Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-26, 15:58   #4861
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Aguśkaa Twoje przepisy są genialne zapiekanka wyszła super i jest bardzo smaczna
Może masz tam jakiś fajny przepis na kurczaka pieczonego i mięsko pieczone typu karkówka, schab??

Ogólnie dodam, że gotowanie to moja słaba strona często coś chrzanie, ale próbuję się uczyć

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:01   #4862
mag_99
Rozeznanie

Cytrynka, przecież zawsze można ten rozkładany fotel obłożyć poduszkami czy kocami, aby mały/a się nie sturlało podczas snu. Ja też planuję tak góra do 2 lat trzymać dziecko w łóżeczku a potem na taką rozkładaną sofkę, a łóżeczko może przyda się na coś innego

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:03   #4863
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziecko 1,5 roku ma ok 90cm czyli trzeba bylo by juz nauczyć spac malego na fotelu rozkładanym z kolei łózko 120x60 jak wstawie to twoje fotelem zastawie i nie wiem czy bedzie mi wygodnie dochodzić do dziecka, ale to nic mam jeszcze troche czasu na przemyślenia, pozniej będziemy przestawiać mebelki i kombinować
Moja jak miała 20 miesięcy miala 82 cm
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:09   #4864
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
jak naładuję akumulatorki do aparatu to postaram się coś stworzyć
Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Mała! wygląda to mniej więcej tak. Sorry ale nie mam najlepszego aparatu mam nadzieję, że udało mi się oddać istotę bo efektu przez to, że światło się odbija na pewno nie :/
my daliśmy fugę żywiczną z brokatem, ale tego generalnie nie polecam, efekt może jest ale ja myślałam, że ta fuga będzie jaśniejsza no i kosztowała 500 zł na taki kawałek :/

sorry za mały bałagan, ale właśnie jestem na etapie sprzątaniowo-gotowaniowym
WAW!!! super efek!t ale u nas to nic z tego, bo moja ramka ma ok 3cm szer. Więc w grę wchodzą tylko malutkie kryształki...i musi być ich pewnie od groma...muszę to przemyśleć i dobrze zaplanować

Wrzuciłam siebie na e-mail...jakaś zmęczona na tych foto bo po sprzątnięciu całego mieszkania

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:09   #4865
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Jolka ja keidys nie lubiłam bo nie umiałam gotować i tez rożnie wychodziło jjak sie wyprowadziłam z domu na szczęście TŻ byl wyrozumiały ale z czasem coraz lepiej mi zaczęło wychodzić wszystko
mag_99 właśnie ja sie zastanawiam czy nie za wcześniej na zmiena łóżeczka no ale czas pokaze wszystko
konia ja patrzyłam na jakas tabele wzrostu dzieci ale pewnie dziecko inaczej rośnie

Aguska fajne brzucho masz
Mała bardzo młodo wyglądasz tzn ładnie a co ty masz na suficie?

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-26 o 16:16
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:15   #4866
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
WAW!!! super efek!t ale u nas to nic z tego, bo moja ramka ma ok 3cm szer. Więc w grę wchodzą tylko malutkie kryształki...i musi być ich pewnie od groma...muszę to przemyśleć i dobrze zaplanować

Wrzuciłam siebie na e-mail...jakaś zmęczona na tych foto bo po sprzątnięciu całego mieszkania
Nie wiem dlaczego ale nie mogę Mała! zobaczyć twoich zdjęć na mailu Może potrzebuję innego systemu, nie wiem
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:17   #4867
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka ja keidys nie lubiłam bo nie umiałam gotować i tez rożnie wychodziło jjak sie wyprowadziłam z domu na szczęście TŻ byl wyrozumiały ale z czasem coraz lepiej mi zaczęło wychodzić wszystko

Mój TŻ też jest wyrozumiały i od samego początku wiedział, że z gotowaniem u mnie kiepsko
ale uczę się choć nie mam głowy do przepisów jak to nie które z byle czego potrafią zrobić coś a ja nie...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-26, 16:18   #4868
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
mag_99 właśnie ja sie zastanawiam czy nie za wcześniej na zmiena łóżeczka no ale czas pokaze wszystko
konia ja patrzyłam na jakas tabele wzrostu dzieci ale pewnie dziecko inaczej rośnie

Wiem wiem, bo moja jest średniaczkiem, z tym łóżeczkiem to musicie faktycznie pomyśleć jak długo ma być używane
Stary 2011-11-26, 16:19   #4869
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

alamig jaka laseczka z Ciebie super brzusio

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-26, 16:19   #4870
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki to super, że młodo

I zgadzam się brzuszek Aguśki świetny

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego ale nie mogę Mała! zobaczyć twoich zdjęć na mailu Może potrzebuję innego systemu, nie wiem

Stary 2011-11-26, 16:21   #4871
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mała duży już masz brzuszek ślicznie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-26, 16:22   #4872
mag_99
Rozeznanie

Cytat:

są takie też w kształcie kwadracików, nie tylko tłuczki szklanej, mają tak 0,5 cmx0,5 cm i wtedy można byłoby je przykleić po kilka, (można to rozcinać w każdym miejscu, tylko taką tłuczkę jak ja mam to gorzej bo się trafia na kawałki, a nie jedzie obok a każdy kawałek płytkarz rozcinał szlifierką i starał się nie uszkodzić - dlatego miał tego dość) polecam zobaczyć właśnie albo w max flizie albo w cermagu, mają tam takie stojaki z tymi wywieszonymi "płytkami" w różnych kolorach

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:26   #4873
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno, ja nigdy nie wiedziałam jakiej długości mam szyjkę, teraz u MoniHan doczytałam, że to na USG lekarz wyczytuje? faktycznie usg przez brzuch może sprawdzić długość szyjki?? moj gin sprawdzał, że wszystko jest ładnie, zamknięta itp, ale nigdy nie mówił jaką konkretną długość szyjki mam.
Akurat z pomiarami szyjki jestem na bieżąco, więc na USG można zmierzyć długość szyjki ale tylko głowicą dopochwową-wtedy pomiar jest z dokładnością do mm. A w badaniu ginekologicznym widać czy jest zamknięta, a w palpacyjnym i przez powłoki brzuszne czy jest długa czy krótka.Ale to bardziej na wyczucie.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:27   #4874
agabi
Rozeznanie

mała- jakie Ty masz boskie włosy zazdraszczam baaardzooo a brzuszek też superowy

alamig-super wyglądasz laseczka z Ciebie a brzusio zgrabniuteńki

u mnie dzisiaj ciche dni.nie rozmawiam z tż. nawet nie spalismy razem.wrócił po 3 do domu.narąbany jak szpadelek. dzwonilam cały wieczór i pól nocy, nie odbierał telefonu.ponoć łaził gdzieś po dyskotekach. a ja w ciąży, z chorym sercem, odchodziłam od zmysłów z nerwów... szybko mu tego nie daruję.
Stary 2011-11-26, 16:30   #4875
koniakonia
Zakorzenienie

Śliczne z Was Babeczki a brzuszki cudne jutro się zmobilizuję i fotę sobie ciążową strzelę, bo żadnej nie mam.
Stary 2011-11-26, 16:32   #4876
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj ciche dni.nie rozmawiam z tż. nawet nie spalismy razem.wrócił po 3 do domu.narąbany jak szpadelek. dzwonilam cały wieczór i pól nocy, nie odbierał telefonu.ponoć łaził gdzieś po dyskotekach. a ja w ciąży, z chorym sercem, odchodziłam od zmysłów z nerwów... szybko mu tego nie daruję.

Uuuu gdyby mój zrobił coś takiego to uuuuuuu...chyba musielibyśmy się pożegnać, ja za ostra jestem na takie tematy, albo odwdzięczyłabym mu się równo.
Dobrze, że my z TŻ oboje jesteśmy zazdrośni

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-26, 16:34   #4877
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
mała- jakie Ty masz boskie włosy zazdraszczam baaardzooo a brzuszek też superowy

Dziękuję

A TŻ -ta to bym zabiła gołymi rękami!!! Co za bezmyślność! daj mu kochana popalić... ale postaraj się nie denerwować OK???

Stary 2011-11-26, 16:34   #4878
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Oj nie znoszę takiego zachowania, u nas zawsze jest dym po takim zachowaniu , nawet jeśli to 30 minut to ja się martwię i kurna od czegoś są telefony ....dawno temu, jak wrócił spóźniony to ja w nocy wylazłam , w ciąży byłam i mnie szukał , w końcu znalazł u koleżanki , tak się pięknie odwdzięczyłam w tej ciąży jest bardziej opanowana
Stary 2011-11-26, 16:36   #4879
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki to super, że młodo

I zgadzam się brzuszek Aguśki świetny

OK, już rozgryzłam. Załączniki same się nie otwierają na mailu od Ciebie. Muszę kliknąć w spinacz Widziałam, bardzo ładne zdjęcia
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:38   #4880
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Uuuu gdyby mój zrobił coś takiego to uuuuuuu...chyba musielibyśmy się pożegnać, ja za ostra jestem na takie tematy, albo odwdzięczyłabym mu się równo.
Dobrze, że my z TŻ oboje jesteśmy zazdrośni
A co to ma wspólnego z zazdrością ? tu bardziej chyba o strach o kochaną osobę chodzi , tak mi się wydaje ...
Stary 2011-11-26, 16:45   #4881
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ też jest wyrozumiały i od samego początku wiedział, że z gotowaniem u mnie kiepsko
ale uczę się choć nie mam głowy do przepisów jak to nie które z byle czego potrafią zrobić coś a ja nie...
dlatego ja mam caly zeszt przepisów nawet tych najprostszych typu jak sie rosół robi ale to na początku
Stary 2011-11-26, 16:53   #4882
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Moja jak miała 20 miesięcy miala 82 cm
Mój synek ma 88 cm ale ma 2 lata i już 4 miesiąc. To chyba też zależy od wzrostu rodziców. My z mężem jesteśmy podobnego wzrostu coś niewiele ponad 165 cm.

Cytat:

A nie myśleliście o tynku akrylowym i dodaniu do niego brokatu? Teraz też jest to bardzo modne w różnych miejscach się to robi ( łazienki, kuchnie, salony) Bardzo fajny efekt i podobno łatwy w utrzymaniu.

Cytat:
O swojemu bym nie darowała czegoś takiego, żeby włóczył się po dyskotekach bez Ciebie?? To brak taktu i gdzie ma głowę. Dyskoteki są dla kawalerów albo dla takich co biorą ze sobą partnerki o ile mają na to ochotę.
Przed ślubem mój wywinął mi taki nr. Ja w domu u siebie a ten co wieczór z kolegami. Taką awanturę mu tydzień przed weselem zrobiłam, że mało co się nie rozstaliśmy ( był zamieszany w pobicie- na szczęście okazał0 się, że to nie prawda) Nawet jego starzy nie wiedzieli co robi wieczorami. Na szczęście siadł na tyłku i od ślubu zawsze jak wychodzi to ze mną

Cytat:
Oj nie znoszę takiego zachowania, u nas zawsze jest dym po takim zachowaniu , nawet jeśli to 30 minut to ja się martwię i kurna od czegoś są telefony ....dawno temu, jak wrócił spóźniony to ja w nocy wylazłam , w ciąży byłam i mnie szukał , w końcu znalazł u koleżanki , tak się pięknie odwdzięczyłam w tej ciąży jest bardziej opanowana

A co jak miał prawo Ciebie denerwować tak Ty jego. Bardzo dobrze zrobiłaś. Faceci często czują samowolkę. Żona niech sobie siedzi w domu i bawi dziecko a oni mogą sobie wychodzić na piwo kiedy chcą
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:58   #4883
Aguśkaa83
Zakorzenienie

My z mezem mielismy wczoraj rozmowe, bo on mi oznajmil ze ma spotkanie z kolegami z pracy w polowie grudnia i ida do knajpy.

Ja nie bardzo jestem z tego powodu zadowolona i dalam mu do zrozumienia, ze powinien sie powstrzymac od tego typu imprez teraz kiedy jestem w ciazy, mamy male dziecko, ciaze mam wysokiego ryzyka i ma byc na miejscu gdyby cos sie dzialo.
Poza tym, ja wyrzekam sie wielu przyjemnosci, nie moge sie drinka napic, zapalic sobie, jestem ograniczona co do wykonywania innych przyjemnych rzeczy, lubialam sobie pocwiczyc teraz nie moge, a juz nie mowie o spotkaniach ze znajomymi przy piwku

Oczywiscie nie mam pretensji do swiata o to, bo robie to dla mojego bobaska w brzuszku ktorego kocham, jednak skoro ja mam tyle wyrzeczen, on rowniez moze sobie odpuscic.
Zobaczymy jaka decyzje podejmie, mam nadzieje ze sluszna i nie pojdzie na impreze.

Cytat:
dziecko 1,5 roku ma ok 90cm czyli trzeba bylo by juz nauczyć spac malego na fotelu rozkładanym z kolei łózko 120x60 jak wstawie to twoje fotelem zastawie i nie wiem czy bedzie mi wygodnie dochodzić do dziecka, ale to nic mam jeszcze troche czasu na przemyślenia, pozniej będziemy przestawiać mebelki i kombinować
No nic, bedziecie musieli przemyslec sprawe
Cytat:
Aguśkaa Twoje przepisy są genialne zapiekanka wyszła super i jest bardzo smaczna
Może masz tam jakiś fajny przepis na kurczaka pieczonego i mięsko pieczone typu karkówka, schab??
Ciesze sie, ze zapiekanka smakowala Przepisu na kurczaka pieczonego nie mam niestety, ani na inne mieska, w tym specjalizuje sie moj maz
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Akurat z pomiarami szyjki jestem na bieżąco, więc na USG można zmierzyć długość szyjki ale tylko głowicą dopochwową-wtedy pomiar jest z dokładnością do mm. A w badaniu ginekologicznym widać czy jest zamknięta, a w palpacyjnym i przez powłoki brzuszne czy jest długa czy krótka.Ale to bardziej na wyczucie.
zgadzam sie, ja tez mam zawsze usg dopochwowe zeby zmierzyc dokladnie dlugosc szyjki.
Cytat:
Wspolczuje kochana wiem jak to jest...
Ale staraj sie nie denerwowac.
A faceci sa bezmyslni czesto niestety.
Cytat:
Śliczne z Was Babeczki a brzuszki cudne jutro się zmobilizuję i fotę sobie ciążową strzelę, bo żadnej nie mam.
No wlasnie, prosze pochwalic sie brzuszkiem

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

alamig, Mała sliczne z Was mamusie
Mała Ty chcesz chyba lanie na kolanie za samoocene
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 16:58   #4884
agabi
Rozeznanie

staram się nie denerwować.ale czasem to silniejsze..wiem, że teraz najważniejsza jestem ja i Gabryś i staram się tego trzymać a On niech sobie robi co chce.

koniakonia-dokładnie- przykro mi jest, że w ogóle się nie przejął tym że się mogę zdenerwować, jak od 16 do 3 rano nie raczył odebrać telefonu.różne myśli miałam...i nie przejął się tym jak nerwy wpływają na mnie, malucha i moje serducho... w dupie to miał.
Stary 2011-11-26, 17:02   #4885
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Mój synek ma 88 cm ale ma 2 lata i już 4 miesiąc. To chyba też zależy od wzrostu rodziców. My z mężem jesteśmy podobnego wzrostu coś niewiele ponad 165 cm.

A nie myśleliście o tynku akrylowym i dodaniu do niego brokatu? Teraz też jest to bardzo modne w różnych miejscach się to robi ( łazienki, kuchnie, salony) Bardzo fajny efekt i podobno łatwy w utrzymaniu.

O swojemu bym nie darowała czegoś takiego, żeby włóczył się po dyskotekach bez Ciebie?? To brak taktu i gdzie ma głowę. Dyskoteki są dla kawalerów albo dla takich co biorą ze sobą partnerki o ile mają na to ochotę.
Przed ślubem mój wywinął mi taki nr. Ja w domu u siebie a ten co wieczór z kolegami. Taką awanturę mu tydzień przed weselem zrobiłam, że mało co się nie rozstaliśmy ( był zamieszany w pobicie- na szczęście okazał0 się, że to nie prawda) Nawet jego starzy nie wiedzieli co robi wieczorami. Na szczęście siadł na tyłku i od ślubu zawsze jak wychodzi to ze mną

A co jak miał prawo Ciebie denerwować tak Ty jego. Bardzo dobrze zrobiłaś. Faceci często czują samowolkę. Żona niech sobie siedzi w domu i bawi dziecko a oni mogą sobie wychodzić na piwo kiedy chcą
Trochę mnie wtedy poniosło, bo ogólnie byłam mega nerwusem w tamtej ciąży, daleko nie miałam , 200 metrów do bloku obok, dużo ludzi chodziło, bo to sobota , więc się nie bałam.Mój rzadko robi takie akcje, rozumie moje obawy i mu wciąż powtarzam,że ma już prawie dwójkę dzieci i o tym musi myśleć , bo mało debili chodzi po świecie ,co mogą go na tamten świat wyprawić?
Teraz czasem wyjdzie,ja też sobie wychodzę , ale wracamy o ustalonych porach i jesteśmy pod telefonami

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
staram się nie denerwować.ale czasem to silniejsze..wiem, że teraz najważniejsza jestem ja i Gabryś i staram się tego trzymać a On niech sobie robi co chce.

koniakonia-dokładnie- przykro mi jest, że w ogóle się nie przejął tym że się mogę zdenerwować, jak od 16 do 3 rano nie raczył odebrać telefonu.różne myśli miałam...i nie przejął się tym jak nerwy wpływają na mnie, malucha i moje serducho... w dupie to miał.
my w styczniu będziemy mieć 10 rocznice znajomości , więc juz trochę z moim TZ przeszłam, on ze mną też dużo dużo pracy nad sobą wzajemnie i jeszcze więcej rozmów , innej metody nie ma

A no właśnie faceci mają jednak inne mózgi i czasem cięzko jest im nas zrozumieć

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-26 o 17:03
Stary 2011-11-26, 17:04   #4886
Mała!
Zakorzenienie

Kurcze właśnie zauważyłam u siebie twardnienie brzuszka
Tysiąc razy tak już miałam ale nie przeszkadzało mi to w taki dotkliwy sposób...po prostu dotykając brzuszek czułam, że macica jest twarda jak kamień! naprawdę wiele...wiele razy a że nie sprawdzam twardości brzuszka non stop i nie było to bolące czy dokuczliwe...to nie wiedziałam, że ta twardość to "właśnie stawianie się macicy" dopiero teraz po kilku sek znowu dotknęłam i już był normalny!! Kurcze poobserwuję jak często mi tak twardnieje bo teraz już to rozpoznam...i ewentualnie zadzwonię do mojego Gina... ile razy w ciągu dnia to twardnienie jest dopuszczalne??? Dziewczyny?? Aguśka??

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-11-26 o 17:05
Stary 2011-11-26, 17:14   #4887
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Trochę mnie wtedy poniosło, bo ogólnie byłam mega nerwusem w tamtej ciąży, daleko nie miałam , 200 metrów do bloku obok, dużo ludzi chodziło, bo to sobota , więc się nie bałam.Mój rzadko robi takie akcje, rozumie moje obawy i mu wciąż powtarzam,że ma już prawie dwójkę dzieci i o tym musi myśleć , bo mało debili chodzi po świecie ,co mogą go na tamten świat wyprawić?
Teraz czasem wyjdzie,ja też sobie wychodzę , ale wracamy o ustalonych porach i jesteśmy pod telefonami

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

my w styczniu będziemy mieć 10 rocznice znajomości , więc juz trochę z moim TZ przeszłam, on ze mną też dużo dużo pracy nad sobą wzajemnie i jeszcze więcej rozmów , innej metody nie ma
No i tak powinno być. Wiadomo czasem my mamy ochotę na babskie pogadanki tak oni na męskie. Ale lepiej żeby zawsze sobie o tym powiedzieć. Szczerość to podstawa

Dziewczyny zaraz nowy wątek. A jaki tytuł teraz ?? Ja jestem kiepska w tych klimatach

Odnośnie umieszczenia swojego nr tel. Jestem za pomysłem Karolci. Myślę, że jeśli tak zrobimy to przecież jesteśmy na tyle poważne, żeby kontakty tego typu używać tylko w ten sposób ( przecież nie będziemy sobie robić głupich żartów) bo żeby pisać do innych tak jak np. ja to zbytnio nie mam do kogo, bo jestem tu nowa i nie mam określonych znajomości.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Zapomniałam wam napisać jaki się męczyłam tej nocy

Śniło mi się moje dziecko. Ale nie wyglądało tak jak powinno tylko było strasznie zniekształcone ( wyglądem przypominało jakby zwierzę) miało długą wargę. A ta warga była w połowie rozcięta. Dzieciątko chciało się do mnie uśmiechnąć więc wzięło rączkami te usta złączyło. Do tego był to chłopczyk bo miał jajeczka też w połowie rozcięte.
Tak się męczyłam we śnie, że od razu się obudziłam i naszły mnie głupie myśli...

Straszne to było i paskudnie to wyglądało.

Na pocieszenie dodam, że mój synek zaczął dzisiaj jeść... Dalej go boli ale daje mu papki i jakoś idzie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 17:16   #4888
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

jezu ja co 15 miniut latam na siusiu juz mam dosc!! wypilam tylko herbate i troche winogron zjadlam
Stary 2011-11-26, 17:21   #4889
tynka88
Zadomowienie

Cytat:

agabi wspolczuje, ja bym TZ chyba do tesciow wygonila z domu na jakis czas , tesciowa by sie nim zajeła

Dziewczyny brzuchy super i coraz wieksze

Oświeccie mnie jestem na L4 dokladnie od 19.09, wyplate za 19 dni wrzesnia i pozostale 12 dostalam od wlasciciela zakladu pracy w ktorym pracuje, pozniej wyplacil mi pieniazki za okolo 20 dni pazdziernika(tyle ile brakuje do 33 dni za ktore on musi zaplacic) dzwonilam do ZUSu pytałam jak ma to dalej wygladac tzn ja czy wlasciciel mam donosic zwolnienie do zusu, pani powiedziala ze obojetne, szef mój przystał na to ze ja co miesiac zwolnienie donosze do miejsca pracy , on przedstawia ksiegowemu i donosi do zusu. I tu pytanie kiedy moge sie spodziewac tego wyrownania za pazdziernik i wyplaty za listopad? kiedy oni te pieniazki wysyłaja? co zrobic aby przelewali mi na konto?

i jeszcze jezeli mam umowe na czas okreslony do konca roku, to przedluzenie dostane do dnia porodu który wskazal gin? a co jesli urodze pozniej?

A tak na marginesie chodzi za mna bigos i chyba w poniedzialek postaram sie upichcic

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-11-26 o 17:23
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 17:24   #4890
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
No i tak powinno być. Wiadomo czasem my mamy ochotę na babskie pogadanki tak oni na męskie. Ale lepiej żeby zawsze sobie o tym powiedzieć. Szczerość to podstawa

Dziewczyny zaraz nowy wątek. A jaki tytuł teraz ?? Ja jestem kiepska w tych klimatach

Odnośnie umieszczenia swojego nr tel. Jestem za pomysłem Karolci. Myślę, że jeśli tak zrobimy to przecież jesteśmy na tyle poważne, żeby kontakty tego typu używać tylko w ten sposób ( przecież nie będziemy sobie robić głupich żartów) bo żeby pisać do innych tak jak np. ja to zbytnio nie mam do kogo, bo jestem tu nowa i nie mam określonych znajomości.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Zapomniałam wam napisać jaki się męczyłam tej nocy

Śniło mi się moje dziecko. Ale nie wyglądało tak jak powinno tylko było strasznie zniekształcone ( wyglądem przypominało jakby zwierzę) miało długą wargę. A ta warga była w połowie rozcięta. Dzieciątko chciało się do mnie uśmiechnąć więc wzięło rączkami te usta złączyło. Do tego był to chłopczyk bo miał jajeczka też w połowie rozcięte.
Tak się męczyłam we śnie, że od razu się obudziłam i naszły mnie głupie myśli...

Straszne to było i paskudnie to wyglądało.

Na pocieszenie dodam, że mój synek zaczął dzisiaj jeść... Dalej go boli ale daje mu papki i jakoś idzie
Sny mają ponoć odwrotne znaczenie, więc będziesz mieć sliczne dziecko, zdrowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości