Z Dziewczynek w Kobiety... Czas zmian nadszedł! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 19:13   #181
zielona2
Rozeznanie

Dot.: Z Dziewczynek w Kobiety... Czas zmian nadszedł!

Jest tu jeszcze ktos?
Jak idzie?
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 00:19   #182
agus1315
Zakorzenienie

ooo, w końcu się ktoś odezwał

ja nadal na etapie poszukiwań, niestety funduszy brak
Stary 2011-11-17, 06:18   #183
kurakowa
Raczkowanie

ja już właściwie większość rzeczy mam skompletowanych, brakuje mi koszul, jednej czarnej spódnicy klasycznej no i butów na zimę...
Stary 2011-11-18, 11:23   #184
Cynamonkaa
Cytrynka

gdzie mogę znaleźć miękkie, dobrze skrojone kolorowe koszule? zależało by mi np na jakieś pudrowej, jasnoniebieskiej, ogólnie pastele bo posiadam w swojej szafie 4 z czego 2 nadają się tak naprawdę do użytku...

Cynamonkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 14:18   #185
agus1315
Zakorzenienie

podłączam się do pytania
Stary 2011-11-18, 19:58   #186
kurakowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
podłączam się do pytania
i ja też, chociaż już prawie straciłam nadzieje :/
Stary 2011-11-19, 02:06   #187
201706121151
Konto usunięte

Temat dla mnie! Od długiego czasu dochodzi do mnie, że muszę zacząć się inaczej ubierać, coś mi się tam w głowie tworzy, mam pomysły na pojedyncze ubrania, ale już żadnej koncepcji na zestawy .
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 09:49   #188
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cynamonkaa Pokaż wiadomość
gdzie mogę znaleźć miękkie, dobrze skrojone kolorowe koszule? zależało by mi np na jakieś pudrowej, jasnoniebieskiej, ogólnie pastele bo posiadam w swojej szafie 4 z czego 2 nadają się tak naprawdę do użytku...
miękkie, które jednocześnie mocno by się nie gniotły..

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2011-11-19 o 09:51
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 11:06   #189
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaFleurBlanche Pokaż wiadomość
Temat dla mnie! Od długiego czasu dochodzi do mnie, że muszę zacząć się inaczej ubierać, coś mi się tam w głowie tworzy, mam pomysły na pojedyncze ubrania, ale już żadnej koncepcji na zestawy .

Polecam polyvore.com, dzieki tej zabawie, naprawde sama duzo sie nauczylam jesli chodzi o komponowanie zestawow.

Ja natomiast wiem juz jak chce wygladac, jednakze uzupelnianie garderoby to nie jest szybki proces. W sklepach wcale nie ma tego czego szukam, zreszta kto ma czas na co weekendowe maratony po sklepach, ponadto jesli juz jest to sa to naprawde drogie rzeczy.
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 14:23   #190
agus1315
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
Polecam polyvore.com, dzieki tej zabawie, naprawde sama duzo sie nauczylam jesli chodzi o komponowanie zestawow.

Ja natomiast wiem juz jak chce wygladac, jednakze uzupelnianie garderoby to nie jest szybki proces. W sklepach wcale nie ma tego czego szukam, zreszta kto ma czas na co weekendowe maratony po sklepach, ponadto jesli juz jest to sa to naprawde drogie rzeczy.
dokładnie kupić by się chciało wszystko ale czasu i przede wszystkim kasy na to to już brak
Stary 2011-11-21, 23:52   #191
201706121151
Konto usunięte

Cytat:

Dzięki, właśnie sprawdzam tę stronę .
Co do kompletowania garderoby, to prawda. Teraz wszystko jest takie drogie . A w temacie kobiecości, to pochwalę się, że ostatnio zaszalałam i sprawiłam sobie:
tę torebkę - http://www.riverisland.com/Online/wo...ock-bag-610605
i tę sukienkę - http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ISS%2BNECKLINE (sorry za linki, nie umiem jeszcze wklejać zdjęć)
Sukienka jest raczej dziewczęca, ale baaardzo mi się spodobała .

Edytowane przez 201706121151
Czas edycji: 2011-11-21 o 23:53 Powód: uzupełnienie postu
Stary 2011-11-22, 18:54   #192
pyska06
Zadomowienie

Chętnie się przyłączę do wątku

Czytając pierwszy post autorki czułam się jak bym to ja go pisała właśnie od dłuższego czasu planuje sobie całkowicie wymienić garderobę i zacząć od początku. Mam szafy wypchane byle jakimi ciuchami i jak gdzieś trzeba wyjść oczywiście nie mam co na siebie włożyć a moje porządki zaczynają się i kończą się zawsze tak samo, nawet i dzisiaj już na poważnie miałam porządkować szafę.
Wszystko jak leci wyrzucam na jedną kupę i jak widzę stos tych ubrań, że żadnego nie można ze sobą skomponować ( większość to zwykłe bluzeczki i t-shiry, sweterki, golfy, masa jeansów w których nie chodzę już od jakiegoś czasu no i czasem znajdzie się coś "normalnego" takie coś co nada się do stworzenia wymarzonej szafy ) biorę się za głowę odechciewa mi się wszystkiego, więc wszystko ląduje z powrotem do szafy. Marzy mi się styl kobiecy i elegancki jednocześnie. Dużo ludzi zaniża mój wiek myśląc, że mam dopiero 18 lat mimo,że mam już 24 lata a to wszystko przez ubiór i przez to, że jestem chuda, a moja budowa sylwetki przypomina ogórek. Dlatego fajnie, że jest nas więcej wspólnymi silami może jakoś uda nam się zrealizować nasze wspólne marzenie Chciałam bym mieć w szafie więcej sukienek, mój TŻ uwielbia mnie jak je noszę, ale nie mam ich za wiele, mam kilka par szpilek, ale co z tego jak nie do wszystkich moich ubrań one pasują . Zwykłe bluzki i t-shirty wymienić na jakieś zwiewne bluzeczki, tuniki i żeby jak otworzę szafę wszystko z wszystkim można było skomponować. Szkoda tylko, że na nowe ciuchy brakuje ciągle kasy

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 22:18   #193
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pyska06 Pokaż wiadomość
Szkoda tylko, że na nowe ciuchy brakuje ciągle kasy
Ja czekam na wyprzedaże, czasem można naprawdę coś taniego i pięknego złowić. Ja już oszczedzam .
Stary 2011-11-22, 22:50   #194
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, właśnie sprawdzam tę stronę .
Co do kompletowania garderoby, to prawda. Teraz wszystko jest takie drogie . A w temacie kobiecości, to pochwalę się, że ostatnio zaszalałam i sprawiłam sobie:
tę torebkę - http://www.riverisland.com/Online/wo...ock-bag-610605
i tę sukienkę - http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ISS%2BNECKLINE (sorry za linki, nie umiem jeszcze wklejać zdjęć)
Sukienka jest raczej dziewczęca, ale baaardzo mi się spodobała .
W sukience się zakochałam Przepiękna! Chciałabym takową, ale miałabym dylemat- gdzie w tym wyjść? Na imprezę owszem, ale jednak baaardzo mało imprezuję. Do teatru? Tak, ale będzie coraz zimniej. Niemniej sukienki zazdroszczę
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 01:20   #195
wiki124
Rozeznanie

Ale fajny watek!! Jakbym o sobie w wiekszosci pisala
Jutro lece na zakupy. Dluzszy post tez jutro

http://twoflyingflowers.blogspot.com/ - Blog
http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/#signform - ratujmy pieski!
wiki124 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 01:39   #196
Hebba
Raczkowanie

jakbym o sobie czytala, z checia dolacze mozna?

dla mnie najwiekszym wyzwaniem jest stworzenie ubioru miedzy licealistka (dzinsy, bluza, ramoneska) a wlasna mama (zeby nie bylo, moja mama ubiera sie przepieknie i z klasa, jednak jej zestawy postarzylyby 23 letnia dziewczyne)

przydatne linki:
http://www.makelifeeasier.pl/moda/po...owiedni-stroj/
http://passion4fashion-madzix.blogsp...e-klasyki.html
Hebba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 16:17   #197
Olga72
Raczkowanie

Cytat:
Ja czekam na wyprzedaże, czasem można naprawdę coś taniego i pięknego złowić. Ja już oszczedzam .
A kiedy się zaczynają? Ja też już oszczędzam Od jakiś dwóch miesięcy kompletuję garderobę tzn żakiety, spódnice, tuniki, fajne ale i eleganckie bluzki
Olga72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 17:23   #198
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cynamonkaa Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
podłączam się do pytania
Cytat:
Napisane przez kurakowa Pokaż wiadomość
i ja też, chociaż już prawie straciłam nadzieje :/
Widziałam w C&A za 49 zł. Całkiem fajne są

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Chętnie się przyłączę do wątku

Czytając pierwszy post autorki czułam się jak bym to ja go pisała właśnie od dłuższego czasu planuje sobie całkowicie wymienić garderobę i zacząć od początku. Mam szafy wypchane byle jakimi ciuchami i jak gdzieś trzeba wyjść oczywiście nie mam co na siebie włożyć a moje porządki zaczynają się i kończą się zawsze tak samo, nawet i dzisiaj już na poważnie miałam porządkować szafę.
Wszystko jak leci wyrzucam na jedną kupę i jak widzę stos tych ubrań, że żadnego nie można ze sobą skomponować ( większość to zwykłe bluzeczki i t-shiry, sweterki, golfy, masa jeansów w których nie chodzę już od jakiegoś czasu no i czasem znajdzie się coś "normalnego" takie coś co nada się do stworzenia wymarzonej szafy ) biorę się za głowę odechciewa mi się wszystkiego, więc wszystko ląduje z powrotem do szafy. Marzy mi się styl kobiecy i elegancki jednocześnie. Dużo ludzi zaniża mój wiek myśląc, że mam dopiero 18 lat mimo,że mam już 24 lata a to wszystko przez ubiór i przez to, że jestem chuda, a moja budowa sylwetki przypomina ogórek. Dlatego fajnie, że jest nas więcej wspólnymi silami może jakoś uda nam się zrealizować nasze wspólne marzenie Chciałam bym mieć w szafie więcej sukienek, mój TŻ uwielbia mnie jak je noszę, ale nie mam ich za wiele, mam kilka par szpilek, ale co z tego jak nie do wszystkich moich ubrań one pasują . Zwykłe bluzki i t-shirty wymienić na jakieś zwiewne bluzeczki, tuniki i żeby jak otworzę szafę wszystko z wszystkim można było skomponować. Szkoda tylko, że na nowe ciuchy brakuje ciągle kasy
Zajrzyj tutaj: http://psilovefashion.indiedays.com/
Dziewczyna robiła ostatnio post z podstawowymi rzeczami i pokazywała jak je łaczyć. Może się przyda...

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 18:27   #199
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
W sukience się zakochałam Przepiękna! Chciałabym takową, ale miałabym dylemat- gdzie w tym wyjść? Na imprezę owszem, ale jednak baaardzo mało imprezuję. Do teatru? Tak, ale będzie coraz zimniej. Niemniej sukienki zazdroszczę
Dziękuję Mnie też zaczarowała, no i zdziwiłam się, że cena nie była zbyt wysoka jak na Zarę. Sukienka wg mnie nadaje się gdzie tylko chcesz, do teatru (można założyć na nią jakiś sweterek), na imprezę (nie tylko tę w klubie, ale także rodzinną), do pracy, na uczelnię (zależy tylko co się do niej dobierze). Tak myślę
Stary 2011-11-23, 23:07   #200
9dc9f077b88e2e6074b7e6b2ea51cb621a80eea0_6418f3a67e28c
Konto usunięte

Wątek dla mnie . Dziewczyny, jeny, jak ja potrzebuję czyjejś pomocy teraz, to sobie chyba nawet tego nie wyobrażacie ;D.
Otóż mój problem polega na tym, że mam 20 lat (no ok, jeszcze 19... ale 20 zbliża się wielkimi krokami) a wyglądam na 14/15 lat. Jestem niska (160cm), mam małe piersi a do tego jeszcze (jakby mi było mało ) mam swój babyface. Wcześniej nie przeszkadzało mi to, gdy ktoś mi mówił "O a ja myślałem/myślałam, że masz 13/14/15 lat" (nigdy wyżej ), ale teraz zaczyna mnie to, delikatnie mówiąc, irytować. Wydoroślałam. Czuję, że jestem poważniejsza niż np rok temu. Stwierdzenie, że wyglądam jak dziecko i że postrzegają mnie tak ludzie nie pomaga mi w pełni osiągnąć ten etap, jaki już dawno powinnam. Jestem otwartą, pewną siebie, egoistyczną (taaa, taa), wesołą ale i jednocześnie romantyczną, nieśmiałą, wycofaną dziewczyną. Jestem swoim własnym przeciwieństwem. Nie mam pojęcia jak pokazać siebie w drapieżny, seksowny, dziewczęcy sposób tak, żeby wszystko składało się na "kobiecość". Nie wiem jak wyglądać tak, jak się czuję. Kocham obcasy/szpilki (szczególnie te powyżej 10cm), ale w nich nie chodzę, bo a) nie mam do czego ubrać b) nie mam gdzie ubrać (a przynajmniej tak uważam). Jak już ubiorę coś obcisłego (czyt. bluzeczkę albo sukienkę) to narzucam na to jakiś szeroki, rozchełstany sweterek, bo mam wrażenie, że obcisłe rzeczy jeszcze bardziej pomniejszają mi biust (którego i tak z lupą szukać).
Pod spodem daję Wam zdjęcie mojej twarzy i sylwetki... Jakieś propozycje?
9dc9f077b88e2e6074b7e6b2ea51cb621a80eea0_6418f3a67e28c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 12:16   #201
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Przyłączam się do wątku

Wieczorem opiszę swoją relację zakupową, swoje przemyślenia oraz skan z jednej z gazet gdzie był artykuł dot. wymiany szafy
pingwinku obiecałaś skan ale szukam szukam i nie widzę , zamieściłabyś ??

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Dziewczyna robiła ostatnio post z podstawowymi rzeczami i pokazywała jak je łaczyć. Może się przyda...
dziękuję widziałam już kiedyś ten blog, ale dawno tam nie zaglądałam.

Ja z kolei od pewnego czasu ciągle zaglądam na http://almaanies.blogspot.com/ strasznie podobają mi się zdjęcia i stylizacje tej dziewczyny i w sumie mojej rówieśniczki mogłabym mieć całą swoją szafę z jej ubraniami

Można tylko JEDNEGO !`

Stary 2011-11-24, 18:31   #202
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
pingwinku obiecałaś skan ale szukam szukam i nie widzę , zamieściłabyś ??

dziękuję widziałam już kiedyś ten blog, ale dawno tam nie zaglądałam.

Ja z kolei od pewnego czasu ciągle zaglądam na http://almaanies.blogspot.com/ strasznie podobają mi się zdjęcia i stylizacje tej dziewczyny i w sumie mojej rówieśniczki mogłabym mieć całą swoją szafę z jej ubraniami
Jezus Maria ale ciota ze mnie juz szukam!

------------------------------
ha! tadam :P

moze cos komus rozjasni w glowie, chociaz ciut.

A jesli chodzi o tego bloga almaanies to ja rowniez tam zagladam i tez czerpie inspiracje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (218,2 KB, 192 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (191,6 KB, 208 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (172,5 KB, 182 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (173,9 KB, 174 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (165,7 KB, 165 załadowań)

Edytowane przez pingwinek=]
Czas edycji: 2011-11-24 o 18:44
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 19:19   #203
zielona2
Rozeznanie

Jaki to numer tego Glamour? Listopadowy, grudniowy?

Ps. fakt, Anies jest genialna
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 21:30   #204
pyska06
Zadomowienie

o wiesz co mam tą samą gazetkę od razu poznałam po pierwszym zdjęciu te buty z wycięciem które wydłużają nooogi nawet nie zwróciłam uwagi tak mocno na ten artykuł wcześniej ale teraz gdy trzeba wymienić szafę to jest niezbędnik z pominięciem punktu 3 i 4 !

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość

maj 2011

Można tylko JEDNEGO !`

Edytowane przez pyska06
Czas edycji: 2011-11-24 o 21:33
Stary 2011-11-25, 01:52   #205
lannya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość

Zwyczajnie ma kasę Dla mnie idealne - siostry Kardashian, chociaż mogą trochę zbyt dojrzale jak dla 20stek wyglądać, ale zawsze pozostają te najmłodsze
lannya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 09:13   #206
201606210931
Konto usunięte

w jakim języku jest ten blog? bo albo źle wybieram albo googlew translate sobie nie radzi
Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Widziałam w C&A za 49 zł. Całkiem fajne są

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 11:32   #207
pyska06
Zadomowienie

być może i translator sobie nie radzi zawsze jak mi trzeba nigdy poprawnie nie tłumaczy, ale tutaj z finlandzkiego na PL w miarę dobrze mi przetłumaczyło

Można tylko JEDNEGO !`

Stary 2011-11-26, 17:32   #208
tajik girl
Raczkowanie

Dołączam do Was! Teraz się spieszę, ale już widzę, że to wątek dla mnie. Moja szafa potrzebuje pomocy
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 22:22   #209
gwiazdka93
Zakorzenienie

Czy któraś z Was nie widziała gdzieś może ciepłego, rudego swetra, sięgającego do pasa? Z góry dziękuję za odp.
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 20:25   #210
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Też chcę się zmienić i wygladać bardziej kobieco jednak moja figura dalej zostanie jak nastolatki ..

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości