|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Aguśkaa Twoje przepisy są genialne
zapiekanka wyszła super i jest bardzo smaczna ![]() Może masz tam jakiś fajny przepis na kurczaka pieczonego i mięsko pieczone typu karkówka, schab?? Ogólnie dodam, że gotowanie to moja słaba strona często coś chrzanie, ale próbuję się uczyć
|
|
|
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
Cytrynka, przecież zawsze można ten rozkładany fotel obłożyć poduszkami czy kocami, aby mały/a się nie sturlało podczas snu. Ja też planuję tak góra do 2 lat trzymać dziecko w łóżeczku a potem na taką rozkładaną sofkę, a łóżeczko może przyda się na coś innego
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuciłam siebie na e-mail...jakaś zmęczona na tych foto bo po sprzątnięciu całego mieszkania
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka ja keidys nie lubiłam bo nie umiałam gotować i tez rożnie wychodziło jjak sie wyprowadziłam z domu
na szczęście TŻ byl wyrozumiały ale z czasem coraz lepiej mi zaczęło wychodzić wszystko ![]() mag_99 właśnie ja sie zastanawiam czy nie za wcześniej na zmiena łóżeczka no ale czas pokaze wszystko ![]() konia ja patrzyłam na jakas tabele wzrostu dzieci ale pewnie dziecko inaczej rośnie ![]() Aguska fajne brzucho masz ![]() Mała bardzo młodo wyglądasz tzn ładnie a co ty masz na suficie?
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-26 o 16:16 |
|
|
|
#4866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może potrzebuję innego systemu, nie wiem
|
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ też jest wyrozumiały i od samego początku wiedział, że z gotowaniem u mnie kiepsko ale uczę się choć nie mam głowy do przepisów jak to nie które z byle czego potrafią zrobić coś a ja nie...
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super, że młodo ![]() I zgadzam się brzuszek Aguśki świetny ![]() Cytat:
|
|
#4872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
mała- jakie Ty masz boskie włosy
alamig-super wyglądasz u mnie dzisiaj ciche dni.nie rozmawiam z tż. nawet nie spalismy razem.wrócił po 3 do domu.narąbany jak szpadelek. dzwonilam cały wieczór i pól nocy, nie odbierał telefonu.ponoć łaził gdzieś po dyskotekach. a ja w ciąży, z chorym sercem, odchodziłam od zmysłów z nerwów... szybko mu tego nie daruję.
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne z Was Babeczki
a brzuszki cudne jutro się zmobilizuję i fotę sobie ciążową strzelę, bo żadnej nie mam.
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuu gdyby mój zrobił coś takiego to uuuuuuu...chyba musielibyśmy się pożegnać, ja za ostra jestem na takie tematy, albo odwdzięczyłabym mu się równo. Dobrze, że my z TŻ oboje jesteśmy zazdrośni ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A TŻ -ta to bym zabiła gołymi rękami!!! Co za bezmyślność! daj mu kochana popalić...
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tej ciąży jest bardziej opanowana
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
A co to ma wspólnego z zazdrością ? tu bardziej chyba o strach o kochaną osobę chodzi , tak mi się wydaje ...
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4882 | |||
|
Zadomowienie
|
Mój synek ma 88 cm ale ma 2 lata i już 4 miesiąc. To chyba też zależy od wzrostu rodziców. My z mężem jesteśmy podobnego wzrostu coś niewiele ponad 165 cm.
Cytat:
Cytat:
Przed ślubem mój wywinął mi taki nr. Ja w domu u siebie a ten co wieczór z kolegami. Taką awanturę mu tydzień przed weselem zrobiłam, że mało co się nie rozstaliśmy ( był zamieszany w pobicie- na szczęście okazał0 się, że to nie prawda) Nawet jego starzy nie wiedzieli co robi wieczorami. Na szczęście siadł na tyłku i od ślubu zawsze jak wychodzi to ze mną Cytat:
A co jak miał prawo Ciebie denerwować tak Ty jego. Bardzo dobrze zrobiłaś. Faceci często czują samowolkę. Żona niech sobie siedzi w domu i bawi dziecko a oni mogą sobie wychodzić na piwo kiedy chcą ![]() ![]()
|
|
|
#4883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
My z mezem mielismy wczoraj rozmowe, bo on mi oznajmil ze ma spotkanie z kolegami z pracy w polowie grudnia i ida do knajpy.
Ja nie bardzo jestem z tego powodu zadowolona i dalam mu do zrozumienia, ze powinien sie powstrzymac od tego typu imprez teraz kiedy jestem w ciazy, mamy male dziecko, ciaze mam wysokiego ryzyka i ma byc na miejscu gdyby cos sie dzialo. Poza tym, ja wyrzekam sie wielu przyjemnosci, nie moge sie drinka napic, zapalic sobie, jestem ograniczona co do wykonywania innych przyjemnych rzeczy, lubialam sobie pocwiczyc teraz nie moge, a juz nie mowie o spotkaniach ze znajomymi przy piwku ![]() Oczywiscie nie mam pretensji do swiata o to, bo robie to dla mojego bobaska w brzuszku ktorego kocham, jednak skoro ja mam tyle wyrzeczen, on rowniez moze sobie odpuscic. ![]() Zobaczymy jaka decyzje podejmie, mam nadzieje ze sluszna i nie pojdzie na impreze. Cytat:
![]() Cytat:
Przepisu na kurczaka pieczonego nie mam niestety, ani na inne mieska, w tym specjalizuje sie moj maz![]() Cytat:
Cytat:
Ale staraj sie nie denerwowac. A faceci sa bezmyslni czesto niestety. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- alamig, Mała sliczne z Was mamusie ![]() Mała Ty chcesz chyba lanie na kolanie za samoocene
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
staram się nie denerwować.ale czasem to silniejsze..wiem, że teraz najważniejsza jestem ja i Gabryś i staram się tego trzymać
koniakonia-dokładnie- przykro mi jest, że w ogóle się nie przejął tym że się mogę zdenerwować, jak od 16 do 3 rano nie raczył odebrać telefonu.różne myśli miałam...i nie przejął się tym jak nerwy wpływają na mnie, malucha i moje serducho... w dupie to miał.
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czasem wyjdzie,ja też sobie wychodzę , ale wracamy o ustalonych porach i jesteśmy pod telefonami ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
dużo dużo pracy nad sobą wzajemnie i jeszcze więcej rozmów , innej metody nie maA no właśnie faceci mają jednak inne mózgi i czasem cięzko jest im nas zrozumieć Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-26 o 17:03 |
||
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze właśnie zauważyłam u siebie twardnienie brzuszka
Tysiąc razy tak już miałam ale nie przeszkadzało mi to w taki dotkliwy sposób...po prostu dotykając brzuszek czułam, że macica jest twarda jak kamień! naprawdę wiele...wiele razy a że nie sprawdzam twardości brzuszka non stop i nie było to bolące czy dokuczliwe...to nie wiedziałam, że ta twardość to "właśnie stawianie się macicy" dopiero teraz po kilku sek znowu dotknęłam i już był normalny!! Kurcze poobserwuję jak często mi tak twardnieje bo teraz już to rozpoznam...i ewentualnie zadzwonię do mojego Gina... ile razy w ciągu dnia to twardnienie jest dopuszczalne??? Dziewczyny?? Aguśka??
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-26 o 17:05 |
|
|
|
#4887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny zaraz nowy wątek. A jaki tytuł teraz ?? Ja jestem kiepska w tych klimatach ![]() Odnośnie umieszczenia swojego nr tel. Jestem za pomysłem Karolci. Myślę, że jeśli tak zrobimy to przecież jesteśmy na tyle poważne, żeby kontakty tego typu używać tylko w ten sposób ( przecież nie będziemy sobie robić głupich żartów) bo żeby pisać do innych tak jak np. ja to zbytnio nie mam do kogo, bo jestem tu nowa i nie mam określonych znajomości. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Zapomniałam wam napisać jaki się męczyłam tej nocy Śniło mi się moje dziecko. Ale nie wyglądało tak jak powinno tylko było strasznie zniekształcone ( wyglądem przypominało jakby zwierzę) miało długą wargę. A ta warga była w połowie rozcięta. Dzieciątko chciało się do mnie uśmiechnąć więc wzięło rączkami te usta złączyło. Do tego był to chłopczyk bo miał jajeczka też w połowie rozcięte. Tak się męczyłam we śnie, że od razu się obudziłam i naszły mnie głupie myśli... Straszne to było i paskudnie to wyglądało. Na pocieszenie dodam, że mój synek zaczął dzisiaj jeść... Dalej go boli ale daje mu papki i jakoś idzie
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
jezu ja co 15 miniut latam na siusiu juz mam dosc!! wypilam tylko herbate i troche winogron zjadlam
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny brzuchy super i coraz wieksze Oświeccie mnie jestem na L4 dokladnie od 19.09, wyplate za 19 dni wrzesnia i pozostale 12 dostalam od wlasciciela zakladu pracy w ktorym pracuje, pozniej wyplacil mi pieniazki za okolo 20 dni pazdziernika(tyle ile brakuje do 33 dni za ktore on musi zaplacic) dzwonilam do ZUSu pytałam jak ma to dalej wygladac tzn ja czy wlasciciel mam donosic zwolnienie do zusu, pani powiedziala ze obojetne, szef mój przystał na to ze ja co miesiac zwolnienie donosze do miejsca pracy , on przedstawia ksiegowemu i donosi do zusu. I tu pytanie kiedy moge sie spodziewac tego wyrownania za pazdziernik i wyplaty za listopad? kiedy oni te pieniazki wysyłaja? co zrobic aby przelewali mi na konto? i jeszcze jezeli mam umowe na czas okreslony do konca roku, to przedluzenie dostane do dnia porodu który wskazal gin? a co jesli urodze pozniej? A tak na marginesie chodzi za mna bigos i chyba w poniedzialek postaram sie upichcic
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-26 o 17:23 |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

zapiekanka wyszła super i jest bardzo smaczna
często coś chrzanie, ale próbuję się uczyć 

z kolei łózko 120x60 jak wstawie to twoje fotelem zastawie i nie wiem czy bedzie mi wygodnie dochodzić do dziecka, ale to nic mam jeszcze troche czasu na przemyślenia, pozniej będziemy przestawiać mebelki i kombinować
ale z czasem coraz lepiej mi zaczęło wychodzić wszystko

dzwonilam cały wieczór i pól nocy, nie odbierał telefonu.ponoć łaził gdzieś po dyskotekach. a ja w ciąży, z chorym sercem, odchodziłam od zmysłów z nerwów...