|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
![]() Mój teść jest myśliwym i zawsze dostarcza mi jakąś dziczyznę
|
|
|
#4502 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
musze zaproponowac TZ takie rozwiazanie, w koncu bylby jakis pozytek z mojego siedzenia w domu i jakis plus mieszkania w tej okolicy, a na dodatek moglibysmy zaoszczedzic ile kasy, na reszte wyprawki by bylo
![]() Goscia to prawda, w pracy juz te ostatnie dni byly dla mnie ciezkie bardzo , okolica faktycznie piekna i spokojna , ale przeprowadziłam sie tu z TZ 2 lata temu, nie znam nikogo ii tak sie czuje tu samotna ![]() Lece dziewczyny ogarniac dom, bo jak TZ wroci to sie za głowe złapie
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-25 o 13:55 |
|
|
|
#4504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn jaki rozmiar zamówiłaś? jaki nosisz np. teraz? w życiu bym nie powiedziała, że głupia kurtka może mnie wykańczać psychicznie... Cytat:
z tym, ze ja oprócz dziczy na zewnątrz mam jeszcze małego dziczka w domu ![]() Wyjście do centrum wiąże się z co najmniej 2 godzinnym spacerem (tam i z powrotem + szybkie zakupy)... a teraz jest już troszkę za zimno, żeby na takie długie spacery wyciagać małego, zwłaszcza, że u mnie ostatnio ciągle mgły
|
||
|
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
piłam dziś glukozę i .... była pyszna, pomarańczowa
dziś teściowie przepisali mojemu tż 46 arów w 2 działkach, teoretycznie budowlane ale na zboczu. w ogóle podkarpacie to jedne wielkie pogórze. no ale dobra, przynajmniej nie jesteśmy goli, bo mamy coś na własność idę obierać ziemniaki na pierogi, tż ma mi pomóc, ma dziś urlop aha i kupiliśmy 2 ręczniczki, czapeczkę i genialne ogrodniczki z oliwkowego materiału podszytego bawełną (rozm 68 - będą na lato) może potem dodam zdjęcie
|
#4506 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4507 | |||
|
Rozeznanie
|
Aguska - fajnei ze z Filipkiem lepiej troszke.
![]() a ja jutro zaczynam 26 tydzien. Mnie polozna powiedziala, ze III trymest zaczyna sie w dniu skonczonego 27 tygodnia. Czyli w dniu 27+1 W sumie to ma sens bo wtedy zostaje 13 tygodni do porodu. a w sumie kazdy trymestr ma okolo 13 tygodni. No ale co ksiazka/lekarz/polozna to opinia wiec ja tez bede celebrowac poczatek III trymestru za tydzien, a co! Cytat:
Cytat:
a ja kupilam na grouponie USG 3d za 39 funtow i juz 7.12 mam i doczekac sie nie moge. Oby mojej niuni zaden pisiorek nie wyrosl znienacka Cytat:
tylko ten sciagacz na dole... |
|||
|
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
Tynka bardzo ladnie leży ten płaszczyk
Julliczka chodzisz do Babca medica na usg? Bo nie pamiętam czy pisałaś. Aaagga dobrze wiedziec że jest smakowa glukoza No i gratuluję działeczek.
|
|
|
|
#4509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już pisałam wczoraj do lena_me, że to bardzo szczęśliwa data ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Pewnie aaaga robi ruskie to tylko z ziemniaków )
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Wtajemniczenie
|
Zewnętrznie nie mam objawów, ale obejrzała mnie od środka i coś tam jej nie gra, także się zaglobulkuje, lepiej nie czekać aż jakieś objawy się pojawią
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co? Nie pójdziesz wcale ? A może dla ciężarnych sąinne warunki rejestracji, to chyba jest jednak sytuacja wyjątkowa.Ja do dentysty też nie chodzę państwowo, mam się buntować i czekać z zębem chorym parę miesięcy? Tak samo z innymi specjalnościami, jak trzeba to trzeba. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-25 o 14:47 |
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jutro zaczynamy 26 tydzien ![]() Ja prowadze karte ciazy na takim potralu i wg niego trzeci trymestr zaczyna sie wlasnie w 27+1 czyli w 28 tygodniu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no oby bo juz mam sukieneczke i nawet troche rozu z ciuszkow (chociaz wiekszosc unisex) |
|
|
|
|
#4514 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Na Usg do babka medica właśnie.
|
||
|
|
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
Aj Dziewczyny piszecie,że brakuje Wam pracy...
A ja mam wrażenie,że przez nią trace coś bardzo cenego... |
|
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, piękną pogodę mamy tej jesieni. We Wrocku w niedzielę ma być 10*, aż chce się spacerować
![]() Dziewczyny kilka stron temu pisałyście, że jecie makrelę, ja też uwielbiam, ale od początku ciąży nie jadłam, w necie piszą, że nie wolno w ciąży. A ja tak uwielbiam pastę z makreli z jajkiem, szczypiorkiem w sosie curry, mniam, że umieram bez tego. Moje pytanie do Was: jecie makrelę czy nie, bo zawsze zapominam spytać lekarza. Ostatnio pytałam o miód, i jak się nie miało alergii na miód przed ciążą to można jeść. O właśnie, a tran pijecie? W pierwszym trymestrze podobno niewskazany, ale później? Tyle różnych opinii w necie, że już sama nie wiem
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cenna uwaga, ja dlatego od 8 tc jestem na L4 skupiona na swoim stanie błogosławionym. Od kilku lat pracuję w korporacji, bleeee do wyrzygania już mam tą pracę. Wdałam się w wyścig szczurów, pracowałam z nadzieją na awans, podwyżkę, nagrodę itp. Tak minęło kilka lat, a dziecko urodzę jak będę miała 32 lata. Teraz sobie myślę, że o ładnych kilka lat za późno :/ |
|
|
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
Julliczka ja tez tam chodze na usg. Ty pewnie do makowskiego? Bo ja do Lewczuka.
A co do pracy to mi jej w ogóle nie brakuje.
|
|
|
|
#4520 |
|
Rozeznanie
|
Długo zastanawiałam się nad imieniem dla dziewczynki. Ale skoro jest duże prawdopodobieństwo, że mamy córeczkę, to teraz intensywnie zaczęłam myśleć o imieniu. Przed dłuższą chwilę myślałam o imieniu Emma. Ale teraz stwierdziłam, że moje drugie imię jest takie ładne, że tak miałam się nazywać w zasadzie i tak chciałabym się nazywać (stąd ten nick na wizażu), to może dla mojej córci dam imię Julia
także emigra może będziemy miały imienniczki i wyczytałam w necie znaczenie Julii i normalnie jestem oczarowana "Liczba imienia Julia wynosi trzy. Jest to liczba ludzi pełnych życia i energii, śmiałych, pewnych siebie, takich, w których sercach częściej gości radość niż troska. Trójka sprawia - szczególnie w przypadku kobiet - że dają się lubić, łatwo podbijają serca, a swoim optymizmem przyciągają szczęście i sukces. Tak więc, chociaż w dramacie Szekspira Julia, ukochana Romea, umiera młodo w wyniku tragicznego splotu okoliczności, to w prawdziwym świecie Julie mogą czuć się bezpieczne pod osłoną ochronnej mocy swojego imienia. Julie zwykle mają wesołe i żywe usposobienie, chętnie się śmieją i wiele rzeczy sprawia im radość. Są urodzonymi optymistkami i wolą zwracać uwagę raczej na te przyjemne niż te ponure strony rzeczywistości. Opieka Wenus sprawia, że poruszają się z wdziękiem i mają talent do tańca. Bez miłości nie wyobrażają sobie życia. W życiu praktycznym dobrze znają się na kuchni, strojach i dekorowaniu wnętrz. Mają dobry gust i potrafią innych uczyć różnych sztuk pięknych. Wrażliwość na piękno łączy się u nich z energią w działaniu. Łagodnie i melodyjnie brzmiące imię Julia jest jakby specjalnie stworzone dla znaku Byka, nad którym czuwa Wenus, oraz dla drugiego znaku tej planety, czyli Wagi. Znakomicie podkreśla również wszystkie zalety słonecznego znaku Lwa. Kolejne znaki, którym można polecić to imię, to Strzelec, Wodnik, Ryby i Rak. W zestawieniu z żywiołową naturą Barana brzmi ono nieco sztucznie; nie jest także najbardziej stosowne dla Bliźniąt, Panny i Koziorożca. Julie ze znaku Skorpiona mogą być zanadto zapatrzone w siebie." Ten pogrubiony przeze mnie fragmencik to w ogóle mnie rozwala, bo jak moja mała pojawi się na świecie w terminie będzie byczkiem ))))---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Ja też do Lewczuka zostałam pokierowana, że ponoć jest właśnie dobrym specem od usg i wad płodu. Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-25 o 15:03 |
|
|
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
koniakonia mam wrażenie,że omijają mnie wszystkie przywileje ciężarnych... leżenie bykiem... zachcianki... radość z przygotowań rzeczy dla dzidzusia...
Jestem zmęczona i zawsze bez względu na humor muszę być miła i uśmiechnięta dla klientów... Uwielbiam swoją pracę,ale inaczej sobie wyobrażałam czas w ciąży... Niestety warunki nie pozwalają mi za bradzo na zwolnienie, muszę myśleć o dziecku i odłożyć jak najwięcej pieniążków... Wypocznę jak urodzę... Wiem, wiem marzenia... |
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Juliczka to super
![]() beda dwie Julki moja bedzie Ryba ..
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
|
juliczka moja córka będzie się nazywać Emma Julia
![]() Emma po mojej babci i od dziecka podobało mi się to imię choć nigdy jej nie poznałam, a Julia bo takie dziewczęce
|
|
|
|
#4525 | |
|
Rozeznanie
|
Tak, jest mega dokładny, bo już raz u niego byliśmy w 12tc, wszystko pięknie nam tłumaczył i w ogóle, i naprawdę poświęca dużo czasu na badanie.
Oj tak, jak z TŻ wyszliśmy z gabinetu po usg to moje pierwsze słowa --- o rrrany ale on jest przystojny........ wymknęło mi się TŻ na szczęscie się uśmiał ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
TŻowi sie podoba Emma, więc może taki układ mu się spodoba.
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Raczkowanie
|
juliczka a Ty nie miałaś mieć Emilki? Czy już mi się miesza?
Emma to o ile dobrze pamiętam niemieckie imie... na moją babcie wołali Milka ![]() My już z mężulem zdecydowaliśmy córka będzie miała 2 członowe nazwisko, oby dwa zaczynają się na E więc Antosia która mi się podoba nie wchodzi w rachube. |
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Raczkowanie
|
Podoba mi się jeszcze imie Julianna jest mniej oklepane niż Julia,ale w sumie wołając i tak wyjdzie Julka
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Pracowałam przez rok w korporacji i pamiętam te sztuczne gratulację dla mam wracających z urlopów, a jak drzwi pokoju się zamykały to tylko gadki: przytyła, zbrzydła, cycki wiszą, nie da rady, dziecko wyssało z niej siły... |
|
|
|
#4529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny co z makrelą wędzoną, jecie czy nie, z obawy o listeriozę? |
|
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Z bólem minimalnie lepiej bo udało mi się przespać noc, choć czasem mnie pobolewa głównie z lewej strony... A na obiadek dzisiaj jadłam fasolkę po bretońsku domowej roboty pychota :PDo Biedronki nie udało mi się skoczyć po te lody, ale chipsy paprykowe na wszelki wypadek mam hehe...:P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

to niech on idzie do nich a nie oni do nas
totalna dzicz

To co? Nie pójdziesz wcale ? A może dla ciężarnych sąinne warunki rejestracji, to chyba jest jednak sytuacja wyjątkowa.