|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 321
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane. Cz.III-w±tek zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#392 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 633
|
Cytat:
albo zostane przy szamponetkach
|
|
|
|
|
#393 |
|
Branzoletka
Wiadomo¶ci: 887
|
Dziewczyny tylko proszê nie decydujcie siê na hennê na hura, bo ja napisa³am, ¿e jest super
Po pierwsze musicie siê zapoznaæ z historiami dziewczyn z tej str. http://www.khadi.pl/stosowanie-farb-khadi-przyklady jakimi kolorami na jakie w³osy farbowa³y i ile czasu trzyma³y i jak przygotowywa³y mieszankê, zobaczcie zdjêcia i wydedukujcie co i jak. Niektóre kolory wymagaj± trzymania kilka godzin na g³owie albo trzymania w cieple przez noc, nak³adanie henny ró¿ni siê od nak³adanie g³adkich farb chemicznych itd. No i pielêgnacja nowych w³osków raczej te¿ powinna odbywaæ siê w nowym duchu czyli naturalnymi kosmetykami a nie z drogerii,które zapchaj± je silikonami i schrzani± ca³y bój o zdrowe naturalne w³oski
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 673
|
te¿ my¶la³am nad henn±, zreszt± nadal my¶lê
![]() tylko najgorzej, ¿e nie wiem czy jestem na tyle cierpliwa, by to trzymaæ kilka godzin na g³owie. du¿o z tym zabawy :P
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
ja pewnie wybra³a bym ciemny br±z jakbym mia³a kupowaæ,z tego co czytam dziewczyny trzymaja ok.2 godzin je¿eli chodzi o ten kolor.Mysle,¿e bym wytrzyma³a wysiedzieæ tyle z ta zielon± papk±
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- trzeba du¿o o tym poczytaæ i siê powaznie zastanowiæ,w sumie to ja mam jeszcze 4 farby drogeryjne w domu hehe
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
te¿ bym strzela³a w ciemny br±z
![]() a potem powoli przechodzi³abym mo¿e na orzechowy :P
|
|
#398 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Hmm zada³am tu wczoraj pytanie co s±dzicie o zmieszaniu dwóch farb Joanna Multi Cream. Liczy³am, ¿e ktokolwiek odpowie mi chocia¿ g³upie „nie wiem”, choæby ze zwyk³ej grzeczno¶ci. Widzê jednak, ¿e jest tu jaki¶ zamkniêty kr±g, szkoda, ¿e nowe osoby, które mog± mieæ k³opot, które potrzebuj± porady nie mog± ju¿ tu liczyæ na odrobinê zainteresowania.
|
|
|
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki g³êboki ¶liczny.---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez agata456 Czas edycji: 2011-11-25 o 21:22 |
||
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to nie masz avatara, takie wypowiedzi czêsto pozostaj± niezauwa¿one. I nie wiem za bardzo czego od nas oczekiwa³a¶. Mo¿emy spekulowaæ co bêdzie siê dzia³o po zmieszaniu dwóch farb. Ale nie lepiej po prostu kupiæ ja¶niejszy odcieñ i nie bawiæ siê w mieszanie? Ró¿ne odcienie dwóch farb mog± stworzyæ neiz³y mix na w³osach, jak±¶ dziwn± niechcian± po¶wiatê czy ogólnie zmieniæ kolor na zupe³nie nieoczekiwany. Ryzyk fizyk. Jak chcesz ryzykowaæ to ryzykuj- ja bym nie bawi³a siê w mieszanie takich farb.
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
A w³a¶nie Agata, mia³am napisaæ co s±dzê o tym czekoladowym br±zie Joanny. Wiec pierwsze mycie to by³a czerñ, ale po nastêpnych czerni nie by³o, po prostu ciemny ciep³y br±z z bordow± po¶wiat± :P
Tak w³a¶nie wygl±daj± moje odrosty...
|
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bordo odcien mia³am po Joannie ale tej do 24 myæ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
?
|
||
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mam chyba idealny kolor do swojej cery.
Mega ciemny br±z, prawie czerñ, ale bez wyra¼nego prowadz±cego odcienia. Zmywam makija¿ i czujê siê okej, my¶lê, ¿e mi pasuje. Nie chcê tego zepsuæ, wiêc kolejne farbowanie przewidujê dopiero przed sylwestrem. A wtedy kto wie co mi przyjdzie do g³owy. Nadal marzy mi siê jakis karmelowy br±z, ale strasznie szkoda mi w³osów. Tyle po¶wiêci³am, ¿eby by³y g³adkie i zdrowe, bez rozdwojonych spalonych koñcówek. A po rozja¶niaczu by³aby powtórka z rozrywki
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jest takie cie¿kie ca³y czas mieæ takie same w³osy
![]() Gdybym mia³a wy¿sze czo³o to chocia¿ mog³abym sobie zrobiæ grzywke dla odmiany...
|
|
#407 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Ej dziewczyny ja tylko napisa³am jak siê poczu³am, nie musicie zaraz na mnie za to skakaæ, nie chce siê nigdzie „wkupywaæ”, po prostu zauwa¿y³am w±tek o farbowaniu na br±z i liczy³am, ¿e mo¿e kto¶ mi tu pomo¿e. I odpisze naprawdê cokolwiek, tak jak napisa³am wcze¶niej: choæby: „sory ale nie mam pojêcia co z tego mixu wyjdzie”. Nie wiem czy mam teraz przepraszaæ, bo upomnia³am siê o to? Która¶ z Was napisa³a, ¿e nie zauwa¿y³a mojego pytanie, spoko, tyle, ¿e jakbym siê nie upomnia³a to ono pozosta³oby nie zauwa¿one.
Nie powinnam pisac o tym zamkniêtym kr±gu? Byc mo¿e by³o to nietaktem, ale tak to wygl±da, ¿e dyskutujecie tu tylko miêdzy sob±. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Tak naprawdê to chodzi mi o to, ¿eby pozbyc siê rudo¶ci, ale powoli tracê nadzieje ze mi siê to uda. Dlatego my¶la³am, ¿e jak po³±cze naturalny odcien blondu z czekolad± to zneutralizuje rudo¶ci. Bo te wszystkie br±zy Joanny tzn: orzechowy, cynamonowy i czekoladowy to raczej mieni± siê na czerwono, rudo prawda? Ja nie popielatego odcienia br±zu ale ¿eby mieni³ siê na z³oto bez tych rudych refleksów. |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rudo¶æ jest ciê¿ko przykryæ.
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodzi jak ciemny,ciep³y br±z i nie zmywa siê na rudo.Czekolad bym na Twoim miejscu nie próbowa³a.
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 626
|
Ivoncia,gratulujê, dasz radê
|
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 972
|
dzieki dziewczyny za wsparcie
![]() teraz tylko mysle zeby wszystko bylo ok ![]() dzisiaj tatus do nas przyjezdza ;**** juz sie doczekac nie moge ;D a jeszcze niedawno plakalam i myslalam ze cos z nami nie tak i ze nie bede miala nigdy bobaska |
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego Iwonko tak myslala¶?starali¶cie siê ju¿ wczesniej o dzidzie?
|
|
|
|
#413 |
|
Wtajemniczenie
|
mialam takie mysli bo jakos rok temu staralismy sie dlugo i nic z tego nie wychodzilo
takze juz miaalm takie mysli ze cos z nami nie tak a szczegolnie ze mna a tu jak teraz juz nie chcialam no to niespodzianka heheh ale teraz bede kochala tego malego bombla jak niewiem ![]() pomimo tego ze wybral sobie nieodpowiedni moment ![]() teraz tylko rozmyslam jak tam sie rozwija boje sie poniedzialkowej wizyty u ginekologa martwie sie ze cos moze byc nie tak ;/ szczegolnie ze juz od tyg kaszle i wogole |
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dbaj o siebie,ubieraj siê ciep³o,olej ta beznadziejn± robotê Wszystko bêdzie dobrze,widzisz ile Twój bombel bêdzie mia³ ciotek?
|
|
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
nooooo bedzie szczesliwy
![]() tyle kochajacych ciotek ;* tylko po wakacjach bede was zadziej odwiedzala bo bede miala malo czasu ![]() cala uwaga na maluchu xD ale odchowam i bedzie z glowy raczej na kolejne dziecko sie nie zdecyduje chyba jakos na koniec lipca bede miala termin ![]() a jak mowisz jak pojde w poniedzialek prywatnie do ginekologa to przyjmie mnie czy dopiero mnie zapisze na jakis dzien ? |
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 481
|
Cytat:
. Ogólnie te hennowe br±zy wszystkie wychodz± rude/mahoniowe w moim przypadku chyba wiêcej by³o widaæ rudo¶ci i to intensywnej ni¿ br±zu. Czerni na pewno nie ma siê co obawiaæ - próbowa³am wszystkich br±zów i wg mnie wszystkie wychodz± bardzo podobnie i ¿aden nie jest ciemny (jasny br±z jest bardziej rudawy i od razu chwyta³ moje jasne odrosty bez farbowania dwufazowego) z tym ¿e indygo dosyæ szybko siê wyp³ukuje i kolor rudzieje. W sumie kolorek by³ ³adny je¶li siê takiego oczekuje, mi jednak nie by³o w takim mahoniu dobrze dlatego ¶ci±gnê³am hennê. Zrobi³am to te¿ z tego wzglêdu, ¿e chyba mam na ni± uczulenie, po farbowaniu odcieniami z du¿± ilo¶ci± indygo strasznie bola³a mnie g³owa i wypada³o mi du¿o w³osów. Chyba zacznê czê¶ciej obserwowaæ wasz w±tek, mo¿e przestanê tyle wymy¶laæ z w³osami . Skruszona wracam do jasnego br±zu/ciemnego blodu, w którym jest mi najlepiej. Ilekroæ wymy¶lê co¶ innego to ¼le siê to koñczy. Aktualnie mam ¶ci±gniêt± hennê i kolor jaki¶ taki nierównomierny, ry¿y, ¶redni blond - wpad³am na ¶wietny pomys³ powrotu do natury, ale jak tylko zobaczy³am siebie w ja¶niejszych w³osach to dosz³am do wniosku, ¿e to jednak nie jest najlepszy pomys³, bo w ja¶niejszych w³osach po prostu mi ¼le, poza tym rozja¶nianie jest bolesne. Kupi³am joannê mlêczn± czekoladê i mam zamiar na dniach pofarbowaæ, kiedy¶ u¿wywa³am i wyszed³ delikatny, karmelowy, jasny br±zik. Hennowa rudo¶æ zosta³a w miarê ¶ci±gniêta i mam nadziejê, ¿e uda siê co¶ w miarê naturalnego uzyskaæ.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-11-26 o 12:30 |
|
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
?bez ryzyka rudo¶ci na odrostach? z tego co piszesz,to mo¿na wróciæ po hennie do zwyk³ych farb,ile trzeba odczekaæ?a¿ henna siê zmyje?czy ¶ci±gnaæ kolor?przepraszam za g³upie pytania,ale jestem zielona w tym temacie
Edytowane przez agata456 Czas edycji: 2011-11-26 o 12:45 |
||
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 481
|
Cytat:
Co do farbowania w³osów po hennie to akurat po tej hennie Khadi mo¿na farbowaæ w³osy chemicznie, bo jest w 100% naturalna. Nie powinno siê farbowaæ chemicznie w³osów farbowanych henn±, w której sk³adzie wystêpuj± chemiczne domieszki, bo w reakcji z farb± mog± daæ nieoczekiwany efekt. Ale Khadi jest naturalna wiêc farbowanie po niej jest bezpieczne i raczej nie trzeba odczekiwaæ. Ewentualnie mo¿e byæ problem z rozja¶nieniem w³osów farbowanych du¿± ilo¶ci± indygo - mo¿e wyj¶æ niebieskawo (bo wiadomo jaki kolor ma indygo). Ale ja rozja¶nia³am w³osy farbowane br±zami i nic siê nie sta³o, chocia¿ z moich w³osów indygo szybo siê wyp³ukuje.
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
w³osy naturalne to taki popielaty br±z do¶æ ciemny,a obecnie mam ciemny ciep³y br±z po czekoladzie Palette,ju¿ sprany bo farbowa³am na pocz±tku pa¼dziernika.Mysle,ze jednak wziela bym henne ciemny braz dla bezpieczenstwa zeby rudo¶ci nie by³o
Edytowane przez agata456 Czas edycji: 2011-11-26 o 13:25 |
|
|
|
#420 | ||||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 633
|
Cytat:
ja na razie odk³adam farbowanie czymkolwiek wy³±czaj±c szamponetki tylko na nie sobie pozwolê trzeba siê ogarn±æ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

wiêc moge farbowaæ ale dziêkujê za radê 

trzeba siê ogarn±æ