Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 09:36   #2011
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

witam wszystkich
w miarę wyspane i radosne dziś
Filip codziennie wyspany i radosny więc u niego bez zmian

dziękuję za kliki
jak wiecie ich nigdy dość

moje dziecko 7 grudnia skończy 5 miesięcy i zaczniemy podawać obiadki z mięskiem, w końcu
tymi warzywnymi daniami to mi się dziecko nie naje, a w ogóle z mięskiem lepsze dania zdecydowanie

w sobotę powinny być do odbioru karty do rossmana co wygrałam to się w końcu obkupię, podkład mi się skończył i tusz, no i chciałam coś sprezentować moim dwóm facetom i Lence

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 09:54   #2012
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

zanka a co to za karty wygrałas i w jakim konkursie
Ty czesto wygrywasz
Stary 2011-11-25, 09:55   #2013
Kajool
Zadomowienie

witam dziewczyny. Nadal chora i nadal wszystko mnie boli. Antybiotyk cos slabo dziala :/
Baboniku straszne co przezylas. Biedny Nikos.
Gratulacje dla Igiego z okazji 3 miesiecy.
Zanetke wczoraj na chwile dorwalam na facebooku i mowila, ze Emi domaga sie non stop uwagi, czyta nas ale nie ma jak pisac.

Wczoraj siostra uzmyslowila mi, ze za miesiac moj synek bedzie mial swoje swieto. Bedziemy mu podawac pierwszy ryz i z tej okazji imprezka
Stary 2011-11-25, 10:03   #2014
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
bałam się iść wysrać /za przeproszeniem
ja już nie pamiętam kiedy w domu (jak nie mam gosci) robiłam cokolwiek w wc z zamkniętymi drzwiami wiec rozumiem... ba, są dni kiedy artur bywa przylepą i podczas siedzenia na kibelku MUSI siedziec mi na kolanach...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:05   #2015
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
zanka a co to za karty wygrałas i w jakim konkursie
Ty czesto wygrywasz
w tamtym miesiącu w konkursie Rossmanna 2x po 50 zł

Stary 2011-11-25, 10:07   #2016
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Wieczorem wczoraj juz nie zajrzałam do Was bo dzieć buczał przed spaniem i zmęczona usypianiem jej-poszłam spać.
Nie umie sama zasnać w łóżeczku, na rękach też najpierw ryczy i ryczy, rzuca się aż uśnie. I ostatnio nie idzie spać wczesniej jak 21, i nijak nie przekłada to się na długość jej snu, bo nadal o 6 na nogach
W związku z tym nie mam wieczorem czasu dla siebie, bo tylko spać mi się chcę.

Po kąpaniu wczoraj zakładam Sarze pampka, rozkładam go - a w nim- szczypawka. Przestraszyłam się, jak ona tam wlazła( dzienna porcja pampków leży na tapczanie gdzie przewijam) i skąd u mnie w domu szczypawy
Dzisiaj jak tż będzie to planuję zrobić u młodej generalne sprzątanie z odsuwaniem mebli.
moja wczesniej niż 21 zwykle nie spi (artura tez klade o tej porze, ale chyba kiedys musze zaczac wczesniej bo spi do 8 a jak wroce do pracy to klops bedzie z budzeniem), a budzi sie o 7, wiec niewiele wiecej. mi pasuje.

u mnie jakims cudem powlazily szczypawy w ramy okienne (te plastikowe, miedzy gumami spia) i jak otworze okno to czasem jakas wejdzie. wczesniej namiętnie wlazily w pranie na balkonie (4 piętro!!!)

Stary 2011-11-25, 10:09   #2017
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

Mały szaleje, więc sdzybko.
Lepiej jest, w nocy nie było kupy, teraz tylko 2.
Za to ja chora. Gardło, krtań, tchawica - wszystko boli, piecze.
Lecę, bo wyjec wyje.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:11   #2018
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hmm - brzydkie to on nadal dla mnie jest i kolorowy, jak jakaś najgorsza pstrokacizna na odpuście, ale szeleści fajnie :P No więc dla dobra sprawy...

Fajne ale tylko dlatego że szeleści
eee mi się wydaje, że to właśnie ta pstrokacizna się dzieciom podoba
Wiesz, że ja nigdy nie byłam na odpuście

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziecię teraz ciśnie coś w leżaczku a mama umiera z bólu. Nic mi się nie zmieniły @ po ciąży Najchętniej założyłabym Dominikowego pampersa, ale nie wcisnę na moje doopsko
Ech... w dalszym ciągu uprawiam tumiwisizm i wszystkomniewkurzyzm i nicmisieniechcizm
możemy sobie rączki podać. Mi trochę pomogły tabletki na @ - krócej i dużo mniej leciało . A to pogrubione, to moje hobby .

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzień dobry
u nas dziś chyba najgorsza noc od początku
Lila zasneła po 20, obudziła się 1.30 i potem już budziła się co godzine
wzięłam ją do nas i co się obudziła to dawałam jej cycka i spałam dalej ale i tak się nie wyspałam.
Chyba ją brzuch męczył, bo rano zrobiła kupę, a to jej się też nigdy nie zdarzyło..
wczoraj dostała jabłko z gruszka więc to może to..

w ogóle przez to rozszerzanie diety rozregulowała nam się pora kup. wcześniej było codziennie o 10 rano a teraz.. nic nie można zaplanować
Moja nadal strzela co dwa dni, ale od czasów słoiczków jeszcze bardziej śmierdzi. Już się boję, co będzie jak mięso wprowadzę . Lepiej nóżki (Twoje)?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Iustynka-jak się czuję?? bałam się iść wysrać /za przeproszeniem? Nadia jadła przed chwilą paprykę i ja już widzę tą paprykę w ustach Nikodema mam teraz tyle obaw,ze chyba wyrwę włosy z głowy ze stresu...
Ja ide sprzątać,bo popołudniu idę do pracy
w końcu pare minut poza domem
Idź, idź odpoczniesz psychicznie w pracy

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja właśnie gotuje Agacie zupki, dostała wczoraj królika. Teściu odzielił mięsko od kości. A ja biore się za porcjowanie i zamrażanie + troche ugotowałam do zupek
Takie prezenty to ja rozumiem

patrz a Patik się tak z indyka nie cieszyła

dobry dzień
U nas nadal lekki szpital, Kubaś w domu. Ja mam dzisiaj dermatologa . Mam nadzieję, że pomoże a nie tylko "poleci" po portfelu.

Mała mi wczoraj wieczorem pokręciła drzemki. Ma zawsze ostatnią od 17.30 do 18.45. Wczoraj ją ominęła i od 16.15 do 19.45 żywa była. Padła o 19.50 a wstała o 9.10 (nie licząc 2 pobudek na jedzenie i pół godziny marudzenia w nocy). Tak to ja mogę spać (sorry Jacieeeee )

Ps. widziałyście tę reklamę orange z pelikanem, co przez okno zagląda? Prawie jak mój sen z wielką gęsią
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:24   #2019
ellika
Rozeznanie

Witam
no i Karolina znowu obudziła się o 5tej Może powinnismy ją później kłaść spać- teraz o 20tej potem jeszcze dospała od 7mej do 9tej, a ja z nią

Agadus ja też uzywam tego Effaclar od tygodnia jakoś i powiem Ci, że te pryszcze co miałam to mi poznikały, ogólnie cera mi się super poprawiła i nic nowego mi nie wyskakuje

Patik - tak teraz chyba codziennie będę jej butlę podawała, aż w końcu zaczai że tak też można, bo faktycznie jestem uziemiona
Co do pocenia główki to obstawiałabym niedobór wit D, i to może być spowodowane tym, że akurat tej wit nie przyswaja z tego specyfiku co jej podajesz. Moja koleżanka tak miała - jej synek się pocił przy jedeniu, zrobili badania na poziom wit D i okazał się drastycznie niski, mimo że podawała mu ją codziennie. Co się okazało - dawała mu witD w kapsułkach twist off i on z nich nie przyswajał, dopiero jakieś w tabletkach mu zaczeła dawać, takie na recepte, to sie od razu poprawiło.
Ja daję swojej te w kapsułkach, bo znowuż po Devikapie bolał ją brzuszek, ale nie obserwuję pocenia, więc chyba u nas jest ok.

No i zbiorowe gratulacje za nowe miesięcznice

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja już nie pamiętam kiedy w domu (jak nie mam gosci) robiłam cokolwiek w wc z zamkniętymi drzwiami wiec rozumiem... ba, są dni kiedy artur bywa przylepą i podczas siedzenia na kibelku MUSI siedziec mi na kolanach...
o jaaaaa Ja też raz musiałam zaprosić do wc małą, bo miała dzień "patrz na mnie mamusiu cały czas bo jak nie bedziesz to będę ryczała wniebogłosy"

A tak w ogóle to mam pytanie odnośnie rozszerzania diety - to jak ja będę wprowadzać pierwsze warzywka i owoce w 7mym miesiącu np, to przez cały ten miesiac ma jeść tylko warzywa i owoce, a dopiero w 8mym wprowadzać mięsko, czy jak?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:26   #2020
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem, jestem.
Moja Emi jakiegoś POWERA dostała,
ma tyle opowiadania, wszystko chce dotknąć,
zaczęła jakieś dziwne dźwięki z siebie wydawać,
jakby się czegoś bała... a to jest zwykłe marudzenie,
ale jakieś takie inne.Co raz więcej się uśmiecha, śmieje sie już na głos
JAk coś ją interesuje to idzie w powietrzu, kwiatki wczoraj oberwała z wrażenia, jak je dotknęła więc wolny czas to ogarniam dom itd.
a tak to z moją damą sobie rozmawiam i pokazuje to i owo
I w ogóle zaczęła mi wstawać co 2h w nocy
dzisiaj jak gadali w DDTVN o tym, że rodzice przygniatają dzieci to przecież myślałam, że padnę.Emi śpi więcej czasu ze mną, ale to z lenistwa bo co wstanę i odłożę to albo trzeba podać smoka, albo coś zrobić więc wolę ją mieć koło siebie... bu!

Zaczęłam wprowadzać już powoli MM,
smakuje jej i póki co zero krostek i śluzu,
więc mam nadzieję, że Bebiko podziała.

W połowie grudnia idziemy do żłobka,
zobaczyć gdzie Emi sobie będzie przebywała
1 grudnia natomiast USG bioderek.

Mąż dzisiaj wraca i mamy dużo rzeczy do załatwienia:
prezenty, powoli świąteczne porządki trzeba zrobić itd.

Czytam Was na bieżąco, wiem co gdzie i jak.

W ogóle Emi mam wrażenie, że czasem sobie tylko pije z mojej piersi i mi je rozwala
nie chce ich już!

Babonik szczena mi opadła,ale bardzo się cieszę, że się nic nie stało!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:32   #2021
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też od jakiś 3 lat drzwi do wc nie zamykam .

Cytat:
u mnie jakims cudem powlazily szczypawy w ramy okienne (te plastikowe, miedzy gumami spia) i jak otworze okno to czasem jakas wejdzie. wczesniej namiętnie wlazily w pranie na balkonie (4 piętro!!!)
dokładnie, szczypawki na 4 piętrze. Jak mieszkałam u rodziców, to ich pełno po murze do góry wędrowało - bleeee. I jeszcze latały takie WIELKIE chrabąszcze.

Mój kot ma odruch wymiotny na widok szczypawic, naprawdę. Muchy, komary, pająki wciąga a jak zobaczył kiedyś szczypawicę, to
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 10:42   #2022
madzia1k1
Raczkowanie

Witam się i ja!!!

Babonik bardzo współczuje sytuacji...Najważniejsze, że dobrze się skończyło
SweetAngel chorowitki. Żeby tan katar przeminął raz na zawsze!!!

U nas nocka standardowo o 3 pobudka, a następna o 6, ale już nie na jedzonko tylko na powitanie dnia
Wczoraj dałam Dominikowi pierwszy raz kleik ryżowy z butelki, ale nie był jakoś zachwycony, ciężko mu sie piło, chyba za szybko leciało. Wypił 60ml i potem jeszcze 80ml mleka. Myślałam, że po kleiku dłużej pośpi ale pobudka o 3 standardowa.
dołączam się do grona@ Po ciąży mam bardzo regularne miesiączki już 3 raz. Wcześniej spóźniania 2-3tyg było normą. Więc oznajmiłam TŻ, że na pewno nie urodzę w miesiacu, w którym urodził się Dominik (bo ostatnią @miałam dokładnie w tym samym dniu co przed ciąża z Dominikiem

A u nas tez jutro będzie mała imprezka i pierwsza noc bez Dominika...Będzie nocował u babci. trochę będzie mi głupio bez niego, bo jak go nie wiedzę 2godz to już tęsknię, ale musi być ten pierwszy raz, bo babcia już mi spokoju nie daję. A jaka teściowa była zazdrosna, że Dominik będzie spał u mojej mamy
Ciekawe czy będę dobrze spała, czy obudzę się w nocy

Miałam jeszcze coś napisać, ale zapomniałam
Zdjęcia w klubiku mojego szkraba

Buziaczki dla was!!!

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:54   #2023
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko na moment chcemy Wam z Lilką zrobić papa :papa: jutro rano ruszamy.
Jak bede miała możlwość to się odezwe.
Pozdrawiam

Powodzenia!!!

Witam i znikam
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:56   #2024
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam
no i Karolina znowu obudziła się o 5tej Może powinnismy ją później kłaść spać- teraz o 20tej potem jeszcze dospała od 7mej do 9tej, a ja z nią
Raczej nie licz na to, ze dłużej pośpi. U nas przesunęliśmy czas z 19 na 20, czasem nawet 20:30 i tak samo się budzi 0 6 lub 5:30. Już nie pamiętam kiedy się o 7 obudził co prawda nieraz po godzince buszowania jeszcze zaśnie ale to max poł godz.
Chociaż zawsze warto spróbować..

Ulotka tesco z zabawkami : http://www.tesco.pl/promocje/gazetki...hm/gazetka.pdf

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

Edytowane przez madzia1k1
Czas edycji: 2011-11-25 o 10:57
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 10:59   #2025
83monia
Zakorzenienie

iustyna - te chrabaszcze jakies porąbane bo uderzaly w okna albo przewracamy sie na grzbiet i taki brakedance robily na balkonie i parapecie

ale fajny blog kulinarny znalazlam http://cukierniczekreacje.blox.pl/ht...146,169.html?4 bede pichcic na wiosne różności!!! spodobalo mi sie robienie przetworów

ja też mam nicnierobizm al jeszcze musze zrobic obiad (nalesniki wymyslilam, wiem, wysililam sie ) i pozmywac, zrobic kompot i dzem z jablek (taki na kilka litrow samego soku z kompotu i jeden sloik dzemu). mialam tez w planie lumpek, bo mala jakims cudem nie ma zadnych bawelnianych spiochow rozm 68 (same 62 i 74) i rozkopuje sie w nocy, warto by bylo w spiworek zainwestowac, a w szmacie widzialam niedawno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 11:31   #2026
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Mi też zaczęły się sypać i to w takiej ilości, że jestem przerażona, czy coś mi na głowie zostanie. A miałam już takie piękne i gęste włosy. Dziewczyny, te które zaczęły coś już stosować powiedzcie co używacie (odżywki/leki) i czy pomogło?
Marzenko ja z czystym sumieniem mogę Ci polecić szampon Neril Garniera - do kupienia w aptece. Jest również z tej serii tonik do wcierania w skórę głowy.
Aktualnie kończę drugie opakowanie i już widzę efekty! Polecam!

DaKaro przed Wami bardzo trudna decyzja. Obyście podjęli tę właściwą

Dzień dobry

Mój najukochańszy syn kończy dzisiaj 4 miesiące!!!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 11:35   #2027
zanka205
Zakorzenienie

Najlepszego dla wszystkich maluszków które obchodzą dzis swoje miesięcznice

Stary 2011-11-25, 11:55   #2028
DaKaro
Zadomowienie

Witam i ja. Doła ciąg dalszy, nienawidzę się tak czuć. Musze chyba sobie "baranka strzelić" to mnie ocuci...

Agula szerokiej drogi .

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
wszędzie byle nie z rodzicami albo teściami
Heh, dobra rada .

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

DZIŚ KOŃCZYMY 3 MIESIĄCE

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
My wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Majcia waży 7600 i wcale prawie nie płakała

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
o Boże własnie zobaczyłam w ddtvn, że będzie o dzieciach, i że w łóżku rodziców umiera najwięcej dzieci
I co mówili? Nie oglądałam niestety.

Cytat:
Dakaro usiądźcie i porozmawiajcie. Decyzja na całe życie, fakt. Ale chciałabym się z Tobą zamienić i móc teraz taką podejmować... Oboje pochodzicie z Kielc, tak?
A jak teściowa? pamiętam pisałaś że ma raka...
Z teściową lepiej. Wzięła kilka serii chemioterapii, markery rakowe spadają. Ale włosy straciła niestety.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
[/COLOR], wszędzie dobrze byle zdala od

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kochana moja rozumiem Cię doskonale.
Ja też się boję przyszłości, teraz wynajmujemy kolejne, a dziecko rośnie i się przyzwyczaja...
Jak będę mu tak ciągle zmieniać otoczenie, to nie będzie dobrze. Dorosłemu ciężko się zaklimatyzować w nowym miejscu, a co dopiero maluszkowi.
No właśnie, ja też mam już dość przeprowadzek.

Cytat:
Hej!

Lecę, bo wyjec wyje.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A u nas tez jutro będzie mała imprezka i pierwsza noc bez Dominika...Będzie nocował u babci. trochę będzie mi głupio bez niego, bo jak go nie wiedzę 2godz to już tęsknię, ale musi być ten pierwszy raz, bo babcia już mi spokoju nie daję. A jaka teściowa była zazdrosna, że Dominik będzie spał u mojej mamy
Ciekawe czy będę dobrze spała, czy obudzę się w nocy
Ja bym nie dała rady tak Malwinki zostawić u kogoś.

Chyba pogubiłam posty...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:18   #2029
youyou
Zakorzenienie

iustyna z nogą powoli lepiej,od wypadku minał tydzień, na udzie skóra powoli zarasta i już nie mam otwartej rany tylko narosła taka cieniutka skórka w związku z tym dziś po raz pierwszy udało mi się założyć szerokie spodnie, bo od tygodnia latałam w sukienkach i gołych nogach brrr
i swędzi, swędzi, swędzi i szczypie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 12:28   #2030
CookieMonsters
Rozeznanie

Dziewczyny przepraszam, że nie jestem na bieżąco
Nie mam siły na nic, głównie psychicznie. Nawet nie wiecie jak wielkim błędem jest ojciec Zuzi. NAjwiekszym w moim życiu. Ja sobie nigdy życia nie ułoże, trafiam tylko na palantów.Brak słów.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:32   #2031
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Heloł Kochane

ale w telikowie dziś cudna pogoda, tyyyyyyle słońca
właśnie wróciliśmy z dłuuuugiego spacerku
zjadłam zupkę (z garnka jak prawdziwy menelik)

czekam ąż Jaś sie obudzi, nakarmie zabieram ksiązki i zmykamy na drugi spacerek do parku a ja sie poucze na hiszp.

Sweet bardzo mi przykro że co chwilę coś was chwyta, ale może katarek nie jest oznaką przeziębienia. Zielona wydzielina jest często oznaką zbyt wysokiej temperatury w pomieszczeniu gdzie dziecko śpi. A wogóle to nasze dzieci cały czas mają taką samą wagę no i sa prawie w tym samym wieku. Twój jest na piersi czy na MM?

gratuluje 3 miesiąca

Żanetko brawa dla Emi za nowe umiejętności
dla mnie to też niesamowite przeżycie uczestniczyć w rozwoju mojego dziecka. To jak się śmieje, jak skupia uwagę, podnosi główkę, te wszystkie umiejętności zdobywane są na naszych oczach i z naszym udziałem. Macierzyństwo skupia w sobie tyyyyyle wspaniałych niespodzianek.

MadziulkaBrawa za 4miesięcznice
Cookie co się stało???

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-11-25 o 12:33
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:34   #2032
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedno: przy karmieniu jej poci jej się z tyłu główka.
Niedobór D czy nadmiar? czy tak ma? bo w innych sytuacjach się nie poci...pomożecie?
tylko przy karmieniu? To może nic takiego, może po prostu od Ciebie jej bardzo ciepło...
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mój najukochańszy syn kończy dzisiaj 4 miesiące!!!

Marzena, ja mam mgiełkę wzmacniającą Radical, tabletki Silica, widzę że mi już mniej włosy wypadają. Chyba że po prostu minął ten najgorszy okres...

zanetka, dla Emi!
Upiekłam szarlotkę, synuś łaskawie pozwolił bo spał 3 godziny a teraz zbieram się do pracy....jak wygonić mega-lenia?

Cookie, co jest??
Ile podczytywaczek na pasku...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-11-25 o 12:36
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:47   #2033
audrey88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

I dobrze! Kolejną uzaleznioną mamy
I brawa dla córci za pikęną wagę
dziękujemy
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

warto Wiadomo że dziecko od razu nie będzie pływało piękną żabką, ale oswoi się z wodą, dobrze wpływa na taki ogólny rozwój, trochę też na odporność - generalnie polecam.

Czyli idziemy jutro na basen

Za spokojna u nas noc Majka spała od 20 (CUD) do północy i później od razu do 7

nasze 6100g radości
audrey88 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 12:58   #2034
83monia
Zakorzenienie

mala spi, cycki pełne... obiad zrobiony, dzem i kompot sie pasteryzuje... normalnie za duzo zrobilam w krotkim czasie... wrocilam do starego avatarka, bardziej mi sie pikaczu podoba

Stary 2011-11-25, 13:07   #2035
Kajool
Zadomowienie

no w koncu Monia jakos nie potrafilam sie do tej muchy przyzwyczaic

Dziewczyny od poniedzialku w lidlu fajne rzeczy i zabawki. Mi sie ten spiworek b. podoba
Stary 2011-11-25, 13:09   #2036
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
iwonap79 widzę Cię. Co u ciebie?
hejka
wczoraj nie doczytałam Twojego posta, ale bardzo mi miło))
u nas wszystko ok poza tym, ze Majka się zepsuła
marudzi, płacze nie chce spać;((((
Mam nadzieję, żę szybko minie ten skok (oby to to)

dziewczyny co to ten oball?
na allegro znalazłam kilka zabawek, nie wiem którśa polecacie..

zauważyłam u Mai opadającą powiekę... w necie na ten temat jest sporo. czekam na wizytę do okulisty dziecięcego, czy któraś coś o tym wie?
jedno oczko jest czasem (najczęściej jak mała jest zmęczona) na wpół otwarte;(((

całusy dla Maluchów i dla Was... lecę nadrabiąc
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:09   #2037
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
mala spi, cycki pełne... obiad zrobiony, dzem i kompot sie pasteryzuje... normalnie za duzo zrobilam w krotkim czasie... wrocilam do starego avatarka, bardziej mi sie pikaczu podoba
Monia ile głosów Ci brakuje, żeby wskoczyć na listę?

Domek śpi. Urządził wcześniej taki płacz, że

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 13:13   #2038
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
witam wszystkich
w miarę wyspane i radosne dziś
Filip codziennie wyspany i radosny więc u niego bez zmian

dziękuję za kliki
jak wiecie ich nigdy dość

moje dziecko 7 grudnia skończy 5 miesięcy i zaczniemy podawać obiadki z mięskiem, w końcu
tymi warzywnymi daniami to mi się dziecko nie naje, a w ogóle z mięskiem lepsze dania zdecydowanie

w sobotę powinny być do odbioru karty do rossmana co wygrałam to się w końcu obkupię, podkład mi się skończył i tusz, no i chciałam coś sprezentować moim dwóm facetom i Lence
gratki z wygranej

jej....ja ostatni fluid mialam....... przed ciaza tez musze kupic bo na chrzciny nie pojde z podkrzonymi oczami

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jestem, jestem.
Moja Emi jakiegoś POWERA dostała,
ma tyle opowiadania, wszystko chce dotknąć,
zaczęła jakieś dziwne dźwięki z siebie wydawać,
jakby się czegoś bała... a to jest zwykłe marudzenie,
ale jakieś takie inne.Co raz więcej się uśmiecha, śmieje sie już na głos
JAk coś ją interesuje to idzie w powietrzu, kwiatki wczoraj oberwała z wrażenia, jak je dotknęła więc wolny czas to ogarniam dom itd.
a tak to z moją damą sobie rozmawiam i pokazuje to i owo
I w ogóle zaczęła mi wstawać co 2h w nocy
dzisiaj jak gadali w DDTVN o tym, że rodzice przygniatają dzieci to przecież myślałam, że padnę.Emi śpi więcej czasu ze mną, ale to z lenistwa bo co wstanę i odłożę to albo trzeba podać smoka, albo coś zrobić więc wolę ją mieć koło siebie... bu!

Zaczęłam wprowadzać już powoli MM,
smakuje jej i póki co zero krostek i śluzu,
więc mam nadzieję, że Bebiko podziała.

W połowie grudnia idziemy do żłobka,
zobaczyć gdzie Emi sobie będzie przebywała
1 grudnia natomiast USG bioderek.

Mąż dzisiaj wraca i mamy dużo rzeczy do załatwienia:
prezenty, powoli świąteczne porządki trzeba zrobić itd.

Czytam Was na bieżąco, wiem co gdzie i jak.

W ogóle Emi mam wrażenie, że czasem sobie tylko pije z mojej piersi i mi je rozwala
nie chce ich już!

Babonik szczena mi opadła,ale bardzo się cieszę, że się nic nie stało!!
o to witam w gronie Bebikowcow

a coreczka to chyba po mamie w miejscu nie moze usiedziec

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, że nie jestem na bieżąco
Nie mam siły na nic, głównie psychicznie. Nawet nie wiecie jak wielkim błędem jest ojciec Zuzi. NAjwiekszym w moim życiu. Ja sobie nigdy życia nie ułoże, trafiam tylko na palantów.Brak słów.
Co się dzieje????? Czyzby wrocil do starych nawykow????

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Sweet bardzo mi przykro że co chwilę coś was chwyta, ale może katarek nie jest oznaką przeziębienia. Zielona wydzielina jest często oznaką zbyt wysokiej temperatury w pomieszczeniu gdzie dziecko śpi. A wogóle to nasze dzieci cały czas mają taką samą wagę no i sa prawie w tym samym wieku. Twój jest na piersi czy na MM?

gratuluje 3 miesiąca
?
Teliczku jestesmy na MM
dziekuje

a ten katar moze i masz racje ale od urodzenia tylko na tydzien sie go pozbyla nie chcialabym zeby znow zaczal splywac i kolejny antybiotyk ....wiec zadzwonie do pediatry i spytam czy dokupic moze Pulmicortu i inhalowac dalej

Cytat:
noi mi jakos sie z Toba kojarzy ten Pika bo Ty taka rozbrykana i Twoje maleństwa tysz

A mój Iguś dziś marudzi....marudzi....mar udzi......
moze dlatego ze odpuscilam sobie spacer i nie spi tyle co zawsze
czyli od 11.30 do 15????
Dzwonie do pediatry co z tym katarem czy przychodzic czy cos mi poradzi przez tel......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:32   #2039
Shira_83
Zadomowienie

Bry

ruda w klubie z maluszkiem

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Bo są fajne powinnaś coś pisać, Grochola wymięka

ależ moja kochana jestem czerwona jak moje włosy

tak nadrobiłam Was szalone kobiety ufff było co czytać!

Nerola
mam twój niedosyt

ha wiecie jakie słowo rozbawia żbika do łez KAZACHSTAN nie wiem o co kaman ale jak je mówię to młody zanosi się śmiechem

Babonikudobrze, że sytuacje opanowałaś szybko
Stary 2011-11-25, 13:38   #2040
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Hej!

Lecę, bo wyjec wyje.
cale szczescie z e Igim lepiej
ja tez chora juz pare dni tylko czekac kiedy mala zalapie odemnie

pytanie mam,moja mala sie strasznie sli i robia jej sie przy ustach takie male krostki i niewiem jak je zlikwidowac smaruje kremem olatium i nic nie daje ,macie jekies rady?
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości