|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() stronczek witamy w pl monia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Baboniku współczuje. Ale wszytsko się dobrze skończyło
![]() Brumku u nas asymetria objawiała się raz tym, ze Agata wyginała się (do tej pory tak ma) - jak śpi na bku to odchyla głowe do tyłu. Do tego głowa tylko ułożona w lewą strone, jak przekręciłam na prawą to myk i znów (zreszta czuc opór przy przekręcaniu). Jak leżała na brzuchu to teznie chciała się obracać na lewą. Mozna było jej grzechotac za uchem i nic to nie dało. Ale skoro pediatra nic Wam nie mówiła, to pewnie jest ok. Gratuluje wszytskich tygodni i miesiecznic. Ja ide spac, bo padam na ryjek, Agata spokojna, ale ja sie dzis na latałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Wtajemniczenie
|
Babonik współczuję
![]() ![]()
#1984 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja tylko na moment
![]() Jak bede miała możlwość to się odezwe. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
To spokojnej podróży Agula
![]() będziemy czekać.
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Agula, powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
iwonap79 widzę Cię. Co u ciebie?
#1990 |
Wtajemniczenie
|
agulaaabar trzymam kciukasy
patiku i brumeczku ja często piękę dla poprawy humoru, gorzej właśnie z tym jedzeniem ![]() dziś ciacho poleciało dla taty jako jeden z prezentów urodzinowych Monia ![]() ![]() Babonik ![]() nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak się zestresowałaś co do piosenek u nas hit hiciorów jest dzik jest dziki z Akademii Pana Kleksa pozatym kaczka dziwaczka
#1991 |
Zakorzenienie
|
u nas hitem jest piosenka z filmu "bylo sobie zycie" po francusku (nie, nie umiem po francusku nic poza pierwszymi dwoma wersami... reszte robie lalalalalala i tez jest git)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie stresuj się ![]() ![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
Strasznie Ci współczuję, wyobrażam sobie jak się przestraszyłaś. Dobrze, że udało się w porę zainterweniować. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam się wieczorową porą ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa, no i nie zacytowało mi wszystkiego- dołączam się do "cierpiących" z powodu @ ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bo mój wstrętny mąż to niejadek nad niejadkami. Je mniej niż 6-letnia dziewczynka, słowo! Wybrażacie sobie jakiś kompleksów można się nabawić przy takim gościu ![]() Przyszłą zawieszka - ptaszek Lameze. Fajniusi jest ![]() I jeszcze hit z dzisiejszej kąpieli: Ja siedzę w wannie, Tymuś na kolanach, przodem do mnie i wierzga nóżkami tak mocno, że raz po raz kopie mnie w pierś. A mąż na to: "Tymciu, jedzenia się kopie". ![]()
![]() |
#1994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to znaczy nie wszytkie moje rzeczy mu smakują(mowa o dietetycznym jedzeniu) a jednak przekonałaś sie do Lamaze ![]() a gdzie go zawiesisz?
![]() |
#1995 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mąż pełna kultura ![]() ![]() I jak nie budzisz Tymka, to o której się sam domaga jedzenia? Marzena ja mam Skrzypovite i chyba widzę małą poprawę. Marina mój Kuba uwielbia tę reklamę i też chodzi i śpiewa ![]() (a tamte piosenki to Kuba śpiewa, nie ja małej ![]() Babonik jak się czujesz? Coś chciałam pisać i zapomniałam ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-24 o 23:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
czy możecie mnie znowu wesprzeć klikami?
ja nie mogę się doczekać przypływu gotówki to też młodej kupię jakąś zabawkę Lamaze a co ![]()
#1997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wstaje koło 8. Ale dziś nie wytrzymałam i jak się do 8.15 sam nie wołał, to poszłam i go obudziłam ![]() Wsparłam ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- I kurcze, co z Żanetką ![]() .
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
Witam
A my dziś znowu pierwsze...ehhh ten mój ranny ptaszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Rozeznanie
|
moja wariatka od 5 niespi,padam na pysk o 3 na jedzenie sie obudzila po 4 zasnela i o 5 znow hula
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja.
Dominik wstał o 6.10 zjadła i stwierdził, że już czas zacząć dzień. No to nie śpimy. Dziecię teraz ciśnie coś w leżaczku a mama umiera z bólu. Nic mi się nie zmieniły @ po ciąży ![]() ![]() Ech... w dalszym ciągu uprawiam tumiwisizm i wszystkomniewkurzyzm i nicmisieniechcizm ![]()
#2001 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Witam się znad porannej kawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. drugiego ![]() ![]() A co do pierwszego to wyobrażam sobie ![]() ![]() ![]() U nas noc znośnie, choć usypianie znów trwało i trwało.... ja już nie wiem czy to zęby, czy jakiś skok... ![]() Ale i tak się wyspałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
A Agatka dziś spała do 7.20. Więc wyspałyśmy się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas dziś chyba najgorsza noc od początku ![]() Lila zasneła po 20, obudziła się 1.30 i potem już budziła się co godzine ![]() wzięłam ją do nas i co się obudziła to dawałam jej cycka i spałam dalej ale i tak się nie wyspałam. Chyba ją brzuch męczył, bo rano zrobiła kupę, a to jej się też nigdy nie zdarzyło.. wczoraj dostała jabłko z gruszka więc to może to.. w ogóle przez to rozszerzanie diety rozregulowała nam się pora kup. wcześniej było codziennie o 10 rano ![]() ![]()
![]() |
#2004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A u nas klatwy czas trfa...... ![]() po urodzeniu szpital na tydzien potem katar, katar , katar, potem antybiotyk, inhalacje ....choroba tydzien byl zdrowy...... tak sie cieszyłam a tu dzis rano znow odciagnelam zielona koze i uslyszalam pokaslywanie suche ![]() ![]() przeciez to jakas paranoja zeby prze 3 mc swojego zycie byl tylko TYDZIEŃ zdrowy ![]() ![]() ![]() rece rozkladam chce mi sie wyc z bezsilnosci...... co ja robie zle ![]() ah........... DZIŚ KOŃCZYMY 3 MIESIĄCE Pytanie czym mozna posmarowac dziecku spierzchniete usteczka??? Witamina A? Mascia witaminowa???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziękuję za słowa otuchy ![]() Iustynka-jak się czuję?? bałam się iść wysrać /za przeproszeniem? ![]() ![]() Agulaaaabar- szerokiej drogi i powodzenia. Ja ide sprzątać,bo popołudniu idę do pracy ![]() ![]() ![]() w końcu pare minut poza domem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Raczkowanie
|
Dobry mamusie
![]() Babonik - szok! ale się musiałaś najeśc strachu. dobrze, że się to gorzej nie skonczyło ![]() SweetAngel1984 - maścią z wit A można. Brawa za 3 miesiące i zdrówka ![]() My wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Majcia waży 7600 ![]() ![]()
#2007 | |
Wtajemniczenie
|
witam z rana
własnie jem sniadanie, i jak zwykla od jakiegos czasu nic mi sie nie chce, Oliwka w przedszkolu, byłam juz w tesco( ode mnie do tesco piechota jakieś 15 min)kupiłam jakieś tam serpentyny, czapeczki, kubeczki i talerzyki z Kubusiem Puchatkiem, balony i inne pierdoły i ponad 50 zł wydałam, matko jakie to wszystko drogie, ale co zrobię, urodziny ma się raz w roku, a odnośnie tego kremu co stosuję z LA ROCHE to smaruje się tylko na noc, ale już widzę różnice, nigdy nie mialam problemów z pryszczami( no może w redniej szkole parę i od czasu do czasu przy okresie) a tu dzisiaj rano, na brodzie zaczyna mi cos wychodzic, troszkę się boję, no ale jeżeli ten krem aż tak oczyszcza, to chyba mogę się poświęcić, najwyżej będę wyglądała jak zombi ![]() o Boże własnie zobaczyłam w ddtvn, że będzie o dzieciach, i że w łóżku rodziców umiera najwięcej dzieci ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- a i gratuluję wszystkich skończonych tygodni i trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek świetnie że u Was ok, i znalazłas przyczynę wycia. Oby inne żelazo tak nie wpływało na nastrój Tymka. Zanetaa była wczoraj w klubie, nie wiem dlaczego tutaj nie zajrzała ![]() Gdzie Stapelka? Dakaro usiądźcie i porozmawiajcie. Decyzja na całe życie, fakt. Ale chciałabym się z Tobą zamienić i móc teraz taką podejmować... Oboje pochodzicie z Kielc, tak? A jak teściowa? pamiętam pisałaś że ma raka... Wieczorem wczoraj juz nie zajrzałam do Was bo dzieć buczał przed spaniem i zmęczona usypianiem jej-poszłam spać. Nie umie sama zasnać w łóżeczku, na rękach też najpierw ryczy i ryczy, rzuca się aż uśnie. I ostatnio nie idzie spać wczesniej jak 21, i nijak nie przekłada to się na długość jej snu, bo nadal o 6 na nogach ![]() W związku z tym nie mam wieczorem czasu dla siebie, bo tylko spać mi się chcę. Po kąpaniu wczoraj zakładam Sarze pampka, rozkładam go - a w nim- szczypawka. Przestraszyłam się, jak ona tam wlazła( dzienna porcja pampków leży na tapczanie gdzie przewijam) i skąd u mnie w domu szczypawy ![]() Dzisiaj jak tż będzie to planuję zrobić u młodej generalne sprzątanie z odsuwaniem mebli. Jeszcze jedno: przy karmieniu jej poci jej się z tyłu główka. Niedobór D czy nadmiar? czy tak ma? bo w innych sytuacjach się nie poci...pomożecie? Marzena nie przypominaj mi o włosach. Ja mam jeszcze łupież ![]() Używam szamponu biovax i maseczki ( ta maseczka jak raz na tydzien to dobrze- nie chce mi się jej spłukiwać) i skrzypo vita- narazie efektów brak. sAra wczoraj nie zrobiła kopy.Pierwszy dzien bez koopy ![]()
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie gotuje Agacie zupki, dostała wczoraj królika. Teściu odzielił mięsko od kości. A ja biore się za porcjowanie i zamrażanie + troche ugotowałam do zupek
![]() Takie prezenty to ja rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zadomowienie
|
z okazji naszej 3 miesiacznicy jestesmy w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.