|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
, nie mialam tez obaw...przerwe mielismy tylko miedzy 26-33 tc, bo mialam dosc czeste i silne twardnienie brzucha i lekarz zakazal teraz jest nieco gorzej, tzn brzuch mi raczej nie twardnieje, ale czuje sie potwornie ociezala i mam takie dziwne nieprzyjemne napiecie brzucha... i wted mi sie odechciewa ![]()
|
|
#4472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na wizycie i żebyś ogarnęła to co masz do ogarnięcia.Ja idę łykać moje leki i do roboty, odkurzacz czeka |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piszecie czasem o twardnieniu brzuszka, że się "stawia", ale nie wiem czy ja miałam kiedyś, jak to się czuje? Lekarz wczoraj mi powiedział, że brzuszek jest w porządku, nie jest twardy, choć dla mnie jest twardy
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-25 o 12:19 |
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby nie to, że wpadły mi nadplanowe, dodatkowe pieniądze też pewnie nie poszłabym na 3/4d
Ale i tak jeśli nic nie wnosi to sprawa jest fajna
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba nie pisałam, ale do tego mam plamienie- minimalne ale jest;/ Ja mam ochotę na sex.. ale po naszym pierwszym seksiku po powrocie- plamienie.. Potem warunki aseksualne-bo rodzice za ścianą plus 2 zainteresowane psy, więc niewiele tego było, a teraz znowu coś;/ Fuck! Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-25 o 12:31 |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie ,że fajna , zobaczyć dziecko w takim obrazie to coś niesamowitego .U mnie sprawy łóżkowe leżą i kwiczą, ze względu na moje bakterie wolę sobie odpuścić, chociaż lekarz zapisał też antybioty dla TŻ i krem do smarowania bociana ale po co obciążać dwie wątroby
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wcinam kanapki z szynka i pomidorem i popijam cappuccino
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam sobie o cukrzycy ciążowej. I śmiem twierdzić, że większość rad to jakaś kpina jest. Po pierwsze rady tyczą się osób z nadwagą. Jeść mniej a częściej... jak mi lekarz coś takiego powie to nie wiem jak zareagować
co pół godziny po ćwiarteczce kanapki?Rozumiem, że trzeba jeść zdrowe rzeczy, owoce, warzywa, mniej tłustego, ograniczyć węglowodany proste które bezpośrednio wpływają na wzrost poziomu glukozy we krwi, więcej ruchu. Wczoraj czekoladę zamieniłam na kiwi - postęp co nie ![]() Pisali również, że przy cukrzycy ciążowej dziecko rodzi się duże itd, ale moje jest o kilka dni mniejsze jak na razie W środę wizyta, zobaczymy... pewnie pod koniec ciąży czeka mnie powtórka z krzywej cukrowej...
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Ja dopiero teraz zebrałam się do kompa, nie lubie leżeć z laptopem. Po wczorajszym usg wiemy tyle że szyjka nie skróciła sie od rana do wieczora ani nie otworzyła. Dostałam nospe forte, duphaston i luteine i jeszcze wczoraj zastrzyk rozkurczający w tyłeczek
Nakaz leżenia- bo inaczej szpital :/ Podczas usg właśnie też stwardniał mi brzuch więc lekarz mógl sobie go dokładnie zbadać (były właśnie 2 wybrzuszenia o których kiedyś pisałam). Powiedział że każde nadmierne twardnienia macicy są niewskazane bo stanowią o zagrażającym porodzie przedwczesnym. Także pozostaje mi grzecznie się wylegiwać aż twardnienia się zmiejszą, chociaż i tak jest o niebo lepiej niż było. Zaglądnę do was później
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
ivonka7 jak mus to mus musisz leżeć!!
Karolca nie martw sie na zapas będzie dobrze
|
|
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i niech dziecko nie pcha się za szybko na świat! ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Claudia co do twojego pytania, to my nie za czesto ale tak, nic mi pozniej nie dolega i gin tez powiedzial ze spokojnie mozna, wiec mysle ze jest ok. Choc z moim libido tak srednio.
Przyszedl mi dziewczyny ten plaszcz, zamówiłam najwiekszy, i jest sporo luzu, ale mysle ze nie wyglada tak zle ,jest bardzo cieply i mysle ze spokojnie wystarczy mi do konca ciazy.\ Pogoda idealna dzisiaj u mnie godzinke spacerowalam i wystawialam buźke do słońca, ale musze troche ponarzekac bo bola mnie plecy i nie chce mi sie sprzatac
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-25 o 13:03 |
|
|
|
#4484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Filip dzis w nocy tylko raz zagoraczkowal, do tej pory od 1 w nocy jest spokoj Noi widac, czuje sie lepiej, bo bawi sie i ma dobry nastroj![]() Mnie dzis maz zdenerwowal, pytajac kiedy (tzn o ktorej) moze wpasc do mnie popoludniu jego mama??? ![]() A gdzie pytanie: czy wogole moze???? On idzie do pracy a ja mam niby jego mamusie tu przyjmowac? Z jakiej racji? Ja chce sobie odpoczac a nie wysluchiwac jej kiedy nie mam na to ochoty. Po calym przedpoludniu kiedy latam jak glupia miedzy Filipem a zakupami i obiadem, mam chyba prawo nie chciec miec gosci? ![]() Cytat:
Niedawno ten remont kuchni skonczylismy i pokoj Filipa chce urzadzac bo musimy go pomalu przenosic z lozeczka, a kupilismy lozko pietrowe i musze go tam nauczyc spac![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie Cytat:
![]() A wiesz moze jaka dlugosc szyjki masz?
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajny plaszczyk, po ciazy bedzie pewnie za duzy?
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie nie zamartwiaj się jeszcze, poczekaj co Ci powie lekarz .
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
cytrynka pewnie tak
ale mam na to kilka rozwiazan po pierwsze kiedys moze bede w drugiej ciazy, po drugie moze sprzedam na all, po 3 moze dam mamie, mama jest troche wieksza i napewno nie pogardzi takim cieplutkim plaszczykiem
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te wasze płaszczyki
![]() Ja właśnie miałam znowu osłabnięcie poszłam z psem i do mięsnego po sernik hehe tak tak po sernik i oblały mnie zimne poty, zrobiło mi się słabo musiałam natychmiast coś zjeść i jabłko na miejscu akurat kupiłam...wdrapałam się jakoś do domu i zjadłam 2 śniad kawałek sernika, kanapkę z pasztetem i plaster sera żółtego i już jest OK!zapomniałam o chlebie...mam odłożony w piekarni ciepły razowiec...więc chyba skoczę po 14 wraca małż więc czas zabrać się za jakiś obiad ![]() Aha dziś w nocy wstałam na siku o 3:00 i chyba przez 30 min malutki tak się wiercił, że zasnąć nie mogłam i wymyślałam imiona, mam jedno i muszę przekonać męża
|
#4491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam o tyle spokoju, że pracuje, więc wizyty teściowej mnie omijają. Za to uwielbia dzwonić już od czwartku, żeby na niedzielę zaprosić nas na obiad i wtedy o wszystko (dosłownie ) wypytujeSiedzę ciężko zapracowana i przeglądam zestawy ciuchów 0-3mce dla młodego na all - chyba poczekam tylko do 9.12, żeby młody nie okazał się być raptem młodą
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2011-11-25 o 13:21 |
||
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jakie to imię Wiercipiętek ? żarcik,
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do diabetologa w tym roku już się nie dostanę bo czeka się około 2-3 miesięcy w kolejce ![]() Nasza cudowna Polska Będę jadła dużo kwaśnych rzeczy - kapusta i ogórki kiszone - one są zalecane właśnie. Dobra, idę na rynek po włoszczyznę na zupkę.
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka super ze z Filipkiem lepiej
a nie martw sie mój mąż tez mi czasem takie numery odwala i nie widzi w tym problemu, zaprasza gosci bez mojej wiedzy, albo oragnizuje mi spotkania z np zona lub dziewczyna jego kolegi na ktore nie mam najmniejszej ochoty.On jest bardzo towarzyski i nie widzi w tym zadnego problemu.Ostatnio przesadził, ja wieczorem odzywka na wlosach, przeswitujaca pizama, majaca ochote posiedziec sobie spokojnie z nim przed tv a nie nikogo zabawiac przyproawdza mi swojego brata, powiedzialam przy owym bracie ze dzisiaj niestety nie gościmy sie i z odwiedzin nici bo jest za pozno a ja jestem zmeczona.Teraz stara sie mnie pytac i uprzedzac
|
#4498 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jeszcze troszkę i do pracy i do 23 tyra
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Kulka i dobrze , co jak co ale we wlasnym domu chyba mamy prawo miec swiety spokoj.Ja mu powiedzialam ze jak ma takie silne potrzeby towarzyskie
to niech on idzie do nich a nie oni do nas![]() Gosica podziwiam, mnie szczerze troszke brakuje pracy tzn tego ze rano wstawałam , szykowałam sie , byłam wsrod ludzi, jechałam do centrum , tam moglam sobie pozalatwiac rozne sprawy, wejsc do sklepu , teraz jestem taka uziemiona, do najblizszego przystanku mam prawie 2 km, do sklepu tez okolo 15 minut, innych rozrywek w mojej okolicy nie ma,tylko pola bażanty, biegajace zające i sarny totalna dzicz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

, nie mialam tez obaw...

nic złego się nie dzieje, a ja mam wysokie libido czasem takie, że mogłabym całą noc i cały dzień...

co pół godziny po ćwiarteczce kanapki?