|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
szkoda - byłoby super Niestety Martita - w ostanich trzech latach mój szef nie puszczał nikogo na święta - nasz sklep było otwarty 364 dni w roku, bo zamknięty tylko kiedy Państo zakazuje otwierania czegokolwiek czyli 25 grudnia, nie miałyśmy prawa do urlopu....a w tym roku, cóż nie dość że zmieniłam miasto zamieszkania, jestem bezpracy, to jeszcze wynajeliśmy wspólnie dom - całe moje oszczędności poszły... bilety z Polski do Irlandii to koszt dla dwóch osób około 700 zł....bo chciałam sprowadzić rodziców, ale moja mama nie może tymczasowo lecieć, z Irlandii do Polski - to około 500 euro jeśli kupisz wcześniej, przed świętami ceny rosną |
|
|
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Nie powiedziałam sobie ostatecznie nie, właściwie chcieliśmy teraz w weekend zaproponować rodzinie wspólną wigilię żeby sprawdzić czy w ogóle taki pomysł z ich strony by wypalił (wiadomo, że mogą mieć inne plany) a gdyby się zgodzili stanęłabym przed faktem dokonanym i nie byłoby odwrotu, zobaczymy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn. jak tylko ktoras sie przyznala to zaczynalo sie takie dziwne traktowanie - tzn. ignorowanie, jakies dziwne docinki itp. Żal mi bylo kolezanek. Jak ktoras zaniemogla w ciazy i poszla na kilka dni zwolnienia to juz sie sypaly komentarze zlosliwe. Stwierdzilam, ze jak zajde w ciaze to w pierwszym dniu jak sie o tym dowiem to wiecej nie pojde do pracy wlasnie przez te "akcje". No ale zmienilam prace :P |
|
|
|
|
#725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio robię namiętnie pyszną szarlotkę z kruszonką... kruche ciasto, kwaśne jabłka, odrobina cynamonu i kruszonka z brązowym cukrem. Niebo w gębie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze nie tak dawno dziwiłam się, że chcesz powiedzieć dopiero na święta, a po sobie widzę, że i na święta u mnie będzie niewiele widać. A już trochę bardziej zaawansowana jestem niż Ty. ![]() Na wizycie lekarz powiedział mi, że do około 20. tygodnia nic nie będzie widać po mnie, że w ciąży jestem. Śmiałam się, bo chciałam iśc od stycznia na zwolnienie, chociaż na krótki czas, żeby odpocząć, a póki co nie widać po mnie ciąży. Już się śmiejemy, że sobie wmówiłam.
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko mam to samo - nie dość że od wczoraj brzuch mnie boli w taki dziwny tępy sposób - ale bez plamień ani krwawień, to jeszcze tak jak przez ostni tydzień zawsze wieczorem jak się położyłam czułam jak mi tam się coś rusza i wiem że to nie były flaki, co prawda było to raczej łaskotanie niż porządny kopniak, ale chociaż wiedziałam że jest Kijanka żywa i cała - to tak ani wczoraj ani dzisiaj nic.... już panikuję |
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliweńka - ja też zazdroszczę i nie mogę się doczekać...
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez uwielbiam robic szarlotki i nieskromnie przyznam ze dochodze w tym zakresie do perfekcji do takiej szarlotki pyszny jest sosik waniliowy ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- [ Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2011-11-25 o 14:25 |
|
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też uwielbiam sernik i wszystkie ciasta z kremem ![]() co to jest ten tort chałwowy? pierwszy raz słyszę ![]() Agata myślałam dokładnie to samo co Ty o świętach - podajmy sobie dłonie
|
||
|
|
|
#730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sądzę że w każdej pracy będą docinki na temat chorobowego
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Nie gadajcie o jedzeniu, bo ja za niecałą godzinkę kończę pracę i już mnie coś w żołądku ściska. Mój pracodawca by się cieszył jakbym poszła na zwolnienie, bo nie mamy co robić w pracy, nie ma urząd na nic pieniędzy i słychać o zwolnieniach od nowego roku, więc dla szefowej moja ciąża i zwolnienie = oszczędności. martita_891 podzielcie się obowiazkami, my też zawsze robimy u kogoś wigilię, ale posiłki każdy po trochu przygotowuje. kapukat najlepsze życzenia ania_85 fajnie, że już wiesz co nosisz. Ja mam nadzieję, że za 2 tygodnie się dowiem. |
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi się nic nie chce...
![]() :roll eyes:
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za sosik wanilliowy? dajże przepis
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
slimaczek19 nie chciałam zwolnienia mimo krwiaczka bo wiem po czym mógł się zrobic nie ma to jak 1200 km w ciagu 2,5 dnia zrobic z czego 600 sama jechałam autem a drugim mąz bo mi kupił większe żeby wózek się zmieścił nie powiem może przyśpieszenia nie ma i mało koniecy ale te wszystkie schowki
, a poza tym 30 lat temu nie było usg i nasze mamy jakoś normalnie chodziły w ciązy i moze były bardziej spokojne a my tylko wyniki badań sprawdzamy i wyszukujemy w dr. google potencjalne choroby i sprawdzamy czy wszystko oki, bo przeciez ciąża to nie choroba jak powiedział mi ojciec do póki czujesz się dobrze wiadomo trzeba o siebie dbac ale nie popadac w paranoje może bym poszła na zwolnienie jakby lekarz kazał ale powiedział że ze za 2 tyg zrobic usg( już bez krwiaka) i skontrolowac bo jak nadal bedzie to już mnie na pewno na zwolnienie wyśle nawet na miesiąc gratuluje chłopaka wszystkiego najlepszego z okazji imienin w pracy skonczyło się ciach , wy napisałaście kolejną stronkę a pracy przybyło
|
|
|
|
#736 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn. wiecie co mam na mysli i brzuch miałam strasznie wzdęty, jak tylko skorzystałam z toalety to zaczęłam czuc łaskotanie, ale zdecydowanie niżej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będzie nas 8 albo 10 osób dorosłych i 2 dzieci. Mama chciała mnie odciążyc w tym roku ze względu na ciąże ale ja zdecydowałam że wolę zrobic teraz, niż za rok z dwójką dzieci U nas też jest podział jeśli chodzi o gotowanie, na szczęście ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry ale właśnie wkurzają mnie taka hasła
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A serniki to najprostsze ciasta na świecie. Wrzucić do miski, zakręcić, upiec i gotowe. Tylko poczekać, aż wystygnie. ![]() Cytat:
![]() U rodziny męża tak właśnie jest od zawsze. Każdy coś przywozi, żarcia zawsze za dużo, ale każdy ma mniej pracy. ![]() U mnie nie. Nawet naczelny nic nie mówi jak ktoś idzie na zwolnienie.
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
nie mówie że jak się czujesz źle masz biegac do pracy( bo to było chore i niezdrowe dla ciebie i dziecka), ale jeśli ktoś przechodzi jak ja i czuję się dobrze to czemu tego nie stwierdziec że to nie choroba ( bo z chorobą się chyba walczy, a my walczymy o to żeby dziecko przyszło na swiat całe i zdrowe, więc dla nas to jest wyzwanie żeby tak wszystko robic żeby za te 9 miesięcy podziwiec małe raczki i nóżki)
nie powiem przez ciąże i ospanie mam hiroszimy w domu ![]() ale juz wracają mi siły i dzis na koncert się wybieram tylko muszę przyjśc wcześniej żeby miejsce siedziące znaleśc
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że sa przypadki takie jak Twój, że masz problemy ze zdrowiem i pracować nie możesz. Ale jeśli kobieta czuje się dobrze, wszystko z jej i dziecka zdrowiem jest w porządku, to trzeba żyć normalnie. Nie forsować isę, nie dopuszczać do przemęczenia, ale nie dać się zwariować ![]() Ja przechodzę ciążę dobrze (każdej kobiecie tego życzę), ale nie uważam, żebym gówno wiedziała o chorobach. Tylko też widze ile kobiet wykorzystuje to, że jest w ciąży, i od razu jak się dowiedzą o odmiennym stanie, a ze zdrowiem wszystko w porządku, to od razu lecą po zwolnienie. Nie uważam żeby to było w porządku, zarówno w stosunku do pracodawcy, jak i współpracowników. Mam wiele koleżanek, które tak właśnie zrobiły, a później płacz, że nie mają gdzie do pracy wracać... Życie...
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
jaki lek jest bezpieczny dla nas na "zimno" bo mi dziś wyskoczyło
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- dodam jeszcze że u mnie w pracy nikt względem mnie nie przestrzega kodeksu pracy ani BHP
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem - nie panikujmy... ja nie panikuje tylko wiesz jest to moja pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać a czego nie - nie mam krwawień więc mam nadzieję że to tylko rozciągająca się macica...ale mam zielone pojęcie o tym ![]() ciasto....hmmm... zatem mój piekarnik jest cudowny - zamias godziny piekłam je dwie, bo na 200 stopniach nawet nie zrobiło się ciepłe - a dziwne bo mam termometr do piekarnika w środku i pokazywał powyżej - ale jak go podkręciłam to wyrosło.... mam wrażenie że możę być na wierzchu trochę przepieczone, albo w środku zakalcowate - bo jeszcze nie próbowałam...ale wygląda pysznie, no i na szczęście to nie było ciasto wielkiej wagi - więc potraktowałam je jako próbne - zobaczymy czy będzie zjadliwe ![]() za życzenia bardzo dziękuję
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
zmykam papa miłego weekendu
|
|
|
|
#745 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo że każda inaczej przechodzi ciążę więc zdania zawsze będą podzielone Cytat:
nie mam pojęciaCytat:
A ja właśnie zrobiłam sobie zupę-krem z pomidorów od kilku dni o niej marzyłam
|
|||
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam ciuszki dziecięce od siostry. Na razie spakowałam sobie rozmiary 0-6 mcy i zmieściły się do 3 dużych siat z IKEA. Chyba jakiś sklep otworzę
|
|
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaoszczędzicie dzięki siostrze mnóstwo kasy Już nie mogę się doczekac rozpakowywania tych malusieńkich ubranek po synku ![]() Freya z której części Krakowa jestes? |
|
|
|
|
#748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak po Nowym Roku wybieram się na łowy, bo jest tyle pięknych ciuszków, które muszę mieć ![]() Obecnie Krowodrza, od lutego/ marca Złocień. |
|
|
|
|
#749 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziś lżej znoszę Wasze pisanie o ciastach, bo mi właśnie murzynek w piekarniku siedzi
![]() kapukat, ribeiro, jakoś musimy to przeczekać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() raczku, a Ty kiedy miałaś #? Przed Matuszkiem czy po? Ja też miałam 2#... Tuż przed Maksem. Mam nadzieję, że już wyczerpałam limit nieszczęść ![]() Cytat:
No to epistołę strzeliłam... Mam nadzieję, że coś pomogłam.
|
||||
|
|
|
#750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale zabiegu nie miałam.Robiliśmy dużo badań m.in. kariotypy i wszystko wyszło ok. Teraz tylko biorę od samego początku acard i jestem dobrej myśli Jak tylko zobaczyłam na pierwszym usg maleńką kropeczkę w pęcherzyku byłam pewna że tym razem będzie dobrze (tak bym chciała )Też się zajadam dzisiaj murzynkiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

tzn. jak tylko ktoras sie przyznala to zaczynalo sie takie dziwne traktowanie - tzn. ignorowanie, jakies dziwne docinki itp. Żal mi bylo kolezanek. Jak ktoras zaniemogla w ciazy i poszla na kilka dni zwolnienia to juz sie sypaly komentarze zlosliwe. Stwierdzilam, ze jak zajde w ciaze to w pierwszym dniu jak sie o tym dowiem to wiecej nie pojde do pracy wlasnie przez te "akcje". 

nie mam pojęcia
od kilku dni o niej marzyłam