chyba zasnełam pierwsza

Archi co do spania to ja tez jestem za teraz co prawda mały wieksza czesc nocy spi w łożeczku ale nad ranem ląduje u nas-nie moge sie oprzec mój maz mówił ze ni ebedzie z nami spac bo on zrobi mu krzywde a jakos jak wróciliśmy do domku to sam mówił zeby go zostawic u nas bo on na pewno potrzebuje mamusi no i tak sobie z nami nynał nawet dzis gadalismy o tym a on mówił ze lubi jak maluszek z nami juz jest bo wtedy moze go w każdej chwili ucałowac)
Nasz Berbeć też ląduje w łóżku po ostatnim nocno-porannym karmieniu Zasypia w swoim łóżku
Stary 2011-11-24, 21:01   #1787
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Według bardzo wiarygodnego źródła jakim jest pudelek.pl miała cc

Kurde... tż zrobił swojskie wino, zrobiłam łyczek i chce mi się jeszcze
Czytałam ostatnio wypowiedź doradcy laktacyjnego onetu:
Cytat:
Jakoś trzeba spróbować sobie z tym poradzić. Niektóre kobiety pilnują
zdecydowanie ograniczyć ilośc bodźców docierających do maluszka już wczesnym
popołudniem. Inne ucinają sobie krótką drzemkę w dzień korzystając z pomocy
babci, którą wysyłają z ludzikiem na spacer. Dzięki temu wieczorem tylko jedna
osoba z pary mama-dziecko jest bardzo zmęczona. Można oczywiście spróbować
skorzystać z pomocy wspomagaczy takich jak np. herbatka z melisy, syrop
melisal. A jak to nie pomaga to co tam niech będzie lampka czerwonego wina.
Oczywiście przyczyn tych ,,piersiowych” problemów może być więcej np zaburzenie
techniki ssania.
Ciekawe , skoro pisze to wie,ale ja się boję zastosować taką metodę relaxu

Wymianka.
Stary 2011-11-24, 21:01   #1788
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
czym
gąbeczką nawilżoną z proszkiem lovella

25.08.2011

Stary 2011-11-24, 21:31   #1789
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam ostatnio wypowiedź doradcy laktacyjnego onetu:
Ciekawe , skoro pisze to wie,ale ja się boję zastosować taką metodę relaxu
Ciekawe, ale ja bym tam całej lampki nie wypiła, chociaż kusi już jak nie wiem To nasze wino jest tak mocne, że po tym jednym łyczku miałam wypieki

Cytat:
Apropo Lovelli to wczoraj w Bierdonce była promocja (chyba) i był proszek 1,8kg + płyn do płukania 1l koncentrat za niecałe 17zł

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-24, 21:31   #1790
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

oooo nie lubię jej! A cc pewnie ze względu na wadę wzroku

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 21:39   #1791
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
mhmm trzeba będzie przemyśleć..

Cytat:
Apropo Lovelli to wczoraj w Bierdonce była promocja (chyba) i był proszek 1,8kg + płyn do płukania 1l koncentrat za niecałe 17zł
to chyba zostało u Was po wakacyjnej promocji jakieś resztki, bo dawno ta promocja była

a odnośnie loveli to chyba moja córa ma uczulenie na ten proszek- dziś miała całą szyjkę wysypaną drobnymi krosteczkami i tak sobie składam do kupy te krostki na ciałku co ma i to dzisiejsze.. wykąpana dziś w krochmalu a jutro chcę kupić płatki do prania i sprawdzić na ubraniach

Julitka

Stary 2011-11-24, 21:47   #1792
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
oooo nie lubię jej! A cc pewnie ze względu na wadę wzroku
hehe

Cytat:
mhmm trzeba będzie przemyśleć..

to chyba zostało u Was po wakacyjnej promocji jakieś resztki, bo dawno ta promocja była

a odnośnie loveli to chyba moja córa ma uczulenie na ten proszek- dziś miała całą szyjkę wysypaną drobnymi krosteczkami i tak sobie składam do kupy te krostki na ciałku co ma i to dzisiejsze.. wykąpana dziś w krochmalu a jutro chcę kupić płatki do prania i sprawdzić na ubraniach

Oo widzisz za rzadko do Bierdonki zaglądam ale i tak mi się udało
Powodzenia w walce z uczuleniem Szymkowi też jakieś kropeczki dzisiaj wyskoczyły ale nie mam pojęcia od czego to mogłoby być

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-24, 21:56   #1793
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Oo widzisz za rzadko do Bierdonki zaglądam ale i tak mi się udało
Powodzenia w walce z uczuleniem Szymkowi też jakieś kropeczki dzisiaj wyskoczyły ale nie mam pojęcia od czego to mogłoby być
no bo cena super, bardzo się opłaca ten zestaw
no ciekawa jestem czy to od proszku, w sumie to wolałabym to niż jakby się miało okazać, ze to skaza a u Ciebie może od jakiegoś jedzenia?

Julitka

Stary 2011-11-24, 22:00   #1794
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
no bo cena super, bardzo się opłaca ten zestaw
no ciekawa jestem czy to od proszku, w sumie to wolałabym to niż jakby się miało okazać, ze to skaza a u Ciebie może od jakiegoś jedzenia?
W zasadzie nie jadłam ostatnio nic nowego Może to potówki Zobaczymy jutro
A na buzi też ma wysypkę? Bo u nas tylko na klacie.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Zmykam spać Kolorowych mamuśki i dzieciaczki

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-24, 22:04   #1795
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie nie jadłam ostatnio nic nowego Może to potówki Zobaczymy jutro
A na buzi też ma wysypkę? Bo u nas tylko na klacie.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Zmykam spać Kolorowych mamuśki i dzieciaczki
na buzi się jej pojawiają i znikają krosteczki, ale na pewno nie są to potówki, bo takie drobniejsze dużo, a tak ma na klacie, rączkach i nóżkach no i dziś na szyjce co jej wyszło ale tak dość sporo. Nic zobaczymy czy krochmal pomoże i zmiana proszku
to jak nic nowego to pewnie potówki wyszły Szymkowi
dobrej nocy!

Julitka

Stary 2011-11-24, 22:50   #1796
Patiisia
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny Dawno mnie tu nie było bo teraz mam spore zamieszanie.. w szkole czekają mnie egzaminy semestralne, prace kontrolne, oprócz tego co chwila latam z małym do lekarza i staram się jakoś wkręcić do społeczeństwa i od czasu do czasu gdzieś wyjść. Filipek waży już 5160g, rośnie zdrowo, ale niestety- ma skazę białkową.. Lekarka przepisała mu bebilon pepti ale nie sprawdził się u nas. Mały dzisiaj cały dzień płakał i zwijał się z bólu Nic nie pomagało. Nie wytrzymałam w końcu i dałam mu wieczorem nan1 (tj. poprzednie mleko Filipka). Bo ile można?? Bebilonu pepti nie chce jeść, dzisiaj jak go tylko pokarmiłam zaraz wszystko zwracał, ma problemy z robieniem kupki (kiedyś robił przynajmniej 3 razy dziennie, teraz 1 kupka na dzień to CUD), no i ten jego płacz, podkurczanie nóżek, i grymas na twarzy który zaczął mu towarzyszyć gdy tylko zaczęłam go karmić bebilonem.. A po nan-ie? Zupełnie inne dziecko! Po zjedzeniu 90ml z miejsca zrobił pokaźną kupkę (pierwszy raz musiałam wycierać jego plecy, całą pupkę, no i po raz 3 zdarzyło mi się że body i śpiochy do prania ), uspokoił się, a po kąpieli i ponownym dokarmieniu nan-em w końcu grzecznie śpi! Cały dzień mój maluszek musiał przecierpieć żeby pod koniec dnia powrócić do starego mleka, wypić je ze smakiem i iść spać. Jutro lekarce opowiem co i jak było z synkiem i będę nalegać by nie powracać do bebilonu i nie testować innych mlek (bo dziecko to nie królik doświadczalny!!), zresztą z moich (i innych osób pomagających mi przy małym) obserwacji nan1 mu w pełni odpowiada! Mam nadzieję że lekarka przychyli się do mojej prośby i zaleci mi albo stosowanie diety, albo zaprzestanie karmienia piersią, ponieważ dziś i wczoraj po karmieniu małego piersią pojawiła się nowa wysypka
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:13   #1797
archinta
Zakorzenienie

odkrylam jakiegos starego ipaq'a i mam neta w wyrku .

Ancia- historia karmela masakra. Pomyslec, ze w schronach tyle zwierzakow po takich przejsciach. Posmyraj go za uchem ode mnie.

Co do halti-tez mamy, ale u nas sluzy za niby kaganiec, smyczy tam nie zapinam.

Mam nadzieje, ze Piotrus zaraz kimnie- tatus dzis poprzestawial dzien do gory nogami
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:30   #1798
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
odkrylam jakiegos starego ipaq'a i mam neta w wyrku .

Ancia- historia karmela masakra. Pomyslec, ze w schronach tyle zwierzakow po takich przejsciach. Posmyraj go za uchem ode mnie.

Co do halti-tez mamy, ale u nas sluzy za niby kaganiec, smyczy tam nie zapinam.

Mam nadzieje, ze Piotrus zaraz kimnie- tatus dzis poprzestawial dzien do gory nogami
o a jednak ktos oprócz mnie grasuje po nocach
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 03:26   #1799
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
o a jednak ktos oprócz mnie grasuje po nocach
of korsssss
w trakcie karmienia to najlepsze zajecie

Ciekawe czy ktos jeszcze jest
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:06   #1800
anciaahk
kosmitka

Szybko nadrabiam i spadam do nauki. Za tydzień mam dwa kola i nic nie umiem .
Cytat:

Ancia
a w publicznym miejscu karmiłabyś? (czysta ciekawość) Franio jeszcze przerośnie Szymka zobaczysz
Hmmm nie wiem czy karmiłabym. Jutro przyjeżdzają do mnie koledzy z pracy(pracuję z mężczyznami) i nie będę przy nich karmić .
A Franio nie musi nikogo przerastać, już matka poszła po rozum do głowy .
Cytat:
Ancia noce przesypiac tak, ae wiem ze wtedy juz z nami nei ośpi bo pierwsza tura spania zaczyna sie od łożeczka hehe no ale zostaja popłudniówki na pitulanko i spanie razem

dzis moje dziecie w kapieli i po kapieli było cudna-nie darło sie huraaaaaaaaaa dodam ze kąpałam sama bo maż w pracy jestem z niego dumna
Jeszcze dużo tych przytulanek przed nami. A śpi Wasz Marcelek z Twoim misiem???
Brawa za samotną kąpiel. Zawsze podziwiam mamy, ktore same kąpią, chyba nie umiałabym się zorganizować, do tej pory kąpałam sama kilka razy tylko.
Cytat:
a co do taty to też mi szkoda że nie doczekał się wnuka z mojej strony, widziałam jak bardzo przeżywał chłopaków mojego brata a mojego niunia nie dożył
Małgosia u nas zabrałko 3 tygodni, dlatego mam taki żal do losu. Głupie 3 tygodnie.
Cytat:
Normalnie dzisiaj robię napad na biedronkę. Jak ma uspokoić, to ja muszę mieć.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Jak dojdziesz do tego to dasz znać? Bo mi jeszcze trochę zejdzie na dumaniu. A siostra dobrze prawi. Polej jej

Uwielbiam takie rasowe kundelki
Ja jak karmilam cyckiem w nocy to tylko uważałam żeby nie usnąć jak Stef ma go w buzi. Naczytałam się o zadławieniach. Oczywiście nieraz "udało mi się" zasnąć...
1. Nie wiem, czy dojdę o co chodzi. Ten typ chyba tak po prostu ma.
2. Niby też uważam, by nie przysnąć, ale niestety zdarza się, ale budzę się już bez cycka w buzi. Franek jak uśnie to puszcza sutek, więc chyba krzywdy nie jestem mu w stanie zrobić.
Cytat:
Zmieniłaś proszek czy uczulenie wyszło nagle?

U nas pojawiły się czerwone krostki na czole, takie plamowate zmiany. Albo mleko, albo pomidor. Odstawiam obie rzeczy i będę obserwować, wprowadzać pojedynczo.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Niezła pora pisania postów . Kamiś posmyrany.
Miałam problem z adopcją, bo był "dowodem" w sprawie , ale udało się. I jechaliśmy po niego z Mazur do Mielca cały dzień. Takiej wariatki w tym schronisku chyba jeszcze nie widzieli.

Franek dzisiaj nawet dał pospać, tradycyjnie płacz mu się włączył ok 5 rano, jak opiekę nad nim przejął ojciec. Ale pospałam do 7, co uważam za sukces.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Aha Natko - Twój Szymek tak ostro wgapia się w zabawki? Bo mój tak, ale chwilowo. Nudzą go. Woli tv czy lampy . Wczoraj grzechotką chciał go zainteresować rehabilitant, ale olał sprawę .

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Znowu długi post, znów go Cotka nie przeczyta .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości