|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
spadło, to dostaniemy nową Pięknie ona wygląda to fakt, ale chyba jak się ktoś stołuje w restauracjach (swoją drogą - dzisiaj mam taki plan, albo przynajmniej zamówienie pizzy, bo czyścić jej drugi raz w ciągu jednego dnia nie zamierzam
|
|
|
#4832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zmywam( płyta jest zaraz obok zlewu) to ją przykrywam ręcznikiem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem za
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz mierzyłam z TŻ nasza wnękę dla dziecka i okazało sie idealnym rozwiązaniem bedzie łóżeczko mniejsze niz 120x60 tylko ze ja znalazłam 90x60 a to chyba za male będzie na późniejszy wiek???
a co do nr telefonu to nie głupi pomysł ale lepiej chyba tak jak Aguska pisze, wymienić sie telefonami z osoba której ufamy
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-26 o 14:18 |
|
|
|
#4836 |
|
Rozeznanie
|
negila- zamówiłam na allegro stanik firmy alles - jest świetny.weszłam na stronkę tej firmy, mają też sklep internetowy , tak więc jeszcze sobie u nich coś zamówię. fajne te staniki, cena nie kosmiczna i duży wybór (również jeśli chodzi o rozmiary)
http://alles.pl/sklep/index.php?cid=100&mid=172 karolca- ja jestem za podaniem nr
|
#4837 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
Gizmiatko - według mnie 520g w 21 tyg. to wcale nie tak dużo. Ja ciągle mam termin na 13 marca. od pierwszego usg, a moja dzidzia w 22 tyg. miała 600g. nawet z ruchów dziecka wyszło mi, że termin mam na 13 marca. Powiedziałam lekarzowi, że w zasadzie takie pierwsze konkretne ruchy poczułam 25 października i on z jakiejśc kartki odczytał, ze termin na 13 marca i aż dziwne, ze nic nie mówil, że termin będzie wcześniejszy, bo dzidzia jest duża.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-11-26 o 14:32 |
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
iw32 myślę nad tym bo idealnie by mi ten wymiar pasował ale nie wiem czy to bedzie dobre i praktyczne rozwiązanie
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
My po obiadku. Dzis usmazylam piers z kurczaka, do tego ziemniaczki i kapusta z grochem z wczoraj
![]() Nic mi sie dzis nie chce, bardzo jestem senna... Czekam az maz zlozy to lozko pietrowe dla dzieci, ale nie wiem czy sie doczekam ![]() Cytat:
Ale zastanawiam sie czy jest wogole taka potrzeba, bo niedokrwistosci jest wiele i nie tylko z niedoboru zelaza. A poza tym jeszcze mam mnostwo innych lekow i witamin na ktore wiesz ile idzie kasy...m.i.n prenatale, magnezy, no-spa, aspargin, luteina, biofer folic. No masakra, jak tak dalej pojdzie to zostawie 1/4 swojej wyplaty w aptece
|
|
#4841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, ja już z powrotem w wawie, ale tu szaroburo
Idę Was nadrabiac, ale chyba i tak się nie wyrobię bo po pracy z mężusiem na zakupy musimy pojechac. Ale mi się za Nim stęskniło.. Cytat:
Ja jeszcze nie znam płci. Ostatnio pani w sklepie powiedziała że wyglądam na chłopaka, a ja sama już nie wiem... Wcześniej miałam jakieś takie przeczucia że dziewczynka, a teraz coraz częściej się waham za półtora tygodnia USG!![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
tez mam raczej mały biust i tak się zastanawiam jaki biustonosz kupic do karmienia.. |
||
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
Mała! wygląda to mniej więcej tak. Sorry ale nie mam najlepszego aparatu
mam nadzieję, że udało mi się oddać istotę bo efektu przez to, że światło się odbija na pewno nie :/my daliśmy fugę żywiczną z brokatem, ale tego generalnie nie polecam, efekt może jest ale ja myślałam, że ta fuga będzie jaśniejsza no i kosztowała 500 zł na taki kawałek :/ sorry za mały bałagan, ale właśnie jestem na etapie sprzątaniowo-gotowaniowym
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-11-26 o 14:42 |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli chodzi o staniki do karmienia, jesli sie wahacie miedzy dwoma rozmiarami, to wezcie wiekszy, bo piersi przy karmieniu sa dosc obfite, powiedzialabym nawet olbrzymie, napuchniete od mleczka.
|
#4845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zastanawiam się czy M czy L.. Normalnie nosze ubrania S/M.---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
też mam tę pierwszą koszulę
|
||
|
|
|
#4846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale... przyszły dziś i zupełnie nie te kolory co chciałam, mimo, że napisałam nawet kolory ewentualne to dostałam zielone w ogóle nie wiem skąd to się wzięło ![]() poza tym przesyłka szła 2 tygodnie... więc napisałam reklamację, czekam do poniedziałku na odp. i dopiero wtedy otworzę i zobaczę jakie one duże są |
|
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...ja dzis tylko podczytuję bo dziś 4 dzień mojego przeziębienia a nic nie jest lepiej, jeszcze dzidź sie w ogóle pól dnia wczoraj nie ruszał i zeschizowałam że coś jest nie tak przez tą moją chorobę. Ale dziś mnie już trochę zaczepiał więc się uspokoiłam.
Karolca ja jestem za podaniem numerów na mailu. |
|
|
|
#4848 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
a ja własnie piję pełen kufel zimnego orzeźwiającego........... ......................... ......................... ......................... ......................... ..............
świeżo wyciśniętego soku z mandarynek i pomarańczy pychotka a na obiadek zamawiamy Bagietka XL Salami (salami, szynka, mozzarella, sałata, pomidor, ogórek, sos czosnkowy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Jesteem z powrotem w domu, mielismy spedzic popoludnie u rodzicow , ale moj tata sie nieładnie zachowal( delikatnie mówiac, nie chce sie wdawac z szczegóły) glownie wobec TZ, wiec gdy zobaczylam jaka atmosfera jest w domu i jak ojciec sie zwaraca do mojego meza ubralam kurtke i powiedzialam TZ ze czekam na zewnatrz, oczywiscie cala sytuacja strasznie mnie zdenerwowała i poryczałam sie, usmarkałam.Jestem zła ,ze funduje dzidzi stresy i niepotrzebne nerwy.Wylaczyłam telefon i staram sie uspokoic w domku. Nie warto sie denerwowac i juz.
Jezeli chodzi o propozycje Karolci to ja moge sie wpisac na taka liste na mailu, świetny pomysł. A co do staników to ,ciezko mi przewidziec jak duze moga byc jeszcze moje piersi, pewnie zamówie na all zwykłe bawełniane czarny i biały, i zastanwiałam sie nad stanikami z atlantica rozpinanymi z przodu pomiedzy piersiami, one sa usztywniane... wkleje linka jak znajde.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-26 o 15:19 |
|
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
tez jestem za podaniem numerow na mailu.
bylam na zakupach w tesco siedzac w domu w trakcie ugotowalam obiadek, troszke posprzatalam, porownalam sobie ceny na ebayu itd., tak sie przymierzalam do tych zakupow on-line od kilku miesiecy, zajelo mi to 2x dluzej, ale siedzialam sobie w ciepelku i szlafroku, no i zakupki maja byc dostarczone jutro rano zobaczymy czy bede zadowolona, czy jajka nie beda potluczone itd.![]() Tz sobie pojechal do kumpla i pojda do kina, a ja sie zabiore z psem za sprzatanie domu, Tz poodkurzal wszedzie i umyl podlogi to ja teraz bede robila swoja robote. |
|
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Negila - skoro ta waga jest taka różna, to z pewnościa ma znaczenie dokładny dzień kolejnego skończonego tygodnia Ja miałam 22+1 i 600g.
|
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Też jestem za podaniem telefonów.
Ja właśnie wcinam obiadek, ziemniaczki pieczone. |
|
|
|
#4854 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja jakaś senna jestem. Zaraz idę robić naleśniki. TŻ z kumplem naprawiają auto w garażu, a że nie chciało mi się robić wystawnego obiadu, to naleśniki chłopom muszą wystarczyć
![]() A wiecie, mam wrażenie, że mój brzuszek taki zimny od środka jest.. Ale maleństwo puka i się przemieszcza to wszystko chyba jest ok. Czytałam o pierwszych ruchach dziecka to się doczytałam, że pierworódki zaczynają czuć koło 20 tc. A ja już poczułam 9 listopada, czyli trochę wcześniej. Ciekawe od czego to zależy.. a jeszcze - nr tel na mailu jak najbardziej, opcja Aguśki też mi się podoba, ja się dostosuję. I jeszcze jedno, ja nigdy nie wiedziałam jakiej długości mam szyjkę, teraz u MoniHan doczytałam, że to na USG lekarz wyczytuje? faktycznie usg przez brzuch może sprawdzić długość szyjki?? moj gin sprawdzał, że wszystko jest ładnie, zamknięta itp, ale nigdy nie mówił jaką konkretną długość szyjki mam. Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-11-26 o 15:34 |
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4856 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
tu dla duzych bimbałków mozna znalezc okrycie
http://www.biggi.pl/ |
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakiego wzrostu jest dziecko jak ma ok. poltorej roczku to nie wiem ale mozna to sprawdzic chyba gdzies
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kolei łózko 120x60 jak wstawie to twoje fotelem zastawie i nie wiem czy bedzie mi wygodnie dochodzić do dziecka, ale to nic mam jeszcze troche czasu na przemyślenia, pozniej będziemy przestawiać mebelki i kombinować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

spadło, to dostaniemy nową 

pychotka a na obiadek zamawiamy Bagietka XL Salami (salami, szynka, mozzarella, sałata, pomidor, ogórek, sos czosnkowy