|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Dopadła mnie wczoraj senność jak na początku ciąży - jak się położyłam do łóżka o 19 to wstałam dzisiaj o 8 rano
Cytat:
Gyno-Femidazol Nie można ich brać w 1 trymestrze, ale ja zaraz zaczynam 19tc, także gin mi je przepisała Cytat:
Cytat:
Ale torbę też wolę spakować wcześniej - już raz byłam zdana na Tż-ta gdy musiałam niespodziewanie po badaniu zostać na dwa dni na oddziale w szpitalu i dziękuję - więcej tego błędu nie powtórzę
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja od rana na nogach, czuję się już nieco zmęczona. Wpadł do nas znajomy z innego miasta, miał jeszcze interes do kolegi spod miasta i potrzebował kogoś, kto z nim podjedzie (bo nie przyjechał swoim autem). A że mój mąż musiał dziś pracować, to poprosili mnie abym została kierowniczką. Jeszcze tak gadatliwego faceta nie widziałam
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym ty mojego szwagra nie znasz.. on podrozuje czesto miedzy domem a warszawa ... czasami my go wozimy i tak ..albo gada o ☠☠☠☠☠☠☠ahc w stylu podrecznik podrywania i mega prawdziwych teoriach w nim zawartych... albo wypytuje mojego brata o jakies bzdury.. spiewa sobie (jest muzykiem.. kompozytorem) albo co chwilę kwęka że on musi na petka albo do wc..... generalnie rzecz ujmując.. ja myślałam, że jestem gadułą ale jak wysiadamz samochodu z podrozy z nim to łeb mi pęka od nadmiaru słów nabytych z jego strony Nastawiłam sobie muzykę mozarta z youtuba i odkładam lapka .. może coś poczytam... jeśli nie zasnę
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-11-26 o 12:34 |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Engela - leniuszkowanie itp. to super sprawa, ale najważniejsze,że za parę miesięcy będziesz Mamą, wiadomo że przyjemniej jest oczekiwać na dzieciątko nie mając nic innego na głowie, ale tak czy siak to oczekiwanie i emocje są wspaniałe, bo to cud się dzieje , życzę Wam wytrwałości i dużo sił ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() http://w972.wrzuta.pl/audio/8kqIN2xk...e_no.1_prelude chyba się do filharmonii wybiorę , bardziej lubię niż do kina ![]() a to jest piękne http://dzoan.reason.wrzuta.pl/audio/..._-_flower_duet Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-26 o 12:39 |
||
|
|
|
#4806 |
|
Rozeznanie
|
Co do tych facetów-gaduł to ja jeszcze nigdy nie spotkałam takiego... Jakies ewenementy są z tych Waszych znajomych
Zazwyczaj mam odwrotny problem, ostatnio np jechałam z przyjacielem Tż i wyobraźcie sobie,że przez 30 min jazdy nie usłyszałam ani jednego słowa ( no prócz: cześć i nie ma sprawy). Strasznie niezręcznie się czułam,tak jakby on był zły że musi moje dupsko wieźć... Tyle co wyszedł z auta i zobaczył Tomka to zaraz bla bla bla było,normalnie jakby mu knebel z buzi wyjęli... AAA i przypomniało mi się! Karolca wspomiałas jakis czas temu o kiełbasie z kaczki. więc zamówiłam ją tydzień temu w polskim sklepie i dziś ją kupiłam ło matko jakie to dobre! ogólnie uwielbiam "kaczynę" ale tutaj to ona nieziemsko smakuje....szkoda tylko,że ma bardzo krótki termin przydatności...
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w odwrotną stronę niestety.Ale ten znajomy w ogóle dużo mówi a ja jak prowadzę auto nie potrafię na tyle podzielić uwagi, aby swobodnie rozmawiać i myśleć nad drogą.
|
|
#4808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dalej z TŻtem to męczymy
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
ahoj
![]() nie ma to jak sobota dzień leniucha i TŻ jest w domu, a nie w pracy ![]() dzisiaj skończy skręcać meble i robimy przemeblowanko ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY!
Z racji, że wchodzimy powoli w trzeci trymestr a nasze zdrowie jest różne pomyślałam, aby na mailu zamieścić nasze dane kontaktowe, tj. numer telefonu. Byłaby zrobiona jedna wiadomość i każda z dziewczyn wpisze swoje namiary, dla ułatwienia lista alfabetyczna (nick, imię, telefon). W każdej chwili każda ma dostęp i można skontaktować się z osobą, która nagle zniknęła. Co Wy na to?
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
melduje się posłusznie w 26 tygodniu.Aha i dzisiaj wypada nam teoretycznie 100 dni do porodu!!Studnióweczka jak nic Twardnień mam już dużo mniej w porównaniu z kryzysową środą. Ale nadal czuje że macica jest taka "słaba" takie mam odczucie. Nie powiem że ta sytuacja mnie troszkę schizuje, chociaż wiem że szyjka długa i zamknięta, to jednak mam przed oczyma koleżanke która rodziła w 25 tc. dziecko fantastycznie sie rozwija i w ogóle, ale nie chciałabym być w takiej sytuacji. Mam nadzieje że szyjka będzie nadal taka długa i wtedy będę spokojniejsza, pewnie w poniedziałek lekarz zaprosi mnie na pomiar na oddziale. Mąż właśnie zabiera się za gulasz, będzie właśnie z kluskami na parze-robimy je w 10 minut w termomikserku na przystawce do gotowania na parze. Pychotka ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony to jednak podzielenie się telefonami z nieznanymi osobami, można znać się z forum, ale tak naprawdę jesteśmy obce. Myślę, że większa liczba dziewczyn powinna się wypowiedzieć w tej kwestii Macie jakieś pomysły czym wyczyścić stal nierdzewną? Mam okap z czarnego szkła i boki są ze srebrnej nierdzewki i jakimś cudem są tam kropki z tłuszczu, które nie schodzą żadnym środkiem
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakieś mleczko typu cif?
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o te nasze numery telefonu: Na watku z mamus majowo-czerwcowych podawalysmy przez pw swoj nr tel komu chcialysmy i komu ufalysmy. I w ten sposob sie komunikowalysmy, zawsze bylo info o ktorejs ze urodzila
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to są tłuste plamy to sprobuj albo windowsem do okien (niebieskim najlepiej) albo wprost plynem do mycia naczyń tylko nie uzywaj mleczek ani druciakow bo zostana rysy Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-11-26 o 13:18 |
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli można...bo ta nasza ramka nie jest szeroka więc nie wiem czy to by się nadawało ale pewnie efekt macie powalający![]() Cytat:
Nie głupi pomysł...ale ... na dole aAguśka dały dobry pomysł...jak rozwiązać wątpliwości nie jednej z Nas ![]() Cytat:
To dobre rozwiązanie
|
|
#4821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mleczkiem nie próbowałam, Cif w sprayu poległ - plamy są nadal
Cytat:
Zastanawiam sie właśnie co mnie podkusiło, że wybrałam płyte gaz na szkle plus jeszcze okap z czarnego szkła
|
|
|
#4822 |
|
Rozeznanie
|
a coś z sodą,albo coś co ma w sobie bielinkę? Na pewno cos takiego masz,typu ajax czy coś...
|
#4823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o szkło to ja mam płytę indukcyjną i najlepszy jest do niej środek z lidla do takich płyt, bierze 100x lepiej niż płyn do naczyń, a co do tego srebrnego - podobno jest jakiś środek do inoxa z allegro, taka mała buteleczka ale podobno bardzo wydajna, ja jeszcze nie próbowałam ale muszę kupić bo moja lodówka woła o pomstę do nieba |
|
|
|
|
#4824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie z okapem nie mam problemu - przejeżdżam płynem do szyb i specjalną ściereczką do szyb i gitara. Dzisiaj dopiero dopatrzyłam sie tych plam po bokach
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2011-11-26 o 13:43 |
||
|
|
|
#4825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.
Odzywam się po kilku dniach nieodzywania. Cały czas Was śledziłam. Właśnie kończy mi się krótkie L4, wiec byłam z Wami cały czas.A pisac nie mam siły niestety. Wkurzam się ze nie mam głowy do wyprawek meblowania ciuszków. Ale mam sporo czasu jestem w 18 tyg. Wszystko to przez pana męża, z którym mam problemy niefajne. Ale nie będę pisać. Cieszcie się dziewczyny i doceniajcie to jak wasi panowie są dla was dobrzy
|
#4827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to tz sie uparł na gaz na szkle ale ostatnio powiedziałam że chyba coś ciężkiego mi spadnie na tą płytę ![]() nienawidzę jej![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się
|
|
|
#4829 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wogóle nie rozumiem lekarzy którzy zwracają ciężarnym uwagę że w przeciągu msc np 2 kg do przodu- przecież dla niektórych kobiet to bardzo naturalny postęp i napewno nie przesadzony. mi dr powiedziała że jakbym przyszła ze skokiem 5 czy 7 kg to byśmy sobie pogadały na ten temat a jak jest regularny przyrost to dobrzeCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
według 1 usg 9 marca według 2- 11 marzec
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Sama wtedy pokaże co nie co 

Ja mam w odwrotną stronę niestety.
a ja jak prowadzę auto nie potrafię na tyle podzielić uwagi, aby swobodnie rozmawiać i myśleć nad drogą.

a mi przepisal 3 opakowania....