|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
pisze,pisze tylko ginie to w gąszczu postów leżaczek średnio ja kreci za to karuzele uwielbia miała podejrzenie skazy, bebilon pepti jej nie służył i je dalej gerbera hmm co tam jeszcze....
|
|
|
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei stelaż stoi na dole w komórce. Gondoli tam nie zostawiam bo , wilgoć,zimno i robactwo...bleee Cytat:
Też czytałam,ze te koopki niby oki, ale wiesz u nas zbiegły sie poprzednimi razami z wysypką na skórze, odparzeniem tyłeczka (z którym walczyłam i walczę od ponad 2tyg- już prawie jest ok) albo mega marudzeniem i prężeniem. Także coś na rzeczy jest z tymi koopkami u nas
|
||
|
|
|
#1833 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Boszz niech ten skok się skończy
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
superancko
|
||||||
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my dziś na usg bioderek byliśmy, wszystko ok jedno bioderko 1a, drugie 1b, mamy kłaść jak najwięcej na żabkę, na brzuszku i za 6 tyg do kontroli![]() to teraz idę Was nadrabiać, na tyle na ile synek pozwoli, bo już się zaczyna wiercić
|
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() skok 12 tyg....u nas to samo od przedwczoraj......
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
...u nas dziś wszystko wróciło do "normy"
... czyli właśnie uśpiłam młodego pod okapem , bo nie byłabym w stanie obiadu zrobić, taki marudny ze zmęczenia.Rano zasnął na 40 minut tylko i do tej pory nie śpi... Archi... u nas na diecie buźka też lepsza, ale na ciałku nie widzę większych zmian na lepsze niestety , a na zielone kupki (bo u nas ciągnęły się ponad 2 tyg. ) dostaliśmy dicoflor w kropelkach i jest lepiej
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1838 |
|
Wtajemniczenie
|
Konradek już jest ze mną - ciałem a nie duchem, bo śpi w najlepsze. Raz się tylko przestraszył jak dzieci chórem odpowiedziały na jakies pytanie "taaaaaaaaak", rozpłakał się i pobiegł do męża, który miał tam w jednej grupie "wykład" o fotografii. A tak podobno dzieci mu "nie przeszkadzały" - olał je totalnie na widok masy nowych zabawek
![]()
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
ale wam zazdroszcze ze wasze dzieciaczki tyle spia je tez tak chce
![]() mała wczoraj 2 razy zwymiotywała i ogolnie jakas taka zmierzła jest dzis caly dzien głodna juz nie wytrzymałam i dałam butle... ech moze u nas znowu skok jakis albo mi produkcja mleka siada bo jak dokarmiałam to tylko wieczorem a w dzien nigdy mleka nie brakowało![]() czytałan na biezaco ale dzis dzien raczkowy i nie mam zabardzo jak pisac ![]() trzymam kciuki za wszystkie uczące sie mamusie ja sie nie umie zabrac za nauke i pisanie pracy ale mam nadzieje ze wam to lepiej pojdzie aaa i mała odparzyła sobie przy pipce posmarowalam sudokremem i mam nadzieje ze jej to szybko przejdzie wszystko moja wina bo wczoraj nic nie miała a w nocy po karmieniu miala pręzyła sie i jak padła przy sysku to ja nie mialam sily jej rozbudzac i przebierac pieluchy i rano takie cos
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz niby usnął, ale co chwilę zaczyna płakać przez sen.
|
||
|
|
|
#1841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że nie mam co dramatyzować ale to takie dziwne było![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1842 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzielna mamuśkaCytat:
![]() A co się dzieje z Tz? Cytat:
![]() Cytat:
współczuję, jedynym pocieszeniem jest to że kiedyś minie
|
|
|
#1843 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że jedziecie na dłużej niż 3h...Mam nadzieję, że ja nie będę taka jak moja teściowa... Powiem Ci, że tez bym nie miała nic przeciwko ![]() Cytat:
![]() Fakt, weganie mają ciężej - prawie jak Ty teraz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napewno mu dobrze zrobia takie wizyty ![]() Mogłyby mogły. Damy radę!
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
A to mój synek
![]() 1. zadowolony u mamusi na kolankach 2. w nowej zabawce
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1846 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie spędzacie razem czas Cytat:
A Cotkę dzisiaj wcięło? Z piersią współczuję, serio. Mówisz, że na brzuchu nie można spać? Bo ja uwielbiam i pierwszy raz od ciąży wreszcie mogę, bo już mnie brzuch i cycory nie bolą. Ale teraz to mnie nastraszyłaś. Cytat:
Cytat:
Poproszę fotkę tych minek , musi to niesamowicie wyglądać. Mój jakoś zabawki ma w nosie, czasem się zainteresuje, ale na dosłownie chwilkę.zobaczymy jaki efekt na nim wywoła słynna zabawka z biedronki. Woooow, ale przystojniak!!! Cudo!
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde aż mnie rana ciągnie od noszenia tej małej okropnej marudy
![]() Oj tak to mi trzyma nerwy na wodzy A do końca 12 tyg nie dalekotrzeba ![]() Cytat:
Cytat:
Jak jutro da tak popalić babci to już nie będzie chciała z nim być![]() Jak go uchwycę to zapodam Teraz leży i się gapi na rybki chwila spokoju
|
||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
już nie będe
Cytat:
![]() tyle napisałyśm choćby wcale, Natalcia miała tam istny fanclub poczynając oczywiście od przyjaciółki, potem jej mama, siostra i trzy siostrzenice ależ było ohów i achów Cytat:
tak, nie się w końcu skończy ![]() Cytat:
taki mały przedszkolaczek! ![]() Cytat:
my się też ostatnio zdziwiliśmy jak Natalke zrobiła sobie pobudke o 2 ![]() Cytat:
Melduję ze kupiłam żyrafke na pójście po żyrafke musze poczekać aż natalcia zaśnie znowu albo aż wroci tż z pracy ![]() Tak w ogóle to stałam z 15 minut przed tymi zabawkami i się zastanawiałam którą wziąć wszstkim tak dobrze z oczu patrzało Moja corcia to szantażysta mały i wymuszacz, jak ją troche wezme na rączki a potem położe to krzyczy w niebogłosy choćby ją ze skóry obdzierali, ale jak nie zwracam na to uwagi to się uspokaja i cieszy sama do siebie, mała cwaniara ![]() Mieliśmy dziś iśc na parapetówke tą przeniesioną sprzed 2 tygodni, ale nic z tego bo moja mama chora i nie ma z kim Natalcia zostać a też nie wiadomo o której tż z pracy wróci taki klops w sumie to nawet mi się nie chce już dzisiaj nigdzie iść
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-25 o 17:14 |
|||||
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez dzis byłam w biedronce i patrze a tu tylko jeden słoń został i sie zasmuciłam ale okazalo sie że ktos go tylko przełożył a te zabawki interaktywne byly na osobnym stoisku jaka radość jak je zobaczyłam
|
|
|
#1852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry najlepsze i najfajniejsze mamuski pod słońcem
![]() melduje sie dzis moze bede miałą troche wiecej czasu i to przed 22 bo mezus w domku-wzioł sobie utrlopik na dzis zeby z nami posiedziec oczywiscie poszlajalismy sie troszkę bylismy w ikei zakupilismy ramki a wieczorem jak malutek pójdzie spac to wydrukujemy sobie jego foty bo jeszcze zadnej nie druklismyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawo dla K![]() Cytat:
Ancia pytałas o misia mis grzecznie śpi z małym w łożeczku, na razie tylko koło niego siedzi bo mały jeszcze nie trybi ze cos z nim mozna porobic hehe
|
||||
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będe musiała jechać wymienić
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
ja tez myslałam ze nie swieci
u mnie na tym przycisku co niby ma swiecic gra melodia ale jak tak za nim nacisłam paluchem to zaczeło świecic wiec moze u ciebie tez to jest przesuniete??
|
|
#1855 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że pierś troszkę puszcza, oby się unormowało. Co do spania na wznak- to ja po porodzie byłam zachwycona, że znowu mogę leżeć na plecach bez ograniczeń, ale domyślam się że na dłuższą metę moze być to męczące dlatego mam nadzieję, że te Twoje piersiuśki w końcu się "naprawią" żebyś mogła spokojnie pospać na boczkuCytat:
to ładnie waży malutka a co ze skazą? przeszło podejrzenie czy jak? rozumiem,że ten gerber to zwykły, tak?tak sobie, pod brodą dalej krosteczki, na ciele również do tego sucha buzia ehhh a ta gupia ped na cały tydzień na urlop poszła ![]() Cytat:
przebiera nogami, dyszy, śmieje się, gada do zwierzaków- czasem to stoję i się przyglądam jak ona śmiesznie wygląda taka zaaferowana tą karuzelą ![]() Cytat:
Martuś, nasza mała ma takie same te stopnie i my mamy do ortopedy iść a u Ciebie tylko kontrola, ciekawe dlaczego tak?a syncio super - taki malutki okruszek a co do Twojego pytania pod zdjęciem- to Twój jest w takim "wieku" właśnie do takich zdjęć teraz bo pewnie jeszcze sporo śpi w ciągu dnia? Bier aparat, jak on śpi i cykaj, mówię Ci ![]() ja się już mogę pożegnać z takimi słodkimi zdjęciami na śpiocha bo moja panna to już tylko drzemie w ciągu dnia ![]() Cytat:
![]() to sama się zlejesz czy Ci pomóc ![]() tą suchość na buźce? mam próbkę jakiegoś kremiku dla dzieci, do skóry atopowej suchej i wrażliwej i dziś jej posmarowałam dwa razy, wygląda lepiej troszkę.. Cytat:
Cytat:
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Monik takie zwykłe ramki pakowane po 2 sztuki
szukalismy czerwonych i tylko takie znaleźlismy hehe no ale na oku jeszcze mamy takie wieksze ale ich na razie nei bralismy bo najpierw musimy ustalic gdzie by staneły te co kupiłam ida na sciane jak juz je powiesimy to cykne fote pokazac![]() moje dziecko to chyba leń, połozyłam go na brzuszku zeby troche poleżał z nadzieja ze moze spróbuje podnieśc głowe i wiecie co? postanowił sobie zasnac hehe i miec mnie gdzies, ciekawe czemu jak jets na rekach to slicznie głowe stawia a jak lezy to nie chce-moze za mały jeszcze
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma już chrypkę od płaczu
![]() oj tak ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chcę taką kupić ramka żeby dać 3 zdjęcia- nasze z brzuchem, Julika samej, i nas we trójkę i powiesić nad łóżeczkiem. Tylko kiedy ja się wybiorę do Ikei heh ![]() oj tam leniuszek od razu, pospać sobie chciał po prostu a próbowałaś z tym ręcznikiem pod paszkami?moja dziś się buntowała i w ogóle nie chciała leżeć na brzuchu już nie wspominając o podnoszeniu głowy... ehh szkoda mi jej było i zaraz ją podnosiłam bo przecież nie będę patrzeć jak się męczy.. no coś Ty, aż tak płacze?! współczuję
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Szukano mnie ;D?
Cytat:
Ej! I zgłaszam sprzeciw przeciwko docinkom że cotka nie doczyta do końca jak długie ( ancia ) bo czytam ![]() A tamto będę zwalała na ociężałość ciążową i lenistwo z tym związane ![]() Ostatnio oglądałam jakiś program o pawianach i rozpacz mnie ogarnęła bo moje sutki po maltretacji Filipucha są identyczne jak ich A to dzisiejsze czułostki Fiśka z Miśkiem
|
|
|
|
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na razie ramki z tej seri ![]() ramki ta co pokazałas ogladalismy i jak nic innego nie wymyslimy to zakupimy takowa na słup który mamy w kuchni ![]() jeszcze patrzylismy na cos takiego: ramka ramka2 no a ten recznik chciałam mu dzis podłozyc ale jak po niego poszłam i zwinełam, wracam patrze a on spi dodam ze dopóki mi nie zasypiał na klacie i tak go kładłam do spania na brzuchu to jak nie spi i go kłade to tylko sie wkurza a dzis połozyłam i poszedł spac dlatego sie z niego nabijam ze len wolał zasnac niz ćwiczyc---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

leżaczek średnio ja kreci za to karuzele uwielbia
miała podejrzenie skazy, bebilon pepti jej nie służył i je dalej gerbera hmm co tam jeszcze....

.
dla babć 
jeszcze jak się obudziła to nawet nie wołała jeść tylko leżała i się cieszyła do zabawek
K. poszedł dziś do przedszkola. Na probę. Pracuje tam moja przekochana szwagierka i wiem że jest pod dobrą opieką i to tylko 2-3h, ale on jest taki maleńki jeszcze!Boję się jak inni zareagują na niego, czy sobie poradzi jak mu będa zabierac zabawki bo to dzieci starsze od niego, a on jest taki ufny i kochany
wszystkich lubi, wszystkich przytula... Tęsknic nie będzie za mną, bo przyzwyczajony do cioci, ale jednak cała się boję 

współczuję, jedynym pocieszeniem jest to że kiedyś minie