Wszystko o Avonie - cz. 24 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 10:59   #4411
beata_473
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 24

Cytat:
Napisane przez Marrinaa Pokaż wiadomość
Pomimo żołtej kropki to perfum Barbie jest na fakturze
zapewne nie daja zielonego swiatelka bo maja okreslona ilosc tych perfumow, wiec kto pierwszy ten lepszy a potem znow bedzie komunikat "przepraszamy , doslemy pozniej"
w końcu, ale to już przegięcie nowy produkt i takie braki
Stary 2011-11-25, 11:05   #4412
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja też już zamówiłam nawet Dokia pisała, że dostała info od oms, żeby nie czekać z zamawianiem z mini, bo może zabraknąć
wiem i dlatego zamówiłam już też
Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Bosh!!! Ledwo kupiłam pomadkę 24K z różowymi drobinkami a już ją wycofują
Kupiłam odcień Glisten (czerwona) a chciałabym jeszcze Rare Bling ....

Okropni są z tym wycofywaniem produktów

Ogólnie katalog 2 taki sobie - jeśli miała bym jakiś pominąć to mógłby być ten.
meggy nie pisz na katalogowym podziękowań za katalogi tylko tu,bo tam to i tak już coraz większy śmietnik się robi...
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 11:14   #4413
melisska
Rozeznanie

Z wczorajszego zamówienia jeszcze z kat.16
- żólta kropa Zegarek Belive
- żółta kropa UWAGA Pędzelek z gąbką do makijażu oczu ,co jest dziwne , bo wcześniej wszyscy pisali , że ma szarą

Nie cieszę się zbyt wcześnie , bo nie wiadomo co będzie pisać na f-rze , której jeszcze nie mam - zamawiałam dostawę regularną.

Dam znać po południu gdy będę miała f-ę jak sprawa wygląda z tym pędzelkiem
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 11:31   #4414
ankoro
Wtajemniczenie

Powiedźcie mi po jest w strefie w opisie czerwone światło skoro ono nigdy nie funkcjonuje?

Tak na prawdę to żółte światło nic nam nie mówi, bo produkt albo będzie albo nie. Czyli nic nie wiadomo. Totolotek.
Czerwone światło miałoby sens, bo mówiłoby,że w momencie zamawiania na 100% danej rzeczy nie ma i można by wtedy zamowić cos innego jak produkt jest pilnie potrzebny. A tak jak potem przychodzi rzecz już zbędna to tylko generuje zwroty co jest ze stratą dla konsultantki, klientki i firmy.Nie wiem dlaczego oni tego nie rozumieją. Co o tym sądzicie?
Stary 2011-11-25, 11:44   #4415
smerfetka25
Zakorzenienie

Czy ja mogę prosić o nowy katalog 2 w mniejszym rozmiarze?? Będę bardzo wdzięczna
Stary 2011-11-25, 11:52   #4416
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
tego nie mialam i tez jestem ciekawa opini.
Mi szamponami Naturals ciezko dogodzic - jedne sa super i zaraz wycofywane a inne koszmarne.
Kiedys byla taki fajny nablyszczajacy z kwiatem pomaranczy. Bosko pachnial i wlosy fajne po nim byly. Ale to daaaaaawno temu... z 7 lat...
A czy nie dostaniesz lupiezu to nie wiadomo kazdy reaguje inaczej. Ja po wiekszosci szamponow przeciwlupiezowych wlasnie dostaje strasznego lupiezu
Dzięki za twoje cenne rady!! Ja zaryzykowałam i zamówiłam sobie dzisiaj ten Naturalsa z aloesem i rumiankiem....jak go przetestuje to dam znać jakie efekty Mam tylko nadzieję że łupieżu nie dostanę

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Oj, tak te dawne szampony Naturalsa były super. Ja jeszcze lubiłam taki fioletowy lawendowy z Herbal w nazwie. Super były po nim włosy... A teraz to po żadnym
Czytałam na KWC że jeszcze taki szampon dodający objętości Naturals z passiflorą i limetką do włosów cienkich ma dobre opinie.... w kat. 17 jest butla 400ml ale nie zaryzykuje kupna tak dużej butelki bo jak się okaże że się nie nadaje to nie chcę potem się męczyć z taką flaszką szamponu przez rok albo i dłużej ...

A jeszcze chciałam się zapytać bo nie wiem jak to jest bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji...otóż z kat. 16 robiłam na początku zamówienie na prawie 400 zł i miałam 25% opustu a dzisiaj zrobiłam drugie zamówienie z tego katalogu za ponad 100 i wyszło mi że w kat. 16 przekroczyłam 500 zł i mam opust 30%....czy oni zrobią mi korektę salda za tamtą fakturę na te 30% opustu??? Jak to wygląda?? Będę wdzięczna za wyjaśnienie

Edytowane przez kosmiderdmwz
Czas edycji: 2011-11-25 o 11:53
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 11:54   #4417
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Z wczorajszego zamówienia jeszcze z kat.16
- żólta kropa Zegarek Belive
- żółta kropa UWAGA Pędzelek z gąbką do makijażu oczu ,co jest dziwne , bo wcześniej wszyscy pisali , że ma szarą

Nie cieszę się zbyt wcześnie , bo nie wiadomo co będzie pisać na f-rze , której jeszcze nie mam - zamawiałam dostawę regularną.

Dam znać po południu gdy będę miała f-ę jak sprawa wygląda z tym pędzelkiem
Już od samego początku zegarki mają żółtą kropkę i puki co na wczorajszej fakturze mam 4 sztuki

W brakach torebka Dolores po co ją dali do sprzedaży skoro od dawna już jej nie ma, tylko klientki denerwują

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 11:57   #4418
sensualitat
Wtajemniczenie

GG do sensualitat

Dziewczyny proszę o pomoc. Zastanawiam się nad zakupem pudru wygładzającego z serii Anew https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...cy.html&next=1
Ale ciężko dobrać mi kolor, do wyboru są tylko 2. Oglądałam swatche w necie, ale są nieco mylące. Mam dość jasną cerę, ale wpadającą w żółty odcień. Z recenzji w KWC wynika, że jaśniejszy kolor Sotf beige jest bardzo jasny i różowy, z kolei ten drugi Nude beige jest bardzo ciemny. Może któraś z Was mogłaby się wypowiedzieć na temat kolorów albo zrobić zdjęcia w dziennym świetle?
Druga sprawa to krycie. W recenzjach dziewczyny pisały, że puder bardzo dobrze kryje, choć nie jest to jego głównym zadaniem. Podejrzewam jednak, że używały go na podkład w celu utrwalenia i zmatowienia. Czy któraś z Was używała go na gołą skórę bez podkładu i może potwierdzić jego dobre właściwości kryjące? Zależy mi na kryciu przebarwień i chciałabym traktować ten puder jak podkład w kompakcie.
Stary 2011-11-25, 11:58   #4419
smerfetka25
Zakorzenienie

Mam pytanie dotyczące Bajkowych Ozdób na choinkę ze strony wyprzedażowej k16... Z czego one są wykonane?? Niby jest napisane że to poliresin ale nie umiem tego rozkminić Czy to jest jakiś gips?
Stary 2011-11-25, 12:13   #4420
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez kosmiderdmwz Pokaż wiadomość
Czytałam na KWC że jeszcze taki szampon dodający objętości Naturals z passiflorą i limetką do włosów cienkich ma dobre opinie....
E, tam, miałam go i słabiutki
Stary 2011-11-25, 12:21   #4421
carolynnez
Raczkowanie

Heja, dostałam dzisiaj maila z odpowiedzią dotyczącą mojego zwrotu:

Uprzejmie informujemy, że zwrot dotarł i będzie rozliczony po 01.12.2011 r. (w III terminie każdego katalogu nie ma księgowań faktur korygujących). Zachęcamy do śledziena swoich danych finansowych w Strefie Konsultantki.

więc zamawiam Today tzn. mogliby któregoś zwrotu nie uwzględnić, ale wszystko wysłałam w idealnym stanie, więc powinno być ok

skoro znowu na maglu jest temat szamponów... nie uważacie, że stare opakowania naturalsów były ładniejsze? może to dla was nieistotne, ale ja zwracam dużą uwagę nie tylko na właściwości, ale i na opakowanie, a szampony naturals poza tym, że pachniały bosko nie robiły nic spektakularnego moim zdaniem
carolynnez jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 12:37   #4422
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za twoje cenne rady!! Ja zaryzykowałam i zamówiłam sobie dzisiaj ten Naturalsa z aloesem i rumiankiem....jak go przetestuje to dam znać jakie efekty Mam tylko nadzieję że łupieżu nie dostanę

Czytałam na KWC że jeszcze taki szampon dodający objętości Naturals z passiflorą i limetką do włosów cienkich ma dobre opinie.... w kat. 17 jest butla 400ml ale nie zaryzykuje kupna tak dużej butelki bo jak się okaże że się nie nadaje to nie chcę potem się męczyć z taką flaszką szamponu przez rok albo i dłużej ...

A jeszcze chciałam się zapytać bo nie wiem jak to jest bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji...otóż z kat. 16 robiłam na początku zamówienie na prawie 400 zł i miałam 25% opustu a dzisiaj zrobiłam drugie zamówienie z tego katalogu za ponad 100 i wyszło mi że w kat. 16 przekroczyłam 500 zł i mam opust 30%....czy oni zrobią mi korektę salda za tamtą fakturę na te 30% opustu??? Jak to wygląda?? Będę wdzięczna za wyjaśnienie
mam ten rumianek z aloesem i mnie zaskoczył strasznie pozytywnie, do tej pory żaden szampon z avonu mi nie pasował. Mam włosy przetłuszczające się u nasady , reszta sucha, bardzo długie, plączące się i ten szampon sprawił, że są gładziutkie i błyszczące. Od razu po umyciu były takie śliskie i mięciutkie, chociaż ja i tak zawsze daję odżywkę. Tyle, że podejrzewam, że bardziej tłuste włosy mógłby obciążyć. Jak na razie jestem mega zadowolona i z 17 biorę ten drugi na próbę. Aha, jedyny minus, że raczej trzeba myć głowę 2 razy, po jednym myciu jakoś tak czułam, że wszystkie kosmetyki itp nie spłynęły, mi przy większości szamponów mocniejszych wystarczał raz, ale on jest dość delikatny.
Stary 2011-11-25, 12:46   #4423
smerfetka25
Zakorzenienie

Właśnie dzwoniłam w sprawie sówek no i naszyjnik jest dostępny a kolczyków zostało już tylko ok tysiąca. Następna dostawa na 30 listopada.
Stary 2011-11-25, 12:48   #4424
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:

Nie nie zrobią zwrotu. Następnym razem czekaj aż uzyskasz kwotę na wyższy opust lub puści mniejsze zamówienie a jeśli np spoznialskie babki się obudzą przerzuć ich zamówienia na kolejny katalog.

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:57   #4425
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące Bajkowych Ozdób na choinkę ze strony wyprzedażowej k16... Z czego one są wykonane?? Niby jest napisane że to poliresin ale nie umiem tego rozkminić Czy to jest jakiś gips?
a google??
z polistyrenu robi się zazwyczaj plastikową biżuterię, szczoteczki do zębów, opakowania na płyty cd... a z jego formy "spienionej" powstaje styropian
czyli po prostu PLASTIKOWE są
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 13:12   #4426
carolynnez
Raczkowanie

kurczę... teraz jednak waham się pomiędzy CL absynthe a today

wcześniej się napaliłam na absynthe, ale bałam się, że może to być coś w klimacie fioletowej bond girl, strasznie nie lubię takich pieprzowych

miała go któraś z was? co obstawiacie, today czy absynthe?
carolynnez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:46   #4427
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
E, tam, miałam go i słabiutki
Aha rozumiem, dzięki za opinię....więc na pewno nie pokuszę się na niego w kat. 17

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
mam ten rumianek z aloesem i mnie zaskoczył strasznie pozytywnie, do tej pory żaden szampon z avonu mi nie pasował. Mam włosy przetłuszczające się u nasady , reszta sucha, bardzo długie, plączące się i ten szampon sprawił, że są gładziutkie i błyszczące. Od razu po umyciu były takie śliskie i mięciutkie, chociaż ja i tak zawsze daję odżywkę. Tyle, że podejrzewam, że bardziej tłuste włosy mógłby obciążyć. Jak na razie jestem mega zadowolona i z 17 biorę ten drugi na próbę. Aha, jedyny minus, że raczej trzeba myć głowę 2 razy, po jednym myciu jakoś tak czułam, że wszystkie kosmetyki itp nie spłynęły, mi przy większości szamponów mocniejszych wystarczał raz, ale on jest dość delikatny.
Dzięki bardzo za opinię!! Zamówiłam go dzisiaj i mam nadzieję że się nie zawiodę tak jak ty Ja i tak myję głowę dwa razy więc dla mnie to nie ma znaczenia, oby tylko nie wywołał łupieżu

Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Nie nie zrobią zwrotu. Następnym razem czekaj aż uzyskasz kwotę na wyższy opust lub puści mniejsze zamówienie a jeśli np spoznialskie babki się obudzą przerzuć ich zamówienia na kolejny katalog.
No to lipa pierwszy raz przekroczyłam 500 zł i stąd moje pytanie...Trudno następnym razem będę mądrzejsza... chociaż znając życie pewnie ciężko będzie mi znowu sprzedać za ponad 500 zł....
Stary 2011-11-25, 14:02   #4428
Dorotxy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Today jest bardzo trwały i Outspoken

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:04   #4429
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Aha rozumiem, dzięki za opinię....więc na pewno nie pokuszę się na niego w kat. 17

Dzięki bardzo za opinię!! Zamówiłam go dzisiaj i mam nadzieję że się nie zawiodę tak jak ty Ja i tak myję głowę dwa razy więc dla mnie to nie ma znaczenia, oby tylko nie wywołał łupieżu

No to lipa pierwszy raz przekroczyłam 500 zł i stąd moje pytanie...Trudno następnym razem będę mądrzejsza... chociaż znając życie pewnie ciężko będzie mi znowu sprzedać za ponad 500 zł....
ja problemów z łupieżem nie miałam po żadnym szamponie od lat, więc tego Ci nie powiem ale za te 6,90 warto spróbować, ja np. szamponów z advance miałam kilka i żaden mi nie odpowiadał, po żadnym nie miałam ładnych włosów z naturalsa miałam 2 - kwiat wiśni był całkiem fajny, tylko bardziej spływała mi po nim farba, więc nie mogłam go używać
Stary 2011-11-25, 14:57   #4430
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
ja problemów z łupieżem nie miałam po żadnym szamponie od lat, więc tego Ci nie powiem ale za te 6,90 warto spróbować, ja np. szamponów z advance miałam kilka i żaden mi nie odpowiadał, po żadnym nie miałam ładnych włosów z naturalsa miałam 2 - kwiat wiśni był całkiem fajny, tylko bardziej spływała mi po nim farba, więc nie mogłam go używać
No ja niestety mam wrażliwą skórę głowy i przez to skłonności do łupieżu ale tak jak piszesz myślę że za te 6,9 warto zaryzykować, może nie będzie taki zły Jeszcze raz Ci dziękuje!!
Stary 2011-11-25, 15:08   #4431
selulita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolynnez Pokaż wiadomość
kurczę... teraz jednak waham się pomiędzy CL absynthe a today

wcześniej się napaliłam na absynthe, ale bałam się, że może to być coś w klimacie fioletowej bond girl, strasznie nie lubię takich pieprzowych

miała go któraś z was? co obstawiacie, today czy absynthe?
TODAY i dla mnie to w ogóle nie podlega dyskusji

Edytowane przez selulita
Czas edycji: 2011-11-25 o 15:10
selulita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:14   #4432
melisska
Rozeznanie

Melduję , że zegarek Belive na fakturze jest , Pędzelek z gąbką do makijażu również
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:27   #4433
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Jeśli ktoś ma, to bardzo bym prosiła o wrzucenie aktualnej ulotki TPS (obowiązującej od K13) do wątku katalogowego. Niestety obecne tam linki są już nieaktualne, a ulotka bardzo by mi się przydała. Będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie.

ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:34   #4434
Nana93klb
Zakorzenienie

GG do Nana93klb

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Melduję , że zegarek Belive na fakturze jest , Pędzelek z gąbką do makijażu również
ja miałam wczoraj faktire i brak zegarka... w paczce rowniez nie ma...

i brakuje rowniez oferty netto ;p
Nana93klb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:00   #4435
anita9005
Rozeznanie

hej dziewczyny w katalogu 2/2012 jest teraz oferta na str 200/201 "kup za 6,90 wybierz drugi za 3,90" czy dotyczy to drugiego takiego samego produktu czy innego również?

Na propozycje wymianek odpisuj w moim profilu - nie śledzę na bieżąco profili z wymiankami.
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:06   #4436
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
A nie zestaw Solutions do skóry mieszanej? Tak mam na ulotce.
Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Oni chyba rzeczywiscie na wszystkie maile maja gotowe odpowiedzi od lat Już dawno nie przychodzi róż marmurkowy, tylko teraźniejszy Russet

OO, właśnie, to też. Teraz jest solutions do cery mieszanej
Widać jacy oni są poinformowani

Odpisali mi, że rozmiar 38-39 kapci ma długość wkładki 25 cm. I się zastanawiam czy brać jak mam 24 cm
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:21   #4437
Valoissa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michaalinaa Pokaż wiadomość
w poprzednim katalogu zamówiłam glimmerstick diamonds twilight sparkle i jestem nieco zawiedziona dużo ciemniejsza niż w katalogu. efekt na oku nie jest zbyt powalający, wygląda nawet na czarną
Też ją mam i owszem nie jest aż tak jasna jak w katalogu, ale czarna też zdecydowanie nie...widać, że jest to niebieski, ciemny niebieski, drobinki "diamentowe" jeszcze dodatkowo rozświetlają kolor. Dziwne, naprawdę u ciebie wygląda na czarną?

Valoissa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:27   #4438
2hot4you
Raczkowanie

Hej, mam szybkie pytanko:

jeśli złożę zamówienie przez internet z odbiorem w COKu i to zamówienie będzie poniżej 150zł to płacę coś za pakowanie? Tak jak by to było w przypadku dostawy do domu? Jeśli tak to ile?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
2hot4you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:28   #4439
Dorotxy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny w katalogu 2/2012 jest teraz oferta na str 200/201 "kup za 6,90 wybierz drugi za 3,90" czy dotyczy to drugiego takiego samego produktu czy innego również?
jest gwiazdka i pisze "oferta dotyczy produktów 7-15"

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:38   #4440
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2hot4you Pokaż wiadomość
Hej, mam szybkie pytanko:

jeśli złożę zamówienie przez internet z odbiorem w COKu i to zamówienie będzie poniżej 150zł to płacę coś za pakowanie? Tak jak by to było w przypadku dostawy do domu? Jeśli tak to ile?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
jeśli składałaś już zamówienie z tego katalogu to każde kolejne może być wartości 50zł, jeśli nie składałaś to koszt realizacji małego zamówienia to 10zł
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości