|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Mój się wlepia w karuzele do 30 minut mu się czasem zapatrzy, no i czasem na misie zwraca uwagę , a tv to chyba każde dziecko lubi szczególnie reklamy, więc nawet z nim nie wchodzę do salonu, jedynie z tatą wieczorkiem siedzi. Teeż bym się wstydziła kolegów z pracy u mnie krostek narazie brak
|
|
|
#1802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze poprobowac![]() Cytat:
Taaa, ciekawe czy przezyla orgazm w trakcie porodu bo powiedziala ze ma zamiar go przezyc jak ja jej nie lubie!!!!!!![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ancia dzięki za opis ćwiczeń... nie wszystkie jestem sobie w stanie wyobrazić, ale część już wprowadzamy w życie . Fajna zabawa i doskonały kontakt z dzieckiem nie tylko podczas karmienia i noszeniaMój Mati chyba chciał mi dziś zafundować "powtórkę z rozrywki"... Zasnął o 21 a o 4 nad ranem poszłam go nakarmić, bo się jeszcze nie obudził zjadł na śpiocha (nawet do pieluchy nie zaglądałam), odłożyłam go do łóżeczka, to się przebudził, powiercił i znów zasnął... i obudził się o 7.30... Zjadł, pobawiliśmy się, poćwiczyliśmy... i znów śpiocha
|
|
|
|
#1804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to dziwne jak faceci się krępują, brat tż to nie wiedział co się dzieje Cytat:
dla babć ![]() ja dzisiaj uderzam ale dalej nie wiem czy wezme biedronke czy hipcia i pluszowe klocki, koniecznie! ![]() Cytat:
![]() u nas to by musiał być dźwięk suszarki i głos taty ![]() Cytat:
![]() jutro pakuje dziecko, puszke mm i laktator i sie u Ciebie zjawiam Cytat:
ja w tym semestrze mam mega dużo w domu roboty, pisania prac itp. no ale właśnie dzieki temu mniej nauki na kolosy. Dzisiaj własnie jade do przyjaciółki z natalcia bo musimy prace napisać, taką króciótką na ok. 10 stron skoro kilka razy to zrobiłaś to więcej razy też dałabyś rade, kwestia przyzwyczajenia ![]() to robimy napad razem może się połączymy telepatycznie Moje dziecie przeszło samo siebie - 12h ! jeszcze jak się obudziła to nawet nie wołała jeść tylko leżała i się cieszyła do zabawek
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-25 o 10:11 |
|||||
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wbijam bez nadrabiania, ale mam typowo mamowy problem
K. poszedł dziś do przedszkola. Na probę. Pracuje tam moja przekochana szwagierka i wiem że jest pod dobrą opieką i to tylko 2-3h, ale on jest taki maleńki jeszcze!Boję się jak inni zareagują na niego, czy sobie poradzi jak mu będa zabierac zabawki bo to dzieci starsze od niego, a on jest taki ufny i kochany wszystkich lubi, wszystkich przytula... Tęsknic nie będzie za mną, bo przyzwyczajony do cioci, ale jednak cała się boję uzbroiłam go w misia i wyc mi się chciało jak wychodził z tatą do samochodu i mi mowił papa ![]() ![]()
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadła o 21.00 210ml mleka mm i spała do 2.30 po czym zjadła 80ml mojego odciągniętego i poprawiła cyckiem i spała do 7.15. Pierwszy raz od 2 miesięcy były z nią takie cyrki że nie przespała całej nocki - nie wiem co to było i jak to tłumaczyć |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana dasz rade, dasz! I K, sobie da świetnie rade zobaczysz to zawsze jest dla rodziców trudne i nie ważne czy dziecko ma 2,3 czy 5 lat ale Ty jeste dzielna megamama i szybko się z tym oswoisz. A Konradek tez sobie da rade, tym bardziej że jest z ciocią Daj potem znac jak wrażenia małego
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też dasz radę |
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 | |||||
|
kosmitka
|
No ja sobie zaplanowałam, że się pouczę, ale dzisiaj Franek zaplanował, że nie będzie spał jak codzień
Cytat:
Mój też często do krwi podrapany. Aż wrzaśnie jak się podrapie. yyyyyyyyy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Mój 8-9 z 4 przerwami.Cytat:
Ehhh kiedy my będziemy przeżywać takie rozterki?
|
|
|
#1811 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
napewno bedzie dobrze się bawił |
|||
|
|
|
#1812 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaa orgazm Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zapewne mama bardziej tęskni niż synek. Aguś - K. jest z ciocią, którą zna i b. kocha, więc czuje się tam bezpiecznie. A i ona na pewno zadba, żeby mu się nic nie stało. Początki może będą trudne, ale wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie Cytat:
Cytat:
Niektóre dzieci dużo śpią i chwała im za to, ale wg mnie nie można wymagać, żeby takie maluszki zasnęły po dobranocce i obudziły się rano. Amelia budziła się dziś 2 razy w nocy i trzeci ok 5/6. I od 6 nie śpi... A standardowa nocka to 2 pobudki 1-3, 4-6 i ogromnie się cieszę, jak przy drugiej pobudce od razu zaśnie, bo był okres kiedy sobie zwiedzała świat, a trwało to od 1-2 hWięc tak "strasznej nocki" zazdroszczę Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-25 o 11:20 |
||||||
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za każdym razem jak jest aktywny coś koło 2 godzin pomiędzy drzemkami, to z pół godzinki lezy pod karuzelą, troszkę na brzuszku, trochę się ponosimy, poleżymy w lezaczku w kuchni, mama zabawi zabawkami, pogrucha, odwiedzimy łazienkę w celu przewinięcia i czas zleci
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-11-25 o 11:31 |
|
|
|
|
#1814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
dziś w końcu wyjdziemy na spacer niech się tylko mgła podniesie i wychodzimy po jedzonku jaka pora ja się przewracałam na drugi bok ![]() Cytat:
bieronkowe zabawki robią u nas furorę bez dwoch zdań ale ja też polecam, zwłaszcza tę funkcję reagowania na płacz- tylko ja musiałam podciągnąć głośność do góry, żeby Julik usłyszała że coś jej gra koło ucha ![]() Cytat:
![]() Ty przynajmniej możesz podejrzewać, że od jedzenia się coś robi... Mówisz, ze Franio nie daje mamie się pouczyć? Maly terrorysta hehe ![]() Cytat:
ja też na początku się martwiłam jak mi tak długo spała, teraz już troszkę spokojniej ![]() Cytat:
![]() zobaczysz mamuśka, że K da sobie radę lepiej niż Ci się wydaje, nie martw się tylko odpoczywaj Cytat:
nie widzę problemu ![]() przecież od takiego malucha nie można wymagać, że jak przez miesiąc czy dwa spała całą noc, to na pewno jej tak zostanie do końca zycia jeszcze się milion razy odmieni i nie ma się czym martwić
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
15 dni..
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Lulla zdrowaś już??
Gerda a jak tam Twoja Kaja rośnie? Niewiele nam tu o niej piszesz
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1818 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zgłasza się dyżurująca 24/24
![]() Mój dzieć zasnął- mam nadzieję,ze chociaż na 1,5h ![]() Pierś zdecydowanie lepiej- jest miękka Za to mały ma znów zielone koopki nie wiem teraz czy to od tego antyb. czy od tego,że wczo zjadłam plasterek sera żółtego koziego dziś nic do ust z nabiałów nie biorę to zobaczymy. Mam nadzieje, ze tyłeczek znów mu się nie odparzy bo już się w miarę podgoił.A i nie wiem już czy pisałam- buźka zdecydowanie lepsza jak pożegnałam jajka i nabiały Cytat:
![]() że ile ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Napisz potem jak sie Konradek czuł w przedszkolu Cytat:
![]() Cytat:
- udanego spacerku!Zazdraszczam!!! I pory snu i przewracania, ja przez te piersi to tylko na wznak śpię
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-25 o 12:03 |
|||||||
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiscie, jesli takie malenstwo duzo spi to chwala mu za to ale nie ma reguly, to ja naleze chyba do mega szczesciar bo moje dziecie spi ladnie cala noc![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurcze juz mnie tak cos probuje rozlozyc od jakiegos czasu, odwlekam to ale boje sie ze za chwile sie rozloze na amen, w zeszlym roku bylam chora co miesiac i skonczylo sie grypa i zapaleniem oskrzeli dziekuje ze pytasz
|
|
|
#1821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
15 dni noo... dobrze ze piersiatka juz miekkie, biedactwo kochane, podziwiam za determinacjeCytat:
|
|
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam o Tobie ostatnio jak wyszperałam moją starą ksiażkę kucharska z daniami jarskimi, jeszcze z czasów technikum i w duchu ukłoniłam się przed Tobą bo strasznie musi Ci być ciężko z tym jedzeniem...Nie dość, że przy wege trzeba ciut bardziej pokombinować żeby dostarczyć wszystkich składników organizowi to jeszcze jesteś mega ograniczona karmieniem piersią...A z obiadami jest chyba ciut lepiej? Naprawdę Cię podziwiam ![]() A może spróbuj spać w bawełniamym topie co by Ci cycorki się nie rozjeżdzały? Ja w takim spałam i jak miałam dłuższą nocną przerwę w karmieniu, to nie czułam też tak bardzo tego ciężaru...
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z reszta ja bym go chyba nie uspila na butli bo sie cwaniak na piersi nauczyl oj biada mi bedzieA co do tych zielonych kupek- to jeszcze mi sie przypomnialo,ze moze od barszczu Tesciowa przedwczo. nagotowala- ale co najlepsze pytam czym przyprawiala bo taka smaczna zupa i ja tak nie umiem (gotuje bez veget i kostek rosolowych/warzywnych) no ona mi mowi, ze zupa na włoszczyźnie. No to mowie ,ze ja tez na wloszczyźnie przeciez robie i takiego smaku nie ma. W koncu sie przyznala ze wrzucila kostke warzywna i z tekstem do mnie" ale masz smak, ze wyczulas" ![]() A chcialabym tylko zaznaczyc, ze jak maly byl taki mega maruder i nerwus to satarlam sie ograniczyc wszelaka chemie- nawet rozne przyprawy maż z tesciowa (!!!) kupowali w sklepie ze zdrowa zywnoscia- wiecie- o wiele drozej niz w hiperze, a ta mi teraz z kostką rosolowa wyjezdza |
||
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
....głupi żart
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Jestesmy bardzo tolerancyjni wiec wiesz mam swietnego kumpla geja ale przypomnial mi sie taki glupi dowcip..jeden kolega mowi do drugiego:"fajnych masz rodzicow. Fajni faceci"
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak "normalnie" to moja dieta mi nie sprawiała żadnego problemu. Jadłam dosyć zwyczajnie tylko bez mięsa. Jak czytam czasem fora vege to aż się dziwię co niektórzy jedzą- ja bladego pojęcia nie mam jak większość z tych rzeczy wygląda Mój organizm dobrze znosił moją dietę- wyniki zawsze extra- a miecha nie jem juz16 lat. Ale teraz to fakt problem. Veganką nie umiałabym być bo ja leń jestem i do kuchni się nie garnę, a tam to już właśnie trzeba kombinować. No ale jak mus to mus- na ten pół roku i ja tak będę robiła.Śpie w topie |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Jej a mi sie wkrecily dzisiaj piosenki Lady Punk i ciagle slucham
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak normalnie to się czuję jak z pijawką jakąś No moja teściowa też złota kobieta ale ona potrafi czasem z czymś wyskoczyć jak z tą kostką. Przed wczo. jak mi zabrała Piotrulka na spacer, co położna jej kazała, to tez byłam mega niespokojna. A jak widziałam jak go znosi w gondolce ze schodów to już w ogóle myslalam, ze padne- a ja z bolącą piersia - nie mogłam sama ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ajjjjjjjjjjjjj smaka robisz, a ja bez nabiałów , bez jajek żyję ![]() Chciałabym bardzo Was odwiedzić ale teraz mega zawirowania- nie wiem czy mój nie bedzie bezrobotny od next m-ca, także ech ... wiesz jak jest.
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co sie dzieje?
|
|
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny, zawsze można na Was liczyć zaraz mały wraca, jak wszystko będzie dobrze to może od przyszłego roku lub semestru będzie codziennie chodził na kilka godzin ![]() Archi jak dobrze że już dobrze A ja czytałam ze zielone kupki podobno przy karmieniu piersią nie oznaczają niczego złego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

.
, ale udało się. I jechaliśmy po niego z Mazur do Mielca cały dzień. Takiej wariatki w tym schronisku chyba jeszcze nie widzieli.

. Fajna zabawa i doskonały kontakt z dzieckiem nie tylko podczas karmienia i noszenia
zjadł na śpiocha (nawet do pieluchy nie zaglądałam), odłożyłam go do łóżeczka, to się przebudził, powiercił i znów zasnął... i obudził się o 7.30... Zjadł, pobawiliśmy się, poćwiczyliśmy... i znów śpiocha

wszystkich lubi, wszystkich przytula... Tęsknic nie będzie za mną, bo przyzwyczajony do cioci, ale jednak cała się boję
kochana dasz rade, dasz! I K, sobie da świetnie rade zobaczysz

. Mój 8-9 z 4 przerwami.

nie wiem teraz czy to od tego antyb. czy od tego,że wczo zjadłam plasterek sera żółtego koziego