Scent Bar XXXV - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 12:30   #3451
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXXV

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
O matko
Nie dość, że w ogóle chyba nie podam ceny, to jeśli już, chyba nie dam rady więcej niż 2000
Do zmiany potrzebowałabym prania mózgu
Czuję, że macie rację i dziękuję

Ves, Karkki, a nie uważacie, że już jest po ptokach- bo po bankiecie była rozmowa, że proszę JĄ o wyznaczenie ceny i nie chcę handlować marzeniami?
To był, rozumiecie, taki gest
Teraz to odkręcać...czy nie narażę na szwank tej znajomości???
zależy jaka to znajomość, ale mnie się wydaje że nikt rozsądny się nie zdziwi, ze ktoś chce dostać kasę za swoją pracę

TŻ dopiero przyszedł z pracy, a miał być o 12, tak więc moje wysiłki aby wyjechać o czasie poszły na marne
No ale już jest więc podejrzewam że wyjedziemy za niedługo wiec życzę miłego weekendu

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:

myslę, ze wykorzystam pomysł Spoory, żeby zaproponować nie obraz za flaszki, tylko kwota +flakon- wówczas naturalne będzie, że padnie kwota, poza tym jest to dla mnie satysfakcjonujące, bo przy Guciu, mojej zmienności i sytuacji materialnej (choćby wydatki na malowanie i ew. salceson ) branie perfum za 2000 jest absurdalne

I nie owijać bawełnę, tylko powiedzieć, jak jest- że temat dla mnie trudny, sprawę skomplikował fakt, ze nie umówiłyśmy się na cenę wcześniej, że mam jednak wyobrażenie o cenie i jednak po zastanowieniu się i okrzepnięciu po emocjonujących wydarzeniach, kiedy zeszło ze mnie napięcie, mogę podjąć rozmowę - nie wycofuję się z barteru, tylko chciałabym zaproponować rozwiązanie kompromisowe, czyli kasa +flacha w proporcjach 1500(?)+flakon.
dokładnie o to mi chodzi w końcu rozsądnie gadasz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:36   #3452
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
TŻ dopiero przyszedł z pracy, a miał być o 12, tak więc moje wysiłki aby wyjechać o czasie poszły na marne
No ale już jest więc podejrzewam że wyjedziemy za niedługo wiec życzę miłego weekendu
Spakowana wreszcie? Nawzajem, baw się dobrze i nie pij za dużo

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:36   #3453
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
O matko
Nie dość, że w ogóle chyba nie podam ceny, to jeśli już, chyba nie dam rady więcej niż 2000
Do zmiany potrzebowałabym prania mózgu
Czuję, że macie rację i dziękuję

Ves, Karkki, a nie uważacie, że już jest po ptokach- bo po bankiecie była rozmowa, że proszę JĄ o wyznaczenie ceny i nie chcę handlować marzeniami?
To był, rozumiecie, taki gest
Teraz to odkręcać...czy nie narażę na szwank tej znajomości???
Zawsze jest możliwość,że pani M. powie,że wycenia Twoją pracę na 15tys.
Fakt,że niezbyt szczęśliwie ujęłaś kwestię ceny, ale możesz spróbować to odkręcić i trochę odwrócić kota ogonem Możesz powiedzieć,że na bankiecie były duże emocje, a teraz przemyślałaś wszystko na spokojnie. Że obrazowi poświęciłaś miesiąc pracy i dużo serca i trudno przeliczyć to na pieniądze i zdajesz sobie sprawę,że postawiłaś ją w kłopotliwej sytuacji prosząc o ustalenie ceny. I że ty uważasz,że obraz jest wart minimum 6 tys (przykładowo) Myślę,że pani M. nie powinna się zdziwić (zobacz, to tyle ile poszło na prezentowe flaszki dla 10 osób, a na bankiecie było zapewne więcej obdarowanych gości )
Możesz też, jak radzi Karkki poczekać co zaproponuje pani M. i jeśli zupełnie nie będzie Cię to satysfakcjonowało, to wtedy powiedzieć,że raczej myślałaś o kwocie +/- X., albo o jej równowartości w zapachach

Nie widzę powodu, dla którego miałabyś narazić znajomość

Ale na przyszłość lepiej kwestię kasy załatwiać przed rozpoczęciem malowania

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
edit: Grunt to czytanie ze zrozumieniem. Gwiazdki na mózg mi się rzuciły.
Skoro prosiłaś o wycenę, to przy tym zostań.
Ten obraz jest wart więcej niż 2 tysiące. Marzenia nie mają ceny, ale to Twoja praca przecież. Wiem, że wiele osób uważa (w tym cała moja rodzina na przykład ), że co to tam machnąć taki obrazek. Taki handlowiec, to co innego, bo musi coś umieć a malowanie to przecież zabawa a nie prawdziwa praca. Ale chyba Pani M. do takich osób nie należy. W końcu wiele osób uważa, że perfumy też istnieć nie muszą.
I dlatego uważam, że gdy powie np. 1 obraz = 1 flaszka, to wtedy powiedz, na ile Ty go cenisz.

Też nie lubię takich sytuacji, i dlatego dla znajomych robię wiele rzeczy za darmo, ale tylko wtedy, gdy wiem, że daną osobę nie stać na moje ceny. Czasami ludziom trzeba zwyczajnie pomóc. Natomiast miałam takie przypadki, że umawiałam się "po znajomości" na niższą cenę za np. ulotkę a osoba zamawiająca w trakcie pracy wymyślała setki zmian i z ulotki robił się folder. A zapłacić chciała jak za ulotkę oczywiście. W takich wypadkach strzelam focha, nie biorę pieniędzy i żegnam się z daną osobą. Wychodzę oczywiście na tym jak Zabłocki na mydle, ale trudno.
trzymajmy kciuki,żeby pani M. wyceniła obraz na co najmniej 10 tys.

przepraszam za nieco chaotyczną wypowiedź, ale szefostwo co chwilę kręci mi się dziś za plecami

edit: widzę,że mam spóźniony zapłon i Ju już podjęła decyzję Też dobrą

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2011-11-25 o 12:38
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:38   #3454
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Jesteście kochani i bardzo mi to pomaga

myslę, ze wykorzystam pomysł Spoory, żeby zaproponować nie obraz za flaszki, tylko kwota +flakon- wówczas naturalne będzie, że padnie kwota, poza tym jest to dla mnie satysfakcjonujące, bo przy Guciu, mojej zmienności i sytuacji materialnej (choćby wydatki na malowanie i ew. salceson ) branie perfum za 2000 jest absurdalne

I nie owijać bawełnę, tylko powiedzieć, jak jest- że temat dla mnie trudny, sprawę skomplikował fakt, ze nie umówiłyśmy się na cenę wcześniej, że mam jednak wyobrażenie o cenie i jednak po zastanowieniu się i okrzepnięciu po emocjonujących wydarzeniach, kiedy zeszło ze mnie napięcie, mogę podjąć rozmowę - nie wycofuję się z barteru, tylko chciałabym zaproponować rozwiązanie kompromisowe, czyli kasa +flacha w proporcjach 1500(?)+flakon.

Co myślicie?

Tylko... to chyba nie będzie R. Muska
1. Jak nie masz parcia na takie szkło, to oczywiście masz rację
2. Dobre rozwiązanie, flaszka wpadnie i parę złotych
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:51   #3455
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
swoją drogą kochana ta Melk co nie takie słodkie powitanie że ho ho - abyś na pewno zasłużył?
Gniewasz się jeszcze o tę Biedrę?

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Gryszard! Tęskniłam
Naprawdę?

Cytat:
To ile schudłeś?
A bo ja wiem Jakieś 35 kg?

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
o boszzz no ziuty ziutami, ale z tymi ucałowaniami to już mnie fantazja poniosła. widzę, że się powoli przyjmuje
Ale ja w temacie nie jestem, o co chodzi (to Twój tekst?)

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
No nic dziwnego jak chciałeś wypowiedzi z miesiąca zacytować
No też fakt

---

Ju, trzymam za negocjacje ceny, nie lubię takiej niepewności i niedomówień (choć znając życie, zachowałbym się dokładnie tak, jak Ty, bo z asertywnością u mnie nie najlepiej)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:52   #3456
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Dziękuje wszystkim za uściski i pogłaski, siem lepiej już czuje mimo ze choruje

Cytat:
To Ju weźmie Wodę Królowej Węgier np
raczej Clive Christian No. 1
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:54   #3457
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Naprawdę?

Stary 2011-11-25, 13:03   #3458
Polly_
grozi wypollizowaniem

ju i red-napisalam wam odpowiedz ale mi wcieło

ju- zasada barteru jest bardzo elegancka i fogle ale wsrod osob o podobnej syt majatkowej..przeciez ty za perfumy nie kupisz farb ani jedzenia dla rodziny...faszki wiadomo mozna sprzedac-ale to by bylo nieelegancko...
rozwiązania kasa+ flaszka jest bardzo ok

red-co do mojej roboty z poxniejszym dogadaniam to było tak, ze ktos mi zlecił robote-z dobrego serca ze tak powiem, ja policzyłam jak za fuche,ale odjełam 20%-bo wiedzialam ze to było zlecone mi zebym sobie dorobiła, ale osoba zlecajaca myslala ze policze za godzine jak za race na etacie.....no i wszyscy chcieli zrobic dobrze drugiej strone a wyszło tak ze kazdy był rozczarowany

ekhem-tro
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:31   #3459
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Nawzajem

Cytat:
Spakowana wreszcie? Nawzajem, baw się dobrze i nie pij za dużo

znowu ...

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Zawsze jest możliwość,że pani M. powie,że wycenia Twoją pracę na 15tys.

trzymajmy kciuki,żeby pani M. wyceniła obraz na co najmniej 10 tys.

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
przepraszam za nieco chaotyczną wypowiedź, ale szefostwo co chwilę kręci mi się dziś za plecami
To powiedz im kurfa, żeby Ci nie przeszkadzali i się za robotę wzięli, bo pisać w barze nie możesz

Ha, widzę, że wszystkim się podoba mój pomysł flacha + kasa Ale ja mądra jestem

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:49   #3460
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
No bałdzo, bałdzo i skłomna do tego
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:52   #3461
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:59   #3462
Miciel
Wpisz tu zomzing

cóż, ja uważam, że zestaw pieniądze plus perfumy nie jest zbyt szczęśliwy...
Ju ma dobry pomysł, jak "odkręcić" sprawę z barterem (jeśli chodzi o argumentację), ale uważam, że powinna podać cenę w pieniądzach, bez doliczania 1 flaszki perfum; sytuacja jest już nieco niezręczna, bo obraz był prezentowany, jest z firmą związany itp. więc jest to jakby z góry założenie, że zostanie nabyty , połączyłabym to zatem z przypuszczeniami, że pani M. ma jakieś wyobrażenie, ile chce za niego dać, a Ju o wycenę została poproszona bardziej kurtuazyjno-konfrontacyjnie;

i cena, jak już zasugerowały Ves i Karkki, powinna oscylować koło 5 tys. 1,5 plus flaszka to zdecydowanie za mało i jakieś takie "przepraszam, że żyję", zwłaszcza przez tę flaszkę

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:18   #3463
justynaneyman
Zakorzenienie

normalnie sobie wydrukuję wszystko, co piszecie
Czytam wszystko po parę razy a i tak się gubię

Rzeczywiście, Blue City jest jutro, ale dziś chcę zadzwonić i umówić się na spotkanie w dogodnym terminie

Kończę bo musze jeszcze raz Was przeczytać

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:22   #3464
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Ju ma dobry pomysł, jak "odkręcić" sprawę z barterem (jeśli chodzi o argumentację), ale uważam, że powinna podać cenę w pieniądzach, bez doliczania 1 flaszki perfum; sytuacja jest już nieco niezręczna, bo obraz był prezentowany, jest z firmą związany itp. więc jest to jakby z góry założenie, że zostanie nabyty , połączyłabym to zatem z przypuszczeniami, że pani M. ma jakieś wyobrażenie, ile chce za niego dać, a Ju o wycenę została poproszona bardziej kurtuazyjno-konfrontacyjnie;

i cena, jak już zasugerowały Ves i Karkki, powinna oscylować koło 5 tys. 1,5 plus flaszka to zdecydowanie za mało i jakieś takie "przepraszam, że żyję", zwłaszcza przez tę flaszkę

generalnie to sie zgadzam, ze cena 2 tys to mało-nawet przeliczając wielkościowo na serie barową ,
tylko ja sie obawiam jedenj rzeczy-ze gdyby pani M myslała o 5 tys to by nie proponowała perfum...no bo jak to-worek perfum za obraz...bezsensu...

dla mnie takie syt są zawsze trudne i nigdy nie wiem jak do tego podejsc-i staram sie unikac
Stary 2011-11-25, 14:27   #3465
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
bo przy Guciu, mojej zmienności i sytuacji materialnej (choćby wydatki na malowanie i ew. salceson ) branie perfum za 2000 jest absurdalne

1.

2. no trudno, może następnym razem
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:29   #3466
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tylko ja sie obawiam jedenj rzeczy-ze gdyby pani M myslała o 5 tys to by nie proponowała perfum...no bo jak to-worek perfum za obraz...bezsensu...
no właśnie tak mi się też pomyślało, że z jednej strony byłoby to mało eleganckie, gdyby Ju dostała za obraz kilka/kilkanaście flaszek (co stanowiłoby bardziej adekwatną cenę), z drugiej, raczej pewnie pani M. nie miała na myśli barteru typu obraz za attar/wodę królowej Węgier, z trzeciej więc pewnie należałoby podejrzewać wycenę typu 2-3 flaszki za obraz, co jednak nie odpowiada jego wartości

Stary 2011-11-25, 14:35   #3467
caffe ristretto
Rozeznanie

Ot

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2011-11-26 o 09:26
caffe ristretto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:36   #3468
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ju, a czy mówiłaś kiedykolwiek pani M. o cenach swoich obrazów np. z barowej serii?

Stary 2011-11-25, 14:43   #3469
Polly_
grozi wypollizowaniem

ja mysle ze tu nastapiło zjawisko z ktorym sie juz spotkałam kiedys ,
ze osobom szlachetnym i majetnym wydaje sie absurdalne i niesmaczne wyliczanie co do grosza za takie przysługi- i 2 flaszki za obraz wydaja sie ładnym gestem.
I nie wynika to ze złej woli,tylko z braku odpowiedniej "perspektywy".
ze jak ktos za taki 1 obraz musi przezyc cały miesiąc, a jesli pracował nad tym obrazem, to w tym czasie nie namalował innych ktore dały by mu kase na zycie....

jak kiedys powiedzialam po znajomosci 800 zł za projekt to zdziwienie było wielkie-nie ze drogo czy cos-tylko ze jestem tak małostkowa ,
ze zamiast potraktowac to jak drobną przysługę to probuje wydrzec nawet tak smieszne pieniądze ktore są równowartością1 obiadu w restauracji-jednym słowem osoba była zazenowana.....

i wg niej odpowiednia formą wynagrodzenia byłoby zaproszenie mnie na ten obiad własnie...no ok tylko ze 800 zł to była 1/3 naszych wspolnych dochodów rodzinnych i ja nie jestem elitą i nie jadam obiadów za 800 zł..tylko tyle mi starcza na zarcie za cały miesiąc....

ale ja rozumiem ze dla niej proszenie o zapłate 800 zł za projekt było tak zenujące jak dla mnie byłoby gdyby ktoś sie upominał o zwrot pożyczonych 5 groszy....

konkluzja z tego jest taka ze są to trudne sprawy do rozwiązania...a zwłaszcza po fakcie
Stary 2011-11-25, 14:46   #3470
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
ze osobom szlachetnym i majetnym wydaje sie absurdalne i niesmaczne wyliczanie co do grosza za takie przysługi- i 2 flaszki za obraz wydaja sie ładnym gestem.
ze jak ktos za taki 1 obraz musi przezyc cały miesiąc, a jesli pracował nad tym obrazem, to w tym czasie nie namalował innych ktore dały by mu kase na zycie....

jak kiedys powiedzialam po znajomosci 800 zł za projekt to zdziwienie było wielkie-nie ze drogo czy cos-tylko ze jestem tak małostkowa ,
ze zamiast potraktowac to jak drobną przysługę to probuje wydrzec nawet tak smieszne pieniądze ktore są równowartością1 obiadu w restauracji-jednym słowem osoba była zazenowana.....

i wg niej odpowiednia formą wynagrodzenia byłoby zaproszenie mnie na ten obiad własnie...no ok tylko ze 800 zł to była 1/3 naszych wspolnych dochodów rodzinnych i ja nie jestem elitą i nie jadam obiadów za 800 zł..tylko tyle mi starcza na zarcie za cały miesiąc....

ale ja rozumiem ze dla niej proszenie o zapłate 800 zł za projekt było tak zenujące jak dla mnie byłoby gdyby ktoś sie upominał o zwrot pożyczonych 5 groszy....

konkluzja z tego jest taka ze są to trudne sprawy do rozwiązania...a zwłaszcza po fakcie

Stary 2011-11-25, 14:47   #3471
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ju, a czy mówiłaś kiedykolwiek pani M. o cenach swoich obrazów np. z barowej serii?
ale w sumie co to ma do rzeczy
Stary 2011-11-25, 14:59   #3472
rachell111
Zakorzenienie

kurcze nie mam aktywnego cytowania? kara ?

Gryxie - no doguebnie mnie to uboduo - nie ukrywam że jeszcze mi nie przeszło - az mi mrożonki z wrażenia wypadły
Stary 2011-11-25, 15:16   #3473
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:

kurcze, nie spotkałam się jeszcze nigdy z aż taką rozbieżnością perspektyw, ale widzę, że to może o to właśnie chodzić..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:33   #3474
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego ja bym na wstępie, może być mimochodem , zaznaczyła,że ten obraz to miesiąc mojej pracy i uważam,że jest wart X zł. (dużo, pani M. pewnie przywykła do dużych cen, a obraz faktycznie jest piękny i sporo wart ). Postawienie sprawy wprost może pomóc pani M. spojrzeć na sprawę z perspektywy Ju.
Myślę,że jeśli pani M. zaproponuje coś, co Ju nie satysfakcjonuje, a ona nie będzie chciała urazić pani M. i przystanie na propozycję, to właśnie wtedy znajomość ucierpi, bo Ju będzie miała poczucie krzywdy,że nie została właściwie doceniona.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:45   #3475
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Lecę zaraz na spotkanie perfumowe z Micielem i spółką Test zdaję w poniedziałek,bo padł nam net w robocie i uczyć się nie miałam jak.A potem jazdy

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:49   #3476
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Lecę zaraz na spotkanie perfumowe z Micielem i spółką Test zdaję w poniedziałek,bo padł nam net w robocie i uczyć się nie miałam jak.A potem jazdy
ale Ci fajnie - miłej zabawy

w sumie to mi też fajnie też mam dziś spotkanie babskie
Stary 2011-11-25, 15:54   #3477
Polly_
grozi wypollizowaniem

red!
wszystkiego najlepszego!

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ach ach czujeu przypływ energi
w dodatku jutro ide na impreze
Stary 2011-11-25, 15:54   #3478
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

ale Ci fajnie - miłej zabawy

w sumie to mi też fajnie też mam dziś spotkanie babskie
Stary 2011-11-25, 16:10   #3479
justynaneyman
Zakorzenienie

Polly- sytuacja nie jest tożsama- bo Ty powiedziałaś, ile byś chciała za projekt, tylko forma rozliczenia wywołała zażenowanie- tu należy przypuszczać, że jednak wyobrażenie pani M. o cenie obrazu jest inne niż moje- no bo musiałoby być dużo tych flaszek...

a więc- jak mówi Ves- żeby uniknąć ewentualnego skrzywdzenia muszę JA zaproponować cenę- bo wszak nie ukrywajmy, że i barter jest przeliczalny na pieniądze...

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:30   #3480
gryx82
BAN stały

Cytat:
To powiedz im kurfa, żeby Ci nie przeszkadzali i się za robotę wzięli, bo pisać w barze nie możesz

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Przychylam się do tego zdania, to byłoby coś w stylu "jako, że nie spodziewam się godziwej zapłaty, pani dorzuci jeszcze flaszkę w ramach rekompensaty", no tak to czuję

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Gryxie - no doguebnie mnie to uboduo - nie ukrywam że jeszcze mi nie przeszło - az mi mrożonki z wrażenia wypadły

---

Pytanie mam z gatunku "kulinaria" Czy gotując ziemniaki, jest jakakolwiek różnica, czy siedzą sobie we wzburzonym, kipiącym wrzątku, czy delikatnie "pykają" na małym gazie? Przed chwilą w kuchni mnie to naszło, bo niektórzy uważają, że gotowane na full mocy miękną wcześniej, no ale przecież temperatura wody nie zmienia się, wrzenie to wrzenie

Dziękuję za uwagę
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości