|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
witam wszystkich
![]() w miarę wyspane i radosne dziś Filip codziennie wyspany i radosny więc u niego bez zmian dziękuję za kliki ![]() jak wiecie ich nigdy dość moje dziecko 7 grudnia skończy 5 miesięcy i zaczniemy podawać obiadki z mięskiem, w końcu ![]() tymi warzywnymi daniami to mi się dziecko nie naje, a w ogóle z mięskiem lepsze dania zdecydowanie w sobotę powinny być do odbioru karty do rossmana co wygrałam to się w końcu obkupię, podkład mi się skończył i tusz, no i chciałam coś sprezentować moim dwóm facetom i Lence
#2012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
zanka a co to za karty wygrałas i w jakim konkursie
![]() Ty czesto wygrywasz ![]()
#2013 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny. Nadal chora i nadal wszystko mnie boli. Antybiotyk cos slabo dziala :/
Baboniku straszne co przezylas. Biedny Nikos. Gratulacje dla Igiego z okazji 3 miesiecy. Zanetke wczoraj na chwile dorwalam na facebooku i mowila, ze Emi domaga sie non stop uwagi, czyta nas ale nie ma jak pisac. Wczoraj siostra uzmyslowila mi, ze za miesiac moj synek bedzie mial swoje swieto. Bedziemy mu podawac pierwszy ryz i z tej okazji imprezka ![]()
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
ja już nie pamiętam kiedy w domu (jak nie mam gosci) robiłam cokolwiek w wc z zamkniętymi drzwiami wiec rozumiem... ba, są dni kiedy artur bywa przylepą i podczas siedzenia na kibelku MUSI siedziec mi na kolanach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jakims cudem powlazily szczypawy w ramy okienne (te plastikowe, miedzy gumami spia) i jak otworze okno to czasem jakas wejdzie. wczesniej namiętnie wlazily w pranie na balkonie (4 piętro!!!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Mały szaleje, więc sdzybko. Lepiej jest, w nocy nie było kupy, teraz tylko 2. Za to ja chora. Gardło, krtań, tchawica - wszystko boli, piecze. Lecę, bo wyjec wyje.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz, że ja nigdy nie byłam na odpuście ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
patrz a Patik się tak z indyka nie cieszyła ![]() dobry dzień ![]() U nas nadal lekki szpital, Kubaś w domu. Ja mam dzisiaj dermatologa ![]() Mała mi wczoraj wieczorem pokręciła drzemki. Ma zawsze ostatnią od 17.30 do 18.45. Wczoraj ją ominęła i od 16.15 do 19.45 żywa była. Padła o 19.50 a wstała o 9.10 (nie licząc 2 pobudek na jedzenie i pół godziny marudzenia w nocy). Tak to ja mogę spać ![]() ![]() Ps. widziałyście tę reklamę orange z pelikanem, co przez okno zagląda? Prawie jak mój sen z wielką gęsią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Rozeznanie
|
Witam
no i Karolina znowu obudziła się o 5tej ![]() ![]() ![]() Agadus ja też uzywam tego Effaclar od tygodnia jakoś i powiem Ci, że te pryszcze co miałam to mi poznikały, ogólnie cera mi się super poprawiła i nic nowego mi nie wyskakuje ![]() Patik - tak teraz chyba codziennie będę jej butlę podawała, aż w końcu zaczai że tak też można, bo faktycznie jestem uziemiona ![]() Co do pocenia główki to obstawiałabym niedobór wit D, i to może być spowodowane tym, że akurat tej wit nie przyswaja z tego specyfiku co jej podajesz. Moja koleżanka tak miała - jej synek się pocił przy jedeniu, zrobili badania na poziom wit D i okazał się drastycznie niski, mimo że podawała mu ją codziennie. Co się okazało - dawała mu witD w kapsułkach twist off i on z nich nie przyswajał, dopiero jakieś w tabletkach mu zaczeła dawać, takie na recepte, to sie od razu poprawiło. Ja daję swojej te w kapsułkach, bo znowuż po Devikapie bolał ją brzuszek, ale nie obserwuję pocenia, więc chyba u nas jest ok. No i zbiorowe gratulacje za nowe miesięcznice ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to mam pytanie odnośnie rozszerzania diety - to jak ja będę wprowadzać pierwsze warzywka i owoce w 7mym miesiącu np, to przez cały ten miesiac ma jeść tylko warzywa i owoce, a dopiero w 8mym wprowadzać mięsko, czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem.
Moja Emi jakiegoś POWERA dostała, ma tyle opowiadania, wszystko chce dotknąć, zaczęła jakieś dziwne dźwięki z siebie wydawać, jakby się czegoś bała... a to jest zwykłe marudzenie, ale jakieś takie inne.Co raz więcej się uśmiecha, śmieje sie już na głos ![]() JAk coś ją interesuje to idzie w powietrzu, kwiatki wczoraj oberwała z wrażenia, jak je dotknęła ![]() a tak to z moją damą sobie rozmawiam i pokazuje to i owo ![]() I w ogóle zaczęła mi wstawać co 2h w nocy ![]() dzisiaj jak gadali w DDTVN o tym, że rodzice przygniatają dzieci to przecież myślałam, że padnę.Emi śpi więcej czasu ze mną, ale to z lenistwa bo co wstanę i odłożę to albo trzeba podać smoka, albo coś zrobić więc wolę ją mieć koło siebie... bu! Zaczęłam wprowadzać już powoli MM, smakuje jej i póki co zero krostek i śluzu, więc mam nadzieję, że Bebiko podziała. W połowie grudnia idziemy do żłobka, zobaczyć gdzie Emi sobie będzie przebywała ![]() 1 grudnia natomiast USG bioderek. Mąż dzisiaj wraca i mamy dużo rzeczy do załatwienia: prezenty, powoli świąteczne porządki trzeba zrobić itd. Czytam Was na bieżąco, wiem co gdzie i jak. W ogóle Emi mam wrażenie, że czasem sobie tylko pije z mojej piersi i mi je rozwala ![]() Babonik szczena mi opadła,ale bardzo się cieszę, że się nic nie stało!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój kot ma odruch wymiotny na widok szczypawic, naprawdę. Muchy, komary, pająki wciąga a jak zobaczył kiedyś szczypawicę, to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja!!!
Babonik ![]() ![]() SweetAngel ![]() U nas nocka standardowo o 3 pobudka, a następna o 6, ale już nie na jedzonko tylko na powitanie dnia ![]() Wczoraj dałam Dominikowi pierwszy raz kleik ryżowy z butelki, ale nie był jakoś zachwycony, ciężko mu sie piło, chyba za szybko leciało. Wypił 60ml i potem jeszcze 80ml mleka. Myślałam, że po kleiku dłużej pośpi ale pobudka o 3 standardowa. dołączam się do grona@ Po ciąży mam bardzo regularne miesiączki już 3 raz. Wcześniej spóźniania 2-3tyg było normą. Więc oznajmiłam TŻ, że na pewno nie urodzę w miesiacu, w którym urodził się Dominik (bo ostatnią @miałam dokładnie w tym samym dniu co przed ciąża z Dominikiem ![]() A u nas tez jutro będzie mała imprezka i pierwsza noc bez Dominika...Będzie nocował u babci. trochę będzie mi głupio bez niego, bo jak go nie wiedzę 2godz to już tęsknię, ale musi być ten pierwszy raz, bo babcia już mi spokoju nie daję. A jaka teściowa była zazdrosna, że Dominik będzie spał u mojej mamy ![]() Ciekawe czy będę dobrze spała, czy obudzę się w nocy ![]() Miałam jeszcze coś napisać, ale zapomniałam ![]() Zdjęcia w klubiku mojego szkraba ![]() Buziaczki dla was!!!
#2023 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia!!! Witam i znikam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chociaż zawsze warto spróbować.. Ulotka tesco z zabawkami : http://www.tesco.pl/promocje/gazetki...hm/gazetka.pdf
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-11-25 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
iustyna - te chrabaszcze jakies porąbane bo uderzaly w okna albo przewracamy sie na grzbiet i taki brakedance robily na balkonie i parapecie
![]() ale fajny blog kulinarny znalazlam http://cukierniczekreacje.blox.pl/ht...146,169.html?4 bede pichcic na wiosne różności!!! spodobalo mi sie robienie przetworów ![]() ja też mam nicnierobizm al jeszcze musze zrobic obiad (nalesniki wymyslilam, wiem, wysililam sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aktualnie kończę drugie opakowanie i już widzę efekty! Polecam! ![]() DaKaro przed Wami bardzo trudna decyzja. Obyście podjęli tę właściwą ![]() Dzień dobry ![]() Mój najukochańszy syn kończy dzisiaj 4 miesiące!!! ![]()
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla wszystkich maluszków które obchodzą dzis swoje miesięcznice
![]() ![]()
#2028 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam i ja. Doła ciąg dalszy, nienawidzę się tak czuć. Musze chyba sobie "baranka strzelić" to mnie ocuci...
Agula szerokiej drogi ![]() Heh, dobra rada ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba pogubiłam posty... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
iustyna z nogą powoli lepiej,od wypadku minał tydzień, na udzie skóra powoli zarasta i już nie mam otwartej rany tylko narosła taka cieniutka skórka
![]() ![]() i swędzi, swędzi, swędzi i szczypie ![]()
#2030 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny przepraszam, że nie jestem na bieżąco
Nie mam siły na nic, głównie psychicznie. Nawet nie wiecie jak wielkim błędem jest ojciec Zuzi. NAjwiekszym w moim życiu. Ja sobie nigdy życia nie ułoże, trafiam tylko na palantów.Brak słów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Wtajemniczenie
|
Heloł Kochane
ale w telikowie dziś cudna pogoda, tyyyyyyle słońca właśnie wróciliśmy z dłuuuugiego spacerku zjadłam zupkę (z garnka jak prawdziwy menelik) czekam ąż Jaś sie obudzi, nakarmie zabieram ksiązki i zmykamy na drugi spacerek do parku a ja sie poucze na hiszp. Sweet ![]() ![]() gratuluje 3 miesiąca ![]() Żanetko brawa dla Emi za nowe umiejętności dla mnie to też niesamowite przeżycie uczestniczyć w rozwoju mojego dziecka. To jak się śmieje, jak skupia uwagę, podnosi główkę, te wszystkie umiejętności zdobywane są na naszych oczach i z naszym udziałem. Macierzyństwo skupia w sobie tyyyyyle wspaniałych niespodzianek. MadziulkaBrawa za 4miesięcznice ![]() ![]() Cookie co się stało???
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-11-25 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marzena, ja mam mgiełkę wzmacniającą Radical, tabletki Silica, widzę że mi już mniej włosy wypadają. Chyba że po prostu minął ten najgorszy okres... zanetka, ![]() Upiekłam szarlotkę, synuś łaskawie pozwolił bo spał 3 godziny ![]() Cookie, co jest?? ![]() Ile podczytywaczek na pasku... ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-25 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Raczkowanie
|
dziękujemy
![]() Cytat:
![]() Za spokojna u nas noc ![]() ![]()
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
mala spi, cycki pełne... obiad zrobiony, dzem i kompot sie pasteryzuje... normalnie za duzo zrobilam w krotkim czasie... wrocilam do starego avatarka, bardziej mi sie pikaczu podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zadomowienie
|
no w koncu Monia jakos nie potrafilam sie do tej muchy przyzwyczaic
![]() Dziewczyny od poniedzialku w lidlu fajne rzeczy i zabawki. Mi sie ten spiworek b. podoba
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() wczoraj nie doczytałam Twojego posta, ale bardzo mi miło ![]() u nas wszystko ok poza tym, ze Majka się zepsuła marudzi, płacze nie chce spać;(((( Mam nadzieję, żę szybko minie ten skok (oby to to) dziewczyny co to ten oball? na allegro znalazłam kilka zabawek, nie wiem którśa polecacie.. zauważyłam u Mai opadającą powiekę... w necie na ten temat jest sporo. czekam na wizytę do okulisty dziecięcego, czy któraś coś o tym wie? jedno oczko jest czasem (najczęściej jak mała jest zmęczona) na wpół otwarte;((( całusy dla Maluchów i dla Was... lecę nadrabiąc iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Domek śpi. Urządził wcześniej taki płacz, że ![]()
![]() |
#2038 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jej....ja ostatni fluid mialam....... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a coreczka to chyba po mamie w miejscu nie moze usiedziec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() a ten katar moze i masz racje ale od urodzenia tylko na tydzien sie go pozbyla nie chcialabym zeby znow zaczal splywac i kolejny antybiotyk ....wiec zadzwonie do pediatry i spytam czy dokupic moze Pulmicortu i inhalowac dalej ![]() Cytat:
![]() A mój Iguś dziś marudzi....marudzi....mar udzi...... moze dlatego ze odpuscilam sobie spacer i nie spi tyle co zawsze ![]() czyli od 11.30 do 15???? ![]() Dzwonie do pediatry co z tym katarem czy przychodzic czy cos mi poradzi przez tel...... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zadomowienie
|
Bry
![]() ruda w klubie z maluszkiem ![]() ależ moja kochana jestem czerwona jak moje włosy ![]() tak nadrobiłam Was szalone kobiety ufff było co czytać! Nerola mam twój niedosyt ![]() ![]() ha wiecie jakie słowo rozbawia żbika do łez KAZACHSTAN ![]() ![]() Baboniku ![]() ![]()
#2040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez chora juz pare dni tylko czekac kiedy mala zalapie odemnie ![]() pytanie mam,moja mala sie strasznie sli i robia jej sie przy ustach takie male krostki i niewiem jak je zlikwidowac smaruje kremem olatium i nic nie daje ,macie jekies rady? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.