Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 12:14   #4471
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie że pytam ale czy kochacie się ze swoimi partnerami w trakcie ciąży? U mnie zastrzeżeń nie ma od lekarza ale jakoś sama z siebie się boję że może krzywdę robię dziecku..
w pierwszej ciazy czesto i gesto , nie mialam tez obaw...
przerwe mielismy tylko miedzy 26-33 tc, bo mialam dosc czeste i silne twardnienie brzucha i lekarz zakazal

teraz jest nieco gorzej, tzn brzuch mi raczej nie twardnieje, ale czuje sie potwornie ociezala i mam takie dziwne nieprzyjemne napiecie brzucha... i wted mi sie odechciewa
Stary 2011-11-25, 12:16   #4472
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
A tak tak, faktycznie filmik jest spowolniony. A obrazy generalnie są ok, ale to też zależy jaki sprzęt lekarz ma.
Zobaczę jak będzie 5 grudnia bo też 3d/4d mam przy okazji

Moja córcia też daje mi nieźle czadu, zwłaszcza jak się kładę spać

My się bardzo kochamy, jak TŻ w domciu jest nic złego się nie dzieje, a ja mam wysokie libido czasem takie, że mogłabym całą noc i cały dzień...
Mi to jakoś ciężko w ogóle się ułożyć z brzuszkiem =p cały czas mi przeszkadza w stosunku z moim Tżcikiem =p ciężko mi zmienić pozycję

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:16   #4473
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Konia.. cieszę sie ,że wierzysz;p;p Ja dziś strasznie nerwowa jestem przez te skurcze..
Doppler to w sumie pewien efekt.. chodzi o falę jej częstotliwość i długośc oraz ruch.. Więc to tak naprawdę osobno.. ani 2d ani 3d..

Chciałam się umówić normalnie do gina.. ale się nei udało, więc poszło w ruch nazwisko (znane w mieście-bo babcia stomatologiem i kierowniczką ZOZu kiedyś była, a ciocia też stomatologiem jest).. i to że jestem lekarzem .
No i lekarz mnie wciśnie na 18 między pacjentki.. Mówi, że musi sprawdzić , czy się szyjka nie skraca.. bo objawy na to wskazują. Kurde mam nadzieję,że nie
Gina pamiętam z praktyk wakacyjnych na ginekologii i położnictwie. W porządku był.

Tak więc dzis nieplanowana wizyta..echhh...
Na razie jeszcze zalegam w łóżku.. a mam ciuszki dziecięce do posegregowania i popakowania. Koniecznie dziś. Buu.. masakra..tyle tego.
A jeszcze pokaz thermocudu na 19.. mam nadzieję,ze lekarzowi uda się mnie zgrabnie wcisnąć..
Mi też się brzuch stawia,jak za dużo i za szybko chodzę.

Powodzenia na wizycie i żebyś ogarnęła to co masz do ogarnięcia.Ja idę łykać moje leki i do roboty, odkurzacz czeka
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:17   #4474
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Konia.. cieszę sie ,że wierzysz;p;p Ja dziś strasznie nerwowa jestem przez te skurcze..
Doppler to w sumie pewien efekt.. chodzi o falę jej częstotliwość i długośc oraz ruch.. Więc to tak naprawdę osobno.. ani 2d ani 3d..

Chciałam się umówić normalnie do gina.. ale się nei udało, więc poszło w ruch nazwisko (znane w mieście-bo babcia stomatologiem i kierowniczką ZOZu kiedyś była, a ciocia też stomatologiem jest).. i to że jestem lekarzem .
No i lekarz mnie wciśnie na 18 między pacjentki.. Mówi, że musi sprawdzić , czy się szyjka nie skraca.. bo objawy na to wskazują. Kurde mam nadzieję,że nie
Gina pamiętam z praktyk wakacyjnych na ginekologii i położnictwie. W porządku był.

Na razie jeszcze zalegam w łóżku.. a mam ciuszki dziecięce do posegregowania i popakowania. Koniecznie dziś. Buu.. masakra..tyle tego.
A jeszcze pokaz thermocudu na 19.. mam nadzieję,ze lekarzowi uda się mnie zgrabnie wcisnąć..
O to trzymam kciuki za wizytę, żeby nic poważnego nie było.

Piszecie czasem o twardnieniu brzuszka, że się "stawia", ale nie wiem czy ja miałam kiedyś, jak to się czuje? Lekarz wczoraj mi powiedział, że brzuszek jest w porządku, nie jest twardy, choć dla mnie jest twardy

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-11-25 o 12:19
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:18   #4475
karolca
Zakorzenienie

Gdyby nie to, że wpadły mi nadplanowe, dodatkowe pieniądze też pewnie nie poszłabym na 3/4d
Ale i tak jeśli nic nie wnosi to sprawa jest fajna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:29   #4476
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
O to trzymam kciuki za wizytę, żeby nic poważnego nie było.

Piszecie czasem o twardnieniu brzuszka, że się "stawia", ale nie wiem czy ja miałam kiedyś, jak to się czuje? Lekarz wczoraj mi powiedział, że brzuszek jest w porządku, nie jest twardy, choć dla mnie jest twardy
Julliczka, ja Ci mogę powiedzieć, jak ja to czuję. Normalnie mam miękki brzuszek.. a nagle czuję silne nieprzyjemne ale niebolesne napięcie w podbrzuszu i brzuch normalnie sterczy w górę , a przy tym jest twardy jak skała. Za chwilę przechodzi, żeby po jakimś czasie znowu się pojawić.
Ja chyba nie pisałam, ale do tego mam plamienie- minimalne ale jest;/

Ja mam ochotę na sex.. ale po naszym pierwszym seksiku po powrocie- plamienie.. Potem warunki aseksualne-bo rodzice za ścianą plus 2 zainteresowane psy, więc niewiele tego było, a teraz znowu coś;/ Fuck!

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-11-25 o 12:31
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:33   #4477
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Gdyby nie to, że wpadły mi nadplanowe, dodatkowe pieniądze też pewnie nie poszłabym na 3/4d
Ale i tak jeśli nic nie wnosi to sprawa jest fajna

No pewnie ,że fajna , zobaczyć dziecko w takim obrazie to coś niesamowitego .

U mnie sprawy łóżkowe leżą i kwiczą, ze względu na moje bakterie wolę sobie odpuścić, chociaż lekarz zapisał też antybioty dla TŻ i krem do smarowania bociana ale po co obciążać dwie wątroby
Stary 2011-11-25, 12:39   #4478
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a ja wcinam kanapki z szynka i pomidorem i popijam cappuccino
Stary 2011-11-25, 12:43   #4479
karolca
Zakorzenienie

Czytałam sobie o cukrzycy ciążowej. I śmiem twierdzić, że większość rad to jakaś kpina jest. Po pierwsze rady tyczą się osób z nadwagą. Jeść mniej a częściej... jak mi lekarz coś takiego powie to nie wiem jak zareagować co pół godziny po ćwiarteczce kanapki?
Rozumiem, że trzeba jeść zdrowe rzeczy, owoce, warzywa, mniej tłustego, ograniczyć węglowodany proste które bezpośrednio wpływają na wzrost poziomu glukozy we krwi, więcej ruchu. Wczoraj czekoladę zamieniłam na kiwi - postęp co nie
Pisali również, że przy cukrzycy ciążowej dziecko rodzi się duże itd, ale moje jest o kilka dni mniejsze jak na razie W środę wizyta, zobaczymy... pewnie pod koniec ciąży czeka mnie powtórka z krzywej cukrowej...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-25, 12:44   #4480
ivonka7
Rozeznanie

Dzień dobry! Ja dopiero teraz zebrałam się do kompa, nie lubie leżeć z laptopem. Po wczorajszym usg wiemy tyle że szyjka nie skróciła sie od rana do wieczora ani nie otworzyła. Dostałam nospe forte, duphaston i luteine i jeszcze wczoraj zastrzyk rozkurczający w tyłeczek .
Nakaz leżenia- bo inaczej szpital :/
Podczas usg właśnie też stwardniał mi brzuch więc lekarz mógl sobie go dokładnie zbadać (były właśnie 2 wybrzuszenia o których kiedyś pisałam). Powiedział że każde nadmierne twardnienia macicy są niewskazane bo stanowią o zagrażającym porodzie przedwczesnym.
Także pozostaje mi grzecznie się wylegiwać aż twardnienia się zmiejszą, chociaż i tak jest o niebo lepiej niż było.
Zaglądnę do was później
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:49   #4481
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ivonka7 jak mus to mus musisz leżeć!!
Karolca nie martw sie na zapas będzie dobrze
Stary 2011-11-25, 12:53   #4482
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja dopiero teraz zebrałam się do kompa, nie lubie leżeć z laptopem. Po wczorajszym usg wiemy tyle że szyjka nie skróciła sie od rana do wieczora ani nie otworzyła. Dostałam nospe forte, duphaston i luteine i jeszcze wczoraj zastrzyk rozkurczający w tyłeczek .
Podczas usg właśnie też stwardniał mi brzuch więc lekarz mógl sobie go dokładnie zbadać (były właśnie 2 wybrzuszenia o których kiedyś pisałam). Powiedział że każde nadmierne twardnienia macicy są niewskazane bo stanowią o zagrażającym porodzie przedwczesnym.
Także pozostaje mi grzecznie się wylegiwać aż twardnienia się zmiejszą, chociaż i tak jest o niebo lepiej niż było.
Zaglądnę do was później
No to pięknie leż dalej
i niech dziecko nie pcha się za szybko na świat!

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ivonka7 jak mus to mus musisz leżeć!!
Karolca nie martw sie na zapas będzie dobrze
Wiem, że będzie dobrze, ale te rady chyba mnie powalą na ziemię

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-25, 12:59   #4483
tynka88
Zadomowienie

Claudia co do twojego pytania, to my nie za czesto ale tak, nic mi pozniej nie dolega i gin tez powiedzial ze spokojnie mozna, wiec mysle ze jest ok. Choc z moim libido tak srednio.

Przyszedl mi dziewczyny ten plaszcz, zamówiłam najwiekszy, i jest sporo luzu, ale mysle ze nie wyglada tak zle ,jest bardzo cieply i mysle ze spokojnie wystarczy mi do konca ciazy.\

Pogoda idealna dzisiaj u mnie godzinke spacerowalam i wystawialam buźke do słońca, ale musze troche ponarzekac bo bola mnie plecy i nie chce mi sie sprzatac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2006.jpg (80,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2009.jpg (57,6 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-11-25 o 13:03
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:01   #4484
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Filip dzis w nocy tylko raz zagoraczkowal, do tej pory od 1 w nocy jest spokoj Noi widac, czuje sie lepiej, bo bawi sie i ma dobry nastroj

Mnie dzis maz zdenerwowal, pytajac kiedy (tzn o ktorej) moze wpasc do mnie popoludniu jego mama???
A gdzie pytanie: czy wogole moze????
On idzie do pracy a ja mam niby jego mamusie tu przyjmowac?
Z jakiej racji? Ja chce sobie odpoczac a nie wysluchiwac jej kiedy nie mam na to ochoty. Po calym przedpoludniu kiedy latam jak glupia miedzy Filipem a zakupami i obiadem, mam chyba prawo nie chciec miec gosci?

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamusiek, które maja już pociechy: co kupujecie dla bobasów? Bo pewnie tak jak ja, macie już sporo rzeczy po pierwszym. Ja tak się zapierałąm, że wszytsko mam, ale przecież musze dokupić czy to nowy aspirator do noska, czy jakieś nowe tetry Kurde Czas leci. musze wziąć sie w garść, przestać opychać ptasim mleczkiem, napisać przynajmniej rozdział magisterki i przygotować do tych lutowych zmian Rodzę chyba najwczesniej na naszytm wątku, a jestem na szarym końcu z przygotowaniami, nawet nie wiemy, czy cipuszka czy jąderka
Na razie dokupilam pare ciuszkow cieplejszych, bo Filip rodzil mi sie w maju wiec mialam dla niego tylko jeden polarkowy komplecik, teraz dokupilam troche miekkich spodenek i bluz. No i oczywiscie to co do porodu potrzebne: podklady wklady poporodowe, jakas koszule jeszcze do karmienia, mokre chusteczki, lewatywe, pieluchy tetrowe, trzeba kupic znow pieluszki te malutkie. A tak to zbieram po malu i szykuje: laktator i inne rzeczy ktore beda potrzebne. Ale jeszcze nie mam wszystkiego. Niedawno ten remont kuchni skonczylismy i pokoj Filipa chce urzadzac bo musimy go pomalu przenosic z lozeczka, a kupilismy lozko pietrowe i musze go tam nauczyc spac
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej

odebrałam dzisiaj wyniki.glukoza po obciążeniu dopiero w poniedziałek, naczczo 95 więc w górnej granicy...a w moczu znowu ślad białkaskąd to się kurde bierze:confused :poprzednim razem było ok...
Oj bidulko...
Cytat:
Mnie tez brzus twardnieje od jakiegos czasu no i niestety szyjka leci i roziwera sie z jednej strony ale troszke na szczescie. W kazdym razie dlugosc szyjki mam na granicy normy: 2,7 cm a z lekow: no-spa 3xdz i wiecej magnezu. No i mam wiecej odpoczywac i mniej dzwigac. Na pewno, szczegolnie teraz przy chorym dziecku ktore mi goraczkowalo.
Powodzenia na wizycie
Cytat:
Zaglądnę do was później
Dobrze ze szyjka b/z. To teraz musisz grzecznie polegiwac
A wiesz moze jaka dlugosc szyjki masz?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:03   #4485
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam sobie o cukrzycy ciążowej. I śmiem twierdzić, że większość rad to jakaś kpina jest. Po pierwsze rady tyczą się osób z nadwagą. Jeść mniej a częściej... jak mi lekarz coś takiego powie to nie wiem jak zareagować co pół godziny po ćwiarteczce kanapki?
Rozumiem, że trzeba jeść zdrowe rzeczy, owoce, warzywa, mniej tłustego, ograniczyć węglowodany proste które bezpośrednio wpływają na wzrost poziomu glukozy we krwi, więcej ruchu. Wczoraj czekoladę zamieniłam na kiwi - postęp co nie
Pisali również, że przy cukrzycy ciążowej dziecko rodzi się duże itd, ale moje jest o kilka dni mniejsze jak na razie W środę wizyta, zobaczymy... pewnie pod koniec ciąży czeka mnie powtórka z krzywej cukrowej...
No niestety ta dieta czasem jest drastyczna, ta moja znajoma schudła bardzo schudła.
Stary 2011-11-25, 13:05   #4486
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No niestety ta dieta czasem jest drastyczna, ta moja znajoma schudła bardzo schudła.
a mnie takie coś dobija, bo nie dość, że całe życie niedowaga, to jeszcze będą mnie zmuszać do jakiejś diety cukrzycowej, na której też się chudnie. A ja nie mam z czego chudnąć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-25, 13:10   #4487
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Przyszedl mi dziewczyny ten plaszcz, zamówiłam najwiekszy, i jest sporo luzu, ale mysle ze nie wyglada tak zle ,jest bardzo cieply i mysle ze spokojnie wystarczy mi do konca ciazy.\

bardzo fajny plaszczyk, po ciazy bedzie pewnie za duzy?
Stary 2011-11-25, 13:12   #4488
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie takie coś dobija, bo nie dość, że całe życie niedowaga, to jeszcze będą mnie zmuszać do jakiejś diety cukrzycowej, na której też się chudnie. A ja nie mam z czego chudnąć
Wiesz może nie będzie tak źle, pewnie do diabetologa Cię wyślą i coś uradzicie, bo faktycznie jesteś szczuplutka i sobie nie wyobrażam,żebyś miała jeszcze schudnąc, gdy własnie masz zapasy na karmienie robić.Ta moja znajoma schudła z 90 kg przed ciążą do ok.60 po ciązy i karmieniu.
Ale w sumie nie zamartwiaj się jeszcze, poczekaj co Ci powie lekarz .
Stary 2011-11-25, 13:14   #4489
tynka88
Zadomowienie

cytrynka pewnie tak ale mam na to kilka rozwiazan po pierwsze kiedys moze bede w drugiej ciazy, po drugie moze sprzedam na all, po 3 moze dam mamie, mama jest troche wieksza i napewno nie pogardzi takim cieplutkim plaszczykiem

Stary 2011-11-25, 13:16   #4490
Mała!
Zakorzenienie

Fajne te wasze płaszczyki

Ja właśnie miałam znowu osłabnięcie poszłam z psem i do mięsnego po sernik hehe tak tak po sernik i oblały mnie zimne poty, zrobiło mi się słabo musiałam natychmiast coś zjeść i jabłko na miejscu akurat kupiłam...wdrapałam się jakoś do domu i zjadłam 2 śniad kawałek sernika, kanapkę z pasztetem i plaster sera żółtego i już jest OK!

zapomniałam o chlebie...mam odłożony w piekarni ciepły razowiec...więc chyba skoczę po 14 wraca małż więc czas zabrać się za jakiś obiad

Aha dziś w nocy wstałam na siku o 3:00 i chyba przez 30 min malutki tak się wiercił, że zasnąć nie mogłam i wymyślałam imiona, mam jedno i muszę przekonać męża

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:18   #4491
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaglądnę do was później
Wyleguj się, wyleguj jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka

Filip dzis w nocy tylko raz zagoraczkowal, do tej pory od 1 w nocy jest spokoj Noi widac, czuje sie lepiej, bo bawi sie i ma dobry nastroj

Mnie dzis maz zdenerwowal, pytajac kiedy (tzn o ktorej) moze wpasc do mnie popoludniu jego mama???
A gdzie pytanie: czy wogole moze????
On idzie do pracy a ja mam niby jego mamusie tu przyjmowac?
Z jakiej racji? Ja chce sobie odpoczac a nie wysluchiwac jej kiedy nie mam na to ochoty. Po calym przedpoludniu kiedy latam jak glupia miedzy Filipem a zakupami i obiadem, mam chyba prawo nie chciec miec gosci?
A pewnie, że masz prawo
Ja mam o tyle spokoju, że pracuje, więc wizyty teściowej mnie omijają. Za to uwielbia dzwonić już od czwartku, żeby na niedzielę zaprosić nas na obiad i wtedy o wszystko (dosłownie ) wypytuje

Siedzę ciężko zapracowana i przeglądam zestawy ciuchów 0-3mce dla młodego na all - chyba poczekam tylko do 9.12, żeby młody nie okazał się być raptem młodą i wtedy wpadam w szał zakupowy

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2011-11-25 o 13:21
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:19   #4492
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Fajne te wasze płaszczyki

Ja właśnie miałam znowu osłabnięcie poszłam z psem i do mięsnego po sernik hehe tak tak po sernik i oblały mnie zimne poty, zrobiło mi się słabo musiałam natychmiast coś zjeść i jabłko na miejscu akurat kupiłam...wdrapałam się jakoś do domu i zjadłam 2 śniad kawałek sernika, kanapkę z pasztetem i plaster sera żółtego i już jest OK!

zapomniałam o chlebie...mam odłożony w piekarni ciepły razowiec...więc chyba skoczę po 14 wraca małż więc czas zabrać się za jakiś obiad

Aha dziś w nocy wstałam na siku o 3:00 i chyba przez 30 min malutki tak się wiercił, że zasnąć nie mogłam i wymyślałam imiona, mam jedno i muszę przekonać męża
Oj to nie za fajna przygoda, chyba musisz coś zjadać przed wyjściem.
Ciekawe jakie to imię Wiercipiętek ? żarcik,
Stary 2011-11-25, 13:20   #4493
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz może nie będzie tak źle, pewnie do diabetologa Cię wyślą i coś uradzicie, bo faktycznie jesteś szczuplutka i sobie nie wyobrażam,żebyś miała jeszcze schudnąc, gdy własnie masz zapasy na karmienie robić.Ta moja znajoma schudła z 90 kg przed ciążą do ok.60 po ciązy i karmieniu.
Ale w sumie nie zamartwiaj się jeszcze, poczekaj co Ci powie lekarz .
Rozbawiłaś mnie, serio
do diabetologa w tym roku już się nie dostanę bo czeka się około 2-3 miesięcy w kolejce
Nasza cudowna Polska
Będę jadła dużo kwaśnych rzeczy - kapusta i ogórki kiszone - one są zalecane właśnie.
Dobra, idę na rynek po włoszczyznę na zupkę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-25, 13:22   #4494
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
cytrynka pewnie tak ale mam na to kilka rozwiazan po pierwsze kiedys moze bede w drugiej ciazy, po drugie moze sprzedam na all, po 3 moze dam mamie, mama jest troche wieksza i napewno nie pogardzi takim cieplutkim plaszczykiem
to bardzo fajnie
Stary 2011-11-25, 13:23   #4495
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dobrze ze szyjka b/z. To teraz musisz grzecznie polegiwac
A wiesz moze jaka dlugosc szyjki masz?
Tak, szyjka ma 4, 21 cm. więc nie stwarza ryzyka, chodzi tu o to aby skurcze jej nie skróciły ani nie otworzyły. No i oby tak było
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:24   #4496
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to nie za fajna przygoda, chyba musisz coś zjadać przed wyjściem.
Ciekawe jakie to imię Wiercipiętek ? żarcik,
He he a wiesz po dzisiejszej nocce to Wiercipiętek by pasowało

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:26   #4497
tynka88
Zadomowienie

Aguśka super ze z Filipkiem lepiej a nie martw sie mój mąż tez mi czasem takie numery odwala i nie widzi w tym problemu, zaprasza gosci bez mojej wiedzy, albo oragnizuje mi spotkania z np zona lub dziewczyna jego kolegi na ktore nie mam najmniejszej ochoty.On jest bardzo towarzyski i nie widzi w tym zadnego problemu.
Ostatnio przesadził, ja wieczorem odzywka na wlosach, przeswitujaca pizama, majaca ochote posiedziec sobie spokojnie z nim przed tv a nie nikogo zabawiac przyproawdza mi swojego brata, powiedzialam przy owym bracie ze dzisiaj niestety nie gościmy sie i z odwiedzin nici bo jest za pozno a ja jestem zmeczona.Teraz stara sie mnie pytac i uprzedzac

Stary 2011-11-25, 13:34   #4498
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Mi to jakoś ciężko w ogóle się ułożyć z brzuszkiem =p cały czas mi przeszkadza w stosunku z moim Tżcikiem =p ciężko mi zmienić pozycję
Mi brzuszek na razie nie przeszkadza,ale przeważnie mam ochotę jak męża nie ma,albo nie ma warunków,bo jest córka w domu np.A jak on chce w nocy np,to ja już myślę tylko o śnie,po całym dniu z cyklu-praca-dom-dziecko-życie towarzyskie.Więc rzadko raczej ostatnio.Z czego moja druga połowa niezadowolona.

Jeszcze troszkę i do pracy i do 23 tyra
Stary 2011-11-25, 13:35   #4499
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguśka super ze z Filipkiem lepiej a nie martw sie mój mąż tez mi czasem takie numery odwala i nie widzi w tym problemu, zaprasza gosci bez mojej wiedzy, albo oragnizuje mi spotkania z np zona lub dziewczyna jego kolegi na ktore nie mam najmniejszej ochoty.On jest bardzo towarzyski i nie widzi w tym zadnego problemu.
Ostatnio przesadził, ja wieczorem odzywka na wlosach, przeswitujaca pizama, majaca ochote posiedziec sobie spokojnie z nim przed tv a nie nikogo zabawiac przyproawdza mi swojego brata, powiedzialam przy owym bracie ze dzisiaj niestety nie gościmy sie i z odwiedzin nici bo jest za pozno a ja jestem zmeczona.Teraz stara sie mnie pytac i uprzedzac
Mój uwielbiał zapraszać kumpli do nas na oglądanie meczów - bo oczywiście nie ma nic lepszego niż 6-7 chłopa wrzeszczących w salonie przed TV. I zawsze mnie informował w ten dzień, w który mieli przyjść - jak już ich pozapraszał. Na szczęście go tego oduczyłam
Stary 2011-11-25, 13:43   #4500
tynka88
Zadomowienie

Kulka i dobrze , co jak co ale we wlasnym domu chyba mamy prawo miec swiety spokoj.Ja mu powiedzialam ze jak ma takie silne potrzeby towarzyskie to niech on idzie do nich a nie oni do nas
Gosica podziwiam, mnie szczerze troszke brakuje pracy tzn tego ze rano wstawałam , szykowałam sie , byłam wsrod ludzi, jechałam do centrum , tam moglam sobie pozalatwiac rozne sprawy, wejsc do sklepu , teraz jestem taka uziemiona, do najblizszego przystanku mam prawie 2 km, do sklepu tez okolo 15 minut, innych rozrywek w mojej okolicy nie ma,tylko pola bażanty, biegajace zające i sarny totalna dzicz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości