|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Ona jeszcze nie ma dzieci i chyba nie ma pojęcia z czym się to wiąże
muszę jej to uświadomić
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#842 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie najgorsze jest to że się obrażają i są zdziwieni że nie damy rady przyjechać.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to na nfz bez dopłat można tak rodzić w wodzie, czy specjalnie się zamawia? |
|
|
|
|
#845 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
to super sprawa z tym rodzeniem w wodzie musi być
a mój brat bardziej z żałości to powiedział niż z wściekłości bo on akurat wie co to małe dziecko i bardzo się ucieszył ze jestem w ciązy i opieprzył ze mu nic nie powiedziałam
|
|
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!!
niedawno wróciłam z pracy. spać mi się chce. niebawem jedziemy do znajomych pograć w eurobiznes/scrable/życie. i na pizze :P ja już głodna, a dopiero ogórkowej talerz zjadłam |
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
witam nadrobiłam uff,
dziś w koncu trochę dom ogarnełam do czasu jak pojawił sie mąż i znowu hiroszima ( pozmywaj naczynia- oczywiście zauważył tylko te w zlewie ale juz garnki na kuchni nie) ale to juz jest z facetem w domku,nawet rosół zrobiłam na obiad,ciasto z makiem i pranie ręczne znaczy się siły wróciły ale teraz to chyba pojdę spac ale jesteśmy u teściowej co do jajek to chodzi tylko o salmonellę na skorupce i można je we wrzątku zanurzyć i będzie już chyba oki |
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to pracowity dzien
|
|
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#853 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wróciłam z imprezy stowarzyszenia przyjaciół naszej miejscowości
gdzie robiłam za fotografa. Było nawet fajnie, dużo dobrego jedzonka, więc sobie użyłam I własnie obrabiam zdjęcia, nawet jestem zadowolona, bo fajnie powychodziły, a bałam się jak będzie z oświetleniem, bo nie mam lampy ![]() Natomiast rano miałam niespodziewane spotkanie z klopem Tak ni stąd ni zowąd mnie dopadło, cała akcja trwała może z 5 min, potem już było OK ![]() A dziś mi się śniło, że byłam tuż przed porodem, ale jeszcze nie dostałam skurczy, za to Wy wszystkie po kolei już urodziłyście swoje dzieci i się chwaliyście nimi na forum I strasznie Wam zazdrościłam, że już jesteście po i nie mogłam się doczekać na swoją kolej
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
no to niezłe te sny masz - ja na szczęście jeszcze nie śnie o wizazu
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z pracy wróciłam :/
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
ja jestem w 15 tyg i też mam spory brzuszek podobny do Twojego ale nie należę do najszczuplejszych i nie wiem czy wracam do wagi sprzed odchudzania czy to brzuszek ciążowy.. obawiam się jednak że to to pierwsze w każdym razie zazdroszczę dziewczynom które nie przybrały na wadze... ja mam już na plusie +5 kg... ale myślę że dam radę się drugi raz tego pozbyć w ogóle mam w poniedziałęk obronę i ślęczę nad pytaniami, mam ich 150 i nic mi do głowy nie wchodzi ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
czy maleństwa nas tak pochłoną że w czerwcu będzie tu cisza ![]() pora na relaksik
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż na mdłości to juz nic nie poradzisz - ale na pewno dasz rade, a waga bedzie tak szybko spadać po porodzie że nawet nie zauważysz kiedy zniknie
|
|
|
|
|
#858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ból gardła towarzyszy mi przez cały dzień, niech mnie ktoś dobije.
![]() A chwaliłam się, że mnie się choróbska nie imają... niech to szlag. Cytat:
Ja ufam lekarzom i personelowi w szpitalu, i jeśli będzie taka potrzeba, to niech robią co trzeba. Cytat:
![]() Ja do tortu tak właśnie ubijałam, tylko zamiast cukru dawałam białą czekoladę. Najpierw rozpuściłam czekoladę na parze, jak lekko przestygła to wbiłam żółtka, zmiksowałam porządnie i dalej ubijałam na parze jakieś 2-3 minuty. To wystarczyło żeby masa była bardzo ciepła (ok. 70 stopni), nic się nie ścina. ![]() Cytat:
Ja będę chrzestną (chociaż mi to nie na rękę) jakieś 2-3 miesiące po porodzie i wcale się nie przejmuję tym, że będę gruba. Biorę to właśnie jako motywację to szybszego zrzucania wagi i doprowadzania się do porządku po ciąży i porodzie. Chociaż doświadczenie każe mi przypuszczać, że będę wyglądała jak torba... cóż, takie życie.
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- która jest kadrową bo mam pytanie na priva???
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się wizaz jeszcze nie śnił, ale dzisiaj zrobiłam sobie małą dżemkę w ciągu dnia i przyśniły mi się pączki, i siostra jak bedzie wracać z pracy ma mi kupić 9 szt
![]() Jak miałam w 8-9 tc lekkie mdłości, tak dzisiaj w sklepie zaczęło mnie naciągać jak zobaczyłam korpusy z kurczaka, bleee. |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
śliweńka, napisz o co chodzi.
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klocie i ciagniecie to normalka Hehe skoro nasze babcie i mamy przezyly to i my damy rade ![]() biedaku Ja sie obijam w domu od czwartku jesli w poniedzialek mnie nie beda potrzebowac do sadu to dopiero we wtorek do pracy ![]() A dzisiaj idziemy na domowke do znajomych
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś w pracy tłumów nie było
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj w domu przy kominku - wertepowała strony i postanowiłam co następuje - jeśli nic mi sie nie uda znaleźć dobrego to zamierzam skorzystać ze strony bobo wózki i kupić tam http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1012&<osCsid> ten o to wózek i wysłać go sobie do Irlandii bo jest tam taka możliwość z dopłatą 25 euro.... no to tyle wymyśliłam przez cały dzień
![]() a tak w ogóle czy ktoś z was słyszał o tym wózku? http://www.ebay.ie/itm/Baby-Pram-FRE...item4aae358093 Kamil...przeszukałam wszystko co mogłam, ale nie znalazłam ani jednej opini o nim...dziwne
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
no Kapukat w końcu widzę nie umiesz się doczekać fasoli
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukam ze względów praktycznych - nikt inny za mnie tego nie zrobi, więc przeszłam się po sklepach z ciekawości a ponieważ tutaj albo cena - co do standardu okropnie wysoka, albo jakość mnie zabija więc przeszukałam internet i fora - trudno, jak nie pojadę do Polski to muszę jakoś ten wózek zdobyć, tym bardziej jak pisałam wam wcześniej w Irlandii modne stało sie worzenie dziecka w foteliku samochodowym wmontowanym do wózka, nie sposób trafić na gondole - a jak już jest to wózek kosztuje 700 euro - za tą cenę to ja w Polsce mam tak wypasiony wózek że nawet nie mrugnę, a i tak nie chcę wydawać fortuny - bo mnie na to nie stać więc muszę znaleźć coś z dobrymi opiniami, w miare rozsądnej cenie - i wysłać sobie do Irlandii
|
|
|
|
|
#867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wtedy to dopiero będą strona za stroną produkowane. Wszystkie w domu na zwolnieniach, oj będzie się działo ![]() A masz, a masz A Ty marsz na pierwszą stronę i listę od Dasti proszę punkt po punkcie realizować ![]() Cytat:
Swoją drogą ja też korzystam z tej strony bobowozki jak oglądam wózki |
||
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mogę prosić o dane na maile
to wrzucę też moje foty Dzięki ![]()
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :conf used:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

muszę jej to uświadomić

Tak ni stąd ni zowąd mnie dopadło, cała akcja trwała może z 5 min, potem już było OK
obawiam się jednak że to to pierwsze

13.08.2011
i jestem przerażona, wiecie że krocze połozna nacina nożyczkami a nie skalpelem
Biorę to właśnie jako motywację to szybszego zrzucania wagi i doprowadzania się do porządku po ciąży i porodzie.