|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXV
Cytat:
TŻ dopiero przyszedł z pracy, a miał być o 12, tak więc moje wysiłki aby wyjechać o czasie poszły na marne ![]() No ale już jest więc podejrzewam że wyjedziemy za niedługo wiec życzę miłego weekendu ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3452 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Nawzajem, baw się dobrze i nie pij za dużo
|
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt,że niezbyt szczęśliwie ujęłaś kwestię ceny, ale możesz spróbować to odkręcić i trochę odwrócić kota ogonem Możesz powiedzieć,że na bankiecie były duże emocje, a teraz przemyślałaś wszystko na spokojnie. Że obrazowi poświęciłaś miesiąc pracy i dużo serca i trudno przeliczyć to na pieniądze i zdajesz sobie sprawę,że postawiłaś ją w kłopotliwej sytuacji prosząc o ustalenie ceny. I że ty uważasz,że obraz jest wart minimum 6 tys (przykładowo) Myślę,że pani M. nie powinna się zdziwić (zobacz, to tyle ile poszło na prezentowe flaszki dla 10 osób, a na bankiecie było zapewne więcej obdarowanych gości ) Możesz też, jak radzi Karkki poczekać co zaproponuje pani M. i jeśli zupełnie nie będzie Cię to satysfakcjonowało, to wtedy powiedzieć,że raczej myślałaś o kwocie +/- X., albo o jej równowartości w zapachach ![]() Nie widzę powodu, dla którego miałabyś narazić znajomość ![]() Ale na przyszłość lepiej kwestię kasy załatwiać przed rozpoczęciem malowania ![]() Cytat:
![]() przepraszam za nieco chaotyczną wypowiedź, ale szefostwo co chwilę kręci mi się dziś za plecami ![]() edit: widzę,że mam spóźniony zapłon i Ju już podjęła decyzję Też dobrą
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-11-25 o 12:38 |
||
|
|
|
#3454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Dobre rozwiązanie, flaszka wpadnie i parę złotych |
|
|
|
|
#3455 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Naprawdę? ![]() Cytat:
Jakieś 35 kg? ![]() Cytat:
![]() No też fakt --- Ju, trzymam za negocjacje ceny, nie lubię takiej niepewności i niedomówień (choć znając życie, zachowałbym się dokładnie tak, jak Ty, bo z asertywnością u mnie nie najlepiej)
|
|||
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje wszystkim za uściski i pogłaski, siem lepiej już czuje mimo ze choruje
![]() raczej Clive Christian No. 1 ![]()
|
#3457 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#3458 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ju i red-napisalam wam odpowiedz ale mi wcieło
![]() ju- zasada barteru jest bardzo elegancka i fogle ale wsrod osob o podobnej syt majatkowej..przeciez ty za perfumy nie kupisz farb ani jedzenia dla rodziny...faszki wiadomo mozna sprzedac-ale to by bylo nieelegancko... rozwiązania kasa+ flaszka jest bardzo ok red-co do mojej roboty z poxniejszym dogadaniam to było tak, ze ktos mi zlecił robote-z dobrego serca ze tak powiem, ja policzyłam jak za fuche,ale odjełam 20%-bo wiedzialam ze to było zlecone mi zebym sobie dorobiła, ale osoba zlecajaca myslala ze policze za godzine jak za race na etacie.....no i wszyscy chcieli zrobic dobrze drugiej strone a wyszło tak ze kazdy był rozczarowany ![]() ekhem-tro
|
|
#3459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znowu ... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ha, widzę, że wszystkim się podoba mój pomysł flacha + kasa Ale ja mądra jestem ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3461 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Wpisz tu zomzing
|
cóż, ja uważam, że zestaw pieniądze plus perfumy nie jest zbyt szczęśliwy...
Ju ma dobry pomysł, jak "odkręcić" sprawę z barterem (jeśli chodzi o argumentację), ale uważam, że powinna podać cenę w pieniądzach, bez doliczania 1 flaszki perfum; sytuacja jest już nieco niezręczna, bo obraz był prezentowany, jest z firmą związany itp. więc jest to jakby z góry założenie, że zostanie nabyty , połączyłabym to zatem z przypuszczeniami, że pani M. ma jakieś wyobrażenie, ile chce za niego dać, a Ju o wycenę została poproszona bardziej kurtuazyjno-konfrontacyjnie;i cena, jak już zasugerowały Ves i Karkki, powinna oscylować koło 5 tys. 1,5 plus flaszka to zdecydowanie za mało i jakieś takie "przepraszam, że żyję", zwłaszcza przez tę flaszkę
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie sobie wydrukuję wszystko, co piszecie
Czytam wszystko po parę razy a i tak się gubię Rzeczywiście, Blue City jest jutro, ale dziś chcę zadzwonić i umówić się na spotkanie w dogodnym terminie Kończę bo musze jeszcze raz Was przeczytać
|
#3464 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
generalnie to sie zgadzam, ze cena 2 tys to mało-nawet przeliczając wielkościowo na serie barową ,tylko ja sie obawiam jedenj rzeczy-ze gdyby pani M myslała o 5 tys to by nie proponowała perfum...no bo jak to-worek perfum za obraz...bezsensu... dla mnie takie syt są zawsze trudne i nigdy nie wiem jak do tego podejsc-i staram sie unikac
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Rozeznanie
|
Ot
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-11-26 o 09:26 |
|
|
|
#3468 |
|
Nindżopesz
|
Ju, a czy mówiłaś kiedykolwiek pani M. o cenach swoich obrazów np. z barowej serii?
|
|
|
|
#3469 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja mysle ze tu nastapiło zjawisko z ktorym sie juz spotkałam kiedys
,ze osobom szlachetnym i majetnym wydaje sie absurdalne i niesmaczne wyliczanie co do grosza za takie przysługi- i 2 flaszki za obraz wydaja sie ładnym gestem. I nie wynika to ze złej woli,tylko z braku odpowiedniej "perspektywy". ze jak ktos za taki 1 obraz musi przezyc cały miesiąc, a jesli pracował nad tym obrazem, to w tym czasie nie namalował innych ktore dały by mu kase na zycie.... jak kiedys powiedzialam po znajomosci 800 zł za projekt to zdziwienie było wielkie-nie ze drogo czy cos-tylko ze jestem tak małostkowa ,ze zamiast potraktowac to jak drobną przysługę to probuje wydrzec nawet tak smieszne pieniądze ktore są równowartością1 obiadu w restauracji-jednym słowem osoba była zazenowana..... i wg niej odpowiednia formą wynagrodzenia byłoby zaproszenie mnie na ten obiad własnie...no ok tylko ze 800 zł to była 1/3 naszych wspolnych dochodów rodzinnych i ja nie jestem elitą i nie jadam obiadów za 800 zł..tylko tyle mi starcza na zarcie za cały miesiąc.... ale ja rozumiem ze dla niej proszenie o zapłate 800 zł za projekt było tak zenujące jak dla mnie byłoby gdyby ktoś sie upominał o zwrot pożyczonych 5 groszy.... ![]() konkluzja z tego jest taka ze są to trudne sprawy do rozwiązania...a zwłaszcza po fakcie
|
|
#3470 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie mam aktywnego cytowania? kara ?
Gryxie - no doguebnie mnie to uboduo - nie ukrywam że jeszcze mi nie przeszło - az mi mrożonki z wrażenia wypadły |
|
|
|
#3473 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zaznaczyła,że ten obraz to miesiąc mojej pracy i uważam,że jest wart X zł. (dużo, pani M. pewnie przywykła do dużych cen, a obraz faktycznie jest piękny i sporo wart ). Postawienie sprawy wprost może pomóc pani M. spojrzeć na sprawę z perspektywy Ju. Myślę,że jeśli pani M. zaproponuje coś, co Ju nie satysfakcjonuje, a ona nie będzie chciała urazić pani M. i przystanie na propozycję, to właśnie wtedy znajomość ucierpi, bo Ju będzie miała poczucie krzywdy,że nie została właściwie doceniona.
|
|
#3475 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Lecę zaraz na spotkanie perfumowe z Micielem i spółką Test zdaję w poniedziałek,bo padł nam net w robocie i uczyć się nie miałam jak.A potem jazdy
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3477 |
|
grozi wypollizowaniem
|
red!
wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- ach ach czujeu przypływ energi ![]() w dodatku jutro ide na impreze
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Polly- sytuacja nie jest tożsama- bo Ty powiedziałaś, ile byś chciała za projekt, tylko forma rozliczenia wywołała zażenowanie- tu należy przypuszczać, że jednak wyobrażenie pani M. o cenie obrazu jest inne niż moje- no bo musiałoby być dużo tych flaszek...
a więc- jak mówi Ves- żeby uniknąć ewentualnego skrzywdzenia muszę JA zaproponować cenę- bo wszak nie ukrywajmy, że i barter jest przeliczalny na pieniądze...
|
#3480 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Pytanie mam z gatunku "kulinaria" Czy gotując ziemniaki, jest jakakolwiek różnica, czy siedzą sobie we wzburzonym, kipiącym wrzątku, czy delikatnie "pykają" na małym gazie? Przed chwilą w kuchni mnie to naszło, bo niektórzy uważają, że gotowane na full mocy miękną wcześniej, no ale przecież temperatura wody nie zmienia się, wrzenie to wrzenie ![]() Dziękuję za uwagę
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Nawzajem, baw się dobrze i nie pij za dużo