|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() ja staram sie unikac kremow i likierow z surowym jajkiem... super ze ciasto sie udalo! nie ma to jak pysznoosci wlasnej roboty ![]() u nas tez szaro ale jeszcze bez tragedii, bylam wlasnie w lidlu, zajelo mi to godzine wiec zrobilam sobie niezly spacer. troche powietrza zazylam z rana. tylko siatka byla dosc ciezka i teraz sie martwie ze moze nie powinnam jej dzwigac Cytat:
Andzya Ty na zdjeciach wygladasz naprawde szczuplutko wiec to dziwne ze spodniach w udach za ciasne
|
||
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Bry
Pospałam nawet dzisiaj. Fajnie tak poleżeć do 9ej kiedy codziennie o 6ej na nogach. Odpukać, mnie już praktycznie nie mdli, wieczorem może jakoś tak muli trochę, ale jest już mega poprawa. Bardzo się cieszę, bo myślałam, że to tak do końca życia już mi zostanie, Dlatego współczuje tym, które w 16 czy 17 tygodniu a jeszcze odczuwają mdłości. Miałam dzisiaj piec chleb, ale canneloni z rana zrobiłam już na obiad no i wzięłam się za sprzątanie łazienki, |
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#814 |
|
Rozeznanie
|
zalaczylam na maila swoj brzuchol, zdj z poprzedniego tygodnia
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mój lekarz mówi... zobaczymy.![]() A, dopiero teraz dojrzałam Twoją suknię! Cudowna, prosta, bez zbędnych ozdób. Będziesz Panną Młodą jak z obrazka Tylko uśmiechaj się ![]() Piękny. Prawdziwy ciążowy brzuszek.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-26 o 12:57 |
|
|
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak ja... więc bałam się jak diabli każdego kilograma - ale postanowiłam sobie - nie dostać psychozy na temat wagi - mam się pilnować i już, raz mi się udało schudnąc to i drugi też![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
I na pewno będzie bezpiecznie
![]() Ja zawsze, jak robię tort dla kogoś, to jajka do kremu ubijam na parze, bo nie wiem czy będą jadły dzieci, kobiety w ciąży. Lepiej dmuchać na zimne ![]() Jak zrobisz tak jak tutaj, to na pewno będziesz zadowolona: http://twojemoje.blogspot.com/2010/0...po-prostu.html
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Przed chwilą się dowiedziałam że moja siostra planuje ślub na początku lipca ![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Będziesz miała motywację
|
|
#820 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
Timii ale Ty masz brzuchol!!wow, ja koncze 13tc i nic jeszcze nie widac chyba ze sie najem i opije,to moze delikatnie, przytylam dopiero 100 gram:/wiem,ze powinnam sie cieszyc ale nigdy nie dobilam do 50kg a lekarze karza mi przytyc,latwo powiedziec
Adzya super suknia,tez mialam skromna,tylko dekolt w serduszko bo mam,a raczej mialam maly biust-na szczescie akurat to sie w koncu zmienilo,bo nawet nie wiem czy A miałam ![]() Bylismy jedyna para na naukach przedmałzenskich,ktore zgodnie - nie zastanawialy sie nad imieniem dziecka ,nie minelo pol roku i zonk, chyba ostatnia z Was nazwe swojego noname![]() po 3 miesiacach bycia pewnym ze nosze w sobie dziewuche juz doszlo do mnie ze to chlopczyk,az smiac mi sie ze mnie chce jaka bylam pewna siebie tak tak na slodkie ochota, cera sie pogorszyla,hehe tz ma ubawmilego dnia |
|
|
|
#822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny, ciążowy brzuszek
![]() Andzya sukienka śliczna, ciąży jak na razie nie widać
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-26 o 13:29 |
|
|
|
#824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe tego się obawiałam, bo chciałabym mieć taki prawdziwy ciążowy,ale chyba będzie to możliwe bo na usg młody wzrostem jest starszy o tydzień i do tego mieści się w górnej granicy wzrostu, do tego ma mega długie nogi - a to wszystko przez to, że jego tatuś ma ok 190cm lekarz powiedział, że jestem tak drobna, że dam rade urodzić bobasa do 3 kg max, ale roznie to bywa. W ogole jak pomysle o porodzie - moja koleżanka ostatnio urodziła i ból podsumowała tak: "amputacja nogi bez znieczulenia to jest nic"
|
|
|
|
|
#825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja dziś z rana jak wstałam (tzn. już o 10 pobawiliśmy się i z czystym sumieniem przyszłam do Was ![]() Cytat:
Już się robi, już to ląduje w pierwszym poście! Toż to moja biblia teraz będzie, każda kobieta przed porodem powinna to przeczytać Piękny! ![]() Cytat:
Może sobie nie zdaje sprawy z tego, co i jak wygląda po porodzie, bo nie chcę mówić, że nie zależy jej na Twojej obecności To że możesz być gruba to akurat najmniejszy problem, ale raczej taki że jakiekolwiek komplikacje wystąpią ze zdrowiem Twoim lub synka ( ) i nie będziecie w stanie jechać tyle km ![]() Rozmawiałaś jakoś na spokojnie z siostrą o tym? |
||
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jestem przerażona, wiecie że krocze połozna nacina nożyczkami a nie skalpelem
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata - dzięki - tak bardzo mi się chciało tiramisu, a bałam się zrobić - spróbuje - myślisz że żółtka mi się nie zetną? |
|
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
ania_85 mój mąż na 198 cm, ja 174/5 i przed ciążą 49-50 kg więc drobina i bez problmeu urodziłam synka 3600 więc nie przejmuj się gadaniem lekarza
Nie ważne jest to czy jest się chudzielczem czy grubasem a ważne są wymiary miednicy itd., które przeprowadza położna Często chudziny i niskie rodzą dzieciaki po 4 kg i więcej i nic im nie jest ![]() Teraz waga wyjściowa to 46 kilo więc mój lekarz powienien powiedzieć, że moje dziecko może ważyć max 2 kg według tego co twierdzi Twój lekarz
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-11-26 o 13:42 |
|
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zbieraj te dobre opinie, a nie złe.Wiemy, wiemy
Edytowane przez kism Czas edycji: 2011-11-26 o 13:46 |
|
|
|
|
#831 | ||
|
Rozeznanie
|
dzieki
Cytat:
![]() jesli chodzi o porody to niech sie wypowiedza mamuski co juz rodzily. blagam Was dziewczyny powiedzcie ze nie jest az tak zle ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo moj lekarz nie widzial jeszcze tak małej macicyodkad pamietam jak chodzilam do ginekologa - do roznych pierwsze co slyszalam - ojej jaka mala macica heheh nie wiem czym sie tak podniecac chyba maja jakies zboczenie zawodowe a co do mojej drobnosci to np rozmiar obraczki to 5 i z macica ponoc tak samo![]() ale mam nadzieje ze sie rozciagne i podołam
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Ja rozmawiałam z koleżanką z pokoju to ona mówiła, że przez 5 miesięcy miała mdłości o wiele gorzej wspomina te 5 miesięcy kiedy w ogóle nie wstawała z łóżka, non stop wymiotowała niż sam poród.
Moim zdaniem nie ma się co sugerować innymi porodami. Mam koleżankę chudzinkę i urodziła bez problemu, szybko i nie wspomina źle a znam takie, co w biodrach miały po 100 i więcej a nie mogły urodzić. |
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=573753
wg tych kobiet da się i nie jest to w żaden sposób nieprzyjemne więc pocieszajmy się takimi inforamcjami
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam i słyszałam to nawet nie zauważysz kiedy natną, a lepiej tak niż postrzelać. |
|
|
|
|
#837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A siostra dopiero teraz wszystko załatwia ze ślubem? Może przed wiadomością o ciąży już ustalili datę i wszystko na ten dzień zamówili. Może to dla nich jest jakaś specjalna data i uznali, że jest ona ważniejsza, niż Twoja ciąża. |
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Freya to Ty masz możliwość rodzić w wodzie? to musi być ciekawy poród - i wtedy to też jest rodzinny?
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
nie ma to jak rozmowa....chce byś była światkiem i zapomina kiedy rodzisz? nizła ta Twoja siostra....mój brat sie na mnie pogniewał - bo miałam być chrzestną a okazuje się że w momencie kiedy jego żona chce chrzcić dziecko ja będę rodzić ewentulanie moje dziecko będzie miało niecały miesiąc więc raczej nie wyobrażam sobie lecieć i jeździć autobusami
|
|
|
|
|
#840 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.narutowicz.krakow.pl/o_ginekolog.php które bardziej kojarzy mi się z seks-zabawkami niż porodem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Prawdziwy ciążowy brzuszek.

pobawiliśmy się i z czystym sumieniem przyszłam do Was
Może sobie nie zdaje sprawy z tego, co i jak wygląda po porodzie, bo nie chcę mówić, że nie zależy jej na Twojej obecności
To że możesz być gruba
i jestem przerażona, wiecie że krocze połozna nacina nożyczkami a nie skalpelem