Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 18:27   #4561
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Uska jaka sprzątaczka przecież pisałaś, że Ty SAMSUNG jesteś. Chyba przesadzasz z tym syfem. Codziennie piszesz, że sprzątasz, ogarniasz i napewno masz cycuś glancuś w domku
nie, bo ona ma cycek glancek!
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
nowy jest i pralka nowa!!! tylko wygodniej mu na podłodze jakoś tą wodę lać, ja nie wiem...
taa tż cos zrobi , prędzej zepsuje niż zrobi
no to ja już nie wiem!
Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
podziel się tą serową
nie, bo już nic nie mam
za późno!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to się przelicza niestety, każde labo podaje inaczej, za pierwszym razem też miałam w mg I norma była po godzine do 140 (przy obciążeniu 50 g), a przy 75 jest po 1h do 180, a po 2h do 140
Gin mi zapisał normy, żebym sobie sprawdziła i w razie czego przyszła na oddział

Alika srika

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:41   #4562
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
melduje że wód jest dużo mała czkała juz pare razy, wiec to nie były wody!wszystko zamkniete tam na dole, i mam doczekac jeszcze te4tyg a pozniej moge robic co chce(koniec lezenia!)bo Lilka jest dorodna i jak jej sie zachce to niech wychodzi
Renatka dobrze, że to nie były wody. Teraz odpoczywaj, zwłaszcza przez te kolejne 4 tygodnie.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:42   #4563
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski ale mialam nadrabiania ale nie pamietam co chcialam cytowac

Widze ze nam sie watek konczy i ja osobiscie jestem za tym zeby teraz byl ten świateczny tytuł który kiedys był zaproponowany, nie wiem jak go odszukac

ja rano jechalam z mama do bdg i takk nam zeszło poł dnia, stopy mnie bolą niesamowicie
Ale nie ma zmiłuj wziełam sie za sprzatanie i planuje jeszcze dziś zrobić sałatke ryzową. No i racuchy, bo aż slinotoku dostałam przez Was

Jutro wraca mój tż
Zoska łacze sie w bolu bo moj tz raz w miesiacu wyjezdza na tydzien do szkoly- w delegacje Nie jest fajnie, ale mozna przywyknać , no trzeba !

A na dzisiejszych lofrach mama kupiła dla Lenki w 5-10-15 słodki dresik na 68cm i skarpetusie
a ja przy okazji rossmanie kupilam juz miniaturki kosmetyków do szpitala były tez pieluchu pampres premium ( te biale)za 39zl chyba

Ide robić sałatke chociaz padam z nóg
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:43   #4564
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ja jak patrze na okna to roleta w dol odrazu...
U mnie to i na rolecie tyle kurzu, że szok. No ale jestem już na urlopie, nie muszę chodzić codziennie do pracy na 9 godzin to pomału wszystko ogarnę
Stary 2011-11-25, 18:46   #4565
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
no właśnie przeczytałam i ooo losie.. Alika Ilia?? why???
Stary 2011-11-25, 18:47   #4566
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
o kurcze mój w kuchni to oprócz otwierania szafek tylko bałagan robi

śliczny ten rożek a ja kupiłam taki zwykły i nie za bardzo mi się podoba jeszcze źle mi się kliknęło i mam 2 już nie odsyłałam bo 20 zł kosztował ale nie podoba mi się i nie wiem co z nim zrobić a koszulę mam taką samą jeszcze jedną musze dokupić bo mam 2 a przydałoby się 3 mieć

pisałaś, że nie ma kto jeść Twoich ciast - mój mąż za murzynka dałby się pokroić a uwielbia murzynka przekładanego masą kokosową

a ja szlafrok mam dość gruby, ale jak leżałam w szpitalu to był ok, nie bedę kupować kolejnego cienkiego bawełnianego

no nic się nie da rady zrobić z wami zmiast prasować i smażyć racuchy siedze na forum
hi hi no jak nas nikt nie odwiedza to nie ma i stoi i stoi teraz mam gości więc spałaszują wszystko co im dam mój tata jest ciastolubny po nim odziedziczyłam chyba swoje zamiłowanie bo moja mama nie lubi piec i póki mieszkałam w domciu to co sobota było ciacho a teraz bida sami też coś przywiozą (kupnego ) bo Mama zapowiedziała, że mam nie stać nad garami ale ja tak nie umiem żeby jednego ciasta choć nie zrobić ....

rożek jest wypaśny, ogólnie to jedna z niższych cen na Feretti. Jest jeszcze Nino, za 29zł w tym co łóżko swoje kupowałaś:
http://more4kids.pl/produkt,nino-roz...9.html?kat=642
ich pościel też jest milutka więc rożek też powinien taki być, zastanawiam się czy nie kupić bo cena jest ok jak dla mnie. Mówią żeby mieć 2 a ja póki co tylko ten mam. No i muszę przejrzeć dokładnie ich oferte na necie, coś domówić żeby opłacało się z dostawą bo jechać mi się tam nie chce

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
jak tak patrzę, ze już łózeczko mamy i brakuje tylko kilka drobiazgów i wozka to az się strachac zaczynam
ja też jak widzę już dużo rzeczy i coraz więcej więcej się zbiera że zaraz za chwilkę jeszcze tylko mojego dziecka będzie brakowało

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

a wiesz jakie pycha??? normalnie jak pączek bez wkładu w środku
hmm jak pączek to nie racuch

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
MissZuzia ja też tak jak Twoj mąż uwielbiam gdy na blacie w kuchni nic zbednego nie stoi - u nas tylko czajnik , toster, młynek do soli i pieprzu a i patera z owocami - wtedy wydaje mi się ze jest taki porządek

tez pochwalę się koszulką do karmienia mój ulubiony kolorek szarość wykończona różem bardzo fajna bawełenka
http://sklep.topclassic.pl/7-KOSZULE...714610229.html

co do szlafroka to jak na poczatku ciązy leżałam często w szpitalu to kupiłam sobie szlafroczek z takiej grubszej bawełenki tylko że rozmiar XS i jak na razie brzuchal się miesci jest jeszcze jakies 4 cm luzu ale nie wiem czy w 9 m-cu się dopnę - słyszalam ze na porodówkach jest gorąco i bawełniane szlafroczki wystarczą chyba ż ektos straszny zmarźluch jest
no jakaś zaraza się przeniosła z tym chowaniem wszystkiego nad Polską
śliczną masz koszulkę, ja już na szpital mam 2, tą dzisiejszą i też jedną w takim kroju jak Twoja, kupiłam w sklepie.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
TŻcik podjechał do swojej mamy i ponoć teściówka już tam mi dla małej wyprawke kompletuje, heheh. Ponoć jakieś prześliczne ubranka kupiła, tak stwierdził TŻ , że są prześliczne, ale superowo
o super, teściówka się poczuła babciowo hi hi

Cytat:
Wyniki w normie Normalnie happy jestem
Ale i tak muszę zaczać ograniczać jedzenie
to gratuluję kochana
czemu ograniczać??? zaraz pojawi się dziecko i zacznie się ograniczanie przez brak czasu diety dla karmiącej czy inne, więc jeszcze się nie najesz w swoim życiu
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

dzisiaj czytałam ze Skrzynecka urodziła córeczkę miesiąc przed terminem ciekawe dlaczego jeszcze nie dawno była w ddtvn i gotowała jakieś jedzonko
o w mordę, posypały się gwiazdki bo i Mucha ponoć....
Cytat:
mam nadziję że brzuzek zejdzie szybko po porodzie i mam nadzije ze nie będę leżała długo w szpitalu przed porodem - bo podobno często pierwsze dziecko się przenosi
podobno ale nie jest to regułą

Cytat:
tutaj czytałam i też byłam zdziwiona bo ona miała termin na początek stycznia
to termin jak mój

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:52   #4567
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
teraz doczytałam jak córeczkę nazwała Alika Ilia mam problem z zapamiętaniem
kurcze ale wymyślila aż zajrzałam do księgi imion: i

Ilia Słowiański odpowiednik męskiego imienia -> Eliasz

A ALIKI nie znalazlam w google wyszukuje mi tylko kota
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:52   #4568
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Hejka
Padłam po obiedzie, bo nażarłam się jak bąk ( na wypadek, jakbym musiała przejść na dietę cukrzycową ).
Ale zebrałąm się w końcu, pojechałam po wyniki i małe zakupy. I jestem.
Wyniki w normie Normalnie happy jestem
Ale i tak muszę zaczać ograniczać jedzenie

Oj, mój też placki z cukrem je
A kpoytka to tylko z bułeczką tarta uznaję, ewentualnie z sosikiem pieczarkowym
I juz chodzą za mną chwilę, może zrobię na tygodniu

Neska, ale super zakupy zazdroszczę

Super zakupki

No to niezłego speeda mieliście, ale fajnie, że udało się spotkać z koleżanką

:

dobrze, ze wyniki ok!
[QUOTE=inutil;30725098jaki materac kupiłaś? Bo ja sporo czytałam na temat materacy dla dzieci i nie wiem nie piszą dobrze o tych kokos-gryka

QUOTE]
wzięlismy gryka-kokos... bo sama zgłupiałam... ile ludzi tyle opinii... co będzie to będzie... jest dwustronny tylko nie wiem którą stronę najpierw-twardszą dzidzi?
Cytat:
Neska, fajne zakupki
Moge zapytać ile kosztowało łożeczko?

:
żuczku 430 z szuflada i materacem ale my w sklepie to wiadomo, ze pare groszy drozej
tu widzę je na all tylko z kokosowym materacem
http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...931159139.html
Cytat:
dzisiaj czytałam ze Skrzynecka urodziła córeczkę miesiąc przed terminem ciekawe dlaczego jeszcze nie dawno była w ddtvn i gotowała jakieś jedzonko
[QUOTE=*Agatek*;30725511]Anna Mucha niby wczoraj urodziła córkę przez cc

to juz obie urodziły?????
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:53   #4569
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

rożek jest wypaśny, ogólnie to jedna z niższych cen na Feretti. Jest jeszcze Nino, za 29zł w tym co łóżko swoje kupowałaś:
http://more4kids.pl/produkt,nino-roz...9.html?kat=642
ich pościel też jest milutka więc rożek też powinien taki być, zastanawiam się czy nie kupić bo cena jest ok jak dla mnie. Mówią żeby mieć 2 a ja póki co tylko ten mam. No i muszę przejrzeć dokładnie ich oferte na necie, coś domówić żeby opłacało się z dostawą bo jechać mi się tam nie chce
a wiesz że Nino a Ferreti to to samo tylko pod inna nazwą pani w hurtowni nam tak powiedziała

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:58   #4570
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Tak piszecie o swoich dniach, o tym co robicie i normalnie Wam zazdroszcze, tez bym chciała być taka zarobiona. Ja na prawde nie mam co robic. Zeby chociaz pochodzic po sklepach to musze pojechac do miasta, a to znowu jest 15 zł na sam bilet :/ Szkoda mi troche, tymbardziej, ze to jednak jest 15 zł i do miasta jadę jak muszę, badania, wizyta.

Dla teściówki to już druga wnuczka, ale cieszy sie strasznie jakby to była pierwsza Teściową mam bardzo spoko tu nie mogę jej nic zarzucić, chociaż i tak mnie czasem wkurzy, wiadomo różnica pokoleń :P

TŻ chce tak do świąt jeździć i co tydzień na weekend wracać.. ja tego jakoś nie widzę...
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:01   #4571
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Tak piszecie o swoich dniach, o tym co robicie i normalnie Wam zazdroszcze, tez bym chciała być taka zarobiona. Ja na prawde nie mam co robic. Zeby chociaz pochodzic po sklepach to musze pojechac do miasta, a to znowu jest 15 zł na sam bilet :/ Szkoda mi troche, tymbardziej, ze to jednak jest 15 zł i do miasta jadę jak muszę, badania, wizyta.

Dla teściówki to już druga wnuczka, ale cieszy sie strasznie jakby to była pierwsza Teściową mam bardzo spoko tu nie mogę jej nic zarzucić, chociaż i tak mnie czasem wkurzy, wiadomo różnica pokoleń :P

TŻ chce tak do świąt jeździć i co tydzień na weekend wracać.. ja tego jakoś nie widzę...
kochana a moze spróbuj jak dziewczyny tutaj stworzyc cos dla swojego dzidziolka? np jakis obrazek wyszyj? aniołka? jakis dziennik prowadź ciąży....hmm nie wiem
mnie tez sie nie nudzi

Dziewczynki czy kupiłyscie większe wanienki czy te najmniejsze??
Stary 2011-11-25, 19:02   #4572
szana
Zadomowienie

Co do rożków to ja kupię jeden, wydaje mi się, że wystarczy, mam jeszcze już zakupiony gruby kocyk akrylowy i dwa cieńsze, z takich rzeczy do okrycia. No i jeszcze już mam całą pościel do łóżeczka z wypełnieniem
Ten rożek mi się podoba : http://allegro.pl/rozki-beciki-slicz...930358495.html

Zoskasamoska zawsze możesz ogarnąć trochę mieszkanie, ugotować coś, popisać listy co do Maluszka potrzebne, zrobić sobie domowe spa, pooglądać tv, filmy na necie, poczytać coś
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:04   #4573
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Neska pomyślę o czymś takim, o w końcu czymś zając się muszę. Teraz uciekam do łózka poczytac ksiązkę, jakąś tam wygrzebałam :P Potem film i spanko

Szana , wiem jest dużo rzeczy, ale ja jakoś nie mam motywacji, chęci.. a siedzenie bezczynne mnie męczy i się koło zamyka
Dobrej nocki
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:04   #4574
szana
Zadomowienie

Ja zakup wanienki mam przed sobą jeszcze ale chcę kupić taką większą od razu
Stary 2011-11-25, 19:04   #4575
czubasek20
Zakorzenienie

Dziewczyny miala któraś nieprzyjemne, bolące, nieustępujące ciągnienie w pachwinach ?
Złapało mnie koło 15 tak że mąż musiał mnie wnosic na rękach do domu i do tej pory trzyma. Boli przy każdym ruchu :/

znalazłam coś takiego

Ból i uczucie rozpierania w dole brzucha i pachwinach – to znak, że dziecko wstawia się do kanału miednicy, a biodra rozszerzają się, by zrobić mu miejsce; rozluźnienie więzadeł w miednicy i ucisk macicy na stawy powoduje nieprzyjemne uczucie ciągnięcia czy rozpychania w pachwinach.

chyba zbieram sie na IP.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:08   #4576
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny miala któraś nieprzyjemne, bolące, nieustępujące ciągnienie w pachwinach ?
Złapało mnie koło 15 tak że mąż musiał mnie wnosic na rękach do domu i do tej pory trzyma. Boli przy każdym ruchu :/

znalazłam coś takiego

Ból i uczucie rozpierania w dole brzucha i pachwinach – to znak, że dziecko wstawia się do kanału miednicy, a biodra rozszerzają się, by zrobić mu miejsce; rozluźnienie więzadeł w miednicy i ucisk macicy na stawy powoduje nieprzyjemne uczucie ciągnięcia czy rozpychania w pachwinach.

chyba zbieram sie na IP.
oj oj... rozpychanie rozpychaniem ale az tak zeby bolało, ze nie mozesz sie ruszyc? to ja bym lepiej sprawdzila......

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

pytanie mam kolejne

jaką farbą farbujecie włoski? ja mam pasemka u fryzjera ale cholerka teraz nie dam rady wysiedziec 3 godziny na fotelu-bo zanim nałozy, zanim złapie farba i zanim potem ogarnie...
i pomyslałam, ze ufarbuje jednolicie... najwyzej jakies tam wyjda nierównosci po pasemkach... ale przynajmniej czasu mniej zejdzie...
co polecacie?
Stary 2011-11-25, 19:09   #4577
szana
Zadomowienie

Cytat:

znalazłam coś takiego

chyba zbieram sie na IP.
Ja bym ojechala do szpitala zobaczyć czy jest ok, bo takiego bólu nie mam a mój maluszek główką siedzi w miednicy (tzn na ostatnim usg tak było).
Stary 2011-11-25, 19:09   #4578
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny
podczytuje Was przez parę dni, jakoś nie odważyłam się wcześniej dołączyć do rozmowy ale uznałam, że to tak nie ładnie czytać a nie udzielać się
Pozwolicie mi się dołączyć do Was? U mnie termin porodu przypada na 12 lutego już się z mężem doczekac nie możemy na naszego Szkraba Na ostatnim USG( połówkowym) wyszło, że to chłopczyk chociaż na USG w 16 tygodniu bardziej na dziewczynkę wykazywało No i mamy naszego kochanego, wierzgającego Arturka- bo takie imię wybraliśmy po dłuuuuugich naradach
Witamy nową mamusię. Gratuluje synka
Stary 2011-11-25, 19:11   #4579
szana
Zadomowienie

Cytat:
Neska pomyślę o czymś takim, o w końcu czymś zając się muszę. Teraz uciekam do łózka poczytac ksiązkę, jakąś tam wygrzebałam :P Potem film i spanko

Szana , wiem jest dużo rzeczy, ale ja jakoś nie mam motywacji, chęci.. a siedzenie bezczynne mnie męczy i się koło zamyka
Dobrej nocki
To spróbuj się za coś zabrać a może akurat chęci przybędzie Ja tak mam, że zanim się zabiorę za jakaś czynność to mi się nie chce ale jak zacznę i robię to się cieszę, że robię a mogę mało rzeczy bo szyjka mi się skracała i mam uważać żeby się nie powtórzyło
Stary 2011-11-25, 19:12   #4580
uska000
Zadomowienie

czy wy nie mkacie co robic ??
tylko pojechalam do Legnicy i z powrotem i 4 strony??

Agatek Twoj Sebus za daleko.. ale jak bedzie Kinga to odwiedzimy

Ja lubie sprzatac i robie to najlepiej aleeee nie mam sily juz ;(

Czubasku tez tak mialam powinnas sie polozyc i przejdzie mnie ze 4h trzymalo...

i zapomnialam co jeszcze...

jade dalej jak wroce i znowu bedzie 4 strony wypisuje sie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:12   #4581
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
no to pokazuję część zakupów
łózeczko nie stoi w pokoiku małego, dopiero w weekend zrobimy tam przemeblowanie i ustawimy jak trzeba. teraz tZ je na dole u rodziców złozyl, a posciel jest tylko tak narzucona zeby zobaczyc jak wyglada ;D
Neska super zakupy, a łóżeczko jest śliczne
Stary 2011-11-25, 19:13   #4582
szana
Zadomowienie

Cytat:
Witamy nową mamusię. Gratuluje synka
Dziękuje
Synek był zaskoczeniem bo miałam intuicję na córkę, potem lekarz w 16 tygodniu powiedział, że na 80% dziewczynka a potem w 24 tygodniu wyszło, że jednak synuś Tak samo mocno się cieszę, mąż też, oby zdrowe dzieciątko było, to najważniejsze
Stary 2011-11-25, 19:17   #4583
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

znalazłam coś takiego

chyba zbieram sie na IP.
ja miałam taki ból wczoraj i przedwczoraj. Musiałam leżeć, bo chodzenie sprawiało mi problem...
Miałam wrażenie, że Mała jest bardzo nisko, bolało jakby łono, podbrzusze... Sama nie wiem, czy pachwiny też :/
Dzisiaj jest już ok. Ale strachu się najadłam...

Masz tydzień starszą ciąże. Może nam faktycznie poszerza się miednica? dla własnego spokoju jak chcesz, to jedź na IP.

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-11-25 o 19:19
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:20   #4584
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
oj oj... rozpychanie rozpychaniem ale az tak zeby bolało, ze nie mozesz sie ruszyc? to ja bym lepiej sprawdzila......

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

pytanie mam kolejne

jaką farbą farbujecie włoski? ja mam pasemka u fryzjera ale cholerka teraz nie dam rady wysiedziec 3 godziny na fotelu-bo zanim nałozy, zanim złapie farba i zanim potem ogarnie...
i pomyslałam, ze ufarbuje jednolicie... najwyzej jakies tam wyjda nierównosci po pasemkach... ale przynajmniej czasu mniej zejdzie...
co polecacie?
ja prze ciążą miałam blond refleksy i na to nałożyła mi fryzjerka jednolita farbę jasny brąż i wyszły z tego refleksy i wyglądało całkiem fajnie ja mam włosy kręcone i wolę się w refleksach ale stwierdziłam ż eprzez okres ciązy nie będe rojaśniac bo szkoda włosów i dlatego ta farba
Stary 2011-11-25, 19:21   #4585
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Anankee najlepsze życzenia dla córeczki, rodzona tak jak ja 24.11
19mala83 to co się dopiro dziś przyznajesz. Wszystkiego najlepszego
Stary 2011-11-25, 19:23   #4586
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska super zakupy, a łóżeczko jest śliczne
dziekuje
Cytat:
ja prze ciążą miałam blond refleksy i na to nałożyła mi fryzjerka jednolita farbę jasny brąż i wyszły z tego refleksy i wyglądało całkiem fajnie ja mam włosy kręcone i wolę się w refleksach ale stwierdziłam ż eprzez okres ciązy nie będe rojaśniac bo szkoda włosów i dlatego ta farba
no mi chodzi tez o to długie siedzenie u fryzjera bo przy pasemkach to sie schodzi jednak... a jednolity kolor raz dwa...
tylko sie zastanawiam czy sama robic czy isc do fryzjera chociaz wolałabym zaoszczedzic i zrobic sama
Stary 2011-11-25, 19:30   #4587
likas
Raczkowanie

Cytat:
no to pokazuję część zakupów
łózeczko nie stoi w pokoiku małego, dopiero w weekend zrobimy tam przemeblowanie i ustawimy jak trzeba. teraz tZ je na dole u rodziców złozyl, a posciel jest tylko tak narzucona zeby zobaczyc jak wyglada ;D
super
Cytat:
dobry :P:P:P

ooo ja placki ziemniaczane z cukrem
dałabym się teraz pokroić za nie
ja też nawet wspomniałam dziś o tym mamie i obiecała, że w przyszłym tygodniu zrobi

Cytat:
Likas bardzo mi przykro z powodu choroby Twojej mamy
dzięki, w przyszły m tygodniu w czwartek będzie potwierdzenie diagnozy - przez to nie chce myśleć świętach i prezentach

Cytat:

.
tez tak mam, wczoraj nie dałam rady iść do łazienki, dziś tez troszeczkę mnie ciągnie w pachwinach, ale nie tak dramatycznie jak wczoraj

Cytat:
Dziękuje
Synek był zaskoczeniem bo miałam intuicję na córkę, potem lekarz w 16 tygodniu powiedział, że na 80% dziewczynka a potem w 24 tygodniu wyszło, że jednak synuś Tak samo mocno się cieszę, mąż też, oby zdrowe dzieciątko było, to najważniejsze
witam
ja miałam odwrotnie, przeczucie na chłopaka a tu druga dziewczyna
tż miał lepsza intuicję, mnie kobieca - matczyna zawiodła
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:30   #4588
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Miłe pożegnanie, jeszcze tyle prezentów, super Musiałaś mieć świetną ekipę w pracy a odchodzisz na zwolnienie czy już całkiem?
Teraz mam dwa tygodnie zaległego urlopu, który musiałam wykorzystać przed macierzyńskim, a po urlopie przechodzę już na macierzyński. Ekipa świetna, praca jak praca, ale większość ludziów naprawdę super. Po macierzyńskim mam zamiar tam wrócić, więc nie odchodziłam na zawsze, ale i tak beczałam jakbym już miała ich więcej nie zobaczyć
Stary 2011-11-25, 19:36   #4589
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczynki czy kupiłyscie większe wanienki czy te najmniejsze??
Neska ja mam taka tylko z dodatkowymi antyposlizgowymi gumkami na dnie - wanienka jest duża i chyba odpowiednia dla takich zielonych mam jak ja w takiej mam nadzieję nie utopię dzidzi i nawet jak mąż będzie wracał późno to poradzę sobie z kąpiela sama http://www.ceneo.pl/2139375 a i kupilam używaną w stanie idealnym w kolorze różowym

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
dziekuje

no mi chodzi tez o to długie siedzenie u fryzjera bo przy pasemkach to sie schodzi jednak... a jednolity kolor raz dwa...
tylko sie zastanawiam czy sama robic czy isc do fryzjera chociaz wolałabym zaoszczedzic i zrobic sama

możesz spróbowac sama tylko czasami ten jasny bląd z pasemek nie chce się przykryć - kiedyś tak farbowalam włosy koleżance , zuzyłysmy dwie farby i w rezutacie poszła naprawić wszystko do fryzjera
Stary 2011-11-25, 19:39   #4590
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska ja mam taka tylko z dodatkowymi antyposlizgowymi gumkami na dnie - wanienka jest duża i chyba odpowiednia dla takich zielonych mam jak ja w takiej mam nadzieję nie utopię dzidzi i nawet jak mąż będzie wracał późno to poradzę sobie z kąpiela sama http://www.ceneo.pl/2139375 a i kupilam używaną w stanie idealnym w kolorze różowym
wow tożto super-profesjonalny sprzęt

ja mam mamę piętro niżej wiec jak tz będzie w pracy to stukam w rurę od centralnego i juz mama na górze i pomoze przy kąpieli mama nas z dołu tak samo woła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości