Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-26, 10:34   #4621
magdawe02
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Witajcie dziewczynki w sobotę
Ja znowu w pracy, ale akurat dzisiaj jestem w dobrym humorze i na pewno szybko zleci
Dzisiejszy wieczór będzie dla nas bardzo ważny - o godz. 18 dzisiaj z moim TŻ zostaniemy rodzicami chrzestnymi małego Pawełka!
Potem pewnie jakaś uroczysta kolacja, a o 22 ruszamy na imprezkę andrzejkową razem ze znajomymi TŻta z pracy.
Będę "kierownicą" więc przynajmniej jutrzejszy kac-morderca mnie ominie
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:38   #4622
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Dzień doberek

Zaraz lecę do fryzjera, potem małe zakupki jedzonkowe do domku, kończę sprzątanko, a wieczorkiem impressska
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

Listy do M. ma morał, ale też jest zabawny, bardzo przyjemny film. Wiadomo, że jak Karolak walnie tekst, to nie trudno się nie śmiać, ale jest drugie dno tego co mówi i jak postępuje jak i reszta bohaterów, ale bez przesady, żeby być poważnym na takim filmie cały czas.
Wczoraj byliśmy na tym filmie Bardzo dobrze to ujęłaś. Film z moralem ale też zabawny. Daje do myślenia, czasem robiło mi się smutno, był taki prawdziwy. Podobał mi się, mimo, że nie jestem zwolenniczką takich produkcji. Ale wart polecenia
Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Znów nie było mnie tu ponad miesiąc aaaj... co ta praca robi z ludźmi :p? Chciałam Wam serdecznie podziękować za ciepłe przyjęcie ostatnim razem, te wszystkie miłe słowa, za pamięć - chwilę po tym jak napisałam posta jeszcze podglądałam Was, bardzo się cieszę że takie kochane dla mnie jesteście

Jak widzicie nie daję rady do Was zaglądać... jakoś wciąż brakuje mi lepszej organizacji czasu... Z pracy do domku, praca mgr czeka nieruszona, w domu rzadko kiedy ogarniam... taki leniuch się trochę ze mnie zrobił :p O ślubie też już nie myślę tak intensywnie jak wcześniej... a tu zostało już tylko 239dni Z TŻem dokańczamy nauki przedmałżeńskie, trafiliśmy na naprawdę super i jesteśmy zadowoleni Uważam, że w odpowiednim momencie na nie poszliśmy, bo od pewnego czasu przechodziliśmy związkową depresję... Także cieszę się, że się do siebie zbliżyliśmy, odbudowaliśmy to co się trochę popsuło w międzyczasie

Ze ślubnych rzeczy to kupiłam wreszcie trójkołową halkę o której tyle kiedyś Wam gadałam Tę samą zresztą co Ahankara Generalnie jestem zadowolona, bo jest przepięknie wykonana/wykończona, podoba mi się efekt puszystości mojej tiulówki (zdjęcia poniżej - wieeem, że sama suknia i oba welony pogniecione, ale już przynajmniej widać jak będzie się prezentować ostatecznie... chociaż musimy jeszcze ją skrócić, ale to po nowym roku ;p) no... Moich save the date'ów do tej pory nie zrobiłam prawdopodobnie powysyłamy maile z jakimś plikiem graficznym i naszym zdjęciem (plus wszędzie fioletowe motylki :p) i tyle, chciałabym to zrobić do końca roku Ewentualnie zakładki, które miały być właśnie save the date zrobię jak Chatka planowała na samo wesele, tylko położę je gdzieś na osobnym stoliku jako podziękowania i kto będzie chciał ten weźmie (bo nie chcę żeby poza winietkami jeszcze jakieś szpargałki latały po i tak załadowanym stole :p) niom
Aha! No i wiemy jakie chcemy obrączki ale nie pokażę Wam bo w necie ich nie ma :p Po krótce mogę powiedzieć, że będą to grube, półokrągłe obrączki, białe na połysk, a u góry będzie cienki pasek z żółtego złota, też na połysk (ale dzięki temu, że pokarbowany to będzie widać różnicę kolorków ) no i w mojej obrączce będzie mały brylancik

Widzę, że Wy tu sobie świetnie radzicie, kolejny wątek prowadzicie, suknie kupujecie (kozica i malwus_20 ), snujecie plany, zmieniacie koncepcje - no no no pięknie dziewczęta Pozdrawiam Was gorąco!!! Od czasu do czasu wpadnę - nie raz na miesiąc, ale chociaż raz na tydzień :p Mua
No sztuczuś nasza powróciła Kieca Ci się superowo prezentuje. No i te cycaki... aż mam ślinotok
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:40   #4623
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
sztuczko no nareszcie się pojawiłaś i te cycochy odzywaj się częściej bo spragniona jestem wypracowań

dziewczęta mam coś dla nas wszystkich

http://www.youtube.com/watch?v=FHp2KgyQUFk&ob=av2e - właśnie taką chcę bieliznę
Jest prześliczna ale nadaje się jak dla mnie wyłącznie na noc poślubną Gorset ma ramiączka, a późniejsza suknia jest zupełnie bez ramiączek. Po za tym suknia zupełnie nie w moim stylu...

Edytowane przez magdawe02
Czas edycji: 2011-11-26 o 10:47
Stary 2011-11-26, 10:40   #4624
madzia2306
Zakorzenienie

witam się z wami i zaraz żegnam bo jadę do tżta weekend wolny od jazd tylko dzisiaj sobie w polach pojeżdżę

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 10:42   #4625
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
__Paulinka__ - jesteśmy obecnie z Katowic

Dziewczyny te ceny waszych zespołów poraziły mnie! my mamy DJa za 1200.. mam nadzieję, że cena nie będzie odwzorowaniem jakości, DJ jest z polecenia

Dziękuję za miłe powitanie i przepis na pierniki
My też mamy DJa i płacimy 1600. Ceny zaspołów były dla nas zaporowe. Ale będzie fajosko i z DJem
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczątka

Ja mam dziś 6 miesięcy do ślubu
No to jest impreza na te pół roczku
Stary 2011-11-26, 11:04   #4626
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczęta!

Witam się sobotnio i chyba zajrzę do Was kolejny raz dopiero po weekendzie, bo ten będzie bardzo zajęty

adoosienka, witam w naszym gronie!

sztuczko
, witaj ponownie!

Wszystkim imprezującym dzisiaj PMkom życzę udanej zabawy i wspaniałego wieczoru!

Ja sama za niedługo zbieram się do domku rodzinnego i tam razem z TŻtem będziemy szykować się na bal andrzejkowy Mam nadzieję, że nasz lokal weselny spisze się na 5+!

Miłego weekendu i do zobaczenia po nim! Bye!
Stary 2011-11-26, 11:26   #4627
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dziendobryy:

u mnie zapowiada sie ciekawa sobota najpierw musze zrobic zroślaczki, pozniej idziemy na silke i saune, musze ogarnac mieszkanie i na 20 idziemy do znajomych najpierw posiedzimy i bedziemy pic a pozniej moze jakies balety

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Na poczcie fotki "Fioletowego Rambo" i Koziczko cieszę się, że Ci to określenie przypadło do gustu a w załączniku moje pazurki panterkowe (naturalki oczywiście). Jakość zdjęć beznadziejna, ale może długość i wzorek jakoś upatrzycie
jaka drapiezna z Ciebie PMka naturalkow pozazdroscic!

Cytat:
Cześć dziewczątka

ja Cię baaardzo przepraszam kooocurku, ale ja jestem już mamuśką
ale ja to się nie liczę, bo moje dziecko jest już stare i pewnie niedługo sama przyprowadzi do domu chłopaka
więc :
jestem strasznie ciekawa, która z was będzie pierwszą maminką (swoją drogą maruda wczoraj tu zaglądała i nic nie napisała, a miała robić betę )
dawaj tu ten przepis, obiecuję go niecnie wykorzystać i nakarmic nim moje towarzystwo
eeee ciotka, wez tutaj z siebie jakiejs staruchy nie rob! sama nazwa PM wskazuje, ze jestes Panną MLODĄ a to, ze masz "stare" dziecko to fajnie, mozesz pogadac juz z Nią jak z doroslą dziewczyną, ktora wszystko zapewne juz rozumie

za 6 MDS

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Witam!

Ja dzisiaj w pracy do 17-stej, jak mi się nie chce - całe szczęście że akurat tą pracę lubię więc czas szybko i miło zleci...

Odebrałam wczoraj wyniki, nic - okazało się że to tylko fałszywy alarm, moje hormony szaleją i tak muszę iść do gina.

A swoją drogą ciekawe która z nas będzie tą pierwsza ciężarówką My staramy się zaraz po ślubie, niby myśleliśmy żeby już przed ślubem -ale chcemy dziecku oszczędzić stresów przed- i ślubnych - po co narażać i siebie i maleństwo. Ale po ślubie to będzie się działo

Pozdrawiam, życzę dobrego weekendu!
a jednak falszywy alarm wiem, ze marzycie o dzidziusiu,ale to, ze teraz nie jestes w ciązy chyba lepiej, bo przynajmniej wszystko bedzie tak jak zaplanowaliscie Mam nadzieje, ze kazdej z nas sie tak ulozy jak tego pragniemy Oczywiscie ja bym jaknajszybciej chciala zostac wizazową ciocią

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
Jest prześliczna ale nadaje się jak dla mnie wyłącznie na noc poślubną Gorset ma ramiączka, a późniejsza suknia jest zupełnie bez ramiączek. Po za tym suknia zupełnie nie w moim stylu...

Mysle, ze Kindzia wlasnie tą bielizne chciala na noc poslubną zalozyc zeby malego orzeszka przywolac jaknajszybciej na swiat
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:34   #4628
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

Mysle, ze Kindzia wlasnie tą bielizne chciala na noc poslubną zalozyc zeby malego orzeszka przywolac jaknajszybciej na swiat
No chyba, że tak To trzymam kciuki, co by orzeszek począł się w takich pięknych okolicznościach
Stary 2011-11-26, 11:34   #4629
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Znów nie było mnie tu ponad miesiąc aaaj... co ta praca robi z ludźmi :p? Chciałam Wam serdecznie podziękować za ciepłe przyjęcie ostatnim razem, te wszystkie miłe słowa, za pamięć - chwilę po tym jak napisałam posta jeszcze podglądałam Was, bardzo się cieszę że takie kochane dla mnie jesteście

Jak widzicie nie daję rady do Was zaglądać... jakoś wciąż brakuje mi lepszej organizacji czasu... Z pracy do domku, praca mgr czeka nieruszona, w domu rzadko kiedy ogarniam... taki leniuch się trochę ze mnie zrobił :p O ślubie też już nie myślę tak intensywnie jak wcześniej... a tu zostało już tylko 239dni Z TŻem dokańczamy nauki przedmałżeńskie, trafiliśmy na naprawdę super i jesteśmy zadowoleni Uważam, że w odpowiednim momencie na nie poszliśmy, bo od pewnego czasu przechodziliśmy związkową depresję... Także cieszę się, że się do siebie zbliżyliśmy, odbudowaliśmy to co się trochę popsuło w międzyczasie

Ze ślubnych rzeczy to kupiłam wreszcie trójkołową halkę o której tyle kiedyś Wam gadałam Tę samą zresztą co Ahankara Generalnie jestem zadowolona, bo jest przepięknie wykonana/wykończona, podoba mi się efekt puszystości mojej tiulówki (zdjęcia poniżej - wieeem, że sama suknia i oba welony pogniecione, ale już przynajmniej widać jak będzie się prezentować ostatecznie... chociaż musimy jeszcze ją skrócić, ale to po nowym roku ;p) no... Moich save the date'ów do tej pory nie zrobiłam prawdopodobnie powysyłamy maile z jakimś plikiem graficznym i naszym zdjęciem (plus wszędzie fioletowe motylki :p) i tyle, chciałabym to zrobić do końca roku Ewentualnie zakładki, które miały być właśnie save the date zrobię jak Chatka planowała na samo wesele, tylko położę je gdzieś na osobnym stoliku jako podziękowania i kto będzie chciał ten weźmie (bo nie chcę żeby poza winietkami jeszcze jakieś szpargałki latały po i tak załadowanym stole :p) niom
Aha! No i wiemy jakie chcemy obrączki ale nie pokażę Wam bo w necie ich nie ma :p Po krótce mogę powiedzieć, że będą to grube, półokrągłe obrączki, białe na połysk, a u góry będzie cienki pasek z żółtego złota, też na połysk (ale dzięki temu, że pokarbowany to będzie widać różnicę kolorków ) no i w mojej obrączce będzie mały brylancik

Widzę, że Wy tu sobie świetnie radzicie, kolejny wątek prowadzicie, suknie kupujecie (kozica i malwus_20 ), snujecie plany, zmieniacie koncepcje - no no no pięknie dziewczęta Pozdrawiam Was gorąco!!! Od czasu do czasu wpadnę - nie raz na miesiąc, ale chociaż raz na tydzień :p Mua
Witaj znowu Sztuczko

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a o to moje dzieło niestety biała jutro chyba sobie podjadę i kupie pomarańczowy i fioletowy papier troche jajowata mi wyszła ale to pierwsza wiec będzie lepiej
Fajnie Ci wyszła ta kula.Mnie się podoba
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

dziewczyny - dzięki serdeczne za wizażowe kciuki - dostałam z poprawki....piątkę

Cytat:
Cześć dziewczątka

teraz to już zleci

Witam w sobotę. TŻ idzie do pracy i dopiero jutro się z nim zobaczę. Idziemy jutro na tą poradnię. Jesteśmy przeziębieni i ledwo mówimy, ale jakoś damy radę. Muszę iść trochę posprzątać, a tak mi się nie chce.
Miłej soboty Wam życzę

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:37   #4630
kindziulindzia
Zakorzenienie

dziewczyny nie uwierzycie co się dziś rano wydarzyło

wczoraj na noc zostałam u TŻ na wstępie chcę Wam powiedzieć że ostatnio nie układało mi się z TŻ strasznie na siebie krzyczeliśmy i takie tam, nie mówiłam Wam bo sama chciałam się z tym uporać

a dziś rano jak otworzyłam jedno oko zobaczyłam przy swojej twarzy uśmiech TŻ od ucha do ucha, pocałował mnie i spytał się czy wyjdę za niego (moja mina bezcenna) odpowiedziałam że oczywiście i że już się pytałeś mnie o to po raz drugi a on mnie przytulił i spod piżamy wręczył czerwone pudełeczko w kształcie serca z pierścionkiem zaręczynowym w środku (pierścionek jest piękny ) no więc

zostałam narzeczoną po raz drugi i mam 2 pierścionki zaręczynowe - jeden złoty drugi srebrny

do tej pory jestem w szoku

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Paulinko dokładnie jest tak jak mówisz
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:37   #4631
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:

wczoraj na noc zostałam u TŻ na wstępie chcę Wam powiedzieć że ostatnio nie układało mi się z TŻ strasznie na siebie krzyczeliśmy i takie tam, nie mówiłam Wam bo sama chciałam się z tym uporać

a dziś rano jak otworzyłam jedno oko zobaczyłam przy swojej twarzy uśmiech TŻ od ucha do ucha, pocałował mnie i spytał się czy wyjdę za niego (moja mina bezcenna) odpowiedziałam że oczywiście i że już się pytałeś mnie o to po raz drugi a on mnie przytulił i spod piżamy wręczył czerwone pudełeczko w kształcie serca z pierścionkiem zaręczynowym w środku (pierścionek jest piękny ) no więc

zostałam narzeczoną po raz drugi i mam 2 pierścionki zaręczynowe - jeden złoty drugi srebrny

No jak pięknie Ci się dzionek zaczął A ten Twój TŻ to romantico jest, nie ma co...
Stary 2011-11-26, 11:41   #4632
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:

a dziś rano jak otworzyłam jedno oko zobaczyłam przy swojej twarzy uśmiech TŻ od ucha do ucha, pocałował mnie i spytał się czy wyjdę za niego (moja mina bezcenna ) odpowiedziałam że oczywiście i że już się pytałeś mnie o to po raz drugi a on mnie przytulił i spod piżamy wręczył czerwone pudełeczko w kształcie serca z pierścionkiem zaręczynowym w środku (pierścionek jest piękny ) no więc

wooow!
dla Twojego narzeczonego
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:43   #4633
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
wooow!
dla Twojego narzeczonego

a dla Ciebie kochana za pół roku
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 11:50   #4634
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie sobotnio!

Wpadam do was tylko na chwilkę bo sprzątania masa, później kuzyn na korki przychodzi, a później czeka mnie cudowna wizyta u rodziny Tż. Babcia ma urodziny wiec wypada jechać, ale szczerze nie mam ochoty ich widzieć. Cóż jak trzeba to trzeba. Kawę wypijemy i do domu.
Wczoraj byliśmy na piwku ze znajomymi i koleżanka powiedziała nam, że zrobiła test ciążowy i wreszcie jest pozytywny ( mieli dość duże problemy). Oczywiście bardzo sie cieszymy razem z nimi ale ja sie trochę boję, że przy tej ilości leków które ona brała taki domowy test może kłamać, a u lekarza jeszcze nie była. W każdym razie mocno trzymam kciuki, żeby to była prawda.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:11   #4635
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
a jeśli mogę spytać jaka szkołę kończyłaś ?
Skończyłam 2 -letnie studium dzienne Raczej o pazurkach typowo akrylowych czy żelowych nie wiem zbyt wiele bo tego w programie nauczania nie miałam ale cos tam sie orientuje
Stary 2011-11-26, 12:11   #4636
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Witam, udało mi się z pracy zaglądnąć do was, bo taka nuda teraz, że muszę się czym pożytecznym zająć

Cytat:
jaka drapiezna z Ciebie PMka naturalkow pozazdroscic!
Dziękuję

Cytat:

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Co za romantyczny poranek Brawa dla TŻa

Dziś w drodze do pracy po raz kolejny prawie miałam wypadek: jadę sobie dość wolno, bo na drodze szklanka i nagle z góry jedzie bokiem (!!) rozpędzony samochód, no to ja na pas zieleni, żeby uciekać, bo szłam na czołowe i przerysowałam felgę - już się boję, co będzie, jak z pracy wyjdę a tu brak powietrza w oponie Dobrze, że bardzo wolno jechałam, bo kawałek dalej auto w rowie, a kolega, który jechał do pracy jakieś pół godziny później rozbił prawie w tym samym miejscu samochód, do tego jeszcze jedno auto walnęło w latarnię - mamy bardzo bezpieczny dojazd do pracy... Szukam cały czas w lokalnych serwisach informacji na ten temat, bo jest tragicznie, także jeździjcie wolno i uważajcie, bo inni kierowcy nie mają tyle wyobraźni co My, dzielne PMki

Muszę się po pracy przygotować na Andrzejki u "oby Teścia", a chcę na rodzinie TŻa zrobić gigantyczne wrażenie i mam super prezent-niespodziankę: tort

Udanego weekendu wszystkim
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:25   #4637
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:

Jak słodko

Mój Tż nawet nie chce ze mną iść zawiesić kłódki na kładce Bernatka w Krakowie Jakby była daleko to ok, ale mamy do niej 5 minut na piechotkę...

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:41   #4638
(kicia)
Zakorzenienie

MARGIDA gratulacje pół roczku

Cytat:

no nie no postarał się chłopak

ja też bym dziś zaliczyła czołówke co fakt to fakt miałam ileś tam na liczniku ale to nie tłumaczy kolesia który wyprzedzał 3 samochody na raz choc widział że jadę i się zbliżam...
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 12:51   #4639
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

ooo wooow! ale superowo!!!

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Witam, udało mi się z pracy zaglądnąć do was, bo taka nuda teraz, że muszę się czym pożytecznym zająć

Dziękuję

Co za romantyczny poranek Brawa dla TŻa

Dziś w drodze do pracy po raz kolejny prawie miałam wypadek: jadę sobie dość wolno, bo na drodze szklanka i nagle z góry jedzie bokiem (!!) rozpędzony samochód, no to ja na pas zieleni, żeby uciekać, bo szłam na czołowe i przerysowałam felgę - już się boję, co będzie, jak z pracy wyjdę a tu brak powietrza w oponie Dobrze, że bardzo wolno jechałam, bo kawałek dalej auto w rowie, a kolega, który jechał do pracy jakieś pół godziny później rozbił prawie w tym samym miejscu samochód, do tego jeszcze jedno auto walnęło w latarnię - mamy bardzo bezpieczny dojazd do pracy... Szukam cały czas w lokalnych serwisach informacji na ten temat, bo jest tragicznie, także jeździjcie wolno i uważajcie, bo inni kierowcy nie mają tyle wyobraźni co My, dzielne PMki

Muszę się po pracy przygotować na Andrzejki u "oby Teścia", a chcę na rodzinie TŻa zrobić gigantyczne wrażenie i mam super prezent-niespodziankę: tort

Udanego weekendu wszystkim
o kurde, dobrze, ze Ty sie nie rozbilas.. ja jak widze, ze jest rano 2-3 stopnie to juz jade powoli bo w nocy mogl byc mroz.. a to na zakrecie sie szybciej pojedzie i juz sruu do rowu..:/ dlatego nie nawidze jezdzic w zimie.. raz jechalismy z TZ nasza drogą, dosc wąską i jechal tir srodkiem ulicy!! bylo pelno sniegu, TZ odbil w prawo i wjechalismy w row.. auto zawislo na zawieszeniu i tylko laweta mogla nas wyciagnac, a ten tir nawet sie nie zatrzymal.. zalacilismy 1200kr = ok 600 zł.. i to byla stawka minimalna. wiec jak teraz jak jest snieg i widze tira na tej waskiej ulicy to sie zatrzymuje zeby przejechal..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:13   #4640
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
taak wlasnie jakby sluchac wszystkich cioc, babci, mamy to masakra by byla... moja do dzisiaj nie moze przebolec DJa.. wogole wydaje mi sie, ze moja rodzina jest staroswiecka.. naprawde nie bylam u kogos z mojej strony na weselu na ktorym bailam sie dobrze.. zaspol za 300z zl, wujek fotograf amator, wesele w remizie itp..:/ muzyka disco-polo bo nic innego nie umieli zaspiewac.. i moja rodzina ma takie wyobrazenie wesel..:/ dobrze, ze babcia nie wie ze bedzie DJ bo by zawalu dostala.. u TZ jest inaczej.. z kulturą. Jego rodzice, mimo iz by sie wydawalo, ze są bardziej staroswieccy sami namawiali nas na DJa bo byli juz na takich weselach i wiedza, ze weselny DJ to nie to samo co dyskotekowy.. ale moi bedą gadac dopoki nie przyjda na nasze wesele. Jakos musze to przezyc.
Moi rodzice też nie mogę przeboleć DJ'a, ale to nasz ślub, nasze wesele i nie daliśmy się do niczego zmusić

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
O, ile ja się nasłuchałam. Że muszę pierwsza dobiec do ołtarza, przydepnąć M. but, obrócić go wokół siebie, jak będziemy wychodzić i mieć pieniądze w bucie...
Wyobrażacie to sobie? Ja w tej wielkiej sukni przyśpieszam kroku, żeby M. wyprzedzić, po drodze go przydeptuję (ale tak, żeby się nie wywalić, bo to strasznego pecha przynosi!), potem obracam wokół siebie, a w międzyczasie pieniądze mi z butów wypadają. No komedia po prostu.
Wyobraził am to sobie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
WItajcie dziewczyny
Tak mi głupio, że się wcinam... ale czy mogę do Was dołączyć ?

Nasz dzień 8 września 2012...

Mamy zespół Aristos (droooogi.... ale wymarzony ), a wesele w pięknym pałacyku, o tu: palac-jastrzebie.pl , fotograf i kamerzysta tez już jest, super facet. Film będzie w formie reportażu (przeplatany wywiadem z nami oraz goścmi, jeśli będą chcieli).
Witaj!

Cytat:

Ale romantyczny ten twój TŻ
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:29   #4641
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

Mój Tż nawet nie chce ze mną iść zawiesić kłódki na kładce Bernatka w Krakowie Jakby była daleko to ok, ale mamy do niej 5 minut na piechotkę...
mój TŻ jest bardzo mało romantyczny , nawet jego mama mówiła, że ma to po swoim tatusiu, i że wszyscy panowie S. są tacy
ale kłódkę swoją mamy , we Wrocku, a jak moja córka tam była z wycieczką szkolną, to znalazła ją i wsystkim pokazała
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:49   #4642
Nattiv
Zakorzenienie

Ciasto w piekarniku więc mam chwilkę na wizaż

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 13:59   #4643
magdawe02
Raczkowanie

No i koniec pracy
Wracam do domku. Trza się zrobić na bóstwo
Trzymajcie kciuki co byśmy z TŻem dobrze wypadli w roli rodziców chrzestnych. TŻ ma trzymać maleństwo w czasie samego aktu chrztu. Niech się wprawia
Stary 2011-11-26, 14:09   #4644
jagata
Wtajemniczenie

hej dziewczyny,

Własnie rozmawiałam z mamą i okazało się, że proboszcz jednak zgodził się na slub o godzinie 17. Pomimo tego, że nam mówili nie i moim rodzicom też to mówili... lekko się wkurzyłam i zastanawiamy się nad zmianą kościoła - dla zasady bo okazuje się, że są równi i równiejsi. Poza tym byłam zadowolona z faktu, że po nas nie bedzie ślubu, bo nie musielibyśmy się spieszyć wychodząc z kościoła i nie byłoby problemu ze składaniem życzen pod kościołem bo nie musielibyśmy sie przestawiać dla inne pary.
No i teraz zastanawiamy się nad przeniesieniem ślubu do innej parafii. I teraz zastanawiamy się nad kosciołem w miejscowości TZta albo u zakonników.... a już myślałam, że z kościołem mamy spokój....
Stary 2011-11-26, 14:14   #4645
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

No to jesteś teraz podwójna narzeczona Oklaski dla TŻa
Cytat:
mój TŻ jest bardzo mało romantyczny , nawet jego mama mówiła, że ma to po swoim tatusiu, i że wszyscy panowie S. są tacy
ale kłódkę swoją mamy , we Wrocku, a jak moja córka tam była z wycieczką szkolną, to znalazła ją i wsystkim pokazała
Normalnie aż wstyd, bo siedze we Wrocku, a klódeczki swojej jeszcze nie przypięliśmy. Trzeba to nadrobić. Obowiązkowa wycieczka do Praktikera po kłódkę
Stary 2011-11-26, 14:37   #4646
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
a o to moje dzieło niestety biała jutro chyba sobie podjadę i kupie pomarańczowy i fioletowy papier troche jajowata mi wyszła ale to pierwsza wiec będzie lepiej
ta kula jest super!! jest gdzieś przepis na taką?
Stary 2011-11-26, 14:38   #4647
Chatka
Wtajemniczenie

heloł! Ależ ostatnio nie mam na nic czasu! Nadrabiam Was znów chyba ze 3 dni pod rząd i nadrobić nie mogę, ale w końcu mi się udało (choć przyznam uczciwie, że kilka stron tylko przejrzałam, czy nie ma nowej kiecki ). Jak mówiłam, złapałam zlecenie, które okazało się nieco dłuższe, niż zwykle (zwykle trwa ok. 3 dni, a teraz będzie ponad 2 tygodnie ), także pracuję, zarabiam, no i czasu ewidentnie mi brakuje - czas się jakoś lepiej zorganizować

Witam nowe PMki Czujcie się z nami tak wspaniale, jak my się tu wszystkie czujemy

Lily of the valley, czy Ty przypadkiem nie byłaś u nas już jakoś wcześniej? Bo jakoś tak kojarzę skądś Twój nick

sztuczynko!! Te cycki!!!! Niesamowite Halka rzeczywiście zrobiła niezłe cudo z tej kiecki, także gratuluję zakupu

Cytat:
no dobrze dobrze, nie tlumacz sie Ja tez mam czesto takie swińskie mysli o ktorych mowie na glos przy znajomych i TZ musi mnie uspokajać, zebym sie na maxa nie rozkrecila
hehe, no ja miałam taki okres w życiu, kiedy byłam z moim pierwszym facetem i w tym towarzystwie mniej więcej co 3 wypowiedziane zdanie dodawało się "bez skojarzeń" I uwierzcie mi, KAŻDĄ, nawet najmniej kojarzącą wypowiedź można w ten sposób zamienić w sprośną gadkę

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Witam,
A my wkoncu zdecydowalismy się na zapraoszenia i dzis zostały zamowione... a o to one
Piękne! gratulejszyn

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam foty zaproszeń. Fakt te zaproszenia się na wątku często przejawiają. Więc, żeby nie było potem, że się powtarzam za kimś, ale zależało nam na tym, by je na żywo zobaczyć

Jak mówiłam TŻ jest bardzo na tak, ja natomiast się waham.

I nam głównie zależało na zaproszeniach z zieloną kokardką. Resztą dostaliśmy dla porównania.
Mnie się podobają najbardziej te z drzewem Chociaż dałabym do nich zieloną kokardkę i zielone ptaszki zamiast tych fuksjowych wtedy byłyby idealne

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Nie sama nie będę robić. U nas jest taki zwyczaj, że tydzień, max. 2 przed ślubem zbierają się wszystkie babki z rodziny (ciotki, kuzynki, siostry, mamy- oczywiście te co maja czas) w wynajętym pomieszczeniu na tą okazję i pod okiem kucharki wyczyniają takie cuda. Średnio trzeba na to liczyć 3 dni, od rana do wieczora. Pierwsze 2 na pieczenie, ostatni na dekorowanie. Bo na salę na stoły potrzebne są ciasteczka i do paczek. I trzeba liczyć gości, którzy przybędą na wesele, oraz wszystkich tych życzliwych nam osób, które prześlą nam prezenty. Będzie tego dużo. Ale już na tyle wesel piekliśmy ciasteczka to i na moje upieczemy, a co! A ciotki i kuzynki, którym pomagałam przy ich weselach, teraz przyjdą i mnie pomóc I śmiesznie wtedy jest. Bo te wszystkie baby sie zbierają, oczywiście muszą przy okazji wódke weselną spróbować i wspominają poprzednie wesela, a przede wszystkim dzieciństwo i młodość PMki
Już mi ciotki obiecały, że jak tylko będzie wiadomo kiedy pieczemy to mam im dać znać, bo one bardzo chętnie przyjdą. I wiecie, że ja uwielbiam ten okres przed weselem. Mimo pracy tyle fajnej zabawy przy tym jest. I takie jednoczenie się pokoleń
fajna tradycja, taka... pierwotna Szkoda, że u nas czegoś takiego już dawno nie ma.

Cytat:
My nie wypijemy ani kropli wódki. Świadek będzie odpowiadał za to, żeby na naszym stole stały butelki z wodą. No może po oczepinach pozwolę M. wypić kieliszek czy dwa. Ale nie więcej.

Z wieści ślubnych: podpisałam umowę z kamerzystami.
Są nieco tańsi niż tamci, zrobią mi nawet 2 czy 3 godziny filmu, jeśli będę chciała (ale nie polecają tego, bo to już nudy są powyżej 2 godzin) i do tego będę miała mini plener (30min) w parku przed ślubem w cenie. Mam dwóch operatorów, 2 kamery HD, steadycam, szerokokątny obiektyw i mikroport dla Pana Młodego do zbierania dźwięku w kościele. Jestem zadowolona i dobrej myśli co do filmu.

Dostałam tez próbki zaproszeń, wszystkie oprócz tych, an które najbardziej czekam. Wrzucam zdjęcia.

A z innych wieści - wczoraj miałam taneczną sesję zdjęciową i jestem bardzo podekscytowana. Tańczę (amatorsko) od dłuższego czasu, ale pierwszy raz miałam sesję i myślę, że przynajmniej kilka zdjęć będzie super. To była taka pół profesjonalna sesja - normalnie w studio, ze światłami i sprzętem, ale zdjęcia robili studenci, którzy dopiero się uczą. Mimo to wyszło fajnie i myślę, że będę miała super pamiątkę. Tym razem tańczyłam jazz, ale na styczeń jestem umówiona na hip-hop. nie mogę się doczekać. A, i wiecie w czym tańczyłam na sesji? W tej sukience z Allegro! Fotograf był zachwycony, bo ona tak częściowo przepuszczała światło. Więc robiliśmy zdjęcia, gdzie oświetlenie było za mną. Widać było zarys sylwetki i tę sukienkę taką pół przeźroczystą. Fotograf był zachwycony, więc jednak na coś się przydała.
My też nie będziemy pić wódki na pewno. Jeśli cokolwiek alkoholowego, to będziemy prosić barmana o bardzo delikatne kolorowe drinki i nimi wzniesiemy toasty

A zdradzisz, jakich kamerzystów w końcu wzięliście?
Próbki ładne, chyba te drugie mi się najlepiej widzą.
Ciekawa jestem tej tanecznej sesji, może wrzucisz kilka fotek?

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziś odebrane OBRĄCZKI

Załącznik 4357049

Załącznik 4357050

tak z ciekawości jaką Wasze mają wagę? te wydają mi się mega lekkie ale i tak jestem bardzo zadowolona i zerkam na nie co chwilę
Śliczne Właśnie też się zastanawiam nad wagą... nam ostatnio facet mówił, że zwykle mają ok 6, 8g (wiadomo, zależy, jakie rozmiary, ale tak standardowo)

Cytat:
Moje propozycje

"Pierwsza Gwiazdka niedługo zaświeci, a nam czas do ślubów szybko zleci"
"Przyszła zima, a z nią mróz - pierwsze śluby są tuż tuż"

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Czuję się normalnie jak Mickiewicz albo Słowacki
Obie są super! I nawet nic bym nie zmieniała Proponuję najpierw tę drugą (jeśli do czasu zakładania wątku nie będzie mrozu, to można zamienić "przyszła" na "idzie" i po sprawie ), a tę pierwszą pewnie wypadnie nam tuż przed świętami, więc idealnie

Cytat:
Piękna! A, i jeszcze cały czas zapominam zubi pochwalić - Twoja też cudna, w moim kolorze Cholera Dziewczyny, przez Was jeszcze i ja się za takie kule wezmę no

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny - dzięki serdeczne za wizażowe kciuki - dostałam z poprawki....piątkę
Kujonek z Ciebie

Cytat:

No piękny gest! Musiało Ci się mega fajnie zrobić
My z TŻtem co jakiś czas się sobie oświadczamy Ale już bez pierścionków

malwus - czy to przypadkiem nie Twoja kieca na tym filmiku? dół chyba trochę inny, ale pas podobny mi się wydaje i srebrny, jak mówiłaś.

A w ogóle dziś mija 2 lata i 4 miesiące naszego związku.. I dostałam od TŻta hula hopa Mówiłam Mu od jakiegoś czasu, że chcę sobie kupić, zapamiętał i kupił Takie zwykłe lekkie co prawda i chyba będę sobie musiała czymś wypełnić, bo mi szybko spada (a kiedyś jako dziecko byłam w tym naprawdę dobra!) Ale kurcze mi się super zrobiło, że taką mi niespodziewankę sprawił

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 14:43   #4648
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
ta kula jest super!! jest gdzieś przepis na taką?

http://www.youtube.com/watch?v=5ODpEFVTjJc jak zrobić pojedynczy kwiatek

http://www.youtube.com/watch?v=PwGOI...eature=related jak je połączyć łatwiejszy sposób bo miałam jeszcze jeden ale mi nie wyszło
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:30   #4649
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Siemanko!!!

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dzięki!

No więc tak, mamy już pewne (wpłacone zadatki, podpisane umowy) :
zespół (7 osób),
kamerzystę i fotografa (film ze ślubu i wesela, sesja narzeczeńska, sesja ślubna),
samochód taki suuuper retro (w zalączniku na zdjęciu, ten duży złoty)
salę (pałacyk).

Sukienkę planuję jechać przymierzyć jakoś w marcu lub w lutym (wtedy tez podejmę decyzję co do fasonu, przykłady faworytek w załącznikach), waham się tylko czy kupno czy wypożyczenie

No i cała reszta wciąż czeka... najgorsze: rozmowa z księdzem przed nami.. nie wiemy kiedy iść do niego, zwłaszcza, że człowiek jest dość specyficzny ;]
Witaj u nas

Cytat:

do tej pory jestem w szoku [COLOR="Silver"]
No to gratuluje Kochanie

Nena gratuluję piąteczki

Sztuczka się pokazała Witaj
Halka faktycznie robi wrażenie. Ciesze się, że osiągnęłaś zamierzony efekt

Dziewczyny, życzę Wam udanych zabaw andrzejkowych!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:32   #4650
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:

ale słodko

my też dziś andrzejkujemy, właśnie skończyłam prasować tą pomarańczową sukienkę z asosa, którą jakoś niedawno kupiłam

wklejam obiecaną fotkę nowego koloru włosów i coś jeszcze...
Tż zrobił mi dziś małą sesję, wykorzystaliśmy chwilowe słońce i mój nowy kolor włosów (który przecież musiał się znaleźć na wizażu) Powiedzcie, która z poniższych fotek wam się najbardziej podoba, bo chcę wysłać na pewien konkurs

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-11-26 o 15:49
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości