Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 16:52   #3871
paulinika
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Myślałam też nad hiszpańskim ale właściwie to sama już nie wiem Reszta na priv
Kochana jak sie zdecydujesz na Español to wal smialo przez skype Cie naucze

Bylam dzisiaj u gina i wyszlam jeszcze gorzej niz wyszlam no ale coz...co za lekarka...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:00   #3872
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej. Boshe czy u Was tez taka lipa z kasa? czy ja sie gospodarzyć nie umiem
U mnie teeż

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Kochana jak sie zdecydujesz na Español to wal smialo przez skype Cie naucze

Bylam dzisiaj u gina i wyszlam jeszcze gorzej niz wyszlam no ale coz...co za lekarka...
Haha, będę pamiętać
A co z ta lekarka ? Co Ci powiedziała ?

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:07   #3873
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

moze zaczne pisac prace magisterskie

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:10   #3874
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie teeż

Haha, będę pamiętać
A co z ta lekarka ? Co Ci powiedziała ?
Wez mi nic o niej nie mow bo by butem zarobila doslownie
O tuz pani doktor klocila sie ze mna ze nie robili mi cytologi od 2010 roku gdy zalozyli mi spiralke a w kwietniu 2011 robili mi cytologie i macham jej papierkiem przed oczami a ona mowi ze nie nie robil mi cytlogi i kloc sie tu z baba...na dodatek mam 6 cyst, zmienili mi tabletki z 0,31 centow przeszlam na 27,99 euro i obojetnie czy mam cysty czy co dopiero jak zajde w ciaze mnie ginekolog ujrzy
Stary 2011-11-24, 17:12   #3875
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
To nie jest mało, jak na 2,5 tyg
A jak u lekarza ?
Dzięki, ale mam doła przez wzrost i zastój.
U lekarza... Dostałam recepty na 140zł Masakra.
Krem do oczu (na alergię, opuchliznę), drugi krem do innych części ciała (drapię do krwi pachy i łydki) i jedna tabletka (która kosztuje 45zł)...
Aha - co mi jest. No więc mam bardzo dużą alergię na prawie wszystko, wyniki po 10min przerażające (cała ręka czerwona i w bąblach - to już wyszło miesiąc temu). Obecnie może się objawiać alergia na roztocza (kurz).
Cytat:
Niestety u mnie często jest lipa z kasą.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-11-24 o 17:14
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:25   #3876
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
O tuz pani doktor klocila sie ze mna ze nie robili mi cytologi od 2010 roku gdy zalozyli mi spiralke a w kwietniu 2011 robili mi cytologie i macham jej papierkiem przed oczami a ona mowi ze nie nie robil mi cytlogi i kloc sie tu z baba...na dodatek mam 6 cyst, zmienili mi tabletki z 0,31 centow przeszlam na 27,99 euro i obojetnie czy mam cysty czy co dopiero jak zajde w ciaze mnie ginekolog ujrzy

A nie ma opcji, żebyś zmieniła lekarza albo co ? Musisz chodzić do tej baby ?

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Krem do oczu (na alergię, opuchliznę), drugi krem do innych części ciała (drapię do krwi pachy i łydki) i jedna tabletka (która kosztuje 45zł)...
Aha - co mi jest. No więc mam bardzo dużą alergię na prawie wszystko, wyniki po 10min przerażające (cała ręka czerwona i w bąblach - to już wyszło miesiąc temu). Obecnie może się objawiać alergia na roztocza (kurz).
Na pewno znowu zacznie spadać, zobaczysz
Ugh, z tymi receptami to faktycznie masakra. Ale może przynajmniej leki Ci pomogą i będziesz się lepiej czuła

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:42   #3877
Fenris
Czekam na Ragnarok

Magdaleno - mam nadzieję, że pomogą. Pożyczyłam kasę i dziś wykupię.

Kto mi zrobi to ---> link ?
Stary 2011-11-24, 18:04   #3878
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:

Niestety u mnie często jest lipa z kasą.
Ojeee współczuję. Ja wiem co to znaczy alergia, na szczęście teraz nie mam już tak jak kiedyś ale też nie czuję się z tym komfortowo. Zawsze na wiosnę moje dłonie zamieniają się w wielkiego liszaja Ceny leków potrafią wyprowadzić z równowagi ale najważniejsze żeby Ci pomogły i żebyś poczuła się lepiej.

A co do kasy Pandziu to myślę, że nie Ty jedna masz kryzys finansowy.
Ja wychodząc ze sklepu nie wierze że ceny z dnia na dzień potrafią się zmieniać i jeśli tak to będzie wygladało to nigdy nie będziemy dobrze gospodarzyć bo ceny rosną a nasz budżet domowy stoi w miejscu

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Magdaleno - mam nadzieję, że pomogą. Pożyczyłam kasę i dziś wykupię.

Kto mi zrobi to ---> link ?
Ejjj fajne to miejsce gdzie można Dukanowo zjeśc i nawet zamówić do chaty na pełen wypas...szkoda że u mnie nie ma takiej knajpki
Jest jedna z pizza i jest ona mmmmmm megaaa za☠☠☠ista ale co z tego jak nie dukanowa.
Kiedyś robiłam dukanową w domu ale ciasto było za cienkie a było dużo składników na gorze i sie lekko rozwalała ale w smaku była dosyć dobra jedna nie przekonała mnie na tyle zeby zrobiła ja raz jeszcze hehe...ale taka z załączonego linka bym zjadła i to juz teraz natychmiast hahah

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:11   #3879
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:

A nie ma opcji, żebyś zmieniła lekarza albo co ? Musisz chodzić do tej baby ?
U nas to dziala tak. Kto jest na sluzbie ten Cie patrzy, niestety sama wizyta prywatnie kosztuje 150 euro 80 za usg. Za kazdym razem na kogo innego trafilam, raz trafilam na ta ktora przyszla jak rodzilam zeby zobaczyc czy mam skorcze...a o ginekologu teraz na Kase chorych moge zapomniec...
Stary 2011-11-24, 18:20   #3880
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Zmień lekarza!!

Z tymi lekami to naprawdę masakra. Ceny są niezłe. Ja też: tabletki anty, na cholesterol (mam za wysoki trochę), belissa i suma sumarum trochę wychodzi. Kochanie też bierze leki na stałe. My to jak emeryci: po śniadanku i po kolacji po tableteczce.
Stary 2011-11-24, 18:25   #3881
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Zmień lekarza!!

Z tymi lekami to naprawdę masakra. Ceny są niezłe. Ja też: tabletki anty, na cholesterol (mam za wysoki trochę), belissa i suma sumarum trochę wychodzi. Kochanie też bierze leki na stałe. My to jak emeryci: po śniadanku i po kolacji po tableteczce.
Ja dzisiaj sie dowiedzialam ze nic nie daja na nadczynnosc tarczycy a ja mam bardzo wysoka. Limit jest do 200 a ja mam 499 i tak juz spadlam duzo ale nic mi nie daja. Okazalo sie ze Diane 35 mozna barac tylko przez 6 miesiecy a mnie uswiadomili po 1,5 roku niezle nie?? Teraz tez mi tabsy zmienili co oznacza, zly humor, super okres i rozregulowanie totalne...zyc nie umierac a jeszcze zeby to bylo za darmo ale mojemu TZ zabieraja ubezpieczenie za mnie i za mloda i to nie malo...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 19:27   #3882
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Ja biorę Yasmin od stycznia 2011 i też zastanawiałam się nad przerwą ale dzwoniłam do lekarki i powiedziała że te nowe tabletki nie wymagaja przerw, także ja już sama nie wiem.
A ja biorę głównie dlatego żeby w ogóle miesiączkować bo bez tabsów bywało różnie...Ostatnio dowiedziałam się na wizycie że powinnam się cieszyć że mam chociaż jedno dziecko, także nie ciekawie jak dla mnie. Ehhh no ale co zrobić taka już nasza kobieca uroda

A co do Diane35 to bym sie zastanowiła, brałam to w wieku 13 lat i hmmm niestety miałam chyba wszystkie skutki uboczne niektóre mam do tej pory ;| miały mi pomoc a pogłębiły tylko to co chciałam wyleczyć!

Faza II - trwa...

Edytowane przez Nadiia24
Czas edycji: 2011-11-24 o 19:33
Stary 2011-11-24, 20:18   #3883
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naa123 Pokaż wiadomość
Jeszcze mam takie pytanko... Czy w II fazie można używać kakao, odrobiny musztardy Dijon czy 1 łyżki skrobi kukurydzianej niezależnie czy jest 5 dni P czy 5 dni PW? Pytam bo trochę się pogubiłam
Tak, codziennie mozna, bez znaczenia, czy p czy pw, ale
1. tolerowane produkty, tj kakao i skrobia -w razie zatrzymania wagi odstawic na kilka dni
2. mozna tylko 2 takie rzeczy dziennie skonsumowac

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
właśnie sobie oglądałam zdjęcia sprzed diety i aktualne.. masakra

znalazłam fajne ćwiczenia z hula-hop i jeszcze bardziej nie mogę się doczekać aż przyjdzie..

posprzątane całe mieszkanie
Mam nadzieje, ze zmiana na lepsze

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Muszę zobaczyć która to.
Wczoraj sobie oglądałam zdjęcia. Kurna, przytyłam. A na dukana takiego normalnego II-fazowego juz nie umiem powrócić.

Fajnie.

Ja też jestem strasznie ciekawa Twej twarzyczki.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

W miare ok., ale chciałabym schudnąc 10 kilo w jeden dzień.
Nie przejmuj sie przytyciem, Rodzynek nasz kochany lubi grube, w koncu te buziaki co mi posyla to nie bez powodu, czy...?
A wczoraj gadalam na skype z tata- stwierdzil, ze schudlam, i pytal, czy moj mezus mi nie daje jesc, czy co....
1. moj tato jest zartownisiem, wiec moze powiedzial co myslal ale na odwrot
2. albo faktycznie kilka ostrych dni dukania i wygladam na wyglodzona
sama nie wiem...
Bo jak punkt 1. to sie zalamie chyba

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Fajnie, ale teraz i tak nie mam kasy.

Eeee, tak tylko pewnie kokietujesz.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ja wczoraj wysprzątałam na błysk, aż się spociłam przy odkurzaniu.
waga Ci w cyferkach wynagrodzi:brz ydal:

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Wiesz ile mozna przy tym kalorii stracić? Czysta

Czysta jest
1.twoja chalupka teraz
2. przyjemnosc
3.i wodeczka:brzydal :

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja nie lubię sprzątać a te czysta kalorii wolałabym stracic w inny sposób, bardziej przyjemny

Nataleczko czy Ty chcesz nas odwieść od odchudzania metodą Dukana?? Chyba źle trafiłaś Nic nowego, o czym byśmy nie słyszały już tu nam nie zaprezentowałaś... Przeczytałam artykuł Twojej dietetyczki i wcale się nie dziwie, że doszła do wniosków jakie zaprezentowala... trudno, żeby przychodzili do niej ludzie, którym sie udało przejść całą dietę, bez uszczerbku na zdrowiu, bez efektu jojo i wyszli zwycięsko Skąd więc ma wiedzieć, że dieta jest dobra skoro ma do czynienia tylko z osobami, którym się nie powiodło?? A jestem równiez przekonana, ze większośc z tych osób jednak sobie pofolgowała i nie przeszła przez wszystkie fazy diety prawidłowo. Z własnego doświadczenia mogę jedynie powiedzieć, że nauczyłam się urozmaicać swoje menu, wybierać produkty niskotłusczowe, jeść dużo warzyw, nie jeść slodyczy (wydawało mi się to wczesniej niemożliwe), robiłam regularnie pełen zakres badań, które były w normie a nawet lepsze niż wcześniej, przestal mnie boleć kręgosłup i poza koniecznością wymiany garderoby nie zauważyłam minusów. A co do efektu jojo - to może on sie pojawić po każdej diecie i nie ma tu reguły
Ina koniec mojego (za długiego pewnie) wywodu również mogę napisać, że czuję się ŚWIETNIE Każdy wybiera co dla niego lepsze... dziękuję za troskę!
...a w Angorze byl naglowek na cala okladke, wielkimi, czarnymi literami DIETA DUKANA POWODUJE RAKA!!!! pamietacie.... ludzie wierza w to co ktos napisze, uslyszy, niedoslyszy, przekreci, a potem tak jest...
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 20:18   #3884
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Dobranoc dziewuszki

Życzę dużych spadeczków jutro... i kolorowych snów

Cya!

Faza II - trwa...

Stary 2011-11-24, 20:23   #3885
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmień lekarza!!

Belissa Ci nie potrzebna, gdyz jestes Belissima

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-11-24, 21:44   #3886
goslawka
Zadomowienie

A moja koleżanka, która jest dietetykiem z wykształcenia i pracuje w zawodzie :P kiedy pytałam ją o diete proteinową powiedziała, że nie widzi przeciwskazań i dieta jak dla mnie (bo w koncu o siebie pytałam :P) jest jak najbardziej ok. ;]

W ogole wazyłam sie dzisiaj i po 3 dniach uderzeniówki -1kg ;D to znak, że trzeba zaczac sie wazyc raz w tygodniu :P bo tak codziennie to oglupieje, chyba ze kupie nowa wage? Bo ta moja to taka stara jest i bardzo niedokładna...
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:47   #3887
nikamo36
Zadomowienie

Witam,za spadkiWcześniej pisałam,że chcę rzucić dietę w cholerę i dalej mam taki zamiar bo ten wzrost mnie(+1,2kg) dobija,człowiek sie stara,pilnuje a tu wzrost
Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
A moja koleżanka, która jest dietetykiem z wykształcenia i pracuje w zawodzie :P kiedy pytałam ją o diete proteinową powiedziała, że nie widzi przeciwskazań i dieta jak dla mnie (bo w koncu o siebie pytałam :P) jest jak najbardziej ok. ;]

W ogole wazyłam sie dzisiaj i po 3 dniach uderzeniówki -1kg ;D to znak, że trzeba zaczac sie wazyc raz w tygodniu :P bo tak codziennie to oglupieje, chyba ze kupie nowa wage? Bo ta moja to taka stara jest i bardzo niedokładna...
,dieta jest ok.dopóki nie masz problemów za zdrowiem albo podchodzisz do niej 2 raz-zwłaszcza to drugie to masakra(jak dla mnie)

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez borczus88 Pokaż wiadomość
a mi się wlasnie lepiej chodzi w obcasach w zimę, na plaskich sie strasznie ślizgam
bylam tylko raz na lodowisku i trafily mi sie nienaostrzone łyżwy i mialam niezla lipę, potłukłam sobie tyłek, od tamtego czasu mam traume ale na rolkach lubie śmigać
Witam,mam nadzieję,że jest ok.i kupiłaś te super kozaczki,wiesz jak ja bym miał do dyspozycji taką kwotę to pewnie też bym je kupiła ale u mnie kiepsko z kasą a jeszcze synek choruje i sporo kasy idzie na niego no i jeszcze mam z nim skierowanie do szpitala bo ma problemy kardiologiczne,wszystko sie nałożyło i chyba odbiłam na tobie,sory
Ja też wolę chodzić na obcasach w zimę bo wtedy uczysz się jak łapać równowagę a po zimie "jak znalazł" a buty na płaskim za zwyczaj są na takiej podeszwie,że się ślizga A już nie mówiąc,że mój Tż ma 196cm a ja 168cm więc nic innego mi nie zostaje bo straszna różnica wzrostu
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 22:47   #3888
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja od stycznia 2010.
a ja od luty 2010 z tym że ten cały rok to przerwa na tycie była

czytam i przygotowuje sie do powrotu, przerażaja mnie ceny produktów białkowych ale nie ma nic za darmo niestety i albo wydam na żarcie białkowe i bede wygladać jak człowiek albo bedę dalej wcinać bułki i wygladac jak gruby człowiek
Stary 2011-11-24, 23:05   #3889
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość

czytam i przygotowuje sie do powrotu, przerażaja mnie ceny produktów białkowych ale nie ma nic za darmo niestety i albo wydam na żarcie białkowe i bede wygladać jak człowiek albo bedę dalej wcinać bułki i wygladac jak gruby człowiek
Kochana drugie i kolejne podejście to masakra,powiem ci,że właściwie nie chodzi o ceny tylko o silną wolę bo zasmakowałaś w innych(nie dukanowych)produktach i ciągnie do nich,ja miałam przerwe 4 miesiące i teraz trudno wrócić i przy małym grzeszku trochę kg wraca
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-11-24, 23:14   #3890
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Kochana drugie i kolejne podejście to masakra,powiem ci,że właściwie nie chodzi o ceny tylko o silną wolę bo zasmakowałaś w innych(nie dukanowych)produktach i ciągnie do nich,ja miałam przerwe 4 miesiące i teraz trudno wrócić i przy małym grzeszku trochę kg wraca
wiem coś o tym bo próbowałam już wracać i kończyło się na 3-4 dniach a potem jakbym normalnego jedzenia nie widziała, ale ciasne ciuchy i waga same mówia za siebie i musze coś z tym zrobić zanim dobije do swoich kg sprzed Dukana a miałam dokładnie tyle co ty - udało mi się zejść do 85kg a teraz na granicy wagi 3D jestem i to mnie przeraża.
Stary 2011-11-24, 23:23   #3891
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:

pocieszylas mnie

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Cytat:

klask i:

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-11-24, 23:24   #3892
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
wiem coś o tym bo próbowałam już wracać i kończyło się na 3-4 dniach a potem jakbym normalnego jedzenia nie widziała, ale ciasne ciuchy i waga same mówia za siebie i musze coś z tym zrobić zanim dobije do swoich kg sprzed Dukana a miałam dokładnie tyle co ty - udało mi się zejść do 85kg a teraz na granicy wagi 3D jestem i to mnie przeraża.
za te 85kg,też bym chciała ale dieta i problemy mnie dobijają,właśnie zastanawiam się na rzuceniem jej,wróciłam do kg z przed zaprzestania i skoczyło do góry mimo,że nic nie grzeszyłam,na szczęście w ciuchy wchodzę,nie widzę różnicy,a co tzn "3D" i co cię przeraża?
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-11-24, 23:39   #3893
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
za te 85kg,też bym chciała ale dieta i problemy mnie dobijają,właśnie zastanawiam się na rzuceniem jej,wróciłam do kg z przed zaprzestania i skoczyło do góry mimo,że nic nie grzeszyłam,na szczęście w ciuchy wchodzę,nie widzę różnicy,a co tzn "3D" i co cię przeraża?
3D - waga trzycyfrowa
a przeraża mnie to że przychodzi taki moment ze człowiek sie zapomina, wszystko mu jedno i ma gdzieś diety, wygląd i się zapuszcza, a potem jak przychodzi olśnienie to do zrzucania jest dużo za dużo - i znowu dieta i walka i znowu po jakimś czasie zwątpienie, znużenie i i znowu obojętność jak wyglądamy bo smakowite rzeczy wygrywaja z białkami i takie kółko nam się robi - ech żeby to było takie proste to by człowiek nie musiał szukac diety właściwej dla siebie, chociaz ja próbowałam wielu, także jakies prochy odchudzające i jedynie dukan na mnie wpłynął pozytywnie - w tym sensie że schudłam i nie musiałam liczyc kalorii, listków sałaty, nie chodziłam głodna, a to że kg wróciły to niestety moja wina bo nie zrobiłam III fazy, nie stosowałam dnia białkowego więc na diete nie ma co zwalać winy, bo dopóki się pilnowałam jako tako i kolacje i śniadania białkowe robiłam to się trzymałam mniej wiecej w normie jaka osiągnęłam ale sobie pozwoliłam i moja waga tez sobie pozwoliła

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2011-11-24 o 23:41
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 23:52   #3894
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
3D - waga trzycyfrowa
a przeraża mnie to że przychodzi taki moment ze człowiek sie zapomina, wszystko mu jedno i ma gdzieś diety, wygląd i się zapuszcza, a potem jak przychodzi olśnienie to do zrzucania jest dużo za dużo - i znowu dieta i walka i znowu po jakimś czasie zwątpienie, znużenie i i znowu obojętność jak wyglądamy bo smakowite rzeczy wygrywaja z białkami i takie kółko nam się robi - ech żeby to było takie proste to by człowiek nie musiał szukac diety właściwej dla siebie, chociaz ja próbowałam wielu, także jakies prochy odchudzające i jedynie dukan na mnie wpłynął pozytywnie - w tym sensie że schudłam i nie musiałam liczyc kalorii, listków sałaty, nie chodziłam głodna, a to że kg wróciły to niestety moja wina bo nie zrobiłam III fazy, nie stosowałam dnia białkowego więc na diete nie ma co zwalać winy, bo dopóki się pilnowałam jako tako i kolacje i śniadania białkowe robiłam to się trzymałam mniej wiecej w normie jaka osiągnęłam ale sobie pozwoliłam i moja waga tez sobie pozwoliła
Skąd ja to znam,jak byś pisała o mnie tyle,że ja dalej na II fazie,w czasie wakacji grill na działce i sporo zapomnienia o diecie,zmysły zasmakowały dobrego i teraz trudno je uspokoić i wrócić na drogę dukana,wszystko tak kusi bo wiemy jak smakuje i jakie jest dobre,zwłaszcza jak trzeba robić jedzenie dla innych nie dukających, MASKRA
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-11-24, 23:56   #3895
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a ja mam zepsutą wagę i się nie ważę idę do gina 13grudnia i jestem ciekawa jaki szok przezyje a jak powiedziałam małżowi,że na mikołaja chce wagę to powiedział " KOBIETO WYBIJ SOBIE TO Z GŁOWY, BO TY MASZ OBSESJE JUŻ " ;( toć zrozumienie

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 00:02   #3896
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Skąd ja to znam,jak byś pisała o mnie tyle,że ja dalej na II fazie,w czasie wakacji grill na działce i sporo zapomnienia o diecie,zmysły zasmakowały dobrego i teraz trudno je uspokoić i wrócić na drogę dukana,wszystko tak kusi bo wiemy jak smakuje i jakie jest dobre,zwłaszcza jak trzeba robić jedzenie dla innych nie dukających, MASKRA
to w sumie jest dziwne bo jak miałam mocne postanowienie schudnąć to można było jeść przy mnie wszystko - gotowałam dla rodzinki i podjadałam twaróg albo wędlinę jak miałam mocne ssanie, dzieciaki jadły przy mnie chipsy, lody itp i przecież wiedziałam jak smakuje ciasto, czekolada, ziemniaki, chleb itp ale nie ciagnęło mnie aż tak do tego a teraz wręcz odwrotnie - podjadam ciasto, czekoladę, chleb - a białko może leżeć obok mnie i nie zjem
chyba gdzieś w głowie siedzi jakiś durny chochlik i źle podpowiada
Stary 2011-11-25, 00:15   #3897
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam zepsutą wagę i się nie ważę idę do gina 13grudnia i jestem ciekawa jaki szok przezyje a jak powiedziałam małżowi,że na mikołaja chce wagę to powiedział " KOBIETO WYBIJ SOBIE TO Z GŁOWY, BO TY MASZ OBSESJE JUŻ " ;( toć zrozumienie
Kochana nasza "ciężarówko",waga to ci nie potrzebna,bynajmniej na razie,dziecinka jest ważniejsza,odżywiaj się zdrowo a waga po ciąży wróci do stanu z przed ciąży,

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
to w sumie jest dziwne bo jak miałam mocne postanowienie schudnąć to można było jeść przy mnie wszystko - gotowałam dla rodzinki i podjadałam twaróg albo wędlinę jak miałam mocne ssanie, dzieciaki jadły przy mnie chipsy, lody itp i przecież wiedziałam jak smakuje ciasto, czekolada, ziemniaki, chleb itp ale nie ciagnęło mnie aż tak do tego a teraz wręcz odwrotnie - podjadam ciasto, czekoladę, chleb - a białko może leżeć obok mnie i nie zjem
chyba gdzieś w głowie siedzi jakiś durny chochlik i źle podpowiada
Miałam to samo przed wakacjami i nic mnie nie ruszało a teraz odwrotnie do ciebie,ciągnie mnie do mięsa,ziemniaków,chipsów a słodkie może nie istnieć,ten chochlik jest strasznie zdradliwy dla każdego inaczej,trzeba wziąść się w garść ale to trudne jak ch.....a
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-11-25, 05:30   #3898
Fenris
Czekam na Ragnarok

W koncu wzrost spadl, ale brakuje jeszcze 400g do wagi z 20.11. Uff...

Mam dziś na obiad resztke zupy i kurczaczki, a do pracy papryke i serki.

Nasmarowalam na noc oczy tym kremem na alergie/opuchlizne (pieklo) i obudzilam się z tak samo spuchnietymi + pala zywym ogniem i pieka. Masakra Jest mi bardzo goraco w oczy. Nie wiem czy tak ma dzialac ta masc czy cos jest nie tak.

Milego dnia!
Stary 2011-11-25, 06:37   #3899
naa123
Przyczajenie

Ja nie wiem ze mną to chyba coś jest nie tak... Dzisiaj znowu wzrost o 400 g...
naa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 06:46   #3900
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to samo każdy miesiąc kończę na debecie
Cytat:
oby chociaz leki pomogły...
Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość

...a w Angorze byl naglowek na cala okladke, wielkimi, czarnymi literami DIETA DUKANA POWODUJE RAKA!!!! pamietacie.... ludzie wierza w to co ktos napisze, uslyszy, niedoslyszy, przekreci, a potem tak jest...
Mnie denerwuja takie artykuły Ciekaw jakie badania robili i najakiej grupie ludzi stosujących te dietę, że im takie wyniki wyszły Bujda jakich wiele...
Cytat:
Ja bym już teraz nie potrafila ne ważyc się codziennie...u mnie to już nałóg no i kontrola, bo jak widze wzrost ta większą kontrole mam nad tym co jem
Cytat:
Nasmarowalam na noc oczy tym kremem na alergie/opuchlizne (pieklo) i obudzilam się z tak samo spuchnietymi + pala zywym ogniem i pieka. Masakra Jest mi bardzo goraco w oczy. Nie wiem czy tak ma dzialac ta masc czy cos jest nie tak.
O kurczaki! A czytalaś ulotkę czy takie może być działanie niepożądane?? Ja bym zadzwoniła do lekarza i podpytała czy przypadkiem nie trzeba jednak tego kremu zmienić

U mnie dzisiaj spadek 0,5 kg no ale nie ma się co dziwić- to po proteinowym czwartku

Dzisiaj mam bezkrólewie w pracy(nie ma kierownika) i kto mnie teraz do pracy zmotywuje

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości