Katalogi Avonu - Strona 513 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy kupię go powtórnie?
Tak 1 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-13, 07:42   #15361
ren20
Przyczajenie

Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
a ja mierzyłam moje próbki, i bardzo ładnie się meściły w mierniku 1ml.
no to ja nie wiem, jak na atomizerek 5 ml weszło więcej niż 5:|

Jakieś dziwne rzyczy się dzieją chyba

a precyzję w mierzeniu jakąs mam bo studia chemiczne:|

Może mimo wszystko w zależności od rodzaju próbki mają różną grubość szkła i raz wychodzi mniej a raz więcej?

Pozdrawiam i idę się zastanawiać nad tym fenomenem
Witam
Właśnie tak zmierzyłam teraz i wyszło mi 6-7 g ,w zależności ,czy wlałam pełny atomizer ,czy do jego użycia .
Teraz ,to już całkiem nie wiem ,czy próbki mają 1 ml , może miały na początku ,ale zanim je nam avon sprzeda ,to trochę się perfum w próbce ulotni i pozostaje niecały 1 ml ?

Może ktoś wie ,ile kremu jest w próbkach ?
Kiedyś pisało na próbkach 1 ml lub 2 ml ,a teraz nic nie pisze. Ciekawe dlaczego nie informują ,ile jest w danej próbce kremu. Klientka ostatnio mnie zapytała ,a ja niestety nie mogłam jej dokładnie odpowiedzieć.
Chciała sobie policzyć na ile mniej więcej dni powinien jej starczyć złoty krem ANEW.
Gdyby próbka miała 2 ml ,a starczy jej na 3 dni ,to łatwo sobie będzie mogła przeliczyć na jak długo jej wystarczy kremu.
Dziękuję i pozdrawiam
ren20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 08:05   #15362
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
O, to gratuluję. Ja jestem od maja i nie osiągam aż takich dużych wyników. Podziwiam
ja jestem konsultantką od ponad 4 lat-udało mi się przekroczyć w kat.13(po raz pierwszy) próg 35%
zamówienie wysyłam w środę-dla rodzinki na prezenty wybrałam z kat.13-wodę Far Away,wodę Pur Blanca,wodę Treselle,wodę Black Suede Touch,zestaw For Men (resztę tzn. zestaw Individual Blue For Him z minikatalogu w II terminie oraz 2 zestawy 2szt Naturalsów,krem i scrub oliwkowy Planet Spa,a także 2 nowe wody z demo-wezmę w kat.1)

a dla siebie w I terminie biorę srebrną kosmetyczkę a żele Senses,kurację dotleniającą do skóry głowy oraz odżywczy krem do stóp z kofeiną zamówię w II terminie
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 08:13   #15363
Aga21Aga
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o braki w kat.13 I termin- to nie mam żadnych ( zestaw Muśnięcie Słońca jest)
Zamiast Sake tylko maseczka chłodząca
Aga21Aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 08:14   #15364
Irysekk
Rozeznanie

Czesc Kochane Czy mogla by mi ktoras z was podac numer ktorym oznaczona jest parasolka w kampanii 13/2006 w ofercie netto do zamowienia oraz numer katalogu 1/2007

Irysekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 08:28   #15365
Aga21Aga
Raczkowanie

parasolka- 12930 zaraz poszukam kat.
Stary 2006-11-13, 08:32   #15366
Aga21Aga
Raczkowanie

69500 - katalog
Stary 2006-11-13, 09:16   #15367
pAtiŚ
Zakorzenienie

No ja w sobote napisałam emaila do Avonu w sprawie tych próbek perfum powinni dziś mi już odpisać, albo jutro. Jak tylko odczytam to dam wam znać
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 09:34   #15368
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Ja moja odbieram już jutro Tyle nazamawiałam że nie wiem jak ja sie wypłace Odbiore jutro i zdam relacje jeśli chcecie
ja też zdam relacje
Cytat:
Napisane przez Aga21Aga Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o braki w kat.13 I termin- to nie mam żadnych ( zestaw Muśnięcie Słońca jest)
Zamiast Sake tylko maseczka chłodząca
u mnie też maseczkaa już myślalam że będzie komplet
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 10:18   #15369
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
A ja sobie specjalnie biore pakiecik pieciu probek Far away zamiast kupować cały flakonik i wydawać 50zł i tak co kampanie będę sobie brała inny zapach
Zawsze miałam wrązenie, że próbki z Avonu ładniej pachna niz oryginały zapachów W drogerii mam tak samo, kiedys psiknełam się moim ukochanym zapachem i czułam go baaardzo długo i jakos mocniejsze miął nuty, bo jak uzyłam perfum to tyle nie wytrzymały

Cytat:
Napisane przez ren20 Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie tak zmierzyłam teraz i wyszło mi 6-7 g ,w zależności ,czy wlałam pełny atomizer ,czy do jego użycia .
Teraz ,to już całkiem nie wiem ,czy próbki mają 1 ml , może miały na początku ,ale zanim je nam avon sprzeda ,to trochę się perfum w próbce ulotni i pozostaje niecały 1 ml ?

Może ktoś wie ,ile kremu jest w próbkach ?
Kiedyś pisało na próbkach 1 ml lub 2 ml ,a teraz nic nie pisze. Ciekawe dlaczego nie informują ,ile jest w danej próbce kremu. Klientka ostatnio mnie zapytała ,a ja niestety nie mogłam jej dokładnie odpowiedzieć.
Chciała sobie policzyć na ile mniej więcej dni powinien jej starczyć złoty krem ANEW.
Gdyby próbka miała 2 ml ,a starczy jej na 3 dni ,to łatwo sobie będzie mogła przeliczyć na jak długo jej wystarczy kremu.
Dziękuję i pozdrawiam

Mi się wydaje, że w próbkach perfum jest 1,5 ml.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 10:25   #15370
pAtiŚ
Zakorzenienie

Narazie zamowionka z kat 13 mam na 206zł... malusio ;( ;( ale czekam jeszcze na jedna klietnke- sąsiadke
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 10:25   #15371
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Witam!
W ostatnich dniach była poruszana rozmowa o katalogach avonu w innych krajach, znalazłam na forum gazety.pl katalog avonu z wielkiej brytani dodany przez gosia.avon a oto stronka http://www.gosiaavon.fc.pl/index.php...task=view&id=2
miłego ogladania życze i pozdrawiam ciepło

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 10:38   #15372
jagoda48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
Witam!
W ostatnich dniach była poruszana rozmowa o katalogach avonu w innych krajach, znalazłam na forum gazety.pl katalog avonu z wielkiej brytani dodany przez gosia.avon a oto stronka http://www.gosiaavon.fc.pl/index.php...task=view&id=2
super, dzięki Kaatiiaa
jagoda48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 10:44   #15373
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Wg mnie ich katalogi są bardziej rozbudowane, wsumie dużo rzeczy z tego katalogu jest także u nas w Polsce ,ale sądze, że są atrakcyjniejsze zestawy wód perfumowanych, i nietylko wód... ponadto mają, nawet pudełeczka, czy woreczki do naturalsów dzięki czemu zyskują na atrakcyjności http://img291.imageshack.us/my.php?image=015rg7.jpg , ponadto u nas na święta dali po jednym zestawie zimowym (mam na mysli czapka, szakilik) dla dużej dzieczynki i jeden zestaw dla małej królewny. Strasznie podoba mnie się zestaw z samej góry pierwszy po lewej i pierwszy z prawej http://img329.imageshack.us/my.php?image=070re8.jpg szkoda że u Nas takich nie daliTorebeczki z tej strony także sympatyczne

Mój BLOG
Stary 2006-11-13, 10:47   #15374
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
super, dzięki Kaatiiaa
nie ma za co-pomyślałam, że Wam się spodoba

Mój BLOG
Stary 2006-11-13, 11:48   #15375
ren20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

Mi się wydaje, że w próbkach perfum jest 1,5 ml.
Tyle to napewno nie mają.
Mają do 1 ml lub mniej.
ren20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 12:11   #15376
fofic
Raczkowanie

Cześć !
Kurrrrrrcze, ale napisałyście !!
Chyba ze 20 stron ! Szok, chyba nie dam rady tego wszytskiego przeczytać
W weekend miała swoje przemyślenia dot kat 01.07 - i po zakończeniu stwierdzam, że zamówię tylko pędzel z CT.
fofic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 12:24   #15377
fofic
Raczkowanie

Na razie zauważyłam, że pozmieniałyście zdjęcia - Sunprince - gdzie jest Ebi ??
Lemoorka chyba też masz zmienione zdjęcie ??
Ogladam ten angielski katalog - mają pełno kometyczek Wiedziałam, ze my tu tylko jakieś ochłapy dostajemy. Inna sprawa, że żadna mi się nie podoba, ale co z tego, przynajmniej angielki mają wybór. Nie to co my !
Stary 2006-11-13, 13:17   #15378
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Dziewczyny - Wy jakieś maszyny jesteście w pisaniu postów o avonie ale miałam zaległoścido czytania

ja własnie przed chwilą złożyłam zamówienie z K13, mam nadzieję, że nie będzie dużo braków, bo mam sporrreee zamówienie (mój rekordzik - znów opust 30%będzie) i nie chcę świecić oczami przed klientami
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 13:54   #15379
porzeczka2602
Zakorzenienie

Mam pytanie do wizażanek z Wrocławia, czy tam przymują w COK-u zwroty? mam incandessence do zwrotu a będe we Wrocławiu wiec mogłabym oddac
jeszcze jedno pytanko czy moge oddać perfumki bez kartonika?klientka zakupiła i wyrzuciła go a atomizer się popsuł
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 14:08   #15380
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
Witam!
dzięki
Odebrałam zamówionko, wszystko przejrzałam i czekam na wasze pytania
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 14:27   #15381
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fofic Pokaż wiadomość
Ogladam ten angielski katalog - mają pełno kometyczek Wiedziałam, ze my tu tylko jakieś ochłapy dostajemy. Inna sprawa, że żadna mi się nie podoba, ale co z tego, przynajmniej angielki mają wybór. Nie to co my !
NAo zmieniłam na pania w bieliznie:P NBardzo mi się podba ten kompelcik i chyba sie na niego skusze:P
A żeby nie było offtopowo, to swteirdzam, że avonomiaczki mają wene do ilości postów
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 14:53   #15382
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
dzięki
Odebrałam zamówionko, wszystko przejrzałam i czekam na wasze pytania
Mogła byś przypomnieć co zamawiałaś, bo przegladłam kilka wątków ale nie widze, a pamięć moja już kulawa- jedyne co pamietam to zamawiałaś chyba passion dance i proszę o wrażenia z dokonanych zakupów

Mój BLOG
Stary 2006-11-13, 15:00   #15383
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fofic Pokaż wiadomość
Ebi poszedł odpocząć znudziło mu się siedzenie w avatarze

a ja właśnie jadę po zamówionko właśnie wróciłam ze szkoły
tak więc dla Majulki mam sprawdzić nowe błyszczyki z CT, dla kogoś (przepraszam, nie pamiętam dla kogo ) błyszczyki te nowe ze str 176 bodajże. Maźne nimi na kartce, a potem zrobie fotke i wam pokaże
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 15:04   #15384
fofic
Raczkowanie

Ebi był słodki Jak mogłaś .........
Vanilla powiedz co masz z zamówienia, a my Cię dopytamy.

A kiedy dziewczynki się spodziewają pojawienia kat 02/07 ? 20.11 ??
Stary 2006-11-13, 15:33   #15385
Mysia=)
Raczkowanie

Napisali mi coś takiego jak im o bazie napisałam:

Szanowna Konsultantko,

Dziękujemy za przesłane uwagi dotyczące współpracy z firmą Avon. Pragniemy zaznaczyć, że informacje kierowane przez Konsultantki są szczegółowo analizowane jako źródło oceny pracy firmy. Podkreślają niedociągnięcia, którym trzeba poświęcić uwagę i możliwie szybko wykluczyć.

Braki produktów spowodowane są tym, że zainteresowanie naszymi kosmetykami osiągnęło o wiele większą skalę niż się spodziewaliśmy. Z jednej strony cieszymy się z intensywnego rozwoju naszej firmy, z drugiej nie nadążamy za rosnącym popytem. Obecna sytuacja nie jest spowodowana naszymi zaniedbaniami tylko ogromną nadsprzedażą produktów w całej Europie Centralnej (te same promocje obowiązują rˇwnież w 15 krajach). Przepraszamy za taką sytuację i dziękujemy za dotychczas złożone zamówienia i wykonaną pracę.

Zapewniamy, że podejmujemy działania, aby rozwiązać problem braków.Zdajemy sobie sprawę, iż opóźnienie w dostawie produktów dla Pani Klientów mogło wywołać niemiłe wrażenie. Gwarantujemy, że po uzupełnieniu stanów w magazynie, zamówione wcześniej kosmetyki dołączymy automatycznie do Pani najbliższego zamówienia. Cena dostarczonych produktów będzie zgodna z tą, która obowiązywała w chwili zamawiania ich oraz zostaną utrzymane wszystkie wypracowane wówczas promocje i opusty.

Intensyfikujemy produkcję w naszych fabrykach poprzez szereg inwestycji i zmian organizacyjnych. Jesteśmy pewni, ze zmiany te przyniosą wzrost produkcji w najbliższym czasie. Bardzo gorąco przepraszamy i zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby poprawić jakość naszych usług i zwiększyć zadowolenie naszych Konsultantek oraz Klientów.

-----------------------------------------------------------

Ja już czekam do jutra
Mysia=) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 15:49   #15386
sunik1
Zadomowienie

Witajcie. Ostatnio mam problem z fakturami, bo co innego przychodzi mi w paczce a co innego jest na stronie avonu. W sumie ja nie mam problemu tylko oni maja bałagan a ja muszę płacic. Chodzi konkretnie o fluid antystresowy, który zwróciłam i chciałam w innym kolorze.Ten w nie takim kolorze oczywiście musiał być zapłacony17,18. Zwrócono mi pieniądze teoretycznie, przysłano mi w innym kolorze za który też było zapłacone17,18. Jednak miałam zapłacić za szkolenie kosmetyczne 2 ratę i potrącili mi za ten fluid. Więc dopłaciłam brakującą kwotę do 2.82.Ja patrzę w strefie konsultantki a tam znowu wisi 17,18. Pan z obsługi napisał mi,że takie jest saldo i taką kwotę muszę zapłacić.W paczkach przychodzą mi faktury już z potrąceniem tej kwoty 17,18 a w moich płatnościach na stronie A ta kwota jest cały czas do zapłaty. No nie skandal? Niby to 17,18 zł to niewielka suma, ale dlaczego mam płacić skoro mam wszystko uregulowane?
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 16:09   #15387
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

ten list od Avonu - jak dla mnie to lanie wody ... praktycznie o wszystkim i o niczym
ja czekam na bazę od 31 sierpnia!
marta_md jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 16:16   #15388
Konto usunięte

wróciłam z paczuszką i kartką, na której pomazałam błyszczykami i innymi rzeczami jak wszystko posegreguję to podzielę się wrażeniami
Stary 2006-11-13, 16:53   #15389
Konto usunięte

z fakturki:
Cytat:
Nadal są niedostępne świetliste cienie, ale tylko odcienie ze str 163 w K13 Te nowe odcienie są dostępne

Nie ma normalizującego kremu matującego z serii Pure Pore Fection. Będzie dostępny dopiero w K02.

fotke kartki umieszcze wieczorkiem jak mój tata przyjdzie i pomoże mi zrobić taką fotke, na której nie będą przekłamane kolory

moje wrażenia z paczki
- lusterko Anew - baardzo fajne ładne
- błyszczyk Glazewear Pink a Glow - śliczny smak i zapach i kolorek na ustach wygląda bardzo fajnie
- tusz do rzęs CT srebrny - hmm... taki sobie na rzęsy baaardzo mało nanosi się tego brokatu
- rękawiczki z kuracji parafinowej - hmm... kiepskie takie jakieś zwykłe, cienkie ale do tej kuracji będą ok

i to wszystko
aa i jeszcze z zamówień klientek - kosmetyczka ta różowa jest dość mała

aa i w COK-u widziałam tą szkatułke, ona jest z tektury takiej mocnej, ale jednak...
Stary 2006-11-13, 17:06   #15390
fofic
Raczkowanie

Sunprince - o jaką szkatułkę chodzi ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości