|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
no ja już byłam na zwolnieniu raz
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Hej dziewczynki. Postanowiłam sie do was przyłączyć bo sama zostanę mamą tak ok 22 maja
) Z tego co czytałam to niektóre z was pracują a ja wam tak zazdroszczę że szok. U mnie totalna nuda siedzę w pustym domu bo maz w pracy a córcia (5 lat) w przedszkolu. Do tego ciaglę muszę lezęć od tych okropnych mdłości jestem już w 15 tygodniu a one nie przeszły. Wymiotuję ok 3 razy dziennie a do tego cały dzien mdłoci. Już 6 kg schudłam . Kazdy mój dzień zaczynam od nadziei że może dziś będzie lepiej. Mam tak dosyć ze czasmi płacze z tego wszystkiego. Na całe szczeście trafiłam na wasz watek ,bo mnie trochę podniósł na duchu. Mam nadzieję że juz niedługo będę mogła napisać wam że u mnie juz ok, a puki co to cieszę się że u was dobrze i humorki dopisują. Pozdrawiam
|
|
|
|
#693 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Ja jak już ledwo żyłam od wymiotów zrobiłam sobie dzień na sucharkach i potem było lepiej |
||
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweńka - masz rację zmienia - ale mój stan zmienił się dzięki Wam DZiewczyny - Waszemu wsparciu i nie krytykowaniu a powstrzymywaniu na duchu jak miałam Doła Wielkiego jak Dziura Ozonowa
![]() no to moje ciasto w piekarniku trzymajcie kciuki - bo boję się o ten staroświecki przedpotopowy piekarnik.... a tak bardzo mi się chce babki z wiśniami ![]() Witam Nową Mamusię
|
|
|
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko to mnie trzyma przy życiu. ![]() Cytat:
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no też mi się tak wydaję - że jak się zaczyna 16t1d to już 17 tydzień w końcu to już nowy tydzień ta jedynka prawda?![]() a co do piątków - ktoś kto wymyślił Weekend - powinien być nagrodzony ale ten kto kazał wracać do pracy w poniedziałek niech się w piekle podpala
|
|
|
|
|
#697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Dzisiaj sernikowo. ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30712641]A ja piekę dzisiaj pół wieczora mężowi ciastka na jutro do pracy, już mam dość, w mieszkaniu pachnie pięknie, prawie świątecznie, ale.. mi już zaczyna ten zapach przeszkadzać ![]() Poza tym ciągle boli głowa. Ale to obecnie mały problem w porównaniu z tym, co zobaczyłam dzisiaj.. Co mi się zrobiło ze skórą pod piersiami ;( Muszę pilnie koniecznie kupić większy i wygodniejszy stanik ;( Ale co ja mam zrobić, jak nie umiem niczego dobrać, ech... Ja tu tylko przychodzę malkontencić, noooo [/QUOTE]Mnie też często boli, zwłaszcza jak się zdenerwuję... Cytat:
![]() A może jeszcze się okaże, że jednak czerwiec... Jakoś mi ten lipiec nie pasuje wyliczeniowo do niczego... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak. Rinco żadnych nadgodzin w ciąży! Szef za takie nadgodziny z więzienia by nie wyszedł... Nie można i tyle. |
||||
|
|
|
#698 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może faktycznie to przez stojącą pracę zapytaj lekarza na następnej wizycieCytat:
wiem co mówię Cytat:
druga ciąża trochę pokrzyżowała moje plany ale i tak jestem szczęśliwa. Mój mąż też w pracy, a synek w przedszkolu ![]() Trzymam kciuki żeby mdłości i wymioty odpuściły a napewno humorek będziesz miała lepszy Cytat:
Przed chwilą wyciągnęłam ciacho z piekarnika dzisiaj będzie murzynek pycha
|
||||||
|
|
|
#699 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ależ byłyście wczoraj łaskawe
- tylko 3 str. Zaczęłam wieczorem czytać, ale tak mnie strasznie głowa bolała, że nie dałam rady.tahito, witaj diablica, gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj jak już pisałam nie byłam nawet w stanie nic na wizażu popisać. Może jakieś ciśnienie złe jest. Mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej. Mnie już tylko lekko boli.Cytat:
Na szczęście po niedługim czasie wszystko wróciło do normy.Cytat:
Cytat:
Kupiłam już dawno temu babydream i posmarowałam się 2 razy W ciąży z Maksem smarowałam się bardzo intensywnie, zwłaszcza uda i pośladki, jak widziałam już początki rozstępów na nich, a i tak powyłaziło mi sporo, a na brzuchu nic Więc teraz zupełnie nie mam zapału do smarowania, chyba już jestem takim typem, co choćby cuda robił, to będzie mieć rozstępy. Ale to żadna cena za cud posiadania dziecka. Te rozstępy od Maksa to już dawno są blade i prawie niewidoczne.Dziękuję Cytat:
Tp wg usg przez całą ciążę zmienia się tam i z powrotem, a dziecko i tak wyjdzie kiedy mu będzie pasować. Poza tym w początkowej ciąży dzieci rosną w bardzo różnym tempie. Mój Okruszek w 6 i 8 tc też był "opóźniony" o tydzień, a w 13 tc już 4 dni do przodu. Więc nigdzie się nie wybieraj Jak dla mnie możesz zostać czerwcówką, chyba że chcesz to zmienię Ci na liście na ten tp z usg?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie za bardzo się czuję Oprócz bólu głowy, też parę razy bolał mnie przez chwilę brzuch jak na miesiączkę i od 3 dni nie czułam porządnego kopniaczka Od ubiegłego pt do wt czułam takie, że byłam pewna, że to TO, a teraz takie lekkie bąbelki, że równie dobrze mogą to być jelita. Trochę się martwię, ale nie chcę jeszcze panikować. Sama pisałam niedawno, że te pierwsze ruchy można odczuwać nieregularnie, a i tak się martwię. Ale czekam dziś jeszcze na jakiegoś kopniaka, jak nic nie będzie, to pomyślę o lekarzu... W sumie dziś dopiero 17 tc zaczęłam, więc chyba nie ma w tym nic dziwnego, że nie czuję jeszcze wyraźnie ruchów
|
|||||||||
|
|
|
#700 | |||
|
Raczkowanie
|
Musiałabym rozbudować strych, tyle ich tam leży
Też w tym roku pomysłów brak, ale mam jeden szalony ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby dolegliwości wreszcie przeszły! Cytat:
![]() Cytat:
Masz rację. Ten ktoś od poniedziałków zasługuje na wieczne potępienie... |
|||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedzę i pilnuje mojego piekarnika - który działa w dziwny sposób, przez godzinę w temperaturze - bo jest w srodku termometr - 250 stopni moje ciasto nawet nie zrobiło się ciepłe, a teraz zapach czuję na górze jak sprzątam....amć mam nadzieję że wszsytko będzie z tym ciastem ok, bo chcę na święta wypieki robić, a jak nie wyjdzie - to już drugi raz nic tam nie włożę a tak mi się marzy domowy sernik z czasów dzieciństwa i jeszcze szarlotka.....
|
|
|
|
#703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ja także gratuluję Wczoraj czy przedwczoraj już pisałam, że super są chłpaki, więc nie będę się powtarzać. Ważne, że zdrowy ![]() Cytat:
![]() Cóż, też spędziłam trochę czasu na znalezieniu biznesowych ubrań ciążowych, bo w takich muszę chodzić do pracy. Nie było łatwo, ale już jestem zaopatrzona. Do tego bluzki znalazłam takie bez prasowania Polecam:http://allegro.pl/koszule-elegancka-...842940846.html Ale widzę, że teraz nie wystawia ten sprzedający takich... Trzeba by do niego napisać
|
||
|
|
|
#704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Raczku - dzięki!
Cytat:
Jeszcze wszystko się okaże. Teraz czekanie 3 tygodnie na przezierność... ![]() ![]() ![]() Może to rzeczywiście jeszcze zbyt wcześnie na jakieś zdecydowane ruchy... Trzymam kciuki, żeby dzidzia dała znać. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Właśnie sobie poczytałam, że w 10 tygodniu maluch może mieć od 2-3 cm, więc może to jednak 9 tydzień... Choć jutro powinien zaczęć się 10. Nic to zobaczymy za 3 tygodnie...
|
|||
|
|
|
#705 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A później od razu pada pytanie: a już wiesz co będzie? (w sensie płci oczywiście). Niedługo zacznę nosić ze sobą kryształową kulę... i skąd pewność, że zamierzam to ogłosić całemu światu? ![]() Cytat:
Dobrze napisałaś, że każdy jest inny.
Edytowane przez liveinhope Czas edycji: 2011-11-25 o 13:02 |
||
|
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Hah...co do prezentów świątecznych to my z Tż piszemy listy do Świętego
Już w połowie listopada zaczynamy i jak nam coś wpadnie do głowy, bądź tez przypomni nam się coś co akurat byłoby nam przydatne to ładnie dopisujemy. A później "wysyłamy" listy i czekamy czy Święty spełni nasze zachcianki. Mamy i ubaw i przy okazji nie musimy się głowić ![]() A teraz pora na krokiety
|
|
|
|
#707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsze jest to czekanie na kolejną wizytę, na kolejne usg... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps. też chciałam dziewczynkę ![]() Agata poczęstuj ciastem chałwowym ![]() Tacca gratulacje tp jeszcze Ci się zmieni nie raz Kism ja też nie czuję ruchów
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-25 o 13:33 |
||
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też było zawsze głośno - i to było niesamowite - święta z całą rodziną u dziadków, 15 wnucząt - 14 dorosłych - działo się ach działo, a potem wszyscy na pasterkę - gromadnie przez zaspy, nie zapomnę tego do końca życia - a teraz tak cicho i pusto tu gdzie jestem - moja rodzina nadal się spotyka, a ja od 4 lat mam swoją Wigilię - na ile się da Polską
Imieniny mam dzisiaj
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Cytat:
![]() A ja ciągle nie mam przeczuć i nie wiem co bym wolała...
|
||
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze bo się nie rozczarujesz i będziesz się cieszyła z chłopca i z dziewczynki
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny -
![]() a co do świąt u nas zawsze było pełno ludzi prawie do 2 stycznie, bo jak skończyła się Wigilia to tradycyjnie w święta się wszyscy spotykaliśmy, zatem pełne stoły przystrojone choinki no i jeszcze ten gwar i ruch.... niezapomniane wspomnienia Gratuluję dzieciątka no to trzeba się szybko starać o dziewczynkęJa od początku ciąży mam wrażenie że to dziewczynka - może niebawem się wreszcie dowiem, oczywiście wcześniej muszę się dowiedzieć - kiedy mam usg
|
|
|
|
#715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też coś ruchów nie czuję i ciągle o tym myślę grrr...
|
|
#716 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałam w tym roku zrobić wigilię u nas dla rodziców, teściów, mojego rodzeństwa i brata męża żeby im powiedzieć o Czerwcóweczce aleeeee wychodzi 14 dorosłych i 3 dzieci i obawiam się, że to ponad moje siły
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-11-25 o 13:53 |
|
|
|
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dasti, ale to Twoja pierwsza tak zaawansowana ciąża... to normalne
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Od jak dawna nie czujesz? Może się nam dzieciaczki odwróciły i kopią teraz gdzieś wgłąb, tak że nie czujemy...
|
|
|
|
|
#719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż znowu mówi, że chciałby chłopca - chyba ze względu na mojego tatę, który bardzo chce zostać "prawdziwym "dziadkiem. Miał 2 córki i ma wnuczkę, chłopców mu chyba brakuje... Ale jak mąż patrzy na mnie to mówi, że pewnie będzie dziewczynka (strasznie mi buzię zsypało), zresztą jemu jego tata "wywróżył wahadełkiem 2 córki. Ja tam w takie rzeczy nie wierzę. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Mój mąż znowu mówi, że chciałby chłopca - chyba ze względu na mojego tatę, który bardzo chce zostać "prawdziwym "dziadkiem. Miał 2 córki i ma wnuczkę, chłopców mu chyba brakuje... Ale jak mąż patrzy na mnie to mówi, że pewnie będzie dziewczynka (strasznie mi buzię zsypało), zresztą jemu jego tata "wywróżył wahadełkiem 2 córki. Ja tam w takie rzeczy nie wierzę. ![]() Cytat:
Głodna jestem... Hm... W lodówce jest chyba kawałeczek kurczaczka....
|
||||
|
|
|
#720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
głodnego wkurzasz Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

) Z tego co czytałam to niektóre z was pracują a ja wam tak zazdroszczę że szok. U mnie totalna nuda siedzę w pustym domu bo maz w pracy a córcia (5 lat) w przedszkolu. Do tego ciaglę muszę lezęć od tych okropnych mdłości jestem już w 15 tygodniu a one nie przeszły. Wymiotuję ok 3 razy dziennie a do tego cały dzien mdłoci. Już 6 kg schudłam . Kazdy mój dzień zaczynam od nadziei że może dziś będzie lepiej. Mam tak dosyć ze czasmi płacze z tego wszystkiego. Na całe szczeście trafiłam na wasz watek ,bo mnie trochę podniósł na duchu. Mam nadzieję że juz niedługo będę mogła napisać wam że u mnie juz ok, a puki co to cieszę się że u was dobrze i humorki dopisują. Pozdrawiam

dla mnie - jak jestem w 16t4d to trwa dla mnie tydzień 16. Ale widze ile ludzi , tyle podejsc o tego 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zapytaj lekarza na następnej wizycie
druga ciąża trochę pokrzyżowała moje plany ale i tak jestem szczęśliwa. Mój mąż też w pracy, a synek w przedszkolu 
Więc teraz zupełnie nie mam zapału do smarowania, chyba już jestem takim typem, co choćby cuda robił, to będzie mieć rozstępy. Ale to żadna cena za cud posiadania dziecka. Te rozstępy od Maksa to już dawno są blade i prawie niewidoczne.
Jak dla mnie możesz zostać czerwcówką, chyba że chcesz to zmienię Ci na liście na ten tp z usg?