Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-26, 08:42   #4651
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamusie wczoraj byłam u gina i niestety jutro jadę do szpitala założyć pessar bo szyjka się znów skraca i na zastrzyki na płucka bo lekarz się boi ,że nie donoszę,a i na pobranie wymazu.Jeszcze nie wiem czy mnie zostawią zależeć będzie od szyjki ale lekarz kazał mi leżeć plackiem wiec tak robię.Całe szczęście mam cudowną mamusię i kupiła nam lapka tzn maż kupił a ona odda kaskę więc mam jakiś kontakt ze światem i teraz po 1 dniu z10 str nadrabiania,ale zresztą co mam robić i tak leżę.
Eliza za Ciebie. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Elizka uważaj na siebie, bedzie dobrze

A ja siedze i podczytuje co sie dzieje na forum troche u nas a troche u dziewczyn z watku listopadowo-grudniowego i wiecie co dziewczyna urodzila coreczke z dwoma ząbkami!!!!

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Tak nie raz o tym słyszałam, że dziecko rodzi się z ząbkiem, ale z tego co wiem, to z tymi ząbkami coś jest nie halo i nie powinno tak być, że chyba nawet je się wyrywa takim dzieciom.... tak słyszałam coś kiedyś... ale może to zależy od czegoś.
O jaaaa takiemu maleństwu wyrywają

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej mamunie chyba oszalałyście z tymi postami nadrobić was to jakiś mexyk
byłam dziś u swojego lekarza na wizycie kontrolnej no i za ciekawie nie jest zbytnio mnie nie pocieszył tylko mocno nastraszył i mam teraz stracha jak nic:

-po pierwsze najważniejsze że główka dzidzi jest dość wysoko wiec sie trochę uniosla

-po drugie mam rozwarcie na 5cm

-po trzecie nie mam na szczęście infekcji pochwy - się okazało że widocznie mam na jakis składnik uczulenie wiec mi lekarz przepisał tabletki dopochwowe i maść

-po czwarte za tydzień mam kolejna wizyte ale stwierdzil ze do niej nie dotrwam on stawia na to ze ja za 2 dni mogę zacząć rodzić wiec mam sie na to przygotować (jestem przerażona)

-po piąte powiedział mi ze jak tylko mi odejdą wody mam jechać natychmiast do szpitala bo moze sie tak zdarzyć ze po odejsciu wód wypadnie mi pepowina i może dojsc do tragedii a jak sie zapytalam dlaczego to powiedział ze jak wypadnie pępowina to moze zginac dziecko więc sie pytam dlaczego? a on na to ze jak pepowina wypadnie a dziecko zacznie glówka sie pchać na świat to bedzie nacisk na pepowine i nie bedzie dostawac tlenu i sie udusi po co on mi to mówił teraz będe się tym schizować ze moze mi pępowina wypaść ;(

wiec mi takie wjazdy dzis na psychike porobil ze jestem przerazona

w każdym razie za tydzień kolejna wizyta i mam sie przygotować ze za tydzień to juz napewno mi da skierowanie do szpitala

bo jak tak z tyg na tydz bedzie postępować to rozwarcie to niebawem urodze w domu ahaa no i mi powiedzial ze jak ja mam takie rozwarcie to moge czasami w ciagu godziny urodzic od odejścia wód

bo sie go pytalam jak co ile i jakie dlugie bede miec skurcze to mam do szpitala jechac? a on mi powiedział ze jak tylko poczuje skurcze to mam jechac bo ja mam za duze rozwarcie zeby to wszystko trwało 4-5 godzin dobrze bedzie jak zdażymy dojechać do szpitala na czas

wiec jak by sie zdarzyło ze zaczne w domu rodzic to szybko w samochód z tylu sie na fotelu polozyc z tyłkiem w gorze

teraz bede miec schize ze jutro lub pojutrze moga mi wody odejsc

teraz to nawet sie boje ze dzis mi moga odejsc
MONICZKA z jednej strony dobrze, że Ci powiedział, przynajmniej wiesz co robić w razie czego, ale czemu, skoro widzi, że możesz urodzić w każdej chwili, nie położył Cię już teraz do szpitala? Ja wiem, że szpital to nic przyjemnego, ale dla bezpieczeństwa dziecka i własnego to w takiej sytuacji chyba sama bym się tam wpakowała. Kochana, ale Ty masz stresów w tej ciąży. Przytulam Cię mocno, będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no chciał mnie wysłać ale stwierdził ze to bezsensu bo on mnie bedzie wysyłac a ci mnie będą odsyłać do domu
Osz w mordę no to nie ma wyjścia.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
ja sie pochwale co kupilam wczoraj:

1. kocyk 80x110 taki jak tu:
http://allegro.pl/kocyk-akrylowy-70x...922360442.html
nr9, tylko, ze kupilam w sklepie za 30zl, jestem do przodu 20zl i naprawde jest sliczny mieciutki, milusi i nie jest cieniutki

2. krem na każdą pogodę NIVEA BABY (w tesco u mnie byla promocja po 7,50!)

3. karuzelke:
http://allegro.pl/karuzelka-chicco-z...932286183.html

4. szczotke do butelek

5. czapeczke i szalik/chustka to prezent od mojej mamy

6. i przed chwilą kupiłam posciel 11-element.:
http://allegro.pl/sliczny-komplet-po...957370129.html
------------------------------------------------

PS Monia ja tez uwazam, ze nie powinnas sie stresowac, bo to moze przyspieszyc porod. Daleko masz do szpitala? A czy nie moglabys jechac na IP i udac, ze np. masz bole brzucha, moze wtedy, gdy zobacza, ze masz rozwarcie zostawia Cie w szpitalu?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
o kurde Monia.. ja chyba przestane na forum wchodzic bo wszystko co przeczytam to sobie zaraz wkrecam...;/

ide spac, jutro baby shower wiec pewnie nie zajrze.. a wiec do niedzieli
Uska udanej imprezki

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ooo matko, dopiero teraz zobaczyłam że dzisiaj poszło ok 300 postów
Ja dopiero jedną stronę przeczytałam

Co z tytułem do nowego wątku??
Moja propozycja żeby teraz był taki prosty(były takie propozycje ostatnio) Mamusie styczniowo-lutowe 2012 a nastepny ten o Nowym Roku( bo zdążymy spokojnie przed nim. No chyba ze już chcecie o Nowym Roku??
Ja też jestem za

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Tiramisu zrobione ale włosów już nie miałam siły farbować, jutro rano mnie to czeka
Uciekam spać
będę podglądać
buziaki
Kasik udanej imprezy

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cześć Śpiochy. Wstawać
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 08:55   #4652
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

2 dni Was nadrabiałam

Wczoraj byłam u gina i Wojtuś waży już 1370 gram Czyli chyba idealnie U mnie niestety hemoglobina troszkę spada :/ Ale gin powiedział, że czasami zdarza się tak, że to wina laboratorium i on to obserwuje u siebie w szpitalu albo może troszkę za dużo przytyłam i jeszcze nie uzupełniona została krew (o ile dobrze zrozumiałam ). W każdym bądź razie przepisał mi żelazo i mam nadzieję, że będzie ok

Zaraz jedziemy na zakupy i mam nadzieję, że coś upoluję dla Wojtusia
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 08:59   #4653
likas
Raczkowanie

Cześć,
jak paskudna pogoda, nawet nie chce sie wyjrzeć przez okno
Cytat:
magda1804

kocyk - zakochałam się w kocyku od tego samego sprzedawcy chyba ale model nr 11 o taki:

http://i527.photobucket.com/albums/c...zieci/qwe5.jpg
własnie go mam, jest boski i sprawi, że mój niebieski wózek będzie troszeczkę bardziej dziewczęcy.

nie pochwaliłam sie ale kupiłam wczoraj w lumpki kombinezon dla małej na 56 wyglądający na kożuszek. Miałam na 62 ale wydawał mi się jakiś duży
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 09:16   #4654
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry mamuski

mnie juz psinka wywaliła z łozka i zaraz zabieram sie za robienie ciacha - fale dunaju 3majcie kciuki bo to debiut bedzie

wszystkim imprezowiczkom zycze udanej zabawy, a dla reszty spokojnego weekendu bez skurczy, skracajacych sie szyjek i rozwarcia !
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 09:20   #4655
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Stary 2011-11-26, 09:30   #4656
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień dobry mamuśki

Noc jakaś nieprzespana, moze to emocje przed dzisiejszym dniem Co prawda nie ja będę Chrzestną tylko mój tż ale jakoś tak wewnętrznie pobudzona jestem
Popijam kawę i zaraz i ide w końcu pofarbować włosy...

A właśnie jedna mamusia pytała o farbę do włosów, ja ok półtorej roku temu przechodziłam z pasemek na brązowy kolor. Pierwsze farbowanie było w salonie a kolejne już sama i używałam(i dalej używam) szamponu koloryzującego(generalnie nie używam farb) palette color&gloss.
Ten pierwszy kolor po ok miesiącu zaczął przebijać pasemka ale jak już zaczęłam sama farbować to było ok, tylko ze to szampon wiec co ok 2,3miechy farbuję

A co do ząbków u noworodków to juz nie jestem zaskoczona bo w rodzinie szwagra urodził sie chłopczyk z dwoma ząbkami

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasik udanej imprezy
Dziękuję

Miłego weekendu mamusie

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-11-26 o 09:31
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 09:32   #4657
czubasek20
Zakorzenienie

hejka

Mi te bóle przeszły koło północy... teraz jest ok ale nic dziś nie robie, mam nakaz leżenia w wyrku więc lece was powoli nadrabiać

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 09:39   #4658
n1kotynka
Zadomowienie

zaczełam was nadrabiać wczoraj z racuchami których nasmażyłam całą furę ( z godzinę stałam przy patelni ) i wrócił mąż z delegacji i już nie dałam rady w nocy z kolei strasznie mnie zgaga męczyła i od rana siedzę z mlekiem i czytam

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hi hi no jak nas nikt nie odwiedza to nie ma i stoi i stoi teraz mam gości więc spałaszują wszystko co im dam mój tata jest ciastolubny po nim odziedziczyłam chyba swoje zamiłowanie bo moja mama nie lubi piec i póki mieszkałam w domciu to co sobota było ciacho a teraz bida sami też coś przywiozą (kupnego ) bo Mama zapowiedziała, że mam nie stać nad garami ale ja tak nie umiem żeby jednego ciasta choć nie zrobić ....

rożek jest wypaśny, ogólnie to jedna z niższych cen na Feretti. Jest jeszcze Nino, za 29zł w tym co łóżko swoje kupowałaś:
http://more4kids.pl/produkt,nino-roz...9.html?kat=642
ich pościel też jest milutka więc rożek też powinien taki być, zastanawiam się czy nie kupić bo cena jest ok jak dla mnie. Mówią żeby mieć 2 a ja póki co tylko ten mam. No i muszę przejrzeć dokładnie ich oferte na necie, coś domówić żeby opłacało się z dostawą bo jechać mi się tam nie chce
mi się też nie chciało jechać do tego sklepu i będzie kurier

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

Dziewczynki czy kupiłyscie większe wanienki czy te najmniejsze??
kupowałam taką do 12 miesięcy, jak przyjdzie to dam znać
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamusie wczoraj byłam u gina i niestety jutro jadę do szpitala założyć pessar bo szyjka się znów skraca i na zastrzyki na płucka bo lekarz się boi ,że nie donoszę,a i na pobranie wymazu.Jeszcze nie wiem czy mnie zostawią zależeć będzie od szyjki ale lekarz kazał mi leżeć plackiem wiec tak robię.Całe szczęście mam cudowną mamusię i kupiła nam lapka tzn maż kupił a ona odda kaskę więc mam jakiś kontakt ze światem i teraz po 1 dniu z10 str nadrabiania,ale zresztą co mam robić i tak leżę.
o kurcze, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!! jakbyś czegoś potrzebowała to pisz

MMONIKA aż mnie zmroziło jak przeczytałam o twoim lekarzu - ja bym w te pędy jechała do szpitala i już tam czekała aż urodzę

Czubasku mam nadzieję, że już lepiej się czujesz ja takiego ciągnięcia nie miałam

aaa dziś kończymy z małą 35 tydzień

i tak w ogóle to dzień dobry

ps. o 12 oglądamy mieszkanie trzymajcie kciuki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 09:48   #4659
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski jeszcze zajrzalam teraz do Was pby miec mniej jutro a tewraz wychodze z cieplego wyrka i zaczynam sprzatanie
mam nadziueje ze dam rade

milej soboty

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 09:50   #4660
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Kawa w łóżku z tż to jest to
Miłego dnia kochane
Dziś zaczynam 30 tydz.
Stary 2011-11-26, 10:09   #4661
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej mamuśki ! Ja dzisiaj zaczęłam dobrze dzień. W nocy oczywiście wstawanie na siku, potem nie mogłam zasnąć i słuchałam jak mąż przez sen gada... haha ale się uśmiałam, że aż zakwasy mam na brzuchu i pewnie sąsiadów obudziłam i dziś od rana cały czas o tym gadamy i się śmiejemy heh Byliśmy już na zakupach w biedronce, już po śniadaniu i małej kawie (jak zwykle mi mąż połowę wypił). Ale jeszcze nie mam zapału do ogarnięcia mieszkania.

Dzidzia rozkopuje się jak szalona

Monia trzymam kciuki za Was !!!

Co do placka fale dunaju też piekłam niedawno - pycha wyszedł

miłego dnia !

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:22   #4662
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam w sobotni poranek!!

Pochłonęłam właśnie ostatnią babeczkę jaka została z tych co piekłam - większość i tak zjadł TŻ, który jakoś wczesniej nie przepadał z słodkim... hmm, albo mu smakuje jak żonka piecze, albo się starzeje:P

Teraz idę nastawić pranie nasze,a potem dzidziusiową pościel...

A tak po za tym ZACZĘŁYŚMY 29 TYDZIEŃ!!!

Później jak się ogarnę i ubiorę to zrobię foto brzusia bo teraz to nie będę was straszyć
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-26 o 10:23
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:47   #4663
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

Martuniunia, ja mam taki kocyk, jak pokazywałaś, ale w wersji brązowo beżowej w rozmiarze 70/100. Jest fajny, ale mały. Taki typowo do wózka, albo na łóżko jak mała dzidzia będzie sobie leżeć. Gdybym miała kupić drugi raz, wybrałabym ten większy

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
hejka

Mi te bóle przeszły koło północy... teraz jest ok ale nic dziś nie robie, mam nakaz leżenia w wyrku więc lece was powoli nadrabiać
czyli ten ból pewnie jest typowy dla tego tygodnia... Miałam to samo.
Musimy wytrzymać
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:08   #4664
NataliaM1103
Rozeznanie

czesc dziewczyny
dzisiaj miałam nocke nie przespaną bo Bartuś szalał a jak tylko usnełam to śnił mi się poród!

w poniedzialek zaczynamy 34 tydzień i czuję ,że juz brzuszek ciąży mi,tzn tak jakby Maluszek leżał na dole brzusia i ciągnął w dół hehehe

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

wczoraj spotkałam koleżankę która ma małe dziecko i ona mówiła ,że w domu zimą ubierała maluszka w body z długim rękawem i na to kaftanik i śpioszki,ja zawsze myślałam ,że jeżeli jest body z długim rękawem to wystarczy ubrac na to śpioszki albo spodnie,że poprostu 1 długi rękaw w ciepłym domciu wystarczy- a wy co myślicie dziewczyny????

mam jeszcze jedno pytanko - w co ubierac dzidziusia na noc do spania???
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:12   #4665
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
dzisiaj miałam nocke nie przespaną bo Bartuś szalał a jak tylko usnełam to śnił mi się poród!

w poniedzialek zaczynamy 34 tydzień i czuję ,że juz brzuszek ciąży mi,tzn tak jakby Maluszek leżał na dole brzusia i ciągnął w dół hehehe

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

wczoraj spotkałam koleżankę która ma małe dziecko i ona mówiła ,że w domu zimą ubierała maluszka w body z długim rękawem i na to kaftanik i śpioszki,ja zawsze myślałam ,że jeżeli jest body z długim rękawem to wystarczy ubrac na to śpioszki albo spodnie,że poprostu 1 długi rękaw w ciepłym domciu wystarczy- a wy co myślicie dziewczyny????

to wszystko zależy od temperatury jaką masz w mieszkaniu.

Generalnie nie należy przegrzewać malucha. To jest gorsze od przeziębienia.

Będziesz musiała poobserwować swoje maleństwo. Jeśli w dwóch długich rękawkach nie będzie spocony i zgrzany, to widocznie tak będzie mu dobrze i odwrotnie

Ale ja tylko teoretyzuję, bo sama nie wiem jak to będzie
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:19   #4666
snesha
Rozeznanie

Witajcie.
Cytat:
Elizka uważaj na siebie, bedzie dobrze

A ja siedze i podczytuje co sie dzieje na forum troche u nas a troche u dziewczyn z watku listopadowo-grudniowego i wiecie co dziewczyna urodzila coreczke z dwoma ząbkami!!!!
To się ponoć dość często zdarza. Te zęby są to takie nietypowe bonusy - nie mają korzeni,ledwo się trzymają i często są miękkie. W 90 % matka nawet się nie dowiaduje że dziecko coś takiego miało, po neatolog jak zabiera malucha do badanie do odsysa mu płyn z buzi i w tedy też "odsysa" tego lub te zęby - żeby się dziecko nie zakrztusiło.
Czasem są mocniejsze - rodzice są informowanie że trzeba je usunąć. Jeżeli jest sprytniejszy lekarze pediatra-neonatolog to zrobi to sam, jeżeli nie to po wyjściu ze szpitala rodzice jadą z dzieckiem do chirurga stomatologicznego.
Cytat:
Tak nie raz o tym słyszałam, że dziecko rodzi się z ząbkiem, ale z tego co wiem, to z tymi ząbkami coś jest nie halo i nie powinno tak być, że chyba nawet je się wyrywa takim dzieciom.... tak słyszałam coś kiedyś... ale może to zależy od czegoś.
Dalej się wyrywa - żeby dziecko się przypadkiem nie zakrztusiło, żeby nie raniło sobie dziąseł, żeby nie gryzło mamusi, a poza tym te zęby tylko przeszkadzają i nawet nie wyglądają normalnie.
Takie wyrywanie nic nie boli, bo trzymają się one na przysłowiowej jednej nitce (zaręczam że dzidziusia bardziej boli szczepienie czy pobranie krwi), ewentualnie smaruje się żelem znieczulającym.

Widziałyście?
http://bachormagazyn.pl/

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2011-11-26 o 11:34
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:54   #4667
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

Ja ubierałam zimą synka tak:

body z krótkim rękawem
pajacyk lub śpiochy + kaftanik
i kładłam dziecko w rożku lub przykryte kocykiem/kołderką, a teraz mam jeszcze śpiworek taki do spania - oczywiście mówimy tu o zimie bo ta nas interesuje z początku najbardziej w sumie

w ciągu dnia podobnie, a z tym długim rękawem... to ja w domu wolałam ubierać body z krótkim i na to pajac bądź kaftanik, nie wiem zawsze wydawało mi się, że samo body z długim rękawem to może mało,a 2 długie rękawy to może za ciepło zresztą zależy jak ciepło kto ma w domu i od tego jak bardzo ciepło lubi dziecko (mój synek nie lubił za ciepło ), a body z długim rękawem ubierałam pod ubranko zawsze na wyjście (zimą i jesienią oczywiście)
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-26 o 12:08
Stary 2011-11-26, 11:55   #4668
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc laleczki

dziękuję za odpowiedzi co do wanienek i farb do włosów może zaryzykuję i sama zafarbuję, najwyzej fryzjer będzie ratowac

co do ubierania maluszka to nie mam zamiaru w domku dwóch długich rekawków... mamy w dou bardzo ciepło i sami chodzimy w krótkim rekawku wiec mysle ze jak dzidziolek będzie mial jeden długi rekawek to bedzie ok! no ale przeciez zawsze sie sprawdza czy dzidziolkowi ciepło czy zimno-i alobo ubrac ciieplej albo rozebrac
na wyjscie trzeba grubiej zimą ubrac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:06   #4669
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Witajcie.

To się ponoć dość często zdarza. Te zęby są to takie nietypowe bonusy - nie mają korzeni,ledwo się trzymają i często są miękkie. W 90 % matka nawet się nie dowiaduje że dziecko coś takiego miało, po neatolog jak zabiera malucha do badanie do odsysa mu płyn z buzi i w tedy też "odsysa" tego lub te zęby - żeby się dziecko nie zakrztusiło.
Czasem są mocniejsze - rodzice są informowanie że trzeba je usunąć. Jeżeli jest sprytniejszy lekarze pediatra-neonatolog to zrobi to sam, jeżeli nie to po wyjściu ze szpitala rodzice jadą z dzieckiem do chirurga stomatologicznego.

Dalej się wyrywa - żeby dziecko się przypadkiem nie zakrztusiło, żeby nie raniło sobie dziąseł, żeby nie gryzło mamusi, a poza tym te zęby tylko przeszkadzają i nawet nie wyglądają normalnie.
Takie wyrywanie nic nie boli, bo trzymają się one na przysłowiowej jednej nitce (zaręczam że dzidziusia bardziej boli szczepienie czy pobranie krwi), ewentualnie smaruje się żelem znieczulającym.

Widziałyście?
http://bachormagazyn.pl/
No, no tak właśnie słyszałam, a "kiedyś" miało znaczyć, że kiedyś słyszałam (tylko tak napisałam,że wyszło jak by kiedyś tak było a teraz nie), ale, że właśnie wydaje mi się, że nadal tak jest, zresztą chyba o tym czytałam ostatnio w którejś z tych mądrych gazet typu "M jak mama" czy coś

co do tego http://bachormagazyn.pl/ hmmm każdy ma swoje zdanie i styl jego wyrażania...i ogólnie to co ta osoba tam pisze ma w sobie wiele prawdy, choć nie ze wszystkim bym się zgodziła...jedynie jakoś nazywanie dziecka - obojętnie jakiego -"Bachorem" mnie nie przekonuje.... może i chodzi tu o ironię, ale "Bachor" mi bardziej pasuje pod słowo obraźliwe niż ironię - ale to moje zdanie
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-26, 12:15   #4670
anankee
Rozeznanie

Monika myślę że zupełnie niepotrzebnie panikujesz. Uważam, że to dobrze, że lekarz powiedział ci prawdę o twoim stanie i o możliwych konsekwencjach (zresztą sama go pytałaś). Gdybyś zaczęła rodzić w domu i tfu tfu tfu coś się wydarzyło, to miałabyś pretensje do niego, że cię nie uprzedził.

To będziesz miała szybciutki poród z takim rozwarciem. Ja w 33tc ciąży miałam 2 cm, w 36 miała 4 cm, w 38 tc przy 5 cm nagle odeszły mi wody. Pół h później zaczęły się skurcze co 2 minuty w dole brzucha, a kolejne pół h później miałam już całkowite rozwarcie. Od momentu odejścia wód do urodzenia córeczki mineła dosłownie godzina i 5 minut.
Tyle że ja byłam już w szpitalu

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:42   #4671
*Agatek*
Zakorzenienie

Ja dziś całą noc byle jak spałam... co chwila na siku i pićku, przekręcanie się, hałasowanie chomika

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
To będziesz miała szybciutki poród z takim rozwarciem. Ja w 33tc ciąży miałam 2 cm, w 36 miała 4 cm, w 38 tc przy 5 cm nagle odeszły mi wody. Pół h później zaczęły się skurcze co 2 minuty w dole brzucha, a kolejne pół h później miałam już całkowite rozwarcie. Od momentu odejścia wód do urodzenia córeczki mineła dosłownie godzina i 5 minut.
fajnie miałaś... szybko! Nie cierpiałaś jak 80% kobiet 10 czy 20 godzin, albo i dłużej... też sobie życzę taki poród!
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej mamuśki ! Ja dzisiaj zaczęłam dobrze dzień. W nocy oczywiście wstawanie na siku, potem nie mogłam zasnąć i słuchałam jak mąż przez sen gada... haha ale się uśmiałam, że aż zakwasy mam na brzuchu i pewnie sąsiadów obudziłam i dziś od rana cały czas o tym gadamy i się śmiejemy heh
trzeba go było nagrać!!! a co gadał?? Jak mój gada to nie pamiętam nad ranem o tam gadał

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:36   #4672
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

trzeba go było nagrać!!! a co gadał?? Jak mój gada to nie pamiętam nad ranem o tam gadał
w połowie go nie zrozumiałam ale on jest taki żartowniś, że myślałam, że mnie w konia robi, a on mówi, że nic nie pamieta i to mi się śniło

Trochę brzydko mówił, ale to było najśmieszniejsze
"Dorka, szczury się okociły na rynku ... są w pokoju kanalizacją przyszły, uważaj jak będziesz szła do kibla, bo Cię ugryzie... szczury się okociły...." po chwilki smyra mnie jedną nogą, a drugą ma chyba poza kołdrą i mówi spanikowany :" Szczur mnie gryzie w stopę... wypierd... gadzino...!" nie wytrzymałam ! pękłam ze śmiechu z gadziny !!! Niby taka pierdoła, a dalej mi się śmiać chce przebudził się i myślał, że to ja zgłupiałam i śmieje się przez sen, bo ostatnio mi się tak zdarzyło, poszedł spać z powrotem i dalej go gryzł ;D

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:47   #4673
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
w połowie go nie zrozumiałam ale on jest taki żartowniś, że myślałam, że mnie w konia robi, a on mówi, że nic nie pamieta i to mi się śniło

"Dorka, szczury się okociły na rynku ... są w pokoju kanalizacją przyszły, uważaj jak będziesz szła do kibla, bo Cię ugryzie... szczury się okociły...." po chwilki smyra mnie jedną nogą, a drugą ma chyba poza kołdrą i mówi spanikowany :" Szczur mnie gryzie w stopę... wypierd... gadzino...!" nie wytrzymałam ! pękłam ze śmiechu z gadziny !!! Niby taka pierdoła, a dalej mi się śmiać chce przebudził się i myślał, że to ja zgłupiałam i śmieje się przez sen, bo ostatnio mi się tak zdarzyło, poszedł spać z powrotem i dalej go gryzł ;D
mogłaś tel go nagrać!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:52   #4674
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

: hahaha:

dobry ten twoj mąż

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:53   #4675
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Ja w 33tc ciąży miałam 2 cm, w 36 miała 4 cm, w 38 tc przy 5 cm nagle odeszły mi wody. Pół h później zaczęły się skurcze co 2 minuty w dole brzucha, a kolejne pół h później miałam już całkowite rozwarcie. Od momentu odejścia wód do urodzenia córeczki mineła dosłownie godzina i 5 minut.
Chyba tylko pozazdrościć tak szybkiego porodu, jeśli byłby jeszcze bezbolesny...

Od dwóch dni staram sie robić zakupy dla maluszka. Dziś udało mi się złapać śliczny żółty rożek z podusią w kaczuszki i wkładką z kokosa. Widziałam też fajne łóżeczko turystyczne Graco na dwóch kółkach do przesuwania go, w kolorze jasnym za 80 zł... I tak sobie pomyślałam, że to które mam kupiłam za szybko...
Troszkę ubranek już jest - nawet nie minimum, no ale przynajmniej zaczęłam

agawoo widzę, że jesteś z podkarpackiego i w dodatku masz termin na 21 stycznia, czyli tak jak ja. Jesteś może z Tbgu?
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:58   #4676
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Może Ci czegoś odmówił i teraz go sumienie gryzie w podświadomości hihi
Ja mojemu ciągle powtarzam, że zginie śmiercią króla.......... POPIELA
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 14:01   #4677
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
fajnie miałaś... szybko! Nie cierpiałaś jak 80% kobiet 10 czy 20 godzin, albo i dłużej... też sobie życzę taki poród!
Agatku mialabym fajnie gdybym rodziła siłami natury, a ja miałam zaplanowaną cesarkę ze względu na ułożenie miednicowe dziecka....
lekarze uwijali się jak w ukropie zeby zdążyć z cc bo nikt nie sądził że rozwarcie mi tak szybko pójdzie. A tak mnie pocięli i swoje odcierpiałam PO.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 14:02   #4678
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 14:05   #4679
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Agatku mialabym fajnie gdybym rodziła siłami natury, a ja miałam zaplanowaną cesarkę ze względu na ułożenie miednicowe dziecka....
lekarze uwijali się jak w ukropie zeby zdążyć z cc bo nikt nie sądził że rozwarcie mi tak szybko pójdzie. A tak mnie pocięli i swoje odcierpiałam PO.
no to faktycznie jednak niefajnie....

Bebi
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 14:26   #4680
Angelika_26
Raczkowanie

Witam mamusie!!

Siedze w domu juz 4 dzień. Zaczęło się od bólu gardła, potem niby się już lepiej czułam. Wczoraj wyszłam na pocztę, słonko ładne świeciło, ale zgrzałam się trochę w tej kurtce i chyba znowu mnie przewiało. Dziś mnie kaszel męczy i katar. Ale woda morska pomaga naszczęście i nie muszę brać kropli. Pije sobie syropek dla kobiet w ciąży, ale daje z buzi czosnkiem a fujjjj.

Monia z jednej strony to można Ci zazdrościć. 5cm rozwarcia to rodzisz dzidzie szybciutko, pójdzie jak po maśle Nie wiadomo co lepsze. Denerwować się w ciąży , ale urodzić szybko , czy tak jak ja z pierwszym dzieckiem męczyłam się cały dzień i pół nocy żeby było pełne rozwarcie. A co najlepsze to nie miałam skurczy z kręgosłupa tylko ból wszedł mi w uda. Ciekawe jak będzie za drugim razem.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości