Br±zowow³ose farbowane. Cz.III- Offtopowo - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-11-25, 20:34   #391
agata456
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 321
Dot.: Br±zowow³ose farbowane. Cz.III-w±tek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez ibyza Poka¿ wiadomo¶æ
ju¿ u¿ywa³am tych szamponetek, w³asnie orzechowego br±zu i by³am bardzo zadowolona, tylko, ¿e sie szybko zmy³a wiêc moge farbowaæ ale dziêkujê za radê

agatko proszê, tu masz du¿o zdjêæ po ró¿nych hennach
http://www.khadi.pl/stosowanie-farb-khadi-przyklady
Super,dziêki! ¶wietny jest ten jasny br±z i orzechowy br±z,ale chyba mam za ciemne w³osy i by mi nie wysz³o,na szczêscie ciemny br±z nie wychodzi kruczo czarno tak jak to jest przy zwyk³ych farbach.
agata456 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-25, 20:38   #392
ibyza
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 633

Cytat:
Napisane przez agata456 Poka¿ wiadomo¶æ
Super,dziêki! ¶wietny jest ten jasny br±z i orzechowy br±z,ale chyba mam za ciemne w³osy i by mi nie wysz³o,na szczêscie ciemny br±z nie wychodzi kruczo czarno tak jak to jest przy zwyk³ych farbach.
no ja mo¿e siê skuszê po nowym roku, mo¿e albo zostane przy szamponetkach
ibyza jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-25, 20:41   #393
branzoletka
Branzoletka

Wiadomo¶ci: 887

Dziewczyny tylko proszê nie decydujcie siê na hennê na hura, bo ja napisa³am, ¿e jest super Ona na pewno dla ka¿dejz was bêdzie super ale ona wymaga trochê,¿e tak powiem wysi³ku zarówno poznawczego jak i w eksploatowaniu.
Po pierwsze musicie siê zapoznaæ z historiami dziewczyn z tej str. http://www.khadi.pl/stosowanie-farb-khadi-przyklady jakimi kolorami na jakie w³osy farbowa³y i ile czasu trzyma³y i jak przygotowywa³y mieszankê, zobaczcie zdjêcia i wydedukujcie co i jak. Niektóre kolory wymagaj± trzymania kilka godzin na g³owie albo trzymania w cieple przez noc, nak³adanie henny ró¿ni siê od nak³adanie g³adkich farb chemicznych itd.
No i pielêgnacja nowych w³osków raczej te¿ powinna odbywaæ siê w nowym duchu czyli naturalnymi kosmetykami a nie z drogerii,które zapchaj± je silikonami i schrzani± ca³y bój o zdrowe naturalne w³oski

15.10.2014- Leñ æwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój ma³y cud
branzoletka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-25, 20:46   #394
agata456
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny tylko proszê nie decydujcie siê na hennê na hura, bo ja napisa³am, ¿e jest super Ona na pewno dla ka¿dejz was bêdzie super ale ona wymaga trochê,¿e tak powiem wysi³ku zarówno poznawczego jak i w eksploatowaniu.
Po pierwsze musicie siê zapoznaæ z historiami dziewczyn z tej str. http://www.khadi.pl/stosowanie-farb-khadi-przyklady jakimi kolorami na jakie w³osy farbowa³y i ile czasu trzyma³y i jak przygotowywa³y mieszankê, zobaczcie zdjêcia i wydedukujcie co i jak. Niektóre kolory wymagaj± trzymania kilka godzin na g³owie albo trzymania w cieple przez noc, nak³adanie henny ró¿ni siê od nak³adanie g³adkich farb chemicznych itd.
No i pielêgnacja nowych w³osków raczej te¿ powinna odbywaæ siê w nowym duchu czyli naturalnymi kosmetykami a nie z drogerii,które zapchaj± je silikonami i schrzani± ca³y bój o zdrowe naturalne w³oski
wiem kochana,najpierw poczytam a potem zadecyduje.Ale skoro zdecydowa³am siê na naturalne od¿ywianie w³osów,bez tych ¶mieci drogeryjnych o których piszesz to mo¿e warto by³o by te¿ przerzuciæ siê na naturaln± koloryzacjê...sama nie wiem.
Stary 2011-11-25, 20:52   #395
DontSaySorry
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 673

te¿ my¶la³am nad henn±, zreszt± nadal my¶lê
tylko najgorzej, ¿e nie wiem czy jestem na tyle cierpliwa, by to trzymaæ kilka godzin na g³owie. du¿o z tym zabawy :P
Stary 2011-11-25, 20:57   #396
agata456
Zakorzenienie

ja pewnie wybra³a bym ciemny br±z jakbym mia³a kupowaæ,z tego co czytam dziewczyny trzymaja ok.2 godzin je¿eli chodzi o ten kolor.Mysle,¿e bym wytrzyma³a wysiedzieæ tyle z ta zielon± papk±

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

trzeba du¿o o tym poczytaæ i siê powaznie zastanowiæ,w sumie to ja mam jeszcze 4 farby drogeryjne w domu hehe
Stary 2011-11-25, 21:04   #397
DontSaySorry
Zakorzenienie

te¿ bym strzela³a w ciemny br±z
a potem powoli przechodzi³abym mo¿e na orzechowy :P
Stary 2011-11-25, 21:14   #398
anerei
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Hmm zada³am tu wczoraj pytanie co s±dzicie o zmieszaniu dwóch farb Joanna Multi Cream. Liczy³am, ¿e ktokolwiek odpowie mi chocia¿ g³upie „nie wiem”, choæby ze zwyk³ej grzeczno¶ci. Widzê jednak, ¿e jest tu jaki¶ zamkniêty kr±g, szkoda, ¿e nowe osoby, które mog± mieæ k³opot, które potrzebuj± porady nie mog± ju¿ tu liczyæ na odrobinê zainteresowania.
anerei jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-25, 21:18   #399
agata456
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Poka¿ wiadomo¶æ
te¿ bym strzela³a w ciemny br±z
a potem powoli przechodzi³abym mo¿e na orzechowy :P
bardzo podoba mi siê efekt po d³u¿szym(ok.3 godz) trzymaniu tego orzechowego br±zutaki g³êboki ¶liczny.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez anerei Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm zada³am tu wczoraj pytanie co s±dzicie o zmieszaniu dwóch farb Joanna Multi Cream. Liczy³am, ¿e ktokolwiek odpowie mi chocia¿ g³upie „nie wiem”, choæby ze zwyk³ej grzeczno¶ci. Widzê jednak, ¿e jest tu jaki¶ zamkniêty kr±g, szkoda, ¿e nowe osoby, które mog± mieæ k³opot, które potrzebuj± porady nie mog± ju¿ tu liczyæ na odrobinê zainteresowania.
wed³ug mnie zmieszanie tych farb jest bez sensu.Kolor czekoladowy br±z wychodzi praktycznie czarny,mysle,ze dodanie blondu nic nie da.Zrób orzechowym br±zem po prostu,a Twój post przegapi³am przepraszam bardzo:P trochê mnie tu nie by³o...jaki zamkniêty kr±g?to,¿e kto¶ nie wiedzia³ co Ci poradziæ nie znaczy,¿e Cie kto¶ olewa.Nie potrzebne s± komentarze,¿e zachowa³y¶my siê nie grzecznie lub,¿e jeste¶my w zakmniêty krêgu

Edytowane przez agata456
Czas edycji: 2011-11-25 o 21:22
Stary 2011-11-25, 21:22   #400
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Jako¶ wcze¶niej nikt nie mia³ problemów z wkupieniem siê w ³aski "krêgu"
A tak serio to nie masz avatara, takie wypowiedzi czêsto pozostaj± niezauwa¿one. I nie wiem za bardzo czego od nas oczekiwa³a¶. Mo¿emy spekulowaæ co bêdzie siê dzia³o po zmieszaniu dwóch farb.
Ale nie lepiej po prostu kupiæ ja¶niejszy odcieñ i nie bawiæ siê w mieszanie? Ró¿ne odcienie dwóch farb mog± stworzyæ neiz³y mix na w³osach, jak±¶ dziwn± niechcian± po¶wiatê czy ogólnie zmieniæ kolor na zupe³nie nieoczekiwany. Ryzyk fizyk. Jak chcesz ryzykowaæ to ryzykuj- ja bym nie bawi³a siê w mieszanie takich farb.
Stary 2011-11-25, 21:24   #401
agata456
Zakorzenienie

Cytat:
A tak serio to nie masz avatara, takie wypowiedzi czêsto pozostaj± niezauwa¿one. I nie wiem za bardzo czego od nas oczekiwa³a¶. Mo¿emy spekulowaæ co bêdzie siê dzia³o po zmieszaniu dwóch farb.
Ale nie lepiej po prostu kupiæ ja¶niejszy odcieñ i nie bawiæ siê w mieszanie? Ró¿ne odcienie dwóch farb mog± stworzyæ neiz³y mix na w³osach, jak±¶ dziwn± niechcian± po¶wiatê czy ogólnie zmieniæ kolor na zupe³nie nieoczekiwany. Ryzyk fizyk. Jak chcesz ryzykowaæ to ryzykuj- ja bym nie bawi³a siê w mieszanie takich farb.
heh dok³adnie,forum otwarte ka¿dy mo¿e do³±czyæ. no i zgadzam siê z Tob±,lepiej kupiæ jasny odcieñ i ni¿ bawienie siê w mieszanie jednego bardzo ciemnego, z jasnym.Mysle,ze wysz³a by czern z zielonkawym refleksem przez ten blond
Stary 2011-11-25, 21:29   #402
DontSaySorry
Zakorzenienie

A w³a¶nie Agata, mia³am napisaæ co s±dzê o tym czekoladowym br±zie Joanny. Wiec pierwsze mycie to by³a czerñ, ale po nastêpnych czerni nie by³o, po prostu ciemny ciep³y br±z z bordow± po¶wiat± :P
Tak w³a¶nie wygl±daj± moje odrosty...
Stary 2011-11-25, 21:32   #403
agata456
Zakorzenienie

Cytat:
A w³a¶nie Agata, mia³am napisaæ co s±dzê o tym czekoladowym br±zie Joanny. Wiec pierwsze mycie to by³a czerñ, ale po nastêpnych czerni nie by³o, po prostu ciemny ciep³y br±z z bordow± po¶wiat± :P
to Tobie lepiej wysz³o ni¿ mi:/ ja mia³am po farbowaniu czysta czern,a po paru myciach zrobi³a siê matowa,i wyp³owia³a a bordo odcien mia³am po Joannie ale tej do 24 myæ

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
i co planujesz dalej? znowu ciemne?henna?k±piel rozja¶niaj±ca?
Stary 2011-11-25, 21:35   #404
DontSaySorry
Zakorzenienie

teraz mam chyba idealny kolor do swojej cery.
Mega ciemny br±z, prawie czerñ, ale bez wyra¼nego prowadz±cego odcienia.
Zmywam makija¿ i czujê siê okej, my¶lê, ¿e mi pasuje. Nie chcê tego zepsuæ, wiêc kolejne farbowanie przewidujê dopiero przed sylwestrem. A wtedy kto wie co mi przyjdzie do g³owy. Nadal marzy mi siê jakis karmelowy br±z, ale strasznie szkoda mi w³osów. Tyle po¶wiêci³am, ¿eby by³y g³adkie i zdrowe, bez rozdwojonych spalonych koñcówek. A po rozja¶niaczu by³aby powtórka z rozrywki
Stary 2011-11-25, 21:38   #405
agata456
Zakorzenienie

Cytat:
teraz mam chyba idealny kolor do swojej cery.
Mega ciemny br±z, prawie czerñ, ale bez wyra¼nego prowadz±cego odcienia.
Zmywam makija¿ i czujê siê okej, my¶lê, ¿e mi pasuje. Nie chcê tego zepsuæ, wiêc kolejne farbowanie przewidujê dopiero przed sylwestrem. A wtedy kto wie co mi przyjdzie do g³owy. Nadal marzy mi siê jakis karmelowy br±z, ale strasznie szkoda mi w³osów. Tyle po¶wiêci³am, ¿eby by³y g³adkie i zdrowe, bez rozdwojonych spalonych koñcówek. A po rozja¶niaczu by³aby powtórka z rozrywki
Masz racjê nie ryzykuj,u mnie by³o Ok po pierwszej k±pieli,a po drugiej,trzeciej doprowadzi³am w³osy do strasznego stanu,siano na g³owie,i trzeba by³o drastycznie ¶ci±æ...do ramion...dla mnie to by³o drastyczne ciêcie bo mia³am bardzo d³ugie,zdrowe w³osy nie polecam kochana kolejnych k±pieli.Je¿eli znalaz³a¶ fajny,pasuj±cy do Ciebie odcieñ to nie kombinuj.
Stary 2011-11-25, 21:41   #406
DontSaySorry
Zakorzenienie

Ale to jest takie cie¿kie ca³y czas mieæ takie same w³osy

Gdybym mia³a wy¿sze czo³o to chocia¿ mog³abym sobie zrobiæ grzywke dla odmiany...
Stary 2011-11-25, 22:27   #407
anerei
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Ej dziewczyny ja tylko napisa³am jak siê poczu³am, nie musicie zaraz na mnie za to skakaæ, nie chce siê nigdzie „wkupywaæ”, po prostu zauwa¿y³am w±tek o farbowaniu na br±z i liczy³am, ¿e mo¿e kto¶ mi tu pomo¿e. I odpisze naprawdê cokolwiek, tak jak napisa³am wcze¶niej: choæby: „sory ale nie mam pojêcia co z tego mixu wyjdzie”. Nie wiem czy mam teraz przepraszaæ, bo upomnia³am siê o to? Która¶ z Was napisa³a, ¿e nie zauwa¿y³a mojego pytanie, spoko, tyle, ¿e jakbym siê nie upomnia³a to ono pozosta³oby nie zauwa¿one.

Nie powinnam pisac o tym zamkniêtym kr±gu? Byc mo¿e by³o to nietaktem, ale tak to wygl±da, ¿e dyskutujecie tu tylko miêdzy sob±.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
My¶la³am, ¿e mo¿e która¶ z Was ju¿ miesza³a tak du¿o ró¿ne odcienie. Hmm jakby one by³y w zbli¿onej tonacji to nie pyta³abym siê o radê tylko od razu wziê³a do dzia³ania. A tak to po prostu bojê siê, ¿e wyjdzie co¶ dziwnego, dlatego wola³am zapytac. Od kilku dni przegl±dam ró¿ne fora po nocach i nigdzie nie znalaz³am odpowiedzi o mieszaniu blondu z br±zem Joanny. Was te¿ czyta³am tzn. w±tek o br±zowow³osych farbowanych, pierwsza czê¶c ale po 100 stronach wymiêk³am i postanowi³am, ¿e po prostu siê zapytam Was o to.
Tak naprawdê to chodzi mi o to, ¿eby pozbyc siê rudo¶ci, ale powoli tracê nadzieje ze mi siê to uda. Dlatego my¶la³am, ¿e jak po³±cze naturalny odcien blondu z czekolad± to zneutralizuje rudo¶ci. Bo te wszystkie br±zy Joanny tzn: orzechowy, cynamonowy i czekoladowy to raczej mieni± siê na czerwono, rudo prawda? Ja nie popielatego odcienia br±zu ale ¿eby mieni³ siê na z³oto bez tych rudych refleksów.
anerei jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-25, 22:39   #408
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Ej dziewczyny ja tylko napisa³am jak siê poczu³am, nie musicie zaraz na mnie za to skakaæ, nie chce siê nigdzie „wkupywaæ”, po prostu zauwa¿y³am w±tek o farbowaniu na br±z i liczy³am, ¿e mo¿e kto¶ mi tu pomo¿e. I odpisze naprawdê cokolwiek, tak jak napisa³am wcze¶niej: choæby: „sory ale nie mam pojêcia co z tego mixu wyjdzie”. Nie wiem czy mam teraz przepraszaæ, bo upomnia³am siê o to? Która¶ z Was napisa³a, ¿e nie zauwa¿y³a mojego pytanie, spoko, tyle, ¿e jakbym siê nie upomnia³a to ono pozosta³oby nie zauwa¿one.

Nie powinnam pisac o tym zamkniêtym kr±gu? Byc mo¿e by³o to nietaktem, ale tak to wygl±da, ¿e dyskutujecie tu tylko miêdzy sob±.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

My¶la³am, ¿e mo¿e która¶ z Was ju¿ miesza³a tak du¿o ró¿ne odcienie. Hmm jakby one by³y w zbli¿onej tonacji to nie pyta³abym siê o radê tylko od razu wziê³a do dzia³ania. A tak to po prostu bojê siê, ¿e wyjdzie co¶ dziwnego, dlatego wola³am zapytac. Od kilku dni przegl±dam ró¿ne fora po nocach i nigdzie nie znalaz³am odpowiedzi o mieszaniu blondu z br±zem Joanny. Was te¿ czyta³am tzn. w±tek o br±zowow³osych farbowanych, pierwsza czê¶c ale po 100 stronach wymiêk³am i postanowi³am, ¿e po prostu siê zapytam Was o to.
Tak naprawdê to chodzi mi o to, ¿eby pozbyc siê rudo¶ci, ale powoli tracê nadzieje ze mi siê to uda. Dlatego my¶la³am, ¿e jak po³±cze naturalny odcien blondu z czekolad± to zneutralizuje rudo¶ci. Bo te wszystkie br±zy Joanny tzn: orzechowy, cynamonowy i czekoladowy to raczej mieni± siê na czerwono, rudo prawda? Ja nie popielatego odcienia br±zu ale ¿eby mieni³ siê na z³oto bez tych rudych refleksów.
Wiekszo¶æ farb drogeryjnych sp³ukuje siê albo na rudo, albo na fioletowo, albo czerwono, albo niebiesko.
Rudo¶æ jest ciê¿ko przykryæ.
Stary 2011-11-26, 09:30   #409
agata456
Zakorzenienie

Cytat:

skoro chcesz ciep³y odcieñ br±zu bez rudo¶ci to ja jak zwykle polecê mój ulubiony Jasny braz Wellaton wychodzi jak ciemny,ciep³y br±z i nie zmywa siê na rudo.Czekolad bym na Twoim miejscu nie próbowa³a.
Stary 2011-11-26, 10:47   #410
sweet sunday
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 626

Ivoncia,gratulujê, dasz radê
sweet sunday jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:58   #411
ivoncia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 972

dzieki dziewczyny za wsparcie
teraz tylko mysle zeby wszystko bylo ok
dzisiaj tatus do nas przyjezdza ;****
juz sie doczekac nie moge ;D
a jeszcze niedawno plakalam i myslalam ze cos z nami nie tak i ze nie bede miala nigdy bobaska
ivoncia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:40   #412
agata456
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Poka¿ wiadomo¶æ
dzieki dziewczyny za wsparcie
teraz tylko mysle zeby wszystko bylo ok
dzisiaj tatus do nas przyjezdza ;****
juz sie doczekac nie moge ;D
a jeszcze niedawno plakalam i myslalam ze cos z nami nie tak i ze nie bede miala nigdy bobaska
dlaczego Iwonko tak myslala¶?starali¶cie siê ju¿ wczesniej o dzidzie?
Stary 2011-11-26, 12:09   #413
ivoncia16
Wtajemniczenie

mialam takie mysli bo jakos rok temu staralismy sie dlugo i nic z tego nie wychodzilo
takze juz miaalm takie mysli ze cos z nami nie tak a szczegolnie ze mna
a tu jak teraz juz nie chcialam no to niespodzianka
heheh
ale teraz bede kochala tego malego bombla jak niewiem
pomimo tego ze wybral sobie nieodpowiedni moment
teraz tylko rozmyslam jak tam sie rozwija
boje sie poniedzialkowej wizyty u ginekologa
martwie sie ze cos moze byc nie tak ;/
szczegolnie ze juz od tyg kaszle i wogole
Stary 2011-11-26, 12:13   #414
agata456
Zakorzenienie

Cytat:
mialam takie mysli bo jakos rok temu staralismy sie dlugo i nic z tego nie wychodzilo
takze juz miaalm takie mysli ze cos z nami nie tak a szczegolnie ze mna
a tu jak teraz juz nie chcialam no to niespodzianka
heheh
ale teraz bede kochala tego malego bombla jak niewiem
pomimo tego ze wybral sobie nieodpowiedni moment
teraz tylko rozmyslam jak tam sie rozwija
boje sie poniedzialkowej wizyty u ginekologa
martwie sie ze cos moze byc nie tak ;/
szczegolnie ze juz od tyg kaszle i wogole
cieszê siê bardzo,¿e Ty siê cieszysz dbaj o siebie,ubieraj siê ciep³o,olej ta beznadziejn± robotêWszystko bêdzie dobrze,widzisz ile Twój bombel bêdzie mia³ ciotek?
Stary 2011-11-26, 12:21   #415
ivoncia16
Wtajemniczenie

nooooo bedzie szczesliwy
tyle kochajacych ciotek ;*

tylko po wakacjach bede was zadziej odwiedzala bo bede miala malo czasu
cala uwaga na maluchu xD
ale odchowam i bedzie z glowy
raczej na kolejne dziecko sie nie zdecyduje
chyba jakos na koniec lipca bede miala termin
a jak mowisz jak pojde w poniedzialek prywatnie do ginekologa to przyjmie mnie czy dopiero mnie zapisze na jakis dzien ?
Stary 2011-11-26, 12:28   #416
rockandrollqueen
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 481

Cytat:
Widzê, ¿e piszecie o hennie to mo¿e napisze jakie sama mam z ni± do¶wiadczenia (w tej galerii khadi te¿ s± moje w³osy).

Ogólnie te hennowe br±zy wszystkie wychodz± rude/mahoniowe w moim przypadku chyba wiêcej by³o widaæ rudo¶ci i to intensywnej ni¿ br±zu. Czerni na pewno nie ma siê co obawiaæ - próbowa³am wszystkich br±zów i wg mnie wszystkie wychodz± bardzo podobnie i ¿aden nie jest ciemny (jasny br±z jest bardziej rudawy i od razu chwyta³ moje jasne odrosty bez farbowania dwufazowego) z tym ¿e indygo dosyæ szybko siê wyp³ukuje i kolor rudzieje. W sumie kolorek by³ ³adny je¶li siê takiego oczekuje, mi jednak nie by³o w takim mahoniu dobrze dlatego ¶ci±gnê³am hennê. Zrobi³am to te¿ z tego wzglêdu, ¿e chyba mam na ni± uczulenie, po farbowaniu odcieniami z du¿± ilo¶ci± indygo strasznie bola³a mnie g³owa i wypada³o mi du¿o w³osów.

Chyba zacznê czê¶ciej obserwowaæ wasz w±tek, mo¿e przestanê tyle wymy¶laæ z w³osami. Skruszona wracam do jasnego br±zu/ciemnego blodu, w którym jest mi najlepiej. Ilekroæ wymy¶lê co¶ innego to ¼le siê to koñczy. Aktualnie mam ¶ci±gniêt± hennê i kolor jaki¶ taki nierównomierny, ry¿y, ¶redni blond - wpad³am na ¶wietny pomys³ powrotu do natury, ale jak tylko zobaczy³am siebie w ja¶niejszych w³osach to dosz³am do wniosku, ¿e to jednak nie jest najlepszy pomys³, bo w ja¶niejszych w³osach po prostu mi ¼le, poza tym rozja¶nianie jest bolesne.

Kupi³am joannê mlêczn± czekoladê i mam zamiar na dniach pofarbowaæ, kiedy¶ u¿wywa³am i wyszed³ delikatny, karmelowy, jasny br±zik. Hennowa rudo¶æ zosta³a w miarê ¶ci±gniêta i mam nadziejê, ¿e uda siê co¶ w miarê naturalnego uzyskaæ.

Edytowane przez rockandrollqueen
Czas edycji: 2011-11-26 o 12:30
rockandrollqueen jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:43   #417
agata456
Zakorzenienie

Cytat:
nooooo bedzie szczesliwy
tyle kochajacych ciotek ;*

tylko po wakacjach bede was zadziej odwiedzala bo bede miala malo czasu
cala uwaga na maluchu xD
ale odchowam i bedzie z glowy
raczej na kolejne dziecko sie nie zdecyduje
chyba jakos na koniec lipca bede miala termin
a jak mowisz jak pojde w poniedzialek prywatnie do ginekologa to przyjmie mnie czy dopiero mnie zapisze na jakis dzien ?
podejrzewam,ze zapisze Cie na inny dzien,chyba,ze beda wolne miejsca to nie bêdzie problemu.J to zawsze dzwonie dzien lub dwa dni wczesniej i sie zapisuje.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Poka¿ wiadomo¶æ
Widzê, ¿e piszecie o hennie to mo¿e napisze jakie sama mam z ni± do¶wiadczenia (w tej galerii khadi te¿ s± moje w³osy).

Ogólnie te hennowe br±zy wszystkie wychodz± rude/mahoniowe w moim przypadku chyba wiêcej by³o widaæ rudo¶ci i to intensywnej ni¿ br±zu. Czerni na pewno nie ma siê co obawiaæ - próbowa³am wszystkich br±zów i wg mnie wszystkie wychodz± bardzo podobnie i ¿aden nie jest ciemny (jasny br±z jest bardziej rudawy i od razu chwyta³ moje jasne odrosty bez farbowania dwufazowego) z tym ¿e indygo dosyæ szybko siê wyp³ukuje i kolor rudzieje. W sumie kolorek by³ ³adny je¶li siê takiego oczekuje, mi jednak nie by³o w takim mahoniu dobrze dlatego ¶ci±gnê³am hennê. Zrobi³am to te¿ z tego wzglêdu, ¿e chyba mam na ni± uczulenie, po farbowaniu odcieniami z du¿± ilo¶ci± indygo strasznie bola³a mnie g³owa i wypada³o mi du¿o w³osów.

Chyba zacznê czê¶ciej obserwowaæ wasz w±tek, mo¿e przestanê tyle wymy¶laæ z w³osami. Skruszona wracam do jasnego br±zu/ciemnego blodu, w którym jest mi najlepiej. Ilekroæ wymy¶lê co¶ innego to ¼le siê to koñczy. Aktualnie mam ¶ci±gniêt± hennê i kolor jaki¶ taki nierównomierny, ry¿y, ¶redni blond - wpad³am na ¶wietny pomys³ powrotu do natury, ale jak tylko zobaczy³am siebie w ja¶niejszych w³osach to dosz³am do wniosku, ¿e to jednak nie jest najlepszy pomys³, bo w ja¶niejszych w³osach po prostu mi ¼le, poza tym rozja¶nianie jest bolesne.

Kupi³am joannê mlêczn± czekoladê i mam zamiar na dniach pofarbowaæ, kiedy¶ u¿wywa³am i wyszed³ delikatny, karmelowy, jasny br±zik. Hennowa rudo¶æ zosta³a w miarê ¶ci±gniêta i mam nadziejê, ¿e uda siê co¶ w miarê naturalnego uzyskaæ.
mi bardzo podoba siê ciemny i orzechowy.Myslisz,ze jakbym potrzyma³a orzechowy d³uzej np ze 3 godziny to uzyska³am bym ciemny g³eboki br±zik?bez ryzyka rudo¶ci na odrostach? z tego co piszesz,to mo¿na wróciæ po hennie do zwyk³ych farb,ile trzeba odczekaæ?a¿ henna siê zmyje?czy ¶ci±gnaæ kolor?przepraszam za g³upie pytania,ale jestem zielona w tym temacie

Edytowane przez agata456
Czas edycji: 2011-11-26 o 12:45
Stary 2011-11-26, 12:57   #418
rockandrollqueen
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 481

Cytat:

mi bardzo podoba siê ciemny i orzechowy.Myslisz,ze jakbym potrzyma³a orzechowy d³uzej np ze 3 godziny to uzyska³am bym ciemny g³eboki br±zik?bez ryzyka rudo¶ci na odrostach? z tego co piszesz,to mo¿na wróciæ po hennie do zwyk³ych farb,ile trzeba odczekaæ?a¿ henna siê zmyje?czy ¶ci±gnaæ kolor?przepraszam za g³upie pytania,ale jestem zielona w tym temacie
A jaki masz naturalny kolor? My¶lê, ¿e na ciemnych w³osach móg³by wyj¶æ, ale raczej trzeba siê liczyæ z tym, ¿e kolor mo¿e byæ rudawy. Na moich jasnych wychodzi³o bardzo rudo, a w³oski przy skroniach w ogóle mia³am pomarañczowe. Na ciemnych w³osach mo¿e wyj¶æ inaczej.

Co do farbowania w³osów po hennie to akurat po tej hennie Khadi mo¿na farbowaæ w³osy chemicznie, bo jest w 100% naturalna. Nie powinno siê farbowaæ chemicznie w³osów farbowanych henn±, w której sk³adzie wystêpuj± chemiczne domieszki, bo w reakcji z farb± mog± daæ nieoczekiwany efekt. Ale Khadi jest naturalna wiêc farbowanie po niej jest bezpieczne i raczej nie trzeba odczekiwaæ. Ewentualnie mo¿e byæ problem z rozja¶nieniem w³osów farbowanych du¿± ilo¶ci± indygo - mo¿e wyj¶æ niebieskawo (bo wiadomo jaki kolor ma indygo). Ale ja rozja¶nia³am w³osy farbowane br±zami i nic siê nie sta³o, chocia¿ z moich w³osów indygo szybo siê wyp³ukuje.
Stary 2011-11-26, 13:24   #419
agata456
Zakorzenienie

w³osy naturalne to taki popielaty br±z do¶æ ciemny,a obecnie mam ciemny ciep³y br±z po czekoladzie Palette,ju¿ sprany bo farbowa³am na pocz±tku pa¼dziernika.Mysle,ze jednak wziela bym henne ciemny braz dla bezpieczenstwa zeby rudo¶ci nie by³o

Edytowane przez agata456
Czas edycji: 2011-11-26 o 13:25
Stary 2011-11-26, 15:25   #420
ibyza
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 633

Cytat:
Napisane przez branzoletka Poka¿ wiadomo¶æ
spokojnie ja na razie odk³adam farbowanie czymkolwiek wy³±czaj±c szamponetki tylko na nie sobie pozwolê trzeba siê ogarn±æ

Cytat:
Ale to jest takie cie¿kie ca³y czas mieæ takie same w³osy
Gdybym mia³a wy¿sze czo³o to chocia¿ mog³abym sobie zrobiæ grzywke dla odmiany...
oj ciê¿ko mieæ taki sam kolor w³osów, chocia¿ powiem wam, ¿e ja mia³am d³u¿szy czas jeden kolor i dawa³am radê (z perspektywy czasu myslê jak ja to zrobi³am, ale wcze¶niej by³o to dla mnie normalne.

Cytat:
ja te¿ nie widzia³am twojego posta, ale jak dla mnie to za bardzo ryzykowne po³±czenie, wyjdzie raczej co¶ z zielonkaw± po¶wiat± i tak jak dziewczyny pisa³y: wszystkie farby drogeryjne wychodz± z jakas ciep³± po¶wiat±, najczê¶ciej rud± albo czerwon±

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Poka¿ wiadomo¶æ

czekam na efekty po mlecznej
ibyza jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.